vanhemmatpa hyvinkin

ej pahal

mitä tehdä kun vanhemmat kohtelevat kuin pientä lasta eivätkä anna tehdä omia päätöksiä ja valintoja? en tarkoita syyttää, se että välitetään on hienoa, mutta eikö pitäisi olla jotain rajaa? olen pian 20. haluaisin itsenäistyä ja päättää asioistani, mutten halua loukata tai "pettää" vanhempiani.
Onko kellään neuvoja miten menetellä? miten vanhemmat voi saada tajuamaan että haluaisi kokeilla omaa elämää...

5

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mk

      Suomessa kun täyttä 18v on lain mukaan täysi-ikäinen ja saa tehdä niinkuin itseä huvittaa mutta ei saa suomen lakia rikkoa. Itsenäistyminen on sitä ettei enää tartte kuunnella vanhempia ja voit sanoa ihan seuraan heille että nyt teen niinkuin itse haluat ja se ei heille kuulu että silleen ja se ei ole mitään vanhempien pettämistä vaan se napanuora on katkaistava jossain vaiheessa ja opittava ettei enää tarttte vanhempia totella ja saa tehdä niinkuin itse haluat. Ei niitä vanhempia tartte saada tajumaan että halaut elää omaa elämää vaan sinun taytyy itse päättää että haluat itsenäistyä ja kun muutat omillee niin älä vieraile puoleen vuoteen lapsuudenkodissa niin saat etäisyyttä ja iotsenäistyt ja kivaa varmaan tulee. Yksi hyvä tapa on että hanki työpaikka ulkomailta ja lähdet sinne.

    • Pitää oppia päättämä

      Olet varsin nuori vielä, kuitenkin aikuinen. Mietipä kuinka aikuiseksi tunnet itsesi. Ymmärrän hyvin, että halauat päättää asioistasi, kysynkin pystytko vastaamaan päätöksistäsi. Josku nuoren mieli tekee monia asioita, mutta hän ei oikein jaksa ottaa ensin selvää vaan syöksyy suinpäin haöunsa mukaan.

      Joten suosittelen ensin ottamaan selvää ja jopa kuuntelemaan niitä inhottavia vanhempia, jotka luultavasti varsin usein hieman jarruttelevat näitä haaveita. Eivät he halua olla ilkeita, vaan katsovat sinun parastasi.
      Yhden neuvon antaisin jokaiselle niin vanhalle kuin nuorellekin, aina kannattaa ottaa asioista itse selvää, ennekuin kuin päättää. Tulee uusia ihmisiä vastaan, jotka näyttävät elävän niin suuremmoista elämää, tämä houkuttaa mukaan, mutta aina se miltä näyttää ei olekaan totta.
      Minulle nuorena valkeni sellainen asia, että ne nuoret jotka kulkivat merkkivaatteissa ja muutoinkin heidän elämänsä näytti niin ihanalta, olivatkin suurissa rahavaikeuksissa ja tuo elämän ilo loppui lyhyeen, tuli maksuhäiriöitä ja ja tuli ihmissuhdekriisejä, lapsikin syntyi eräälle ihan humalan vuoksi, antoi lapsen pois kokonaan.

      Kyllä teidän pitää oppia päättämään ihan itse asioistanne, mutta samalla teidän pitää oppia vastuutta ja kuuntelemaan myös vanhempia ihmisiä, sillä heillä on elämänviisautta usein. Toivon niiden päätöstenne olevan sellaisia, että ne todella ovat hyväksi , eivätkä johda koko elämänmittaiseen ahdinkoon tehdyistä typeryyksistä.

      • woman....

        Vanhemmat voivat tehdä todella hallaa, kun kohtelevat nuorta aikuista kuin lasta. Ei siinä nuori opi hoitamaan omiaan asioita. Olen läheltä seurannut, kun vanhemmat kohtelevat yli 18. v kuin pikkulasta. Rahaa ei osata nostaa itse, koulukirjat pitää vanhempien ostaa jne. Lista on loputon. Yritä vaan itse alkaa hoitamaan asioitasi ja ota parhaat neuvot vanhemmiltasi.


    • luonnon laki

      näin on, ei saa hyysätä, vaan kannustaa itsenäisyyteen

    • Hymppäri

      Jos asut omillasi, vastaat tietysti itse asioistasi. Jos asut vanhempiesi luona, noudatat talon sääntöjä.

      Tämä ei tarkoita sitä, etteikö vanhempiensa luona asuvakin voisi monista asioista päättää itse.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2605
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1927
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1661
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1655
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1616
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      35
      1589
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      89
      1530
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      116
      1403
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe