Nokia ja Microsoft häiriköivät patenteillaan

Riet5

9

119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lumia °

      Pelkkää Google-epätoivoa jolla itsellä ei ole lainkaan puhtaat jauhot pussissa.

      - ->

      Fosspatents: Nokia calls Google’s EU antitrust complaint “frivolous” and a waste of time and resources - Jay Montano | June 1, 2012 | 6 Replies

      - http://mynokiablog.com/2012/06/01/fosspatents-nokia-calls-googles-eu-antitrust-complaint-frivolous-and-a-waste-of-time-and-resources/

      - ->

      Google goes crying to the EU about patents:

      - http://wmpoweruser.com/google-goes-crying-to-the-eu-about-patents/

      - ->

      Microsoftin mukaan Googlen valitus on "epätoivoista taktiikkaa".

      - Google valittaa kartellista älypuhelinalalla, samalla kun se hallitsee 95 prosenttia mobiilihauista ja -mainonnasta, Microsoft totesi sähköpostilla lähettämässään vastineessaan.

      - Google valittaa patenteista samalla kun se ei vastaa viranomaisten, valtuutettujen ja tuomareiden kasvaviin huoliin sen omista standardeille olennaisten patenttien väärinkäytöstä.

      Reuters

      - http://www.iltasanomat.fi/digi/google-syyttaa-nokiaa-ja-microsoftia-juonittelusta-patenteilla/art-1288473697784.html

    • Riet5

      Nokia ja Microsoft halventavat puheillaan frivolous law suit eu oikeutta. Kilpailuoikeuden vaikutukset patenttioikeuteen ovat kuitenkin todellisia.
      http://jtalous.blogspot.fi/2012/06/harjoittaako-nokia-laitonta.html

      Kannattaa katsoa ne videot niin ymmärtää, että kyseessä ei ole mikään vitsi vaan Nokia ja Microsoft voivat saada aika kovat rapsut. Muistaakseni kilpailuoikeuden loukkauksesta on maks korvaus 10% globaalista liikevaihdosta, eli vitsit taitaa olla vähissä,

    • Lumia °

      Lukemani perusteella asia vaikuttaa olevan juuri päinvastoin ja Google tulee olemaan kyvytön vastaamaan omaan huutoonsa, asia tulee kääntymään sitä itseään vastaan ja se ampuu itse omaan polveensa.

      Toisekseen lukemani perusteella vaikuttaa ettei Android edes toimisi ilman Nokian hallussa olevien patenttien käytön röyhkeää lainvastaista anastamista.

      Toistaiseksi Android-leiri on saanut mellastaa vapaasti ja hyötyä laittomasti käyttöön ottamistaan Nokian patenteista saaden niistä epärehellisesti kilpailuetua. Ilmeisestikin havaitsevat epätoivoisella ja röyhkeällä hätäpuolustus-kanteellaan, että nyt on koittanut patenttivarkaille maksun paikka ja että käyttöalustoissa alkaa voimasuhteet orastavasti muuttua.

      Google vetoaa kymmen vuotta vanhaan lausumaan jossa Nokia lienee luvannut olla nostamatta kannetta Linuxia vastaan, joka puolestaan on aivan eri asia kuin yllä manittu Android kuvio.

      Seuraan täysin rauhallisin mielin tilanteen kehittymistä.

      Ps. Miksi jotenkin haiskahtaa kuin avauksen tekijä olisi jokin Linux-henkilö ja / tai jolla olisi jotakin aivan erityistä Nokiaa ja MS vastaan...

    • Riet5

      Kuluttajan etu ei ole monopoli. Kilpailun lisääntyminen älypuhelinmarkkinoilla on tuonut kuluttajille valtavasti etuja. Iso osa talouslehdistöstä ja poliitikoista ajaa nimenomaan tuottajan eikä kuluttajan etua. Kuluttajan etua ei voi koskaan korostaa liikaa.

    • Lumia °

      >> Kuluttajan etu ei ole monopoli. Kilpailun lisääntyminen älypuhelinmarkkinoilla on tuonut kuluttajille valtavasti etuja.

      En oikein sisäistänyt miten tuo kommentti liittyy avauksessa esitettyyn tilanteseen, ellei sillä sitten tarkoitettu mm. Google - Motorola - Androidleiri asetelmaa markkinaosuuksineen ( 60-70% ? ).

      Monet Androivalmistajat maksavat jo käyttämistään ja hyödyntämistään Nokian patenteista Nokialle. Googlen ostettua Motorolan ja alkaessa itse tuottaa puhelimia myös se on velvoitettu maksamaan rojalteja Nokialle. Applekin maksaa rojalteja Nokialle.

      http://www.mynewsdesk.com/uk/pressroom/mobile-phone-checker/news/view/nokia-loses-on-sales-but-gains-from-apple-licensing-40933

      Mitä monopoliasemaan tule, niin myös juuri Google on ollut toistamiseen tapetilla sen suhteen, kuin myös patenttikiistoissa joissa se käyttää laittomasti hyödyksi mm. Nokian patenetteja kieltäytyen kuitenkaan niistä maksamaan.

      Mitä ilmeisemmin se on havaitsemassa voimasuhteissa alkavan tapahtua orastavaa uhkaavaa muutosta kolmannen ekosysteemin tullessa markkinoille ja siksi lähtenyt epätoivoiseen ja täysin epäloogiseen kannerumbaan, joka tulee kääntymään sitä itseään vastaan. Kyseessä on lievästikin ilmaisten kahdet punnukset ja megalomaninen absurdius.

      Mitä ilmeisemmin raha tulee liikkumaan korvauksien muodossa aivan eri suuntaan kuin Google epätoivoisesti koettaa toivoa.

      - - >

      Microsoftin mukaan Googlen valitus on "epätoivoista taktiikkaa".

      - Google valittaa kartellista älypuhelinalalla, samalla kun se hallitsee 95 prosenttia mobiilihauista ja -mainonnasta, Microsoft totesi sähköpostilla lähettämässään vastineessaan.

      - Google valittaa patenteista samalla kun se ei vastaa viranomaisten, valtuutettujen ja tuomareiden kasvaviin huoliin sen omista standardeille olennaisten patenttien väärinkäytöstä.

      Reuters

    • Lumia °
    • Riet5

      Yhteiskunnan tulee turvata kansalaisten oikeudet tietoyhteiskunnassa. Kyse ei siis ole patenttilainsäädännöstä vaan kilpailu-, ihmisoikeus ja tietoyhteiskunnan perustoiminnan turvaamisesta.
      http://jpoli.blogspot.fi/2012/06/kuluttajan-oikeudet-tietoyhteiskunnassa.html

      EU:n lainsäädäntö eroaa Yhdysvaltoihin siinä, että USA:ssa ei samanlailla pyritä turvaamaan sosiaalisia oikeuksia hyvään tietoyhteiskuntaelämään. EU:ssa poliittisella tasolla tähän on halua eli EU tuomioistuimet voivat ratkaista asiat ihan erilailla kuin amerikkalaiset tuomioistuimet. Lisäksi Microsoft on ulkomainen yritys EU:lle eli sen rotiin saattamisella on hyvät mahdollisuudet mennä tuomioistuimessa läpi, koska Amerikalla ei välttämättä ole kovin montaa ystävää eu oikeudessa. Hyvällä tuurilla EU haluaa näpäyttää amerikkaa ja näyttää omaa mahtiaan.

    • Lumia °

      Tässä avauksessa on kyse Googlen nostamasta kanteesta Nokiaa ja MS vastaan koskien pantenttioikeuksia, joita se itse ei edes kunnioita. Patententin halltijalla / omstajalla on kansainvälisen oikeuden mukaisesti niihin oikeudet ja erillisen sopimuksen mukaisesti korvausta vastaan niitä voi myös sopimuspuolet käyttää. Normaalia kaupankäyntiä jota Google ei kunnioita, vaan käyttää Nokian patentteja laitomasti.

      Tämän suhteen pelisäännöt eivät ole muuttuneet ja kansalaisten oikeusiin, vapaaseen kilpailuun ymv. vetoamineen on pelkkää silmänlumetta, samoin kuin se miten tuossa koetetaan antaa ymmärtää ettei "oikeus" tapahtuisi EU:n tuomioistuimissa.

      Samalla logiikalla tulisi tehdä radikaaleja muutoksia Googlen monopiliasemaa koskien, jonka senkin voidanaan katsoa loukkaavan vapaata kilpailua ja kansalaisten oikeuksia, puhmattakaan yksilön tietoturvan ja yksityisyyden loukkaamisesta koskien tapaa jolla Google kerää ja risteyttää ja rahastaa yksilöistä keräämäänsä tietoa ilman, että kansalaisilla on mitään mahdollisuuksia siihen ja niiden käyttöön vaikuttaa. Melkoista kaksinaismoralismia.

      EU vaatii Facebookilta ja Googlelta oikeutta unohtaa:

      - http://www.itviikko.fi/uutiset/2010/11/05/eu-vaatii-facebookilta-ja-googlelta-oikeutta-unohtaa/201015409/7

      Tämä huolestuttaa Googlen niputtaessa käyttäjätietosi yksiin kansiin:

      - http://www.mtv3.fi/uutiset/it.shtml/2012/01/1483910/tama-huolestuttaa-googlen-niputtaessa-kayttajatietosi-yksiin-kansiin

      Googlen uudet yksityisyyskäytännöt huolestuttavat lainsäätäjiä Yhdysvalloissa:

      - http://www.itviikko.fi/uutiset/2012/01/27/google-astui-tulisille-hiilille-yksityisyydessa/201221954/7

      Näin Google seuraa sinua netissä - "huimaa":

      - http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288338581516.html



      Googlella on harmia muidenkin kilpakumppanien kanssa, ohessa siivu siitä.

      "Apple lemppaamassa Googlen kartat iPhonesta"

      http://www.itviikko.fi/uutiset/2012/06/05/apple-lemppaamassa-googlen-kartat-iphonesta/201230822/7

    • Riet5

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      1922
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe