AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Vinkkejä portfolion tekoon?

Vinkkejä portfolion tekoon?

4 Vastausta 395 Lukukertaa
Kun kyseessä ei ole sähköinen portfolio, pitäisikö portfolion muistuttaa esitettä vai riittääkö, jos on sivuja joissa kuvia valkoisella taustalla?

Kiitos jos joku auttaisi...
Oma asiasi.

Se kun on sun portfolio, se on ittes tehtävä. Ilmeisimmin materiaalia ei oikein löydy, silloin portfolion ilmiasu on pian tärkeämpi, kuin sisältö.

KVG, hakusanaksi portfolio.

Vinkkinä:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Portfolio
Kai sitä saa kysyä. En kuitenkaan ole nähnyt muiden graafikoiden portfolioita painettuna, joten ajattelin, että jos niiden tekoon on jotain säännönmukaisuuksia. Netistä löytyy vain sähköisiä kuinka ollakaan...
Siistejen printti portfolioiden löytäminen netin syövereistä ei ole ihan niin helppoa, kuin sähkösten selaaminen.

Minun portfolioni on puoliksi sähköinen ja puoliksi printattu. Printti versioon olen kerännyt vuosien varrella piirtämiäni, tekemiäni kuvia ja onpa mukaan eksynyt muutama valokuva jostain "askartelu" projekteista. Aihioksi portfoliolle valitsin vähän normaalia eksoottisemman näköisen mapin. Seuraavaksi hirveä määrä samanlaisia muovitaskuja mappiin. Sitten skannailin A4, A3 ja A2 kokoisia kuvia ja tulostin ne noin 150 g/m2 A4-paperille.

Portfolion on syytä olla persoonallinen, yhtenäinen ja samalla monipuolinen. Mappi ei ole paras mahdollinen aihio portfoliolle, mutta se mahdollistaa portfolion helpon muokkauksen jatkoa ajatellen. Taitettu portfolio on siistimpi, mutta samalla sellaisen tekoon saa menemään äärettömästi aikaa ja sellaisen päivittäminen tulee aika kalliiksi, kun kirja pitää tulostaa aina uusiksi.

Portfolioni webbiversio on puolestaan taitettu versio printeistä, mutta myös fiksusti kirjoittu blogi ajaa tämän asian.

Tossa on vähän ideoita vähän suppeampaan portfolioon:
http://naldzgraphics.net/resources/premium-brochure-template-designs/
Luovuutesi ja ammattitaitosi ilmenee portfoliosta. Jos teet sen johonkin Powerpoint-pohjaan niin siitä on luovuus kaukana. Käytä siis sitä luovuuttasi ja ammattitaitoasi. Voit tehdä vaikka useamman jos tuntuu siltä että eka oli liian pliisu ja toinen meni ihan överiksi. Tuleepahan harjoiteltua.

Ps. älä rupea liimaamaan originaalitöitäsi jollain erikeeperillä pahviin - ota mieluummin kopiot jotka on varaa tärvellä (se portfolio voi joskus vaikka tippua sulta vesisateessa lammikkoon tai kömpelö työnantajaehdokas kippaa kahvinsa sen päälle).
 /   /  /  / Vinkkejä portfolion tekoon?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta