AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  /  / Asus läppäri kursori hyppii itsestään

Asus läppäri kursori hyppii itsestään

44 Vastausta 2 475 Lukukertaa
Mitä tehdä? Minulla on Asus läppäri, jossa tekstiä kirjoitettaessa kursori vähän väliä hyppii ihmeellisesti puolisen tusinaa riviä ylöspäin, ja jos ei koko ajan tarkkaile näytöltä, missä kursori on, tekstistä tulee pian tunnistamatonta muussia.

Aivan käsittämätön vika. En ole vielä samanlaista vikaa nähnyt muissa koneissa. Aluksi luulin, että vika on minun huolimattomassa näpelöinnissäni, mutta ei, kyllä vika on tasan koneessa (tai sen varusohjelmissa)!

Hyviä neuvoja tarvitaan. Win 7 home.
Sä hipaset jollakin sitä koneen tasohiiren levyä, laita tasohiiri pois käytöstä ja hommaa tavallinen hiiri.
Mene kauppaan ja osta usb porttiin kytkettävä langaton hiiri ja poista käytöstä se koneen tasohiiri. Se just aiheuttaa tuota kohdistimen hyppimistä kun sitä koskettaa huomaamatta.

Laitehallinnassa poistat sitten tuon tasohiiren toiminnasta ja kaikki toimii ok.
Täällä oli sama juttu tosin eri merkkinen kone mutta tää on yleinen vika ;)
Mulla oli sama ongelma, kunnes löysin miten saa sen tasohiiren poii päältä, kun aina käytän tavallista hiirtä, eli asuksessa painetaan fn ja f9 näppäimiä ja silloin tasohiiri lukittuu.
muuten kyllä jatkuvia ongelmia tänä Asuksen kanssa, kun rupeaa pyörimään, hidastelee, sammuu, tulee näytönohjaimen vikailmoitus ja sinsitä tekstiä pukkaa ruutuun, Kohta taas takuuhuoltoon laitettava, tuntuu ikävältä kun kone ei toimi kunnolla.
Hei Asus x 52. Kertoisitko minkä Asuksen mallin kanssa taistelet. Kiinnostaa siksi, että Asuksesta ei juurikaan ole näkynyt negatiivisia kommentteja. Sitähän taidetaan pitää laatumerkkinä.
ootko menny pyyhliin antistaatti pyyhkellä sitä hiirilätkylää?
Mulla sama ongelma, eikä tasohiiren poiskytkentä auta yhtään mitään! Onko löytynyt oikeata ratkaisua?
Kun tasohiiren poistaa käytöstä niin silloin ei tasohiirellä voi liikuttaa hiiren osoitinta, mutta jos liikkuu niin ei ole kytketty oikein pois toiminnasta.

Se pitää poistaa laitehallinnassa ja on varmaa ettei enää hypi kursori kirjoittaessa....
>Se pitää poistaa laitehallinnassa ja on varmaa ettei enää hypi kursori kirjoittaessa....<

En ole HPdm vastaaja, mutta minulla on sama "ongelma". Minullakin on HP -kone ja kun poistan hiiren laitehallinnassa se ei toimi koneen käynnistämisen jälkeen. Sammutan koneen ja tasohiiri toimii taas.
Voi pyhä jyssäys, siis tasohiiren saa ihan täysin pois toiminnasta, mutta silti kursori hyppii tekstissä mihin sattuu! Jos ei ole muuta sanottavaa kuin tuosta tasohiirestä niin ei kannata puhua mitään.
Hmmmm, jos tasohiiren käytöstä poistaminen ei auta niin sittenhän vika on jossain muualla ;) mahdollisesti emolevyssä tjs. joten koeta vaan kestää jos ei takuu ole voimassa enää että vois lähettää huoltoon.

Epäilen kuitenkin että jotain itse aiheutettua on tuossa kursorin hyppimisessä ;)

Yleensä se tosiaan liittyy tasohiireen............
Vastaavan kaltainen ongelma Lenovossa ( vuoden vanha ) & W7 64b & Firefox. Tässä tapauksessa sivu nykii vertikaalisuunnassa muutaman sekunnin välein ja heittää sivua monatakin sentiä alaspäin ja samalla kursorikin hyppää riviltä toiselle. Toisinaan ongelma lakkaa alkaakseen jälleen uudestaan.

Olen kokeillut myös Mickeyn selainta saman ongelman jatkuessa, eli selaimella ei vakuta olevan mitään tekemistä asian kanssa. Ongelma alkoi yks'kaks ilman etukäteisoireita. Tasohiirtä en ole kytkenyt pois ja tähän mennessä se ei ole aiheuttanut mitään murheita, joten arvelen syyn olevan toisaalla.

En sitten tiedä voisiko jokin selaimen sivu ja sivuilla auki olevista välilehdistä vaikuttaa asiaan, tuohon vertikaalinykimisen. Nähdäkseni ei ptäisi. Outo häikkä, eikä ainoa.

- http://keskustelu.suomi24.fi/node/10676699

-
Lisäys. Vastaava ongelma esiintyy ajoittain myös Google Mapisa. Kun hakee jonkin paikan ja zoomaa katunäkymään, niin voi alkaa elellä itsekseen, zoomaile lähemmäksi, siirtyy lateraalisesti ( oikealle ? ) jne.

Kun zoomaa taaksepäin karttanäkymään, kortteliin, kaupunginosaan tai kaupunkiin, tai maahan, tai maanosaan, niin kartta toisinaan lähtee vierimään itsekseen vasemmalla melko nopeaa tahtia ilman, että vierimistä voisi pysäyttää.

Hiiren ( Logitec laser langallinen ) nuoli ei tahdo pysyä paikallaan kun siihen ei koske, vaan alkaa hiljakseen vaeltaa, lähinnä kohti ruudun yläreunaa ja loivasti oikealle, koiliseen. Saavuttuaan ruudun yläreunaan alkaa hiljalleen nykien vieriä oikealle.

Toisinaan ongelmat lakkaa vähäksi aikaa alkaakseen taas uudestaan.
Oletko testannut eri hiirellä, jospa se vika onkin hiiressä? Ottaa häriötä jostain.
Olen hieman epäillyt hiirtä yhtenä mahdollisuutena, mutta kyseessä lankahiiri ja oikut alkaneet tässä samassa ympäristössä.

Läppärin tasohiiri on kaiken aikaa ollut aktivoituna eikä aiemmin ole aiheuttanut hämminkiä ( noin vuoden ikäinen läppäri ) ja kaiken aikaa tuo sama lankahiiri olut käytössä.

Kursori vaihtaa toisinaan paikka ja ennenkaikkea sivu nykii ja hyppii vertikaalisunnasa ( pyrkii ylensä alaspäin ) jopa kymmenenkin senttiä toisinaan muutaman sekunnin välein.
"Google Mapisa"
Poista se FIREFOX ja alat käyttämään internet Explorer 64 bittistä versiota joka on koneellasi valmiina; ongelmat loppuvat siihen paikkaan.

Ihan vaan kokemuksesta kerron tämän ohjeen ja on varma että auttaa.
Miksi te asennatte niitä ylimääräisiä selaimia kun Windowsiin on suunniteltu toimiva oma selain joka on helppo asentaa siinä kyselyvaiheessa ja myöhemminkin MS sivulta: Internet Explorer 9 .
>Poista se FIREFOX ja alat käyttämään internet Explorer 64 bittistä versiota joka on koneellasi valmiina; ongelmat loppuvat siihen paikkaan.

Ihan vaan kokemuksesta kerron tämän ohjeen ja on varma että auttaa.
Miksi te asennatte niitä ylimääräisiä selaimia kun Windowsiin on suunniteltu toimiva oma selain joka on helppo asentaa siinä kyselyvaiheessa ja myöhemminkin MS sivulta: Internet Explorer 9 . <

Vastasitko varmasti aloittajan kysymykseen.
Vastaavan kaltainen ongelma Lenovossa ( vuoden vanha ) & W7 64b & Firefox. Tässä tapauksessa sivu nykii vertikaalisuunnassa muutaman sekunnin välein ja heittää sivua monatakin sentiä alaspäin ja samalla kursorikin hyppää riviltä toiselle. Toisinaan ongelma lakkaa alkaakseen jälleen uudestaan.

Vastasin kirjoittamani viestin edelliseen viestiin jos et sattunut ymmärtämään asiaa.

Auttoiko sinun kysymyksesi jotenkin ratkaisemaan aloittajan ongelman; tuskinpa ...
>> Poista se FIREFOX ja alat käyttämään internet Explorer 64 bittistä versiota joka on koneellasi valmiina; ongelmat loppuvat siihen paikkaan. ...Ihan vaan kokemuksesta kerron tämän ohjeen ja on varma että auttaa.

Kovin on mahtipontista tekstiä, varsinkin kun samalla sivuutit suuressa varmuudessasi manintani lisätietoineen siitä, että sama ongelma esiintyy myös Mickeyn selaimella? Oudon selektiivistä ja sokeaa lukemista.

"Olen kokeillut myös Mickeyn selainta saman ongelman jatkuessa, eli selaimella ei vakuta olevan mitään tekemistä asian kanssa."

Ps. Olen käyttänyt noin kahdeksan vuotta Firefoxia ilman ongelmia. Mickeyn selain saattaa olla aivan ok ja on parantunut, vaan ei ole ainoa sellainen. Joskin tuo "isoveli-kuvio" on aina hieman kiusannut, joka olikin aikoinaan kimmoke Firefoxiin siirtymisessä ja lisäksi siihen aikaan Mickeyn selain ei ollut kaksinen. Mitä vähemmän keskitettyä tietoa käyttäjistä, sen parempi, mutta se onkin sitten aivan toinen debaatti. Facebookit & Co sama asia...
>>Kovin on mahtipontista tekstiä, varsinkin kun samalla sivuutit suuressa varmuudessasi manintani lisätietoineen siitä, että sama ongelma esiintyy myös Mickeyn selaimella? Oudon selektiivistä ja sokeaa lukemista.

No woi wee, kannattais nyt kuitenkin kokeilla sitä Exploreria.
Jos nyt joku h,,,lvetin mikkey on joku selain niin mitä sitten, kokeilkaa nyt kaikki muut selaimet läpi ja sitten alatte käyttämään Internet Explorer 9 ja kas kumma ;)) ongelmat loppuivat.
Mutta tyhmää päätähän saa hakata vaikka seinään eikä se siit' tuu yhtään viisaammaksi, joten jatkakaa ;)
>> No woi wee, kannattais nyt kuitenkin kokeilla sitä Exploreria. Jos nyt joku h,,,lvetin mikkey on joku selain niin mitä sitten,

Täysin tarpeetonta meuhkata ja vulgaaristi kiroilla julkisella foorumilla.

Ihan vain tiedoksi : Mickey = MS = Explorer.
No vie VULGAARI se konees huoltoon mitä täällä kitiset jos sun konees on paska.

Vai luuletko että täällä joku mekaanikko korjaa sen netin kautta, hahhahhaaaa.
Nämä nettifoorumit vaikuttavat olevan kuin alkoholi joillekin paljastaen heidän todellisen sivistymättömän ja tyhjän persoonan.

Netti antaa vääränlaisen nimettömyyden harhan kuten alkoholikin sumentaa käyttäjänsä. Netissä ei todellisuudessa mikään ole nimetöntä, kaikki on jäljitettävissä.
Älä ota enää sitä alkoholia kun sulla tuntuu tulevan siitä vakavia haittoja.

Sulla ei tuo kielioppi ole kovinkaan hyvin hallinnassa (>> paljastaen heidän todellisen sivistymättömän ja tyhjän persoonan. ) mm. tässä lauseessa puuttuu possessiivisuffiksi ja ensin käytät monikkomuotoa ja sitten muuttuukin yksikkömuotoon. Pitäisköhän sun mennä opiskelemaan, mutta ei taida hyödyttää kun tuo pää taitaa olla tyhjää täynnä ,) Ole hyvä !!!
"14351451451"

Mihin tarpeeseesi tuo lapsellinen ja krooninen suunpieksentäsi vastaa? Mitä se antaa informatiikkaa koskevalle foorumille?

Korvantauksiesi kuivumista ja penikkataudista yli kasvamista odotellessa oheisilta palstoilta saattaisi löytyä oikeampaa apua todellisiin tarpeisiisi:

- http://keskustelu.suomi24.fi/debate/2795
Et kertonut Asuksesi mallia? Et kertonut, käytätkö erillistä hiirtä?

Ainakin N53J:ssä tasohiiren saa pois käytöstä näin:
Ohjauspaneeli > Laitteisto ja äänet > Hiiri > ELAN-välilehti > Klikkaa ruksi kohtaan "Poista käytöstä, kun USB-hiiri on käytössä" > OK.
Kennelle mahdat olla kommentoimasa? Ainakin omalla kohdallani vaikka keskeytän kirjoittamisen ja seuraan vaikkapa tätä kirjoitusboxi, niin kursori liikehtelee ja vaihtaa paikkaa yksin ja sivu nykii ja hyppii aika ajoin vertikaalisuunnassa.

Jotakin nettisivua lukiessa sivu oireilee samalla tavoin ja tekee lukemisesta vaikeaa. Toisinaan ongelma katoaa hetkeksi ja alkaa taas uudestaan.

Ps. Kannusta olle menemättä henkilöihin, olla nimittelemättä ja pitäytymään vain itse asiassa.

PsPs. Alatko myös livessä solvaamaan kanssakeskustelijoitasi, perheenjäseniäsi, opiskelukavereitasi tai kollegoita jos jo olet työiässä, joiden kanssa ajatukset ovat eriäviä? Olisiko aika opetella ihmisten tavoille?
Koeta nyt puupää tajuta että sun kone on risa, tekisit jotain järkevää jos kykenet tai lue koko ketju uudestaan ja poimi sieltä mielestäsi parhaat ohjeet :) ja noudata niitä.

Se kone ei tule täällä kuntoon eikä ne imuroimasi virukset poistu vaikka kuinka valitat täällä.
Lopeta tuo lapsellinen ruikuttaminen ja mene opiskelemaan tai vaikka menisit töihin johonkin tai työttömille tarkoitetulle kurssille joka opettaa hakemaan töitä esim.
"mirrrrrkko"

Oikea palsta sinulle, täällä olet väärässä paikassa :

- http://keskustelu.suomi24.fi/debate/2795
Sinulle näyttää olevan tuttu palsta kun suosittelet sitä muillekkin jotka ovat omalla tasollasi.

Itselläni ei ole tarvetta edes uteliaisuudesta katsoa suosittelemallesi sivulle, koska arvaan että se on tarkoitettu vain sinun älykkyysosamääräsi omaaville henkilöille.

Pysyttele siis siellä !!!
Aloittelijalleko vastasit?
Aloittelijalle.... eli sulle.
Tilanteen päivitys. Lenovon ohjelma ilmoitti "Hotkey Features Inegration" :ssa olevasta ongelmasta ( sulki sen - shut down ) ja kehoitti sen päivittämään valmistajan sivulta johon se antoi suoran linkin.

Tuon päivityksen jälkeen ( reilu viikko sitten ) ei anakan toistaiseksi ole ongelmia ollut joista tässä ketjussa kerroin. Kone starttaa normaalisti, kursori pysyy paikallaan, hiiren nuoli ei vaella, eikä sivut nyi ja pompi vertikaalisuunnassa. Kone vaikuttaa jälleen täysyn stabiililta kuten aiemminkin.
Mitkään temput ei auta. Paitsi ehkä koneen vaihto. Kursori hyppii kontrolloimattomasti ASUS-läppärissä ja sabotoi kaikkea työskentelyä.. Eikä vika ole sovellusohjelmissa, vaan ASUS-koneessa.

Luin jostain ulkomaan elävien palstasta, että pitää asentaa tasohiirelle uusi ajuri. Asensin. Ei auttanut sekään. ASUS hyppii jatkuvati kuin lottovoiton saanut city-kani. Ja lottovoitinhan se ASUS on saanutkin: rahansa tienannut pelkkää passkaa myymällä.

Eli passkan möivät. Eikä ollut edes mikään ihan kaikkein halpismaisin peli, vaan hinta tonnin luokkaa.

Seuraavan läppärin ostan sellaisesta putiikista, jossa on kuukauden palautusaika, ja jos pienintäkään vikaa ilmenee, kiikutan passkan takaisin karvoineen päivineen.
"Seuraavan läppärin ostan sellaisesta putiikista, jossa on kuukauden palautusaika, ja jos pienintäkään vikaa ilmenee, kiikutan passkan takaisin karvoineen päivineen."

Asuksilla on 24 kuukauden takuu. Mitä tuo "kuukauden palautusaika" sinua siinä auttaisi? Vai ostitko rikkinäisen koneen jobbarilta ilman takuuta ja nyt sitten toteat Asuksen olevan huono merkki?
Meilläkin on ollut vastaava hiiriongelma. Asia saatiin ainakin omassa läppärissä korjattua sillä, että putsasin kosketushiiren ihan talouspaperilla johon ruiskautin ikkunanpesuainetta (poistaa rasvaa). Hiiri kuitenkin kerää ajan kuluessa kaikenlaista möhnää ja oletin, että nimenomaan tuo rasvan kertyminen voisi olla ongelmana. Muita toimenpiteitä tuolle hiiriongelmalle ei tehty (esim. ei vaihdettu tulikettua Exploreriin)

Noh, tämä nyt tosiaan toimi meillä mutta voihan koneessa toki jotain muutakin häikkää olla johon auttaa sitten vähän tieteellisempi ratkaisu. Kannattaa kuitenkin kokeilla, eipä tuo nyt ainakaan paljoa aikaa tai rahaa vie. :)
Kokeilkaahan Fn + F7.
Miksiköhän tuolla ulkona aina sataa tota lunta, saiskohan sen kytkettyä jostain ohjauspanelista pois?
"Ainakin N53J:ssä tasohiiren saa pois käytöstä näin:
Ohjauspaneeli > Laitteisto ja äänet > Hiiri > ELAN-välilehti > Klikkaa ruksi kohtaan "Poista käytöstä, kun USB-hiiri on käytössä" > OK."

No ainakaan minun ASUS N71J:ssäni tuo ei auta mitään. Ruksi on päällä, mutta niin vaan hiiri liikkuu kun tasohiirtä sivelee.

"Kokeilkaahan Fn + F7."

Saattaa ehkä toimia Acerissa, mutta ei Asus-koneessa, jossa se pimentää koko ruudun.

"asuksessa painetaan fn ja f9 näppäimiä ja silloin tasohiiri lukittuu"

No ei lukitu ainakaan tämä ASUS,

Olen kokeillut myös päivittää ajuria, mutta mikään ei auta.

On ihan käsittämättömän idioottimainen ja sitkeä ongelma.

Olen teipannut paksun pahvin tasohiiren päälle, mikä vähän tasoittaa ongelmaa, mutta ei poista sitä. Pitäisi varmaan irrottaa karvat tasohiirestä, että saisi sen pois päältä.

Kyllä ASUS on ihan täys passka, juuri tuon yliherkän, hallitsemattoman ja itsepäisen tasohiiren takia. Se on kuin pahinkin viirus. Oli tasan viimeinen ASUS, jonka ostan.
Vanha aihe, mutta sama ongelma. Siihen auttaa koneen uudelleenkäynnistys. Kyseessä on ennemminkin ominaisuus kuin vika. Itselläni on varaläppärinä Asus B50, ja tasohiiri muuttuu välillä holtittomaksi. Kun sormea liu'uttaa sen pinnalla, kursori hyppelehtii.
sama vika minulla muttei täältä saa asiallista neuvoa ,kaikki vitun näsä viisaita selittelijöitä eivät tiedä edes mikä nenästä vu,otaa olevinaan parempiakin insinöööriå
Minulla oli ongelmia Asuksen miniläppärin tasohiiren kanssa, eli se ei meinannut toimia tai toimi vähän miten sattuu. Syyksi paljastui suunnitteluvirheTuohon on kai useampiakin korjauskeinoja, itse purin läppärin osiin ja leikkasin yhdestä kohtaa vähän pois semmoista "metallikelmua". Sen jälkeen loppui hyppimiset.
Mulla sama ongelma Samsungin kanssa, käytän Firefoxia.

Kursori hyppää ihan kreisisti, mm.kun kirjoittaa meilejä /tai käyttää wordiä (2013 versio).
MIkä avuksi, ei tämä voi olla normaalia??!

Onko syynä Firefox selain vai?
Viisaat jotka tiedätte asiasta, please auttakaa opiskelijaa ;)!
Ota tasohiiri pois käytöstä niin kursori kummasti asettuu paikoilleen :)
 /   /  /  /  / Asus läppäri kursori hyppii itsestään

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta