AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Yksinkertainen valmismökki?

Yksinkertainen valmismökki?

21 Vastausta 4 507 Lukukertaa
Yritin etsiä ja vertailla valmismökkejä, mutta vastaan tuli kaikenlaisia superhienoja mummonmökkejä. Olen köpelö näiden asioiden kanssa, joten tietäisikö kukaan teistä, mistä kannattaisi etsiä vaatimattomampaa valmismökkiä?

Saunamökki on erikseen jo olemassa. Etsisin valmismökkiä, jossa voisi vain oleskella ja nukkua, kooltaan parikyt neliötä. Ei sähköä, ei sisävessoja, ei suihkuja. Joku semmoinen, mihin mahtuisi keittiönpöytä, muutamat vuoteet ja mahtuisi vielä kävelemäänkin. Valmisaitat tuntuvat niin kovin pieniltä ja kolkoilta.

Auttakee idioottia, löytyykö tällaista kotoisaa erämökkiä mistään valmiina?
Ei tuollaisilla mitään tee ja hirrebn vahvuus pitää olaa 100 mm ja tulsiija että voi olla pitkälle syksyyn mökillä ja lattia kunnolla eristetty eli 200 mm eristevahvuus niin tarkenee.
Meillä Luomannin 20m2 kevythirsi mökki jossa villat lattiasssa ja Harvia 10 kamina+harvia piippu, menee keväästä syksyyyn ihan mukavasti. Vieläkun jaksais eristää seinät ja katon niin menis varmaan kevyillä pakkasillakin satunnaisesti mutta meillä vain kesämökkinä.
http://www.a-puu.com/index.php?p=mallisto&s=saunat_pienhuvilat&id=kaarna
tässä näpsä pikkumökki. Itse laitoin alkovin vastaisen seinän pikkusen kauemmas takaseinästä, niin sai petin toisin päin. Väliseinää vähän lyhensin, tuli avaruutta.
Löytyisköhän näiltä sopivaa? http://a-mokit.fi/
Tässä eräs vaihtoehto
http://www.lunahouse.fi/ratkaisut/kesamokki-
Harmi, kun en nyt muista, mikä oli se valmistaja, jolla oli myös kivoja elementtirakenteisia pikkumökkejä. Yritän katsella.

Se on kuitenkin rakennustapaa valittaessa huomioitava, että lautarakenteisen mökin talveksi kylmäksi jättäminen taitaa olla haasteellisempaa, kuin hirsisen.
http://www.caboden.se/
Lahden toisella puolella harrastetaan huomattavasti enemmän noita lautarakenteisia, vaikka ihmettelen, miksi eivät Suomesa ole saaneet suurempaa jalansijaa, nehän ovat juuri perinteisen kesämökin oloisia, hirsimökithän ovat uudemman ajan ilmiö.
Tee heti se 60m2 ja piirrä jokinmoinen piiristus mitä haluat ja hirsifirmaan tarjouta kyseklemään niin tekevät vain vähintää 150 mm hirsivahvuudella mökin ja kamiina tai jokin muu tulisija missä voi lämmittää mökkia ja tehdä ruokaa samalla ja pysyy viileämmilläkin ilmoilla lämpimänä.
Aloittaja kysyy kohtuuhintaista 20m2 valmismökkiä niin miksi pitää selittää jostain 60m2 hirsimökistä?
Siksi toisekseen 20m2 mökinkin saa pienellä lisähinnalla paljon lämpimämmäksi kuin tuon 150mm hirsirakenteisenkin eikä tarvitse satunnaisesti käydessä lämmittää päivätolkulla kun hirret hohkaa kylmää.
Ei tartte lisäeristyksiä kun hirsi riittää ja itsekkin mennyt kylmään hirsimökkiin niin aika nopeasti sai lämpimäksi että silleen. Sen taki riittävä iso että kun tulee sateinen päivä ja jos sattuu oelmaan porukkaa mökillä ei tartte olla kuin sillit suolassa.
Ja minkä takia valmiiksi eristettyä mökkiä tarvitsee lisäeristää?
Pystyrunkoisenkin saa varmasti vaikka 500mm paksulla seinäeristeellä jos välttämättä haluaa ja 150mm eriste hakkaa mennen tullen 150mm hirren.
http://www.lehmuskorven.fi/hinnasto.htm

Tuolta löytyy, jos jonkinmoista.
Nyt löysin tämän, linkin, jota muistelin, jotta mikähän se oli. Eli nopeasti lämpiävää perinteistä mökkiä löytyy myös kotomaasta.
http://www.satawood.fi/products.php?cat=3
Lukiko siinä aloituksessa että etsitään pihavarastoa?

Tuossa liiterissä on runko 50x50 mm.
Asiakas kysyy valmismökkiä, siis max 20 neliötä. Kaikki vastaukset tarjoavat jotain lautakasaa. Ei siis valmista. Jättäkää kirjoittamatta jos ei ole antaa oikeaa neuvoa
10 000e jostain 20 neliön mökistä, haistakaa... 20 neliön mökin 70mm hirsirunkolla, pitää saada 2000 - 3000e eikä yhtään enenpää.
tuo finnpeak ainoastaan tuntui järkevällä hinnoittelulla.
nuo valmismökit on sellaisia ettei kannata ostaa, jos ei ole valmiina omaa/hyvää tonttia. maaseudulla täynnä mummon ja kuivanmaan mökkejä joita ei kukaan huoli/maksa mitään eli kannataa ostaa valmis kiinteistö ennen, jonka saa paljon halvemmalla kuin rupeaisi itse rakentamaan.
kesämökkeja (ranta) lukematon määrä myynnissä, suuret ikäluokat kuolemaan, joilla siteet maaseudulle ja mökkeilyyn, nuorilla taasen ei kiinnostusta saati varaa hankkia mökkiä, mökkien tullessa enenemässä määrin myyntiin, johtaen hintojen laskuun, laman lisäksi.
hirsimökkien valmistus bisnes on tulevaisuudessa täysin tuhoon tuomittu ala, konkurssiaalto kaataa yrityksiä, edellämainituista syistä, saadakseen myytyä valmismökkejä, on hintojen pudottava radikaalisti, jotta joku ostaisi.
 /   /  /  / Yksinkertainen valmismökki?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta