Help, mikä langaton liittymä???

help me

Ajattelin siirtyä käyttämään pelkkää nettitikkua(mokkulaa) ja sanoa kiinteän liittymän pois.

Riittääkö nopeudet videoihin ym. en pelaa joten se on pois. mutta en halua kauhean hidasta ja pätkivää yhteyttä.

Liikun koneen kanssa paikasta toiseen siis tartten nettitikun. Mutta tarvinko sen lisäksi jotain muuta kuten paikkaan sidotun liittymän(nopeuden takia)?

Osaisiko joku sanoa mikä on tätä päivää.

Tarve on seuraava:nopea langaton yhteys läppäriin tietoturva ???

Elisa viihde olisi kanssa ok mutta heiitä ei saa nettitikkua samaan pakettiin ja paketti maksaa 40€.

En haluaisi maksaa turhasta vain mahdollisuuden nopeaan yhteyteen läppärillä paikasta riippumatta.

Mikä operaattori on joustavin, edullisin ????

5

257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2viikon ilmaiskoe

      Riittää se videoihin (ladatahan voi vaikka öisin jos on Blueray-RiP tai DVDR-videolaatu kyseessä), mutta ei kannata haaveilla video on demand palveluista jos ne on yli 2 Mbps kuvanlaadussa, ellet sitten halua pysähdellä välillä videon puskurointiin.

      Pari tärkeää seikkaa ennen määräaikaisen sopimuksen kirjoittamista, mikään operaattori Suomessa ei ole joustava muutakuin vain sen 2 viikon ilmaisen testausajan, jonka jälkeen koittavat pitää sinut vaikka väkisin asiakkaana. Ole siis tarkka kenen liittymän otat ja selvitä miten liittymää voi jatkossa säätää joko hitaammaksi tai nopeammaksi.

      Ne on:
      Nettitikun PITÄÄ olla ulkoisella anteeniliittimellä varustettu (liikut sen kanssa)
      Nettitikun PITÄÄ olla vähintään teoreettiseen 21 Mbps DL-nopeuteen kykenevä
      Hankit ulkoisen (vaikka ympärisäteilevän) anteeniin, ennemmin tai myöhemmin -huomioi liitintapa
      Järjetöntä maksaa langattomasta yli 15 euroa kuussa
      Dataliikkennemaksut ei saa olla ryöstäperäisiä vaan kuukausimaksuun on sisällyttävä kymmeniä/satoja gigoja, mieluusti rajaton.
      Tutkit ETUKÄTEEN kolmen operaattorin 3G-kuuluvuuskartat (ei gsm-puhelin-kuuluvuus) 2100 Mhz tukiasema kantaa max 3 km ja 900 Mhz tukiasema max 10 km.

      Tietoturha-palvelut on vain rahastusta, koska suurin tietoturvariski on siinä tietokoneen ja penkin välissä. Älä mene hömpötyksiin ja ilmaispaskamainoksiin. Tietoturvaohjelmia on ilmaisinakin tarjolla jos yleistietämys tietoturvasta ja käyttöjärjestelmän toiminnasta on nolla esim. avast, avira jne...

      • help me

        Kiitos vaikka en tästä vielä osaa ratkaista mitä teen!!!

        Tilanne on se että mulla on kiinteä laajakaista liittymä elisalta about 34 €/kk ja sitten erikseen prepaid tikku saunalahdelta about 30€/kk.

        Kumpaankin olen tyytyväinen mutta tässä on nyt päällekkäisyys josta haluan pois.

        Haluan säilyttää nykyisen sähköpostiosoitteen joten pitänee pysyä elisa saunalahti kontekstissa.

        Mitä teen. haluaisin että maksu olisi n. 30-40/kk ja että olisi nopea langaton yhteys läppäriin.

        Nyt nää myyjät ei kuuntele yhtään vaan tarjoaa aina jotain liikaa, joten olen sitten vaan jatkanut tätä samaa systeemiä joka toimii mutta maksan ihan liikaa.


    • aito 3G-reititin

      Maksat yli 60€/kk internet-yhteyksistä ja silti myyntitykit koittavat saada sinua maksamaan lisää ... ei hyvää päivää. Esim. saunalahden tuplakaista-liittymään kuuluu kinteä mobiilikaista n. 30€/kk. Taidat olla heille hyvä asiakas.

      Jännä huomata miten yksi ainoa sähköpostiosoite voi koukuttaa operaattoririippuvuuteen, vaikka ihmiset vaihtavat GSM-numeroitakin kuin paitaa ja ilmoittavat numeromuutoksistaan tuttavilleen. Hankkisin mielummin ilmaissähköpostiosoitteen jostain jostain isommasta paikasta kuin elisalahti, jolloin voi olettaa sen säilyvän käytössäsi kymmeniä vuosia ILMAISEKSI.

      Itse seurailisin tarjouksia (ne kun on monesti parempia kuin myyntitykkien tyrkyttämät määräaikaiset perusliittymät). Suosittelin tuttavillenikin viime joulun tienoilla 2 vuoden kytkyliittymää jossa oli ZTE Blade android-puhelin ja Mobiilikaista Nopsa - Maksoin puhelimen kertamaksuna ja myin sen hienoisella voitolla eteenpäin toopelle. Pidin SL mobiilikaista Nopsa:n itselläni hintaan 2 €/kk. Terve järkikin sen jo sanoo että kelpo kauppa.

      Koska langattomuus on sinulle tärkeää, hankkisin itse joko nettitikku reititin yhdistelmän tai aidon 3G-reittittimen. Näitä ei operaattorit enään mielellään myy itse 1.9.2011 jälkeen (uudet sopimusehdot), koska ovat mustiksia siitä että asiakkaathan voivat näillä jakaa mobiili-internettiä naapureilleenkin.
      Jos jonkin kytkyliittymän mukana tulee nettitikku voit myydä sen eteenpäin ja vähentää aidon 3G-reittimen hankintakuluista, yleensä noin 30-90 euroa riippuen nettitikun jälleenmyyntiarvosta.

    • help me

      Ajatus olisi että jos hankin vaikka älypuhelimen niin ottaisin sitten sellaisen liittymän jossa tulee nettitikku jota voin käyttää läppärin kanssa?

      Mitä ajattelet, riittääkö se ainoaksi liittymäksi läppäriin?

      Näin pääsisin eroon vanhasta kiinteästä laajakaistaliittymästä?

      Vai toisinpäin eli edelleen kiinteä laajakaista jossa nettitikku mukana? (saunalahdella on sellainen)

      Jos jaksat vääntää rautalangasta olen kiitollinen.

    • Tarjousmaukka

      Kyllä tuo nykyaikainen 3G-puhelin riittää vallan mainiosti internet-yhteyden jakamiseen langattomasti (max 8 käyttäjää / langallisena ainakin 1 tai sisäverkossa n käyttäjää kun internet-yhteyden jako päällä siinä koneessa mihin 3G-puhelin on kytketty) eikä puhelimen tarvitse olla edes älypuhelin. Riittää kunhan 3G-puhelin tukee: download puolella vähintään 14,4 Mbps ja upload puolella HSUPA on tuettu (max. n. 3 Mbps) SEKÄ se osaa tuon internet-yhteyden jaon langattomasti wLAN:n kautta (ehkä sisäänrakennettu ominaisuus tai sitten erillisellä lisäohjelmalla).
      Jos kyseessä on oikea älypuhelin sen saa kyllä säädettyä ohjelmilla niin että kotiin tultuasia se alkaa heti jakaa internettiä kun kytket sen lataukseen.
      Akkuahan tuo Mi-Fi tyylinen jako tosiaan syö, joten 3G-puhelimen tulee olla silloin aina latauksessa.

      On ehkä vaikeaa saada kunnon tarjouksia liittymistä joihin kuuluu sekä nettitikku että älypuhelin, mutta eipä nuo nettitikut paljoa maksa jos sellaisen ostaa itse mieleisen käytetyn (takuulla) tai uuden. Ominaista näille parin vuoden ns. "kytkyliittymille" on se että laite nettitikku sisältyy kuukausimaksu hintaan tai älypuhelimen mukana saa mobiilinetin alle puolen hinnan.
      Joillakin operaattoreilla on vielä toistaiseksi tarjolla multiSIM-liittymiä (enään max. 2 SIM/liittymä) joten jos joku tarvitsee kotona internet-yhteyttä sillä aikaa kun olet poissa 3G-puhelimen kanssa onnistuu se koska on 2 SIM-korttia samalla numerolla ja liittymällä. Jos ei kukaan muu tarvitse, voit unohtaa multiSIM-liittymän.

      TÄRKEINTÄ ON HANKKIA TOIMIVA LIITTYMÄ (myös klo 18-22 ruuhkassa), kaikki muu on ostettaissa/vaihdettavissa helposti - ei kannata mennä ensimmäiseen vilkkuviin mainoksiin vaan verrata eri operaattoreiden liittymiä keskenänsä. Keskiaikaiset dataliikkenne rajoitukset kun saattavat tulla ahtaiksi jo vuoden kuluessa, joten niissä on hyvä olla pelivaraa. Netin "hyötykäyttöä" warettamistakaan ei voi harrastaa ilman että tarvii koko ajan laskea datamääriä.

      14 vuorokauden ilmaiskokeilu on juuri sitä varten että asiakas saa parhaiten sopivan liittymän ITSE testattua. Minullakin oli joskus kolmen eri operaattorin mobiililiittymää testikäytössä samaan aikaan, niistä yksi ei toiminut iltaisin, toinen oli nopein mutta surkea nettitikku ja kolmas oli 2. nopein ja laadukas. Valitsin 2. nopeimman, koska se TOIMI aina. Myöhemmin otin myös tuon nopeimman, kun se oli tarjouksessa ja hankin siihen itse sopivan nettitikun.
      Yhteen operaattoriin keskittäminen kun ei hyödytä paskan vertaa, tarjouksien perässä kannattaa yksityisasiakkaan juosta jatkossakin. Niitä tulee aina uusia ja parhaat ajat on koulujen alkamiset ja vuodenvaihde.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4082
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2358
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2066
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      97
      1725
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      12
      1348
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1272
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe