AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Autoliike Miettinen Kuopio

Autoliike Miettinen Kuopio

22 Vastausta 1 142 Lukukertaa
Kierrä kaukaa kyseinen autoliike jos olet ostamassa autoa. Varsinkin jos auton mittarin lukema on ylittänyt 200 000 niin olet ostamassa auton vain "kunnostukseen". Takuuta ei siis ole jos auto laukeaa vaikka heti kun olet sen ajanut ulos ko liikkeestä.
Mikä takuu?
Perustuuko lausuntosi omakohtaiseen kokemukseen vai pelkästään mutuun (musta-tuntuu)?
Kuvittelitko saavasi uuden auton 200tkm ajetun hinnalla?
Sopimus on sopimus vaikkakin sitten huono, mutta luithan sen ennenkuin nimesi siihen laitoit? Hamekangasta sille joka jälkikäteen itkee.
Aloittaja on itkupilli, ehkäpä vähä-älyinen vajakki ja itsestään ja päätöksistään vasttun kantamiseen kykenemätön luuseri.

Tässä faktaa asiaan, kuluttajaoikeusneuvojan toteamana:

"Kuluttajaoikeusneuvoja Anneli Tyrväisen mukaan asiakkaat harvoin ymmärtävät, että halvan auton ostaessaan saa varautua koviin korjauskustannuksiin.
– Minulle ei tule halvimmista autoista mieleen yhtäkään sellaista vikaa, mistä valittaminen olisi aiheellista, Tyrväinen sanoo."

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/07/1577579/kaytetyn-auton-ostajat-naita-vikoja-myyjat-eivat-korvaa

Ps.
En tunne otsikon autoliikettä.
Noin 7v vanha auto laukesi alle. Ko pajan korjaustavat ovat todella kummallisia. Vaihdelaatikkoa korjaillaan heidän huolloissaan jollain kemiallisilla metaleilla.
7 vuotta vanha auto täälläkin ostettiin. Penniäkään ei korvata 7te remontista joka paljastui likipitäen heti.
7000 eurolla tehdään sen verran isoja remontteja että kyseessä lienee jompikumpi seuraavista:

-moottorin vaihto
-korin vaihto

Kumpikin ongelma on sen verran suuri, että ostajan tulisi se itsekin havaita jo ennen ostoa.
Ihan mielenkiinnosta:

Mikä sellainen vika, jota ostaja ei lain määrittelemässä tarkastusvelvollisuudessa/koeajossa huomannut, ilmeni heti ja maksaa 7000euroa?

Ettei nyt vaan olis taas niin, että vika onkin ostajan välinpitämättömyydessä ostotilanteessa ja luulosta että käytetyn auton virhevastuu=takuu?

...ja lisäksi tyhmyydestä, että viedään se 7-vuotias käytetty auto (vasta oston jälkeen) merkkihuoltoon ja täys-tsekkiin ja siellä katsotaan kaikki kuluneet osat vaihtokuntoisiksi, ihan vaan rahastusmielessä kun asiakas vaikuttaa rahastettavalta urpolta.
Mikä laki määrittää tarkastusvelvollisuuden. Annatko finlex-linkin ja lain pykälän numeron.
12 § (5.1.1994/16)

Yleinen virhesäännös

5) "............. Ostaja ei kuitenkaan saa virheenä vedota seikkaan, josta hänen täytyy olettaa tienneen kauppaa tehtäessä."

Lainaus kuluttajaviraston sivuilta:

"Koeaja auto

Omat havaintosi auton kunnosta vaikuttavat siihen, arvioidaanko autossa olevan virhe vai ei. Et voi vedota virheenä sellaiseen vikaan tai puutteeseen, jonka sinun täytyy olettaa havainneen ennen kaupantekoa. Tee kunnon koeajo. Silloin voit tutustua ainakin osaan auton ominaisuuksista ja välttää yllätyksiä."
Aloittaja on vajaaälyinen eikä ymmärrä sitä että autoliikkeillä on velvollisuuksia joka tapauksessa myymiään autoja kohtaan.
onhan kyseessä liike joka kunnostaa vaihtoautonsa ja jokaiseen johon ei ole juuri vaaihdettu öljyjä,he sen tekevät...tämä huomattu kun jotain mielenkiintoista heiltä käynyt katsomassa.

ihmisillä on hämärtynyt nimikkeet "takuu" ja kuluttajasuojan mukainen virhevastuu...

suurin osa pitää takuuta luonnolisena asiana kun autoa ostetaan liikkeestä,tässä on sitten oman järjen käyttö toivottavaa...ja ei,en ole ko.liikkessä töissä tms kytköksissä....

Tämä on vain mielipiteeni
Sehän on skoda liike.

Ei voi olla huijari.
Juuri näin. Jos joutuu keskukstelemaan korvaus asioista ko. liikkeessä ja liikkeen johtajan kanssa, niin kannattaa varautua siihen, että nuorella herralla(liikkeen johtajalla) on taipuvaisuutta haukkumaan asiakasta ja ns. "riehumaan" asiakkaan edessä sanallisesti sekä fyysisesti vaikka ei ole asiakkasta kuunnellu loppuun asti ! 30- 50 % kuluttajasuojalain mukaan autoliike on velvollinen korvamaan 6 kk sisällä vioista, jotka ovat ilmenneet, joita asiakas ei ole voinut itse aiheuttaa. Eli kuluttajasuojalain perusteella tuotteen on kestettävä normaalissa käytössä vähintään 6kk käytetyissä ajoneuvoissakin, koska laki vaatii ajoneuvon perusteellisen tarkastuksen, ennen myyntiin laittamista tai mahdolliselle ostajalle on kerrottava viat ja hinnoiteltava sen mukaan.
Kuluttajasuojalain mukainen virhevastuu ei koskaan koske normaali kulumisesta johtuvia vikoja. Virhettä arvioidessa otetaan aina huomioon ajetut kilometrit, auton ikä ja auton hinta. Eli mitä enempi ajettu, mitä vanhempi ja mitä halvempi auto, niin sen vähemmän on virhevastuuta enään jäljellä.

Asiakkaalla on myös tarkastus velvollisuus, eli vioista jotka olisi pitänyt normaali tarkastuksen puitteissa huomata, niin sellaisista vioista ei voi edes valittaa.
Kuluttajaviraston oman linjauksen mukaan, jos 200tkm ajetusta autosta menee vaihdelaatikko, niin ostaja vastaa viastaan kokonaan itse.
Laki ei muuten vaadi myyjäosapuolelta mitään ajoneuvon perusteellista tarkastusta. Myyjän on vain kerrottava asiakkaan päätöksen teon kannalta olennaiset tiedot mitä myyjä tietää ja se mitä myyjä ei tiedä, ei hän sitä myös voi kertoa;)
Yhden auton liikkeestä ostaneena en voi suositella. Takuut ei oikein pelaa ja myyjät eivät tiedä vaihtoautoista juurikaan mitään, eivätkä jaksa selvittää
"Takuut ei oikein pelaa..."

Missään liikkeessä käytetyssä autossa ei ole takuuta, takuu on vain ja ainoastaan uusissa autoissa.
On suorastaan kauhistuttavaa lukea näitä aloituksia, joissa autoliikkeitä ja pahimmissa tapauksissa jopa yrittäjiä tai myyjiä nimeltä mainiten herjataan täysin tietämättömyyttään ja jopa solvauksen arvoisesti.

"Takuuta ei siis ole..."

Ovatko Suomalaiset todella näin autuaan tietämättömiä Suomen laeista?
Käytetyssä autossa kun todellakaan Suomen lakien mukaan sitä takuuta ei automaattisesti ole, niin miksi tästä itsestäänselvyydestä pitää herjata erikseen jotakuta autoliikettä?

Ihme touhua ja älyttömyyttä...
Ensin tingataan ja väännetään, sitten kuvitellaan että on jokinlainen takuu, kun tinkaat niin siinä menee viimeisetkin takuut, paina se mäysti visusti mieleesi!

Saat aina sen minkä ostit, et uutta !!!
Korjataan senverran, että virhevastuu ei pelaa.
Takuut toimii varmasti uusissa autoissa, joissa tehtaan takuut päällä.
mikä???
Kalle hei. Tiedätkö mitä eroa on uuden auton takuulla ja käytetyn auton virhevastuilla?
Nähtävästi et, kun toitotat täällä "takuut ei pelaa" "virhevastuu ei pelaa"... kerroppas Kalle hyvä, mikä virhe autossasi on, joka kuuluisi liikkeen virhevastuulakien mukaan korvata sinulle?

Ja kun virhevastuun kattavuuteen vaikuttaa myös auton ikä ja hinta, kerro Kalle hyvä samalla myös ne, jotta voidaan tässä sitten arvioida onko liike petturi vai sinä hullu.
Kiitos.
 /   /  /  / Autoliike Miettinen Kuopio

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta