Hukassa olevalle apua?

suosituksia?

Olen siis nyt abi ja olen kovasti pohdiskellut tulevaa koulua ja näyttää kovasti siltä, että kaupan ala kiinnostaa tätä tyttöä eniten.
Olen selaillut kaupan alaa ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa, mutta paikkoja on niin mahdottomasti, että pienemmästäkin menee sekaisin. Haluaisinkin kuulla teiltä kokeneemmilta opiskelijoilta yliopistojen/ammattikorkeakoulujen sekä hyviä että huonoja puolia. Miten opiskelutavat eroavat toisistaan? Myös koulusuosituksia otetaan enemmän kuin mielellään vastaan! Onko Suomessa erityisen arvostettuja kaupan alan kouluja? Entä löytyykö kouluja, joita ette missään nimessä suosittelisi? Kertokaa ihmeessä omasta koulustanne! Millainen ilmapiiri koulussa on? Millainen kaupunki on? (:
Olen tamperelainen ja koko ikäni täälä asunut, joten muutto toiselle paikkakunnalle houkuttaa jonkin verran, mutta en tosi sulje pois vaihtoehtoa jäädä Tampereelle. :)

Aion panostaa kevään kirjoutuksiin, joten lukuaika keväällä on tiukassa. Kirjoitin syksyllä lyhyen espanjan (C) ja pitkän englannin (E), ja keväällä on vielä tulossa äidinkieli, yhteiskuntaoppi, B-ruotsi ja lyhyt saksa. Tiedän, että matematiikan puuttuminen tuottaa jonkin verran ongelmia, mutta jos motivaatiota riittää, niin uskon kyllä voivani saada matematiikan kuosiin, keskiarvo lyhyen matematiikan kursseista on n. 7,5. Päättötodistuksen keskiarvo tulee olemaan päälle 8.

Kiitos jo etukäteen neuvoista! Kaikkea informaatiota arvostetaan! :)

4

397

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kylteri44

      Suosittelen Aallon kauppakorkeakoulua (HSE). Se on arvostetuin kauppis Suomessa (keskustelun alkua aiheesta http://keskustelu.suomi24.fi/node/10308234 )

      Koulussa on hyvä ilmapiiri. Täällä on kunnianhimoista porukkaa ja se motivoi itseäkin parempiin suorituksiin. Helsinkiin ja kouluun pääsi helposti ja kivasti sisään ulkopaikkakuntalaisena. Suosittelen :)

      Pääsykoekirjojen luvusta on enemmän hyötyä kuin yo:ista, kannattaa katsella sivustolta kauppatieteet.fi tilastoja pisterajoista jne. Sielä näkyy esimerkiksi millaiset paperit pitää saada jotta niistä hyötyy (kuinka monta pistettä on tarvinnut yo:sta että on ollut hyötyä).

      Pääsykoekirjoja tulee siis lukea. Lukea paljon.

    • +1

      En itse opiskellut HSE:llä/Aallossa, mutta silti sama suositus, jos olet yhtään kunnianhimoinen.

    • tseeeee

      Suomen paras: Aalto.
      Vaikein päästä sisään: Aalto.

      Jos on kunnianhimoinen ja valmis lukemaan helvetin paljon (jopa ylppäreiden kanssa samana keväänä), niin Aalto ykköseksi. Mutta ehdottomasti kannattaa laittaa muita kouluja sitten kakkos- ja kolmosvaihtoehdoiksi. Jos taas ei halua tuhlata ensisijaisuuspisteitä (2 lisäpistettä ykkösvaihtoehtoon, 1 lisäpiste kakkoseen) niin kannattaa tosissaan harkita Aallon poisjättämistä.

      Sinulle suosittelisin kuulemani ja näkemäni perusteella Aallon lisäksi Lappeenrantaa, Turkua ja Vaasaa potentiaalisiksi vaihtoehdoiksi.
      Etenkin Turku ja Lappeenranta ovat kehittyneet viime vuosina paljon. Lappeenrannan suurena etuna teknillisen kaupallisen alan yhteisetyöllä, jolloin ainevalikoima laajempi. Turun etuna kansainvälisyys ja pääainevaihtoehto Kv. liiketoiminta, jota ei esim. Aallosta löydy kandi-vaiheessa (muutakun Mikkelin toimipisteessä).

      Olen kuullut/nähnyt/kokenut, että näissä kolmessa kaupungissa opiskelijaelämä on todella vilkasta ja ilmapiiri on huikea. Kaupungit ovat myös opiskelijaystävällisempiä kuin HKI.

      Joka tapauksessa jokaisen hakijan olisi syytä tietää hakupapereita laittaessaan oma tasonsa, kiinnostuksensa, motivaationsa ja tavoitteensa. Niiden avulla valinta ei ole enää niin vaikeaa.

      Tsemppiä kevääseen!

    • tsemppi1

      En sanoisi, ettei HKI ole opiskelijaystävällinen. Valtava määrä menoa joka päivä :) ja vuoden ympäri.

      Työt eroaa selkeästi KTM ja tradenomi välillä eli KTM parempi. Tradenomiksi opiskelu on käsittääkseni enemmän läsnöoloa kuten esim. lukiossa ja KTM kuten muut yliopistot eli vapaampaa ja omasta lukumotivaatiosta kiinni pärjääminen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7877
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      174
      1705
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1104
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1103
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      968
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      186
      906
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      181
      888
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      876
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      793
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      704
    Aihe