FIAT Freemont

Oli Croma omistaja

Aika monta autoa on parkissa jälleenmyyjien pihoilla, en ole vielä nähnyt yhtään liikenteessä (huonot silmälasit) onko tietoa miten on mennyt kaupaksi ja miten asiakkaat ostavat Fiatin joko Fiiattina vai onko Dodge oikea nimi??

26

7531

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • trbnerr

      Nehän oli ihan paskoja Dodgenakin. Niistähän sanotaan, että dorka ajaa Dodgella.

      • /////Freemont

        Käväsin muutama viikko sitten Fiat- liikkeessä, ainakin yhdessä oli lappu että odottaa luovutusta asiakkaalle. Eli ainakin se oli myyty. Lieneekö tuota Freemontia vielä paljoa mainostettukaan?


      • nerobatti
        /////Freemont kirjoitti:

        Käväsin muutama viikko sitten Fiat- liikkeessä, ainakin yhdessä oli lappu että odottaa luovutusta asiakkaalle. Eli ainakin se oli myyty. Lieneekö tuota Freemontia vielä paljoa mainostettukaan?

        Luit sitten hieman huolimattomasti.Siinähän Freemontin tuulilasissa luki "luovuttu myymästä kysynnän puutteesta"
        Noi Freemontit on varmasti ensi vuonna huutonetissä myynnissä alkaen huudot 1000eur.


      • Croma omistaja 2010
        nerobatti kirjoitti:

        Luit sitten hieman huolimattomasti.Siinähän Freemontin tuulilasissa luki "luovuttu myymästä kysynnän puutteesta"
        Noi Freemontit on varmasti ensi vuonna huutonetissä myynnissä alkaen huudot 1000eur.

        No joo, ainakin Lohja liikkeessä oli useita melko kalliita autoja ja selvästi oli ollut "riittävän kauan" pihalla koska levyjarrutn oli ruosteessa. Saa nähdä miten onnistuu vai tuleeko tästäkin se tunnettu Nokian E-Floppi.


    • stile

      Ostaako joku muutenkaan Fiattia tänä päivänä? Uskomatonta miten merkin markkinaosuus saadaan pudotettua parissa vuodessa 4 % -> 0,5 %...

      On mahtanut fiudella ovi käydä sen kaverin kohdalla, joka valitsi aron maahantuojaksi :D

      • Puhtain moottori

        Fiattia menee aina vaan paremmin kaupaksi.
        Älkää olko ennakkoluuloje vankeja.


      • Vääräsyy

        eihän se siitä johdu, vaan siitä että uusia malleja ei tehdä ollenkaa Euroopassa, jotain tolkkua niihin juttuihin


    • ......Fiat...

      Ei mulla ainakaan ole arosta mitään pahaa sanottavaa. Kaikki on pelannut hienosti. Ja muutenkin Fiat on pelannut hyvin. Ja aina huoltojen jälkeen on aro ollut kiinnostunut jälkihoidosta että miten pelasi. Ei ainakaan aikaisemmilla merkeillä ole moista jälki " Hoitoa" ollut ja merkit on sieltä tunnetusta päästä. Että kyllä siellä satsataan merkin arvostuksen nousemiseen. No näin minulla toki kokemuksia on muitakin.

      • Kyllä maksaa

        No ainakin laskutus pelaa hienosti. Noi "jälkihoidot on joka merkillä nykyisin.


    • ei syytä kehua

      No onpas siitä hirveästi iloa, että joku galluppikyselijä soittelee määräaikashuollon jälkeen keskellä työpäivää.

      Jos haluaisivat oikeasti arvostusta lisätä, niin näihin voisi panostaa

      - huoltohinnat 30 % kalliina pidettyyn Deltaan verrattuna, syynä mm. huolto-ohjelmaan kuulumaton "jarruhuolto" (hintaa satasen verran), josta on välillä "unohdettu" mainita huoltoa tilattaessa

      - takuukorjauksissa on linja ihan selkeästi se, ettei mitään palikoita ole maassa ja "otamme yhteyttä, kun saamme vastauksen tehtaalta / osia tulee maahan" ... kuukaudet vierivät eikä yhteydenottoa kuulu = odotellaan, josko asiakas unohtaisi ja kerkiäisi mennä takuu umpeen

      - asentajat täysin pääsiäiskäsiä, tietotaito taisi jäädä Deltalle, esim. vesipumpun vaihtoon menee 2 päivää

      - ei puhettakaan, että takuukorjauksen ajaksi saisi sijaisauton

      - markkinointi on täysin nollissa, liikkeissä ei ole esittelyautoja (vaikka on saattanut olla mainoskampanja lehdessä, mutta nämähän ovat vain kulissia, voidaan tehtaalle päin väittää, että kaikkemme teemme, autojen osto omaan varastoon on samaa sarjaa), webbisivut aina puolitangossa, monella mallilla tilanne on jo pari vuotta ollut epäselvä, tuodaanko mallia enää maahan ollenkaan ja jos tuodaan, niin tuodaanko muuta kun karvalakkia

      - webistä ei löydy autojen hintatietoja, saatavilla olevia varusteita eikä varusteiden/varustepakettien hintoja, ei ainakaan samasta paikasta ... ja joku automaaginen laskuri, josta voisi hiirellä klikkailla haluamansa mallin & varusteet ja joka laskisi kokonaishinnan on niin utopistinen juttu, ettei sellaista ole vielä nähty ...Alfalle sellainen kyllä saatiin, mutta sitähän myydäänkin nykyään enemmän kuin Fiatia

      - maahan tuotuja autoja (joille ei ole ostajia tiedossa eli koko operaatio on ollut tehtaan kusettamista, esitetään että myynti vetää) dumpataan 3 tonnin alennuksilla ... ja autonsa aiemmin täyteen hintaan ostaneet kiittää (tätä on harrastettu myös Nissanin kanssa)

    • GP Air

      Minulta kyllä kysyttiin määräaikaishuoltoa varatessani että "haluanko että tehdään jarruhuolto, maksaa 100 € ? - ei pakollinen". Ajattelin että ei tarvitse teettää kun vasta ensimmäinen vuosihuolto joten en teettänyt. Olin suht tyytyväinen huoltoon ja Fiatini on pelannut moitteetta ainakin tämän ensimmäisen vuoden.
      Markkinointiin voisi kyllä satsata enemmän, yhden pienen mainoksen Freemontista olen sanomalehdessä nähnyt. Alfa Romeon ja 500:n mainoksia kyllä vähän enemmän. Asiakaslehtikin olisi mukava. Nyt on tullut vain kilpailevilta automerkeiltä osoitteeseeni lähetettyjä asiakas/mainoslehtiä.. Tietenkin myyntiin vaikuttaa malliston laajuus ja miten uusia malleja on tarjolla. Tällä hetkellä tuo Freemont on uusin ja kohta pitäisi tulla myös uusi Panda ja uudistunut Punto.
      Jospa se myynti siitä pikkuhiljaa piristyy ; - )

      • marea mies

        oli markkinointi deltan aikaam iha eri luokkaa, tuli lehteä ja markkinointi kirjeitä. Oli viini/juusto iltoja ja vaik mitä muuta. Näky lehdes ja töllös, ja punto oli luokkansa myydyin monta vuotta.ja kokonais sijoitus 15 parhaan joukos.


      • vmnsmhllv
        marea mies kirjoitti:

        oli markkinointi deltan aikaam iha eri luokkaa, tuli lehteä ja markkinointi kirjeitä. Oli viini/juusto iltoja ja vaik mitä muuta. Näky lehdes ja töllös, ja punto oli luokkansa myydyin monta vuotta.ja kokonais sijoitus 15 parhaan joukos.

        Mitä Deltan asiakaslehdestä muistan lukeneeni, Fiat oli Suomessa v.1999 seitsemäntenä myyntitilastoissa. Saksalaista autolehteä luen toisinaan kirjastossa, jossa on kuukausittainen saksan myyntititilasto. Fiat taisi olla joskus kesällä sijalla 9, helmikuussa taisi olla sijalla 12, Toyota oli aivan pienellä erolla Fiatia edellä, kesällä taas Fiat oli Toyotan edellä. Muutenkin tuo Saksan myynti poikkeaa Suomen myynnistä, siellä Toyotan myynti on siinä 10 sijan molemmin puolin, samoin Huyndain. Kia taisi olla sijalla15. Lukumääräisesti Huyndaita myydään siellä lähes kaksi kertaa enemmän kuin Kiaa, Suomessa taitaa olla toisinpäin.


    • /////Freemont

      Eiköhän niitä Freemonteja jonkun verran myydä. Ei ainakaan Dodge Journeytä huonompi auto kuuleman mukaan ole. Laadukkaampi sisustus, parempi alusta ja Fiatin valmistama dieselkonekin ilmeisesti parempi kuin Journeyn VW:n valmistama. Eihän tuon kokoista ja hintaista autoa hirveitä määriä myydä mutta luulen kohtalaisesti jos vain osaavat mainostaa sitä.
      Jarrulevyt kyllä menee sadesäällä pintaruosteeseen jo muutamassa tunnissa. Tänään työkaverin kanssa katottiin kun meidän molemmissa lähes uusissa autoissa (Mulla Fiat ja työkaverilla Seat) oli työpäivän päätteeksi levyjarruissa pientä ruostetta. Eli ei ne Freemontit välttämättä kauan ole pihalla seisoneet vaikka jarrulevyt vähän ruosteessa onkin.

    • /////Freemont

      Ominaisuuksiltaan Freemont on varmaankin kelpo peli, varsinkin matka-ajossa. Uudessa TM:ssa kehuttiin auton hiljaisuutta. Kaupunkiajossa vähän jäykkä kytkin (valitsemalla automaattivaihteiston, asia korjaantuu), mittojen arvioiminen voi olla vähän hankalaa pysäköitäessä.

    • fiatmiesss

      freemontia ei ole suomessa vielä edes suuremmin mainostettu, tai ainakaan itse en ole sitä huomannut.
      itsekkin näin jutun lehdessä vasta pari päivää sitten, kehuttiin sarjansa parhaimpiin lukeutuvaksi ainakin vielä. Itse olen kiinnostunut autosta sen hyvän ulkonäön, tilavuuden ja varustelu tason vuoksi.
      Mutta suoraan sanottuna vielä pariin vuoteen ei kannata ostaa, hinta laskee ja silloin tietää paremmin auton tyyppi viat, uskoisin että sähkö/elektroniikka vikoja varmasti löytyy.
      Melkein kaikki toimii kosketusnäytöllä ja muuten sähköisesti.
      Esim. tämä "älyavain", pelkkä ajatuskin kauhistuttaa. Jos start nappula kärähtää tai vastaavaa, siellä sitten ollaan eikä mihinkään pääse ja odotetaan tyhmän näköisenä!
      Eikä sitä ole halpa tai helppo korjata, helpompi ja halvempi olisi vaihtaa virtalukonpohja jonka vielä itsekkin pystyy vaihtamaan...

    • Uno Mirafiori

      Ei tunnu liikkeitä ainakaan kiinostavan .. Paikallisella edustajalla tasan 3 Fiatia (Doblo,Freemont ja 500) .Ei Puntoa tai Bravoa ..joten koeajoa on turhaa kysyä..jossei sitten käytettyjä ole..eikä niitäkään ole. Ennemmin tarjotaan Hyundaita tai Mazdaa.
      Ducatoja taitaa mennä parhaiten kaupaksi ?

      • Freemont taksina

        Ostimme taksiksi Freemont 4wd:n ja on pelannut hienosti... Autolla on ajettu 50tkm ilman murheita :) Polttoaineen kulutus on keskimäärin 7,2l/100km. Autossamme ei ole lisälämmitintä eikä se kaipaakaan. 10 asteen pakkasella 10km ajon jälkeen moottori on n.90 asteen lämmössä. Ainoa miinus on ksenonvalojen puuttuminen :( Suosittelen lämpimästi Freemontia muillekin automaatti vaihteistolla. Manuaalinen malli ei miellyttänyt, vaihteet jäykät kuin kytkinkin.


      • Tosi tyytyvänen freemont
        Freemont taksina kirjoitti:

        Ostimme taksiksi Freemont 4wd:n ja on pelannut hienosti... Autolla on ajettu 50tkm ilman murheita :) Polttoaineen kulutus on keskimäärin 7,2l/100km. Autossamme ei ole lisälämmitintä eikä se kaipaakaan. 10 asteen pakkasella 10km ajon jälkeen moottori on n.90 asteen lämmössä. Ainoa miinus on ksenonvalojen puuttuminen :( Suosittelen lämpimästi Freemontia muillekin automaatti vaihteistolla. Manuaalinen malli ei miellyttänyt, vaihteet jäykät kuin kytkinkin.

        Freemontilla matkaa tehnyt 44 000 km, ilman huolen häivää. Mahtava peli ajaa ja kokemus pohjaa ajokkeihin minulla riittää. Tilaa riittää matka taituu.


    • freemont taksina

      Freemont ensimäistä kertaa takuukorjauksssa. 140tkm ajettu :)
      Takaperän vetoakselin stefa alkoi vuotamaan, vaihto kesti reilun tunnin. :)
      Tarvikkeiden ja huolto-osien saanti merkkimiikkeeestä edelleen huonoa. :(
      Öljyä moottoriin lisättävä n.0,5L/20tkm huoltovälillä. :(
      Kovillakin pakkasilla erittäin lämmin ja kesällä tasaisen viileä, etu taka ilmastoinnin etuja :)
      Polttoaineen kulutus 7,1L/100km :)

      Kattoverhous liimattiin itse kiinni sikafleksillä, luotettiin omaan osaamiseen eemmän ;)

      ERITTÄIN TYYTYVÄISIÄ OLLAAN AUTOON

      • ideliini

        Freemont ollut ajossa kohta vuoden. Ihana auto! Minulla oli edellinen auto BMW x1 2l Diesel 4-veto ja en ole päivääkään katunut vaihtoa Fiatiin. Ajo-ominaisuuksiltaan Fiat on parempi sekä tilaa on enemmän kuin bemarissani oli.
        Voin suositella lämpimästi :)


    • Perheellinen

      Nostetaan
      Tuli ostettua heräteostoksena freemont 2014 2.0jdti170 4x4, ois kiva jos tulisi kommentteja miten on pelannut ja kuinka pitkälle fiudet on vieneet?
      Omalla ajettu 130t ilman tiedossani olevia remppoja.
      Kolmen päivän kokemuksella tykkään autoista kovasti on hyvä ajaa ja hiljainen polttoainetaloudellisuus selviää myöhemmin.

      • Poppiska

        Onko teillä bensa-auto? Joko on kulutus selvinnyt? Hyvä lapsiperheessä?


      • Perheellinen

        Diesel joo, kulutus parilla ekalla tankisella sekaajoa 8.2l. Kaikki viisi lasta ja vaimo mahtuu hyvin kyytiin, mutta tavaraa ei kovin paljoa. Just mahtui viikon kauppatavarat kyytiin kun laittoi yhden kassin jalkotilaan.


      • Perheellinen

        170hv


    • Freemont3.6V6

      Eiköhän nuo lähes kaikki ole dieseleitä, 140 tai 170 hv. Freemont oli kyllä Suomen hinnastossa myös 3,6 V6 -bensakoneella jossa tehoa 280 hv. Ei varmaan mikään taloudellinen malli 😁.
      Yhden näin kerran nettiautossa myynnissä tuolla koneella, meni nopeasti kaupaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      6033
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3665
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1945
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1939
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1758
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      75
      1611
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1532
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      12
      1430
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1428
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      25
      1341
    Aihe