Laajakaista vs. 4G mokkula

Oletko tulevaisuudessa vaihtamassa laajakaistan 4G mokkulaan mikä tarjoaa melkeen saman nopeuden kuin kallis laajakaistasikin, minua ainakin kyllästyttää iänikuinen johtosekamelska mikä johtuu modeemista ja puhelinpiuhoista, olisi kiva saada melkeen yhtä nopea netti pelkän tikun välityksellä, DNA tarjoaa 4G LTE mokkulaa minkä maksimi voi nousta jopa 40mb/s nopeuksiin parhailla kuuluvuusalueilla.

Hyvä 24mb/s laajakaista maksaa about 40e , mutta melkeen yhtä nopean netin voi saavuttaa DNA 4G LTE mokkulalla missä on XL sopimus, hintaa kertyy vain alle 20e/kk.

Onko tämä nykyaika jo sitä että laajakaistat tulee jäämään historiaan ja mokkuloista otetaan aina vaan enemmän irti ja niistä tulee nopeampia ja luotettavimpia, aiotko pysyä laajakaistassa ja johtoviidakossa vai vaihdatko sen nopeaan 4G mokkulaan ja unohdat johtoviidakon?

20

2609

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • qwerty

      Mulla on kokeiltavana Saunalahden 3G/4G mokkula,nopeus parhaimmillaan
      n.22-28mb/s sisään ja n.1,5-3,5mb/s ulospäin.ei kylläkään tääl päin ainakaan vielä
      4G toimi,ainoastaan Dual Carrier ja 3G.Maksaa 19,80 mokkulasta 4e kuukaudessa
      ja rajoittamaton data.

      • Kiitos vastauksesta qwerty!! Arvostan todella paljon =D


    • olenhark

      Olen kyl ajatellut luopua elisa viihteestä. En ole koskaan vuokrannut yhtää elokuvaa. Toisaalta siin ois ohjelmien tallennus et täytys ostaa tallentava digiboxi

    • suosittelen welhoa!

      mokkulat syvältä sieltä juuri vaihdoin dna welho tupla laajakaistaan. on huippu hyvä"ei töki kuten mokkula ei muuta teekkään"sijoitat kk. maksuun½ lisää saat toimivan dna welho liittymän

    • Umtsis! taas kerran.

      Sitten kun tulee aito 4G niin alan harkita vakavasti vanhan ADSL:n vaihtamista siihen, kunhan näkee mitä se käytännössä on. Tällähetkellä kyseessä on alle neljännen sukupolven vaatimusten mukainen tekniikka, mutta silti sen kauppanimeksi on hyväksytty 4G kun laatukriteereissä joustettiin palveluntarjoajien vinkumisen takia. Nyt UMTS dual carrier:kin luetaan 4G:n piiriin. Perinteistä kusetusmentaliteettia palveluntarjoajien taholta. Nyt eletään todellisuudessa "3.9G" aikaa. Aito 4G on siis LTE-Advanced ja WirelessMAN-Advanced, mitä tällähetkellä ei ole käytössä.

    • seonvittunäin!

      Ennekuin alkaa hihkumaan yhtään mitään niin kannattaa katsoa kaikkien palveluntarjoajien kuuluvuuskartat ja selvitellä millä tahdilla kuuluvuusalueita laajennetaan ja lisätään.

      Jos DNA keskittyy vain pääkaupunkiseutuun, niinkuin kartta vähän vihjaa, niin jos et asu pääkaupunkiseudulla niin DNA kannattaa sivuuttaa kokonaan.

      Elisa on ripotellut isompiin kaupunkeihin antenneja, eli sillä ja saunalahdella lienee kattavin kuuluvuus.



      Kannattaa myös huomioida, että talojen rakenteet ja muut talot ympärillä, metsät, mäet jne heikentää kuuluvuutta. Minä tosin en ymmärrä pätkääkään, että miksi ihmiset hurahtaa langattomuuteen, mikä on laadultaan ailahtelevaa baskaa. Ihmiset vaan lankeaa mainoksiin mitkä on täynnä kivaa teoriaa ja ylisanoja, mutta käytäntö on sitten hurahtamisen jälkeen pelkkää pettymystä. Pitkään aikaan ei langattomuus tule korvaamaan ADSL:ää. Se on fakta. Eli pitäkää langalliset yhteydet ja tilatkaa langallisia yhteyksiä. Sitten kun tekniikka ja kuuluvuusalueet kehittyy yhtä vakaaksi kuin ADSL niin sitten voi alkaa hurahdella langattomuuteen.

