AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Burana & alkoholi ??

Burana & alkoholi ??

13 Vastausta 41 595 Lukukertaa
Voiko buranaa ottaa huoletta alkoholin kanssa?

Eli jos on vähän kuumetta ja on juhlat joita ei halua jättää väliin ja joutuu ottamaan jonkinverran alkoholia niin kannattaako ottaa burana ennenkuin lähtee ?

ota

voi ottaa, ota vaan

kyllä voi

buranaa ja alkoholia voi huoletta käyttää samaan aikaan, ei kuitenkaan ylenmäärin. mut jos on pää kipee ennen ku lähtee juomaan niin voi ottaa. kolmiolääkkeet vaikuttaa alkoholin kanssa, eipä juuri muut. :)

Ibuprofeenia kyllä, mutta

parasetamolia ei (maksavauriovaara). En kyllä menisi puoltamaan esim. trisyklisten masennuslääkkeidenkään käyttöä alkon kanssa, vaikka ne eivät olekaan kolmiolääkkeitä. Antibiooteista metronidatsoli ei sovi alkoholin kanssa, koska yhteiskäytöstä saattaa seurata antabusreaktio.

kyllä voi molempia

Uusien suositusten mukaan voi hyvin ottaa parasetamolia myös alkoholin kanssa jos ei ole kovin deeku ja maksa suht kunnossa... ottaa vaan annostusten mukaan. riskit maksavaurioon ovat normaalilla ihmisellä niin pienet ja buranasta voi saada todennäköisemmin vatsahaavan.

Tässä jotain...

Tulehduskipulääkkeiden, kuten ibuprofeenin (esim. Burana®, Ibusal®, Ibumax®) tai ketoprofeenin (esim. Ketorin®, Orudis®) ja alkoholin yhteiskäytöstä voi seurata maha-suolikanavan ärtyminen. Haitat eivät kuitenkaan yleensä tule esiin satunnaisesti kipulääkettä käytettäessä. Sen sijaan parasetamolin (esim. Panadol®, Para-tabls®) ja alkoholin yhteiskäyttö aiheuttaa huomattavan maksavaurioiden riskin, joten niiden yhteiskäyttöä ei suositella lainkaan.
Ibuprofeeni vaikuttaa mahassa myös alkoholia hajottavan entsyymin toimintaan. Toisin sanoen yhteiskäytöstä seuraa hieman normaalia kovempi känni.
Maksassahan tämä alkoholimetabolia pääasiassa tapahtuu. Minkä olennaisen entsyymin estäjä ibuprofeeni on? Näin ihan mielenkiinnosta kysyn, kun metaboliajuttuihin on tullut tutustuttua, eikä mieleen muistu tällaista.
CYP112.............................
Homma Pharma Fennica suosittelen muillekkin hörhöille ni ei tarvi täällä jauhaa PELKKÄÄ TUUBAA.jkfdrrtuiioopa
+ca
hahahaha mehblaah...6v myöhemmin lol
hahahahha lol...2v myöhemmin lol
Myös itsehoidosta saatavilla kipulääkkeillä voi olla yhteisvaikutuksia alkoholin kanssa. Tulehduskipulääkkeiden, kuten ibuprofeenin (esim. Burana, Ibusal, Ibumax) tai ketoprofeenin (esim. Ketorin, Orudis) ja alkoholin yhteiskäytöstä voi seurata maha-suolikanavan ärtyminen. Haitat eivät kuitenkaan yleensä tule esiin satunnaisesti kipulääkettä käytettäessä. Sen sijaan parasetamolin (esim. Panadol, Para-tabs) ja alkoholin yhteiskäyttö aiheuttaa huomattavan maksavaurioiden riskin. Siksi myös satunnaisen alkoholin käytön yhteydessä on suositeltavaa välttää parasetamolia kipulääkkeenä.
 /   /  / Burana & alkoholi ??
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta