Lastensuojelu(lleko) asiaa ?

Avuton äitipuoli

Miehelläni on kaksi tytärtä, 4v ja 5,5v. Olemme olleet naimissa vuoden, ja meillä on 4kk ikäinen poika. Olemme tunteneet toisemme vajaa 5 vuotta, yhdessä olleet n.4 ja tiedän miten mieheni entinen avioliitto päättyi, ex-vaimo oli väkivaltainen ja agressiivinen, löi, uhkaili, heitteli tavaroita, haavoitti, teki hulluja asioita kuten ajoi miehen talvipakkasella kalsarijalassa ulos koska mies halusi katsoa tv:tä iltamyöhään (Mestareiden liigan finaali) ja lukitsi oven jottei tämä päässyt sisään. Mies sitten vietti yönsä rappukäytävässä. Ja tämä oli vain yksi esimerkki kerta, uloslukitsemista oli tapahtunut usein. Miestäni on paiskottu teekupeilla, lasimaljakoilla, tökitty veitsellä olkaan, haarukalla kylkeen, saksella käteen (oli menossa naamaan mutta käsi tuli eteen) jne jne. Nainen oli saanut päähän pistoja kuten viskoa kaikki vaatteet parvekkeelta alas naapureiden hämmästellessä ja mieheni tehtyä ruokaa kaatoi hän kattilallisen keittoa keittiön lattialle..Asumuserossa olivat olleet joulusta 2007 asti ja kun mies meni tapaamaan lapsia (jos joskus pääsi) joutui hän nukkumaan paljaalla lattialla..Ja kun lopullinen ero astui voimaan ei hän päässyt tapaamaan lapsia yli puoleen vuoteen..
Koska mies ei ikinä ollut ilmoittanut ex:än hullusta käytöksestä (tunsi olonsa niin pieneksi, oli niin "noloa" joutua naisen lyödyksi) huoltajuus pysyi äidillä,

Serurustelumme alusta alkaen olen tiennyt että miehelläni on lapsia ja olin avoimin mielin ja sydämin ottamassa heidät vastaan elämääni ja tänäpäivänä tytöt ovat minulle tärkeitä ja minä heille (uskoisin). He myös luottavat minuun, puhumme kaikesta ja olemmekin sanoneet ettei meillä kotona ole sitten mitään salaisuuksia keneltäkään.

Tytöt näkevät isäänsä 2xkuussa 2-3päivää kerrallaan. Nyt he olivat "vappulomalla" kolme päivää meillä ja meillä oli todella mukavaa, mutta huomasin että vanhempi tyttö oli kovin itkuinen ja kiukkuinen. Ensimmäisenä iltana iltasadun jälkeen kun nuorempi jo kuorsasi, sanoi tyttö ettei hän saa unta. Kysyin onko ikävä äitiä, hän sanoi että ei ja suorastaan kiitti miten kilttejä me olemme ja on niin hyvä tuntea että on turvassa. Ihmettelin mistä on kyse ja tyttö alkoi selittää että äiti on aina ilkeä. Ajattelin sen olevan ensin pelkkää lapsen kiukuttelua, mutta sitten tyttö kertoi (tässä keskustelumme suurinpiirtein sanasta sanaan).

TYTTÖ: "Äiti suuttuu aina ilman syytä, se vaan suuttuu. Ja sit se huutaa ett 'menkää hiiteen"..tai 'painukaa kuuseen'..yleensä se huutaa 'nyt ulos!!.."
MINÄ: O.O "Miten se nyt sillätavalla..." (en oikein tiennyt miten reagoida)
TYTTÖ: "En minä tiedä..se on ihan hirveen raivoissaan aina, ei ikinä kiva, se vaan käskee meidät huoneeseen ja ei ikinä leiki meidän kaa.."...
MINÄ: (tietäessäni hyvin että äiti on työtön, ihmettelin miksei äidillä olisi aikaa tyttärilleen)
"No kun se huutaa teille niin mitä te teette?"
TYTTÖ: "No yleensä me itketään mut ei se auta. Pitää totella tai muuten meidän heitetään ulos.."
MINÄ: "Onkio se joskus tehnyt niin?"
TYTTÖ: "Ei vielä..."
MINÄ: (tietäessäni mieheni exän taustan kysyin) Huutaako se äiti vain..? Onko se ikinä teitä lyönyt?"
TYTTÖ: "..No ei se lyö mutta uhkailee aina..Ja...ja...kerran se heitti mut kenkävarastoon ja mulla tuli verta.."
MINÄ: O.O !! "Mitä teki ? Kerropa nyt "
TYTTÖ: Se nosti mut kainaloista ja heitti mut näin (ääniefekti 'fiuuh' PAM!') varastoon ja laitto oven kiinni vaikka siellä oli ihan pimeetä eikä se avannu vaikka mä itkin..ja mulla tuli polveen haava ja siitä tuli verta niiiin paljon..se meni sukkahousujenkin läpi"
MINÄ: "Mihin se polvi osui ?"
TYTTÖ: "semmoseen..semmoseen mikä oli siinä oven edessä vähän korkeempi (MINÄ: "Kynnys?") Niin kynnys, siihen se osu ja se sattu..
MINÄ: "Pitikö sun olla siellä kauan?"
TYTTÖ: "Joo..ei se päästäny pois."
MINÄ: "Tuliko se äiti pyytämään anteeksi? Puhalsiko se pipiin?"
TYTTÖ: "Ei..ei äiti ikinä pyydä anteeksi (tämän tiesin sillä miehenikin sanoi tätä, nainen ei tunnistanut omia virheitään vaan vika ja syy oli aina toisessa).se vaan päästi mut ja laitto laastareita ja siinä se.."
MINÄ: "Kävitkö sä lääkärissä?"
TYTTÖ: "En.."
MINÄ: "...Mitä sä sitten teit että se suuttu niin paljon?"
TYTTÖ: "En mitään, me oltiin leikkimässä (sanotaan nyt vaikka) Maijan (pikkusiskon) kanssa ja se vaan raahasi mut pois ja laitto oven kiinni että Maija ei nää"
MINÄ: "No selittikö se myöhemmin miksi se teki niin ?"
TYTTÖ: "Ei...mä vaan näin sen myöhemmin et se oli ilonen ja nauro, ehkä siks mitä se teki...mä luulin et se rakastaa mua.." (tyttö kääntyi poispäin silmät kyynelissä)
MINÄ: "Onko se tehnyt monta kertaa noin?"
TYTTÖ: "Ei..mut se aina teeskentelee et kohta se tekee ja mua pelottaa..ehkä ens kerralla se heittää meidät ihan ulos eikä päästä sisään..tai jos se heittää meidät ulos autosta ja me jäädään auton alle.....onneks mä tiedän et poliisin numero on 112 ja sitten vihreetä nappia...."

6

411

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Avuton äitipuoli

      Olen todella surullinen tytön(tyttöjen) puolesta..Kerroin asiasta miehelleni (ja kehotin seuraavana päivänä kertomaan tapahtuneen myös isille) ja hän oli järkyttynyt, muttei uskalla sanoa tyttöjen äidille mitään, siinä pelossa että ex tekisi jotain vielä pahempaa kostona siitä että tyttö oli kertonut mitä oli käynyt..

      Lastensuojeluunko yht.otto ? Lastenvalvojalle soitto ? Tässäkin pelko, ettei asiaa oteta vakavissaan (mieheni ei ole lasten huoltaja sillä luopui tästä erotessaan, sillä ei ymmärtänyt sen laillista merkitystä (mieheni äidinkieli ei ole suomi) ja siitä vain ilmoitetaan äidille ja sama uhka äidin mahdollisesta kostosta tytöille..Tai huostaanoton uhka, minne lapset silloin päätyisivät kun isä ei ole huoltaja ? Pikaista vastausta (asiallista mielellään) odotellen.

    • Lapset ensin

      Miehesi tulee totta kai ottaa asia puheeksi tyttöjen äidin kanssa!! Voitteko ottaa tyttöjä enemmän luoksenne? Voisiko miehesi hakea yhteishuoltajuutta?

    • Avuton äitipuoli

      Pelkona siis on että kysyessä/yrittäessä keskustella asiasta tyttöjen äidin kanssa, ex tietenkin kieltää että mitään näin on tapahtunut mutta kotona räjähtää sitten tytöille (ja mahdollisesti satuttaa)...:-// Varattiin aika lastenvalvojalle ensi viikon alussa.Jospa sieltä sais apua. Yhteishuoltajuudesta on myös tarkoitus keskustella muttei äiti varmasti ilman käräjiä siihen suosti ja siinä menee aikaa...Hätä tytöillä kun on heti.

    • Apua tytöille

      Heti lastensuojeluun yhteys ennenkuin luemme lehdistä perhetragediasta!

    • alk.per.

      Nyt sosiaalipalaverissa lasten äiti väitti MINUN istuttaneen ajatukset tyttöjen päähän. Ja sanoi että jos ilmoitan lastensuojelulle, hän tekee rikosilmoituksen. Tämän vuoksi mieheni antaa asian olla. Sisälläni kiehuu! Mitä minä muka nyt voin tehdä :-( Säälittää lasten puolesta..

      • itsekin äiti

        juuri näin se menee ja sit ihmetellään kun etävanhempi kaappaa lapset ja pakenee maasta. Tee ls ilmoitus ja kerro ettå pelkäät tyttöjen hengen puolesta. Onko mies näyttänyt vammojaan lääkäreille? Siinä olisi todistusaineistoa. Mies tekemään rikosilmoitus pahoinpitelyistään. Pitäkää nyt yhteyttä tyttöihin mieluiten joka päivä ettei se äiti vain tee mitään pahempaa. Voi niitä pieniä, miten oma äiti voi noin tehdä???


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      417
      1752
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      176
      1380
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1368
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      119
      1294
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1036
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      946
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      912
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      881
    9. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      115
      870
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      866
    Aihe