AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Saako työnantaja tietää?

Saako työnantaja tietää?

6 Vastausta 493 Lukukertaa
Niin tietääkö kukaan että jos perintä alkaa periä palkasta saatavia niin saako työnantaja tietää sen? Onko kokemuksia?
Jos on iso yritys jossa on satoja työntekijöitä niin ei saa, siellä on todennäköisesti tilastoiden perusteella kymmeniä muitakin joilta peritään. Jos on pikkufirma vain muutamalla kymmenellä työntekijällä, niin sittenhän noi äkkiä leviää. Palkanlaskijoille se nyt on ihan normaalia ja yhtä lailla joltain toimitusjohtajalta saatetaan velkoja periä.
Perintä ja ulosotto on kaksi eri asiaa.
Perintä ei peri palkastasi,vaan maksat itse perintätoimistolle.
Mikäli et sovi perintätoimiston kanssa,niin velka siirretään uo:n perittäväksi.
Ulosottomiehen kanssa voi toki yrittää sopia maksusuunnitelmasta,mutta mikäli et sovi,ilmoittaa uo työnantajasi palkanmaksuun palkan ulosmittauksesta.
Prosessi on kyllä erittäin pitkä,mahdollisuuksia sopia ja maksaa on monia.
Kannattaa sopia!
Kannattaa ottaa pikavippejä ja siirtää velanmaksua. Näin kun toimit ei saa pomosi tietää ja saat anasitsemasi lepotauon. Kyllä velat siitä sitten ajallaan.
Perintää ei saa tietoon, jos itse sen hoidat, mutta jos työnantaja hoitaa niin saa tietoon.
Jos menee ulosottoon, niin ulosottovirastosta tulee palkan ulosmittaus laskenta, jonka mukaan työnantaja perii palkasta ja tilittää ne ulosottoviraston tilille.

Olen työnantaja ja olen joutunut työntekijöiltä ulosmittaamaan perintäsaatavia palkasta. Tämä ei ole työntekijää huonontanut tai mitenkään vaikuttanut koko yrityksessä. Elämässä sattuu virheitä ja niistä yleensä opitaan...
Ei tarvitse muuta kuin ottaa uo-virkailijaan yhteyttä kun ensimmäinen lappu sieltä uo:sta tulee postiluukusta. Tämän jälkeen sovitte tapaamisen ja ehdotat vapaaehtoista maksusuunnitelmaa, näin ei työnantajasi saa tietää asiasta. Sinun ei tarvitse muuta kuin kertoa että pelkäät että menetät työpaikkasi ja haluat itse maksaa sen lakisääteisen summan tai vaikka pari kymppiä sen päälle. UO suostuu tähän, koska ketään ei hyödytä jos oikeasti jäisit ilman työpaikkaa. MUTTA siinä maksusuunnitelmassa on sitten pysyttävä tai se raukeaa ja palkan ulosmittaus alkaa.
isossa firmassa voi olla ulkoistettukin palkanlaskenta, silloin ei tietoa mene esimiehelle. pikkufirmoissa taas voi pikkulinnut laulaa, riippuu ihmisistä. työsuhteeseenhan se ei vaikuta mitenkään
 /   /  / Saako työnantaja tietää?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta