Lapsen maitoallergiasta KYSYMYKSIÄ :)

Kiitän vertaistuesta

Tyttärelläni todettiin 3kk ikäisenä paha maitoallergia, jonka jälkeen havaittiin, ettei neidille sovellu myöskään naudanliha- eikä soija.

Nyt tyttö 1v 10kk ja ollaan edistytty jo niin huimasti, että naudanlihaa ja soijaa pystyy syömään/juomaan kaikissa muodoissa ilman mitään oireiluja. :)

Maitoa en ole hänelle missään muodossa antanut, päiväkodissa viimeksi hoitajat EPÄHUOMIOSSA ( joo..... ) antoivat maitoa ja heti hengitysoireita iho-oireita ilmestyi. Tästäkin kuitenkin jo 5-6kk.. Samoihin aikoihin tytön tarhakaveri kaatoi tyttäreni rintakehälle mukillisen maitoa ja heti oli rinta ruvella.

Tytöllä todettiin nyt sitten kuitenkin myös astma ja mietinkin, pitäisikö kuitenkin lykätä noita maitokokeiluja vielä eteenpäin,vaikka naudanliha ja soijakin jo menevät niin hienosti?

Meillä siis Nutrilon Pepti2 ( Ent. Almiron Pepti ) käytössä, mutta senkin korvattavuus lakkaa kun typy täyttää 2-vuotta. Soijajuomat, kaurajuomat, riisijuomat käytössä myös.

Eli kysymykset kuuluu;

- Minkä ikäisenä olette alkaneet kokeilla maitoallergikollanne maitotuotteita? Mitä tuotteita ja oletteko tehneet ensin ihokokeiluja vai suoraa suuhun?

- Kuinka usein olette tehneet näitä kokeiluja, kuinka pitkän välin olette pitäneet kokeiluissa jos oireita on ilmennyt ja kuinka pitkän jos ei ole ilmennyt?

- Minkä ikäisenä lapsellanne on todettu allergia, minkä ikäisenä allergia hävinnyt, jos on?

Muitakin kokemuksia maitoallergia-asiasta luen mielelläni. Vaikka tämän asian kanssa painiskellut kohta kaksi vuotta, silti koko ajan tulee mieleen uusia kysymyksiä ja epävarmuuksia.. '' Paranemista '' odotellen. :)

KIITOS!

7

540

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -m-

      Meillä poika on 8kk ja kanssa maitoallergikko ja käytössä tuo nutrilon pepti2,ei käy naudanliha ja meillä on vielä allerginen kaikille viljoillekin,ei käy edes kaura..

      Meillä on vuoden ikäsenä uusi maito ja vilja-altistus ja jos vieläkään ei kumpikaan käy niin jatketaan ilman,ja katsotaan aina vuoden päästä lääkärillä uudestaan:)

    • ALOITTAJA..

      Heippa!

      Mäkin lääkäriltä olen kysellyt, että eikö altistusta voisi tehdä siellä valvotuissa oloissa. Ei kuulemma tarvitse, vaan voin hyvin tehdä kotona. :o Ilmeisesti meillä siksi, koska tyttö täyttää jo kuitenkin 2-vuotta.

      Sen takia haluankin nyt aloittaa todella varovasti tämän testailun, ettei tule mitään turhia hengenahdistuksia tms. tytölle kotona. :)

      Meillä alkoi tyttö sietää naudanlihaa ja soijaa n. 1v 6kk ikäisenä, joten eiköhän se teilläkin vielä helpota! Tsemppiä teille paljon, noi lapsen allergiat on tosi stressaavia, erityisesti kun pitäis jossain kyläillä, juhlissa, päiväkotielämässä.. Onneks sen kanssa oppii elämään. Mua ärsyttää kyllä tosi paljon tytön isovanhemmat, jotka EI vaan tajua, että jos lapsi on allerginen maidolle, ei sille voi syöttää juustoa ja suklaata !!!

      • kummastuttaa...

        Meillä ollut maito pois 5kk iästä asti ja nyt poika melkein 5v ja edelleen altistukset tehdään lääkärin valvonnassa, nyt ollut 2v tauko ja marraskussa edessä altistus.
        Lääkärissä altistus tehdään niin että ensin hivellään huulille maitoa, odotellaan puoli tuntia, sitten 2ml annos ja odotellaan puoli tuntia, sitten 10ml ja taas taukoa puoli tuntia, seuraava annos taitaa olla 0,5 dl, mutta sitä ei meillä olla tähän mennessä vielä nautittu.
        Meillä oireena, ihottuma, oksentelu, aivastelu, yskiminen.


    • -m-

      Aika jännä,meil tosiaan altistetaa aina nää lääkärissä,koska jos tuleekin jtn oireita nii saa samantien sit uudet lausunnot lääkäriltä.

      No onneks teil on toi naudanliha kuvioissa:) Mä toivon kans et meil ois poistunu nää allergiat ku mennään sit altistukseen,tää on tosi stressaavaa jo kotioloissakin ku joutuu aina tarkastamaan ettei ole maitoa(toisella nimikkeellä) jossakin..ja kun viljatkin on pois nii saa vähän miettiä toisinaan.

      Meil kans pojan toinen mummo ois tyrkyttämässä jotain jäätelöö ja maitopohjaisia tai viljajuttuja pojalle,mut oon exälle sanonu et pitää huolen ettei mitään anneta,koska ei voi tietää varmaksi kuinka allerginen voikin noille sitten olla://

      Ja meillä ei perunakaan isoina määrinä käy,pieniä määriä ruuissa menee mut pelkkä peruna aiheuttaa kamalat ihottumat ja mahavaivat..

      Mä suosittelisin eka kokeilemaan iholle,koska jos meneekin antaan liian ison annoksen suun kautta ja sattuukin oleen allerginen nii ei oo kiva lähteä lanssilla sairaalaan! Eli kokeilisin eka iholle ja sit jos ei tule sen isompaa nii hiukan antaisin jotain maitopohjaista sit ihan syödäkin:)

    • maito

      meillä tehtiin niin
      että


      ensin iholle sitten huulelle ja sitten vasta pieni määrä suuhun

      ja jos ei oireita niin pienin kasv
      avin määri
      n sitten jatketaan seur
      aavana päivänä jos oireita ole tu
      llut niin on hyvä jatkaa v
      aikka pitkään kypsyvettyllä juustolla tai joillain hapan maito tunteella kasvavin annoksin tässä vaiheessa menee ainakin kaksi viikkoa ellei tule mitään oireita vaikka ripulia tai ihottumaa tai vaikka niitä teidän lapsen oireta tai jotain mitä ei ennen ei ole ollut . meillä tyttö on saanut 6 analyfaksta (jotain sinne päin ) siis henkeä uhkaavia kohtauksia maidosta nyt on parantunut siitä tosin vasta 10. Vuotiaana vasta .

    • Vastauksia!

      "".........jatkuu.
      *Huom!
      Tyydyttynyttä(kovaa)-rasvaa tarvitaan; 1.solujen "rakennusaineeksi" ja 2.probiootti bakteerien suojaksi:
      - Kun rupeat käyttämään rasvaisia maito- ja hapanmaito-tuotteita ja voita, niin huomaat jännän seikan: Sinulla on tunne että lihot, mutta kun nouset vaakalle niin huomaat että painosi putoaa! Edellämainittu johtuu kiinteytymisestä.
      - Kun haluat laihtua lisää, niin vähennä sokerin käyttöä, mutta älä lopeta sokerinkäyttöä kokonaan! Esimerkiksi; jos olet tähän mennessä laittanut kahvin sekaan kuusi(6) sokeripalaa, niin laita tulevaisuudessa vain yksi(1) sokeripala!
      - Tyydyttynyt rasva sisältää paljon energiaa, joten laita edelleenkin esimerkiksi leivälle ohut kerros voita, tai leike, mutta ei molempia!
      - Maito- ja hapanmaito-tuotteiden Probiootti bakteerit tarvitsevat rasvaa suojakseen selviytyäkseen elävänä ohi mahalaukun happojen, joten vältä rasvattomia tuotteita ja homogenoituja tuotteita.
      ->>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Jos et pysty käyttämään rasvaisia maito- ja/tai hapanmaito-tuotteita (esimerkiksi Laktoosi-intoleranssi), niin ongelman voit ratkaista siten että syöt Probiootti-jauhekapseleita niin kauan (kuukausi--kuukausia!) että kestät maitotuotteita. Jos syystä tai toisesta haluat, niin rasvan voit välttää (

    • laktoositon

      kokeilkaa laktoositonta maitoa jos ei normaalia voi käyttää

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5484
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      21
      2440
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1957
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      50
      1674
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1297
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1229
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe