Mistä tietää, onko hometta?

Homettako?

Mistä voi selvittää, onko vuokra-asunnossani hometta? Asunnossa ei haise homeelta, mutta olo on koko ajan väsynyt. Nuha ja aivastelu on joka päiväistä. Silmät välillä kuivuu, välillä kutisee ym. Pahinta on tämä väsymys, semmoinen raskas ja hidas olo jatkuvasti. Lähimuistikin temppuilee ja ilmanvaihto on huono. En vain ole varma, onko tämä jotain uupumusta vai voisiko kyseessä ole home. Välillä saan astmakohtauksia ja rytmihäiriöitä. Nyt on ollut jonkun aikaa häilyvä, hutera olo. Vaikea keskittyä mihinkään, mikä vaatii paneutumista. Paljonko asian tutkiminen maksaa?

29

11746

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuumetta

      Ei maksa mitään, mikäli otat yhteyttä terveystarkastajaan.

      Hän suorittaa aistinvaraisen katselmuksen ja määrää tarvittaessa jatkotutkimuksia.

      Jos kyseessä kunnan vuokra-asunto, niin ole varuillasi.
      Terveystarkastaja on opetettu valehtelemaan sinulle, kunnan etua suosivana.

      Ilmoita lääkärille oireistasi, sekä pyydä jatkotutkimuksia ja kannanottoa oireittesi syystä, jotta voit delegoida ne myös terveystarkastajalle.

      Tosin arvauskeskuslääkärit saattavat mitä ilmeisemmin vähätellä homeasiaa, yms.

      • "Jos kyseessä kunnan vuokra-asunto, niin ole varuillasi.
        Terveystarkastaja on opetettu valehtelemaan sinulle, kunnan etua suosivana."

        - Ikävä kyllä kuin naulan kantaan.

        o o o

        "Ilmoita lääkärille oireistasi, sekä pyydä jatkotutkimuksia ja kannanottoa oireittesi syystä, jotta voit delegoida ne myös terveystarkastajalle.

        Tosin arvauskeskuslääkärit saattavat mitä ilmeisemmin vähätellä homeasiaa, yms."

        - Naulan kantaan tuokin.

        Ei ihmekään, että homesairaiden tilanne on niin huono.


      • Tervehtynyt

        Vuokralainen ei voi tilata omin päin terveystarkastajaa,vaan se pitää tapahtua asunnon omistavan tahon kanssa,ja kuulemma mieluiten sitten kun on routa maassa.Itse en jäänyt oottelemaan,vaan katselin uuden asunnon,jos olisin jäänyt,tuskin tässä kirjoittelisin enää...Piruuttani kysäisin jälkikäteen asiasta,oli kuulemma ollut aivan puhtaat testit,tosin talonmies oli puhunut sivu suunsa,että olisi löytynyt hometta.Nyt asunnossa asuu lapsiperhe....että sellasta vastuuntuntoa!


    • Haiseeko? No EI!

      *Kvht. -altistuneen oiretesti.
      Tämä sivu on päivitetty 30.11.2011

      KVHT-altistusta (=KosteusVaurioHomeidenToksiini-altistus, Toksiini=Myrkky) ei voida todeta yksilötasolla veren IgG vasta-aineista, eikä ihon Prick-testeillä. KVHT-altistus voidaan todeta alla olevalla oiretestillä, tai keuhkojen BAL-huuhtelulla. Kun epäillään kosteusvaurio-hometta, voi sen olemassa olon varmistaa kotikonstillakin ja poistaa ensiapuna välitön terveyshaitta. Koska kosteusvaurio-hometta ei välttämättä ole näkyvissä, eikä se välttämättä haise, niin on vielä yksi varma kotikonsti todeta sen olemassa olo. */ Kosteusvaurio-homeen hajusta kantapään kautta koettua ja käytännössä testattua: Asunnossani on todettu jo aiemmin kosteusvaurio-hometta, jonka itse haistan selvästi, koska olen altistunut jo pitemmän aikaa kv-homeille. Tein viimeisen testin erään ystäväni kanssa. Kysyessäni häneltä, haistaako hän mitään erikoista asunnossani? Hän vastasi: En, mutta minun on raskasta hengittää täällä, eli jotain täällä on. Mitä tästä opimme?
      No miksei haise? Homeita tunnetaan yli satatuhatta eri lajia, joista noin sadan tiedetään aiheuttavan terveyshaitan, tai vakavan terveyshaitan. Edellä mainituista homeista koostuu rakenteissa muhiva homeiden-cocktail.
      1. Välittömästi haiseva homeiden-cocktail.
      - Tämä ryhmä on vain muutama prosentti kaikista kv-homeiden kohteista.
      2. >>>>>>Haisematon homeiden-cocktail.
      >>>>>>>>Huom! Tämä ryhmä on valtaosa kaikista kv-homeiden kohteista!
      - Tällaisen homeiden-cocktailin pystyy haistamaan ainoastaan jo pitemmän aikaa(vuosia) kv-homeiden toksiinille altistunut henkilö, tai koulutettu homekoira.
      Tuon salakavalan haisemattomuuden vuoksi kehitin tämän oiretestin, joka sittemmin on osoittautunut varmimmaksi yksittäiseksi kotikonstiksi todeta kosteusvaurio-homeen olemassa olo ja se voidaan tehdä joka kodissa. Elimistömme on tarkempi kuin yksikään sähköinen mittari. Kv-homeen toteaminen varmuudella ja ilmaiseksi:
      Huomaa testin *-kohdat koska tästä löytyy syy “outoon” käyttäytymiseen.

      Tässä toisenlainen lähestymistapa masennukseen:
      Masentaa - ainakin sitten, kun kärsit allaolevista oireista ja kerrot näistä lääkärille, joka tekee pahimman mahdollisen virheen: Syyllistää potilasta lisää kertomalla että “vika on korvien välissä”, vaikka todellisuudessa oireet ovat korvien välissä, mutta varsinainen vika onkin seinien välissä!
      Kun kokosin tätä kvht-testiä hermostollisten oireiden osalta, niin itselleni tuli “outoja oireita”:
      - Olin selittämässä eräälle ystävälleni erästä asiaa ja yhtäkkiä kesken lauseen “Ding”-en muistanut edes aihetta, mistä olin kertomassa (14). Tällainen jos mikä masentaisi, mutta onneksi tajusin heti mistä on kysymys.
      - Toinen tosi inhottava oire on kun esimerkiksi tulitikku tippuu kädestä lattialle ja “pinna palaa” heti ja aloitat helvetillisen raivoamisen (6) asiasta johon normaalisti et reagoisi mitenkään!
      Se, miksi tuon tämän esille, johtuu siitä, että nämä ovat turhankin yleisiä ongelmia ja jatkuvasti saan (onneksi!) kuunnella potilaiden helpotuksen huokauksia, että “Ei minulla olekaan vikaa korvien välissä, vaan vika onkin seinien välissä!”!
      Jos satut törmäämään näihin oireisiin, niin tiedät jo ennakolta mistä on kyse!
      Jatkuu..........
      Testi hoito-ohjeineen(30% 70%) ovat linkissä. Klikkaa linkki auki:
      http://pappasmurffi.nettisivu.org/kvht-kvht-altistuneen-oiretesti/



      *Kvht. KosteusVaurioHomeidenToksiinia: Kotona, vai työpaikalla?
      Tämä sivu on päivitetty 24.06.2011
      >>>>>>>>Luonnonhomeitiöitä on jokapaikassa ulkona, sisällä ja rakenteissa. Rakenteissa olevat homeitiöt tuottavat terveydelle haitallista toksiinia(=myrkky) vasta saatuaan riittävästi kosteutta ja lämpöä. Kun oirehdit kvh-toksiinin takia, niin seuraavaksi on saatava selville se, missä altistut kvh-toksiinille? Kotona, vai työpaikalla, vai molemmissa? Oiretesti on seurannassa avain asemassa. Esimerkki:
      Mikäli oireilu vähenee esimerkiksi vähintään 2-viikon kesälomalla, jonka vietät vaikkapa lapissa kelohonka mökissä, jossa ei ole kosteusvaurio-hometta, niin silloin voidaan päätellä se, että altistut kvh-toksiinille joko kotona, tai työpaikalla, tai molemmissa. Kun palaat kotiin ja oireilu ei lisäänny, niin voidaan päätellä, että kotisi on puhdas. Kun palaat työpaikallesi ja oireilu lisääntyy välittämästi, niin voidaan päätellä että työpaikkasi on kvh-toksiinin saastuttama.

      Koska homeitiöitä on sisällä ja ulkona, eivätkä ne vapaana ollessaan kuivana, eikä kosteana aiheuta terveyshaittaa, niin itiöiden kerääminen sisäilmasta andersenin-keräimellä, petrimaljoilla ja erilaisilla kasvualustoilla on vähintään hölmöläisen hommaa, jonka luotettavuus kosteusvauriohomeiden-toksiinin todentamisessa on täysi-nolla!
      Jatkuu linkissä:
      http://pappasmurffi.nettisivu.org/kvht-kvht-altistuneen-oiretesti/kvht-kosteusvauriohomeidentoksiinia-kotona-vai-tyopaikalla/

      • "Haiseeko? No EI!"

        - No ihan taatusti haisee, ainakin sun juttusi.

        Toisaalta tervettäkin lähestymistapaa, järkyttävin kirjoitusvirhein vaan...

        Sulttaani vai pappasmurffi?


      • sanasinko kirjoitti:

        "Haiseeko? No EI!"

        - No ihan taatusti haisee, ainakin sun juttusi.

        Toisaalta tervettäkin lähestymistapaa, järkyttävin kirjoitusvirhein vaan...

        Sulttaani vai pappasmurffi?

        "Sulttaani vai pappasmurffi?"

        - Äidilläni on ripulia maitohappobakteereista huolimatta. Mitä suosittelet?


    • Jos asut kerrostalossa, niin asunnossa itsessään ei välttämättä ole hometta/kosteusvauriota. Itiöt ja kaasut voi kulkeutua jokaiseen asuntoon myös ilmanvaihtokanavien kautta.
      Tutkimuksia ainakaan kerrostaloihin ei helpolla aleta tekeen ja tuskin myöskään rivitaloon.
      Vähemmillä taisteluilla pääsee, kun muuttaa pois.
      Raskas tie on sulla kuljettavana :(

      • minullekin

        muuttaa pois?
        minne?
        kertokaa suomessa kunta jossa vuokra-asunnoissa ei "kaasuteta" köyhempää kansanosaa


      • Yks altistynyt
        minullekin kirjoitti:

        muuttaa pois?
        minne?
        kertokaa suomessa kunta jossa vuokra-asunnoissa ei "kaasuteta" köyhempää kansanosaa

        Joo, tulisi varsinainen muuttoryntäys sinne :D


    • Homettako?

      En todellakaan tiedä, onko nää oireet psyykkisiä, fyysisiä, mahdollisesta homeesta johtuvia vai mitä. Joka tapauksessa päällimmäisenä ihmetyttää jatkuva väsynyt olo, johon ei tunnu mikään tehoavan. Ei vitamiinit, ei riittävä neste, ei ruokavalio, ei mikään..

      Hemoglobiini, sokerit, kolesterolit ym. ovat kaikki normaaleja. Tulehdusarvot myös normaalit. Saatan väsyä jo parin tunnin sisällä uudestaan siitä, kun olen aamulla noussut sängystä ylös, vaikka takana olisi hyvin nukuttu yö. Kotona tuntuu että ainoa hyvä paikka olisi sänky, missä maata. Aloitan puhumaan jotakin asiaa ja sekunnin päästä unohdan, mitä olen sanonut. Sama juttu, jos kysyn jotain joltakin, niin kohta unohdan kysyneeni asiaa ollenkaan tai unohdan saamani vastauksen. Monesti tuntuu, kuin silmät olisivat lurpsahtelemassa kiinni. Ulkona ollessani kuitenkin piristyn, mutta yleensähän näin tapahtuu muutenkin.

      Haukotuttaa ja huokailuttaa. Monesti ystävien vierailunkin ajan hoidan puhumisen sängyltä maaten. Mietin myös, että olisinko vain uupunut? Silmät punottaa aina, kun pesen niitä raanavedellä. Ei kyllä huvittaisi muuttaa pois, ellei ole pakko.

      • kilpparit

        Tällaisessa tapauksessa kannattaa tutkituttaa myös omat kilpisrauhasarvot. Voi olla kilpisrauhasen vajaatoiminnastakin kyse..


      • sisäilmasairas
        kilpparit kirjoitti:

        Tällaisessa tapauksessa kannattaa tutkituttaa myös omat kilpisrauhasarvot. Voi olla kilpisrauhasen vajaatoiminnastakin kyse..

        Suuri osa kilpirauhasongelmista johtuu todennäköisesti sisäilman myrkyistä,
        homeista ja/tai kemikaaliärsytyksestä. Herkkien kemiallisten viestien vastaanottamiseen erikoistunut kilpirauhanen ärtyy ensimmäisten joukossa ja osa uhrin kokemista oireista on juuri kilpirauhasoireita. Meillä on perheessä 4 sisäilmasairasta ja kolmella on myös kilpirauhasen vajaatoiminta.


      • Pena vaan

        Homeoireet sulla on, aivan selkeästi. Tosin ei se haittaa vaikka teetät kilpirauhastutkimuksenkin.


    • Kehittynyt yhteiskun

      Meillä kävi terveystarkastaja. Teki aistinvaraisen tutkimuksen, haisteli virallisella nenällään. Totesi että ei ole hometta. joten elellään nyt sitten turvallisesti, virallisesti tutkitussa asunnossa. onnellisena Suomen huolehtivasta yhteiskunnasta kansalaisilleen. Voin rauhassa eläköityä oireideni, koska ne johtuvat joko huonosta fysiikastani tai mielenterveysongelmista. Taas koin että hienoa asua Suomessa. Meinasin jo laittaa rähinäksi, koska isännöitsijä vähätteli oireitamme, mutta onneksi on nyt "tutkittu" näinhän se menee varmasti jokaisessa vuokra-asuntotapauskessa, vai onko jollakin muuta kokemusta.

      • Espoo 0

        Näin se menee omistusasunnoissakin ainakin Espoossa. Vaikka on selvästi voitu osoittaa, että asunnon rakenteissa on vakavia homevaurioita ja aistittavaa mikrobiperäistä hajua ja asunnossa on kuoltu vakavaan keuhkosairauteen (asunnon homeen aiheuttama ? täysin mahdollista) niin, terveystarkastajat totesivat, että ei ole hajua eikä terveyshaittaa ! Kaikki on ihan OK, kun kerran vielä taloyhtiö on luvannut kunnostaa salaojia !

        Tämä on täysin totta tämän päivän kunnon Espoossamme. Keksiikö kukaan, mitä tilanteessa voi enää tehdä,kun asunnon omistaja itse on jo tilanteen takia täysin voimaton. Odotammeko vain, milloin hänkin menehtyy johonkin asunnon homevaurioiden aihuttamaan sairauteen. Miten ko. terveystarkastajat voisi saada edesvastuuseen. Esimiehelle lähetty selvitys tilanteesta ei ole johtanut mihinkään eikä ole edes vastattu.


      • Espoolaiselle
        Espoo 0 kirjoitti:

        Näin se menee omistusasunnoissakin ainakin Espoossa. Vaikka on selvästi voitu osoittaa, että asunnon rakenteissa on vakavia homevaurioita ja aistittavaa mikrobiperäistä hajua ja asunnossa on kuoltu vakavaan keuhkosairauteen (asunnon homeen aiheuttama ? täysin mahdollista) niin, terveystarkastajat totesivat, että ei ole hajua eikä terveyshaittaa ! Kaikki on ihan OK, kun kerran vielä taloyhtiö on luvannut kunnostaa salaojia !

        Tämä on täysin totta tämän päivän kunnon Espoossamme. Keksiikö kukaan, mitä tilanteessa voi enää tehdä,kun asunnon omistaja itse on jo tilanteen takia täysin voimaton. Odotammeko vain, milloin hänkin menehtyy johonkin asunnon homevaurioiden aihuttamaan sairauteen. Miten ko. terveystarkastajat voisi saada edesvastuuseen. Esimiehelle lähetty selvitys tilanteesta ei ole johtanut mihinkään eikä ole edes vastattu.

        Ompas karua luettavaa Espoosta. Tämän voisi vielä jotenkin ymmärtää, jos kysessä olisi joku takapajuinen peräkylä, mutta että Espoo.

        Selvityspyynnön voi lähettää kirjaamon kautta ympäristökeskuksen esimiehelle. Tämän on lain mukaan vastattava. Vastauksesta sitten riippu, mitä on tehtävissä seuraavaksi. Parhaassa ja ilmeisen oikeassa tapauksessa tapaus pitäisi ottaa uudestaan esille uusin asunnon tarkastuksineen. Terveystarkastajat eivät voi(si) sivuuttaa olemassa olevaa näyttöä rakenteiden vakavista homevaurioista. Tarvittaessa terveystarkastajien (jopa Espossa) pitää ottaa omat näytteet vaurioituneiksi aikaisemmin todetuista rakenteista. Koko tilanne kuulostaa jotenkin suorastaan heitteilejättämisestä.


      • Espoolaiselle kirjoitti:

        Ompas karua luettavaa Espoosta. Tämän voisi vielä jotenkin ymmärtää, jos kysessä olisi joku takapajuinen peräkylä, mutta että Espoo.

        Selvityspyynnön voi lähettää kirjaamon kautta ympäristökeskuksen esimiehelle. Tämän on lain mukaan vastattava. Vastauksesta sitten riippu, mitä on tehtävissä seuraavaksi. Parhaassa ja ilmeisen oikeassa tapauksessa tapaus pitäisi ottaa uudestaan esille uusin asunnon tarkastuksineen. Terveystarkastajat eivät voi(si) sivuuttaa olemassa olevaa näyttöä rakenteiden vakavista homevaurioista. Tarvittaessa terveystarkastajien (jopa Espossa) pitää ottaa omat näytteet vaurioituneiksi aikaisemmin todetuista rakenteista. Koko tilanne kuulostaa jotenkin suorastaan heitteilejättämisestä.

        "Selvityspyynnön voi lähettää kirjaamon kautta ympäristökeskuksen esimiehelle. Tämän on lain mukaan vastattava."

        - Juu, vastata aina osataan. Blaa, blaa...

        Näin vastasi valitukseeni kunnianarvoisa ympäristövalvontayksikkö Hesassa:

        "Olette 13.2.2009 päivätyssä sähköpostitse lähettämässänne kirjeessä valittanut ympäristökeskuksen toimenpiteistä asuntonne terveyshaittaepäilyn selvittämiseksi. Valituksenne johdosta ympäristökeskus toteaa seuraavaa.

        Ympäristötarkastaja -- on tarkastanut asuntonne ympäristökeskuksen tavanomaisen menettelytavan mukaisesti. Ensimmäiseen tarkastukseen sisältyy tavallisesti sisäilman lämpötilan ja suhteellisen kosteuden sekä rakennekosteuden mittaaminen, ilmanvaihdon toiminnan selvittäminen ja hyvin tärkeänä osana aistinvaraisten havaintojen tekeminen. Mittaustulosten ohella haitta on usein todettavissa hajujen ja näkyvien vaurioiden muodossa. Sisäilma-, materiaali- tai pintanäytteiden ottaminen mikrobitutkimusta varten ei useinkaan tule kyseeseen ensimmäisen tarkastuksen yhteydessä silloin, kun selviä puutteita ja ongelmia voidaan todeta muilla keinoilla.

        Asunnossanne tehdyn tarkastuksen perusteella ei ollut aihetta epäillä varsinaista rakenteissa olevaa kosteusvauriota. Kylpyhuoneen saumoissa todettiin mikrobikasvustoa, ja ovilistan ja oven helman maali oli hilseillyt. Sekä mikrobikasvusto että maalin hilseily ovat merkkejä siitä, että kylpyhuoneen kosteusolosuhteet eivät ole kunnossa. Suljettuna kylpyhuoneen ovi voi olla liian tiivis. Tällöin ilmanvaihtuvuus kylpyhuoneessa ei ole riittävä poistamaan pinnoille kertynyttä kosteutta. Tämä saa tyypillisesti aikaan muun muassa mikrobikasvuston muodostumista silikoni- ja kaakelisaumoihin. Ilmiö on hyvin tavallinen, eikä siitä katsota aiheutuvan terveyshaittaa.

        Isännöitsijä ilmoitti tarkastuksella asunto-osakeyhtiön olevan valmis uusimaan saumat ja tekemään tarvittavat toimenpiteet kylpyhuoneen ilmanvaihdon parantamiseksi. Ennen korjausten tekemistä on tarkoituksenmukaista puhdistaa saumat sopivalla puhdistusaineella ympäristökeskuksen antaman ohjeen mukaisesti.

        Keinoista mahdollisen terveyshaitan selvittämiseksi ympäristökeskus päättää aina tapauskohtaisesti. Teidän asunnossanne mikrobinäytteiden ottamista ei katsottu tarpeelliseksi. Tämä ei sulje pois sitä, että jos epäily terveyshaitasta jatkuu nyt todettujen puutteiden korjaamisen jälkeen, asiaa voidaan selvittää tarkemmin. Tässä vaiheessa ympäristökeskus suosittelee, että neuvottelette isännöitsijän kanssa sopivasta ajankohdasta mainittujen korjausten tekemiseksi."

        => Tuon jälkeen muutimme asunnosta pois ja mikrobinäytteet jäivät ottamatta.

        Myöhemmin, kun kävin asunnolla, ainoa muutos oli kylpyhuoneen oveen laitettu ritilä. Silikonisaumoja ei oltu uusittu, niitä oli yritetty vain pestä paikka paikoin, ja lattianrajaan oli laitettu uutta tököttiä vanhan mömmön päälle.


      • sanasinko kirjoitti:

        "Selvityspyynnön voi lähettää kirjaamon kautta ympäristökeskuksen esimiehelle. Tämän on lain mukaan vastattava."

        - Juu, vastata aina osataan. Blaa, blaa...

        Näin vastasi valitukseeni kunnianarvoisa ympäristövalvontayksikkö Hesassa:

        "Olette 13.2.2009 päivätyssä sähköpostitse lähettämässänne kirjeessä valittanut ympäristökeskuksen toimenpiteistä asuntonne terveyshaittaepäilyn selvittämiseksi. Valituksenne johdosta ympäristökeskus toteaa seuraavaa.

        Ympäristötarkastaja -- on tarkastanut asuntonne ympäristökeskuksen tavanomaisen menettelytavan mukaisesti. Ensimmäiseen tarkastukseen sisältyy tavallisesti sisäilman lämpötilan ja suhteellisen kosteuden sekä rakennekosteuden mittaaminen, ilmanvaihdon toiminnan selvittäminen ja hyvin tärkeänä osana aistinvaraisten havaintojen tekeminen. Mittaustulosten ohella haitta on usein todettavissa hajujen ja näkyvien vaurioiden muodossa. Sisäilma-, materiaali- tai pintanäytteiden ottaminen mikrobitutkimusta varten ei useinkaan tule kyseeseen ensimmäisen tarkastuksen yhteydessä silloin, kun selviä puutteita ja ongelmia voidaan todeta muilla keinoilla.

        Asunnossanne tehdyn tarkastuksen perusteella ei ollut aihetta epäillä varsinaista rakenteissa olevaa kosteusvauriota. Kylpyhuoneen saumoissa todettiin mikrobikasvustoa, ja ovilistan ja oven helman maali oli hilseillyt. Sekä mikrobikasvusto että maalin hilseily ovat merkkejä siitä, että kylpyhuoneen kosteusolosuhteet eivät ole kunnossa. Suljettuna kylpyhuoneen ovi voi olla liian tiivis. Tällöin ilmanvaihtuvuus kylpyhuoneessa ei ole riittävä poistamaan pinnoille kertynyttä kosteutta. Tämä saa tyypillisesti aikaan muun muassa mikrobikasvuston muodostumista silikoni- ja kaakelisaumoihin. Ilmiö on hyvin tavallinen, eikä siitä katsota aiheutuvan terveyshaittaa.

        Isännöitsijä ilmoitti tarkastuksella asunto-osakeyhtiön olevan valmis uusimaan saumat ja tekemään tarvittavat toimenpiteet kylpyhuoneen ilmanvaihdon parantamiseksi. Ennen korjausten tekemistä on tarkoituksenmukaista puhdistaa saumat sopivalla puhdistusaineella ympäristökeskuksen antaman ohjeen mukaisesti.

        Keinoista mahdollisen terveyshaitan selvittämiseksi ympäristökeskus päättää aina tapauskohtaisesti. Teidän asunnossanne mikrobinäytteiden ottamista ei katsottu tarpeelliseksi. Tämä ei sulje pois sitä, että jos epäily terveyshaitasta jatkuu nyt todettujen puutteiden korjaamisen jälkeen, asiaa voidaan selvittää tarkemmin. Tässä vaiheessa ympäristökeskus suosittelee, että neuvottelette isännöitsijän kanssa sopivasta ajankohdasta mainittujen korjausten tekemiseksi."

        => Tuon jälkeen muutimme asunnosta pois ja mikrobinäytteet jäivät ottamatta.

        Myöhemmin, kun kävin asunnolla, ainoa muutos oli kylpyhuoneen oveen laitettu ritilä. Silikonisaumoja ei oltu uusittu, niitä oli yritetty vain pestä paikka paikoin, ja lattianrajaan oli laitettu uutta tököttiä vanhan mömmön päälle.

        "Ympäristötarkastaja -- on tarkastanut asuntonne ympäristökeskuksen tavanomaisen menettelytavan mukaisesti."

        Tuosta välistä (--) olen poistanut vain ympäristötarkastajan nimen. Ehkä julkaisen sen ja muiden vastuullisten nimet myöhemmin, mitä noita suojelemaan... Julkisia viranhaltijoita.


      • Esbo/Espoo
        sanasinko kirjoitti:

        "Ympäristötarkastaja -- on tarkastanut asuntonne ympäristökeskuksen tavanomaisen menettelytavan mukaisesti."

        Tuosta välistä (--) olen poistanut vain ympäristötarkastajan nimen. Ehkä julkaisen sen ja muiden vastuullisten nimet myöhemmin, mitä noita suojelemaan... Julkisia viranhaltijoita.

        Joo nimet vaan esille reilusti. Näin pitäisi tehdä Espoossakin. Tai ehkä se ei ole välttämätöntä, kun heitä taitaa muutenkin olla vain pari kappaletta. Tapaus Espoo on todella järkyttävä ja olisi jo ilmeisesti aihetta jopa tutkimuspyynnön tekemiseen viranomaisille. Ymmärsin niin, että pahasti homevaurioituneessa asunnossa on ollut vakavasti hengityselinsairas henkilö eikä vielä vauroiden toteamisen jälkeenkään ole muka syytä toimenpiteisiin kun kerran asuntoyhtiö on luvannut tehdä salaojaremonttia.

        Tähän asti ei kyllä salaojaremonttia ole pidetty riittävänä toimenpiteenä, jos rakenteissa on merkittäviä homevaurioita. Espossa käytäntö näyttää olevan toinen.

        Olisi muuten hyvä kun Espoon terveysvalvonnasta tulisi vastine näihin kirjoituksiin.


      • totuuttatässä
        Esbo/Espoo kirjoitti:

        Joo nimet vaan esille reilusti. Näin pitäisi tehdä Espoossakin. Tai ehkä se ei ole välttämätöntä, kun heitä taitaa muutenkin olla vain pari kappaletta. Tapaus Espoo on todella järkyttävä ja olisi jo ilmeisesti aihetta jopa tutkimuspyynnön tekemiseen viranomaisille. Ymmärsin niin, että pahasti homevaurioituneessa asunnossa on ollut vakavasti hengityselinsairas henkilö eikä vielä vauroiden toteamisen jälkeenkään ole muka syytä toimenpiteisiin kun kerran asuntoyhtiö on luvannut tehdä salaojaremonttia.

        Tähän asti ei kyllä salaojaremonttia ole pidetty riittävänä toimenpiteenä, jos rakenteissa on merkittäviä homevaurioita. Espossa käytäntö näyttää olevan toinen.

        Olisi muuten hyvä kun Espoon terveysvalvonnasta tulisi vastine näihin kirjoituksiin.

        terveystarkastajat ihan turha virka homeongelman tiimoilta.
        Mitä paremmin oppivat ja tietävät homeista, ja näistä kuvioista, sitä paremmin ovat oppineet laiminlyömään puuttumisvelvollisuuttaan. Tietävät senkin että jos et ITSE juridisesti kykene todistamaan terveyshaittaa, niin sitä terveyshaittaa ei sitten ole. Ei heillä ole itressiä, aikaa, halua sitä selvittää.
        Meillä kävi niin että isännöitsijä ja terveystarkastaja yhdessä pyrkivät sivuuttamaan terveysongelmat, toinen toistaan tukien, niin kauan kunnes oli itsellä lainvoimaiset tutkimukset kädessä. Onko kenelläkään kokemusta että terveystarkasta olisi ollut apuna?
        Jos asukas suostuu muuttamaan asunnosta pois terveystarkastajan" kehotuksesta, niin asunnon terveyshaittaa ei tutkita. Tämä on viranomaistoiminnan normaali menettely.


      • Yks altistunut
        Espoo 0 kirjoitti:

        Näin se menee omistusasunnoissakin ainakin Espoossa. Vaikka on selvästi voitu osoittaa, että asunnon rakenteissa on vakavia homevaurioita ja aistittavaa mikrobiperäistä hajua ja asunnossa on kuoltu vakavaan keuhkosairauteen (asunnon homeen aiheuttama ? täysin mahdollista) niin, terveystarkastajat totesivat, että ei ole hajua eikä terveyshaittaa ! Kaikki on ihan OK, kun kerran vielä taloyhtiö on luvannut kunnostaa salaojia !

        Tämä on täysin totta tämän päivän kunnon Espoossamme. Keksiikö kukaan, mitä tilanteessa voi enää tehdä,kun asunnon omistaja itse on jo tilanteen takia täysin voimaton. Odotammeko vain, milloin hänkin menehtyy johonkin asunnon homevaurioiden aihuttamaan sairauteen. Miten ko. terveystarkastajat voisi saada edesvastuuseen. Esimiehelle lähetty selvitys tilanteesta ei ole johtanut mihinkään eikä ole edes vastattu.

        Monikaan ei tajua että esim. kerrostalossa home leviää vähitellen kaikkiin rakenteisiin koska elementtiseinien välissähän on joka kerroksessa jo rakennusaikana kastuneet villat. Jos yhdestä asunnosta löytyy hometta, koko talo pitäisi käytännössä purkaa, ei se siitä korjaamalla oikein miksikään tule kuten on näissä homekoulukorjaamisissa nähty. Tähän ei yksikään taloyhtiö suostu, ei kenelläkään siihen ole varaa. Sitä paitsi, samanlainen homepesä siihen rakennettaisiin tilalle.


      • Järkyttävää
        Yks altistunut kirjoitti:

        Monikaan ei tajua että esim. kerrostalossa home leviää vähitellen kaikkiin rakenteisiin koska elementtiseinien välissähän on joka kerroksessa jo rakennusaikana kastuneet villat. Jos yhdestä asunnosta löytyy hometta, koko talo pitäisi käytännössä purkaa, ei se siitä korjaamalla oikein miksikään tule kuten on näissä homekoulukorjaamisissa nähty. Tähän ei yksikään taloyhtiö suostu, ei kenelläkään siihen ole varaa. Sitä paitsi, samanlainen homepesä siihen rakennettaisiin tilalle.

        Hei!
        Minä asun vuokralla onneksi tämän osakkeen omistaja haluaa selvittää mistä oireeni johtuu no meidän talon takana olevalla seinällä minun asumassa asunnossa joka ikkunoissa on hometta mutta taloyhtiö ei meinaa tehdä mitään..tyhmää kun nyt muidenkin terveys menee. Minulta on jo mennyt. Asun kerrostalossa onneksi sain perinnön ja pystyn nyt rakentaa oman talon ilman lainaa nyt haluan rakentaa turvallisen asunnon vohdoinkin 10v olen tässä asunu ei ole mitään outo tuoksua ollu kun tietyillä ilmoilla outoa makeaa hajua...mut järkyttävää kuin kukaan lääkäri ei missään vaihees ole sanonu voisiko olla hometta? Kosteusvaurio? Annettu lääkkeitä minul paha astma,allergiat,silmiä kirvelee kuivaa,väsymys sanoin kuvaamatonta ja nivelsärkyjä..kutina outoa varsinkin öisin. Olen yöllä raapinu kauheasti tässä asunnossa. Tuntuu et hometta ei monien mielestä ole jos vasta astmaatikko reagoi kohta muuten terveetki reagoi...älkää välittäkö jos kirjoitusvirheitä myös vaikea keskittyä täällä asunnossa.


    • Esponen.

      Läheltä seuranneena käsitykseni mukaan tämässä espoolaisessa, järkyttävässä ongelmakohteessa ei ole tapahtunut mitään ratkaisevaan asunnon homevaurioiden korjaamiseksi puhumattakaan, että terveystarkastajat olisivat oma-alotteisesti puttuneet asiaan. Tämän perusteella asia on edelleen ajankohtainen.

      • Naapuri

        Seinän toisella puolella naapuriasunnossa tehtiin kuitenkin laaja homekorjaus, jossa purettiin iso kasa täysin mätiä puurakenteita ja seinälevyjä. Asunnoilla on siis pitkä yhteinen seinä, mutta ongelma-asunnon puoli jätettiin korjaamatta, kun siellä ei haissut ympäristötarkastuksen aikana !? Mutta taloyhtiö on tiettävästi sentään parannellut salaojia.


    • Testaamalla!

      Saat rehellistä tietoa. Toista testi vaikka viikottain tarvittessa! Epärehelliseltä -vuokranantajalta,-isännöitsijältä ja -terveystarkastajalta et saa rehellistä tietoa! Huomioi ne testin jälkeiset tekstit:
      http://pappasmurffi.nettisivu.org/kvht-kvht-altistuneen-oiretesti/

      _____________________________

      Ainoastaan kosteus pystytään eväämään home- ja bakteeri-itiöiltä:

      *KVHT. TOKSIININ SAASTUTTAMAN RAKENNUKSEN KORJAUS.
      Tämä sivu on päivitetty 24.06.2011

      Huomio! Tiedosta ensin nämä seikat:
      Rakenteissa home- ja maaperäbakteeri(=ns.sädesieni)-itiöiltä pystytään estämään 100%.sti ainoastaan kosteus!
      Kun kosteus pääsee esteettä kuivamaan rakenteesta, niin silloin ei ole kosteusvauriohome-ongelmia!
      Home- ja maaperäbakteeri-itiöitä on kaikkialla. Eikä kuivasta itiöstä ole terveys-haittaa luonnossa, eikä rakenteissa!
      Huomioi kuinka pienen kiertovesipumpun väärä asennuspaikka putkistossa aiheuttaa kosteusvaurioita rakenteissa! Jatkuu...............
      http://pappasmurffi.nettisivu.org/kvht-kvht-altistuneen-oiretesti/kvht-toksiinin-saastuttaman-rakennuksen-korjaus/

      • Massapostittaminen ja mainostaminen on KIELLETTYÄ. Ethän spämmää enää.


    • åsboo

      Mikä Espoon tapaus? Mistä siitä voi lukea?

    • Yks altistunut

      Kyllä vahvasti kuulostaa homeoireilta, jopa tyypillisiltä sellaisilta. Ikävä kyllä apua on turha odottaa miltään taholta. Sinuna yrittäisin löytää vähemmän homeisen asunnon ja häipyä äkkiä.

      Jos tutkit, varminta on käyttää homekoiraa, kaikki muut tahot yleensä puhuu lähinnä paskaa eikä tiedä mistään mitään.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      279
      3060
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      79
      1555
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      38
      1288
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1200
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1197
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1119
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1097
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe