Autoliike Miettinen Kuopio

Skeidan myivät

Kierrä kaukaa kyseinen autoliike jos olet ostamassa autoa. Varsinkin jos auton mittarin lukema on ylittänyt 200 000 niin olet ostamassa auton vain "kunnostukseen". Takuuta ei siis ole jos auto laukeaa vaikka heti kun olet sen ajanut ulos ko liikkeestä.

51

6702

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • erevcvc323

      Mikä takuu?

    • Jokurajanim.varattu

      Perustuuko lausuntosi omakohtaiseen kokemukseen vai pelkästään mutuun (musta-tuntuu)?
      Kuvittelitko saavasi uuden auton 200tkm ajetun hinnalla?
      Sopimus on sopimus vaikkakin sitten huono, mutta luithan sen ennenkuin nimesi siihen laitoit? Hamekangasta sille joka jälkikäteen itkee.

    • älä itke luuseri!?!

      Aloittaja on itkupilli, ehkäpä vähä-älyinen vajakki ja itsestään ja päätöksistään vasttun kantamiseen kykenemätön luuseri.

      Tässä faktaa asiaan, kuluttajaoikeusneuvojan toteamana:

      "Kuluttajaoikeusneuvoja Anneli Tyrväisen mukaan asiakkaat harvoin ymmärtävät, että halvan auton ostaessaan saa varautua koviin korjauskustannuksiin.
      – Minulle ei tule halvimmista autoista mieleen yhtäkään sellaista vikaa, mistä valittaminen olisi aiheellista, Tyrväinen sanoo."

      http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/07/1577579/kaytetyn-auton-ostajat-naita-vikoja-myyjat-eivat-korvaa

      Ps.
      En tunne otsikon autoliikettä.

      • mitätilaaa

        Tässä, halvan ostaa niin halvan saa.


    • 7v

      Noin 7v vanha auto laukesi alle. Ko pajan korjaustavat ovat todella kummallisia. Vaihdelaatikkoa korjaillaan heidän huolloissaan jollain kemiallisilla metaleilla.

    • pistepiste1

      7 vuotta vanha auto täälläkin ostettiin. Penniäkään ei korvata 7te remontista joka paljastui likipitäen heti.

      • jsndfksjdnfksdfsdf

        7000 eurolla tehdään sen verran isoja remontteja että kyseessä lienee jompikumpi seuraavista:

        -moottorin vaihto
        -korin vaihto

        Kumpikin ongelma on sen verran suuri, että ostajan tulisi se itsekin havaita jo ennen ostoa.


      • 33pistepirkko

        Ihan mielenkiinnosta:

        Mikä sellainen vika, jota ostaja ei lain määrittelemässä tarkastusvelvollisuudessa/koeajossa huomannut, ilmeni heti ja maksaa 7000euroa?

        Ettei nyt vaan olis taas niin, että vika onkin ostajan välinpitämättömyydessä ostotilanteessa ja luulosta että käytetyn auton virhevastuu=takuu?

        ...ja lisäksi tyhmyydestä, että viedään se 7-vuotias käytetty auto (vasta oston jälkeen) merkkihuoltoon ja täys-tsekkiin ja siellä katsotaan kaikki kuluneet osat vaihtokuntoisiksi, ihan vaan rahastusmielessä kun asiakas vaikuttaa rahastettavalta urpolta.


      • kiinnostunut21
        33pistepirkko kirjoitti:

        Ihan mielenkiinnosta:

        Mikä sellainen vika, jota ostaja ei lain määrittelemässä tarkastusvelvollisuudessa/koeajossa huomannut, ilmeni heti ja maksaa 7000euroa?

        Ettei nyt vaan olis taas niin, että vika onkin ostajan välinpitämättömyydessä ostotilanteessa ja luulosta että käytetyn auton virhevastuu=takuu?

        ...ja lisäksi tyhmyydestä, että viedään se 7-vuotias käytetty auto (vasta oston jälkeen) merkkihuoltoon ja täys-tsekkiin ja siellä katsotaan kaikki kuluneet osat vaihtokuntoisiksi, ihan vaan rahastusmielessä kun asiakas vaikuttaa rahastettavalta urpolta.

        Mikä laki määrittää tarkastusvelvollisuuden. Annatko finlex-linkin ja lain pykälän numeron.


      • Käytännössä.....
        kiinnostunut21 kirjoitti:

        Mikä laki määrittää tarkastusvelvollisuuden. Annatko finlex-linkin ja lain pykälän numeron.

        12 § (5.1.1994/16)

        Yleinen virhesäännös

        5) "............. Ostaja ei kuitenkaan saa virheenä vedota seikkaan, josta hänen täytyy olettaa tienneen kauppaa tehtäessä."


        Lainaus kuluttajaviraston sivuilta:

        "Koeaja auto

        Omat havaintosi auton kunnosta vaikuttavat siihen, arvioidaanko autossa olevan virhe vai ei. Et voi vedota virheenä sellaiseen vikaan tai puutteeseen, jonka sinun täytyy olettaa havainneen ennen kaupantekoa. Tee kunnon koeajo. Silloin voit tutustua ainakin osaan auton ominaisuuksista ja välttää yllätyksiä."


    • ghjkuil¨å

      Aloittaja on vajaaälyinen eikä ymmärrä sitä että autoliikkeillä on velvollisuuksia joka tapauksessa myymiään autoja kohtaan.

    • joppari joka ei osta

      onhan kyseessä liike joka kunnostaa vaihtoautonsa ja jokaiseen johon ei ole juuri vaaihdettu öljyjä,he sen tekevät...tämä huomattu kun jotain mielenkiintoista heiltä käynyt katsomassa.

      ihmisillä on hämärtynyt nimikkeet "takuu" ja kuluttajasuojan mukainen virhevastuu...

      suurin osa pitää takuuta luonnolisena asiana kun autoa ostetaan liikkeestä,tässä on sitten oman järjen käyttö toivottavaa...ja ei,en ole ko.liikkessä töissä tms kytköksissä....

      Tämä on vain mielipiteeni

    • autho

      Sehän on skoda liike.

      Ei voi olla huijari.

    • Ei osta uuttakaan

      Juuri näin. Jos joutuu keskukstelemaan korvaus asioista ko. liikkeessä ja liikkeen johtajan kanssa, niin kannattaa varautua siihen, että nuorella herralla(liikkeen johtajalla) on taipuvaisuutta haukkumaan asiakasta ja ns. "riehumaan" asiakkaan edessä sanallisesti sekä fyysisesti vaikka ei ole asiakkasta kuunnellu loppuun asti ! 30- 50 % kuluttajasuojalain mukaan autoliike on velvollinen korvamaan 6 kk sisällä vioista, jotka ovat ilmenneet, joita asiakas ei ole voinut itse aiheuttaa. Eli kuluttajasuojalain perusteella tuotteen on kestettävä normaalissa käytössä vähintään 6kk käytetyissä ajoneuvoissakin, koska laki vaatii ajoneuvon perusteellisen tarkastuksen, ennen myyntiin laittamista tai mahdolliselle ostajalle on kerrottava viat ja hinnoiteltava sen mukaan.

      • Joo ei_

        Kuluttajasuojalain mukainen virhevastuu ei koskaan koske normaali kulumisesta johtuvia vikoja. Virhettä arvioidessa otetaan aina huomioon ajetut kilometrit, auton ikä ja auton hinta. Eli mitä enempi ajettu, mitä vanhempi ja mitä halvempi auto, niin sen vähemmän on virhevastuuta enään jäljellä.

        Asiakkaalla on myös tarkastus velvollisuus, eli vioista jotka olisi pitänyt normaali tarkastuksen puitteissa huomata, niin sellaisista vioista ei voi edes valittaa.
        Kuluttajaviraston oman linjauksen mukaan, jos 200tkm ajetusta autosta menee vaihdelaatikko, niin ostaja vastaa viastaan kokonaan itse.


      • Joo ei_

        Laki ei muuten vaadi myyjäosapuolelta mitään ajoneuvon perusteellista tarkastusta. Myyjän on vain kerrottava asiakkaan päätöksen teon kannalta olennaiset tiedot mitä myyjä tietää ja se mitä myyjä ei tiedä, ei hän sitä myös voi kertoa;)


    • Kalle Kankaanpäästä

      Yhden auton liikkeestä ostaneena en voi suositella. Takuut ei oikein pelaa ja myyjät eivät tiedä vaihtoautoista juurikaan mitään, eivätkä jaksa selvittää

      • M.O.T.

        "Takuut ei oikein pelaa..."

        Missään liikkeessä käytetyssä autossa ei ole takuuta, takuu on vain ja ainoastaan uusissa autoissa.


    • Mikä vatun takuu????

      On suorastaan kauhistuttavaa lukea näitä aloituksia, joissa autoliikkeitä ja pahimmissa tapauksissa jopa yrittäjiä tai myyjiä nimeltä mainiten herjataan täysin tietämättömyyttään ja jopa solvauksen arvoisesti.

      "Takuuta ei siis ole..."

      Ovatko Suomalaiset todella näin autuaan tietämättömiä Suomen laeista?
      Käytetyssä autossa kun todellakaan Suomen lakien mukaan sitä takuuta ei automaattisesti ole, niin miksi tästä itsestäänselvyydestä pitää herjata erikseen jotakuta autoliikettä?

      Ihme touhua ja älyttömyyttä...

      • ei takuuta ei ei

        Ensin tingataan ja väännetään, sitten kuvitellaan että on jokinlainen takuu, kun tinkaat niin siinä menee viimeisetkin takuut, paina se mäysti visusti mieleesi!

        Saat aina sen minkä ostit, et uutta !!!


    • Kalle Kankaanpäästä

      Korjataan senverran, että virhevastuu ei pelaa.
      Takuut toimii varmasti uusissa autoissa, joissa tehtaan takuut päällä.

      • Ja virhe oli?

        mikä???


      • M.O.T.

        Kalle hei. Tiedätkö mitä eroa on uuden auton takuulla ja käytetyn auton virhevastuilla?
        Nähtävästi et, kun toitotat täällä "takuut ei pelaa" "virhevastuu ei pelaa"... kerroppas Kalle hyvä, mikä virhe autossasi on, joka kuuluisi liikkeen virhevastuulakien mukaan korvata sinulle?

        Ja kun virhevastuun kattavuuteen vaikuttaa myös auton ikä ja hinta, kerro Kalle hyvä samalla myös ne, jotta voidaan tässä sitten arvioida onko liike petturi vai sinä hullu.
        Kiitos.


    • HUIJA

      Nimenomaan, kierrä kaukaa kyseinen huijariliike. Kauniit puitteet puettu perusjobbarin päälle. Myyvät täysin moraalittomasti vaihtoautoja tietäen varsin hyvin niiden viat. Itse ostin 5000€ auton joka oli kolaroitu ja jonka kytkin oli täysin loppu. Itse en asiaa ymmärtänyt, mutta korjaamolla sanoivat, että jokainen autojen kanssa tekemisissä oleva tajuaa nämä seikat. Laskua kytkimestä 1200€ ja tulevina vuosina huonon kolarikorjauksen takia ruostevauriokorjauksiin useita satoja. Ymmärrän kyllä että en ollut ostamassa uutta autoa, mutta olisin mielummin maksanut autosta 2000€ enemmän jos olisin tajunnut, että ne rahat menevät 3kk päästä kytkinremppaan ja vähänajan päästä ruostekorjauksiin. Olin yhteydessä liikkeeseen jossa sanottiin, että vanhoissa autoissa (2008) on jo kaikkia vikoja, niin varmaan onkin , mutta kyllä niistä automyyjän täytyisi rehellisesti kertoa varsinkin kun korjaamolla pitivät niitä aivan selkeinä ja takuulla tiedossa olevina. En asiasta viitsinyt enempää riidellä, mutta tiedämpä ainakin mistä seuraavaa autoani en osta. Toivottavasti joku muukin tekee saman johtopäätöksen tämän kirjoituksen pohjalta.

      • KysyitköEdes

        Kysyitkö myyjältä, että onko auto kolaroitu?
        Miten tuollainen asia voi tulla yllätyksenä nykypäivänä?


      • JaitKakkoseks

        Voisin kuvitella että myyjät ovat ammattilaisina tienneet nuo kytkin- ja ruostemurheet jo autoa sinulle myydessään tai itse asiassa huomanneet ja hinnoitelleet jo ottaessaan auton vaihdossa.


      • eeootakkuuta
        JaitKakkoseks kirjoitti:

        Voisin kuvitella että myyjät ovat ammattilaisina tienneet nuo kytkin- ja ruostemurheet jo autoa sinulle myydessään tai itse asiassa huomanneet ja hinnoitelleet jo ottaessaan auton vaihdossa.

        Minäkin kuvittelen.
        Voisin kuvitella, että pitää olla lujaa tyhmä jos " kytkin oli täysin loppu" ei koeajossa edes huomaa.
        Edelleen voisin kuvitella, ettei autoliikkeellä ole ollut käytössään kristallipalloa tulevaisuuteen katsomaan ja tulevia korjauksia ennustamaan "ja tulevina vuosina ruostevauriokorjauksiin useita satoja".

        Kuvitellahan aina voi. Onneksi kuvittelu, mielikuvittelu ja muutoin vaan harhoissaan oleminen ei velvoita autoliikettä kuvittelijan, muuten vaan takuu-harhoissaan elelijän murheisiin osaa ottamaan. Riittää hyvin tyhjentäväksi vastaukseksi tässäkin mainittu:
        "Olin yhteydessä liikkeeseen jossa sanottiin, että vanhoissa autoissa (2008) on jo kaikkia vikoja."


    • Vossikka

      Käytetyn auton ostaminen on aina arpapaeliä, johon myös vaikuttaa merkki ja kuinka autoa on pidetty ja huollettu. Perheessä meille on ostettu kaksi käytettyä bensa Avensista. Eipä ole tarvinnut käydä seitsemään vuoteen pajalla ostamisen jälkeen vaikka ikää niillä on jo 17 ja 18 vuotta ja yli 250 000km ajettuja. Merkillisintä onkin, että ei ole vielä tarvinnut edes vaihtaa äänenvaimentimia?

    • en.oikein.usko

      Vaikea kuvitella, että kunnon merkkiliike huijaisi.

    • TOIVOA

      Kunnon merkkiliike?
      Mistä kuvittelet " kunnon " merkkiliikkeen tekevän katteensa. Uusista kilpailuhinnoitelluista autoista vai huolloista ja tietämättömien kusetuksesta. Miettinen yksi uunottaja muiden joukossa. Osaavahan ei vaihtoautoa liikkeestä osta vaan yksityiseltä. Kädettömiä kusetetaan niin paljon kuin sielu sietää. Uudet autot eri asia.

    • Homeloukut

      Suomessa kusetetaan aina ja etenkin talokaupoissa!

    • skoodalla.kuuhun

      200 000 km ? , eikös nää nykyautot oo jo leka tavaraa noissa kilsoissa ???

    • mulku

      miksi ostaa autoliikkeestä käytetty auto ?
      verratkaa esimerkiksi nettiauton sivuilla merkkiä jonka haluatte ostaa hinta on edullisempi kuin oikeassa autokaupassa ja yleensä yksityinen myyjä kertoo jo myynti ilmoituksessa mitä autossa on vikaa
      kun hinta ja korjaus kulut lasketaan yhteen yleensä vielä edullisempi kuin liikkeestä ostettu

      • PeräValoTakuu

        Ilman kuluttajansuojaa usean tonnin ostos?


      • Mulkun_Ope
        PeräValoTakuu kirjoitti:

        Ilman kuluttajansuojaa usean tonnin ostos?

        Yksityinen kusettaa aina. Tai jos ei suoranaisesti kuseta, on ainakin autuaan tietämätön autonsa vioista. Vaihdossa tuojakin toteaa usein "en oo ite huomannut" kun vaihtautontarkastaja hiemankin tutkii ja löytää vikoja; näkyviä ja piileviä, jopa piiloteltuja. Vaihtoautoissa on aina ja poikkeuksetta korjattavaa. Niin myös yksityisen myymässä, suoraan toiselle kuluttajalle. Ja hintakin on useinmiten korkeampi, kuin liikkeessä samanlainen EHJÄKSI KUNNOSTETTU. Onhan se omistajansa helmi, autokaupalle se on vain myyntituote johon ei olla ehditty rakastua, kuten kuluttaja siihen omaansa. Autoliikkeessä ei hinnassa ole omistajan rakkauslisää tuotteeseen. Ja kuluttajasuoja / virhevastuu on turvana aina kun ostaa auton autoliikkeestä. Yksityiseltä ostaessa perävalotakuukin on liikaa sanottu, sitäkään ei ole.

        Siksi auto pitää ostaa ja kannattaa ostaa AUTOLIIKKEESTÄ. Aina.


      • Välitön45

        Höbö höbö. Olen seurannut autokaupa-alaa läheltä ja suoraan. Merkkiliikkeissä vaihturi tarkastetaan ja jos jarrulevyt ja/tai palat on viimeisellä veisuulla, ne vaihdetaan. Jos renkaissa on kulutuspintaa 4 mm tai vähemmän, ne uusitaan halvimmilla mahdollisilla kiinankumeilla. Auto fixataan, takoittaa maailinnan myllytys, vaha päälle ja sisäpesu. Vaihturista hyvitettin asiakkaalle 2500 netto ja pyyntihinta 4900, jossa alennusvaraa n 500 e. Esimerkin auto myydään yleensä naiselle. "Tarkastettu", "varmakuntoinen", "siististi pidetty".


      • Anonyymi
        Mulkun_Ope kirjoitti:

        Yksityinen kusettaa aina. Tai jos ei suoranaisesti kuseta, on ainakin autuaan tietämätön autonsa vioista. Vaihdossa tuojakin toteaa usein "en oo ite huomannut" kun vaihtautontarkastaja hiemankin tutkii ja löytää vikoja; näkyviä ja piileviä, jopa piiloteltuja. Vaihtoautoissa on aina ja poikkeuksetta korjattavaa. Niin myös yksityisen myymässä, suoraan toiselle kuluttajalle. Ja hintakin on useinmiten korkeampi, kuin liikkeessä samanlainen EHJÄKSI KUNNOSTETTU. Onhan se omistajansa helmi, autokaupalle se on vain myyntituote johon ei olla ehditty rakastua, kuten kuluttaja siihen omaansa. Autoliikkeessä ei hinnassa ole omistajan rakkauslisää tuotteeseen. Ja kuluttajasuoja / virhevastuu on turvana aina kun ostaa auton autoliikkeestä. Yksityiseltä ostaessa perävalotakuukin on liikaa sanottu, sitäkään ei ole.

        Siksi auto pitää ostaa ja kannattaa ostaa AUTOLIIKKEESTÄ. Aina.

        näin sanoo kusettajautoliikkeen myyjä


    • ihanoikeen

      Kuopion savolaisille ei voi olla tarpeeksi v-mäinne, ovat Suomen kovimpia itkijöitä ja valittajia.
      Suomen v-maisin kansaa asustaa noilla seuduilla.
      Ammattiriitelijöitä ja tyytymättömiä ihan kaikkeen.

      • Anonyymi

        ja kieroja kuin Kekkosen patsas


    • juurinoin

      Oikein, kukaan ei heidän kanssa halua olla kuin ihan väen väkisin tekemisissä, kieroja ja todella jaksavat riidellä ja valittaa eniten koko suomessa todellakin.

      • kieroja

        Lappalaiset ne vasta!


    • vaktaa

      Kymmenien vuosien kokemus koko suomen eri paikkakuntien vaikeimmista asiakkaista, eri aloilta ja pitkä kokemus auton ostajista.
      Ylivoimaisesti kaksi paikkaa :
      Savo ja Satakunta.

      • savo.ei.kuulu.suomeen

        Pitää paikkansa , savolais-mölkät tinkii vaikka möisit 5000 autoa 2900 eurolla , tai sitten pittää kyssyy vaimolta tai rouvalta lupa .


    • kuopion

      Näitä ihmisroskia pyörii rahattomina ja ostajina esiintyvinä turhakkeina, viisastelemassa iänikuisia kysymyksiään, ihan uutena asianan esittäen nokkelaa, eivät käsitä että heitä ei kukaan palvele , ja kaikkia OKSETTAA JA INHOITTAA heidän näkemisensä, yleensä typerä hoitamaton haiseva tusinaparta, ylipainoa, croksit tai lenkkarit, polttaa heti tupakkaa, typerät työvaatteet paskasena tai verkkarit, keskeneräisiä alakoululaisen piirtämiä tatuointeja, epäsiisti tukka ja iho, likaiset kädet ja olemus, kuikuilee ja kämyilee autojen välissä vilkuillen ja katsellen kuin varkaissa, ei osaa tervehtiä ei keskustella , ei katso silmiin ja häpee ja jännittää, ei rahaa , ei luottotietoja,yleensä ihmispelko joka asioi vai virtuaalisesti ei osaa elää livenä, missä OIKEAT KAUPAT TEHDÄÄN OIKEIDEN IHMISTEN KANSSA.

      • JobbarSlayer

        Olet oikeassa, kaupat tehdään OIKEIDEN IHMISTEN JA YRITTÄJIEN KANSSA, ei kuvailemiesi persaukisten ja vastenmielisen näköisten pikkuliikejobbarien kanssa, vaan merkkiedustusliikkeiden kanssa, kuten juurikin Miettisen.


      • sinäkö-muka-oikee

        Hölmö , ex-pikkuliikejobbari Miettinenkin on taustaltaan , sattui vaan myymään niitä "sekottajia" (skoodia) kun niiden nousukiito alkoi , et silleen .


      • Anonyymi

        Itse johtaja kommentoimassa?


    • täsäsulle

      Useat isojen liikkeiden suurjohtajista on henkisesti edelleen mopojoppari joka autotallissa korjaa ja myy mopojaan kuten aikoinaan, on vain roikkunut ja kavereittensa avustuksella edennyt, kuitenkaan henkinen taso ei ole edennyt ja koulutus ja taso on alaluokkaa.

    • Anonyymi

      Samat sanat. Tarkastettu vaihdokki ei ole edes huollettu. Huolto jätetty tekemättä ja esim. pyyhkijänsulat ihan paskana, vaikka auto muka tarkastettu. Luottamus meni!!

    • Anonyymi

      Samat on kokemukset. Myyvät muka tarkastettuja käytettyjä, mutta ei edes huollettu, vaikka tarkastettu.

    • Anonyymi

      Auton vaihto edessä. Tuoreempaa vaihdettava. Ehdottakaa luotettavaa myyjää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4082
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2358
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2066
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      97
      1725
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      12
      1348
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1272
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe