Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

kallista on

EI HYVÄ.

31

740

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • missä urakoitsijat

      Totta. Ja siksi myös vuokrataso alkaa mennä yli kestorajan. Pienituloinen ei saa asumistukeakaan ylisuurista vuokrista kun kelalla on "katto" mille vuokra maksetaan.

      Jostain syystä kuopio ei ole kyennyt houkuttamaan enemmän ( useimpia) kilpailijoita asuntorakentamiseen. Jos olisi enemmän kilpailua rakentamisessa, niin neliöhinnat olisivat alhaisemmat.

      • koti kullan kallis

        Aivan. Uusien asuntojen hinnat normaalin ihmisen/palkansaajan tavoittamattomissa. Aloitus on/lienee vanhojen asuntojen hintaneilö? Uusissa ei taida olla enää alle 3000e/neliö kerrostaloissa?


    • opyiopiopiuop

      Paljon isommassa ja tiheämmin rakennetussa Oulussa (140000 asukasta, maapinta-ala 1410 km2 ) 300 €/m2 halvemmat asunnot kuin Kuopiossa (96600 asukasta, maapinta-ala 1600 m2).
      Se jo kertoo jotain kuopiolaisten ahneudesta. Asuntojen hinnannousu on muutenkin ollut Kuopiossa paljon niiden todellista arvonnousua kiivaampaa. On syntynyt kupla, joka puhkeaa ennenpitkää ja seurauksena on luottotappioita yms.

    • öhgöwhgö

      Kyllä Karttulasta ja Vehmersalmelta saa paljon tiheasti asutun Kuopion niemen hintoja halvemmalla. Oulu on muuten paljon hajanaisemmin rakennettu kaupunki kantakaupungin osalta kuin Kuopio, joka on Helsingin jälkein tihein asutukseltaan. Oulussa on myös rakennettu viime vuosien nousussa paljon tarvetta enemmän ja kysyntä ja tarjonta kohtaavat hinnoissa. Asuntoja on paljon tyhjillään ja vuokralaisiakin on vaikea saada. Eli siellä on ostajan ja vuokralaisen markkinat.

      Kuopion hintoja nostaa myös rakennuskelpoisen maan puute ja vaativa maaperä kelvollisillakin alueilla. (turha itkeä, että metsää riittää,sillä kaupunki kaavoittaa kaupunkimaista ja joukkoliikenteelle perustuvaa taajamaa kantakaupunkiin)

      • yttyutyu

        Voisi vaikka rakentaa välillä ylöspäin? 14 kerrosta vastaa kahta 7 kerrosta sisältävää kerrostaloa. Ei vaikeeta luulis olevan.


      • loituolyu
        yttyutyu kirjoitti:

        Voisi vaikka rakentaa välillä ylöspäin? 14 kerrosta vastaa kahta 7 kerrosta sisältävää kerrostaloa. Ei vaikeeta luulis olevan.

        Ei ihan noin. 14 kerrosta suomalaisilla rakennusmääräyksillä ei vastaa kahta 7 kerroksista taloa ja muutenkin asemakaavassa tilankäyttö ei juuri tehostu, koska katu- ja parkkialueiden varaukset vievät voitetun tilan suhteessa korkean rakentamisen kustannuksiin. Korkeuden lisääminen sopii tiettyihin paikkoihin ja Kuopiossakin siihen olisi hieman enemmän mahdollisuuksia. Toimistotorneja on kuitenkin tulossa (Viestikatu ja Pitkälahti sekä ilmeisesti linja-autoaseman seutu)) ja asuntalojakin hieman korotettu. Saaristokaupungissa on pari tornia.


    • nbgfkufutyerhgn

      Höpöhöpö Oulu on paljon väljemmin rakennettu kuin Kuopio. Turha koko kunnan pinta-alaa katsoa kun siihen kuuluu noi kaukaiset metsäalueetkin. Tärkein kriteeri on vertailla niitä oikeita kaupunkialueita, eli rakennettuja ympäristöjä keskustan ympärillä. Kuopio on paljon tiheimmin rakennettu kuin Oulu ja täällä on paljon isompi pula rakennusmaasta lähellä keskustaa kuin Oulussa siksi tuo hinta ero. Oulussa on maata vaikka muille jakaa kun taas Kuopio joka on lähes saari ja näin veden puristuksissa joka puolelta. Pula on niin valtava että nyt pitää rakentaa jo Puijon luonnonsuojelualueelle Pihjalalaaksoon kerrostaloja.

    • Lahti City People

      Lahdessa, joka on siis vain 100 km pohjoiseen päin on jopa satojen eurojen, suurimmillaan tuhansien eurojen erot asuntojen neliöhintojen suhteen :) Aika halvalla ja läheltä Helsinkiä saisi siis asunnon luonnon keskeltä ''pikku''kaupungista hyvien liikenneyhteyksien kera :) Jotkut ovat tämän tajunneet ja muuttaneet Lahteen. Lahdessa ja Kouvolassa Etelä-Suomen halvimmat asunnot.

    • ?

      Elämä siis pitäisi rakentaa halpojen asuntojen ja Helsinki-läheisyyden varaan? Ei kiitos...

      • tryrtyrty

        Kuopiossa ei ole halpoja eikä kalliita asuntoja, vaan sika kalliita asuntoja! Joku raja sentään pitäisi olla.


      • Lahti City People
        tryrtyrty kirjoitti:

        Kuopiossa ei ole halpoja eikä kalliita asuntoja, vaan sika kalliita asuntoja! Joku raja sentään pitäisi olla.

        Ei kaikkien pidä rakentaa elämäänsä Helsingin ympäristöön ;) Mutta siis Lahti on hyvä vaihtoehto Helsingille, jos käy vaikkapa siellä töissä ja asustelee Lahdessa...näitäkin löytyy! Puolet halvemmalla saa asuntoja.


    • .

      No tuolla nyt on oikeastaan merkitystä vain vuokralla asuessa, mikä on tietty ikävää esim. opiskelijoille. Mutta kyllä niitä halpojakin kämppiä on.

      • PÖH.

        Se vaan, että se kämppä asunto maksaisi jossain muualla vähemmän.


    • 45879okjhgf

      Kunnon propagandaa taas täällä. Kyllä Kuopiosta niitä hyvin halpojakin asuntoja löytyy. Ses nyt vaan on niin että jos tardot hyvää niin siitä oltava myös valmis maksamaan ellei talo sijaitse Rautavaaralle tai jossain muussa korvessä. Kuopio yksi koko Suomen keskuksista niin totta kai täällä maksaa hyvät kämpät. Mikäli kalleus niin kauheasti haittaa niin mitä estää ostamasta asuntoa vaikka Riitavedeltä tai Siilinjärveltä? Ei kai ole tarkoituskaan että joka pulliaisella olisi vara ostaa talo Niiralasta. Kysynnän ja tarjonnan laki. Täältä löytyy taloja niin megarikkaille, kuin köyhille mutta ei tietenkään samoilta asuinalueilta kuten ei muualtakaan. Niin ne muuallakin köyhät asuu kauempana keskustasta.

    • pöh1

      " Kuopio yksi koko Suomen keskuksista niin totta kai täällä maksaa hyvät kämpät."

      Kuopio on mualiman napa!

    • 4747

      Totta, pienestä hikikomerostakin joutuu maksamaan maltaita, ainakin yksityisiltä.

    • Talonsa rakentanut

      Kaavoituksen laiskuus on perinteisesti ollut Kuopion perusongelma. Siitä on aiheutunut täysin perusteeton hintakupla. Kaupunki teki pitkään vahinkoa sekä itselleen että asukkailleen sillä, että pyrki tekemään mahdollisimman raakaa bisnestä tonttikaupoillaan. Kaavoitettiin niin vähän, että kysyntä oli moninkertainen verrattuna tarjontaan, mikä piti hinnat taivaissa. Mutta eipä tarvitse mennä kovin kauas Kuopion rajalta, kun tontteja saa ihan naurettavilla hinnoilla verrattuna Kuopioon. Kuopion pyrkimyksenä taas on aina ollut se, että tänne asumaan aikovilta pyritään kynimään viimeisetkin pennit lompakosta.

      Onhan kaupungilla jo nytkin valmiit suunnitelmat useiden uusien alueiden käyttöönottoa varten. Pieni Neulamäki, Laivonsaari sekä lukuisien nykyisten alueiden laajennukset. Näitten käyttöönottoa pitää kuitenkin pihdata ja vetkutella, koska ei haluta että tonttien ja asuntojen määrät nousevat liian nopeasti, mikä taasen johtaisi sekä tonttien että asuntojen hintojen laskuun.

      Tämä taas on johtanut siihen, että ne joilla ei ole joko rahaa tai halua maksaa Kuopion ryöstöhintoja, ovat sitten joko muuttaneet muualle tai lähteneet asumaan kaupungin rajaseuduille, naapurikuntien puolelle. Pihkainmäki ja Siilinjärvi tästä hyviä esimerkkejä. Samoin Kuopion ja Leppävirran rajalla, Leppävirran puolella, on nykyään jo melko iso ja tiheästi asuttu omakotitaloalue. Nämä ovat kaikki pois Kuopiolta, ja se on ihan Kuopion omaa syytä. Ja enkä minä suoraan sanottuna ihmettele pätkääkään esim. sitä, että siilinjärveläiset eivät halua liittyä Kuopioon.

      Ja eikä ole olemassa mitään perustetta sille, että Kuopiossa olisi muka puutetta rakennuskelpoisesta maasta, tai että maaperä olisi jotenkin poikkeuksellisen vaativaa. Tuo on yksinkertaisesti täyttä hölynpölyä.

      • 56789oiulkjh

        justhan kuopio ilmoitti että kaksinkertaistaa vuodessa rakennettavien uusien asuntojen määrän. se on jo aika huikea luku. jos muutenkaan olet viime vuosina hommaa seurannut niin kuopioon on rakennettu paljon uusia asuintaloja. tuo mitä sanot oli ehkä totta 10 vuotta sitten mutta ei enää. nyt kuopion nimenomaan haluaa kasvattaa asukaslukua niin paljon kuin mahdollista ja siksi rakennetaan ehkä jopa liikaakin asuntoja.


      • hgkdkdkdjfg

        Lainaus Wikipediasta:



        ""Ympäristöltään kaupunki on varsin omaleimainen. Vesistön reunustaman keskustan pinnanmuodot ovat siinä määrin vaihtelevia, että tasainen tontti on haluttu harvinaisuus[9]. Asutus on levinnyt keskustan ulkopuolelle joukkoliikenteelle edullisen tiiviin ja harvan sormimallin mukaisesti[10], ja uudet kaupunginosat on rakennettu kuntavetoisesti kerralla – esimerkiksi nyt rakenteilla oleva Saaristokaupunki oli edeltävät 25 vuotta rakennuskiellossa[11]. Tällä Kuopion kaavoitusperinteellä on pitkä historia[11]. Edellä mainituista seikoista johtuen Kuopion kaupunkialueiden asukastiheys oli aina 1990-luvun puoliväliin saakka Suomen suurin.[12] Petosen perustamisen ja lisääntyneen omakotirakentamisen myötä taajamien asukastiheys laski kuitenkin Helsinkiä pienemmäksi 1 700 as./km2:iin.[13][12]""


    • ahneudelle loppu

      Asuminen on perustarve. Perustarpeiden alistaminen häikäilemättömän keinottelun kohteeksi hintojen nostamiseksi on suorastaan RIKOLLISTA!!!! ja ihmisoikeuksia loukkaavaa!!

      • Rakenna ite

        Normaalia markkinataloutta.


    • 4356789708plolkj

      Nyt tulee monta vuokrataloa tyhjätaskuille koko Kuopion paraatipaikalle Maljalahteen kaupungin komeimmilla näköaloilla joten lopettakaa köyhät turhat nurinat.

    • <zxzsder4löä

      Lukaskaapa uusimman kaupunkilehden sivu kolme. Siinä pikkasen faktaa Kuopion dissaajille. Imu Kuopioon on historiallisen suurta ja rakentaminen ennätysnopeaa.

      • 0+935jnrfg4509ti+405

        Silti ei vaan ole kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja tarpeeksi, ylihintaisia velkataloja on kyllä tarjolla..

        Ja sijoitusmielessä bygättyjä vuokra-asuntoja lojuu tyhjillään?

        Miksi, no kun on aivan liian korkeat neliövuokrat..

        Ei huoneistosauna tai parkettilattia voi asuntokohtaista vuokraa nostaa sadoilla euroilla, ei ei, kallista on ja typerää touhua..


      • ei tarvii luxusta
        0+935jnrfg4509ti+405 kirjoitti:

        Silti ei vaan ole kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja tarpeeksi, ylihintaisia velkataloja on kyllä tarjolla..

        Ja sijoitusmielessä bygättyjä vuokra-asuntoja lojuu tyhjillään?

        Miksi, no kun on aivan liian korkeat neliövuokrat..

        Ei huoneistosauna tai parkettilattia voi asuntokohtaista vuokraa nostaa sadoilla euroilla, ei ei, kallista on ja typerää touhua..

        Samaa mieltä tasan. Mutta mikä neuvoksi? Taitaa olla urakoitsijoiden markkinat meneillään? Jos olis tarpeeksi kilpailua urakointifirmoissa niin hinnat laskisivat. Noin oletan. Mutta ei taida olla jostain syystä.

        Joku uusi yrittäjä suunnittelemaan edullisia, mutta kestäviä asuntoja ihan perusmateriaalit riittävät useimmalle.


      • velkarahalla
        0+935jnrfg4509ti+405 kirjoitti:

        Silti ei vaan ole kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja tarpeeksi, ylihintaisia velkataloja on kyllä tarjolla..

        Ja sijoitusmielessä bygättyjä vuokra-asuntoja lojuu tyhjillään?

        Miksi, no kun on aivan liian korkeat neliövuokrat..

        Ei huoneistosauna tai parkettilattia voi asuntokohtaista vuokraa nostaa sadoilla euroilla, ei ei, kallista on ja typerää touhua..

        Jos vuokra alkaa olla kaksiosta yli 600 euroa,tai neliövuokra yli 13 e, kannattaa harkita asuntolainaa. Nykykoroilla ei kannata kalliita vuokria maksaa.


    • kallein paikka

      et ole käynyt JOENSUUSSA? siellä vasta kallista on
      vertaa nyt ihmeessä hintoja jos et usko

      • EI HYVÄ.

        HUH HELPOTUS. On se hyvä, että jossain on vieläkin kalliinpaa. WUHUU


    • kallista on
    • 967543589

      Varkauskin on halpa ja halvemmaksi menee, vaikka siellä kaviaarikin on lähiruokaa.

    • syntynyt varkaudessa

      Varkaudesta saat asunnon kyllä halvalla, mutta jos muutaman vuoden päästä päätätkin muuttaa pois, silloin asunnosta et saa lähellekään sitä mitä olit siitä maksanut. Varkaudesta lähtee asukkaita kovaa vauhtia pois ja asuntoja
      on paljon myynnissä ja koko ajan tulee lisää myyntiin.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe