Haukuttaisko Vaasan yo nyt yhdessa maanrakoon

minaki sinne JOUDUIN

Yleisessa tiedossahan on, ettei kukaan laita ensimmaiseksi hakutoiveeksi vaasan yliopistoa esim. kauppatieteisiin hakiessaan. Eli ne, jotka vaasaan paatyvat, eivat sinne oikeasti halua! Vaasassa opiskelijoiden asennevamma ja v*tutus on tosiasia, joka pitaa hyvaksya. Jo vaasan kokeneet, me uudet tullaan perassa!!!! Pliis vinkkeja v***tuksen sietoon ym. selviytymisohjeita, tarpeeseen tulee...

t. fucked up fuksi

22

1104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asdasd.....

      tuntuu niin merkityksettomalta opiskella tutkinto vaasassa, kun tietaa, ettei silla kuitenkaan paase hyvaan duuniin. kokemuksia kaipaillaan....hajoon...

    • \m/

      Näyttää että sinun kykyjäsi ja asennettasi vastaava opiskelupaikka löytyisi tuolta amk-puolelta. Eli olet menossa kykyihisi nähden täysin väärään ja liian vaativaan paikkaan.

      Jos olet kaupallisista aineista kiinnostunut,niin laadukas tradenomikoulutus on juuri kuin tehty ja vaikeuasteeltaan sopiva sinun kaltaisia varten.

    • plim

      Työllistymisestä:

      Vaasan yliopisto sijoittuu yliopistojen välisessä vertailussa aivan kärkipäähän, kun tarkastellaan valmistuneiden työllistymisastetta 2000-luvulla. Asia käy ilmi sanomalehti Karjalaisen teettämästä tuoreesta tutkimuksesta.

      Vaasan yliopistosta valmistuneiden työllisyysaste on neljänneksi paras heti Tampereen teknillisen yliopiston, Turun kauppakorkeakoulun sekä Lappeenrannan teknillisen yliopiston jälkeen.

      Tutkimuksen mukaan Vaasasta valmistuneista 93 prosentilla on työpaikka. Vailla työtä on vuoden kuluttua valmistumisesta ainoastaan 4 prosenttia.

      Teknillistieteellisellä alalla täystyöllisyys

      Opiskeluala- ja yliopistokohtaisessa vertailussa Vaasan yliopiston teknillistieteellinen ala on koko maan ykkösenä. Työllistymisprosentti on tasan sata.

      Myös Vaasan yliopiston kauppatieteellinen ala menestyy hyvin vertailussa. Se on tilastossa toisena Turun kauppakorkeakoulun jälkeen yli 90 prosentin työllisyystilanteella.

      http://www.uwasa.fi/ajankohtaista/uutisia/tyollisyys070311/

      Uutinen, josta ao. juttu koostettu:

      http://www.karjalainen.fi/Karjalainen/Uutiset_maakunta/teekkari_työllistyy_humanisti_ei_6928086.html

    • Kiitos plim informoi

      vasta ja miellyttavasta vastauksesta.

      Kylla, Vaasasta tyollistytaan erittain hyvin opintojen jalkeen. Mutta kun se ylimaarainen 10% tyollistyneita, mika koostuu populasta joka on koulutustasoa vastaamattomissa toissa, deletoidaan, tulos onkin keskinkertainen. Eli Vaasasta lahdetaan enemman koulutustasoa vastaamattomiin alemman tason hommiin. Lisaksi tyollistymiseen ao. tutkimuksen mukaan vaikuttaa Vaasassa hiukan suurempi miesopiskelijoiden osuus, eli tyonantaja rekrytoi mielummin miehen, kuin synnyttajanaisen.

      www.keskuskauppakamari.fi/content/download/1546/12871

      Tarkastellaan seuraavaksi niita, jotka ovat koulutustasonsa toissa. Viisi vuotta tyoelamassa -tutkimuksen taulukon 5 ( http://www.sefe.fi/files/attachments/www.sefe.fi/tutkimuksetjajulkaisut/tyoelam.liit.julkais./viisivuottatyoelamassa.pdf ) mukaan Vaasasta valmistuneista 49%:lla oli ensimmainen tyopaikka Etela-Suomessa ja 38% oli jaanyt Lansi-Suomeen. Keskimaarin KTM:t tyollistyivat 63%:n vahvuudella pk-seudulle, eli enemman kuin Vaasasta. Henkilokohtaisesti pidan pk-seudun tyopaikkoja parempina palkan, yrityksen/organisaation nimekkyyden ja tyossaetenemismahdollisuuksien osalta.

      Haluaisin viela pohdiskella opintojen ja tutkinnon laatua.
      plim: "Opiskeluala- ja yliopistokohtaisessa vertailussa Vaasan yliopiston teknillistieteellinen ala on koko maan ykkösenä. Työllistymisprosentti on tasan sata.

      Myös Vaasan yliopiston kauppatieteellinen ala menestyy hyvin vertailussa. Se on tilastossa toisena Turun kauppakorkeakoulun jälkeen yli 90 prosentin työllisyystilanteella."
      Hyvan tyollistymisen syita linkkasinkin tuossa aijemmin. Heittona viela, etta voisikohan ruotsinkielta puhuvien suhteellisen suuri osuus Vaasassa johtaa siihen, etta osa porukasta tyollistyy Ruotsin puolelle. Ulkomaille tyollistyneiden osuus onkin Vaasassa hieman, 3%-yksikkoa, korkeampi esim. HSE:n opiskelijoihin verrattuna. Ruotsin osaaminen parantaa arvatakseni tyollistymista seka taalla kotimaassa etta ulkomailla. Kohti parasta A-luokkaa -tutkimuksen taulukoissa 5 ja 11 ( http://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/66348/KOHTI%20PARASTA%20A-LUOKKAA2.pdf?sequence=6 ) vertaillaan yliopistojen tuloksellisuutta teknillisissa tieteissa ja kauppatieteissa tutkimuksen ja opetuksen osalta. Tulosten perusteella Vaasan yliopisto, toisin kuin plim asian tulkitsi, ei menestyisikaan kummallakaan alalla valtakunnallisesti. Tutkimuksen tuloksellisuusluvut teknillisella olivat eri yksikoissa 26-70/keskiarvo 35/VY 26(eli huonoin seitsemasta yksikosta) ja kauppatieteissa 39-66/ka. 52/VY 49 (6. sija yhdeksasta yksikosta ). Opetuksen tuloksellisuusluvut olivat teknillisella 4-68/ka.31/VY 4(eli ihan pain h**vettia) ja kaupallisella 21-88/ka.56/VY 63(3.sija/9 eli yllattavan hyva). Nama tuoksellisuusluvut ovat totta kai vain yksi tapa tehda vertailua ja ovat suuntaa-antavia.

      Jopa tutkimukset siis osoittavat Vaasan olevan paikka, josta ei tule keskimaarin edes keskitason matskua ulos. Miksi kukaan tyonantaja riskeeraisi ja valitsisi vaasalaisen esim. tamperelaisen sijaan? Vaasaan paasee helpommin sisaan ---> huonompaa opiskelijamateriaalia ---> todennakoisesti keskinkertaisempi tyontekija kuin tamperelainen. Eikos? Kylla Vaasan KTM:t on mun nakemyksen mukaan vahan altavastaajina, ei voi mitaan. Lahinna haluaisin, etta asia myonnettaisiin reilusti.

      • Lakikylteri

        "mukaan Vaasasta valmistuneista 49%:lla oli ensimmainen tyopaikka Etela-Suomessa ja 38% oli jaanyt Lansi-Suomeen. Keskimaarin KTM:t tyollistyivat 63%:n vahvuudella pk-seudulle, eli enemman kuin Vaasasta. Henkilokohtaisesti pidan pk-seudun tyopaikkoja parempina palkan, yrityksen/organisaation nimekkyyden ja tyossaetenemismahdollisuuksien osalta."
        Pitää erottaa Vaasasta ympäristötekijänä johtuvat tekijät ja Vaasan yliopistosta johtuvat tekijät. Siis Vaasa on vain n. 60 tuhannen asukkaan kaupunki, jossa valmistunut suomenkielinen voi käytännössä työllistyä pääosin kaupungin alueella. Ympäröivälle ruotsinkieliselle maakunnalle on taas suomenkielisen kohtalaisen hankalaa työllistyä paikallisista murteista johtuen ilman todella hyvää ruotsikielen taitoa.

        Vaasasta valmistuu ekonomeja Vaasan yliopiston kauppatieteellisestä, joka on koko Suomen kolmanneksi suurin ekonomien kouluttaja, lisäksi Vaasasta valmistuu melkoinen määrä ruotsinkielisiä ekonomeja Vaasan hankkenista, ja tämän päälle vielä pieni (ainakin aikaisemmin) määrä Åbo Akademi vid hankkenista. Lisäksi Vaasassa on kaksi suurta ammattikorkeakoulua, eli suomen- ja ruotsinkieliset, joista valmistuu paljon tradenomeja, ja jotka sitten vievät omalta osaltaan näitä ekonomin uran alkuvaiheen työpaikkoja.

        Joten työllistyminen epätyypillisiin tehtäviin ja suuri poismuutto selittyy pitkälti siis sillä että varsin pienessä kaupungissa koulutetaan paljon kaupallisen alan osaajia, joille kaikille ei riitä töitä valmistumisen jälkeen. Jälkimmäiseen vaikuttaa lisäksi se, että koko ajan tulee enemmän opiskelijoita pääkaupunkiseudulta, jotka vain palaavat kotimaisemiinsa valmistumisen jälkeen.

        Ja tietenkin poismuutto on kannattavaa, olen kuullut huhuja että palkka nousee muutamalla satasella jo pelkällä vastaaviin tehtäviin naapurimaakuntaan Seinäjoelle menolla ja jopa tonnin Helsinkiin muutolla, mutta se ei ole yliopiston tai sen opetuksen vika. Yliopisto tekee omaa tehtäväänsä opetuksen ja tutkimuksen parissa, se ei voi muutta kaupungin tai ympäröivän maakunnan elinkeinoelämän toimintaa.

        "Hyvan tyollistymisen syita linkkasinkin tuossa aijemmin. Heittona viela, etta voisikohan ruotsinkielta puhuvien suhteellisen suuri osuus Vaasassa johtaa siihen, etta osa porukasta tyollistyy Ruotsin puolelle."
        Ruotsinkieliset kylterit opiskelevat Vaasan Hankkenin yksikössä, joten heillä voi suurtakin siirtymää rapakon tuolle puolelle, mutta VY:n kohdalla tämä ei ole mitenkään merkittävää.

        "Miksi kukaan tyonantaja riskeeraisi ja valitsisi vaasalaisen esim. tamperelaisen sijaan? Vaasaan paasee helpommin sisaan ---> huonompaa opiskelijamateriaalia ---> todennakoisesti keskinkertaisempi tyontekija kuin tamperelainen. Eikos?"
        No ei! Kyllä se pääpaino on edelleen siinä millaista oppilasmateriaalia oppilaitoksesta valmistuu. (Tamperelaiselle olisi melkoinen saavutus edes päästä keskinkertaiseksi ekonomisksi)

        Se miten paljon opetukseen panostetaan tietenkin ratkaisee, jos tulevat opiskelijat eivät ole aivan huippua, niin silloin heitä vain pitää kouluttaa ja opettaa enemmän. Näinhän Vaasa tekeekin kauppatieteissä. Sinun lainaamissasi tutkimuksissasi Vaasan kauppatieteellisen opetuksen tuloksellisuusluvut olivat 63, eli hyvä. Kun taas HKKK vain 47 eli tyydyttävä, ja Turun KKK:lla vain välttävä 21.

        "Kylla Vaasan KTM:t on mun nakemyksen mukaan vahan altavastaajina, ei voi mitaan."
        Sinulla on täysi mielipiteen vapaus, myös sellaisen joka kuvastaa enemmän ennekkoluulojasi kuin todellisuutta. Mutta on hyvä että tuot sen julkisesti esiin, niin voidaan päästä korjaamaan sitä todellisuutta kohti.

        "Lahinna haluaisin, etta asia myonnettaisiin reilusti. "
        Myönnetään reilusti, että etenkin kauppatieteellisessä opetuksessa Vaasan yliopisto on yksi Suomen parhaita oppilaitoksia, niin laadullisin kuin tuloksellisuuden mittarein.

        Ai, teknillisestä puolesta en sano mitään kun en sitä tunne oikeastaan mitenkään.


    • Nii-i

      Jaa-a no turha kai valittaa jos sinne on itse mennyt. On se kyllä se vaasa vähän semmonen paikka...
      Ihmekös tuo jos yliopistokin on vähän "semmonen".

    • Vaasan kylteri

      Hehe, tolla asenteella ei me sua edes kaivata tänne. Jätä paikkasi jollekin innostuneemmalle ja mene kasvamaan vuodeksi vaikka armeijaan tai marketin kassalle.

    • Kiitos Lakikylterill

      - Mun pointti yritti olla siis, etta Vaasasta pk-seudun mun-mielesta-parempiin-tyopaikkoihin sijoittuu prosentuaalisesti vahemman massaa, kuin keskimaarin muista yksikoista (VY 49% vs. maan ka. 63%). Eli suhteellisesti suurempi osa jaa hinkkaamaan maakuntiin alemman palkan hommiin, mita pelkaan tapahtuvaksi myos omalla kohdallani. Samoin luulen, etta Hesassa HKKK:n KTM:t nappaa ne parhaat paikat, ja naita KTM:ia on paljon. Olikos se 95%, mita niita saa tyopaikan Hesassa, eli maakuntalaiset jaa nuolemaan nappejaan. Tietenkin maakuntien kermoilla voi olla tsaansseja, mut lopuilla, arvelen, menee sit vahan niin ja nain.

      - Mita valia silla todellisella opiskelijamassan laadulla on, jos tyonantaja ei pysty tyohonottotilanteessa laatua mittaamaan, vaan menee perstuntuman mukaan ja tsekkaa viela, mihin yo:hon on hankalin sisaanpaasy? Eri yksiloissa saadut arvosanat eivat tietenkaan ole verrattavissa toisiinsa, joten niihinkaan ei tyonantaja voi liikaa tuijotella saati luottaa. Eli ongelma on yleinen tyonantajien(ja minun lol) -ehkapa aiheellinen- asennevamma VY:a kohtaan, ei substanssin mahdollinen vahyys.

      Muutoin asiallista tekstia Lakikylterilta, ja komppaan mukana. *peukku*

      • Lakikylteri

        "Eli suhteellisesti suurempi osa jaa hinkkaamaan maakuntiin alemman palkan hommiin, mita pelkaan tapahtuvaksi myos omalla kohdallani."
        Tämä on ehkä uutta ja yllättävää infoa, mutta myös Helsingin ulkopuolella on elämää. Jos palkkatason arviointiin lisätään paikalliset elinkulut, niin eivät ne erot enää niin suuria ole, koska vaikka maakunnissa on huonommat palkat keskimäärin, niin myös asuminen ja vastaavat ovat halvempia.

        Yliopisto ei ole enää vastuussa siitä mitä teet valmistumisesi jälkeen, eli lähdetkö pääkaupunkiseudulle, kuten suurin osa, vai jäätkö johonkin maakuntakeskukseen vai menetkö peräti oikein maalle pankinjohtajaksi tai jonkin yrityksen toimihenkilöksi. Se täysin sinun päätettävissä mitä teet ja millä palkalla, tätä vastuuta elämästäsi et voi ulkoistaa yliopiston syyksi.

        "Samoin luulen, etta Hesassa HKKK:n KTM:t nappaa ne parhaat paikat, ja naita KTM:ia on paljon."
        Siis, alalla on olemassa pieni määrä, eli muutama prosentti työpaikkoja lähinnä rahoituksen, tilintarkastuksen ja arvostetuimmissa johdon konsulttifirmoissa, joihin pääsemiseksi todella vaaditaan erinomaiset arvosanat ja työkokemusta ja lähinnä HKKK:n suorittamista.

        Näissä palkkakin varsin hyvä, mutta on sitten toinen asia ovatko nämäkään sitten niitä mainitsemiasi hyviä työpaikkoja hyvistä tuloistaan huolimatta. Näissä vaatimustaso sen verran kova että nämä parhaat ja valitut huipputyypitkin meinaa häippästä työuupuneina näistä muutaman vuoden työputken jälkeen, eli vaihtuvuus on niissäkin suurta.

        Muista työpaikoista ainoa opiskelupaikka jota joskus kysytään tai suositaan on Hanken, mutta sen taustalla ei ole oppilaitoksen korkeatasoisuus, vaan ihan ne muut tekijät, eli ruotsinkielisillä on pienet piirit ja ne suosivat varsin avoimesti toisiaan.

        Sen sijaan kaikki n.95 prossaa työpaikoista, joissa on mittarista riippuen hyviä tai huonoja eivät ole yleensä edes tyopaikan valinnan kannalta kiinnostuneet missä olet opiskellut, suurin osa ei ole erityisemmin kiinnostunut edes siitä mitä olet opiskellut tai millä arvosanoilla, kunhan sinulla vain on ne ekonomin paperit.

        "Mita valia silla todellisella opiskelijamassan laadulla on, jos tyonantaja ei pysty tyohonottotilanteessa laatua mittaamaan, vaan menee perstuntuman mukaan ja tsekkaa viela, mihin yo:hon on hankalin sisaanpaasy?"
        Epäilen ettei suuri osa työnantajista ole edes tietoinen missä mitäkin voi opiskella ja kuinka vaikea on minnekin on päästä.

        "Eri yksiloissa saadut arvosanat eivat tietenkaan ole verrattavissa toisiinsa, joten niihinkaan ei tyonantaja voi liikaa tuijotella saati luottaa. "
        No itse asiassa yliopistotasolla saman oppiaineen arvosanat ovat yllättävän vertailukelpoisia keskenään, johtuen siitä että Suomessa nämäkin piirit on aika pienet ja samat opettajat ja proffat kiertävät eri yliopistoja,jolloin alan sisälle ei pääse syntymään suuria tasoeroja. Sen sijaan yliopiston sisällä eri oppiaineiden arvosanat eivät tietenkään ole vertailukelpoisia keskenään.

        Siis oikeassa maailmassa opiskelupaikka ja -ala merkitsee paljon lähinnä silloin jos pomolla tai työhönottajalla on sama tutkinto joka vielä on suoritettu samassa paikassa, muutoin sillä ei ole erikoisempaa merkitystä.

        "Eli ongelma on yleinen tyonantajien(ja minun lol) -ehkapa aiheellinen- asennevamma VY:a kohtaan, "
        En ole kuullut tästä asennevammasta, olen pikemmin kuullut perverssiltä kuulostavan mielipiteen, että pohjalaisista ekonomeista suorastaan pidetään pääkaupunkiseudulla heidän luonteensa (?) takia.


    • Lakikylterille

      Mihin perustat "oikeassa maailmassa"-vaitteesi, oletko ollut tyoelamassa ja vaihtanut useamman kerran paikkaa, onko sinulla laaja tyossakayva KTM-ystavapiiri vai toimiiko puskaradio?

      "En ole kuullut tästä asennevammasta, olen pikemmin kuullut perverssiltä kuulostavan mielipiteen, että pohjalaisista ekonomeista suorastaan pidetään pääkaupunkiseudulla heidän luonteensa (?) takia. "
      -Haha :) Ootko sit pohojalaanen?

      • Lakikylteri

        "Mihin perustat "oikeassa maailmassa"-vaitteesi, oletko ollut tyoelamassa ja vaihtanut useamman kerran paikkaa, onko sinulla laaja tyossakayva KTM-ystavapiiri vai toimiiko puskaradio?"
        Olen alanvaihtaja, eli aikaisemmin duunaillut yhteiskuntatieteilijänä hallintohommissa.

        "Ootko sit pohojalaanen? "
        Notta perkules, ollahan ollahan.


    • PeetuNelkku

      Sinusta ei ole ainesta kovapalkkaiseksi laskentaekonomiksi (muut linjat tunnetusti turhia), joten anna olla ja luovuta paikkasi oikeasti motivoituneelle, mahdollisesti älykkäälle ja analyyttiselle menestymisen nälkäiselle kaverille.

      Olet luovuttaja ja kirjoitusasusta päätellen myös ns. "amismatskua". Ota neuvosta vaari ja vaihda alaa - vaikka vain porrasta alaspäin ns. "ammattisurkeeseen".

      Onnea! Et taatusti tule pärjäämään Vaasassa, josta alkunsa ovat saaneet mm. Vesa Puttonen ja Timo Rothovius (joka tälläkin hetkellä luennoi Vaasassa).

    • Peetunelkulle

      sama kirjoittaja nailla nimimerkeilla:
      minaki sinne JOUDUIN
      asdasd.....
      Kiitos plim informoi(vasta)
      Kiitos Lakikylterill(e)
      Lakikylterille
      Peetunelkulle

      Haluatko taman tiedon jalkeen viela allekirjoittaa aijemman viestisi (, mika saisi sinut vaikuttamaan enemman silta, etta puhut viestissa itsestasi etka minusta :) )?

      "Onnea! Et taatusti tule pärjäämään Vaasassa, josta alkunsa ovat saaneet mm. Vesa Puttonen ja Timo Rothovius"
      -Aivan, ja samalla periaatteella montako (kymmenta, sataa..?) nimea osaat mainita HKKK:sta tai LTY:sta?

      Kivaa provosointia anyways, huomaatkos, etta minakin kaytan sita saadakseni palstahuomiota ihmisilta kuten sina? Peace.

      • plim2

        En nyt tiedä, onko tällaisella "name droppingilla" oikeastaan mitään merkitystä, mutta esim:

        - LUT:n kv. asioista vastaava vararehtori KTT Minna Martikainen on Vy:stä (toimi kai ennen tätä rahoituksen proffana, ehkä toimii edelleen vararehtorin duunin ohella).
        - Oulun taloustieteiden johtamisen laitoksen johtaja KTT Vesa Puhakka on Vy:stä.
        - Samoin Oulun laskentatoimen yksikön johtaja KTT Petri Sahlström on Vy:stä.
        - Myös KTT Juha-Pekka Kallunki on Vy:stä ja on vaikuttanut Oulun yo:ssa. En tiedä, vaikuttaako yhä.
        -Myös aikanaan HKKK:lla rahoituksen proffana vaikuttanut Teppo Martikainen oli Vy:stä. (Hän kuoli v. 2000).

        Vesa Puttonen nyt on kova nimi kai siksi, että hän on paljon julkisuudessa.

        No, jos ei nyt muuta, niin ainakin tämä viittaa siihen, että nämä piirit ovat suht. pieniä.


    • PeetuNelkku!

      Pakko nyt kommentoida kun sen verran pienellä älykkyysosamäärällä tunnut olevan varustettu: olen kirjoittanut vain yhden viestin tähän ketjuun, omalla nimimerkilläni.

      Loppukaneetiksi: en ymmärrä viestistäsi mitään, mitä se kertoo sinusta? Et osaa ilmaista itseäsi edes yksinkertaisessa keskustelussa? Et tule pärjäämään kaupallisella alalla, jossa vähimmäisvaatimuksena ovat hyvät sosiaaliset taidot.

    • Valaistu, Peetu!

      minaki sinne JOUDUIN
      asdasd.....
      Kiitos plim informoi(vasta)
      Kiitos Lakikylterill(e)
      Lakikylterille
      Peetunelkulle

      =

      f*cked up fuksi / ap (eli mina)

      Sina sita vastoin et todellakaan ole kirjoittanut noita viesteja hahaha :) En kerro, mista sen huomaa ;) Tohon sosiaalisiin taitoihin en kyl kehtaa ees kommentoida.

      • Valaistu, Peetu!

        aa, yhtasuuruusmerkki ei nakojaan toimi. Pointtini oli siis, etta mina olen noiden edellisessa viestissani luettelemien nimimerkkien takana, et suinkaan sina, vaikka niin haaveilennet..ok ei mul muuta.


    • Tampereeltahei

      Itse Vaasassa kauppatieteitä lukevan täytyy sanoa, että koulutuksen taso on korkea ja hyvien arvosanojen saamiseksi vaaditaan paljon työtä. Mm. Laskentatoimen laitos on vaasassa merkittävä toimija. Olen kuullut että johtamiskorkeakouluna tunnetussa Tampereen yliopistossa laskentatoimen arvosanoja saa helpommin kuin Vaasast

      • Brändöön_oppinut

      • KTM-uwasa

        Siis miten toi makro II tentti voi olla noin helppo ja 10op tampereella? Luulin sitä ihan hyväksi yliopistoksi. Eihän tossa tarvitse edes laskea mitään? Jotain "vertaile", "kuvaile", "esittele" diipadaapa juttuja. Kansiksen perusteissa on vaasassa suunilleen tollasia tai vähän vaikeampia kysymyksiä ja se on 5op. Ei paljoa työelämässä hyödytä jos osaa esitellä eikä laskea.


    • 236437643643

      Vaasan yliopistoa haukkuu vain pääkaupunkiseutulaiset jotka luulevat olevansa parempia ihmisiä kuin muualta kotoisin olevat. Tietenkin haetaan omaan lähiyliopistoon pk-seudulle mutta ollaan niin tyhmiä ja osaamattomia ettei arvosanat ja pääsykoetulokset riitä ja sitten "joudutaan" Vaasaan. Vaasassa kuitenkin opetuksen laatu ja vaatimustaso samaa luokkaa joten nää tyhmät ylimieliset pääkaupunkiseutulaiset eivät pärjää Vaasassakaan ja sitten aletaan syyttelemään kaupunkia/yliopistoa.

      Itse olen tehnyt 2 tutkintoa Vaasassa ja on kyllä niin mukava yliopisto ettei haluaisi lopettaa opiskelua. Suomen parhaita kauppakorkeita ja erityisesti kansainvälisyydessä kärkeä. Rahaakin riittää kun asuminen puolet halvempaa Helsinkiin verrattuna.

      Mutta uskokaa pois, kyllä tällä tunnistetaan ne "helsinki-bratit" jotka luulevat olevansa niin hienostuneita että pysyttelevät vain yhdessä eivätkä halua tutustua muualta Suomesta kotoisin oleviin. Nämä Helsinki-bratit ovat melkoinen naurunaihe Vaasassa. Ei toki koske kaikkia pääkaupunkiseutulaisia vaan vain näitä ylimielisiä jotka luulevat olevansa muita parempia ja haukkuvat Vaasaa vain koska ovat niin tyhmiä etteivät päässeet Helsingin kauppakorkeaan.

    • Vaasayo

      Ei haukuta, vaikka kielet muuttaakin Jyväskylään ;(
      Minäkin olen opiskellut Vaasan yliopistossa ja voi olla että vieläkin palaan joku päivä takasin. Eikös se Vaasan yo olekin alun alkaen ollut juuri kauppakorkea?

      Ja onko oikeesti työelämässä olennaista se, että mistä on tutkintonsa hankkinut? Brassailumielessä sitten jotkut vertailevat, että toi on esim. Hesasta tai jotain.

      Opiskele hyvin, niin voit saada vaikkapa yliopistosta töitä, gradun ja tieteellisen julkaisun samalla. Siinä on hyvät eväät eteenpäin.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      91
      1804
    2. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      118
      1502
    3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      110
      1005
    4. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      31
      976
    5. Mistä tykkäät

      Erityisesti kaivattusi olemuksessa
      Ikävä
      46
      864
    6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

      Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      748
    7. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

      Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
      Ikävä
      30
      711
    8. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

      ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
      Ikävä
      51
      701
    9. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      32
      686
    10. Hyvää yötä

      Naiselle, joka ikävöi. 🩷
      Ikävä
      25
      633
    Aihe