    • Homomaasuomi

      Kun suomessa saadaan 4G-verkko toimiman puoliteholla, niin maailmalla nautitaan jo tuhat kertaa nopeammasta 5G-verkosta. En ymmärrä miksi Suomen pitää olla aina tällainen takapajula vähän joka asiassa. Silti tämä on EU:n toiseksi kallein maa asuaa. Ja tämä yhteyksien hinnoittelu... ei hyvää päivää. P4skasta joutuu maksamaan kallista ja täyttä hintaa. Hollannissa esim. nautitaan 400/100 nopeuksista samalla hinnalla mitä meillä saa 20-50 megan nopeuksia. Ja sitten tämä meidän huippumahtava uppausnopeus. Voi VlTTU suoraan sanoen. 20-80 kb lähes kaikkialla. Mitä vlttua sellasella tekee? Esim ammattikäytössä se on iso vitsi. Maailmallakin vitsaillaan Suomen alkeellisuudesta. Mutta turha kuvitella että tämä maa mitään saa aikaiseksi. Täällä vaurauksien hamstraaminen on tärkeämpää kuin kokonaiskuvan kehittäminen. Että tällaisen kapitalistisen paskamaan meidän veteraanit aikoinaan meille taisteli. Hävettää heidän puolestaan.

    • mot2

      pelaako 4g mokkulat windows 8.

      • sperg

        ei ainakaan minulla. seiskassa toimii moitteetta, mutta kun lyö toiseen läppäriin, jossa kasi, niin ohjelma ei avaudu, lataa hetken, mutta sitten ei mitään, Soneran asiakaspalvelu sanoi että "aika outoa" ja siinä se. ainiin ja sanoivat he vielä että pakko on maksaa sopimuskausi loppuun kun on siihen suostunut. toimivutta eivät kyllä takaa.


      • sperg kirjoitti:

        ei ainakaan minulla. seiskassa toimii moitteetta, mutta kun lyö toiseen läppäriin, jossa kasi, niin ohjelma ei avaudu, lataa hetken, mutta sitten ei mitään, Soneran asiakaspalvelu sanoi että "aika outoa" ja siinä se. ainiin ja sanoivat he vielä että pakko on maksaa sopimuskausi loppuun kun on siihen suostunut. toimivutta eivät kyllä takaa.

        Heippa sperg!

        Ohjelmistotukea meiltä ei löydy noihin Windowsseihin, joten siksi menee sormi suuhun täällä päässä. Oisko sitten itse valmistajalla tukea tuohon?
        Muistaakseni, pääset resurssienhallintaan näppäämällä Windows E:n pohjaan. Sieltä sitten valitaan tikun yhteysohjelma ja tuplaklikataan tätä. Tätäkö olet jo kokeillut ja lataaminen keskeytyy joka kerta? Tuleeko mitään herjaa ruutuun?

        Lauren@SoneraPartio


    • Skembojumbodiudiu

      Valitse langaton jos tarvitset nettiä liikkuessasi
      Valitse ADSL jos surffaat/pelaat kotona.
      Jos haluat molemmat, valitse tuplalaajakaista.

      Mobiili on mobiili. Tajusitko? Talojen rakenteet saattaa toimia kuin Faradayn häkki. Ne blokkaa signaaleja, etkä saa tehoa irti. Lisäksi mobiililiittymien nopeus vaihtelee järkyttävästi muutamista kilotavuista megoihin, ja ruuhka-aikoina voit olla ihan tukossa. ADSLllä et moiseen renkutukseen joudu. Käytä siis järkeäsi äläkä lankea typerään hypeen.

      • 14+9

        Samoilla linjoilla, ADSL on kotona parempi, eikä tule säteilyhaittoja. Mielestäni ADSL on muutenkin fiksumpi ratkaisu, koska siinä määritetään käytännössä aina minimikaista, kunhan ei ota sitä maksiminopeutta. Noissa mokkuloissa saanu tottua katteettomiin lupauksiin ja latenssit paukkuu, jos sattuu vähänkään siirtämään, kun se lähtee hakemaan aina uutta mastoa.. hyvä testi on mielestäni, pystyykö katsomaan ylen areenasta tunnin mittaisen luontodokumentin. Jos sen kärsii tehdä ilman, että alkaa tökkimiset haittaamaan, on nopeus kohdillaan.


    • tigerhoo

      Täss pari vuotta ollut Saunalahden tuola TuplaLaajakaista.10/1 3G. Toimii molemmat aivan moitteettomasti. Sopimus loppuu ja mietin uusia vaihtoehtoja. Kokeilussa DNA. lta DNA Veppi 4G." Maksiminopeus 4G LTE-verkossa 150 Mbit/s, vaihteluväli 5-80 Mbit/s" . Hyvinhän tuo näyttää pelittävän, mutta nopeustestissä Saunalahti ja DNA näyttääsuurinpiirtein, mitä lupaavat. Mut ku vertailet eri sivujen aukeamista silmämääräisesti kiinteellä ja DNA nopeella 4G.llä, niin yhtä nopeasti näyttää toimivan, eli kyll kiintee on aina kiintee (ainaski viel), MUTTA... Odotetaan

    • Jälleen pettymys

      Saunalahti täyttä paskaa. Itsellä ollut nyt muutaman viikon saunalahden 4g "mokkula" Turussa käytössä. Kuuluvuuskartan mukaan pitäisi tällä alueella olla UMTS Dual Carrier (Nopeus max. 42 Mbit/s)... Eipä ole nopeuksissa mitään eroja entiseen 3g mokkulaan... Vikailmotukset jne verkkoon pakottamiset tehty ja asian pitäisi olla hoidossa. Paskat ole sanon minä.

      • Jälleen pettymys

        Eli päivisin nopudet 2-7 megaa, riippuen missäpäin kämppää laitos sillä hetkellä on ja iltaisin nopeudet 0-1,5 megaa... Ei edes meinaa ketuttaa.


    • tigerhoo

      ...elikkäs testissä olis Saunalahden ja DNA.aan 4G superit.
      Max 100 pitäis lähtee. Ollaan kummankin osalta hyvinki
      LTE. peitto alueella. Pitkin päivää ja iltaa testailtu ja.
      Toss parasta, mitä löytyy...
      Saunalahti: Download Speed -> 14.48 Mbps - Upload Speed -> 2.17 Mbps
      DNA: Download Speed -> 88.42 Mbps - Upload Speed -> 38.45 Mbps

      DNA.aa pitäny hyvinki kutinsa koko ajan ja Saunalahti heittelee ku mikäki.
      Aina Saunalahti, vaan mitenkäs ny????????????

    • Se joka ei asu hesas

      3G Mokkulat on paskoja.

      Suomessa on liian vähän 4G verkkoa joten ei niilläkään tee mitään

      ESIM. Virossa EMT on saavuttanut 4G nopeuksilla 99.9% viron pinta-alasta, osa myös merialueista on 4G verkossa.

      Suomessa prosenttimäärä on max, 5% suomen pinta-alasta

      ETTÄ ON EROA

      Ja jos omalla alueella toimii DNA saunalahti tai Sonera 4G:nä suosittelen Soneraa jos toimii vain 3G suosittelen Saunalahtea tai Soneraa Jos on vain 2G alue suosittelen ELISA(saunalahti)/SONERA/DNA valokuitua / Soneran tai Elisan(saunalahti) ADSL - modeemia

      Nettitikuilla EI TEE MITÄÄN!

      T:Se joka ei asu Helsingissä!

    • tyydynkiinteeseen

      riippuu ihan paikasta, ite käytin 4G 50megasta, mutta palasin kiinteään kun en tarvitse nettiä matkoilla.

    • Mokkulatios

      Mox

      Tilasin dna 4g veppi teho mokkulan. Saas nähdä miten kuuluu täällä Sipoon ja Vantaan rajoilla. Onko muut olleet tyytyväisiä dna:n 4g veppiin??

    • Wanha Win7 kone, kotimokkula WLAN 4G Turun keskustan kivitalossa Muita koneita verkossa perjantai ilta

      Nopeustesti antaa tulokseksi 48 megaa.

      Eli aika alakanttiin teidän lukemat

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe