Mazda3 ajonesto temppuilee

mazda3 vikaa

Eli kovat pakkaset nyt päällä ja sellainen vika, että satunnaisesti ei tunnista avainta, eikä starttaa. Saattaa tunnistaa avaimen hetken päästä tai vasta kymmenien minuuttien päästä. Virrat tulee täysin normaalisti päälle, mutta ajoneston valo ei sammu vaan alkaa vilkkua kun avain ei tunnistu.

Aamuisin ei ongelmaa, kun sisätilalämppäri lämmittänyt kabiinin. Ongelmaa ei myöskään päivän seisonnan jälkeen töissä. Työpaikan tolpasta ei saa sisätilalämppäri olla päällä.

Ongelma tullut kaksi kertaa nyt niin, että töistä on lähdetty, ajettu 10 min, auto parkkiin ja lapset päiväkodista autoon. Ja silloin ei starttaa!

Samanlainen kysely oli about tasan vuosi sitten tällä palstalla ja vastauksista ei oikein tiennyt että voiko sille tehdä yhtään mitään. Samoin ulkomaiden foorumeilla oli muutama 'pakkanen, ei käynnisty, ajonesto' juttu.

Päärelettä arveltiin, mutta tulisiko koko autoon sähköjä jos siinä vikaa?

Kosteutta kertynyt hiljalleen jonnekin?

Entäs ajoneston lukijakäämi?

Voiko avaimessa olla ongelmaa? Tänään ei edes vara-avain auttanut, sama homma.

Vai peräti ECU:ssa asti ongelmaa pakkasella?

Akun varaustila huono, voiko vaikuttaa?

Voiko tuolle huollossa tehdä yhtään mitään, vai odottaakko vain lauhempia kelejä?

Viime talvena ei ollut ongelmia lainkaan, eli ihan uusi juttu.

Nyt auto tallissa lämpeämässä ja tunnistaa avaimet taas aivan normaalisti.

20

10778

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lupascuk

      Itsellä sama homma kutosessa. Lämmitin sytkärin liekillä avainta ja heti lähti käyntiin !

    • mazda3 vikaa

      En usko että avaimen lämmitys auttaa... Nimittäin tänään haettiin vara-avain sisältä ja se oli siis täysin lämmin, kun sillä koitettiin, eikä tunnistanut avainta. Sitten kuitenkin tunnisti avaimen jonkin ajan kuluttua, ja avain oli jäähtynyt pakkasessa sen aikaa.

      Minkäslainen se Mazdan lukusysteemi on? Onko avaimessa kapseli, jonka lukijakäämi lukee? Niinhän se yleensä on tehty.

    • qwerty

      Ihan sama juttu Mazda 6:ssa -09. Viimevuona yhden kerran, ja eilen ja tänään.
      Molemmilla kerroilla ollut yli 20 pakkasta. 10-20 min venaus, niin taas lähtee normaalisti. Outo juttu.

    • Matukka mullakin

      Oma kutonen 2L autom. ostettu keväällä -11 uutena.

      Ulkona -22 astetta, lämppärissä kiinni 1h 45 min -> starttasi (muistaakseni) aivan normaalisti.

      9 km ajon jälkeen n. 7-10min. kauppassa käynti, jonka jälkeen ei startannut enää ollenkaan, vaan oli ilm. käynnistyksen esto päällä (jokin lukonkuva mittaristossa paloi ja muuten mittaristo pimeänä)
      Muutaman kerran yritin starttausta vielä minuutin sisään ja hetken päästä starttasi taas ihan normaalisti (saatoin ottaa avaimen pesästä välillä).
      Moottorin vikavalo jäi kuitenkin palamaan päälle.

      Tänä aamuna sama -22 ja lämppärissä 1,5 tuntia -> eka starttiyritys vaikutti ok:lta n. 0.5s ajan jonka jälkeen starttausprosessi kuoli täysin, mittari pimeänä, mitään ei tapahtunut. Seuraava yritys heti perään -> käynnistyi aivan normaalisti, herkästi.

      Moottorin vikavalo palaa yhä. Tänään menen kuulemaan diagnoosin mazda-huoltoon.

      ps. luin ohjekirjasta jotain sen suuntaista, että avaimen kun ottaa pois virtalukosta, niin parin s. päästä voi yrittää uudestaan, liittyi johonkin muuhun vikatilanteeseen tuo ohje...

      • Matukka mullakin

        Updatea: U-koodeja, kuulemma joitain harmittomia, nollailtaiin huollossa.
        Arvelivat että oli pakkanen jotenkin saanut nuo aikaiseksi.

        Samalla tehtiin joku kampanjatoimenpide, jossa parannettiin jotain akun maadoitusta tmv...

        vikavalo ei pala enää, toivottavasti ei tarvi tehdä uutta reissua tuollaisen takia enää.


    • mazda3 vikaa

      Joo... merkkihuolto ei oikein osannut sanoa mitään, perinteinen "vaihdetaan ECU, 2000€ työt' tietenkin ehdotettiin.

      Ulkomaan foorumeilta luin, että vikaa voi olla lukkosylinterin kontakteissa (lukijakäämi on siinä) tai johtosarjassa ECU : lle.

      Pitääpä seurailla rauhassa, kun pakkaset lauhtuu...

      Kaikki vinkit toki olisi hyviä, mitä tehdä kun vika iskee päälle, eikä avain tunnistu?!

    • qwerty

      On nää niin kesäautoja :) Firman puolesta myös vuosmallia -11 mazda 6 ja se ei ole ollut lohkossa yhtenäkään aamuna -> Ei mitään ongelmia. Oma -09 -> tallissa ->lohkossa ->sisälämppäri ja präkää juuri noin kuin yllä kerroin. Tekiskö toi lohko jotain ? Monella forumilla on ollut niiden kanssa käynti ongelmia ?

    • Lupaschuk

      Mazdago ry:n vanhoilla sivuilla voi olla ratkaisu : starttirele lyönyt läpi. Pakkasilla ei ilmastointia tarvitse, joten ensiavuksi kaveri oli vaihtanut releitä. Eikä uusikaan rele
      maksa kuin muutaman kympin.

    • mazda3 vikaa

      http://www.mazdabg.com/ftp-uploads/MAZDA material for technician/CT-L1007_en.pdf

      Tuossa erinomainen matsku maksalaatikkojen ajonestosta. Elikkäs nyt otetaan ensimmäisenä selvää vikakoodista, kun vika tulee päälle (meillä siis ajoneston valo vilkkuu nopeasti, ei lue avainta):

      1. annetaan valon vilkkua (kestää noin minuutin)
      2. vikakoodi tulee sen jälkeen samaan valoon pulsseina

      Ja merkkihuolto ei edes tätä konstia osannut neuvoa!!! Tuossa matskussa nimenomaan sanotaan, että EKANA pitää chekata vikakoodi siitä valosta! Liekkö kukaan asentaja tuotakaan koulutusta käynyt?

      Ja jos esim. koodi on että ajoneston silmukalta ei tule dataa, niin sehän on selvä, silmukka vaihtoon / tarkistaa liittimen kontaktit!

    • Ky****tynyt

      Sama vika jo toisessa uudessa Mazda 6:ssa, merkkihuolto eikä maahantuoja ole löytänyt vikaa 3 vuodessa. Myyjä suostui maksamaan taksimaksut, jos auto ei käynnisty ja on pakko mennä, auto on uusi 1 v. Rupeen kyselemään hyvitystä maahantuojalta myyntihinnasta. Neljän uuden ostamani Mazda 6 jälkeen tulee nyt merkin vaihto.

    • Mazda Käynnistysesto

      Myös täällä on sama vika ajonestoyksikössä; Autona MAZDA 6 farkku 1,8 bensa, vm.2010. Kolme vuotta odottelivat muka jotain tehtaan korjausohjeita takuuhuolloissa. Eipä ole tullut vieläkään.. Eli viimekäden tietoa löytyi vuonna 2012 maahantuojan korjaamon esimieheltä, jonka lopulta sain luurin päähän.

      Vika on kuulemma käynnistyksen eston "päävirtareleessä" johon kondensoituu kosteutta lyhyen pakkasajon jälkeen kun auto sammutetaan. N. 10min. odottelun jälkeen, uudellenstarttaus ei onnistu vaan startti on "käynnistysestetty".

      Toimi näin: käännä virta-avaimesta kaikki sähköt päälle (ei vielä startata), odottele joku 3 minuuttia, jona aikana sen "ihmereleen käämi" lämpenee (veikkaan, että on kumminkin avainpesän lukukäämistä kysymys) ja kosteus alkaa haihtumaan. Ajonesto- valo pitäisi sammua ja eikun mylly käyntiin. Itsellä tämä on toiminut joka kerta, nyt kun sen tietää!!!. Mihin lie tieto/taito hävinnyt näiltä maakuntakorjaamojen päävirtareleiltä :-)) ???
      Mukavia ajokilometrejä, tämä vika on nyt toistaiseksi selätetty.

      • Mazdalaatikko

        Onko muillakin tehnyt samaa? Onko ylläolevan kommentoijan niksi toiminut?


      • MikaTN
        Mazdalaatikko kirjoitti:

        Onko muillakin tehnyt samaa? Onko ylläolevan kommentoijan niksi toiminut?

        Ivalossa juuri testattiin että niksi toimii. Ei tosin ensimmäisen "lämmityksen" jälkeen.


      • Kallle
        MikaTN kirjoitti:

        Ivalossa juuri testattiin että niksi toimii. Ei tosin ensimmäisen "lämmityksen" jälkeen.

        Täällä kans on toiminut,kaksi lämmitystä tarvii. 2min haaskautuu aikaa. Ei paha.


      • J.Bart

        Tuo kikka toimii! 2008 Mazda 3 lähti aamulla 30 asteen pakkasessa lämmityksen jälkeen hyvin käyntiin, mutta pienen ajon jälkeen lapsen hoitopaikan pihalla ei. Ajoneston merkkivalo vilkkuu,mutta ei mitään naksahdustakaan tapahtunut startatessa. Virta päällä odoteltiin, että valo lakkasi vilkkumasta. Virrat pois ja starttasi ja komeesti käyntiin! Nyt kun lauhtui ei ole ollut mitään ongelmia.


      • 4_plus_11_on_noin_15

        Mazda6 2011 toimi. Kävi samalla tavalla kuin monessa kirjoituksessa, eli pakkasta -25 ja lyhyt ajo. Uudelleenkäynnistys siis ei onnistunut em syystä, kunnes sitten lopulta lähti lyhyen radionkuuntelun jälkeen.


      • Maksa6

        1.8 2009 mazdassa oli samaa vikaa. Huollossa ajonestolaitetta lisäeristettiin, meni muutama talvi ilman vikoja. Tänään teki saman, tuo "hehkutus" auttoi kyllä.


    • Tähän Wanhaan aloitukseen vielä kommentti.

      Tämä on ainakin mazda6:n tyyppivika, jolle on tehtaan korjausohje. Ts. uusi rele jatkojohdon päähän. Tänään oli omaan autoon tuo vaihto. Ajoin matukan hoitolan pihaan, pakkasta kohtuulliseti. Vika tuli sopivasti esille, huolto ei saanut konetta käytiin em. syystä. Uusi rele ja toimii. Satasen korjaus.

      • Anonyymi

        Oliko kyseessä ajonestorele vai käynnistysrele? Vaimon Mazda 6 vm 2008 teki pari vuotta sitten talvella ihan samaa. Kylmänä lähti käyntiin mutta kun ajoi lyhyen matkan ja sammutti auton 5 minuutiksi, niin sen jälkeen ei lähtenyt käyntiin. Ajonestovalo vaan vilkutti. Kun piti virrat päällä n. 3 minuuttia niin valo sammui, sitten virrat ja starttaus, niin lähti käyntiin.

        Vaihdoin autoon uuden akun ja sen jälkeen meni pari talvea ilman ongelmia, kunnes tänään yli -20 asteen pakkasessa teki jälleen tämän saman.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Oliko kyseessä ajonestorele vai käynnistysrele? Vaimon Mazda 6 vm 2008 teki pari vuotta sitten talvella ihan samaa. Kylmänä lähti käyntiin mutta kun ajoi lyhyen matkan ja sammutti auton 5 minuutiksi, niin sen jälkeen ei lähtenyt käyntiin. Ajonestovalo vaan vilkutti. Kun piti virrat päällä n. 3 minuuttia niin valo sammui, sitten virrat ja starttaus, niin lähti käyntiin.

        Vaihdoin autoon uuden akun ja sen jälkeen meni pari talvea ilman ongelmia, kunnes tänään yli -20 asteen pakkasessa teki jälleen tämän saman.

        Piti palauttaa mieleen sähköposteista, kyse oli korjaamoliikkeen mukaan pääreleestä. Se jäätyy, nähtävästi juuri tuollaisissa olosuhteissa lyhyen ajon jälkeen, ja virtojen päällä pitäminen sulattaa sen taas.

        Vaimosi auton vika kuulostaa aivan samalta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4709
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      124
      4290
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2800
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1911
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1680
    7. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1679
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1635
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1583
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1531
    Aihe