Eliitti ravintolat

utelias.

Missä ravintoloissa suomessa on ns "eliitti-kokit", eli uraa tehneet paremman luokan ravintolakokit?

Millaisille palkoille nämä pääsevät?

8

356

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • b52x

      Riippuu mitä tarkoitat uraa tehneellä. Kokin tessin mukainen palkka 10 vuoden jälkeen on vähän päälle 11 euroa, tosin non pitkän uran tehneet ovat usein vuoromestareita, ellei jopa keittiömestareita.

    • J

      Ammattilaiset ei kyllä tee tessillä, en tunne yhtäkään. Koskee tarjoilijoita ja kokkeja, kunhan ammattitaitoa löytyy, ketjuissa homma varmaan menee pilkulleen tessin mukaan.

      Tessiin ei kannata liikaa tuijottaa kun puhutaan ravintola-alan palkoista. Itse työskentelin tasokkaassa, yksityisessä ravintolassa ja palkka oli 2500e/111h lisät ja olen vasta 20-vuotias!

      • wut..!!

        mikäköhän ravintola kyseessä


    • ravintolarouva

      Jep, haluaisimpa tietää edellä kirjoittaneen ravintolatyöntekijän työpaikan, taidan nimittäin marssia sinne. Harva ravintolapäällikkö pääsee edes noin hyviin tienesteihin. Järki käteen, kuka maksaisi ravintolapäällikölle 400 euroa enemmän kuin tes sanoo, saatika sitten 800 enemmän TARJOILIJALLE? ja 20-vuotiaana sinulla tuskin on kertynyt kovin montaa vuotta uralla, kaksi?

      • labyrintti-

        Yksityisessä lounaspuljussa vähän alle 13e/h ja työkokemusta alle 5v. Harmittaa kun toisilla yli 20v kokemus ja tessin palkka reilu 10e.


    • Ultima thule

      Ravintolarouvalle: olen ravintolapäällikkönä etelä-suomessa, yksityisen omistamassa tasokkaassa(omasta mielestä ainakin) ruokaravintolassa ja palkkani on 3550 € / kk(alalla 14.v.). Olen aina sanonut että tes:lla voi pyyhkiä takapuoltaan, ei ne palkat kohtaa tämän päivän perus elinkustannuksia. Tosin eipä tessiä muutenkaan täällä tuijotella, pitkät päivät ovat tulleet tutuksi, yrittäjä-omistajan narsistinen käytös ja vaatimukset,,jne. kolikolla on aina kääntöpuolensa. Helpommalla varmaan pääsisi ketjuravintolassa tai muualla, mutta palkkakin varmaan sitten sen mukainen, ja kuinka mielekästä/ haastavaa se työ sittten olisi?...
      Mitähän mahtaa olla rp:n palkat stadissa tätä nykyä?

    • ravintolarouva

      Kummaa kun kaikki palstoilla kirjoittelevat ovat töissä tasokkaassa ravintolassa. Itse ainakin ylpeänä ketjun ravintolassa vuoropäällikkönä ja voin sanoa että kyllä sillä tarjoilijankin palkalla tuli lainat lyhennettyä, vastikkeet ja muut laskut maksettua ja pääsi vielä eteläänkin. Eihän sillä kehunut, mutta se joka ei tule tessillä toimeen vois katsoa peiliin ja miettiä että mitä tekee väärin. Ensinnäkin se on jo kyseenalaista että raha-asioita huudellaan keskustelupalstoilla, mutta jos nyt saat tuon 3550/kk, olet ansainnut sen 14 vuoden kokemuksen jälkeen.
      Sitä, että 20-vuotias saa 2500 ja lisät päälle en usko, tuskin uskoi itsekään.

    • pata kattilaa

      Eiks aika monet "eliitti-kokit" ole yrittäjiä? Sitä ennen on oltu yleensä myös ulkomailla töissä ja kotimaassakin monessa eri paikassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2655
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2243
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2010
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1719
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1691
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1656
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1646
    8. 91
      1573
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1447
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe