kolarihuijari

terassipappa

Siis kyllä on epärehellisiä ihmisiä nykyään. Kylkeeni kolhaisi vahingossa kolmion takaa tullut auto. Onneksi kerkesi jarruttaa viime hetkellä, tuli silti jonkinmoinen lommo ja viiru kylkeeni. Mies myönsi heti syyllisyytensä, ja vaikutti anteeksipyytelevältä. Tämä ehdotti että ajetaan autot viereisen kaupan parkkipaikalle, ja täytetään vahinkopaperit, koska asia oli hänenkin mielestään päivänselvä. Niinpä ajoimme autot parkkipaikalle ja alettiin täyttelemään papereita. Yhtäkkiä mies muuttui täydeksi mulkvistiksi, ja alkoi syyttämään minua kolarista, ja väitti minun peruuttaneen parkkiruudusta hänen eteensä. Nauroin ja sanoin, että älä nyt hulluja puhu, että mitäs tämä nyt on.

Mies puhisi kiukusta ja soitti poliisit paikalle. Menin aivan lukkoon, ja poliisien tultua mies osasi todella taitavasti kääntää asian niin, että kolari olisikin tapahtunut parkkipaikalla. Yritin selittää, että kolari tapahtui tuolla tiellä, mutta poliisit vain ihmettelivät, miksi haluan kiistää näin selvän tapauksen. Sain lopulta jankutettua asiaa niin kauan, että poliisit totesivat, että laitetaan molemmat syyllisiksi. Mutta tapahtumapaikaksi tuli silti parkkipaikka. Eli molemmat maksoivat omat lommonsa.

Mitä opin tästä. No sen, että pitää jäädä kolaripaikalle täyttämään ne paperit, korkeintaan siirtää auto vain vähän sivuun, ettei häritse muuta liikennettä. Hiivatti että piti olla typerä ja mennä tuollaiseen parkkipaikkajekkuun. Olisin vain ajanut auton tien sivuun ja ottanut nimen paperiin ja sillä sipuli. Silloin olisi ollut huono soittaa poliisia, koska tilanne selvä. Varsinkin kun lommo kohtuullisen pieni, eikä kolaripaikalla mitään jälkiä tai rikkoutuneita osia. Tämmöistä se on kun on sinisilmäinen suomalainen, joka olettaa muiden olevan rehellisiä. Ei näköjään kaikki ole.

121

11778

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • FHRA rulez

      Miksi se auto tuli vahingossa kolmion takaa?

      • kolomio takkaa

        eihä se vahingossa tule.mie ku lähe perruttaa kotonta tuun kolomio takkaa,sit mie aja risteyksee tuu kolomio takkaa.seuraava risteys mie tuu kolomio takkaa.seuraava risteys mie tuu kolomio takkaa.seuraava valoristeys kolomio takkaa.sit mie tuu keskustaa kolomio takkaa.seyraava risteys en tuu kolomio takkaa.mut seuraava risteys mie tuu kolomio takkaa.et emmiä tuu vahingossa kolomio takkaa.


      • mänemätä määä

        miksi se auto yleensäkin tuli olis ollut kotona.miks sen pitikin lähteä liikenteeseen.en ymmärrä miksi se on edes liikenteessä.miksi sinun pitiki lähteä yhtä aikaa liikenteeseen.olisit ollut kotona,vai yökylässä.miksi yleensä sinne piti tyrkkiä mänemää.oesit jättänä mänemätä.


    • kaamoskaappi

      Juu ja tyhmät poliisit pamputti sua viel. Eiks nii?

    • foto, foto

      Hanki kännykkäkamera.

    • olisit ottanut muutaman kuvan, todisteeksi siitä että oikeasti liikenteessä tapahtui, siinä vaiheessa olisi voinut poliiseillekin näyttää, miten oikeasti kävi? kumminkin kamerahan löytyy lähes jokaisesta nykyaikaisesta puhelimesta! ;)

      • Joniponipop

        Älkää aloittajaa syyttäkö hölmöt! Mikä teitä vaivaa? Kuka nyt voi kuvitella että yht'äkkiä muututaan paskakasoiksi kun tapaus vieläpä on ilmiselvä. Jeesus että vihaan tuollaisa vastuunpakoilijoita, limaisia mulkkuja. turpaan vaan ja vankilaan loppuiäksi ilman vettä. Maailma nyt vaan olisi paljon parempi ja ystävällisempi paikka elää noita itsekkäitä kusipäivä ilman.


    • Kolarin todistaja

      Autoa ei saa sirrtää ennen poliisien tuloa. Ne oltava niinkuin kolrain sattuessa
      tietääkseni ennen kuin tutkittu asia poliisin taholta.
      Lisäksi olisit voinut pyytää jos joku näki todistajaksi tai valokuva.

      • onko ärsyttävämpää

        Mutta myös poliisin suunnalta saatetaan kehottaa toimimaan toisin, varsinkin jos syntynyt vahinko huomioon ottaen häiriö muulle liikenteelle on suuri. Tiedän kokemuksesta.


    • Omaperintä

      Pitäisi sinulla ainakin olla sen vastapuolen rekisterinumero. Sitä kautta voi selvittää monia asioita.
      Ja toimia tilanteen mukaan

    • onko ärsyttävämpää

      Ihan oikeesti, onko kertomasi kaltaisia ihmisiä vielä olemassa? Todella ärsyttävä tapaus. Ei sellaisia pitäisi päästää edes liikenteeseen. Erittäin nöyryyttävää käyttää toisen hyväuskoisuutta omaksi edukseen. Ehkä rasittavinta mitä tiedän..

      • infowars piste com

        Miten niin onko olemassa? Nehän vain lisääntyvät tässä maailmassa.

        Toivottavasti et ajattele, että maiden johtajat, poliitikot, liikemiehet ja pankkiirit ovat enkeleitä. Meidän hyväuskoisuutta käytetään jatkuvasti hyväksi heidän taholtaan.. Hyvä esimerkki esim just tää velkakriisi. Veronmaksajan niskaan vaan pankkiirien ajama "kolari".


      • onko ärsyttävämpää
        infowars piste com kirjoitti:

        Miten niin onko olemassa? Nehän vain lisääntyvät tässä maailmassa.

        Toivottavasti et ajattele, että maiden johtajat, poliitikot, liikemiehet ja pankkiirit ovat enkeleitä. Meidän hyväuskoisuutta käytetään jatkuvasti hyväksi heidän taholtaan.. Hyvä esimerkki esim just tää velkakriisi. Veronmaksajan niskaan vaan pankkiirien ajama "kolari".

        Juu, aika oiva vertaus. Ymmärrän kyllä, on omakohtaisiakin kokemuksia. Aikani tehtyä työtä kapitalistien unelmille ja terveyteni romahdettua - nämä siitäkin huolimatta että ainoallekaan puhtaasti kapitalistiselle työnantajalle en ole työskennellyt - totesin etten ole vastuussa työnantajalleni tästä talouskriisistä ja aloin pakata kimpsujani.

        Koko käsite maailmantalous on ihan naurettava! Ensimmäisten talouskriisin merkkien tultua olin oikeastaan onnellinen. Toivoin, että vihdoinkin kouraisisi niin syvältä että ne oikeatkin syylliset tipahtaisivat. Elämän mittaisen talouskriisin käyneenä ei ole hirveästi hävittävää... Rehellisesti ja parhaan antaneena - kun joku käy omia etujaan suojellakseen puhumaan velvollisuudesta maailmantaloutta kohtaan - ei voi kun ihmetellä ihmisten julkeutta.


    • Gräch!

      Poliisia saa odottaa kauan, mutta kannattaa! Annoin autorekalle tilaa kääntää ajokkinsa ja kuinka ollakaan ukko ajoi etunokan lyttyyn,,,jätin auton siihen ja sanoin soittaneeni poliisin. Ukko alkoi väittää poliisille että typerä ämmä ajoi päin-vaan onneksi en autoani siirtänyt,,,jäljet vahvistivat syyttömyyteni.
      Kamera olisi hyvä olla mukana autossa!
      Harmittaa kuule sun puolesta tuollaiset lierot joita maailma pullollaan!

      • Turvatarkastus

        Kamera on korvaamaton todistaja. Olisi hyvä olla kamera kiinteästi asennettuna autoon aivan kuin liikennettä valvovilla poliiseillakin...


      • Kuvia napsitaan
        Turvatarkastus kirjoitti:

        Kamera on korvaamaton todistaja. Olisi hyvä olla kamera kiinteästi asennettuna autoon aivan kuin liikennettä valvovilla poliiseillakin...

        Aika monella on kamera taskussa. Kännykän kameralla saa riittävän hyviä kuvia tässä tapauksessa.


    • kaaraguru

      joo..autoa ei saa siirtää ennen poliisin tuloa,ja sillä aikaa sulla on oikeus pitää autosi vaikka keskellä pikatietä poikittain! tietenkin sitä voi hiukan siirtää jos valtaa molemmat kaistat,mutta sillon pitää olla todisteita eli niitä kuvia tms...

      • jr

        itseasiassa noin iha periaatteenki takia jos esim auto ees sammuu motarilla tielle ihmisillä o velvollisuus auttaa se siitä siirtämään pientareella ja nopeesti... tottakai jos autot katollaan poikittain ni paska työntää mut jos vaa mahollista ni ois hyvä olla ees yks vapaa kaista ja varotukset kaukana enne ite paikkaa... tupaa tulee aika helposti pari uutta niittiä muuten


    • alako

      Kieltämättä viisas temppu kolarin syylliseltä. Täytyy olla aikamoinen kokovartalo ky..ä se kolmion takaa tullut.
      Ei sitten ollu silminnäkiöitä tiellä tai kaupan parkkipaikalla.

    • käsjpoghsjaohjs

      Yleensä poliisi ei vaivaudu paikalle, jos kolarissa ei tullut henkilövahinkoja. Autoa ei saa jättää muuta liikennettä häiritsemään, mutta kuva ennen autojen siirtoa kannattaa! Poliisi antaa vain sakot, mutta korvauspäätökset tekee vakuutusyhtiö. Siksi vahinkoilmoitus kannattaa tehdä heti paikan päällä suoraan syyllisen vakuutusyhtiöön joko puhelimitse (arkipäivät) tai lomakkeelle. Paperikin käy. Paperista tulee ilmetä mitä tapahtui, missä tapahtui ja piirros vahinkopaikasta ja kolaritilanteesta. Molempien allekirjoitukset alle ja paperi syyttömälle osapuolelle mukaan ja toimitus syyllisen vakuutusyhtiöön. Jos vahingolle on silminnäkijöitä, heidän yhteystiedot ilmoitukseen mukaan. Varsinkin 40v miesten mieli kääntyy kummasti nukutun yön yli, varsinkin jos vastapuolena oli nainen... Vielä pahempia ovat kuitenkin 70v papparaiset, jotka eivät koskaan tee mitään väärin ja ovat ajaneet kolaritta jo 52 vuotta...

      • djjDÖDjdJÖ

        Kyllä yleensä polisiit tulevat paikalle, jos heille on soittanut, olipa henkilövahinkoja sattunut tai ei.


      • jr

        tämä on ihan totta... itse vaan juvittuneena seuraan noiden vanhempien autoilijoiden "turvallista ajoa" ei riitä yhen käden sormet laskemaan niitä kertoja kun eläkelläinen nätillä hymyllä ajaa päin punasia ja muut autoilijat vetää liinat kii ettei tuu kyljestä sisään... yks hauska sattuma kävi itellekkin. kolmion takaa tulee "turvallinen kuljettaja" noin 5km/h katsoo vain eteensä. hänen oikealta puolelta tuleva auto tekee äkkijarrutuksen jota eläkelläinen ei edes huomaa. itte vähän kyrpäilin ja tarkotuksella pysäytin noin 50cm päähän eläkelläisen auton ovesta. minut hän huomasi. joskin vasta kun autoni oli jo pysähtynyt paikalleen. tilanteeseen hän reagoi painamalla jarrun pohjaan ja nostamalla kädet ratista. hienoa.... xD


      • .....

        Kyllä poliisi tulaa paikalle, vaikkei henkilövahinkoja olisikaan.


      • 1100

        onnea sulle urpo,sulla taitaa olla korvantaukset vielä märät,aja ensin 52 vuotta niin katsotaan onko sulla korvantaukset vielä märät


    • sattuuhan sitä

      Tosiaan kännyköissä on useinmiten kamera. Muutama kuva siitäkin huolimatta,vaikka toinen osapuoli kiirehtisikin paikalta pois. Myös voi ottaa silminnäkijän, jos sellainen on ollut paikalla, ja kysyä yhteystietojen lisäksi vielä häneltä mitä on on nähnyt.

    • vielä vanhanaikainen

      Kasvatustieteilijöiden poistettua käsitteen omatunto on ihmisrotu muuttunut pienessä ajassa niin että nämä huijarit saavat jopa nukutuksi.

    • Kylmät kädet

      Mamujen ja mustalaisten kanssa käy noin.

      • Venätärtär

        Mamut ovat nykyään niin varakasta sakkia uusine autoineen (ainakin neukut) etteivät ne viitsisi vaivautua moiseen. Ihan vaan tiedoksi, ettet eläisi enään kolmekymmentä vuotta ajastasi jälkijunassa.


      • Kk
        Venätärtär kirjoitti:

        Mamut ovat nykyään niin varakasta sakkia uusine autoineen (ainakin neukut) etteivät ne viitsisi vaivautua moiseen. Ihan vaan tiedoksi, ettet eläisi enään kolmekymmentä vuotta ajastasi jälkijunassa.

        Suomessa muslimeille ja mustalaisille muun muassa tällainen toiminta on vain harrastus, johon geenit käskee.

        Rahasta heillä ei ole huolta.


    • kännykällä

      valokuva heti tapahtumapaikalla niin ei voi valehdella ja vaikka videotakin missä kuuluu puhetta

    • Vaninkoniloa

      No ootahan varsinainen urpo. Oisit vetäny äijää lättyyn siinä kaupan pihassa ja potkinu munille kunnes tunnustaa.

    • teu.

      Oletteko sitä mieltä , että epärehellinen muuttaa mitään jos tietää että muita todisteita ei ole , tarkoitan sitä epärehellistä
      joka muuttui 5 min. ihan toiseksi , niin hän tästä asiasta ei
      voi luikerella . mutta seuraavasta kyllä.

    • melkein huijattu

      Nythän on sellaisia kameroita, jotka kuvaa koko ajan ja saa nappia painamalla talletettua viimeiset 30 sek. Sitten kun ottaa lisäksi kännykällä videokuvaa pätkän ennen autojen siirtämistä, niin on helpompi katsoa kumpi on syyllinen.

    • ReiluMeininki.

      Tuollaisiin mulkvisteihin ei puhe tehoa. Minä olisin hakannut huijarivastapuolen paskaksi ja pistänyt kilon paloiksi.

      • jr

        en suosittele saa saman tuomion kun ihmisestä... :( mutta itse olen toteuttanut muutaman kerran hyväksi havaitsemaani tilien tasausta. esim kaupan parkkipaikalla on vaan monille anteeksi nyt vain mutta lähinnä 45v ylittäneille naisille kovin kovin vaikeaa nousta autostaan kolhimatta viereistä... ja vaikka itse olen nähnyt mitä tapahtuu ja kuka tekee selkeet jäljet jne... ni alkaa kauhea mussutus ja yrittää ajaa pakoon. oma ratkaisuni ongelmaan on ollut napata kyseisestä vastapuolen autosta sivupeili muistoksi. samaa toteutan moottoripyörällä ajaessani. jotkut meistä mp kuljettajista vaan tuppaa suuttumaan siitä ku viereisen kaistan auto joka on ajanut ihan tarkalleen vierellä että varmasit on minut huomannut. niin siitäkin huolimatta laittaa vilkun päälle ja yrittää ajaa niskaan. ratkaisu viereltä kaasulla ohi ja jalka suoraksi. peilit raksuu kivasti


      • voijjeezuz
        jr kirjoitti:

        en suosittele saa saman tuomion kun ihmisestä... :( mutta itse olen toteuttanut muutaman kerran hyväksi havaitsemaani tilien tasausta. esim kaupan parkkipaikalla on vaan monille anteeksi nyt vain mutta lähinnä 45v ylittäneille naisille kovin kovin vaikeaa nousta autostaan kolhimatta viereistä... ja vaikka itse olen nähnyt mitä tapahtuu ja kuka tekee selkeet jäljet jne... ni alkaa kauhea mussutus ja yrittää ajaa pakoon. oma ratkaisuni ongelmaan on ollut napata kyseisestä vastapuolen autosta sivupeili muistoksi. samaa toteutan moottoripyörällä ajaessani. jotkut meistä mp kuljettajista vaan tuppaa suuttumaan siitä ku viereisen kaistan auto joka on ajanut ihan tarkalleen vierellä että varmasit on minut huomannut. niin siitäkin huolimatta laittaa vilkun päälle ja yrittää ajaa niskaan. ratkaisu viereltä kaasulla ohi ja jalka suoraksi. peilit raksuu kivasti

        Teeppä tuo, niin joku valopää kiilaa sut samalla kumoon. Voi olla jalka pipi sen jälkeen, ja mopo solmussa. Tai entä jos peili onkin vähän järeämpää tekoa? Nojoo, unissasi voit tehdä mitä vaan, mutta älä ihan oikeasti edes yritä, ihan oman terveytesi takia.


    • calm down

      Siitä on jo vuosia, kun minulle kävi samoin. Jätkä sai vielä vakuutkseni maksamaan autonsa "vanhoja" vaurioita, vaikka kaikki syy oli hänen. Siksi, en koskaan enää siirrä autoa enen kuin poliisit ovat paikalla. Valokuva ja parin todistajan pysäyttäminen vielä.

      Suomessa on valtava määrä SIKOJA, jotka eivät pätkääkään ole sellaisia rehellisiä suomalaisia, kun on kuvailtu.

    • --

      Kiitos ap:lle että kerroit tarinasi täällä.
      Autoissa pitäisi olla kamerat edessä ja takana.


      Kaikenlaisia hulluja liikkeellä.

    • huhh!

      tuosta jos joku silminnäkijä olis just saanu jonkun todisteen otettua.. jotkut osaa olla todellakin ääliöitä!

    • SCDSCV

      Mulle kävi kanssa samalla tavalla että kun jouduin peruuttamaan autoani väistääkseni mulkkua BMW katumaasturikuskia niin
      Lahdessa siinä kirpputori setorin risteyksessä Kyrpä pappa ajoi perääni ja väitti että minä peruutin täysiä hänen autoa päin!!

      Tosi asiassa olin jo pysähtyneenä ainakin 30 sekkaa ennenkuni tärähti...

      Jos näen vielä kyseisen mulkun niin vedän turpaan!

      ELÄKELÄISET POIS LIIKENTEESTÄ saatana

    • rikolliset_kuriin

      Laita sen toisen rekisterinumero tänne tiedoksi meille muille että osamme varoa moista törpöhuijaria!

    • Suvikki74

      Siilinjärvellä parturi-kampaamossa oli samanlainen asiakas lapsensa kanssa, alussa kohtelias ja kun työ lähestyi loppu alkoi riehumaan ettei sitä ole leikattu oikein. Työstä oli sovittu kuitenkin alussa ja työn aikana antoi ohjeita.
      Omistaja tuli hätiin ja leikkasi lapsen tukan kahdesti, lopulta nainen lähti maksamatta ovesta kiroillen. Sairaita ihmisiä mahtuu tähän maailmaan. :(

    • ryskis ja poksis

      Itse ajoin kolarin vastaantulijan kanssa kun tien laidasta akka koukkaisi tielle vilkkua käyttämättä. Kaksi autoa ruttuun ja ämmä myönsi heti syyllisyytensä myös paikalle kutsutuille poliiseille. Eivät edes puhalluttaneet akkaa! No seuraavana päivänä soittelin vakuutusyhtiöön niin sain kuulla että lehmä oli tullut yön aikana(ukkonsa avustuksella) toisiin aatoksiin eikä ollutkaan enää mielestään syyllinen! Poliisi ei mahtanut tilanteelle mitään! Ja kun itsellä ei ollut kaskoa, jouduin odottamaan kuukausia poliisin tilanteen lavastamista ja tutkimista ennen kuin tiesin kuka maksaa autoni remontin? Ehti rutut jo ruostumaan. Lopulta sain korvauksen, ämmän ollessa syyllinen. Toisessa tapauksessa maalaisakka pakulla ajoi liikenneympyrään kolmion takaa ja rysäytin kylkeen. Autoni meni lunastukseen! Poliisit totesivat jo paikan päällä ettei kolmion takaa saa ajaa eteen. Mutta kun oli nainen kyseessä päättivät että laitetaan tapaus tutkintaan niin ei tarvitse ämmän välttämättä olla yksin vastuussa! No, seitsemän kuukautta kului ja vakuutusyhtiöiden hoputuksen tuloksena tutkinta saatiin päätökseen, kolmion takaa ei saa ajaa alle! On tämä jumalauta pelleilyä! Poliisi olisi voinut heti paikalla antaa akalle sakot ja tapaus olisi ollut sillä selvä! Ps. Vakuutusyhtiö If:n kanssa olen joutunut aina tappelemaan korvausasioista!

      • jr

        et ole ainoa varsinkaan tuossa if asiassa... voimia


    • jaatsalo

      Nimi ja osoitetiedot näkyviin tuollaiselta mielenvikaiselta kyrvältä.

    • rnl806

      Mitä me tästä opimme? Soita AINA kolaritilanteessa poliisit paikalle mahdollisimman nopeesti!! Et voi koskaan tietää toisen osapuolen ajokunnosta!!

    • poksis ja ryskis

      Joo, aina poliisit paikalle vaikka pakottamalla jos eivät ABC:ltä viitsisi lähteäkään. Jää itselle edes jotain faktaa tapahtuneesta.

    • kolarihai

      Ei mitään uutta auringon alla. Seitsemänkymmentäluvulla Tampereen tekussa opastettiin oikeaoppista törmäystä, jos haluaa auton pellit ja maskit kuntoon.

      Porissa eräs arvostettu oikeuden tuomari ajoi tutun rouvan auton perään ja ystävällisesti tunnusti olevansa syyllinen. Autojen poistuttua tuli rouvalle ilmoitus kotiin, että tule tunnustamaan syyllisyytesi välttääksesi asian oikeuskäsittelyä. Niin kävi, että täysin syytön rouva tunnusti peloissaan syyllisyytensä ja tämä ketkutuomari jatkoi arvostettua uraansa Porissa aina eläkkeelle saakka.

    • greeny-mobilee

      tee vihree teko: mee bussilla ja jätä autos kotipihaan.

    • asiasta tietoinen

      Jos maantiellä sattuu onnettomuus, vaikka pienikin, poliisi on velvollinen tulemaan paikalle, kun soitetaan, sitten odotellaan.

    • yoyota

      Eiköhän tuo ensimmäinen viesti ole ihan täyttä fuulaa. Opetuksena vaan on, että älkää ihmiset olko tyhmiä.

    • Kyllähän näitä stanan vatipäitä riittää liikenteessä..mutta aina tarkoitan aina poliisi paikan päälle ennenko ruvetaan mitään selvittään!!

    • entinen sinisilmä

      Rehellisyys ei enään kuulu Suomalaisiin arvoihin. Päinvastoin kun jotain saadaan huijattua niin siitä tulee hyvä mieli ja saapi paremmat yö unetkin vielä kun kusetus onnistui oli sitten tekijänä yksityinen tai yrittäjä. Nykyisin kaikista tavaran vaurioista ja virheistä täytyy ottaa valokuvat ja tehdä virallinen reklamaatio käyttäen tarvittaessa kuluttaja-asiamiestä apuna tai tavaran tarkastajaa, kaikki asiat täytyy sopia kirjallisesti ja tarvittaessa käyttettävä lakimies apua sopimusta laadittaessa, jotta saadaan kaikkireklaamio pykälät kohdilleen ja mahdollisista viivästyksistä ja puutteista korvaus. Jos toinen aiheuttaa sinulle omaisuusvahinkoja, joko liikenteessä tai asuinalueellasi niin aina on kutsuttava poliisit paikalle, jotta nahdollinen syyllisyys on todennettavissa myöhemmin....kuulostaako Amerikkalaiselta menolta ? väärin: tämä on nykypäivän valitettavaa arkea Suomessa, kun se ihmisten rehellisyys on kadonnut jonnekkin..

    • ter, älykäs

      täyttä skeidaa koko paska, uskokaa vaan tälläiset sadut.
      joku perseveivi nauraa paskasta naurua teille hölmöille.
      lopetta´kaa kirjoittelu tähän niin aukoo sivua ihan yksikseen,
      pelle persereikä

      • joooo o

        höpönlöpön, iha kukkua nyt puhut


    • desd8

      Vaikka auto olisi keskellä risteystä, niin kannattaa kylmästi vaan jättää auto siihen hätävilkut päällä, ottaa virtalukosta avaimet ja soittaa suoraan poliisille. Vastapuolelle ei kannata sanoa yhtää mitään. Aina poliisi heti paikalla ja autoa ei siirretä senttiäkään, noista on hyvä lähteä. Jos lähtee aina siitä liikkellä, että vastapuoli on mulkku, niin ei vastapuoli ei pääse koskaan kusettamaan.

    • Lopulta oikeus

      Edelläni ajava auto rysäytti risteyksessä pysähtyneen auton perään.
      Olin tapahtumahetkellä hyvän matkan päässä. Epäonnekseni tie oli erittäin liukas ja luisuin lopulta auton perään siten, että puskurit juuri ja juuri koskettivat. Tapahtui siis kaksi erillistä kolaria.

      Siirryimme huoltoasemalle selvittelemään asiaa, poliisia ei kutsuttu paikalle.
      Selvittelimme kolarit erillisinä toisistaan kuten ne tapahtuivatkin.

      Ongelmat alkoivat, kun keskimmäisen auton omistaja oli päättänyt kertoa vakuutusyhtiölle minun rysäyttäneen hänen peräänsä ensin ja aiheuttaneen ketjukolarin. Vakuutusyhtiöstä tämä tietenkin vaikutti selvältä tapaukselta.

      Autojen vauriot kertoivat yksiselitteisesti etten ole tuota väitettyä kolaria voinut aiheuttaa kerrotulla tavalla. Kärsivällisyyttä, aikaa ja useita yhteydenottoja vakuutusyhtiöön vaadittiin ennen kuin asiat menivät tapahtumien kulun mukaisesti.

      Sen opin:
      - Poliisit aina paikalle.
      - Ihmisiin ei voi luottaa.
      - Vakuutusyhtiöitä ei loppupeleissä kiinnosta miten asiat todella tapahtuivat, kunhan maksumies löytyy nopeasti ja mielellään toisesta vakuutusyhtiöstä.

    • 24

      Asia olisi varmasti ratkennut jos olisi käynyt poliisisetien kanssa katsomassa jälkiä alkuperäisellä paikalla. Aina niitä jää!

      mulkku olisi joutunut heti hotellilomalle ja saanut silitystä päähän

      • ryssitte höh

        turhaa jossittelua koko homma,ryssitte koko homman.turha tulla ruikutta.maksa ite,ku et soittanut poliisia paikalle.missä sitten kolaroittekin.


    • Saman kokenut

      Omasta tapauksesta jo kymmenisen vuotta ja vieläkin jaksan ihmetellä. Asia oli olevinaan ihan selvä kun äijä rysäytti aamuruuhkassa ylinopeutta auton perään. Yleensähän peräänajaja on syyllinen ja niin oli nytkin. Suostuin siirtämään autoja yksisuuntaisen ruuhkaisen väylän takia syrjään ja kun ei ollut kuvia eikä autojen vaurioista saanut poliisi selvästi asiaa todettua, päätti poliisi uskoa sitä joka huusi kovempaa. Olin muka vaihdellut kaistoja ja ajanut alle rajoituksen. Kaipa sen olisi kunnon tutkinnalla saanut tien ja autojen jäljistä selville, mutta eipä poliisit kai jaksanut maanantai aamuna. Tää on tää niin tätä.

    • KivaKivaJuuh

      Tuli kans takaviistosta oikealta kolmion takaa kylkeen yks akka autollaan. Väitti, että minä oon aiheuttanu kolarin. Siirrettiin autot viereiselle kylmäasemalle. Mulla oli puhelin kotona, soitin tän akan puhelimella poliisille, kun akka oli soittanu miehelleen ja tarkasteli oman autonsa kylkee. Poliisit peruttiin. Muutaman päivän päästä tän akan mies soittaa mun (ex-)miehelle ja huutaa törkeesti, että meidän pitääkin maksaa hänen autonsa remontti, joka oli jtn tuhannen euron luokkaa. Mieheni sano siihen, että no mietippä ite maksetaanko, ku vaimos täräytti kolmion takaa kylkeen. Asia meni käräjille, tilannetta piirrettiin fläppitaululle. Tää akka huuri ja haukku. Käräjillä nää "tuomarit" nauro sille tyyliin päin näköö, että täähän on selvä tapaus, tulit kolmion takaa, maksa itte autos remontti. Lähin hihitellen käräjiltä, akka jäi itkeen sinne ja miehensä mulkoili mua vihasena. :D :D

      • volvo men

        mulla tuli takaviistosta.loittoni etuviistosta,en nähnyt kun lottoni oikealle.tuli vasemmalta,peruutti edestä.lähti takaa.en nyt oikein muista.oli se varmaan volvo vai vento,tai aineskin ford.oliko se punanen vai sininen.tais olla keltanen.


      • Kolariton neito

        suomalaisen kuskin on vaikea myöntää, että minussa itsessä mitään vikaa olisi. se on ihan nykypäivää, että sieltä kolmion ja stop merkin takaa saa tulla eteen ja voi voi jos se toinen auto ei älyä väistää...

        liikennesäännöt kunniaan, kiitos!


    • viime vuosikymmentä

      Avuton huomion hakija .... Selvästi. Ihan skitsoo tulla tänne purkaan tollasta asiaa, itseasiassa virastotyöntekijänä täytyy sanoo et näitähän riittää. Onkin aina virkailijan vika jos ei saa hakemuksiaan läpi, on heti byrokratian uhri jos ei osaa täyttää hakemusta omin avuin oikein eikä hae edes apua asian hoitamiseen oikein. Onhan näitä viattomia uhrejakin, sitten kuukausien tutkinnassa murunen kerrallaan tiedon lisääntyessä tullaankin siihen että viaton ihminen on tahrittu pysyvästi jollain hätävaleella kun ei uskalleta asioita myöntää vaikka omaisille totuuden selviämisen pelossa omaisten ajaessa uhrin asiaa hillittömällä vimmalla ... Mut kukaan tollasen asian uhri ei lähde foorumien kautta keuhkoomaan kokemaansa. On tuo aika roolivetoinen kertomus.. ja huolella valmisteltu, ei ole pitänyt mitään kiirettä kirjoitella.

      Olen minäkin maksanut wolkkarin puskurin vaikka edes jälkeä ollut näkyvissä, häkeltynyt mies käveli vain auton rinnalle ja sanoi minun hiertäneen puskuriin ja lopulta haluavansa 100 euroa. En pystynyt kiistämäänkään vaikken havainnut mitään kosketusääniä missään vaiheessa ja tein sen virheen kumminkin että vastasin viranomaispuheluun Salpakankaan terveysaseman pihalla tuolla hetkellä pakua kääntäessä pois parkkiruudulltaan kapeassa välissä. Täysin mahdollista että hiuksen hieno kosketus syntyi mutta refleksinä erehdyin vastaanottamaan puhelun tärkeänä sillä hetkellä aivan alitajuisestikin. Oma vikani, tai oisinhan minä voinut haastaa oikeuteen arkkitehdit jotka parkkivälikön suunnitteli, onhan siinä tapahtunut näitä kuulemma usein tai sitten paikalla on ollut ahkera ansoittaja tai uhrin väijyjä. Olisin toki voinut kokea olleeni uhri aivan yhtä todennäköisesti jollekin vilppitempulle. Aivan asiallisen oloinen tyyppi oli.Matemaattisesti täytyy sanoo että menkääpä kokeilemaan miten passat farmari 90 luvulta ja fordin transit mahtuu yhtä aikaa peräkkäin sille parkkipaikalle kääntämään "taskusta". Ei kieltämättä paljon rakoo jää. Se on se ensimmäinen kapea väli siinä lähellä päivystyspolin ovea. En ihmettele jos siinä usein sattuu tai joku apajan pystyttäisi.

      • Nyt loppu

        Aivan varmasti on ihmisiä, jotka saattavat purkaa kokemiaan epäkohtia täällä. Vaikka en mielelläni tätä sanoisi, ja toivoisin virastossa saatavan oikeudenmukaista kohtelua, niin melkein pakko todeta että julkisten palvelujen ja virastojen oikeudenmukaisuuteen uskominen on lähes itsemurhaa.
        Esimerkiksi julkinen terveyden huolto on monessa tapauksessa varmin tapa pitää kansalainen sairaana, toisinaan jopa varmin tapa raataa itsensä lopullisen romahduksen partaalle.

        Että tässä teille kaikille virastotyöntekijöille terveiseni - ja miettikääpä miksi...


    • suvi209

      ei vtu haasta jätkä oikeuteeen

      • ifi ifi isi jos

        ei tartte haastaa.kun ei oo mitään korvattavaa.miksi poliisi ei käynyt kolari paikalla.ifi suomeksi,jos,ei korvaa kun ei ole suoritettu puhalluskoetta,kolari tutkintaa.eiku lääkitys kohillee,ja pajalle omasta pussista.jookos.kyllä se päänsärky lähtee disperiinillä.


    • Korolla-kuski

      Muistan itse, kun ajoin ramppia alas motarille. En päässyt vaihtamaan kaistaa, kun sieltä tulvi autoja. Jarrutin ja Mazda tuli persaukseen kiinni. Siinä seisoimme keskellä ramppia, kun iso autojono takana tööttäili.

    • Zaatanan sadannen

      kerran. Sillä mitä on tapahtunut, ei virallisesti ole baskankaan haileeta.

      Vain sillä, minkä pystyt selvästi TODISTAMAAN.

      Poliisilla ei ole aikaa kuunnella sepustuksia siitä kuinka kolari muka tapahtui jossakin muualla ja sitten muka ajeltiin toisaalle poliisia soittamaan.

      • kyllä on hauskaa

        hellurei ja hellät tunteet.minä teen seuraavan kerra samaten,ajetaan muualle ja sammutan oman auton,ei pidetä kiirettä,pyydän kaveri käyttämään omaansa katellaan että tuliko kone huoneeseen jotain vikaa.kun oma moottorini on jäähtynyt soitetaan poliisi.enhän minä ole ajanutkaan vielä kun moottori on kylmä.kaveri ajoi päälle kun olin tulossa kaupasta.että semmottii.


    • kyllä ifi,suomek jos

      autoa ei saa siirtää kolaripaikalta,jos ei ole viranomaisen lupaa.auto saa tukkia ajoväylän poliisin tuloon asti.sitten kun on lupa sirtää tai palokunta siirtää.olet menetellyt,vastuun tunnottomasti.entä puhallus koe .vakuutus yhtiön ifin ei tarvitse korvata,kun ei ole mitään tutkintaa,suoritettu,ei ole tapahtunut edes kolaria,näin sanoo kokemuksesta viisastunut.että voi voi oma lupa oma tupa oma lommo.oot varmaan lommottanut omassa pihassa.tai ajanut kännissä,mikset soittanut poliisia,emme korvaa.

    • Kolariton neito

      Seuraavan kerran jos samanlainen tilanne toistuu ota esimerkiksi:
      - muutama valokuva tapahtuneesta
      - jos paikalla muita ihmisiä, pyydä heitä tarpeen tullen todistamaan tilanne

      Lisäksi maininta, että kolaritapauksessa kannattaa AINA soittaa ja pyytää poliisi paikalle. Vaikka tuntuisi, että asian saisi selvitettyä kahden kesken, ei se välttämättä lopulta enää tunnu siltä. Kuten sinun tapauksessasi kävi...tarina muuttui yllättäen ja sinusta tehtiinkin syyllinen (vaikka kertomasi perusteella ole täysin syytön, kerta kolmion takaa tullut autoilija ei väistänyt sinua).

      Mikäli kolaripaikka on sellainen, että muu liikenne pystyy sen suhkot hyvin kiertämään niin autoja ei kannata siirtää vaan odottaa kolaripaikalla autojen kera poliisin saapumista paikalle.

      Nykyajan ihmiset kun ovat vaan sellaisia, ettet yhtään voi tietää kehen voit luottaa näissäkin asioissa! :)

    • auringonhuttu

      Nämä asiat pitäisi opettaa jo autokoulussa, että jos tulee kolari, autoa ei siirretä milliäkään ennen poliisien paikalletuloa tai sitä, että vakuutusyhtiön paperit on allekirjoitettu, kännykkäkameralla kuvat otettu ja syylliseltä mustaa valkoisella, että mitä on tapahtunut.

      Olen varma, että AP:n tilanteessa, olisin itsekin ollut hyväuskoinen ja luottanut suomalaisen miehen sanaan. Todennäköisesti kuitenkin tuo mies on opetellut sen, että liikenteessä hän saa ajaa miten haluaa ja aina kieroudella siitä selviää tavalla tai toisella. Juuri tällaisten tyyppien takia en uskalla ottaa Kaskoa autostani pois, sillä jo kerran on käynyt niin, että kun kävin kaupassa, niin autossa oli karmea lommo, mutta ei kolarin aiheuttaneelta ihmiseltä minkäänlaista viestiä, että mitä on tapahtunut. Bonukset putosivat kahdellakymmenellä ja omavastuu piti maksaa joten käytännössä tuli maksamaan koko höskä tonnin verran lisähaittana se, että auto oli peltikorjaamossa ja maalauksessa viikon.

      Todella raivostuttavaa, että suomalaisiin ei voi enää luottaa. Suurin osa maailman valtioista on sellaisia, joissa ajetaan vaan omaa etua ja kusetetaan niin paljon kuin pystyy, joten on todella surullista, että rehellisyyden viimeisestä linnakkeesta Pohjoismaista on tulossa samaa roskasakkia kuin muistakin.

      • aremak

        Mitä isot edellä..kansa ottaa vain mallia johtajistaan.melko jurpoja poliiseja on kyllä sattunu aloittajan kohdalle.itselle käyny saman suuntanen juttu,tosin poliisit totes kolhuista ettei kaverin kertomus nyt täsmää,lommo pitäis olla aivan erilainen ja eri paikassa.mut hyvä oppi se itelle oli että kamera kouraan vain.tosin siitäki saa varmaan pian syytteen jos kuvaat ilman lupaa:)


      • mk

        Jos henkilöbahinkoja ei tule niin ei tarvita poliiseja vaan valokuva rittää ja jos olet suutön niin otat kuvan ja jos on paperisa mukana niin siihen syyllisen nimi ja myöntää syyllisyyden ja syytön töimittä asiakirjat vakuutusyhtiöön.


    • Phaeton12

      Mulle koitti 6kymppinen ukko samantyylistä temppua, otin käänykällä kuvan paikanpäällä ja ukkeli sanoi minun koittavan huijata ja vievänsä asian rosikseen, johon tyynesti vastasin että hyvä. Meni hiljaiseksi. Poliisit paikalle ja kädet tutisten ukkeli mussutti siinä puoi tuntia ja homma selvisi.

    • Olisi ottanut kättäpitempää siinä vaiheessa kun ryhtyi mulkkuksi ja vetänyt kunnolla köniin jos käsin olisit pärjännyt niin parempi

    • mk

      Pitää ottaa aina valokuva kun melkein kaikilla on kännyköissä kamera niin on aina todiste ja niin edelleen ja et olisi myöntönyt mitään ja väittänyt että tuo valehtelee ja ei muuta kun oikeuteen. Vakuutus yhtiö tutkii mielelllään tämänkaltaiset asiat ja se saa sen selville ja niin edelleen. Yksi tapa on että autossa lehtiö ja siihen piirrät heti miten kolari tapahtui ja niin edelleen. Yhdelle tutulle tuli parkki hallissa yksi auto kylkeen ja myönsivät syyllisyyden mutta osottivat pariviikkoa että valvontakameran kuvat tuhottaa ja sitten toisen auton kyydissäolija ja kuski muuttivat kertomustaan ja syy mnei syyttömälle ja niin edelleen. Itselleni kun joku tekisi noin niin on sen verran raamia että laittaisin turpiin ja siten ettei kukaan nää niin hyvä tulee.

    • kyllä näin vaan on

      AINA POLIISI PAIKALLA JA AUTOJA EI SIIRRETÄ!PISTE. Oli klommo pieni tai suuri.

    • 34+2

      Kyllä näitä huijareita on. Eräskin erikoinen pariskunta oppi takavuosina hyödyntämään vakuutusyhtiöitä. Rikkoivat itse autoaan, joka muutenkin oli korjausta vailla. Vakuutusyhtiö maksoi kaiken. Ajoivat tahallaan risteyskolarin sekä pienempiä "kopsuja" parkkipaikoilla. Valitsivat uhreiksi aina joko erittäin nuoria naiskuskeja tai vanhuksia, joita oli helppo manipuloida tai joita joskus paikalle tullut poliisi ei uskonut.

      Omia sekä muiden vakuutuksia väärinkäyttänyt pari oli sikälikin erikoinen, että ei malttanut olla kehuskelematta "nerokkailla" teoillaan.

    • JK

      VAI NIN

    • Kolarihuijareiden suurin kasti lienee taksikuskit. Kun ajat taksin kanssa kolarin ja tiedät olleesi itse oikeassa, ryntää suoraan taksin ovelle ja riistä taksikuskilta puhelin kädestä. Mikäli taksari ehti soittaa puhelunsa, löytyy yllättäen pari ohiajanutta taksia, jotka ovat nähneet tapauksen ja tietysti olet sen jälkeen syyllinen.
      Sitten soitat poliisin paikalle ja toivot parasta.......

    • Kokemusta on

      Yleensä poliisin kanssa maksumieheksi joutuu se joka vähemmän uhoaa. Itsellänikin sattui tapaus jossa vastapuoli ajoi autoni kylkeen, mutta koska osui puskuriin eikä minulla tullut vahinkoja, annoin asian olla. Myöhemmin poliisi kuitenkin tuli paikalle ja syytti minua liikenteen vaarantamisesta josta sainkin päiväsakkoja. Ei auttanut perustelut tai sanallinen puolustautuminen, poliisi sanoi, että saat joka tapauksessa sakkoa.

      Tapausta käsiteltiin vakuutusyhtiöiden välillä, onneksi en kuitenkaan joutunut korvaamaan loppupeleissä vastapuolta, koska sakossa oli kiistä kohta merkitty. Jouduin tietysti maksamaan sakon.. ja omat korjaukset jäivät saamatta vastapuolen vakuutuksesta..

      Asian opetus on, ettei koskaan kannata olla hyväsydämminen ja uskoa ihmisten oikeudenmukaisuuteen. Sitä kun ei ole. Olemalla itse pahin ääliö, välttää ainakin pahimmat aiheettomat lisäkulut.

    • tyhmätyhmätyhmä

      HALOOTA!!

      Jokaisella on nykyään kamerakännykkä, joten sillä kuva tapahtuneesta ja vasta sitten parkkipaikalle jos paha paikka. Jos ei paha paikka niin EI MIHINKÄÄN siirretä kotteroita ennenkuin paperit tehtynä.

    • "Mitä opin tästä. No sen, että pitää jäädä kolaripaikalle täyttämään ne paperit, korkeintaan siirtää auto vain vähän sivuun, ettei häritse muuta liikennettä."

      Ei siirretä yhtään, ennen kuin on vähintään valokuvat otettu tilanteesta!

    • Ei voi muuta sanoa

      Kaikenlaisia hulluja se tämä maa päällään kantaa.

    • kamera kliks

      Ensi kerralla otat kännykameralla kuvan tapahtumakaikasta, siis ennen kun siirrätte autoja.
      Itsellä sama kokemus, tosin sillä tavalla, että eräs nuori poika peruutti parkkipaikalla pyöräni yli.
      Juttu kääntyi niin, että olin muka tullut kolmion takaa, ja syy olisi minun.
      Onneksi paikalla oli kaksi silminnäkijää, muuten poliisit olisivat uskoneet poikaa (paikallisen pampun lapsi vielä....)

    • näin suomessa -.-

      ottaa itseänikin päähän tuollaiset paskapäät jotka eivät uskalla ottaa vastuuta, tai sitten hän oli sen verran köyhä kusimulkku että hänellä ei ollut varaa sinun autosi kustantamiseen, tämmösiä suomessa, ja poliisit uskoo aina sitä huijaria. korruptio? ehkä.

      • Paikalle tullut poliisi ei tiedä tilanteesta yhtään mitään muuta, kuin sen minkä tilanteessa olleilta ja sen nähneiltä kuulee. Jos on kaksi ihmistä, joista toinen sanoo yhtä ja toinen toista, eikä yhtäkään silminnäkijää, millä perusteella pitäisi valita, kumpaa uskoa?


    • haappo

      Heh ja hoh. Jos joku yrittäs mulle samaa,niin muistaisi kyllä kohta missä se kolari tapahtuikin ja kuka on syyllinen. Miksei mun kohalle tuu koskaa ketää tällasta huijaria,höh.

    • Viksu valokuvaaja

      Valokuva olisi pelastanut tilanteen. Kameralla tai vaikka kännykkäkameralla kannattaisi ottaa heti rysähdyksen jälkeen valokuva ja siirtyä sivuun vasta muutaman kuvan ottamisen jälkeen.

      Suosittelen. Olen pelastanut ystäväni vastaavanlaisesta tilanteesta, kun otin kuvia heti. Ei tarvinnut väitellä eikä selitellä ja säästyttiin piirroskuvien tekemiseltä.

    • kyllä vahinkoja satt

      Liikenneympyröissä oon viimeset 10 vuotta autoni viat ja kolhut paivittänyt , ne on parhaita paikkoja uusia kalustoonsa, vastapuolen vakuutusyhtiö maksaa täyden rahan ei tarjoo mitää vaihdos

    • Veijomies

      Mä sain naapurin Kertulta eilen piparia....

    • wqqwqwqqw

      Poliisi ei halua tulla paikalle jos syyllinen on selvillä, hankala tilanne jos syyllinen myöhemmin muuttaa mieltään. Kannattaa sanoa poliisille että epäilee syyllisen ajokuntoa, silloin on pakko tulla puhalluttaan.

    • KERTTUUUUUU

      VEIJOMIEHELLE Kertun pipareista menee vatsa ihan hulivilisonnalle ,jalat ei tahdo kantaa ja päässä humisee ( Onkohan tämä sama KERTTU runsaine pipareineen )

    • oliisi tai todistaja

      aina kannattaa ottaa poliisi paikalle kun tietää ettei ole syyllinen mä olen kerran ollut itse syyllinen ja silloinkin soitin poliisin koska tiesin että pääsen huomautuksella
      noita ääliöitä varten on veromarkoilla palkattu poliiseja joille pitää tarjota tekemistä
      viime syksynä yksi blondi ajoi perääni ja heti soitin poliisit ja blondi sai huomautuksen ja mikä vakuutusyhtiön korjauksen viimeistä senttiä myöten

    • Tatami

      Tässä vaiheessa saattaa olla myöhäistä ottaa kantaaa asiaan, mutta kerronpa nyt kuitenkin. Jos kosketus liikkuvan auton kylkeen on ollut riittävän voimakas jää eteenpäin ja taaksepäin liikkuvaan autoon (ainakin teoriassa) erilainen jälki. Eteenpäin liikkuvassa autossa jälki levenee ja painuma syvenee kohti perää ja taaksepäin liikkuvassa autossa jälki levenee ja painuma syvenee kohti keulaa. Lisäksi osumakohdallakin on merkitystä. Jos jälki on auton kyljessä lähempänä etupäätä, voi parkkipaikalla peruuttavan auton päälleajajaa epäillä liiallisesta tilannenopeudesta tai jopa tahallisuudesta jos ei saa autoaan pysähtymään.
      -Päälleajo-oikeutta ei ole kenelläkään.

    • Kompiss

      Olisit ottanut kuvan kännykkäkameralla
      (jos sinulla on sellainen).

    • Raami

      Ajattelin, kun luin juttusi, että nykyään melkein kaikissa kännyköissä on kamera. Jos ottaisi kuvia heti, olisi helppo todistaa. Poliisit kannattaa kuitenkin soittaa paikalle, että on varma todistaja, jos tulee erimielisyyksiä. Sakkoja ei tule, jos poliisien kuullen luvataan sopia asia.
      - Puolisolleni kävi niin että pari nuorta ei väistänyt oikealta. He sopivat asian, mutta toisena päivänä auton omistava isä, sanoi, ettei tyttö ole ollutkaaan liikkeellä. Mitäs teet, kun toisena osapuolena oli kaksi. Naarmu ei ollut iso ja uusi autokin oli jo tulossa.

    • Ajoneuvo pitää kylläkin siirtää pois tieltä jos se aiheuttaa vaaraa muille tiellälikkujille !!!
      Nykyisillä poliisipiireillä poliisin paikalletulo saattaa kestää pikkujutuissa tunteja ja
      sinä aikana voi kyllä jo rymistä muidenkin peltejä tai pahimmassa tapauksessa luita ja henkiä
      aika paljon. Ajoneuvot ovat kuitenki vain materiaalisia tappioita mutta terveys ja ja henki
      ovat varsin harvoin rahalla korvattavisssa. Eikä myöskään kannata miettiä omankädenoikeutta
      koska se tulee usein huomattavasti kalliimmaksi kuin peltikorjaamo.
      Olisi tietysti hienoa jos onnettomuuden silminnäkijä voisi pysähtyä siksi aikaa että jättäisi
      yhteystietonsa että mahdollisessa oikeuskäsitelyssä olisi silminnäkijä/todistaja jolla ei olisi
      "omaa peltilehmää ojassa" koska se voi aina osua myös omalle kohdalle.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5580
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1672
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1656
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1102
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      819
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe