AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / Neuvokaa suomeksi javan poisto

Neuvokaa suomeksi javan poisto

44 Vastausta 4 472 Lukukertaa
Neuvokaa nyt helkutissa, kuinka tämä java poistetaan. Älkää käyttäkö mitään nörttikieltä, vaan kohta kohdalta. En edes tiedä, onko mulla java koneessa, mistä sen näkee? Päivitin eilen adobe readerin, ja samalla salaa päivittyi joku onneton Google Chrome, ei ollut tarkoitus asentaa sitä. Kuinka senkin saa pois!!! Apua, heitän kohta järveen koko rakkineen, hermo menee tällaisten tietokoneitten kanssa. Muutakin tekemistä olisi.
Javan ja Google Chromen saa poistettua Windowsin ohjauspaneelin ohjelmien poisto kohdasta. Adobe reader kannattaa myös poistaa ja sen tilalle kannattaa asentaa kevyempi ja turvallisempi Sumatra pdf reader.

Windows 7 ohjelmien poisto kohta löytyy täältä: http://aijaa.com/0047110801644
Esimerkiksi avaat Synapticin, laitat hakuun "java" ja poistat mitä löytyy.
Ja mikä he:n sinapitic. Pyysin selvällä suomella neuvoa. Mistä tuollainenkin avataan ?jMistä sen näkee?
No minä avaan sen kohdasta Järjestelmä->Ylläpito->Synaptic. Tosin tää on jo vanha asennus ja nykypäivänä ei Synapticia edes ole oletuksena Ubuntussa. Nykypäivänä sen saa lisättyä sovelluskeskusksesta siitä ruudun vasemmasta palkista. Siitä voi myös poistaa Javan samalla ettei tarvitse Synapticia käyttää.

Synaptic vaan on kiva kun se näyttää myös ne Javaa käyttävät ohjelmat samalla helposti mitä on asennettuna. Nehän menee tietysti rikki kun Javan poistaa.
Synaptic on paketinhallintaohjelmisto joissakin linux jakeluissa. Et maininnut käyttöjärjestelmästä mitään niin vastaukset voi tulla mille tahansa käyttöjärjestelmälle.
Kaikenlaiset sekoilijat ja höpön kirjoittajat ovat lisääntyneet täällä kummasti.
koko kone, älä kuitenkaan järveen. Olet vainoharhainen.
Oracle Java 7:n poisto Windowsissa

en ymmärrä en

... miks aloittajalla ON tietokone,
mihin tarvii ;-)
Ei mihinkään, mutta kun muillakin on niin...
Javan päivitys tuli perjantaina..
Eli Java 7 update 7 versiossa voi olla siis edelleen vakava tietoturva ongelma?
Tilanne taitaa olla sillä tavalla parempi kuin aikaisemmin että hyökkäyskoodia ei ole vielä julkisesti saatavilla, joten ei ihan vielä tarvetta paniikkiin mutta sitä kyllä suosittelen että Java pois kokonaan jos sitä ei tarvitse mihinkään.
Moniko on asentanut Javan, vaikkei sitä ole koskaan tarvinnut mihinkään.
Ohjelma/sovellushan ekakerralla ilmoittaa itse Javan tarpeestaan.
Johan tuo oli tiedossa jo viime perjantaina.
http://www.theregister.co.uk/2012/08/31/critical_flaw_found_in_patched_java/

Eli oli vain pikapaikkaus jolla tämä tunnettu menetelmä hyödyntää reikää estettiin mutta varsinainen ongelma jäi jälelle.
Itse poistin koko javan koneeltani ja sen jälkeen internet explorer heittää koko ajan virheilmoitusta "internet explorer lakkasi toimimasta" jne.... Että näin. Enkä poistanut koneelta mitään muuta kuin kaikki javat. Osaako kukaan teistä experteistä selittää tätä? Ennen em. javan poistoa ie on toiminut aina ilman ko. virheilmoitusta...
Mitä te höpisette javaan on tullut jo korjauspäivitys, ainakin mulle tuli automaattisesti eilen.
Paina lipun kuvaa näppäimistöllä tai paneelissa. Avautuu valikko nimeltään "käynnistä" (se on vaan sen nimi)

Klikkaa siitä "ohjauspaneeli". Heti oikean puoleisella pystyrivillä näkyy "Ohjelmat" ja sen alla "poista asennettu ohjelma" Tässä näyte:
http://aijaa.com/0017510836694

Klikkaat siitä, niin avautuu tällainen näkymä: http://aijaa.com/0017410836724

Nyt klikkaat kuvan osoittamalla tavalla ensin toista javaa, sen jälkeen yläosasta kohtaa "poista asennus" ja sitten teet saman toisellekin javalle.
Java poistettu. Ohjelmatiedostoihin jää kuitenkin Java.kansio ja sieltä lukuisien alikansioiden polkua pitkin QTJava, missä alkaa olla useampia alikansioita jne. ja kaikissa lähinnä class-tiedostoja. Ei yhtään exe-tiedostoa ainakaan. Ptäisikö tämä kansiokin poistaa, vaikka ohjelman poisto ei stä hävitäkään vai olisiko parempi antaa näiden olla?
Miksi sinä sen poistit ?
Vai sekoitatko vain Javascriptiin? Javaa, joka siis on eri asia, ei moni enää oikeasti tarvitse.
kesti sulla monta kuukautta jos olet viestiketjun aloittaja meinaan javan poisto .
Parempi myöhään, kuin vielä myöhemmin!
En ole ketjun aloittaja. Kiitti vaan ystävällisitä ja informatiivisista vastauksistanne, .Anteeksi, että vaivasin tyhmällä kysymyksellä.Jatkan ihmettelemistä
No mikä siinä Javan poistossa tuottaa vaikeuksia?
No ihmettelevä täti ihmettelee edelleenkin, onko se Java.kansio sitä java.ohjelmaa, jonka voi poistaa, vai voisiko se olla javascriptiä varten. Silloin siihen ei kannattaisi koskea. Muuten Java kyllä lähtee. En poistanut Javaa aikaisemmin, päivitin vain, kun silloin joskus kesällä oli sitä juttua ongelmista. Nyt vaan halusin putsata kaikki pois ja asentaa uuden puhtaan, jos tarvitsen. Siis se Java.kansio ( se QtJava) ja kaikki sen sisällä, Poistaa vai ei? Mitä ne on?
Poista kokonaan. Javascript on aivan eri asia kuin Java. Javascript on selaimen ominaisuus.
Kiitos selkeästä vastauksesta.
Etkös tarvi javaa kun kirjaudut kelan sivuille
En tarvitse. Javascriptia sen sijaan kyllä, mutta se onkin eri asia kuin Java.
Javaa tarvii jos haluaa kirjautua kelan asiontisivulle
Ainoastaan silloin jos käytät Sampopankin tunnistautumista, muiden pankkien tunnistautumispalveluissa ei tarvita. KELA itsessään ei tarvitse Javaa.
En tirdä, sitten näkee. Javascriptiä tarvitsee tännekin kirjoitteluun ja senkin sallin pyynnöstä silloin kun sitä tarvitaan.
Mikä ihmeen turha viritys on käytössä kun javascriptejä kysellään? Ei javascriptejä tarvitse plokkailla.
Voi olla turhakin. Cromessa olen blokannut pois sellaisenkin toiminnon. Jaksan sin sallimisklikkauksen tehdä tarvittaessa. Mieluummin toimin niin päin kaikkien internetin tietoturvauhkien kanssa, että varon mieluummin liikaa kuin liian vähän. Kaikki sallimiset pois. kun eivät ole tarpeen.
Se sallitaan siis sivustolle kahdella klikkauksella ja pysyy sitten. Ei sitä kauhean usein tarvitse napsutella, kun samoilla sivustoilla enimmäkseen käy,
Se on sellaista tuo kaikkien mahdollisen blokkailu, että edessä on työmaa päästä edes johonkin. Eipä mithän, toiset blokkailee, toiset ei.
Entä mitä sitten kun javaa ei pysty poistamaan ohjauspaneelista? valittaa virhettä!
Lataa netistä pieni ohjelma: "Windows Install Clean Up". Sen avulla voi poistaa helposti kaikki sellaiset ohjelmat, joita ei voi poistaa "lisää/poista" sovelluksesta.
Kyllä lähti.. Kiitoksia!
Tuon ohjelman kanssa on oltava vähän varovainen, ettei paina vahingossa Clear All ruutua. Silloin se alkaa poistaa koneelta kaikki asennetut ohjelmat. Windowsin osia se sentään ei voi poistaa.
Tällöin itse kokeilisin asentaa Javan entisen päälle ja sen jälkeen poistaisin sen.
Älä hyvä ihminen javaa viellä poista,,,kyllä sen viellä ehtii
 /   /  /  / Neuvokaa suomeksi javan poisto

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta