Ratsastusleikkejä!

leikkiridaaja0011

Eli haluaisin tietää erilaisia ratsastusleikkejä, joita voi leikkiä esim. leirillä, kun mennään ilman satulaa! Peilin ja värin tiedän jo, mutta kertokaa muitakin leikkejä, ja selittäkää miten niitä leikitään =)!

29

5825

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jexx

      No me olemme ihan leireillä ja muutenkin tunneilla pelaillu värin ja peilin lisäksi esim. Viestiä, eli on jonkinlainen rata ja 2 joukkuetta ja sit haetaan jonkinlainen juttu, esim. meillä oli estetolpat josta piti hakee puominkannatin ja tuua seuraavalle lähtijälle ja meidän piti sit siinä pujotella takasin. Sit vaikeutettiin sitä, et kun tuli takas puominkannatin mukana, piti mennä jonkinlaisee asentoo, esim. naistenistunta, väärimpäin yms. ja aina sai mennä omalla vauhdilla. :DD Viesti on hauskaa, jos on rata, mut sori jos et saanut selvää, oon huono selittää ;D

      Sit olen kuullut hipasta, leirillä en kerennyt kun meiltä loppu aika, mut sitäki pelataan melkein samalla tavalla ku normisti ilman hevosta. Eli yks jääjä, jää ilman heppaa, sit se yrittää saada niit muita kiinni, jotka ratsastaa hevosilla. sit kun se saa sen kii se tulee alas, ja se entinen hippa nousee sen hevosen selkää :D

      Siinä muutama, ois niit muitaki, mut en jaksa selittää :D

    • leikkiridaaja0011

      Kiitti!! =DD jja jos tiiätte lisää, nii selittäkää vaan! ;DDD

    • ainebos

      Matka maan ympäri:

      Eli pyörähetään selässä yks kierros, esim. ravissa. Toi ei varsinainen leikki oo mutmut...:)

    • assi

      ei sitä ravissa voi tehä!!Käynnissä joo ja paikallaan muttei todellakaan ravissa.
      Laukassa ehk mieluummin.Ravissahan pomppii todella paljon ja ethän sää pysty keventämään siinä sivuasennossa!!

      • voi että-.-

        voi-.- ei ravissa aina oo pakko keventää :D


      • Anonyymi

        Sun ei tarvii keventää ravissa, siinä voi vaan istua ja kyllä maailmanympärys matkaa voi tehdä ravissakin😊


    • gaggggagtfesa

      assi: ei sun tarvi aina keventää.. Hepalle helpompaa ku et koko ajan kevennä..

    • leikkiridaaja0011

      =DD Onks muita leikkejä??=DD

      • Anonyymi

        Maa meri laiva/ilma/taivas:



        Sovitaam missä on maa missä meri ja missä vaikka ilma on. Kaikki alottaa keskeltä ja esim ratsastuksen opettaja huutaa ilma niin kaikki ratsastaa ilmaan ja joka on vika nii se tippuu jos alussa päättää et ravilla pittää siirtyy nii sit ei saa mennä alussa sovittua matkaa (n2metriä) käynnissä tai edes laukassa. Sit sopii vaik et käyntiä nii sit pelkkää käyntiä. Ja jos menee liian pitkään väärää askellajia, nii tippuu. Viimenen jäljellä olija voittaa


        Ja jos ollaan ilmassa, ja huutaja huutaa ilma ja jos yksikkään heppa liikkuu nii se tippuu


    • assi

      Harjoitud raviakaan ei voi tehä sivuasennossa... Ja jos on aloittelevampi ratsastaja niin ei se osaa harjotusravia.Ja meiän ope käskee keventämään useammin.

    • assi

      Entäpä vaan se ,että menisit kaulalle makaamaan ja käsiä yreitettäis laittaa kaulan ympäri.Siinä on kiva loikoilla.

    • maariitt

      assi// miä teen hoitsulleni aina tuollai tunnin jälkkee :)

    • assi

      :)
      Ratssiopeni sanoi et tehään tolleen niin se oli huisin kivaa kantsii kokeilla!!

    • leikkiridaaja0011

      Assi, mäki teen noin joka ridauskerta... ja ei oo pakko aina keventää..::DD Ja oon ridannu n. 6v, joten enköhän mä osaa mennä harjotusravia??=DDD Eli voin ihan hyvin mennä ravissa maapallon ympäri.. oon mennykkin jo, ja oli aika helppoa....::DDD

    • assi

      Mut mites ohjaaminen?Kai on taluttajat??Ja mää ymmärsin,että kysyit kun olit menossa sinne leirille,että just sun piti keksiä ohjelmaa ja,että siellä olis voinu olla joitaki jotka ei osaa mennä sitä.

      • leikkiridaaja0011

        Eei siis mun pidä sitä ohjelmaa keksiä...;D Me kaikki saadan antaa vinkkei, et mitä leikitää..;D Ja menin suoraa uraa sitä maapallon ympäri hommaa ravissa, ja pohkeilla aina ohjailin, ennenku käännyin esim. sivulle, ja ihan nätisti meni sen uran loppuun asti =)!


    • MÄÄÄÄÄ

      olisko lisää LEIKKEJÄ joissa olis niinku voittajaja tälleen ettei vaan täällätteitä yksin tehtävia juttui...??

    • kapteenitkäskyyn

      Joskus leikittiin "kapteeni käskee" -leikkiä. Siitä jäi ikuiset muistot, se oli tosi mukavaa :D Jos teki jotain väärin/väärään aikaan/tai ei tehnytt, sai rangaistuksen. Muut tunnilla olijat voivat vaikka keksiä näitä "rangaistuksia", esimerkiksi itte "jouduin" menemäään kymmenen kierrosta kevyessä istunnassa kädet sivuilla, meemään kevennystä monta kierrosta (mentiin ilman sauloita, joten keventäminen oli haasteellisempaa), "kuolleena ikkarina" pari kierrosta (eli ollaan hevosen selässä sivuittain mahallaan vähän kuin makaamassa), sitten ravaamaan väärin perin ja tekemään maailman ympärys matkoja. Tosin rangaistukset olivat niin hauskoja, että niitä halusi kokoajan :D Jouduimme myös mm. laulamaan ukko nooaa, ja huutamaan viisi kertaa, että ratsastuksen opettajamme on paras. (Erkki korvatkoon rats.opettajani nimen) eli: Erkki on paras! (5x)

    • Tallilla jossa kävin lapsena, leikittiin ihan tavallisia ihmisten leikkejä, mutta ratsain. Hippa oli yksi suosikeista, mutta leikimme myös rosvoa ja poliisia, tai jos kentällä oli tarpeeksi porukkaa, osa ratsukoista esitti lehmiä ja muutama yritti sitten näitä paimentaa kuin karjapaimenet.

      Temppuratoja oli aika usein. Puomeja jotka piti pujotella pituussuunnassa (niin että se väli mistä hevonen kulki, oli mahdollisimman kapea), esineiden poimimista mahdollisimman matalalta joko pysähdyksissä tai tasosta riippuen vauhdista. Joskus radat mentiin pareittain, niin että ratsukot lähestyivät toisiaan vastakkaisista suunnista. Toisella oli kädessään esim raippa joka vauhdissa heitettiin toiselle ohitushetkellä (ei tosin onnistu jos toinen tai molemmat hevoset pelkää raippaa). Jos raippa putosi, siitä sai virhepisteitä. Raipan tilalla voi olla mikä hyvänsä esine; mitä pienempi, sen haastavampi, mutta meillä käytettiin raippaa. Tai joskus oli tavallisia pujotteluratoja, nekin parityönä niin että toinen ratsasti sokkona ja toinen neuvoi miten pujotella. Ei muuten ollut ihan helppoa!

      Tämän ketjun aloituksesta on jo aikaa joten leirille ei enää ehdi, mutta voihan leikkejä leikkiä huvikseenkin ja niitä voi ehdottaa vaikka ratsastuksenopettajalle. Olisi tuntihevosille vaihtelua tavanomaisiin tuntijuttuihin. :)

    • leikkiridaaja0011

      Kiitti vinkeistä!:):) Ja ajattelin tätä viestiketjua tämän vuoden leirille (2013) ;))) Tiiättekö lisää leikkeä/ temppuratoja? :):)

    • destiel

      Talli palaa - on aika klassinen :)
      Sinä on siis erilaisia "talleja" (meillä käytetään yleensä tötsiä) joissa hevosten pitää "asua". Kun jäänyt huutaa "Talli palaa, pakko vaihtaa!" ratsukot lähtevät joko ravissa tai laukassa vaihtamaan tallia (mikä ei saa olla viereinen) ja se, joka jää yli (jos ratsukoita on esim. 8, tötsiä pitää olla 7) joutuu jäämään :)

      Se on tosi kivaa, ja ollaan monesti leikitty :)

    • Tallityyppi

      Itse en ole vielä kerennyt näitä leikkimään, mutta tässä kumminkin ehdotuksia "seuraa johtajaa" temppurata ja kananmuna lusikassa kisa eli kisaaja/leikkijät yrittävät saada kananmunan, pallon tai jonkun muun pyöreän pysymään lusikassa tai muussa mennessään jotain rataa ratsastaen tai hevosta taluttaen.

    • agrologi AMK

      Jerusalemin suutari: Musiikki soi (tai opettaja viheltää tai mikä tahansa ääni), kun musiikki (ääni) loppuu tullaan alas hevosen selästä ja kiietään väärältä puolelta takaisin. Hitain tippuu aina pois pelistä. Pelataan niin pitkään, että jäljellä on vain yksi ratsastaja.

      Kettu (tai ketun metsästys): Yksi valitaan ketuksi ja hän lähtee laukkaamaan. Muut yrittävät ottaa ketun kiinni. Kettu vaihtuu, kun joku onnistuu koskettamaan kettua. (Vaatti reilun kokoisen kentän ja hevoset, jotka eivät potki toisiaan ja jonkin verran taitoa ratsastajilta)

      Seuraa johtajaa: tehdään osasto ja kaikkien on tehtävä samat likkeet, kuin kärkiratsastajan. Johtajaa vaihdetaan niin että kaikki saa johtaa vuorollaan. (ei kannta tehdä kovin pitkää jonoa, vaan jakaa isompi ryhmä kahdeksi osastoksi, niin kaikki näkee mitä kärkiratsastaja tekee.)

      Juoru: muut menee pois maneesista (tai ulkokentällä niin että eivät näe). Kaksi ekaa jää maneesiin. Eka suorittaa muutaman liikkeen kouluohjelman. Kolmas tulee sisään. Toinen suorittaa saman ohjelman kuin ensimmäinen (niin hyvin kuin pystyy/muistaa) kolmas katsoo. Sitten neljäs tulee maneesiin ja kolmas suorittaa ohjelman taas niin hyvin kuin kykenee. Jne. kunnes kaikki on vuorollaan ohjelman suorittaneet. Jutun hauskuus on siinä, että yleensä viimeisen suoritus on aika erilainen kuin alkuperäinen esitys. Homma vielä hauskempi, jos jokuu kuvaa suoritukset ja näin viimeinenkin saa nauraa sille miten ohjelma on muuttunut, kun esitykset katsotaan yhdessä.

      Käyntiviesti: jaetaan porukka kahteen joukkueeseen ja sovitaan reitti. Reitti pitää suorittaa käynnissä, jos hevonen siirtyy raviin pitää suorittaa tietty rangaistus (esim. pysähdys ja peruutus tai voltti). Nopeampi joukkue voittaa. (sopii myös vähemmän ratsastaneille)

    • kakka

      tallipalaa on kiva leikki

    • Talli palaa

      En tiedä lukeeko tuo jo tuolla mutta me ollaan oltu talli palaa kilpailua. Eli vähän samantapainen kuin tuolileikki ,mutta tässä käytetään tolppia jotka on laitettu jonoon/riviin keskelle kenttää. Kun huudetaan TALLI PALAA kaikki yrittävät päässä mahd. nopeasti jollekkin tolpista & pitää siitä kiinni. Se jolle ei riitä tolppaa tippuu & viimeisenä jäänyt voittaa.
      Tosi hauskaa.

    • Leikkejää

      lisäksi vielä Romeo & Julia
      Jaetaan porukka pareihin, toiset toiselle lyhyelle sivulle ja toiset toiselle n (toisessa päässä Romeot ja toisessa Juliat). Juliat huutaa "Romeo, tule pelastamaan minut!" ja sillon Romeot ratsastaa Juliansa luokse, tulee alas selästä ja taluttaa molemmat hevoset takaisin toiseen päätyyn. Askellaji vapaa.

      Hidas & Nopea
      Porukka jaetaan pareihin, pareista toinen asettuu toiselle lyhyen sivun keskelle ja toinen toiselle. Toinen on hidas ja toinen nopea. Valitaan askellaji ja molempian tulee ylläpitää kyseinen askellaji. Nopea yrittää ottaa Hitaan kiinni mahdollisimman nopeasti, eli hidas menee mahdollisimman hidasta esim laukkaa, ja nopea mahdollisimman nopeaa laukkaa.

      sitten voi pitää ratsastajille taukojumpan, jolloin suoritetaan eri jumppaliikkeitä, esim vasemmalla kädellä oikean jalan varpaita, ja toisinpäin, Kolautetaan kannat yhteen kaulan yläpuolella/ kolautetaan jalat yhteen pepun yläpuolella, Kosketa hevosen korvia/häntää jnejne.

    • Anonyymi

      Jollekkin ratsastajalle kuolaimet suuhun ja satula ja sitte joku ratsastaa sillä

      • Anonyymi

        Hyvä idea hei


    • Anonyymi

      Tätä ei vielä näkyny, eli Jerusalemin kuningas on yks kiva! Siinä maneesissa/kentällä on ympäriinsä puomeja/kavaletteja. Liikutaan ympäri maneesia/kenttää musiikin soidessa. Kun musiikki loppuu, pitää mennä lähimmälle puomille/kavaletille ja pysäyttää hevonen niin että etukaviot ovat puomin toisella puolella ja takakaviot toisella puolella. Puomeja pitää aina olla yksi vähemmän kuin ratsastajia ja aina se kuka jää viimeiseksi eli ei ehdi millekään puomille, tippuu. Se kuka jää viimeiseksi, on voittaja. Tätä voi myös aloittelijat leikkiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3789
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2284
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe