Toyota Avensis 2.0 Multidrive S Premium koeajo arvosana 10+

Rento lol die

Kahvia ja pullaa sai rinkeleitäkin.Sain koeajoon suurimman bensakoneisen porrasperäisenä . Väri oli tummanharmaa (metalligraffiti tms.), se sopi omaan makuuni. Mieluummin olisin ajanut manuaalivaihteilla, mutta tässä autossa oli Multidrive S CVT-vaihteisto. Autossa oli Premium varusteluaso, joka onkin hengästyttävän upea, siinä nimittäin tulee mukana jo avaimeton käynnistys, ettei tarvitse avaimia ruveta taskun pohjalta auton sisällä kaivelemaan. Se on jotenkin niin vanhanaikaista. Autoon sisälle istuttaessa laatuvaikutelma oli kohdallaan, selvästi ylellisempi tunnelma kuin esimerkiksi uudessa Audissa. Kuvien perusteella pidin kojelautaa tavallisena mutta livenä se oli aivan upea.

Ajaminen autolla oli naurettavan helppoa ja mukavaa, ohjaus oli tarkempi kuin missään muussa autossa. Tuntuma äärettömän herkkä ja suuntavakavuus moottoritiellä oli parasta tasoa jopa navakalla sivutuulella, luulin tulleeni kuuroksi sillä Avensis oli häiritsevän hiljainen. CVT-vaihteisto oli miellyttävä ruuhkassa ajettaessa, mutta reippaampi kiihdytys vasta tuotti sellaisia riemun tunteita joita yleensä saa harvoin elämässä. Vaihteisto on siis portaaton eli mitään nykäyksiä ei tuntunut. Mutta kyllähän se meno alkoi maistua, kun laitoin vaihteiston manuaalitilaan ja vaihtelin kiinteitä välityksiä ratin takana olevista läpysköistä. Yleensä en automaattivaihteisia autoja ajaessa ole kokenut tarvetta manuaalisiin vaihtoihin, mutta tässä autossa M-tila oli ahkerassa käytössä koeajon aikana välillä luulin olevani radalla kisaamassa.

Auton alusta parasta mitä rahalla saa, hidastetöyssytkään eivät tuntuneet missään ja kaarteisiin sai ajaa kuin formulalla.. Mukava se toki oli ja penkeissäkin oli miellyttävä istua. Avensiksessa ei ollut nykyautojen tapaan liian kovia ja pieniä penkkejä ja leveä ruhoni mahtui istumaan hyvin. Ajoasento oli kaikinpuolin hyvä, ratista ja penkistä löytyi tarpeeksi säätövaraa. . Itseasiassa etu- ja takatilat tuntuivat suuremmilta kuin Lexuksessa, joka on kuitenkin Avensista suurempi auto. Sähköllä säädettäviin penkkeihin pettyneenä vipujen ja kampien käyttö tuntui kuitenkin rauhoittavalta. Myös hevosvoimia oli laumoittain ja 0-100 kiihtyvyttä riitti niin että välillä hirvitti 0-100 km/h 8,4 sekuntia.

45

1550

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lol after lol

      HEHHEHEH!!!
      Loistavaa ironiaa, Rento lol pössytelly taas.....

    • Ei niin rento..

      Oliko Rento lol koeajamasi Avensiksen väri niin sykähdyttävä 1G3?
      Tykkään siitä lähes yhtä paljon kuin nuorekkaan pirteästä emännästäsi.
      Onhan hän vieläkin parempi kiihtymään kuin toi mainitsemasi Avensiksen moottori :P

    • taas ihme porukkaa

      länkyttämässä täällä ettekö te provopetterit nyt tajua että Toyota on aidosti hyvä auto.
      Tämä on niin tuttua heti jos vähän kehuu kehuu Toyotaa nämä petterit aloittaa länkytyksen. Menkää pojat raahaamaan niitä öljykanistereita.

      • Anonyymi

        Hihhih hii


    • aidosti hyvä - juu!

      On sulla ollu naurussa pitelemistä kun tuota tajunnan virtaa oot kirjottanu. Kuten myös allekirjoittaneella tuota lukiessa. On siinä kaverilla ironia niin kohdallaan, että mustakin muuttuu valkoiseksi.
      Voi kun kaiken maailman autoaviisien toimittajillakin olisi tuollaista meininkiä, mutta kun vain haukkuvat Avensista kaikesta epäolennaisesta, kuten ohjaamoergonomiasta, ohjauksen tunnottomuudesta, suuntavakavuuden puutteesta, huoltovälien lyhyydestä, automaattivaihteisen tehottomuudesta jne. Eivät ymmärrä Avensiksen parhautta kuten ystävämme Rento lol die!

    • kake kiihdyttäjä

      "Myös hevosvoimia oli laumoittain ja 0-100 kiihtyvyttä riitti niin että välillä hirvitti 0-100 km/h 8,4 sekuntia. "

      No ilmankos kesällä ei porschesta ollutkaan haastajaksi liikennevalolähdössä, tosin se porsche oli viereisellä kaistalla bussin takana.

    • AveMies_

      ...ja sitten heräsit märkänä unesta. Tyytyminen on halvempaan -86 Corolla Fx:ään. Saahan sitä aina haaveilla/nähdä unia. Anna meidän rahamiesten ajella öky Aveilla.

    • avensis 2010

      Juu samaa mieltä edellisen kanssa .
      Ja Rento lol die jatka samaan malliin, mielipiteitäsi kiva lueskella.
      Itse myös täysverinen avensismies, mutta kokemusta myös lexuksista esim v8 nelilitranen mutta tankilla sai juosta turhan tiuhaan eikä huollotkaan ollut halvimmasta päästä.
      2.0 Multidrive s:n omistajana voin sanoa ettei tarvitse porsheen verrata mikäli kiihtyvyydestä puhutaan mutta kyllä sillä monet valoihin jää jos tarve vaatii. Nuo tällä sivulla epäasiallisesti kommentoineet ovat vielä siinä iässä että ne katselevat kuvia ja autojen mittareita niinkuin itsekin pikkupoikana. Eihän asiallista kommenttia voi antaa jos ei asiasta ole minkäänlaista omakohtaista kokemusta.
      Itselläni ei enää autojulisteita seinillä ole mutta koittakaa tekin jaksaa, kyllä te vielä aikuisiksi kasvatte.

    • __koeajo__

      Avensis CVT:llä on todellakin miellyttävä peli. Avensiksen ergonomiakin on hyvä kunhan ei ole yli 180 senttinen.

      Kävin ajamassa ja tykkäsin kovasti autosta.

      • aina ollut ja aina

        Käy ajamassa niitä oikeitakin autoja niin oppisit tuntemaan mikä autoilussa on mukavaa.
        Tojota ei ole vielä hyvää ajettavaa auto osannut tehdä ja Janialaisten filosofialla ei tule ikinä olemaankaan.


      • 6+18

        Kyllähän nuo Tekniikan Maailmassakin kehuivat automaatilla varustettua Avensista käytettävyydeltään paremmaksi kuin VAG:n DSG-viritteitä. En sitten tiedä todellisuutta, en ole automaattiavea ajanut ja nykyisen kulkineeni - VAG-valmisteen - automaattiloota tottelee nimitystä Multitronic.


    • __koeajo__

      Olen ajanut viimeisen parin kuukauden aikana:

      -Golf 1.4 TSI DSG
      -Accord 2.0 bensa
      -Opel Insignia CDTI 2.0
      -Skoda 1.6 TDI

      Ja viimeisin tuo Avensis CVT 2 litran koneella. Aika paha mennä sanomaan mikä noista olisi paras, mutta ainakaan Avensis ei ole huonoin.

      Kerrotko muuten mikä on se sinun "oikea" autosi? ;D

    • Ave

      Ei taida kaverilla olla pokkaa kertoa. Kunhan katkerana kommenttinsa heitti, ei muuhun kykene. Pikkupoikanen vielä.

    • isoaisolle

      Kyllä tuo Ave on mukava auto. Kaikki toimii ja ajettavuus täyttä priimaa loskakelilläkin. Etupenkkien sivuttaistuet parantuneet. Se ihan ok. Tosin isot miehet(penkiltä 280 kg) saattavat nyt valittaa kun tuet painavat treenattuja lihaksia.

    • behind blue eyes

      Rento lol die heittää näitä kieli poskessa ironisesti ihan läpällä ja jengi käy kuumana kun luulevat että siinä toijotaa kehutaan. Kai nyt nimimerkkikin jo sanoo, jätkä pyörii naurusta kierien lattialla melkein riemuun kuollen, kun tojotan "laatu" niin rennosti naurattaa!

      • RUAHAHAHAAAAAA

        Samaa mieltä kanssasi.
        Saa nauraa ihan kippurassa näille tosikoille:

        "...ja sitten heräsit märkänä unesta. Tyytyminen on halvempaan -86 Corolla Fx:ään. Saahan sitä aina haaveilla/nähdä unia. Anna meidän rahamiesten ajella öky Aveilla. "

        "2.0 Multidrive s:n omistajana voin sanoa ettei tarvitse porsheen verrata mikäli kiihtyvyydestä puhutaan mutta kyllä sillä monet valoihin jää jos tarve vaatii."


    • Ave

      Jaaha petteri taas vauhdissa, muista nyt ottaa lääkkeesi.
      Mies se tulee räkänokastakin muttei tyhjän naurajasta.

    • avensis 2010

      Hih..juu petteri oli näköjään taas illalla vauhdissa..ittekseen piti hauskaa..hih hih..pyöriskeli lattialla ja vastaili itelleen..hih hih..
      Huomaatteko..se on oppinu kopioimaan.Hih hih hii...
      Älä nyt suutu kuitenkaan pikku-petteri, tai jos niin kyllä äiti lohduttaa.

      Rennolle lol dielle hyviä jatkoja ja mukavaa joulun aikaa.

      Otetaan rennosti.

    • lmaofimta

      Sulkijalihakset vaan rentona, kun istutte Avensiksen ratin taakse. Siitä se lähtee poijaat! Hyvää joulua ja viatonta uutta vuotta sekä autolle että päänupille!

      • korjaus correction

        Päissään meni kirjaimet väärin, anteeksi. Piti kirjoittamani lmfaoimta.


      • Ensi vuoden ykkönen
        korjaus correction kirjoitti:

        Päissään meni kirjaimet väärin, anteeksi. Piti kirjoittamani lmfaoimta.

        Kannattaa räkänokkienkin käydä katsastamassa uus ave.todella magee premium auto.verrattuna vag konsernin sämpylöihin.


    • Toyota best

      Mihin olet kadonnut Rento lol die minä haluaisin lukea sinun rehellisiä kirjoituksiasi Toyotasta eikä näitä kateellisten petterien provoja.

    • yllättääkö ketään

      Rento lol die on joutunut suljetulle osastolle.

    • Rento lol die

      Pian tulee lisää koeajoraportteja.

      • Tulokset julki!

        On niitä odotettukin. Erityisesti kaivataan uutuusmallien parivertailu: RAV4 vs Range Rover Sport!


      • Ravilla mennään
        Tulokset julki! kirjoitti:

        On niitä odotettukin. Erityisesti kaivataan uutuusmallien parivertailu: RAV4 vs Range Rover Sport!

        On noita Avensiksejä ollut muutama,viimeisin oli parilitrainen multitraivi farkku vm2011.Ajelin silla 54 tonnia.Automaatti on ihan kiva,alkuun tuntu hiukan kiihdytys venyvältä muttta kauppunkkiajossa liikennevaloista lähdettäessä ilman mitään repimistä muut mannuaalit tahto jäädä jonnekkin takamatkalle.Jos oli hiukankin ylämäkeä hiukan ihmetteli kun suurin osa autoista ensin hiukan alko pakittellee.Oisko laatikossa ollu jotain vikaa?Jarrut tuntu välillä hiukan jäykiltä;huollon jälkeen paremmat.Enlesmannit ei vieläkään osaa sovittaa tai valmistaa sopivia osia .kojetaulun yläosan muovien sovitus on peestä.Muuten suht OK.Kerran jätti pihaan ,akku sökö,Wepasto puhko akun.Auto kokonaisuutena ok.
        Tilalle otin edelleen tojotan,eli Ravin,,pakasta vedettyyn pensa multitraivin.kerran automaatti/aina automaatti .Jaappaninn poika ainakin osaa viimeistellä osat kunnolla.En enää ihmettele miksi jengi ostaa näitä ns.maastureita,on niillä vaan pikkasen mukavampi liikkua ku perinteisillä.On näkyvyyttää ja tukevuutta.Tokkopa enää hankin henkilöpirssiä koskaan?Käykää kokeilemassa ja ajelkaa enempi ku pari kilsaa.Oli mullakin ennakkkoluuloja.Kiian tai Nisanin ois saanu kyllä paljon havemmalla.Mutta nyt meni näin.Hyvää kevättä ja turvallisia kilometrejä.


      • joopa joo
        Ravilla mennään kirjoitti:

        On noita Avensiksejä ollut muutama,viimeisin oli parilitrainen multitraivi farkku vm2011.Ajelin silla 54 tonnia.Automaatti on ihan kiva,alkuun tuntu hiukan kiihdytys venyvältä muttta kauppunkkiajossa liikennevaloista lähdettäessä ilman mitään repimistä muut mannuaalit tahto jäädä jonnekkin takamatkalle.Jos oli hiukankin ylämäkeä hiukan ihmetteli kun suurin osa autoista ensin hiukan alko pakittellee.Oisko laatikossa ollu jotain vikaa?Jarrut tuntu välillä hiukan jäykiltä;huollon jälkeen paremmat.Enlesmannit ei vieläkään osaa sovittaa tai valmistaa sopivia osia .kojetaulun yläosan muovien sovitus on peestä.Muuten suht OK.Kerran jätti pihaan ,akku sökö,Wepasto puhko akun.Auto kokonaisuutena ok.
        Tilalle otin edelleen tojotan,eli Ravin,,pakasta vedettyyn pensa multitraivin.kerran automaatti/aina automaatti .Jaappaninn poika ainakin osaa viimeistellä osat kunnolla.En enää ihmettele miksi jengi ostaa näitä ns.maastureita,on niillä vaan pikkasen mukavampi liikkua ku perinteisillä.On näkyvyyttää ja tukevuutta.Tokkopa enää hankin henkilöpirssiä koskaan?Käykää kokeilemassa ja ajelkaa enempi ku pari kilsaa.Oli mullakin ennakkkoluuloja.Kiian tai Nisanin ois saanu kyllä paljon havemmalla.Mutta nyt meni näin.Hyvää kevättä ja turvallisia kilometrejä.

        että 50 tonnilla ei muka saa parempia autoja kuin Rav?


      • Ravilla mennään
        joopa joo kirjoitti:

        että 50 tonnilla ei muka saa parempia autoja kuin Rav?

        Tässäpä tuntuu olevan asiantuntija.heitäppä lista paremmuudesta,ja pikku perustelut.Ei oikein riitä mielikuvat.Yhdelle käy tytär,toiselle äiti ja kolmannelle molemmat.Taitaa Ravi kuitenkin olla jonkinlainen kärry ku tojon palstoilla Ravista ei juuri keskustella mitään


      • helppo juttu
        Ravilla mennään kirjoitti:

        Tässäpä tuntuu olevan asiantuntija.heitäppä lista paremmuudesta,ja pikku perustelut.Ei oikein riitä mielikuvat.Yhdelle käy tytär,toiselle äiti ja kolmannelle molemmat.Taitaa Ravi kuitenkin olla jonkinlainen kärry ku tojon palstoilla Ravista ei juuri keskustella mitään

        Tässäpä listaa. Kaikki alle 50k€ ja kaikki parempia kuin Rav4 lähes joka suhteessa. Perustelut löytyy kattavasta vertailusta TM 10/2013.

        - Ford Kuga 2,0 TDCI
        - Honda CR-V 2,2 i-DTEC
        - Hyundai ix35 2,0 CRDi-R
        - Jeep Compass 2,2 CRD
        - Kia Sportage 2,0 CRDi-R
        - Mazda CX-5 2,2 Skyactiv-D
        - Nissan Qashqai 1,6 DCI
        - Peugeot 3008 Hybrid4
        - Škoda Yeti 2,0 TDI DSG
        - Subaru Forester 2,0 XS CVT
        - Volkswagen Tiguan 2,0 
TDI DSG


    • sellainen oli....

      Heh! Minulla oli superlyhyen aikaa (5 kk) kyseinen malli, tosin wagon.

      Sen allekirjoitan, että auton ajettavuus oli positiivinen yllätys normaalissa matka-ajossa: auto oli suuntavakaa eikä sivutuulikaan juuri tuntunut. Ohjaus oli leppoisa; ei supertunnokas joten mutkakanttailuun se ei ole omiaan joskin mutkatielläkin se pysyy linjassaan toki. Siis ei ajonautiskelijalle, mutta mukavaa leppoisaa pitkän matkan tekoa kyllä.

      Kuskin penkki sopi omaan köyryselkääni erinomaisesti,säädettävä ristiseläntuki sen teki. Matkustajan penkissä taas oma selkäni kipeytyi joten ajoin itse enemmän ja vaimo sai istua apukuskin paikalla lähes aina.

      Melutaso oli matala, siitä kiitos. Stereot kuuluivat ok. Bensankulutus matka-ajossa kohtuullinen luokkaa 6,5-7. Lämpeni nopsaan. Ulkonäkö valkoisena tummennetuin takalasein tyylikäs.

      Miinuksia sitten: onneton ohituskiihtyvyys maantiellä vaikkapa välillä 80-120. Alussa on cvt.stä johtuva viive eikä sen jälkeenkään uskoisi että koneena on 2-litrainen 152 hv ja noin 200 Nm bensakone! CVT oli toki erittäin mukava ruuhkissa kun ei nyi, mutta laimea suorituskyky ärsytti aina. Autolla oli erittäin vaikeaa kiihdyttää rivakasti vaikkapa levähdyspaikalta motarin virtaan. Sisustusmuovit naarmuttuivat herkästi ja keskikyynärnoja ärsyttävän kova. Ratti jäi liian kauas säädöistä huolimatta.

      Olisin pitänyt Avea kauemmin mutta suorituskyvyn onnettoman tason takia hermot meni 5 kk:ssa ja auto vaihtui toiseen.

      • Ravilla mennään

        Kyseistä mallia ei valmisteta FARMARINA.Ja mikäköhän se oli uuden merkki?


    • käpy_jäässä

      Mukava joskus lukea koeajoraportti jossa ei solvata Toyotaa.

      • lukemia

        TM 7/09
        koeajokulutukset
        taajama 8,6
        kestotie 6,2
        moottoritie 7,9


      • jos_on_lusikalla_annettu

        Vai ei solvata?
        Koko kirjoitus on ironiaa jota sinä et näemmä ymmärrä. Sarkasmi ja ironia ovat taitolajeja ja Rento lol die on etevä siinä. Tyhmät menee lankaan välittömästi.


      • Äläfloppaafiilistäkö
        jos_on_lusikalla_annettu kirjoitti:

        Vai ei solvata?
        Koko kirjoitus on ironiaa jota sinä et näemmä ymmärrä. Sarkasmi ja ironia ovat taitolajeja ja Rento lol die on etevä siinä. Tyhmät menee lankaan välittömästi.

        Miksiköhän monesta autosta ei mainita niiden ajo-ominaisuuksista? Kehutaan vaan jotain tunnelmaa vaikka E-mersun kojelautakin on ihan yhtä muovinen kuin toyotankin, mutta koristeena on jotain "puunväristä" muovia.
        Tien päälläkin näkee miten ne kolme kertaa kalliimmat on sille puuskatuulelle herkempiä.


      • Anonyymi
        Äläfloppaafiilistäkö kirjoitti:

        Miksiköhän monesta autosta ei mainita niiden ajo-ominaisuuksista? Kehutaan vaan jotain tunnelmaa vaikka E-mersun kojelautakin on ihan yhtä muovinen kuin toyotankin, mutta koristeena on jotain "puunväristä" muovia.
        Tien päälläkin näkee miten ne kolme kertaa kalliimmat on sille puuskatuulelle herkempiä.

        Maksetuissa testeissä kehutaan muita autoja kuin Toyotaa.


    • Anonyymi

      Hieno Toyotaa arvostava koeajoraportti, näitä lisää.

    • Anonyymi

      Ostin Toyota Avensis 2.0 Multidrive S Premiumin, upea auto.

    • Anonyymi

      Toyota on paras.

    • Anonyymi

      Röööl trolllooooooooool. Yheksän vuot vanha aloitus. Röööl spruit spruit.

    • Anonyymi

      Tarjoaa muuten räjähtävän suorituskyvyn, ei kannata Bimmeripuppeleiden rinnalla kiihdytellä! Näin totesi luottomyyjä kun joimme kahveet ja mussutimme tuoretta pullaa.

      • Anonyymi

        Minäpäs sain luottomyyjältä myös keksejä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minäpäs sain luottomyyjältä myös keksejä.

        olikos ne suklaakeksejä vai dominoita? minun luotto myyjä tarjoaa myös suklaa patukkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        olikos ne suklaakeksejä vai dominoita? minun luotto myyjä tarjoaa myös suklaa patukkaa.

        Herrasväen pikkuleipiä, Leivon Leipomon. Ja toki pullapitkoa oli tarjolla, kahvi oikein Presidenttiä. Oli mukava rupatella luottomyyjän kanssa samalla uudesta Ravista josta innostuin tekemään kaupat.


    • Anonyymi

      Upea koeajoraportti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe