Selittämättömät mustelmat ja naarmut

*Enneli*

Olen 26-vuotias nainen. Minulle ei ole koskaan tullut mustelmia kovinkaan helposti, viimeisen 15 vuoden aikana niitä on ollut vain muutama. Olen saanut teloa itseäni vaikka kuinka, mutta mustelmia ei vain ole tullut.

Ongelmani alkoi kevättalvella. Huomasi viikottain käsivarsiini, reisiini ja sääriini ilmestyneen pitkiä, melko syviä naarmuja, joista ei kuitenkaan vuotanut verta. En muista kolhineeni itseäni, mutta naarmut ovat niin syviä, että on todella ihme, etten ole huomannut niiden syntymistä. Naarmut ovat n. 3-10 cm pituisia ja täysin viivasuoria, aivan kuin ne olisi tehty neulalla viivotinta käyttäen. Naarmut myös paranevat kummallisen nopeasti, päivässä tai parissa.

Samoihin aikoihin aloin saada polviini isojakin mustelmia ihan vain siitä, että olin hetken aikaa polvillani lattialla. Sen jälkeen pienehköjä mustelmia (n. 2cm X 2cm) on alkanut ilmestyä ihan itsestään, aivan kuin noita naarmujakin. Niitä tulee yleensä juuri jalkoihin ja käsivarsiin, joskus myös muuallekin. Vaikka mustelmat ovat pieniä ja melko haaleita, niiden paraneminen kestää yleensä 1-2 viikkoa.

Kysyin tästä asiasta lääkäriltä jokin aika sitten, mutta hän ei osannut sanoa yhtään mitään. Lääkäri kyllä uskoi minua, mutta sanoi, ettei ole koskaan aikaisemmin kuullut tällaisesta ilmiöstä.

Olisiko jollain tietoa, mikä ihmeen vaiva tämä oikein on? Olisin kovasti kiitollinen!

6

7538

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vierass

      Terveyskirjastosta löysin tälläisen.

      Tulehduskipulääkkeet esimerkiksi aspiriini, ibuprofeeni, ketoprofeeni lisäävät mustelmaherkkyyttä. Jos mustelmataipumus ilmenee tällaisen lääkkeen aikana, lääke on syytä lopettaa, jos se on mahdollista.

      Vanhuksilla voi kämmenselissä ja kyynärvarsissa näkyä ihonalaisia sinertäviä verenpurkaumia. Niiden syynä on pienten verisuonten katkeilu, mikä johtuu ihon lisääntyneestä hauraudesta ja liikkuvuudesta. Vaikka tällainen mustelma saattaa olla ilkeän näköinen, se ei ole merkki vakavasta sairaudesta, eikä niiden vuoksi tarvitse mennä lääkäriin.

      Joskus itsellään ilmaantuneet mustelmat voivat johtua hyytymiseen liittyvästä verisairaudesta.

      Lääkärin tutkimuksiin on syytä mennä seuraavissa tilanteissa:

      - Jos iholle ilmaantuu ilman syytä useita mustelmia tai yksi suuri mustelma (yli 3 cm).
      - Jos mustelmia ilmenee ilman syytä verenohennukseen käytetyn varfariinin (Marevan) käytön aikana (ks. «Verenohennuslääkkeet (antikoagulaatiohoito, Marevan-hoito)
      - Jos mustelmien lisäksi on yleisoireita, kuten yleistilan laskua, väsymystä, laihtumista tms.

      http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00049

    • tyssy1

      Mistään ihotautisivustolta/ei löydy tietoa. Syviäkin pintanaarmuja n. 3-10cm pitkiä outoja pintanaarmuja tulee ihoon. Paranevat viikossa.sama mulla.

      • ihmettelevä

        niipä minullakin ja kun raapaisen raapimajäljen päältä tulee pintaan veripisara!naarmuja oneri paikoissa,joskus niskassa ja vatsassa.


    • rweygeqrth

      Magnesium voi auttaa tähänkin.

    • Haamutyttö

      Haamu? tällaistahan ne tekevät jos haluavat pahaa olen 14v ja minulle tulee myös 3-10cm naarmuja... naarmun ilmestyessä tai sen huomatessa kannataa sanoa kovaan äänen ja ilman pelkoa "Mene pois!" toki jos olet jonkun seurassa se voi olla outoa mutta ihan miten haluaa...

    • Anonyymi

      Samanlaisti tulee minullekin naarmuja kuin veitsellä viillelty. Minun oma lääkäri nauroi minulle ja epäili että teen niitä itse.

      Vannoin etten tee. Otettiin allergiatestit, keliakiat ja stafylokokkibakteeri kokeet (Mrsa.) stafylokokkiarvot oli koholla ja luin että se aiheuttaa niitä. No sitten menin päivystykseen kun alkoi tulemaan vihreää eritettä. Se määräs ihotautilääkärille. Löytyi Leesio niminen infektio.

      Siihen sain Bementson voidetta jota laitetaan ihottuma-alueelle 2 kertaa pivässä 2-3 viikon ajan. Sitten pidetään 2-3 viikon tauko ja uusitaan kuuri tarvittaessa. Sain myös agualan plus kosteuttavaa perusvoidetta koska tuo bementson kuivattaa ihoa. Agualan plus voidetta voi laittaa terveellekin iholle jolla voidaan estää niiden syntyminen. Kannattaa pyytää resepti tuohon agualan plussaan jotta saa kelakorvauksen ja näin voi ostaa sen isomman määrän. Agualan voidetta saa myös kuivalle iholle vaikka terveyskeskuslääkäriltä kun pyytää kuivalle iholle. Mutta kannattaa pyrkiä ihotautilääkärille. Ihotautilääkäri kirjottaa noi voiteet.

      Minulla on auttanut myös se, kun juon tarpeeksi vettä ja huolehdin hyvästä verenkierrosta, jos veri kiertää huonosti ja samaan aikaan on useamman tunnin juomatta vettä. Huomaa siitä jos virtsa on tummaa tai ruskeaa ja edellisestä käynnistä on kulunut useampi tunti, niin huomaa että naarmuja alkaa ilmaantua. Joten juo tarpeeksi vettä, rasvaile ihoa ja syö monivitamiinitabletteja myös. Toivottavasti saat ne kuriin. Terveyskeskuslääkärit ei tosiaan tiedä näistä mitään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      375
      4819
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1924
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      68
      1662
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1576
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      257
      1510
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1420
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1396
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1387
    9. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1274
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    Aihe