mustasukkaisuutta ja riippuvuutta

riitta85

Tarvitsisin apua. Olen nyt jo muutaman vuoden kamppaillut saman asian kanssa. Olen seurustellut kolmisen vuotta, ja tätä mustasukkaisuutta, ahdistuneisuutta ja riippuvuutta avopuolisooni on jatkunut muutama vuosi.

Minulla on aiemmista suhteista ainoastaan negatiivista sanottavaa. Minua on petetty useissa suhteissa, ja todella törkeästikin.
Löysin loistavan poikaystävän, jonka kanssa minun ei hetkeäkään tarvitse ajatella pahinta - että hän löytäisi toisen tai pettäisi minua. Meillä on rakkausasiat kunnossa, seksiä, yhteistä aikaa, yhteinen koti ja onnellinen elämä muutenkin, paitsi minun päässäni.

Kärsin siitä sekä itse, että myös poikaystäväni saa siitä kärsiä. En esimerkiksi hyväksy hänen harrastuksiaan, koen olevani silloin toissijainen ja vähemmän kiinnostava.
En pidä siitä, jos poikaystäväni lähtee kavereiden kanssa juhlimaan. En pelkää pettämistä, mutten oikein osaa sanoa mitä siinä pelkään. Saatan saada paniikkikohtauksen, jos kuulen että hän on lähdössä jonnekin.
Pahinta, tai ehkä parasta tässä on se, että tiedostan täydellisen hyvin järjellä nämä asiat vääräksi, mutten saa tunteitani tajuamaan.

Olen poikaystäväni kanssa puhunut tästä rehellisesti. En koskaan mollaa häntä, jos hän lähtee harrastuksiin tai juhlimaan, mutta hiljaisesti ahdistun siitä. Poikaystäväni yrittää ymmärtää ja onkin ollut todella sydämellinen; mulla oli lieviä mielenterveysongelmia jokin aika sitten, ja hänellä oli paljon kestämistä. Sain kuitenkin 100 prosenttisen tuen ja ymmärryksen. Hän on siis joutunut kestämään melkoisen paljon minulta. Tietenkään poikaystäväni ei voi täysin käsittää tätä ongelmaani. Hänen puoleltaan mitään ongelmaa ei ole, ja lisäksi koska hän on täysin luotettava, ei hän käsitä miksi epäilen. Ja taas tässä on se ongelma: enhän epäilekään mistään, mutten voi lopettaa ahdistumista.

Onko kellään vastaavia kokemuksia? Tai olisiko kellään neuvoja johonkin mielikuvaharjoitteluun tai vastaavaan mitä voisin kokeilla :D alan olemaan todella epätoivoinen.

Voiko tämä olla omistushalua, huonoa itsetuntoa, menettämisen pelkoa, alemmuudentunnetta, mustasukkaisuutta, riippuvuutta vai mitä tämä oikein on?
Kun poikaystäväni lopulta lähtee jonnekin tai tekee omia asioitaan, minulla on mukavaa aikaa ystävieni kanssa.

0

155

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

    Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
    Maailman menoa
    101
    4361
   2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

    No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
    Suomalaiset julkkikset
    17
    1560
   3. Ei mutta nallukkani

    Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
    Ikävä
    202
    1055
   4. Suutuitko mulle mies

    Nyt lopullisesti?
    Ikävä
    71
    875
   5. Mikä johti siihen että

    Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
    Ikävä
    60
    855
   6. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

    vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
    Maailman menoa
    351
    781
   7. En ole varma siitä, nainen

    Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
    Ikävä
    64
    717
   8. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

    Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
    Kotimaiset julkkisjuorut
    30
    689
   9. Ikuinen hiljaisuus

    On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
    Tunteet
    147
    689
   Aihe