Sosiaali- ja terveys alan pääsykoe kokemuksia!

joku muu haukuttu?

onko muita jotka käyneet esim. Täydennyshaun puitteissa sosiaali- ja terveysalan pääsykokeissa? Millainen teillä oli esim. Psykologin haastattelu tilanne? Entäs koe tehtävät?

Mulla meni matematiikan osuus aika huonosti kokeessa, kun ei ollut ajatus mukana sairaana ollessa koe tilaisuudessa.. Eniten mua nyt kyllä kiinnostaa tuo psykologin osuus teillä muilla, varsinkin jos muita aikuisopiskelijaksi hakevia löytyy!

Menin haastatteluun asiallisesti ja psykologin ensimmäinen lause kun nimeni olin kertonut,jne oli vihaisena että olenko minä tyhmä kun haen ammattikouluun vielä, vaikka minulla on olemassa jo yksi ammatti takana. No siinä asiallisesti jatkoin juttua,jne niin tämä haastattelia vaan alkaa päälle puhua agressiivisena ja mollaten suoraan sanoen kun kouluun olen hakenut. Mitään katse kontatkia haastattelijaan en koko keskustelun aikana saanut ,koska haastattelija tuijotti pöytäänsä kokoajan keskittyen haukkumaan ja mollaamaan vastauksiani,jne. Oliko muilla saman kaltaisia kokemuksia että lyttyyn haukutaan heti kun oven avaat?

En ala koulun,jne tietoja näin yleisellä palstalla kertomaan ollenkaan..

10

2175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • IQ

      "Mulla meni matematiikan osuus aika huonosti kokeessa"
      En olisi ikinä uskonut. ;)

      "ei ollut ajatus mukana SAIRAANA ollessa koe tilaisuudessa"
      Tuskin kokeen ajankohdalla oli mitään merkitystä sinun kohdallasi... ;)

      "psykologin ensimmäinen lause kun nimeni olin kertonut,jne oli vihaisena että olenko minä tyhmä"
      Taisi olla retorinen kysymys. ;)

      "tämä HAASTATTELIA"
      "Mitään katse kontatkia HAASTATTELIJAAN en koko keskustelun aikana saanut ,koska HAASTATTELIJA tuijotti pöytäänsä"
      Käytät hienosti pronomineja ja hallitset myös yhdyssanat. Loistavaa!

      "tämä haastattelia vaan alkaa päälle puhua agressiivisena"
      Psykologi menettikin varmasti TODELLA PALJON, jos hän ei sattunut kuulemaan kaikkia kertomiasi asioita. ;)

      "haastattelija tuijotti pöytäänsä kokoajan"
      Hän ei vain halunnut kuolla nauruun. ;)
      Sellainen toiminta olisikin ollut aika ilkeää.
      Toisaalta taas jotkut hullut liikuttelavat päätään/silmiään koko ajan niin paljon, että katsekontaktin saamista ei kannata edes yrittää...

    • joopa joo...

      Ylläpito varmasti voisi tämän ketjun poistaa? Ei hyödytä varmasti keskustelun aloittajan asiaa tai vastaajan?

      • IQ

        Miksi tämä ketju pitäisi muka poistaa? ;)
        Eihän näissä viesteissä ole edes yhtään kirosanoja.


    • AsiallinenKäytös

      Aloittajalle.. Kuulostaa kamalalta kokemukselta ja ehkä jopa asiattomalta käytökseltä, mutta saattaahan olla että psykologi vain testasi sinua. En usko että oli ilkeä vain sen takia että halusi olla sinulle veemäinen.

      IQ ihmettelen käytöstäsi. Todella asiatonta, vaikka et yhtäkään kirosanaa ole käyttänytkään!

      • eward

        Ne psykologit ovat haastatteluissa aina samanlaisia. Tarkoituksena on saada haastateltava suuttumaan tai muuten reagoimaan kielteisesti. Ja kielteisen reagoinnin tuloksena on hyllyttävä lausunto.


      • IQ
        eward kirjoitti:

        Ne psykologit ovat haastatteluissa aina samanlaisia. Tarkoituksena on saada haastateltava suuttumaan tai muuten reagoimaan kielteisesti. Ja kielteisen reagoinnin tuloksena on hyllyttävä lausunto.

        "IQ ihmettelen käytöstäsi. Todella asiatonta"
        Enhän minä ole mitään asiatonta kirjoittanut... ;)


      • AsiallinenKäytös
        IQ kirjoitti:

        "IQ ihmettelen käytöstäsi. Todella asiatonta"
        Enhän minä ole mitään asiatonta kirjoittanut... ;)

        Kun minä kävin sote:n pääsykokeissa, ei psykologini ollut töykeä, kaikkea muuta. Hän oli ystävällinen, ei lainkaan edes sellainen ymseä, joka vain kirjoittaa ja kyselee konemaisesti, niin kuin moni on kertonut psykologin olleen. Käynti oli muutenkin nopea. Että kaipa tuokin on psykologista kiinni, minkä linjan ottavat.

        IQ, yritätkö olla hauska? Asiatonta käytöstä on toisen mollaaminen. Kehuit muuten hienosti pronominien käytöstä. Sinua voisi kehua hienoista hymiöiden käytöstä. Hienoa!


      • IQ
        AsiallinenKäytös kirjoitti:

        Kun minä kävin sote:n pääsykokeissa, ei psykologini ollut töykeä, kaikkea muuta. Hän oli ystävällinen, ei lainkaan edes sellainen ymseä, joka vain kirjoittaa ja kyselee konemaisesti, niin kuin moni on kertonut psykologin olleen. Käynti oli muutenkin nopea. Että kaipa tuokin on psykologista kiinni, minkä linjan ottavat.

        IQ, yritätkö olla hauska? Asiatonta käytöstä on toisen mollaaminen. Kehuit muuten hienosti pronominien käytöstä. Sinua voisi kehua hienoista hymiöiden käytöstä. Hienoa!

        "IQ, yritätkö olla hauska?"
        En yritä olla hauska.

        "Asiatonta käytöstä on toisen mollaaminen"
        Minä en ole mollannut ketään. ;)

        "Sinua voisi kehua hienoista hymiöiden käytöstä. Hienoa!"
        Kiitos! ;)


    • hoitsulikka :D

      Hei, itselleni ei psykologi ollut niinkään töykeä, olipa vain hyvin, hmm.... Asiallinen? Etäinen? Tuntui siltä, kun työhaastattelussa olisi ollut :D

      Lomakkeessa kysyttiin mm. että mikä olisi pahinta mitä minulle voisi tapahtua? Vastasin totuudenmukaisesti, että läheisen kuolema. Psykologi tarttui tähän ja kysyi, että miten reagoisin, ja miten selviytyisin. Vastasin, että tukiverkostoni avulla. Ja että olen jo selviytynytkin, sillä erittäin rakas isomummini kuoli edellisenä keväänä. Meni psykologille hiukka jauhot suuhun.

      Mietti tovin, ja jatkoi lakonista kyselytulvaansa. Että millainen perhetilanteeni on? Avoliitossa. Hyvä suhde? Juuri omakotitalo ostettiin. Lapsia? Ei. Suunnitelmissa? Vasta valmistumisen jälkeen. Lemmikkejä? Koiria. No kukas ne sitten hoitaa jos sinä olet koulussa tai työssä? Meinasin jäädä sanattomaksi, mutta vastasin, että eiköhän ihan samalla tavalla kuin tähänkin asti, kun, niinkuin papereista näkyy, niin olen opiskellut nyt yliopistossa jo kuusi vuotta, ja onnistunut hoitamaan lemmikkini tähänkin asti. Hymyilin koko ajan, enkä hermostunut mistään.

      Ja pääsin sisään.

      Toinen opiskelija oli kuitenkin saanut samalta psykalta oikein paskamyrskyn niskaansa, kun papereissa oli kertonut olevan perhekeskeinen ihminen, jolla on viisi lasta. Miksi olet ollut näin kauan opiskelematta ja pois työelämästä? Erityishuomiota vaativa lapsi. NO EIKÖS SE OLE IHAN KASVATUKSESTA KIINNI? Hakija oli jäänyt ensin sanattomaksi ja tiuskaissut sitten haastattelijalle, että hänen lapsellaan on ihan diagnosoitu neurologinen häiriö, että ei varmaankaan ole kasvatuksesta kiinni. Haastattelija oli tuumannut, että miksi sitten on pitänyt hankkia niin monta lasta, että varmasti jollain on joku häiriö, kun lapsiakin on noin monta tjsp.

      Hakija tuli pyhää vihaa puhkuen ulos huoneesta, ja nyt kun katsoin sisäänpäässeiden nimiä, niin ei mielestäni ollut listalla :( Minusta on ihan hyvä testata ihmisten hermojen kestävyyttä, mutta tuo oli aika rankka hyökkäys suoraan sinne arimpaan paikkaan, etten oikein ymmärrä tuollaistakaan. Omat kysymykseni olivat ihan asiallisia.

      Onneksi minulle kaveri sanoikin, ettei tule provosoitua vaikka psyka sanoisi mitä, vaan olla asiallinen ja vastailla niinkuin asia on. (Tosin mitäpä vastaat tuolle toiselle hakijalle esitettyihin kysymyksiin...?)

      Mielestäni parempi tapa ovat nämä erään (käsittääkseni miespuolisen, itselläni oli todella tiukka nutturapäinen vanha täti) toisessa kaupungissa samoja testejä tehneen psykan temput:

      Mies oli kuulemma ensin jutellut aivan normaalisto, ja yhtäkkiä kumartunut pöydän ylitse tosi lähelle, melkein nenä nenään kiinni, tuijottanut pitkän aikaa hiljaa suoraan silmiin, ja sanonut sitten hieman pelottavalla äänellä, että tiijäkkö, sulla on sitten pitkät silmäripset! Siihen hakija oli tajunnut vastata asiallisella äänellä, että no kiitos, ja saanut paikan.

      Sama setä (korjatkaa jos olen väärässä ja tunnette tapauksen?!?) oli toisessa hakutilaisuudessa pompannut kesken haastattelun pystyyn, ja juossut pöydän alle kyhjöttämään. Hakija oli toiminut fiksusti, kiertänyt pöydän toiselle puolelle ja kumartunut miehen viereen kysyen, että haluatko, että tulen sun seuraksi sinne, vai oliko tämä tässä? Ja tämäkin tyttö sai paikan.

      Se tyttö ei kuulemma saanut paikkaa, joka oli juossut kiljuen ulos huoneesta, kun oli kävellyt tyhjäksi luulemaansa huoneeseen, ja setä olikin pompannut pöydän alta ja huutanut PÖÖ!

      Että onhan näitä kaikenlaisia, mutta tuota ihan pahimpiin henkilökohtaisuuksiin menemistä en ihan oikein ymmärrä.

    • on vissiin tapana?

      Samankaltainen kokemus myös mulla. Psykologi oli aivan paska. Pahaksi onnekseni satuin sairastumaan kesken koepäivän, ja selitin sitä hänelle. Vähätteli vaan ja epäili valehtelijaksi. Olin itse asiassa oksentaa sinä hetkenä. En päänsäryltä pystynyt keskittymään mm. matemaattisiin tehtäviin, joihin annettiin aikaakin peräti 15 sekunttia.. Keski-ikäinen nuupahtanut ukko psykologina, tosi tylsä ja v-mainen. Samankaltainen papereihin tuijottaja ja haukkuja hänkin oli.
      Hain saikkua myöhemmin migreenin takia saman pvänä, olisin kait voinut sen perusteella pyytää oikaisua tms. Eli siis, mut hylättiin. Haastattelussa oppilaitoksen opet ehdottivat jotain ett takahuoneessa voidaan asiasta neuvotella, eli sisäänpääsystä. mitä se sitten taas tarkoittaa?! Parempi etten tuohon surkeaan kouluun päässyt. yks aiemmin siellä lähihoitajaksi opiskellut lähti jatkamaan sairaanhoitajaksi, koska ei koulussa oppinut mitään. Typeriä valehtelevia ämmiä reksi ja opo, ja toi psykologin soveltuvuustesti oli mun tapauksessa aivan turha, sillä olin jo opp.sopimuksen mukaan selvinnyt tosi hyvin 4 kuukauden koeajasta. Siis pelkkää rahastusta, ja noi psykologit on todella syvältä..olen tullut muistakin yhteyksistä tähän johtopäätökseen. ja samassa pääsykokeessa olleet oli myös hyvin tyytymättömiä tähän psykologiin. Oppilaitos sen sijaan pitää häntä puolijumalana: on niin kokenut ja etevä, pyh,hevon paskat!
      Haen myöhemmin uudelleen parempaan oppilaitokseen. Tekis mieli mainita mikä oppilaitos kyseessä, mutta eihän täällä uskalla varoitella :/ ei muuta kuin että pohjoisesta tuulee..vähän vinkkaa ainakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5168
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3377
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1343
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1036
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      948
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      727
    Aihe