Kun läheinen kuolee alkoholin takia

15+16

Onko täällä muita, joiden läheinen ihminen on kuollut alkoholismin seurauksena? Minun isäni kuoli vähän aikaa sitten maksakirroosiin. Se oli jo kova pala, kun saimme vihdoin tietää, mikä isää vaivasi. En siltikään halunnut uskoa isän olevan vakavasti sairas ja voivan kuolla milloin vain. Nyt on todella tyhjä olo ja suree vain sitä, kun ei osannut ajoissa puuttua asioihin.. Ei voinut edes yrittää vaikuttaa asioihin. Haluaisin vertaistukea muista saman kokeneista... Löytyykö teitä?

28

9010

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 15+16

      Eikö täältä tosiaan löydy yhtäkään samaa kokenutta? :( Olisin halunnut vaihtaa ajatuksia...

    • minun mieheni kuoli vajaat kaksi viikkoa sitten onnettomuudessa ja hän oli alkoholisti ja uskonpa että onnettomuutta ei olisi sattunut mikäli olisi ollut selvinpäin :( hän jätti minut aivan yksin 7 viikkoa vanhan poikamme kanssa :( ilmoita jos haluat keskustella lisää :)

      • 15+16

        Ikävä kokemus sinullakin, otan osaa :( Haluaisin mielelläni keskustella lisää kanssasi. Kirjoita minulle osoitteeseen [email protected] :)


    • Isän:tyttö;

      Otan osaa. Minunkin isäni kuoli maksakirroosiin ja meitä on paljon. Alkoholiin kuoleminen on siitä ikävää, että menehtyminen on usein pitkäkestoista ja kivuliasta. Moni alkoholisti varmaan lopettaisi, jos näkisi sen. Kun maksan toiminta vähenee, niin vatsaonteloon kertyy nestettä, jota poistetaan ja se on toimenpiteenä ikävä. Lisäksi hoitajissa ja lääkäreissä on ihmisiä, jotka kohtelevat sinua huonosti. Sinä, et olisi voinut tehdä asialle mitään, alkoholista on luovuttava itse, eikä muiden itkut yms. auta mitään.
      Minä sain olla viimeiset hetket isän vierellä ja siitä olen todella kiitollinen, isä ei kuollut yksin. Ikävä ei varmaan lähde koskaan, vaikka hiukan helpottaakin. Voimia sinulle.

      • 15+16

        Minä myös kerkesin viettää viimeiset puoli tuntia isän kanssa, kunnes hän lähti pois. Minun isälläni oli myös noita selviä maksakirroosin oireita ja "kunnolla" hän ehti sairastaa noin 10 kk, että aika kauan tosiaan. Sitä ennenkin jo alkoi esiintyä "outoja oireita", jotka osa tunnistettiin maksakirroosista johtuviksi ja osaa ei vielä tuolloin. Tuon 10 kk aikana isä oli sairaalahoidossa ja välillä kotona kotihoidon ja minun turvin. On ollut järkyttävää huomata, miten kokonaisvaltaisesti alkoholi tuhoaa ihmisen elimistöä. Ei todellakaan ole mitään kaunista katseltavaa tai helppoa meille läheisillekään :( Harmittaa kovasti, että vaikka isällä oli tiedossa jo kolme vuotta sitten tämä sairaus niin ei kertonut siitä meille mitään eikä ottanut itsekään asiaa vakavissaan, jatkoi vain juomista. Nyt sitten nuo viimeiset 10 kk oli kokonaan ilman alkoholia, kun tajusi vihdoin itsekin, miten huonoon jamaan on itsensä saattanut. Harmi vain, että tuo parannus tapahtui liian myöhään. Siinä vaiheessa, kun näkyviä oireita on ilmaantunut, niin kuolema on jo väistämättä edessä ja pian...


    • Isän;tyttö::

      Näin on. Surullista,kun elämänhalu herää liian myöhään. Älä sinä tunne syyllisyyttä, teit varmasti parhaasi, vaikka itsekin syyllistyin jossitteluun. Viina on sellainen pirulainen ja ihmisellä on taipumus uskoa, että ei tämä minun kohdalleni iske, kun viimeksikin ne maksa-arvot olivat ihan ok. Isälläni maksa-arvot olivat viimeisellä viikolla vielä melkein normaalit ja hän ehti kokea maksakoomankin, ennen menehtymistään. Lopulta munuaiset lakkasivat toimimasta ja isä meni tajuttomaksi, ennen poislähtöään. Olen niin kiitollinen, ettei hänelle tullut verensyöksyä, mikä on yleistä maksakirroosissa. Onneksi sait olla isäsi lähellä nuo viimeiset kuukaudet, ehditte varmaan jutella tärkeistä asioista, vaikka aina jää jotain sanomatta. Toivottavasti sinulla on läheisiä, joiden kanssa jakaa kokemuksiasi ja tuntojasi. Halit!

    • 15+16

      Onneksi minunkaan isäni ei joutunut kokemaan yhtään verensyöksyä. Hänellä taisi lopullinen kuolinsyy olla se, että sydän vain petti. Verenpaineet oli viimeisenä vuorokautena luokkaa 65/35, pulssi 30-100 ja happisaturaatio alle 80. Millään ei arvoja saatu enää korjattua ja sitten vain loppui hengitysliikkeet.

      Isä oli jo tajuttomuuden rajamailla, kun menin paikan päälle sairaalaan silloin viimeisinä hetkinä. Sen verran hän tajusi, että kun ravistin varovasti polvesta ja sanoin "iskä", niin hän katsoi minua ja nyökkäsi. Tajusi siis todennäköisesti, että olin paikalla muttei pystynyt enää mitään kommunikoimaan enkä minäkään osannut sanoa siinä tilanteessa enää mitään, olin niin järkyttynyt.

      Kyllähän minä tiesin, että isä on vakavasti sairas mutta en tullut koskaan ajatelleeksi asiaa sen syvemmin, toivoin vain, että hän paranisi vaikka tiesinkin sen olevan mahdotonta. Kaikesta huolimatta kuolema tuli yllättäen. Niin monesti isä kävi pohjalla ja aina selvisi sieltä, tottakai ajattelin, että nyt olisi sama juttu. Vaan ei ollutkaan ja lopulta isä kunto romahti ihan yhdessä vuorokaudessa.

      Minusta on harmillista, että vaikkei maksakirroosiin kuoleminen ole mitään harvinaista ja meitä sivusta seuranneita läheisiäkin on varmasti paljon, niin vertaistukea on silti vaikea löytää. Olisi niin helpottavaa vaihtaa ajatuksia syvällisemmin jonkun saman kokeneen kanssa, koska tässä tilanteessa on kyllä kaikki mahdolliset tunteet läpikäytävä.

    • Ei vanhempia

      Kauheaa tämä kuolema... Minulla on kuollu isä että äiti!

    • hurusurururrrur

      Mulla kuoli ystävä. Ilmeisesti pitkään jatkuneen runsaan alkoholin käytön vuoksi. Vasta päälle kolmikymppinen. Kyllä sitä miettii, että kun ois ollu paremmin tukena, että se ei ois juonu. Oon itekkin alkoholisti.

      • yhden alkoholistin lapsi

        Meillä tilanne se että menemme sukulaisten kanssa huomenna keskustelemaan mahd.elvyttämisestä äitini kohdalla..kamala katsoa tilannetta vierestä..toivo ei ole kamalan korkealla että elimet alkaisivat toimimaan..on sekava ja hyvin kivulias..rukoilen ettei joutuisi kitumaan eikä kerkeäisi saada verensyöksyä..hänen kohdallaan herääminen tapahtui liian myöhään...olisi ollut nyt valmis lähtemään hoitokotiin,valitettavasti ilman ihmettä ei enää sairaalasta lähde..edes sinne..itku on herkässä ja koko ajan pelkään sitä viimeistä soittoa..


    • jk

      eilöydy

    • 14v

      jep mun äiti kuoli viime jouluaattona alkoholismin takia maksakirroosiin :( suru on kova ja varsinkin ku tietää että se oli alkoholin syy :/ otan osaa kaikille!

    • annie2

      Kovin vähän löytyy kohtalotovereita, yritän nyt etsiä kun oma isä meni kans maksakirroosiin. Vietin viimeisen viikon sairaalassa ja katsoin sitä hidasta hiipumista ja elimistön tuhoutumista enkä pääse siitä irti.

    • NainenKoviaKokenut

      Älkää vain itse itseänne syyttäkö läheisenne alkoholismista. Alkoholismi on vaikea sairaus, siinä ei auta vaikka läheiset mitä yrittäisivät tehdä koska sen halun pitää lähteä alkoholistista itsestään.
      Itse olen alkoholistivanhempien lapsi, isovanhempani olivat myös holisteja, läheisiäni on ollut holisteja ja läheltä on ihmisiä kuollut viinan takia.
      Älkää unohtako itseänne tuon kaiken keskellä!!! Itse olen saanut apua ja voimaa Al-Anonista joka on alkoholistien läheisille tarkoitettu paikka, sekä seurakunnasta (minun kohdallani on auttanut River-seurakunta sekä Vapaakirkko), näissä seurakunnissakin on eronsa.
      Pääasia ettette unohda itseänne, tuo on äärimmäisen uuvuttavaa katsoa vierestä kun toinen hitaasti tappaa itseään viinalla. Siinä on tosi voimaton olo. Syy ei koskaan, EI KOSKAAN ole teidän - alkoholisin läheisten!!!!!!!!! Syy on siinä henkilössä itsessään, hänellä pitää olla halu raitistua. Alkoholismi on sairaus. Ei mitään mitä olisitte sanoneet tai sanomatta jättäneet olisi voinut muuttaa tilannetta.
      Tsemppiä suruunne, ymmärrän niin hyvin mitä läpikäytte, voimia! Ette ole ainoita jotka läpikäyvät näitä vaikeita asioita.

      • Vors

        Minun mieheni tappoi itsensä, koska ei saanut alkoholismiaan hoidettua. Kuului siihen pieneen prosenttiin ihmisistä, joille AA ei tuonut apua, vaikka 7 vuotta siellä yritti itseään hoitaa.
        Jäimme minä ja kaksi lasta.


      • TaneliMies
        Vors kirjoitti:

        Minun mieheni tappoi itsensä, koska ei saanut alkoholismiaan hoidettua. Kuului siihen pieneen prosenttiin ihmisistä, joille AA ei tuonut apua, vaikka 7 vuotta siellä yritti itseään hoitaa.
        Jäimme minä ja kaksi lasta.

        Alkoholin takia kuolee vuosittain satoja ihmisiä pelkästään Suomessa. Joko välittömästi tai välillisesti. Ajatelkaapa uutisia. Olisiko näitä tappajapikku-uutisia enää jos oppisimme käyttämään alkoholia. Alkoholi tapaa, jos sitä ei osaa käyttää.
        Yksinkertaista. Jos viina ei sovi, silloin sitä ei pidä käyttää.


      • alkoholi tappaa
        TaneliMies kirjoitti:

        Alkoholin takia kuolee vuosittain satoja ihmisiä pelkästään Suomessa. Joko välittömästi tai välillisesti. Ajatelkaapa uutisia. Olisiko näitä tappajapikku-uutisia enää jos oppisimme käyttämään alkoholia. Alkoholi tapaa, jos sitä ei osaa käyttää.
        Yksinkertaista. Jos viina ei sovi, silloin sitä ei pidä käyttää.

        Suomessa kuolee liki 2000 ihmistä alkoholin aiheuttamiin sairauksiin joko suoraan tai välillisesti.

        http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/professori--alkoholi-tappaa-yha-enemman-ja-nuorempana/2486694


    • Sitä saa mitä tilaa

      Olen pahoillani, että tämä kommenttini ei tuota aloittajalle hyvää mieltä.

      Jaksan aina vain ja jatkuvasti ihmetellä sitä, että aikuiset (oletko?) ihmiset eivät tiedä alkoholismin haittoja ja seurauksia. Tai esim. tupakoinnin ja kaikkien väärien elämäntapojen. Kyllä niitä nykypäivänä toitotetaan joka tuutista silmät ja korvat täyteen. Miten ne voivat mennä osalta ohi?

      Jos tiesit, että isä oli alkoholisti, niin etkö oikeasti kuitenkaan tiennyt, että sillä sairaudella on tietynlainen loppu. Tieto olisi antanut mahdollisuuden varautua jo pitkän aikaa siihen, mitä tuleman pitää. Maksakirroosi ja haimasyöpä ovat yleisiä juopottelun päättymistapoja ja alkoholidementtien määrä kasvaa huimaa vauhtia.

      Ihmisiä kuolee kaiken aikaa, sellaisiakin, jotka eivät niin konkreettisesti pyydä sairautta kuin alkoholisti ja tupakoitsija, jotka ihan itse tilaavat oman loppunsa. Tietämättömyys tässä asiassa nykypäivänä on - sanoisinko - noloa.

      • suullinen <3

        "Sitä saa mitä tilaa"...joskus saa vaikka ei tilaisikaan. Kuules, se on sellanen juttu että vaikka sä kuinka tiedät että läheinen tulee kuolemaan viinan aiheuttamiin saiauksiin...se kuolema tulee silti aina yllättäin.
        Minun poikani oli lääkkeiden väärin käyttäjä, ja tiesin tasantarkkaan että jos ei elämä muutu niin hän tulee kuolemaan niihin lääkkeisiin. Kyllä häntä vietiin hoitoon monet kerrat ja kaikki yritettiin, mutta jos täysi-ikäinen haluaa elää sillä tavoin niin sille ei kauheesti voi mitään.
        Elin vuosia pelossa että koska se viimeinen puhelu tulee...tulihan se sitten eräänä keväisenä aamuna...shokki oli ihan hirveä. En kuitenkaan ollut varautunut siihen että niin todella käy...poikani oli paljon muutakin kuin lääkkeiden väärinkäyttäjä. Niin suloinen ja empaattinen ihana poika...joka elämäntuskansa koitti turruttaa lääkkeillä...joita lääkärit surutta määräsi kyselemättä...vaikka monesti sanoin lääkärille miten poika niitä lääkkeitä käyttää, että niitä ei saa hänelle määrätä. Ei auttanut :( No, en syytä kuitenkaan lääkäreitä, jos ne ei olis määränneet niin saahan niitä katukaupasta vaikka mitä myrkkyjä jos oikein haluaa.

        Mutta pointti on se että, vaikka läheiset kuinka tietäisi mihin se kaikki päättyy, niin kuolema tulee silti yleensä yllätyksenä ja shokkina. Kai se on niin että sitä totuutta ei päästä tietoisuuteen kunnolla kuitenkaan. koska toivoo että se kuolema ei sit kuitenkaan tulisi.

        Voimia teille kaikille läheisesnsä menettäneille. Ja vaikka se isä tai veli tai lapsi tai äiti...käyttäisi mitä, niin yleensöä hän on kuitenkin rakas niille perheenjäsenille ja se kuolema tekee kipeetä. Ei sitä voi rakkaasta ajatella että "no, se sai mitä tilas..." se on todella kylmää sanoa niin, vaikka se olisikin totta.


    • Uskon asia(ko?)

      Miten sinä olisit "puuttunut asioihin"? Juomiseen olisi voinut tavalla tai toisella, mutta se on kuitenkin turhaa, jos juoja itse ei halua. Alkolla lutraaminen ei lopu millään muulla konstilla kuin läträäjän omalla päätöksellä.

      Maksakirroosi oli seurausta juomistavoista ja sillekään sivullinen ei mahda mitään. Terveydenhuolto yrittää kaikkensa siitä huolimatta, että ihminen itse ei ole koko elämänsä aikana yrittänyt yhtään mitään muuta kuin kallistaa kuppia.

      Tyhjä olo helpottuu ehkä sillä viisiin, että ymmärtää ja tajuaa, mistä oikeasti oli kyse. Järkikulta on hyvä kaveri elon tiellä, se, joka juomareilta ehkä puuttuu kokonaan.

    • sureva tytär

      Kyyneleet tulevat väkisin kun luen kertomaanne, sillä on kuin lukisi omaa tarinaani viimeisistä ajoista isäni kanssa, turvotukset jne.
      Menetin isäni tammikuussa. Isäni kuolinsyy oli sydämen pettäminen alkoholin myötä vaikuttamana. Hänen elämäänsä kuului myös 15 vuotta kestänyt raittius, mutta ratkesi uudelleen. Kauan hän kyllä kestikin.
      Vietin isäni kanssa viimeiset kaksi viikkoa sairaalassa, käyden siellä joka päivä. Sitten hän oli poissa. Toivoin hänen vielä jotenkin selviävän, niin monta kertaa hän oli yllättänyt meidät, myös lääkärit. Minua vieläkin harmittaa, etten ollut paikalla, kun hän nukkui pois. Minulleei soitettu, että hänen tilansa oli heikentynyt, vaikka olin sitä toistuvasti pyytänyt. Vielä en ollut valmis, vaikka olin valmistautunut tapahtuvaan siitä asti, kun olin 11-vuotias (nyt olen 30). Jotkut sanovat, että ei siihen koskaan voi olla valmis.
      Hänen viimeinen taistelu alkoi viime syksynä kun yleistila romahti, ja lääkärit totesivat hänellä eteisvärinän. Viisi kuukautta yritin häntä auttaa kaikin keinoin, mutta ei se enää auttanut. Hän tiesi kyllä että mihin se tilanne johtaa, mutta hän kieltäytyi siitä huolimatta hoidosta lukuisia kertoja. Toisinaan hän kertoi lääkärille että johan tästä maailmasta joutaakin jo pois.
      Olin tuskaisessa tilanteessa, kun jouduin sitä vierestä katsomaan, kun hän riutui pois. Isäni suostui välillä hoidettavaksi sairaalaan, kun itkin tilannetta, ja velipuoleni kysyi isältäni, että mitä pahaa me olemme tehneet että hän meitä näin kohtelee. Hän varmaankin sääli meitä, mutta tuskin itseään. Kun vein hänet sairaalaan, hän nopeasti alkoi vaatia kotiin pääsyä lääkäreiden taivuttelusta huolimatta. Niin minä ja mieheni sitten vahdimme häntä vuorotellen, ettei hän karkaisi, jos hetkeksi menimme kotiimme, niin sairaalasta soitettiin että hän on karannut tai kieltäytynyt hoidosta. Muistan, että jossain vaiheessa eräs hoitajakin sanoi, että kunnioita isäsi toivetta. Aivan kauhea pyyntö, vaikka ymmärsinkin hoitajan kannan (kertoi kokeneen saman).
      Viinan himo oli aina läsnä, kyllä me sen tajusimme, vaikka ei hän enää pystynyt juomaan, koska ei kyennyt välillä edes syömään ja nestettäkin joi vain muutaman kulauksen käskyttäen.
      Eikä tilannetta auttanut alkoholisti veljeni, joka oli aina isän kotona odottomassa viinapullo mukanaan. Ei pysynyt poissa, vaikka pyysin ja käskin, sillä hänestä oli paljon haittaa, vaikka toisinaan myös apua, sillä isäni ei pärjännyt yksin ollenkaan, ei hetkeäkään.
      Riitelimme rajusti välillä veljeni kanssa, sillä ei hän kyennyt isääni kunnolla auttamaan, ja hän ei kestänyt sitä että minä arvostelin häntä siitä. Toisinaan en edes uskaltanut mennä isäni kotiin, koska pelkäsin sekavaa veljeäni. Sydämeni oli suunniltaan hädästä isääni kohtaan. Mutta ei isäni kieltänyt veljeäni majailemasta kotonaan, vaikka hänellä oli omakin asunto lähellä. Ehkä koki saavansa veljestäni jotain turvaa. En ymmärrä tätäkään asiaa.
      Aina kun isäni tilanne huononi todella pahaksi, ja veljeni kutsui ambulanssin, isäni pyysi aina, että minulle pitää ilmoittaa. Hän tiesi että minä tulen varmasti häntä sairaalaan katsomaan.
      Vaikka isäni teki usein elämäni hyvin vaikeaksi, ei siitä ollut epäilystäkään ettenkö olisi häntä rakastanut, oli hän kuitenkin isäni. Lapsena oli saanut hänestä turvaa ja rakkautta.
      Varmaan noin kymmenen vuotta sitten, kun olin mennyt käymään isäni luona, ja sain taas kokea pettymyksen, kun hän oksenteli krapulaansa, hän sanoi ennen lähtöäni, että minun tulisi muistaa aina, että vaikka hän ei ole hyvä isä minulle ollut, niin hän on aina minua rakastanut. Tämän muiston hänestä pidän sydämessäni aina. Rakkaus ei kuole.
      Olisin halunnut kuulla vielä isäni sanovan sen, mutta eihän tuo suomalainen mörökölli sitä sanonut, luuli ehkä että tiedän sen sanomattakin.
      Yllätyin tunteistani isäni kuoleman jälkeen, että tämä ottaa näin koville. Olinhan kuitenkin itsenäinen aikuinen, jolla oli oma elämä. Olen nyt jäänyt kiinni tähän suruun. Taistelen vastaan tekemällä "normaaleja" elämään kuuluvia asioita, mutta en koe niistä sellaista iloa kuin ennen. Tämä kaikki pyörii vain mielessäni, yhteinen eletty elämä ja se mikä jäi yhdessä elämättä ja tekemättä, myös isäni elämä ennen minun syntymääni. Paljon koettuja asioita meillä ja hänellä oli. Sitä ehkä kuvaa se, että joku joskus kysyi minulta, että miltä tuntuu olla legendan tytär? Se herätti huvittuneisuutta silloin, ehkä myös jotenkin hassua ylpeyttä.
      Huomaan usein ajatuksissani puhuttelevani isääni, että "isä, kuuletko minua?", en kuitenkaan saa vastausta. Haluaisin vielä jutella hänen kanssaan, vaikka tiedän ettei se ole mahdollista.
      Työni on kärsinyt jo tästä surusta, ja olen tällä hetkellä sairaslomalla. Mietin myös että onko tämä normaalia surua, vai olenko kenties masentunut? On kummaa, että tämän vuoksi olen hukannut itseni tällä tavoin. Mutta vielä minä nousen tästä, ottakoot aikaa kuinka paljon tahansa. Ikinä ei saa antaa periksi, niin isänikin usein sanoi eläessään.

      • osaa ottaen

        Voi olla masennustakin tuo surusi. Minkä ikäinen isäsi oli kuollessaan?


      • sureva tytär
        osaa ottaen kirjoitti:

        Voi olla masennustakin tuo surusi. Minkä ikäinen isäsi oli kuollessaan?

        Isälläni oli jo pitkä elämä takanaan, 72-vuotias. Ilman tuota pitkää raittius vaihetta elämässään olisi hänellä lähtö ollut jo paljon aiemmin. Ilman sitä aikaa ei minuakaan täällä suremassa olisi ollut.
        Nyt kun tuosta kirjoituksestani on jo kuukausi, ja luin tuon tekstini uudelleen, niin huomaan kuinka paljon ajatukset poukkoilivat, muistot näkyivät elävinä kuvina mielessäni rivien välistä.
        Olihan se hänen kanssaan vietetty elämä rankkaa, ja kuolema nosti myrskyn pintaan, mutta antaa myrskytä. Ei voi, eikä tarvitse lakaista maton alle muistoja, vaan mennä vaan niitä kohti. Hiljalleen huomaa, että mieli antaa eri muistoille enemmän tilaa. Sen verran minkä ihminen jaksaa kerrallaan kohdata.
        Nyt kun ajattelen isääni, niin päällimmäisenä on ajatus, että miten elämä häntä vei. Se herättää katkeruutta elämää kohtaan. Uskon että jokaisella elämällä on tarkoituksensa, ja pohdin varmasti pitkän aikaa hänen elämänsä tarkoitustaan.
        Alkuun koin surun niin, että sitä pitää kiirehtiä ja jouduttaa, mutta onneksi olen ymmärtänyt, että ei niin tarvitse tehdä. Kun sen asian ymmärsin ja tulin sinuiksi sen kanssa, olin valmis palaamaan töihin. Nyky-yhteiskunnan odotukset eivät ole samoilla linjoilla välttämättä kanssani, mutta ajattelen että terveys on tärkeämpää.
        Se että meitä on monta saman kokenutta, vaikka eri tavoin suremme, on lohduttavaa huomata että ei olla yksin näiden asioiden kanssa.


    • Susityttö89

      Menetin 53-vuotiaan äitini maksakirroosiin. Äiti oli minulle kaikki kaikessa.

    • läheinen

      Mitä sydämen pettäminen maksakirroosikuoleman yhteydessä tarkoittaa ?
      Tuleeko sydänvaivoja taudin edetessä ? Mitä muuta ?
      Muuttuuko verenpaine taudin edetessä ?
      Mitä merkkejä on muuta ennen viime vaiheita ? (ennen askitesta ja keltaisuutta)
      Pelkään kamalasti läheiseni puolesta.
      Hän kyllä lopetti juomisen, mutta en tiedä onko toivoa.
      Joku on kirjoittanut palstoille, että ensin alkaa toipua, kun lopettaa, mutta sitä ei kestä kauan kun maksasairauskuolema tulee kuitenkin.

    • Anonyymi

      Miten voitte jatkaa alkoholistin rakastamista. Isääni en enää rakasta enkä kunnioita. Lähtis jo maailmasta niin perheen elämä helpottuisi. Yritti itsaria jokunen vuosi sitten mutta pahus hänet ehdittiin löytää ensin. Ei ne ansaitse elämää jos eivät halua lopettaa juomista.

    • Anonyymi

      Hyttyseenkin voi kuolla vaikka kamelilla ratsastaessa.

    • Anonyymi

      Minun isäni kuoli alkoholistina alkoholin aiheuttamaan munuaisten vajaatoimintaan.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5288
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2396
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1917
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1608
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1226
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      6
      1209
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe