Elämänasenteesi?

Free Fanny

Kysymyksen saa tulkita laajasti; lähinnä ajattelin suhtautumista elämään mutta voi kertoa myös elämänfilosofiastaan tai vaikka elämänkatsomuksestaan.

Minun elämänfilosofiaani kuvaa aika hyvin lause "Elä tämä päivä niin, ettei huomenna tarvitse katua". Eli elämästä pitää _nauttia_, yhtään hetkeä ei riitä tuhlattavaksi (oman uskomukseni mukaan täällä ollaan vain kerran). Tätä päivää ei tule enää ikinä, ei voi ottaa uusiksi jos menee pieleen.

Samaan aikaan tuo lause muistuttaa siitä, että tämän päivän valinnat vaikuttavat huomiseen. Jos vedän tänään pääni täyteen niin huomenna on krapula. Jos käytän tilini tyhjäksi niin loppukuu on aika ankea.

Eli toisaalta jokainen päivä kannattaa elää kuin se olisi viimeinen, ottaa siitä kaikki irti, mutta samalla kuitenkin muistaa, että todennäköisesti huominenkin tulee.

Toinen mottoni on kaikille tuttu "tee toisille kuten haluaisit heidän tekevän itsellesi". Siihen kiteytyy kaikki tarvittava ihmisten kanssakäymisestä.

43

326

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Älyn haamu

      Elän päivä kerrallaan.

    • sdgasdg

      ATMien elämänasenne:"Älä tee mitään mikä nostaa pulssia". "Itke ja valita netissä." "Vietä netissä enemmän aikaa livenä." "Välttele riskiottamista." "Älä ole rohkea.""Ole saamaton."

      Ruumiistakin on enemmän hyötyä kuin ATM:stä.

    • jotenkin näin

      Ken ei pillua saa ,sen ei työtäkään tarvitse tehdä.

      • Älyn haamu

        Hyvin sanottu :-) Mä olen keksinyt tuon viisauden.


      • Wanha Wäinämöinen
        Älyn haamu kirjoitti:

        Hyvin sanottu :-) Mä olen keksinyt tuon viisauden.

        Ken ei työtä tekhemän, sen ei pillua saamankhan.


      • Älyn haamu
        Wanha Wäinämöinen kirjoitti:

        Ken ei työtä tekhemän, sen ei pillua saamankhan.

        En mä saanut pillua silloinkaan kun opiskelin tai kävin töissä. Eli minun versioni on oikein.


    • Lao Tse ATM

      Rumalla naisella ei tee mitään.
      Paskaduunit ei kannata.
      Ikinä ei kannata yrittää, saattaa vielä onnistua.

      Omien unelmien toteutumista kannattaa välttää viimeiseen asti, mutta unelmistaa ei saa luopua, koska niiden voimalla voi kitistä ja ruikuttaa.

    • ---..--..--

      Tavallaan pessimistinen. Uskon kuitenkin että tulee "elää päivä kerrallaan" niinkuin tässä on tullut esille, koska silloin nautin elämästä eniten itse. Suhtaudun kuitenkin varauksella muihin ihmisiin ja noin yleisesti en toivo heille hyvää enkä pahaa. Toisilla on oikeus elää kuten haluavat ja minulla myös. Tuota APn "kultaista sääntöä" en noudata vaan noudatan Nietzschen lanseeraamaa "tilanteessa tulee toimia tilanteen vaatimalla tavalla" sääntöä.

    • HJS.

      Yrittäminen on ensimmäinen askel epäonnistumiseen.

    • Miss fury

      Periaatteessa: "Unelmoi kuin eläisit ikuisesti, elä kuin kuolisit tänään"

      Käytännössä: "En vittu jaksa, teen huomenna"

    • Mies1985

      "Jotain pitää tehdä"
      "Tein sen koska uskalsin/oli munaa"

    • mies kommentoi

      Melko sama.

      Lähes kaikilla tuntemillani ihmisillä jotka ovat saaneet jotakin aikaan on ollut parantumaton sairaus. Ei oikein kannata ajatella eläkeikää eikä urakehitystä.

    • alexeyl

      "Kohtele muita niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan" (ei toimi käytännössä muiden osalta)
      "Päivä kerrallaan"
      "Sen minkä voit tehdä tänään, voi myös jättää huomiseen"

      Kahdesta viimeisestä elämänasenteesta ei ole seurannut kovin hyvää esim koulunkäyntien ym osalta :D

    • WrappedInPlastic

      Kaiken vitutuksen keskellä yritän pitää mielessä, että "niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan". >;)

      Kyynisyys ei kannata.

    • also_sprach_jungfrau

      "Kannattaa hengittää niin kauan kuin jaksaa."

      "Tiukka ei marsipaanille ja hunajamelonille."

      Siinä se taisi oikeastaan ollakin.

    • hieno ihmienen

      Mun motto on että pas.ka on kotoisin per.seestä. Se on ainoa absoluuttinen totuus minkä olen elämässä oppinut. Se todellakin on sieltä ja syvältä, ja sitä tulee joka päivä lisää. Paska ei ikinä lopu. NIin kauan kun on elämää, on paskaa.

    • eipä ole mottoja

      En mä osaa mitään mottoa oikein sanoa...
      Mä olen yrittänyt elää jotenkin aktiivisesti, harrastan ja teen, otan osaa, keksin ideoita ja lähettelenkin niitä joskus eteenpäin, jos joku muu saisi niistä jotain, jos en itse saa... Osa on joskus ollut ihan hyviäkin, osa varmaan ihan naurettavia.
      Teen töitä ennemmin kun olen työtön, ja melkeinpä mitä töitä vaan yli 9,5 euron tuntipalkalla. Riipppuen työmatkasta, nimittäin matkan taittaminen on kallista ja rajoittaa ihan suoraan palkka-matka-valintaa töissä, mutta yleisesti... Tykkään tehdä ja osaan olla vaatimattomaankin tyytyväinen, suurimmaksi osaksi on ollut kivoja ihmisiä, ainakin tutustumisen ja kokemisen arvoisia eri paikoissa. En enää kaipaa vakituista työtä oikeestaan...

      Yritän pitää ystävyyksiä yllä, ja luopua turhista. En jaksa tätä suurta itsekeskeisyyttä enkä ole kenenkään roskis. Semmoiset saa mennä. Rakkautta, no, jos sitä ois niin varmaan ois...

      Jaa-a. En pysty ottamaan vaikka tuohon "elä kuin tää ois viimeinen päiväsi" koska olen masentunut ajoittain vakavastikin ja suunnitellut itsemurhaa ja sekä toivonut että pelännyt kuolevani jne. enkä silti ole voinut muuttaa mitään tai halunnut tai mitä milloinkin. Ei se mene niin että vaikka mä kuolisin huomenna tänään ois shangrilaa mahdollinen. Se on mitä on se on ja sitten kuollaan.
      Huominen tulee, joo, mutta en mä sitä aina ajattele. Yritän vaan jotenkin mennä tilanteen mukaan, go with the flow, ei kai sitä muutakaan voi. Elämän hallitseminen on vaan harhaa ja ikävä kyllä, sen saa jokainen jotenkin vuorollaan kokea. Minä jo nyt ja aika rankan kautta.

      Multa on mennyt viikkojakin pieleen enkä saa niitä takaisin, mutta mitä sitten, aina ei voi auttaa asiaa. Minulta on muut pilanneet ison palan elämästä, mutta en mahtanut sillekään mitään, en hallitse muita kun en aina itseänikään. Jos siis surisin sitä, surisin varmaan loputkin päivät pilalle. Olen hullu, minkäs teet, ja osa asioista ja ideoistani tosiaan on varmaan ihan seinästä revittyjä, välillä olen täysin maaninen ja omien ideoitteni vallassa: häpeäisin jos jaksaisin, vaan kun en enää jaksa. Olen vaaraton ja niin on suurin osa muistakin hulluista, joten mitä sitä häpeämään. Järkevät ihmiset ovat sitä paitsi usein tylsiä :)

      Ehkä mottoni siis riippuu tilasta...

      Jos nyt ois rahaa, maksaisin laskut, laittaisin elukat hoitoon ja lähtisin lomalle ja ihan takuulla naisin kaikkia vastaantulijoita jotka antas :D Söisin ja joisin ja pitäisin hauskaa!
      Mutta sen sijaan, ei ole rahaa, murehdin ja olen huolissani, olen nälässä ja mietin mitenköhän voisin maksaa ensi kuun vuokran ja onkohan minulla asuntoa, saankohan töitä, paraneeko tämä koskaan. Olen yksin.

      Semmosta se on aina ollut ja ilmeisesti tulee aina olemaan. Ei voi tietää kuitenkaan.

    • ghgjghjhgjghj

      Elämän filosofia on että tulevaisuus on aina parempaa. Vuoden päästä kunto on parempi, työt on parempia, saatan tavata mukavan tytön, saan rahaa säästöön, yms...

      Koko ajan tekee jotain niiden asioiden eteen. Eli yrittää aina vähän kehittää itseään.

    • Elämänviisautta

      Naisilla on pillu.
      Miehillä on kulli.
      Kulli menee pilluun, pum pum pum.
      Syntyy lapsi.
      Uusi elämä.
      Uusi mahdollisuus.

      Näin tapahtukoon.

    • Hämärän rajoilta

      Minun mottoni on ollut jo pitkään, ehkä koko elämäni, ytimekkäästi "Selkärangatonta ei voi murtaa".

    • Darth

      Motto on ettei ole mitään mottoa, on vain zenin tyyneys ja sanaton tyhjyys.

      Olen kyllä aina ollut surkea näissä motto kysymyksissä. Mulla ei taida olla sellaista.

      • Hämärän rajoilta

        Minulla jäi pari viisautta yli, saat omia jos haluat.

        "Anna hänelle tulitikku, niin hänellä on lämmintä hetkeksi. Sytytä hänet palamaan, niin hänellä on lämmintä loppuelämäkseen."

        "Valitse seurasi niin, että erotut aina eduksesi. Niinhän muutkin tekevät. Esimerkiksi Kalervo Kummola palkkasi Timo Jutilan Leijoniin pukumieheksi, jotta Kale näyttäisi manageriaitiossa laihalta ja Jari Kurri vaikuttaisi haastatteluissa fiksulta. Jos huomaat vetäväsi magneetin lailla puoleesi kauniita ja älykkäitä ihmisiä, minulla on sinulle huonoja uutisia."

        "Äänestä aina ennakkoon. Jos satut kuolemaan ennen virallista vaalipäivää, niin on se kiusa porvarille pienikin kiusa."

        "Keskimääräinen ihminen on aika typerä, mutta surullisinta asiassa on, että puolet ihmisistä ovat vielä häntäkin tyhmempiä."

        "Jotkut syntyvät kuurosokeina, kädettöminä ja jalattomina tai HIV-positiivisina keskelle nälänhätää, ja täällä sinä vain itsekkäästi itket omaa kohtaloasi, vaikka voisit ajatella hetken noita toisia ja tulla heti paremmalle tuulelle. Siihen tarkoitukseenhan Luoja heidät loi! Onnellisuus kun on suhteellista, ei absoluuttista."

        "Elämässä ei jaeta tyylipisteitä. Ellei sitten asu Helsingissä."

        "Jos elämä tarjoaa sitruunoita, on korkea aika luopua kuluneista anglismeista."


      • also_sprach_jungfrau

        Olisi muuten mukavaa, jos olisi sellainen motto, jonka voisi printata esim. käyntikortteihin (vaikka ammatin sijaan). Latinaksi, koska kaikki kuulostaa paremmalta vierailla kielillä. Vaikka: "Aliena pericula, cautiones nostrae".


      • Miten olisi
        also_sprach_jungfrau kirjoitti:

        Olisi muuten mukavaa, jos olisi sellainen motto, jonka voisi printata esim. käyntikortteihin (vaikka ammatin sijaan). Latinaksi, koska kaikki kuulostaa paremmalta vierailla kielillä. Vaikka: "Aliena pericula, cautiones nostrae".

        Vita longa, penis brevis?


      • also_sprach_jungfrau
        Miten olisi kirjoitti:

        Vita longa, penis brevis?

        Vaikka. Sekä tietysti Älymiehen motto: "Nil lutkae carborundum".


    • 0 pillun mies.

      Elämänasenteeni on, että pillua pitäis saada mahdollisimman paljon.

    • Ei tavoitteita, ei pettymyksiä saavuttamattomista tavoitteista.

      Minkä voit jättää huomiseksi, voit jättää kokokanaan tekemättä.

    • lutkanrumilus

      Käpälöi miehiä jotka ovat sinua kauniimpia.

    • Jaska'

      Minun elämänfilosofiani on karkeasti sitä,että elä mahdollisimman paljon itsellesi. Tee sitä mistä pidät. Älä pyllistä ikinä kenellekkään Älä mielistele. Älä anna ihmisten hyppiä silmille. Kato että oot aina joukon vahvin. Älä lässytä. Älä ruikuta. Älä ikinä seuraa valtavirtaa. Kulje aina omaa polkua, koska se on yleensä parempi. Kuole aikanas seisovilta jaloilta.jne.... Tässä vain osa malliksi.

    • jackaroo

      Minulla oli pitkään "manjana" -elämän asenne, tai oikeastaan sellainen että "älä tee tänään mitään minkä voit jättää huomennakin tekemättä", mutta eipä tuosta oikein paljoa hyötyä ollut, muuta kuin se että elämä oli melko rentoa.

      Kun päätin alkaa muuttamaan elämääni, niin omaksuin uuden asenteen ja se on "eteenpäin, sanoi mummo lumessa". :D

    • violet.

      Tämmöst tänään ja huomenna jotain muuta.

    • 5+5=55

      Nämä ovat hauskoja!

    • .......

      Ole hyvä ihminen ja kunniota hyviä ihmisiä, vältä pahoja. Matkusta, matkusta ja muuta ulkomaille. Hanki koulutus ja hyvä mies, lapsia. That's it, key to success.

    • Reipas Mies

      Elämän asenteeni on Metallican "Four Horseman" Rockystä Apollo Creedin sparraus huuto: " there is no tomorrow!" Eli tee tänään minkä voisit aloittaa huomennakin.

      Mottoni on "hyväksy epätäydellisyys koska itse en ole täydellinen".

      Teesini: "voin olla hyvä mies-näytä se teoin ja sanoin muille myös"

      Olen muuttanut parissa vuodessa elämääni paremmaksi todella paljon ulkoisesti ja etenkin sisäisesti, minulla on jotain vanhoja valokuvia muistona entisestä "minästä". Aikaa johon en koskaan halua henkisesti palata tai taantua. Se minä joka oli naisille näkymätön oli vain omaa syytäni olla friikki- ei baarien tai ps:n tai Ma:n.

      PS. Tiedättehän että loru loppuu mummon etenemisessä lumihangessa hengiltä jäätymiseen?

      • leeatuulia

        "PS. Tiedättehän että loru loppuu mummon etenemisessä lumihangessa hengiltä jäätymiseen?"

        Höh, no ei kai nyt oikeesti? Mutta muuten, hyvä motto ja teesi ja hyvä että oot saanu elämää muutettua parempaan suuntaan! Se ei oo koskaan helppoo, vaikka sen itte tajuiskin, että jotain pitäisi tehä..


    • aateeäm

      Ikävät asiat ovat aina muiden syytä.

    • M 20

      "Elän päivä kerrallaan" kuulostaa varsin minulta, että nautin tekemästäni hyvästä työstä ja piiskaan itseäni tekemistäni virheistä, joka minulla onkin varsin huono puoli kyllä, koska piiskaan itseäni n.10x pahemmin kuin mitä tekemäni virhe olisi arvoltaan ja nautin saavutetuista asioista vain 0.5x kuin sen oikea arvo olisi.

      "tee toisille kuten haluaisit heidän tekevän itsellesi" Tämäkin kuulostaa hyvin paljon minulta, harmittaa vain se ettei sitä "vastakaikua" tunnu ikinä oikein tulevan, että hyvin usein tuntuu siltä että annan vaan enkä mitään saa takaisin tai sitten olen niin sokea etten nää sitä mitä on takaisin annettu.

    • leeatuulia

      Miun elämänasenne on yleensä positiivinen, katon maailmaa ja ihmisiä ja uskon melkein kaikista hyvää ennen kuin toisin todistetaan. Koetan olla mahollisimman avoin ja vastaanottavainen, sekä antaa ittestäni myös muille, koska en haluaisi enää joutua minkään "suojamuurin" sisään. Siellä on turvassa kivulta ja loukkauksilta, mutta myöskin elämä menee siellä ohi ilman että sitä yhtään itteasiassa elää. Haluan elää ja uskaltaa ja tuntea, vaikka se välillä sattuukin ja vaikka välillä en kaikkea uskallakaan.

      Uskon siihen, että jokaisella on omalle elämälleen oma merkitys ja sisältö, jotain minkä kokee tärkeeks. Uskon että meijän pitäisi elää niin kuin ittestä tuntuu hyvälle, tehä niitä asioita jotka ittelle on tärkeitä, mutta myöskin elää hyvin toisia ihmisiä ja maapalloa kohtaan.

      Oon ajatellut, että hyvä motto on "älä unelmoi elämääsi vaan elä unelmaasi" mutta pari päivää sitten kekkasin yhen, joka kuvastaa miun elämää ja asennetta ihan täydellisesti. Ois luultavasti pitäny kirjottaa se ylös, koska nyt en saa sitä millään mieleen, vaikka vielä eilen aattelin sitä :) No, palailen asiaan jos sen vielä joku päivä muistan.. Mutta muuten, miun asenne on, että vaikka läpi harmaan kivan, jos jotain oikein paljon tahtoo sekä ei vara venettä kaava. Että nyt haittaa, ku en muista sitä oikeeta :)

    • h5j54

      Vituttaa.

    • 40 pillun mies

      Kyllä suomessa ilmaista huoranvittua riittää.

      • Toinen mottoni

        Yli yhden miehen nussima nainen =huora.


    • mototon

      Elä elämääsi.

    • Minun mottoni on ollut jo pidemmän aikaa "kaikki on mahdollista". Moni ihminen on sen kuullessaan väittänyt vastaan, mutta olen vain tokaissut, että lausehan perustelee itse itsensä. Mahdollisuus sekin, että kaikki ei ole mahdollista. ;)

      Aloittajan viestissä huomasin myös tutun "tee toisille kuten haluaisit heidän tekevän itsellesi". Olen tehnyt edellä mainitusta lauseesta oman versioni: "tee se itsellesi, mitä tahtoisit toisten tekevän sinulle". Jokainen pitäköön ensisijaisesti huolen itsestään. Toinen ihminen ei ole velvoitettu tekemään sinua onnelliseksi vaan elämään omaa elämäänsä. Usein tuntuu, että ihmisten onni on riippuvainen jostain ulkoisesta asiasta, kuten toisesta ihmisestä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      442
      2154
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      219
      1908
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      189
      1542
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1521
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      52
      1283
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      3
      1241
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      146
      1227
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      37
      1082
    9. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      1036
    10. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      99
      1034
    Aihe