LKV-tutkinto

Välittäjä2011

Taas on se aika vuodesta, jolloin eräät kiinteistövälityksen parissa työskentelevät kohta joutuvat koetukseen eli yrittävät päästä läpi LKV-tutkinnosta.

Ihmettelen, ettei tähän asiaan ole puutuuttu, mutta Keskuskauppakamarin tutkintomonopoli olisi hyvä laittaa päivitykseen.

Suosittelen kaikille, jotka ajattelvat, ettei ko kokeesta läpi pääseminen ole mitään rakettitiedettä käymään katsomassa aikaisempien vuosien kokeita ja niiden arvosteluperusteita. Ottaen huomioon, että alalla olevat/pyrkivät eivät nyt todellakaan ole juridiikan ammattilaisia.

Tutkinnon suorittaneiden läpipääsy prosentti on n. 30-50%. Kokeet tehdään tarkoituksella vaikeiksi, jotta tämä suhde pysyy. Lieneekö syynä se, että LKV-tutkintoa ei myönnetä kuin niille, jotka todella hallitsevat asiat ja toisaalta kokeen uudeelleen suorittamisesta kilahtaa monopolille aina 200 euroa per kerta. Tähän päälle vielä valmennuskurssit n. 450 eur/hlö/kerta.

Mielestäni koko systeemi pitäisi uudistaa. Ensinnäkin koulutus pitäisi olla alalla oleville pakollista, koska välitystoiminnassa todellakin tulee hallita ja tietää asioita hyvin laajalti. Systemaattisempi koulutusjärjestelmä ja siten tutkintoon valmistautuminen koulutuksen puitteissa. Joka kuvittelee, että sitä voi kuka tahansa lökäpöksy myydä asunto-osakkeita puhumattakaan kiinteistöjä, on kyllä pahasti väärässä.

Uskon, että syy miksi usein puhutaan, että kiinteistöalalla pyörii kaiken maailman huijareita, johtuu siitä välittäjät tekevät virheitä johtuen osaamattomuudesta ja tiedon puutteesta. Kuluttaja tuskin tietää, että välittäjä on vastuussa tekemistään virheistä ja joutuu aika herkästi maksumieheksi jos on toiminut huolimattomasti. Näin tietysti kuuluukin olla, että jos ei hallitse työtänsä on vahingonkorvausvelvollinen.

En itsekään arvostanut kyseistä ammattikuntaa kovin korkealle, mutta nyt kun olen opiskellut LKV-tutkintoa varten, olen ymmärtänyt, että tätä hommaa ei todellakaan tehdä ellei lueta JA PALJON. Ja pitää osata myös soveltaa tietoa käytäntöön.

Ja mitä tulee huhuihin, että jotkut firmat ostavat näitä tutkintoja - toivottavasti ei pidä paikkansa.

Välitysyritykset voisivat myös pitää koulutuspäiviä säännöllisesti henkilökunnalleen, jotta tieto pysyy hyppysissä ja lain muutokset omaksutaan käytäntöön.

Ei muuta kuin onnea kaikille, jotka täällä kierroksella ovat yrittämässä!

4

1105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laillistamaton kv

      No eihän tuosta läpi pääse ihan "pystymetsästä", mutta siitä olen hiukan eri mieltä kuinka laajat tiedot lkv:n pitää hallita.

      Jos tutkinnon laajuutta vertaa amk-tutkintoon (tai vaikka yo-tutkintoon), niin onhan se hyvin suppea.

      • Onhan se kieltämättä suppea, koska keskittyy 100 %:sesti juridiikkaan ja sen soveltamiseen ja oikeuskäytäntöön. Toisaalta lakituntemuksestahan meille maksetaan, turvallista kauppaa kun ei ole mahdollista tehdä tuntematta lainsäädäntöä.

        Tilanne on muutenkin paljon parempi nykypäivänä kun esim 5 vuotta sitten. Koulutuksia on kehitetty, ja sekä KED (joka sopii lyhyenkin aikaa alalla olleelle) että KiAT (soveltuu vähän pitempään alalla olleille) tajoavat loistavan mahdollisuuden oppia tätä ammattia. Molemmat tosin lähinnä toistavat asioita jotka jo tiedän, joten omalla kohdallani YKV lienee seuraava askel :)


    • Laaja-alaista osaami

      Kokeet eivät ole lainkaan vaikeat. Mutta koska koealue on laaja ja kyvyttämiä onnen onkijoita on liian paljon näin siinä tulee käymään.

      Alan työt eivät ole lisääntymässä, alalle tarvitaan vain hyviä osaajia.

    • LKV-tutkinnossa selviytyminen konkretisoituu vastaustekniikkaan. Eli vaikka tietäisit ja ymmärtäisit asian, et pääse läpi, ellet vastaa niinkuin koekysymysten laatijat ovat tarkoittaneet = ellet ole ajatusten lukija.


      Asunto-ja kiinteistökaupan neuvontaa yli kymmenen vuoden kokemuksella asunto-ja kiinteistökaupasta ja arvioinnista.

      Toistaiseksi veloituksetta. Toimi heti.

      [email protected]

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5065
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1305
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe