Seitsemän Salaisuutta Ylöstempauksesta

Ingenjör_81

1. Seurakunta Ilmestyskirjassa
2. Autuaallinen Toivo
3. Kaksi Todistajaa
4. Juhlat Ja Viimeinen Pasuuna
5. Luopumus Vai Lähtö
6. Juutalaisille Ja Pakanoille
7. Raamatun Rakenteen Salaisuudet


1. Seurakunta Ilmestyskirjassa
Kreikankielinen sana 'ekklesia', joka käännetään 'kirkko' tai 'seurakunta', esiintyy Ilmestyskirjassa 20 kertaa ensimäisessä kolmessa luvussa, mutta ei kertaakaan vihanaikaa kuvaavissa luvuissa, ennen kuin seuraavan kerran aivan lopussa luvussa 22. "Koska sinä olet ottanut minun kärsivällisyyteni sanasta vaarin, niin minä myös otan sinusta vaarin ja pelastan sinut koetuksen hetkestä, joka on tuleva yli koko maanpiirin koettelemaan niitä, jotka maan päällä asuvat." (Ilm. 3:10). Luvusta neljä lähtien seurakunta on siis poissa ja tämä luku alkaa kuvauksella ylöstempauksesta: "Nouse ylös tänne, niin minä näytän sinulle, mitä tämän (eli ylöstempauksen!) JÄLKEEN on tapahtuva." (Ilm. 4:1).

Ilmestyskirjassa kuvataan niin ikään 24 vanhimmalla olevan kruunut päissään: "Ja valtaistuimen ympärillä oli kaksikymmentä neljä valtaistuinta, ja niillä valtaistuimilla istui kaksikymmentä neljä vanhinta, puettuina valkeihin vaatteisiin, ja heillä oli päässänsä kultaiset kruunut." (Ilm. 4:4), mutta näitä kruunuja ei jaeta ennen kuin vasta Kristuksen ilmestyessä. "Niin te, ylimmäisen Paimenen ilmestyessä, katoomattoman kunnian kruunun saatte." (1 Piet. 5:4, Biblia).

"Autuas ja pyhä on se, jolla on osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa; heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa, vaan he tulevat olemaan Jumalan ja Kristuksen pappeja ja hallitsevat hänen kanssaan ne tuhannen vuotta." (Ilm. 20:6). Tämä on varmasti se Ilmestyskirjan kohta, joka sekoittaa eniten ylöstempaukseen liittyen. Tässä ei puhuta ensimmäisestä ylösnousemuksesta siinä sanan merkityksessä, että se olisi ensimmäinen kerta, vaan että se on ensimmäinen muotoaan. Uudesta testamentista ilman ylöstempaustakin voimme löytää useita ylösnousemuksia. Ensimmäisenä Jeesus itse, sitten Vanhan testamentin pyhät ja sitten kaksi todistajaa. Paavali valoittaa tätä asiaa myös kertomalla, että jokainen nousee ylös vuorollaan: "Sillä niinkuin kaikki kuolevat Aadamissa, niin myös kaikki tehdään eläviksi Kristuksessa, mutta jokainen vuorollaan: esikoisena Kristus, sitten Kristuksen omat hänen tulemuksessaan" (1. Kor. 15:22-23). Ja koska mm. Hesekielin kirjasta voimme löytää lapsia 1000 vuoden rauhan valtakunnasta, niin se tarkoittaa, että ylöstempaus ei voi tapahtua vihanajan lopussa, koska ylöstempauksessa saadaan ylösnousemusruumis, jossa ei saada lapsia. "Sillä ylösnousemuksessa ei naida eikä mennä miehelle; vaan he ovat niinkuin enkelit taivaassa." (Matt. 22:30).

121

435

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ingenjör_81

      2. Autuaallinen Toivo
      Paavalin ensimmäisessä kirjoittamassaan kirjeessä hän kertoo ylöstempauksesta näin: "Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin; sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa. Niin lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla." (1. Tess. 4:16-18). Paavali käskee meitä siis lohduttamaan toinen toisiamme tällä asialla ja hän sanoo sitä itseassa odotuksen kohteeksi ja autuaalliseksi toivoksi: "Odottaessamme autuaallisen toivon täyttymistä ja suuren Jumalan ja Vapahtajamme Kristuksen Jeesuksen kirkkauden ilmestymistä." (Tit. 2:13). Miksi ihmeessä lohduttaisimme tällä, jos sitä ennen olisi tuleva sellainen ahdistus, mitä maailma ei ole tähän asti koskaan nähnyt, eikä sen jälkeen ole näkemä. Ja eihän viimeisen sukupolven kristittyjä voida pitää sen pahempina, että he antsaitsisivat jotenkin enemmän Jumalan vihan, kuin edelliset. Kaikki kristitythän ovat pelastuneet armosta.

      Jeesus lohduttaa myös samalla asialla opetuslapsia kertomalla, että Hän tulee hakemaan heidät luoksensa Isän kotiin. "Älköön teidän sydämenne olko murheellinen. Uskokaa Jumalaan, ja uskokaa minuun. Minun Isäni kodissa on monta asuinsijaa. Jos ei niin olisi, sanoisinko minä teille, että minä menen valmistamaan teille sijaa? Ja vaikka minä menen valmistamaan teille sijaa, tulen minä takaisin ja otan teidät tyköni, että tekin olisitte siellä, missä minä olen. Ja mihin minä menen-tien sinne te tiedätte." (Joh. 14:1). Jeesus ilmestyi ylösnousemuksensa jälkeen pelkästään häneen uskoville ja Hänelle rakkaille ihmisillensä. Näin on oleva, kunnes Hän on saanut morsiammensa ja Messias Kruunataan häissä. Paavali kertoo tämän salaisuuden Efesolaiskirjeessä, että Kristuksen morsian ja vaimo on seurakunta: "'Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi.' Tämä salaisuus on suuri; minä tarkoitan Kristusta ja seurakuntaa." (Ef. 5:31-32). Jos Jeesus hakee morsiammensa vasta vihanajan lopussa, niin silloin kyseessä täytyy olla todella pikainen reissu, jossa ei jäädä kahveja hörppimään...

      Ylöstempaus on välitön tapahtuma, joka tapahtuu yllättäen äkkiarvaamatta: "Valvokaa siis, sillä te ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee." (Matt. 24:42), joten kristityn on aina oltava lähtökunnossa. Jeesuksen paluu pyhiensä (seurakunnan) kanssa taas pystytään laskemaan Antikristuksen asettumisesta kolmanteen temppeliin. Se on vielä varmuuden vuoksi kerrottu kolmella eri tavalla ja monessa kohtaa: 3,5v (Dan. 12:7), 42kk (Ilm. 11:2) tai 1260 pv (Dan. 12:11). Kun apostolit kysyivät Jeesukselta, että rakentaako Hän "tällä ajalla" Israelin valtakunnan, antaa Jeesus siihen terävän vastauksen: "Ei ole teidän (eli seurakunnan) asianne tietää aikoja eikä hetkiä, jotka Isä oman valtansa voimalla on asettanut" (Apt. 1:7).

      3. Kaksi Todistajaa
      Ilmestyskirjan kaksi säkkipukuista todistajaa yleensä ymmärretään Eenokiksi ja Eliaksi, koska kumpikaan ei kuollut fyysistä kuolemaa. Heihin molempiin liittyy myös ylöstempaus.

      "Sillä niinkuin oli Nooan päivinä, niin on Ihmisen Pojan tulemus oleva." (Matt. 24:37). Nooan aikana oli kolme ryhmää ihmisiä, jotka kohtasivat erilaisen kohtalon. 1) Suuri ryhmä eli he, jotka kuolivat ja hukkuivat, 2) pieni ryhmä, jotka selvisivät koettelemuksesta elossa (Nooan perhe) ja 3) pienin ryhmä, joka oli vain yksi ihminen Eenok, ja hänet otettiin pois ennen vihanaika. "Uskon kautta otettiin Eenok pois, näkemättä kuolemaa, eikä häntä enää ollut, koska Jumala oli ottanut hänet pois. Sillä ennen poisottamistaan hän oli saanut todistuksen, että hän oli otollinen Jumalalle." (Hepr. 11:5). Eenok temmattiin siis pois, koska hän oli otollinen Jumalalle. Aivan samalla tavalla nytkin kaikki Jumalalle otolliset (kristityt) otetaan pois ennen toista vihanaikaa, jolloin maa tuhotaan tulella, kun se ensimmäisellä kertaa tuhottiin vedellä.

      Vanha testamentti päättyy lupaukseen, että Elias on ilmestyvä ennen Herran päivää: "Katso, minä lähetän teille profeetta Elian, ennenkuin tulee Herran päivä, se suuri ja peljättävä." (Mal. 4:5). Ja tähän liittyen, Jeesus sanoo mielenkiintoisesti Johannes Kastajasta ja Eliaksesta: "Sillä kaikki profeetat ja laki ovat ennustaneet Johannekseen asti; ja JOS tahdotte ottaa vastaan: hän on Elias, joka oli tuleva." (Matt. 11:13-14). Elias siis on Johannes Kastaja niille, jotka uskovat. Mutta näin ollen, hän ei ollut Elias heille, jotka eivät usko, vaan hän ilmestyvä heille toisena säkkipukuisena todistajana!

      • Ingenjör_81

        4. Juhlat Ja Viimeinen Pasuuna
        Raamatussa mainitaan seitsemän juhlaa, jotka ovat omistettu Herralle (Jeesukselle). "Puhu israelilaisille ja sano heille: Herran juhla-ajat, joiksi teidän on kuulutettava pyhät kokoukset, minun juhla-aikani, ovat nämä." (3. Moos. 23:2). Jeesus täytti ensimmäiselle tulemuksellaan ensimmäiset kolme kevään juhlaa (Pääsiäinen, Happamattoman leivän juhla ja Ensihedelmien juhla) ja esiintyi niissä Kärsivänä Palvelijana. Neljännen kesälle sijoittuvan juhlan (Viikkojuhla) täyttyi taas Pyhän Hengen toimesta Helluntaina.

        Jäljellä on siis vain kolme syksyn juhlaa, joissa Jeesus esiintyy Kuninkaana. Ne alkavat Pasuuna juhlalla ja juhlaa ennen soitetaan jokainen arkipäivä pasuuna, kunnes juhlapäivänä soitetaan viimeinen pasuuna. "Katso, minä sanon teille salaisuuden: emme kaikki kuolemaan nuku, mutta kaikki me muutumme, yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasuunan soidessa; sillä pasuuna soi, ja kuolleet nousevat katoamattomina, ja me muutumme.". (1. Kor. 15:51-52). Viimeinen pasuuna ei voi olla Ilmestyskirjan pasuuna, koska Paavalin kertoessa pasuunoista ei Ilmestyskirjaa ollut vielä edes kirjoitettu! Tätä päivää ei voi tietää ennalta, koska se on tulkittava siitä, onko täysi kuu ja tätä päivää sanotaankin Piilotetuksi Päiväksi. "Mutta siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä kukaan, eivät taivasten enkelit, eikä myöskään Poika, vaan Isä yksin." (Matt. 24:36). Tätä päivää kutsutaan myös Herätys puhalluksen päiväksi. Pasuuna juhlaa seuraa kymmenen päivän katumuspäivä jakso, jotka kuvaavat ahdistuksen aikaa. Tämän jälkeen tulee Sovituspäivä, joka on se päivä kun Jeesus Kristus palaa yhdessä pyhien kanssa maan päälle tuomitsemaan. Viimeisenä juhlana on Lehtimajajuhla, joka on suuri ilon juhla ja jolloin Kristus hallitsee pyhiensä kanssa tuhat vuotta.

        5. Luopumus Vai Lähtö
        Tessalonikassa alkuseurakunta luuli, että he olivat jääneet pois ylöstempauksesta ja joutuneet Herran päivän ahdistuksiin, mutta Paavali tarkentaa heille, että ensin on tapahduttava 'luopumus' ja laittomuuden ihmisen ilmestyttävä. Sana 'luopumus' käännettiin kuitenkin vielä 1500-luvulle asti mm. Vulgatassa ja Geneven Raamatussa sanalla 'lähtö' (engl. departure). Näin ollen, tuo kohta voidaan kääntäää näin: "Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin LÄHTÖ ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi" (2. Tess. 2:3).

        Paavali jatkaa myös kertoen Antikristusta ilmestymisestä: "Ja nyt te tiedätte, mikä pidättää, niin että hän vasta ajallansa ilmestyy. Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää." (2. Tess. 2:6-7). Tämä pidättävä voima on siis seurakunta ja sen Pyhä Henki, joka on se suola estämässä maailma pilaantumasta: "Te olette maan suola..." (Matt. 5:13). Ja toisin kuin länsimaissa nähdään tilanne, niin tällä hetkellä kristinusko voi paremmin kuin koskaan ja nyt on enemmän hengellisiä kristittyjä globaalisti, kuin koskaan. Luopumuksesta ei siis voida puhua globaalisti.

        6. Juutalaisille Ja Pakanoille
        Luukkaan evankeliumi on suunnattu pakankristityille, kun taas Matteuksen evankeliumi on selkeästi suunnattu juutalaiskristityille. Molemmat kertovat lopunajoista ja Jeesuksen ilmestymisestä, mutta tarkemmin tutkittuna näissä ilmoituksissa on suuria eroja ja Matteus käy niistä paljon laajemmin.

        Matteuksen viesti juutalaiskristityille on perin synkeä: "Silloin teidät annetaan vaivaan, ja teitä tapetaan, ja te joudutte kaikkien kansojen vihattaviksi minun nimeni tähden... Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu." (Matt. 24:9,13). Tässä vaaditaan kestämään loppuun asti ja tämä kuvaa vihanajan juutalaiskristittyä seurakuntaa, johon myös kuuluu ylöstempauksen jälkeen uskoon tulleita pakanakristittyjä, mutta varsinainen julistustyö annetaan 144,000 sinetöidylle julistalle. Näin Israelille palautuu se pappeustehtävä, joka sille oli säädetty alussa.

        Luukkaan viesti taas pakanakristityille on perin erilainen ja toivoa täynnä: "Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä." (Luuk. 21:28). Tässä puhutaan siitä, että kun synnytystuskat alkavat, niin vapataus on kohta lähellä ja että te pääsette pakenemaan tätä KAIKKEA: "Sentähden valvokaat ja aina rukoilkaat, että te mahdolliset olisitte kaikkia näit välttämään (kr. 'ekpheugo' eli 'pakenemaan' tai 'lentämään karkuun'), jotka pitää tapahtuman, ja seisomaan Ihmisen Pojan edessä." (Luuk. 21:36, Biblia).


      • Ingenjör_81
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        4. Juhlat Ja Viimeinen Pasuuna
        Raamatussa mainitaan seitsemän juhlaa, jotka ovat omistettu Herralle (Jeesukselle). "Puhu israelilaisille ja sano heille: Herran juhla-ajat, joiksi teidän on kuulutettava pyhät kokoukset, minun juhla-aikani, ovat nämä." (3. Moos. 23:2). Jeesus täytti ensimmäiselle tulemuksellaan ensimmäiset kolme kevään juhlaa (Pääsiäinen, Happamattoman leivän juhla ja Ensihedelmien juhla) ja esiintyi niissä Kärsivänä Palvelijana. Neljännen kesälle sijoittuvan juhlan (Viikkojuhla) täyttyi taas Pyhän Hengen toimesta Helluntaina.

        Jäljellä on siis vain kolme syksyn juhlaa, joissa Jeesus esiintyy Kuninkaana. Ne alkavat Pasuuna juhlalla ja juhlaa ennen soitetaan jokainen arkipäivä pasuuna, kunnes juhlapäivänä soitetaan viimeinen pasuuna. "Katso, minä sanon teille salaisuuden: emme kaikki kuolemaan nuku, mutta kaikki me muutumme, yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasuunan soidessa; sillä pasuuna soi, ja kuolleet nousevat katoamattomina, ja me muutumme.". (1. Kor. 15:51-52). Viimeinen pasuuna ei voi olla Ilmestyskirjan pasuuna, koska Paavalin kertoessa pasuunoista ei Ilmestyskirjaa ollut vielä edes kirjoitettu! Tätä päivää ei voi tietää ennalta, koska se on tulkittava siitä, onko täysi kuu ja tätä päivää sanotaankin Piilotetuksi Päiväksi. "Mutta siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä kukaan, eivät taivasten enkelit, eikä myöskään Poika, vaan Isä yksin." (Matt. 24:36). Tätä päivää kutsutaan myös Herätys puhalluksen päiväksi. Pasuuna juhlaa seuraa kymmenen päivän katumuspäivä jakso, jotka kuvaavat ahdistuksen aikaa. Tämän jälkeen tulee Sovituspäivä, joka on se päivä kun Jeesus Kristus palaa yhdessä pyhien kanssa maan päälle tuomitsemaan. Viimeisenä juhlana on Lehtimajajuhla, joka on suuri ilon juhla ja jolloin Kristus hallitsee pyhiensä kanssa tuhat vuotta.

        5. Luopumus Vai Lähtö
        Tessalonikassa alkuseurakunta luuli, että he olivat jääneet pois ylöstempauksesta ja joutuneet Herran päivän ahdistuksiin, mutta Paavali tarkentaa heille, että ensin on tapahduttava 'luopumus' ja laittomuuden ihmisen ilmestyttävä. Sana 'luopumus' käännettiin kuitenkin vielä 1500-luvulle asti mm. Vulgatassa ja Geneven Raamatussa sanalla 'lähtö' (engl. departure). Näin ollen, tuo kohta voidaan kääntäää näin: "Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin LÄHTÖ ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi" (2. Tess. 2:3).

        Paavali jatkaa myös kertoen Antikristusta ilmestymisestä: "Ja nyt te tiedätte, mikä pidättää, niin että hän vasta ajallansa ilmestyy. Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää." (2. Tess. 2:6-7). Tämä pidättävä voima on siis seurakunta ja sen Pyhä Henki, joka on se suola estämässä maailma pilaantumasta: "Te olette maan suola..." (Matt. 5:13). Ja toisin kuin länsimaissa nähdään tilanne, niin tällä hetkellä kristinusko voi paremmin kuin koskaan ja nyt on enemmän hengellisiä kristittyjä globaalisti, kuin koskaan. Luopumuksesta ei siis voida puhua globaalisti.

        6. Juutalaisille Ja Pakanoille
        Luukkaan evankeliumi on suunnattu pakankristityille, kun taas Matteuksen evankeliumi on selkeästi suunnattu juutalaiskristityille. Molemmat kertovat lopunajoista ja Jeesuksen ilmestymisestä, mutta tarkemmin tutkittuna näissä ilmoituksissa on suuria eroja ja Matteus käy niistä paljon laajemmin.

        Matteuksen viesti juutalaiskristityille on perin synkeä: "Silloin teidät annetaan vaivaan, ja teitä tapetaan, ja te joudutte kaikkien kansojen vihattaviksi minun nimeni tähden... Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu." (Matt. 24:9,13). Tässä vaaditaan kestämään loppuun asti ja tämä kuvaa vihanajan juutalaiskristittyä seurakuntaa, johon myös kuuluu ylöstempauksen jälkeen uskoon tulleita pakanakristittyjä, mutta varsinainen julistustyö annetaan 144,000 sinetöidylle julistalle. Näin Israelille palautuu se pappeustehtävä, joka sille oli säädetty alussa.

        Luukkaan viesti taas pakanakristityille on perin erilainen ja toivoa täynnä: "Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä." (Luuk. 21:28). Tässä puhutaan siitä, että kun synnytystuskat alkavat, niin vapataus on kohta lähellä ja että te pääsette pakenemaan tätä KAIKKEA: "Sentähden valvokaat ja aina rukoilkaat, että te mahdolliset olisitte kaikkia näit välttämään (kr. 'ekpheugo' eli 'pakenemaan' tai 'lentämään karkuun'), jotka pitää tapahtuman, ja seisomaan Ihmisen Pojan edessä." (Luuk. 21:36, Biblia).

        7. Raamatun Rakenteen Salaisuudet
        Jos jaamme Uuden testamentin (27 kirjaa) kolmeen osaan, niin huomaamme, että ensimmäiset yhdeksän ovat suunnattu juutalaiselle alkuseurakunnalle, seuraavat yhdeksän pakana seurakunnalle ja viimeiset kolme vihanajan juutalaiskristitylle seurakunnalle. Koko Raamattu on toki opetukseksi ja kaikille luettavaksi, mutta kuten evankeliumeista voimme havaita, niin kaikkille on myös oma erityinen kohde ryhmänsä.

        Ensimmäiset yhdeksän kirjaa Matteuksen Evankeliumista Galatalaiskirjeeseen ovat kaikki suunnattu juutalaiselle alkuseurakunnalle ja näissä teemana ovat uskon perusteet, ilosanoma ja kuinka evankeliumi lähtee leviämään eikä fyysistä ympärileikkausta tarvita. Tämä siirtyminen alkaa itse asiassa juuri keskeltä, keskimmäisen kirjan puolesta välistä (Apt. 14). Nämä kirjat alkavat juutalaisesta Jeesuksen syntykirjasta Matteuksen evankeliumissa ja päätyvät Galatalaiskirjeen julistukseen fyysisen ympärileikkauksen tarpettomuudesta judaisteille. Nämä kuvaavat alkuseurakuntaa ja muutosta juutalaisuudesta kristyksi.

        Seuraavat yhdeksän kirjaa Efesolaiskirjeestä Filemonin kirjeeseen ovat suunnattu pakanakristityille ja näissä puolestaan teemana ovat armo, kiusaukset, koettelemukset, ylöstempaus ja paimentaminen (pappeus). Ne alkavat Efesolaiskirjeen julistuksella ylenpalttisesta armosta ja armotaloudesta (engl. dispensation), ja päättyvät kirjeeseen Filemonille, jossa kerrotaan orjuudesta (synnistä) vapautumisesta ja viimeisenä asiana mainitaan "maja", joka viittaa huoneeseen Isän luona (Joh. 14:1-3). Nämä siis kuvaavat seurakunnan armotalouskautta, josta tulee nimi dispensaationalismi.

        Viimeiset yhdeksän kirjaa Hebrealaiskirjeestä Ilmestyskirjaan ovat suunnattu juutalaiskristityille ja näissä teemana ovat vanhat profeetat (Melkisedek, Mooses, Eenok jne.), syvyyden enkelit, vihanaika ja Jeesuksen paluu. Nämä viimeiset kirjat alkavat Hebrealaiskirjeen viestillä muinaisista lupauksista profeetoille ja viimeisistä päivistä, ja päättyvät Ilmestyskirjan viestiin: "Totisesti, Minä tulen pian.". Keskimmäisessä näistä kirjeistä, Johanneksen toisessa kirjeessä, paljastetaan kohde ryhmän ja se on "valittu rouva ja hänen lapsensa", jotka kuvaavat Israelia ja 144,000 julistajaa (Ilm. 12:2).

        Jesajan kirja on jaettu 66 lukuun, jotka kuvaavat Raamatun 66 kirjaa. Samaa ajattelua käyttäen, voimme havaita, että näistä pakana seurakunnan viimeiselle kirjeelle Filemonille osuva luku 57 (39 18) alkaa ylöstempauksella: "Vanhurskas KATOAA (hepr. 'abad' = 'kadota, häipyä'), ja ei ajattele kenkään sitä sydämessänsä; pyhät miehet temmataan pois, ja ei siitä kenkään pidä vaaria; sillä vanhurskaat otetaan pois onnettomuudesta, ja jotka toimellisesti vaeltaneet ovat, tulevat rauhaan, ja lepäävät kammioissansa." (Jes 57:1-3). Suosittelen tällä ajatusmallilla tutkimaan myös Raamatun muuta rakennetta ja Jesajan kirjaa, jolloin sieltä löytyy vielä paljon lisää "salaisuuksia".


      • selkeää eikö?
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        7. Raamatun Rakenteen Salaisuudet
        Jos jaamme Uuden testamentin (27 kirjaa) kolmeen osaan, niin huomaamme, että ensimmäiset yhdeksän ovat suunnattu juutalaiselle alkuseurakunnalle, seuraavat yhdeksän pakana seurakunnalle ja viimeiset kolme vihanajan juutalaiskristitylle seurakunnalle. Koko Raamattu on toki opetukseksi ja kaikille luettavaksi, mutta kuten evankeliumeista voimme havaita, niin kaikkille on myös oma erityinen kohde ryhmänsä.

        Ensimmäiset yhdeksän kirjaa Matteuksen Evankeliumista Galatalaiskirjeeseen ovat kaikki suunnattu juutalaiselle alkuseurakunnalle ja näissä teemana ovat uskon perusteet, ilosanoma ja kuinka evankeliumi lähtee leviämään eikä fyysistä ympärileikkausta tarvita. Tämä siirtyminen alkaa itse asiassa juuri keskeltä, keskimmäisen kirjan puolesta välistä (Apt. 14). Nämä kirjat alkavat juutalaisesta Jeesuksen syntykirjasta Matteuksen evankeliumissa ja päätyvät Galatalaiskirjeen julistukseen fyysisen ympärileikkauksen tarpettomuudesta judaisteille. Nämä kuvaavat alkuseurakuntaa ja muutosta juutalaisuudesta kristyksi.

        Seuraavat yhdeksän kirjaa Efesolaiskirjeestä Filemonin kirjeeseen ovat suunnattu pakanakristityille ja näissä puolestaan teemana ovat armo, kiusaukset, koettelemukset, ylöstempaus ja paimentaminen (pappeus). Ne alkavat Efesolaiskirjeen julistuksella ylenpalttisesta armosta ja armotaloudesta (engl. dispensation), ja päättyvät kirjeeseen Filemonille, jossa kerrotaan orjuudesta (synnistä) vapautumisesta ja viimeisenä asiana mainitaan "maja", joka viittaa huoneeseen Isän luona (Joh. 14:1-3). Nämä siis kuvaavat seurakunnan armotalouskautta, josta tulee nimi dispensaationalismi.

        Viimeiset yhdeksän kirjaa Hebrealaiskirjeestä Ilmestyskirjaan ovat suunnattu juutalaiskristityille ja näissä teemana ovat vanhat profeetat (Melkisedek, Mooses, Eenok jne.), syvyyden enkelit, vihanaika ja Jeesuksen paluu. Nämä viimeiset kirjat alkavat Hebrealaiskirjeen viestillä muinaisista lupauksista profeetoille ja viimeisistä päivistä, ja päättyvät Ilmestyskirjan viestiin: "Totisesti, Minä tulen pian.". Keskimmäisessä näistä kirjeistä, Johanneksen toisessa kirjeessä, paljastetaan kohde ryhmän ja se on "valittu rouva ja hänen lapsensa", jotka kuvaavat Israelia ja 144,000 julistajaa (Ilm. 12:2).

        Jesajan kirja on jaettu 66 lukuun, jotka kuvaavat Raamatun 66 kirjaa. Samaa ajattelua käyttäen, voimme havaita, että näistä pakana seurakunnan viimeiselle kirjeelle Filemonille osuva luku 57 (39 18) alkaa ylöstempauksella: "Vanhurskas KATOAA (hepr. 'abad' = 'kadota, häipyä'), ja ei ajattele kenkään sitä sydämessänsä; pyhät miehet temmataan pois, ja ei siitä kenkään pidä vaaria; sillä vanhurskaat otetaan pois onnettomuudesta, ja jotka toimellisesti vaeltaneet ovat, tulevat rauhaan, ja lepäävät kammioissansa." (Jes 57:1-3). Suosittelen tällä ajatusmallilla tutkimaan myös Raamatun muuta rakennetta ja Jesajan kirjaa, jolloin sieltä löytyy vielä paljon lisää "salaisuuksia".

        >>viimeiset kolme vihanajan juutalaiskristitylle seurakunnalle.


      • UskovaM1977
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        7. Raamatun Rakenteen Salaisuudet
        Jos jaamme Uuden testamentin (27 kirjaa) kolmeen osaan, niin huomaamme, että ensimmäiset yhdeksän ovat suunnattu juutalaiselle alkuseurakunnalle, seuraavat yhdeksän pakana seurakunnalle ja viimeiset kolme vihanajan juutalaiskristitylle seurakunnalle. Koko Raamattu on toki opetukseksi ja kaikille luettavaksi, mutta kuten evankeliumeista voimme havaita, niin kaikkille on myös oma erityinen kohde ryhmänsä.

        Ensimmäiset yhdeksän kirjaa Matteuksen Evankeliumista Galatalaiskirjeeseen ovat kaikki suunnattu juutalaiselle alkuseurakunnalle ja näissä teemana ovat uskon perusteet, ilosanoma ja kuinka evankeliumi lähtee leviämään eikä fyysistä ympärileikkausta tarvita. Tämä siirtyminen alkaa itse asiassa juuri keskeltä, keskimmäisen kirjan puolesta välistä (Apt. 14). Nämä kirjat alkavat juutalaisesta Jeesuksen syntykirjasta Matteuksen evankeliumissa ja päätyvät Galatalaiskirjeen julistukseen fyysisen ympärileikkauksen tarpettomuudesta judaisteille. Nämä kuvaavat alkuseurakuntaa ja muutosta juutalaisuudesta kristyksi.

        Seuraavat yhdeksän kirjaa Efesolaiskirjeestä Filemonin kirjeeseen ovat suunnattu pakanakristityille ja näissä puolestaan teemana ovat armo, kiusaukset, koettelemukset, ylöstempaus ja paimentaminen (pappeus). Ne alkavat Efesolaiskirjeen julistuksella ylenpalttisesta armosta ja armotaloudesta (engl. dispensation), ja päättyvät kirjeeseen Filemonille, jossa kerrotaan orjuudesta (synnistä) vapautumisesta ja viimeisenä asiana mainitaan "maja", joka viittaa huoneeseen Isän luona (Joh. 14:1-3). Nämä siis kuvaavat seurakunnan armotalouskautta, josta tulee nimi dispensaationalismi.

        Viimeiset yhdeksän kirjaa Hebrealaiskirjeestä Ilmestyskirjaan ovat suunnattu juutalaiskristityille ja näissä teemana ovat vanhat profeetat (Melkisedek, Mooses, Eenok jne.), syvyyden enkelit, vihanaika ja Jeesuksen paluu. Nämä viimeiset kirjat alkavat Hebrealaiskirjeen viestillä muinaisista lupauksista profeetoille ja viimeisistä päivistä, ja päättyvät Ilmestyskirjan viestiin: "Totisesti, Minä tulen pian.". Keskimmäisessä näistä kirjeistä, Johanneksen toisessa kirjeessä, paljastetaan kohde ryhmän ja se on "valittu rouva ja hänen lapsensa", jotka kuvaavat Israelia ja 144,000 julistajaa (Ilm. 12:2).

        Jesajan kirja on jaettu 66 lukuun, jotka kuvaavat Raamatun 66 kirjaa. Samaa ajattelua käyttäen, voimme havaita, että näistä pakana seurakunnan viimeiselle kirjeelle Filemonille osuva luku 57 (39 18) alkaa ylöstempauksella: "Vanhurskas KATOAA (hepr. 'abad' = 'kadota, häipyä'), ja ei ajattele kenkään sitä sydämessänsä; pyhät miehet temmataan pois, ja ei siitä kenkään pidä vaaria; sillä vanhurskaat otetaan pois onnettomuudesta, ja jotka toimellisesti vaeltaneet ovat, tulevat rauhaan, ja lepäävät kammioissansa." (Jes 57:1-3). Suosittelen tällä ajatusmallilla tutkimaan myös Raamatun muuta rakennetta ja Jesajan kirjaa, jolloin sieltä löytyy vielä paljon lisää "salaisuuksia".

        ""Luukkaan evankeliumi on suunnattu pakankristityille, kun taas Matteuksen evankeliumi on selkeästi suunnattu juutalaiskristityille."

        JA

        "Jos jaamme Uuden testamentin (27 kirjaa) kolmeen osaan, niin huomaamme, että ensimmäiset yhdeksän (myös Luukkaan evankeliumikin siis) ovat suunnattu juutalaiselle alkuseurakunnalle, seuraavat yhdeksän pakana seurakunnalle ja viimeiset kolme vihanajan juutalaiskristitylle seurakunnalle. "

        Juurihan sanoit, että Luukkaan evankeliumi on pakanakristityille, nyt väität että se on juutalaiselle alkuseurakunnalle. Hmm.

        Hyvä kirjoitus sinänsä, mutta tuossa pieni ristiriita.


    • Takaisin Raamattuun.

      Mitä sanoo Raamattu? Sananl.10:19. Missä on paljon sanoja, siinä ei syntiä puutu; mutta joka huulensa hillitsee, se on taitava.

      • Jochanan Buchanan

        Hyvin sanottu. Kaiken lisäksi tää tyyppi vielä massapostittaa...


      • Ingenjör_81
        Jochanan Buchanan kirjoitti:

        Hyvin sanottu. Kaiken lisäksi tää tyyppi vielä massapostittaa...

        Jos heitän lyhyitä tiivistelmiä, sanotte että ette ymmärrä, jos taas perustelen kattavasti, sanotte että ette jaksa lukea. :-/

        Tässä seison enkä muuta voi...

        "Herran pelko on viisauden alku; tyhmät hylkäävät viisauden ja opin." - Sananl. 1:7


      • Jochanan Buchanan
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Jos heitän lyhyitä tiivistelmiä, sanotte että ette ymmärrä, jos taas perustelen kattavasti, sanotte että ette jaksa lukea. :-/

        Tässä seison enkä muuta voi...

        "Herran pelko on viisauden alku; tyhmät hylkäävät viisauden ja opin." - Sananl. 1:7

        Mä en ole milloinkaan sanonut, etten ymmärrä sua. Olen sanonut, että olet väärässä ja sanon sen jälleen kerran.


      • Ingenjör_81
        Jochanan Buchanan kirjoitti:

        Mä en ole milloinkaan sanonut, etten ymmärrä sua. Olen sanonut, että olet väärässä ja sanon sen jälleen kerran.

        Ja kuten edellisilläkin kerroilla, niin täysin ilman argumentteja ja lukematta koko materiaalia. Tällaiselle tavalla arvostella en anna mitään arvoa...


      • Jochanan Buchanan
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Ja kuten edellisilläkin kerroilla, niin täysin ilman argumentteja ja lukematta koko materiaalia. Tällaiselle tavalla arvostella en anna mitään arvoa...

        Ei minua hirveästi kiinnosta sinun arvosteluperiaatteesi. Omiksi perusteluikseni todettakoon, että jo otsikko on päin honkia, koska mitään "ylöstempausta" ei tule.


      • Ingenjör_81
        Jochanan Buchanan kirjoitti:

        Ei minua hirveästi kiinnosta sinun arvosteluperiaatteesi. Omiksi perusteluikseni todettakoon, että jo otsikko on päin honkia, koska mitään "ylöstempausta" ei tule.

        Mitäpä tuohon sanoisi...

        Jospa käyttäisin "Mooseksen" sanoja: "Pööööö"

        "Älä vastaa tyhmälle hänen hulluutensa mukaan, ettet olisi hänen kaltaisensa sinäkin. Vastaa tyhmälle hänen hulluutensa mukaan, ettei hän itseänsä viisaana pitäisi." - Sn. 26:4-5


      • Ingenjör_81 kirjoitti:

        Mitäpä tuohon sanoisi...

        Jospa käyttäisin "Mooseksen" sanoja: "Pööööö"

        "Älä vastaa tyhmälle hänen hulluutensa mukaan, ettet olisi hänen kaltaisensa sinäkin. Vastaa tyhmälle hänen hulluutensa mukaan, ettei hän itseänsä viisaana pitäisi." - Sn. 26:4-5

        * Älä välitä, "Ingenjör_81" " Jochanan Buchanan" tietämättömyydestä. Hän ei ole sisäisesti yhteydessä Jeesukseen Kristukseen, hän on niitä nimelliskristittyjä jotka ei koskaan ole tarvinnut Jeesus Vapahtajanaan, niin kuin on ekivaarin-klaani myös. He vain sovittelevat kirjain uskoaan miten milloinkin, uskomatta Jumalan Poikaan Jeesuskeen Kristukseen. Heillä on oma syntinen oman saastaisen mielensynnttämä valhe-jeesus, ja näin ainoastaan pilkkaavat elävää Jumalaa. Hyvin kirjoitat "Ingenjör_81" !

        Ja tuo, että on Raamatussa eri ryhmille tarkoitettuja osioita, vaikka sinänsä kuuluvatkin kaikille ihmisille, on oikeaa Raamatun tulkintaa.

        * Jeesuskin tuli ensisijaisesti vain juutalaislle, eli Israelille. Hän opetuksissaan puhuu ensisijaisesti lainalaisille juutalaille. Kun Hän lähetti kaksitoista apostoliaan/opetuslastaan, Hän nimenomaan kielsi menemästä pakanain tykö.

        * Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki Jeesuksen opetus ei välttämättä suoraan sananmukaan ole tarkoitettu meille pakanoille sellaisenaan, siksi tarvitaankin viisautta, jota Jumala antaa Pyhän Hengen kautta, että voisimme ymmärtää oikein myös Jeesuksen puheet.

        * Apostolit oikeastaan vasta " tulkitsivat" Jeesuksen opetukset meille pakanoille soveltuviksi, siksi on näennäisesti muka ristiriitaa Jeesuksen ja apostolien opetuksessa. Vaikka ei ole, ja jokainen uudestisyntynyt, ja vielä PH:llä täytetyt ymmärtävät Raamattua oikein. Kiitos "Ingenjör_81" hyvästä kirjoituksesta.


      • bsykologia
        Jochanan Buchanan kirjoitti:

        Mä en ole milloinkaan sanonut, etten ymmärrä sua. Olen sanonut, että olet väärässä ja sanon sen jälleen kerran.

        tämä kaikki on vain uskovaisten omaa psykologiaa ja silleen.


      • erotus.
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Mitäpä tuohon sanoisi...

        Jospa käyttäisin "Mooseksen" sanoja: "Pööööö"

        "Älä vastaa tyhmälle hänen hulluutensa mukaan, ettet olisi hänen kaltaisensa sinäkin. Vastaa tyhmälle hänen hulluutensa mukaan, ettei hän itseänsä viisaana pitäisi." - Sn. 26:4-5

        ingenjör 81lle. Mistä ihmeestä ne tyhmät tulee, ja mistä ne viisaat tulee. Kaikkihan on Jumalan luomaa


    • joo_joo

      Erittäin selkeä ja valaiseva, kymmenen pisteen aloitus.
      Tuon asiallisempaa selvitystä täältä saa etsimällä etsiä.

      • helluntaista..

        Jep.. tällaisia aloituksia aina kaipaa.

        Eli aivan hyvä.


      • Ingenjör_81
        helluntaista.. kirjoitti:

        Jep.. tällaisia aloituksia aina kaipaa.

        Eli aivan hyvä.

        Kiitoksia. Siunausta teille, mutta erityisesti noille, jotka räkyttävät.


      • Aadolfeille.
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Kiitoksia. Siunausta teille, mutta erityisesti noille, jotka räkyttävät.

        "Se se vaan on sillä lailla", ettei uskovaiset siedä oppositiota vaan koittavat epätoivoisesti jatkaa diktatuurin linjalla.


      • Ingenjör_81
        Aadolfeille. kirjoitti:

        "Se se vaan on sillä lailla", ettei uskovaiset siedä oppositiota vaan koittavat epätoivoisesti jatkaa diktatuurin linjalla.

        No tuota, ateismiin perustuva kommunismi/sosialismi kyllä ajaa juurikin aina auttamattomasti juuri tuohon suuntaan.


    • Huikea avaus. Siunausta sinulle ja varjelusta avaukselle,
      ettei sitä pilattaisi asiattomilla kommenteilla.

      Kysyisin:
      Mihin kohtaan tarkkaan ottaen sijoitit
      Vanhan liiton pyhien ylössousemuksen?

      • Ingenjör_81

        "Ja katso, temppelin esirippu repesi kahtia ylhäältä alas asti, ja maa järisi, ja kalliot halkesivat, ja haudat aukenivat, ja monta nukkuneiden pyhien ruumista nousi ylös." - Matt. 27:52

        "Sillä sitä varten kuolleillekin on julistettu evankeliumi, että he tosin olisivat tuomitut lihassa niinkuin ihmiset, mutta että heillä hengessä olisi elämä, niinkuin Jumala elää." - 1. Piet. 4:6


      • Ingenjör_81 kirjoitti:

        "Ja katso, temppelin esirippu repesi kahtia ylhäältä alas asti, ja maa järisi, ja kalliot halkesivat, ja haudat aukenivat, ja monta nukkuneiden pyhien ruumista nousi ylös." - Matt. 27:52

        "Sillä sitä varten kuolleillekin on julistettu evankeliumi, että he tosin olisivat tuomitut lihassa niinkuin ihmiset, mutta että heillä hengessä olisi elämä, niinkuin Jumala elää." - 1. Piet. 4:6

        Eli ymmärrät niin, että KAIKKI vanhan liiton pyhät
        kokivat ruumiin ylösnousemisen
        heti Jeesuksen ylösnousemisen jälkeen?

        "ja haudat aukesivat ja monia ruumiita nukkuneiden pyhien
        nousi ylös ja lähtien ulos haudoista jälkeen ylösnousemisen hänen
        menivät pyhään kaupunkiin ja näyttäytyivät monille"


      • Ingenjör_81
        kalamos kirjoitti:

        Eli ymmärrät niin, että KAIKKI vanhan liiton pyhät
        kokivat ruumiin ylösnousemisen
        heti Jeesuksen ylösnousemisen jälkeen?

        "ja haudat aukesivat ja monia ruumiita nukkuneiden pyhien
        nousi ylös ja lähtien ulos haudoista jälkeen ylösnousemisen hänen
        menivät pyhään kaupunkiin ja näyttäytyivät monille"

        Jep, mutta vaikka kaikki pyhät eivät olisikaan nousseet, niin tarkoitus oli selventää, että ensimmäinen ylösnousemus ei tarkoita ensimmäistä kertaa, vaan ensimmäistä muodollaan. Aivan kuten ensimmäinen kuolema...


      • Ingenjör_81 kirjoitti:

        Jep, mutta vaikka kaikki pyhät eivät olisikaan nousseet, niin tarkoitus oli selventää, että ensimmäinen ylösnousemus ei tarkoita ensimmäistä kertaa, vaan ensimmäistä muodollaan. Aivan kuten ensimmäinen kuolema...

        Raamattu todellakin tuntee vain kaksi ylösnousemusmuotoa:
        - Ensimmäinen eli Elämän ylösnousemus,
        joka vie vanhurskaat ikuiseen elämään.
        - Toinen eli Tuomion ylösnousemus,
        joka vie väärät ikuiseen kauhistukseen.

        Ensimmäinen ylösnousemus jakaantuu kuitenkin vuoroihin.
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/10794298/#comment-56333101


      • heränneet.
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        "Ja katso, temppelin esirippu repesi kahtia ylhäältä alas asti, ja maa järisi, ja kalliot halkesivat, ja haudat aukenivat, ja monta nukkuneiden pyhien ruumista nousi ylös." - Matt. 27:52

        "Sillä sitä varten kuolleillekin on julistettu evankeliumi, että he tosin olisivat tuomitut lihassa niinkuin ihmiset, mutta että heillä hengessä olisi elämä, niinkuin Jumala elää." - 1. Piet. 4:6

        Nousiko näiden pyhien ruumiit maanjäristyksen takia maan pinnalle, vai nousivatko he kuolleista ja kävelivät läheiseen kaupunkiin, pällisteltäväksi ja ihmeteltäväksi, että siinä niitä kuolleista nousseita nyt on.


      • heränneet. kirjoitti:

        Nousiko näiden pyhien ruumiit maanjäristyksen takia maan pinnalle, vai nousivatko he kuolleista ja kävelivät läheiseen kaupunkiin, pällisteltäväksi ja ihmeteltäväksi, että siinä niitä kuolleista nousseita nyt on.

        "haudat aukesivat ja monia ruumiita nukkuneiden pyhien
        nousi ylös ja lähtien ulos haudoista jälkeen ylösnousemisen hänen
        menivät pyhään kaupunkiin ja näyttäytyivät monille"

        Eli nämä ihmiset kokivat samanlaisen ruumiin ylösnousemisen kuin Jeesuskin ensin koki. Ja sitten he ilmestyivät monille. Siis ilmestyivät aivan kuin Jeesuskin teki ylösnousemusruumiissaan. Ilmestyi jopa lukittujen ovien takana piileskeleville opetuslapsille. Tuo ylösnousemusruumis ei ole enää samanlainen kuin tämä savimajamme.


      • Ingenjör_81
        kalamos kirjoitti:

        "haudat aukesivat ja monia ruumiita nukkuneiden pyhien
        nousi ylös ja lähtien ulos haudoista jälkeen ylösnousemisen hänen
        menivät pyhään kaupunkiin ja näyttäytyivät monille"

        Eli nämä ihmiset kokivat samanlaisen ruumiin ylösnousemisen kuin Jeesuskin ensin koki. Ja sitten he ilmestyivät monille. Siis ilmestyivät aivan kuin Jeesuskin teki ylösnousemusruumiissaan. Ilmestyi jopa lukittujen ovien takana piileskeleville opetuslapsille. Tuo ylösnousemusruumis ei ole enää samanlainen kuin tämä savimajamme.

        Olivatko nuo kaikki VT:n pyhät vai mitä? Onko tästä mitään juutalaisessa kirjallisuudessa tai muissa historiallisissa lähteissä?


      • Ingenjör_81 kirjoitti:

        Olivatko nuo kaikki VT:n pyhät vai mitä? Onko tästä mitään juutalaisessa kirjallisuudessa tai muissa historiallisissa lähteissä?

        Kun Raamattu puhuu tuossa kohden käyttäen ilmaisua
        "nukkuneiden pyhien",
        niin ei tietenkään voinut vielä olla Uuden Liiton nukkuneita pyhiä.
        Ensimmäiset uudestisyntyneet olivat opetuslapset,
        ja tuo uudestisyntyminen tapahtui sinä hetkenä,
        jolloin Jeesus ylösnousemuksensa jälkeen puhalsi heihin.


    • Ingenjör_81

      Koska jollekin vieläkin ajatus Jumalan vihasta säästämäliselle tuntuu epäraamatulliselta, niin tässä joitakin erittäin selkeitä Raamatun kohta...

      "Valvokaa siis joka aika ja rukoilkaa, että saisitte voimaa paetaksenne tätä kaikkea, mikä tuleva on, ja seisoaksenne Ihmisen Pojan edessä."" - Luuk. 21:36

      "Koska sinä olet ottanut minun kärsivällisyyteni sanasta vaarin, niin minä myös otan sinusta vaarin ja pelastan sinut koetuksen hetkestä, joka on tuleva yli koko maanpiirin koettelemaan niitä, jotka maan päällä asuvat." - Ilm. 3:10

      "... ja odottamaan taivaista hänen Poikaansa, jonka hän on herättänyt kuolleista, Jeesusta, joka pelastaa meidät tulevasta vihasta." - 1 Tess. 1:10

      "Sillä ei Jumala ole määrännyt meitä vihaan, vaan saamaan pelastuksen Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta" - 1 Tess. 5:9

      "Näin Herra tietää pelastaa jumaliset kiusauksesta, mutta tuomion päivään säilyttää rangaistuksen alaisina väärät," - 2 Piet. 2:9

      "Paljoa ennemmin me siis nyt, kun olemme vanhurskautetut hänen veressään, pelastumme hänen kauttansa vihasta." - Room. 5:9

      • selkeetä?

        Paitsi että Smyrnalaiset joutuvat olemaan ahdistuksen ajassa vain 10 päivää:

        2:9 Minä tiedän sinun ahdistuksesi ja köyhyytesi - sinä olet kuitenkin rikas - ja mitä pilkkaa sinä kärsit niiltä, jotka sanovat olevansa juutalaisia, eivätkä ole, vaan ovat saatanan synagooga.
        2:10 Älä pelkää sitä, mitä tulet kärsimään. Katso, perkele on heittävä muutamia teistä vankeuteen, että
        teidät pantaisiin koetukselle, ja teidän on oltava ahdistuksessa kymmenen päivää. Ole uskollinen kuolemaan asti, niin minä annan sinulle elämän kruunun.

        Smyrnalaiset pelastuvat siis myös ja he joutuvat olemaan tuossa ahdistuksessa vain 10 päivää, koska heidät tapetaan.

        Miksi ahtistukselta välttymisen ainoa tapa olisi välittömästi tapahtuva tempaus?:

        1.Tess. kirj
        4:16 Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin;
        4:17 sitten MEIDÄT, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, TEMMATAAN YHDESSÄ HEIDÄN KANSSAAN PILVISSÄ Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa.

        Ingenjöörin kannattaisi huomata tuo sana YHDESSÄ.
        Se nimittäin poissulkee sen mahdollisuuden, että eri seurakunnat temmattaisiin yksi kerrallaan ylös.

        Tässä ei ENÄÄ voida tarkoittaa jo tuolloin TAPAHTUNUTTA kuolleiden ylösnousemusta, joka tapahtui syntien sovituksen hetkellä.


    • >> Ilmestyskirjassa kuvataan niin ikään
      24 vanhimmalla olevan kruunut päissään:
      "Ja valtaistuimen ympärillä oli kaksikymmentä neljä valtaistuinta,
      ja niillä valtaistuimilla istui kaksikymmentä neljä vanhinta,
      puettuina valkeihin vaatteisiin,
      ja heillä oli päässänsä kultaiset kruunut." (Ilm. 4:4),
      mutta näitä kruunuja ei jaeta ennen kuin vasta Kristuksen ilmestyessä.
      "Niin te, ylimmäisen Paimenen ilmestyessä,
      katoomattoman kunnian kruunun saatte." (1 Piet. 5:4, Biblia).

    • ihmettelevä.....

      Haudat aukesivat???
      Entä maatuneet ja poltetut ruumiit?
      Vaikeaselkoista ja kummallista, en halua pilkata, mutta oudolta tuntuu. Satuin tänne sattumalta.

      • Vielkin enemmän ihme

        Sillä niinkuin oli Nooan päivinä, niin on Ihmisen Pojan tulemus oleva." (Matt. 24:37). Nooan aikana oli kolme ryhmää ihmisiä, jotka kohtasivat erilaisen kohtalon. 1) Suuri ryhmä eli he, jotka kuolivat ja hukkuivat, 2) pieni ryhmä, jotka selvisivät koettelemuksesta elossa (Nooan perhe) <

        Miten ihmeeessä ihmiskunta on saanut kahdesti alkunsa sisäsiitoisuudesta??


      • Ajattelepa ite.....
        Vielkin enemmän ihme kirjoitti:

        Sillä niinkuin oli Nooan päivinä, niin on Ihmisen Pojan tulemus oleva." (Matt. 24:37). Nooan aikana oli kolme ryhmää ihmisiä, jotka kohtasivat erilaisen kohtalon. 1) Suuri ryhmä eli he, jotka kuolivat ja hukkuivat, 2) pieni ryhmä, jotka selvisivät koettelemuksesta elossa (Nooan perhe) <

        Miten ihmeeessä ihmiskunta on saanut kahdesti alkunsa sisäsiitoisuudesta??

        Eikö tuo ole päivänselvää. Oli kaksi ihmistä Adam ja Eva. Heistä ihmiskunta sai alkunsa.
        Sitten kaikki muut tuhottiin, paitsi Nooan perhe. Jos ei ollut kuin yksi perhe jatkamassa suka niinväkisin jälkeläisistä tulee sisäsiittoisia.


      • Ingenjör_81
        Ajattelepa ite..... kirjoitti:

        Eikö tuo ole päivänselvää. Oli kaksi ihmistä Adam ja Eva. Heistä ihmiskunta sai alkunsa.
        Sitten kaikki muut tuhottiin, paitsi Nooan perhe. Jos ei ollut kuin yksi perhe jatkamassa suka niinväkisin jälkeläisistä tulee sisäsiittoisia.

        Ja geeniperimä oli tuolloin paljon vahvempi ja ihminen oli siltä osin "täydellisempi" ja elikin huomattavasti kauemmin. Geologiset muutokset vedenpaisumuksen jälkeen sekä "sisäsiittoisuus" muuttivat tilannetta Nooan jälkeen. Ja Mooseksen aikaan, jolloin geeniperimä oli heikentynyt jo dramaattisesti ja ihmisen ikä laskenut reiluun sataan vuoteen, tulikin Jumalalta uusi käsky.


    • Yrittäkää nyt ihmeessä ettette rakentaa Jumala ja pääasia tuosta temppauxesta niin että koko ja pääasia eli Kristus menee sivu suuhun kun niin himoisette ja riitelette kuka on oikeassa milloin ja miten menemme Taivaaseen . Kengät jaloissa vai jalat edellä va pää??? Monia teidän mielestä mieleenkiintoisimpia kysymyxiä kuin että oletteko valmiita ja miten tullaan valmiita ja millainen on hän joka on valmis ???

      • Suosittelen.

        Kerros nyt savonarola miten tullaan valmiiksi ja miten ollaan valmiita.


    • Pasi Toivonen

      >>Kreikankielinen sana 'ekklesia', joka käännetään 'kirkko' tai 'seurakunta', esiintyy Ilmestyskirjassa 20 kertaa ensimäisessä kolmessa luvussa, mutta ei kertaakaan vihanaikaa kuvaavissa luvuissa...>>


      Laodikean seurakunta jää vihan aikaan. Se on selvästi sanottu.

      • säästän SINUT?

        Niih.. eikä Smyrnalaisiakaan luvattu säästää ahdistukselta, vaan heille luvattiin 10 päivän koetus.


    • Eikaikkiruokainen

      "....Laodikean seurakunta jää vihan aikaan. Se on selvästi sanottu. ...."

      Eihän sitä "Laodikean srk:aa ole enään olemassa johon Johannes kirjoitti?.Miten olematon jää johonkin "vihanaikaan". Eri asia sitten kun ".. monet maan tomussa makaavista heräjävät, toiset iankaikkiseen elämään, toiset häpeään ja iankaikkiseen kauhistukseen...." mikä on sen (olleen) srk:n yksilö jäsenten osa.

      • Ingenjör_81

        Kuten Pasi sanoi, niin Laodikean srk (lue liberaaliseurakunta) jää vihanaikaan, mistä muodostoo sitten Ilmestyskirjan portto. Toisin sanoen, nämä ovat ne "tyhmät neitsyet", joilta loppui öljy (Henki) lampusta.

        Ilmestyskirjan seitsemän seurakuntaa ennustavat, kuten koko Ilmestyskirja, tulevaisuuden tapahtumia ja tarkoittavat seitsemää seurakunta aikaa. Nimi Laodikea itseasiassa tarkoittaa suomeksi "Ihmisten oikeudet", joka sopii erinomaisesti tämän päivän kirkolle.

        Olen käynyt ne läpi nämä seurakunta ajat tämän kirjasen luvussa neljä.
        http://www.scribd.com/doc/103579628/Tulevaisuuden-Nakyja


      • uskolliset
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Kuten Pasi sanoi, niin Laodikean srk (lue liberaaliseurakunta) jää vihanaikaan, mistä muodostoo sitten Ilmestyskirjan portto. Toisin sanoen, nämä ovat ne "tyhmät neitsyet", joilta loppui öljy (Henki) lampusta.

        Ilmestyskirjan seitsemän seurakuntaa ennustavat, kuten koko Ilmestyskirja, tulevaisuuden tapahtumia ja tarkoittavat seitsemää seurakunta aikaa. Nimi Laodikea itseasiassa tarkoittaa suomeksi "Ihmisten oikeudet", joka sopii erinomaisesti tämän päivän kirkolle.

        Olen käynyt ne läpi nämä seurakunta ajat tämän kirjasen luvussa neljä.
        http://www.scribd.com/doc/103579628/Tulevaisuuden-Nakyja

        Kyllähän portto on jo tässä ajassa ja se tarkoittaa maallistuneita valtionkirkkoja, jotka ovat myyneet itsensä ja Jumalan sanan maallisen vallan etujen ajamiseen.


    • Ingenjör_81
    • selkeää eikö?

      >>1. Seurakunta Ilmestyskirjassa
      Kreikankielinen sana 'ekklesia', joka käännetään 'kirkko' tai 'seurakunta', esiintyy Ilmestyskirjassa 20 kertaa ensimäisessä kolmessa luvussa, mutta ei kertaakaan vihanaikaa kuvaavissa luvuissa, ennen kuin seuraavan kerran aivan lopussa luvussa 22. "Koska sinä olet ottanut minun kärsivällisyyteni sanasta vaarin, niin minä myös otan sinusta vaarin ja pelastan sinut koetuksen hetkestä, joka on tuleva yli koko maanpiirin koettelemaan niitä, jotka maan päällä asuvat." (Ilm. 3:10). Luvusta neljä lähtien seurakunta on siis poissa ja tämä luku alkaa kuvauksella ylöstempauksesta: "Nouse ylös tänne, niin minä näytän sinulle, mitä tämän (eli ylöstempauksen!) JÄLKEEN on tapahtuva." (Ilm. 4:1).

      • selkeää eikö?

        P.S
        Eli Laodikean viimeisen seurakunnan on turha odottaa mitään tempausta, joka varoittaisi heitä luopumuksen tapahtumisesta.
        Luopumuksesta voimme havaita vain sen mitä parasta aikaa tapahtuu!

        Älkäämme siis olko niitä tyhmiä neitsyitä (=lahjavanhurskauden valkean puvun saaneita armahdettuja, ilman Pyhää Henkeä),
        jotka etsivät öljyä lamppuihinsa liian myöhään.


      • Ingenjör_81

        Kyllä se vain voi olla totta. Ylöstempauksen kun asettaa oikeaan kohtaan, muut palaset alkavat loksahdella kohdilleen. Olen tuossa ylempänä selostanut erot Matteuksen ja Luukkaan evankeliumien välillä. Jeesuksen välitöntä paluutahan seurakunta on aina odottanut, eikä niin, että "Ei ainakaan seitsemään vuoteen". Tässä muutama kiperä kysymys, jos ajattelet, että ylöstempaus tulee vasta ahdistuksen aikojen jälkeen...

        1. Miksi ylöstempaus on "autuaallinen toivo", jos sitä ennen on tavattomat ahdistukset? Miksi odottaa Jeesusta tai nopeuttaa Hänen tuloansa? (Tit. 2:13)
        2. Mikä on Antikristuksen ilmestysmistä estävä ja pidättävä voima? (2. Tess. 2:7)
        3. Mitä vaimo synnyttää ja kuka synnyttäjä on? (Ilm. 12:2)
        4. Mihin tarvitaan 144,000 messiaanista juutalaista "Billy Grahamia"? (Ilm. 14:1)
        5. Mikä on Israelin kohtalo, ja miksi se on paadutetu kunnes pakanoiden luku tulee täyteen (Room. 11:25) ja miksi tuota lopunajan huipmentumaa kutsutaan Jaakobin ahdistukseksi? (Jer.30:7)
        6. Ketä ovat valitut Matteuksen evankeliumissa? (Matt. 24:24)
        7. Miksi Matteuksen viesti (Matt. 24:13) on kovin lohduton, mutta Luukkaan viesti on toivoa täynnä (Luuk. 21:36)?
        8. Danielin 70. vuosiviikko, joka on asetettu "kansalle"? (Dan. 9:24)
        9. Miksi Jeesuksen tulemus on yllästys (Luuk. 12:40), jos se voidaan laskea 3,5v (Dan. 12:7), 42kk (Ilm. 11:2) tai 1260 pv (Dan. 12:11)?
        10. Miksi Hän meni laittamaan huoneita? (Joh. 14:1-3)
        11. Ketkä ovat pyhät, jotka tulevat Jeesuksen mukana (Juud. 1:14), ja mistä vanhimmat saivat kruunut päihinsä? (Ilm. 4:4)
        12. Mistä tulevat lapset 1000 vuotiseen rauhan valtakuntaan, jos ylösnousemusruumissa ei saada lapsia? (Matt. 22:30)

        Ja bonus kysymys, miksi tämän sukupolven kristittyjen on mentävä Jumalan vihan läpi, jos edelliset sukupolvet eivät ole menneet?


      • selkeää eikö?
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Kyllä se vain voi olla totta. Ylöstempauksen kun asettaa oikeaan kohtaan, muut palaset alkavat loksahdella kohdilleen. Olen tuossa ylempänä selostanut erot Matteuksen ja Luukkaan evankeliumien välillä. Jeesuksen välitöntä paluutahan seurakunta on aina odottanut, eikä niin, että "Ei ainakaan seitsemään vuoteen". Tässä muutama kiperä kysymys, jos ajattelet, että ylöstempaus tulee vasta ahdistuksen aikojen jälkeen...

        1. Miksi ylöstempaus on "autuaallinen toivo", jos sitä ennen on tavattomat ahdistukset? Miksi odottaa Jeesusta tai nopeuttaa Hänen tuloansa? (Tit. 2:13)
        2. Mikä on Antikristuksen ilmestysmistä estävä ja pidättävä voima? (2. Tess. 2:7)
        3. Mitä vaimo synnyttää ja kuka synnyttäjä on? (Ilm. 12:2)
        4. Mihin tarvitaan 144,000 messiaanista juutalaista "Billy Grahamia"? (Ilm. 14:1)
        5. Mikä on Israelin kohtalo, ja miksi se on paadutetu kunnes pakanoiden luku tulee täyteen (Room. 11:25) ja miksi tuota lopunajan huipmentumaa kutsutaan Jaakobin ahdistukseksi? (Jer.30:7)
        6. Ketä ovat valitut Matteuksen evankeliumissa? (Matt. 24:24)
        7. Miksi Matteuksen viesti (Matt. 24:13) on kovin lohduton, mutta Luukkaan viesti on toivoa täynnä (Luuk. 21:36)?
        8. Danielin 70. vuosiviikko, joka on asetettu "kansalle"? (Dan. 9:24)
        9. Miksi Jeesuksen tulemus on yllästys (Luuk. 12:40), jos se voidaan laskea 3,5v (Dan. 12:7), 42kk (Ilm. 11:2) tai 1260 pv (Dan. 12:11)?
        10. Miksi Hän meni laittamaan huoneita? (Joh. 14:1-3)
        11. Ketkä ovat pyhät, jotka tulevat Jeesuksen mukana (Juud. 1:14), ja mistä vanhimmat saivat kruunut päihinsä? (Ilm. 4:4)
        12. Mistä tulevat lapset 1000 vuotiseen rauhan valtakuntaan, jos ylösnousemusruumissa ei saada lapsia? (Matt. 22:30)

        Ja bonus kysymys, miksi tämän sukupolven kristittyjen on mentävä Jumalan vihan läpi, jos edelliset sukupolvet eivät ole menneet?

        Etpä tainnut käsittää!

        >1. Miksi ylöstempaus on "autuaallinen toivo", jos sitä ennen on tavattomat ahdistukset? Miksi odottaa Jeesusta tai nopeuttaa Hänen tuloansa?<

        Ilm.
        7:9 Tämän jälkeen minä näin, ja katso, oli SUURI JOUKKO, jota ei kukaan voinut lukea, kaikista kansanheimoista ja sukukunnista ja kansoista ja kielistä, ja ne seisoivat valtaistuimen edessä ja Karitsan edessä puettuina pitkiin valkeihin vaatteisiin, ja heillä oli palmut käsissään,
        7:10 ja he huusivat suurella äänellä sanoen: "Pelastus tulee meidän Jumalaltamme, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalta."
        ...

        7:13 Ja yksi vanhimmista puhui minulle ja sanoi: "Keitä ovat nämä pitkiin valkeihin vaatteisiin puetut, ja MISTÄ HE OVAT TULLEET?"
        7:14 Ja minä sanoin hänelle: "Herrani, sinä tiedät sen." Ja hän sanoi minulle: "Nämä ovat ne, jotka siitä SUURESTA AHDISTUKSESTA TULEVAT, ja he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä.
        7:15 Sentähden he ovat Jumalan valtaistuimen edessä ja palvelevat häntä päivät ja yöt hänen temppelissään, ja hän, joka valtaistuimella istuu, on levittävä telttamajansa heidän ylitsensä.
        7:16 Ei heidän enää tule nälkä eikä enää jano, eikä aurinko ole sattuva heihin, eikä mikään helle,
        7:17 sillä Karitsa, joka on valtaistuimen keskellä, on kaitseva heitä ja johdattava heidät elämän vetten lähteille, ja Jumala on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä."


      • selkeetä eikö?
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Kyllä se vain voi olla totta. Ylöstempauksen kun asettaa oikeaan kohtaan, muut palaset alkavat loksahdella kohdilleen. Olen tuossa ylempänä selostanut erot Matteuksen ja Luukkaan evankeliumien välillä. Jeesuksen välitöntä paluutahan seurakunta on aina odottanut, eikä niin, että "Ei ainakaan seitsemään vuoteen". Tässä muutama kiperä kysymys, jos ajattelet, että ylöstempaus tulee vasta ahdistuksen aikojen jälkeen...

        1. Miksi ylöstempaus on "autuaallinen toivo", jos sitä ennen on tavattomat ahdistukset? Miksi odottaa Jeesusta tai nopeuttaa Hänen tuloansa? (Tit. 2:13)
        2. Mikä on Antikristuksen ilmestysmistä estävä ja pidättävä voima? (2. Tess. 2:7)
        3. Mitä vaimo synnyttää ja kuka synnyttäjä on? (Ilm. 12:2)
        4. Mihin tarvitaan 144,000 messiaanista juutalaista "Billy Grahamia"? (Ilm. 14:1)
        5. Mikä on Israelin kohtalo, ja miksi se on paadutetu kunnes pakanoiden luku tulee täyteen (Room. 11:25) ja miksi tuota lopunajan huipmentumaa kutsutaan Jaakobin ahdistukseksi? (Jer.30:7)
        6. Ketä ovat valitut Matteuksen evankeliumissa? (Matt. 24:24)
        7. Miksi Matteuksen viesti (Matt. 24:13) on kovin lohduton, mutta Luukkaan viesti on toivoa täynnä (Luuk. 21:36)?
        8. Danielin 70. vuosiviikko, joka on asetettu "kansalle"? (Dan. 9:24)
        9. Miksi Jeesuksen tulemus on yllästys (Luuk. 12:40), jos se voidaan laskea 3,5v (Dan. 12:7), 42kk (Ilm. 11:2) tai 1260 pv (Dan. 12:11)?
        10. Miksi Hän meni laittamaan huoneita? (Joh. 14:1-3)
        11. Ketkä ovat pyhät, jotka tulevat Jeesuksen mukana (Juud. 1:14), ja mistä vanhimmat saivat kruunut päihinsä? (Ilm. 4:4)
        12. Mistä tulevat lapset 1000 vuotiseen rauhan valtakuntaan, jos ylösnousemusruumissa ei saada lapsia? (Matt. 22:30)

        Ja bonus kysymys, miksi tämän sukupolven kristittyjen on mentävä Jumalan vihan läpi, jos edelliset sukupolvet eivät ole menneet?

        >2. Mikä on Antikristuksen ilmestysmistä estävä ja pidättävä voima? (2. Tess. 2:7)<

        Filadefian seurakunta on vielä maan PÄÄLLÄ, joten heissä asuva Pyhä Henki estää luopumuksen, joka taas tulee tapahtua ennen antikristuksen tuloa.
        He nukkuvat pois ennen luopumuksen tapahtumista, ja samalla säästyvät ahdistuksen ajalta.
        Muita seurakuntia ei luvattu säästää ahdistukselta.
        Heidätkin kyllä temmataan, mutta vasta kun ahdistuksen päiviä lyhennetään:

        Matt 24:12-22
        Ja sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus.
        Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.
        Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu.
        Kun te siis näette hävityksen kauhistuksen, josta on puhuttu profeetta Danielin kautta, seisovan pyhässä paikassa - joka tämän lukee, se tarkatkoon -
        silloin ne, jotka Juudeassa ovat, paetkoot vuorille;
        joka on katolla, älköön astuko alas noutamaan, mitä hänen huoneessansa on,
        ja joka on pellolla, älköön palatko takaisin noutamaan vaippaansa.
        Voi raskaita ja imettäväisiä niinä päivinä!
        Mutta rukoilkaa, ettei teidän pakonne tapahtuisi talvella eikä sapattina.
        Sillä SILLOIN on oleva SUURI AHDISTUS, jonka kaltaista ei ole ollut maailman alusta hamaan tähän asti eikä milloinkaan tule.
        Ja ellei niitä päiviä olisi lyhennetty, ei mikään liha pelastuisi; mutta VALITTUJEN TÄHDEN NE PÄIVÄT LYHENNETÄÄN.


      • selkeetä eikö?
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Kyllä se vain voi olla totta. Ylöstempauksen kun asettaa oikeaan kohtaan, muut palaset alkavat loksahdella kohdilleen. Olen tuossa ylempänä selostanut erot Matteuksen ja Luukkaan evankeliumien välillä. Jeesuksen välitöntä paluutahan seurakunta on aina odottanut, eikä niin, että "Ei ainakaan seitsemään vuoteen". Tässä muutama kiperä kysymys, jos ajattelet, että ylöstempaus tulee vasta ahdistuksen aikojen jälkeen...

        1. Miksi ylöstempaus on "autuaallinen toivo", jos sitä ennen on tavattomat ahdistukset? Miksi odottaa Jeesusta tai nopeuttaa Hänen tuloansa? (Tit. 2:13)
        2. Mikä on Antikristuksen ilmestysmistä estävä ja pidättävä voima? (2. Tess. 2:7)
        3. Mitä vaimo synnyttää ja kuka synnyttäjä on? (Ilm. 12:2)
        4. Mihin tarvitaan 144,000 messiaanista juutalaista "Billy Grahamia"? (Ilm. 14:1)
        5. Mikä on Israelin kohtalo, ja miksi se on paadutetu kunnes pakanoiden luku tulee täyteen (Room. 11:25) ja miksi tuota lopunajan huipmentumaa kutsutaan Jaakobin ahdistukseksi? (Jer.30:7)
        6. Ketä ovat valitut Matteuksen evankeliumissa? (Matt. 24:24)
        7. Miksi Matteuksen viesti (Matt. 24:13) on kovin lohduton, mutta Luukkaan viesti on toivoa täynnä (Luuk. 21:36)?
        8. Danielin 70. vuosiviikko, joka on asetettu "kansalle"? (Dan. 9:24)
        9. Miksi Jeesuksen tulemus on yllästys (Luuk. 12:40), jos se voidaan laskea 3,5v (Dan. 12:7), 42kk (Ilm. 11:2) tai 1260 pv (Dan. 12:11)?
        10. Miksi Hän meni laittamaan huoneita? (Joh. 14:1-3)
        11. Ketkä ovat pyhät, jotka tulevat Jeesuksen mukana (Juud. 1:14), ja mistä vanhimmat saivat kruunut päihinsä? (Ilm. 4:4)
        12. Mistä tulevat lapset 1000 vuotiseen rauhan valtakuntaan, jos ylösnousemusruumissa ei saada lapsia? (Matt. 22:30)

        Ja bonus kysymys, miksi tämän sukupolven kristittyjen on mentävä Jumalan vihan läpi, jos edelliset sukupolvet eivät ole menneet?

        >3. Mitä vaimo synnyttää ja kuka synnyttäjä on? (Ilm. 12:2)<

        Vaimo (eli Jumalan vaimo = Israel) synnyttää poikalapsen (Jeesus on Juutalainen):

        Jer
        3:8-12
        Ja minä näin, että, vaikka minä olin lähettänyt pois tuon luopiovaimon, Israelin, juuri sen tähden, että hän oli tehnyt aviorikoksen, ja olin antanut hänelle erokirjan, ei kuitenkaan uskoton Juuda, hänen sisarensa, peljännyt, vaan meni ja harjoitti haureutta hänkin.
        Ja haureutensa huudolla hän saastutti maan, ja hän teki aviorikoksen kiven ja puun kanssa.
        Ja kaikesta tästäkään huolimatta hänen sisarensa Juuda, tuo uskoton, ei palannut minun tyköni kaikesta sydämestään, vaan petollisesti, sanoo Herra."
        Ja Herra sanoi minulle: "Luopiovaimo Israel on osoittautunut vanhurskaammaksi kuin Juuda, tuo uskoton.
        Mene ja julista nämä sanat pohjoiseen päin ja sano: Palaja, sinä luopiovaimo Israel, sanoo Herra; minä en enää synkistä teille kasvojani, sillä minä olen armollinen, sanoo Herra, enkä pidä vihaa iankaikkisesti.


      • selkeetä eikö?
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Kyllä se vain voi olla totta. Ylöstempauksen kun asettaa oikeaan kohtaan, muut palaset alkavat loksahdella kohdilleen. Olen tuossa ylempänä selostanut erot Matteuksen ja Luukkaan evankeliumien välillä. Jeesuksen välitöntä paluutahan seurakunta on aina odottanut, eikä niin, että "Ei ainakaan seitsemään vuoteen". Tässä muutama kiperä kysymys, jos ajattelet, että ylöstempaus tulee vasta ahdistuksen aikojen jälkeen...

        1. Miksi ylöstempaus on "autuaallinen toivo", jos sitä ennen on tavattomat ahdistukset? Miksi odottaa Jeesusta tai nopeuttaa Hänen tuloansa? (Tit. 2:13)
        2. Mikä on Antikristuksen ilmestysmistä estävä ja pidättävä voima? (2. Tess. 2:7)
        3. Mitä vaimo synnyttää ja kuka synnyttäjä on? (Ilm. 12:2)
        4. Mihin tarvitaan 144,000 messiaanista juutalaista "Billy Grahamia"? (Ilm. 14:1)
        5. Mikä on Israelin kohtalo, ja miksi se on paadutetu kunnes pakanoiden luku tulee täyteen (Room. 11:25) ja miksi tuota lopunajan huipmentumaa kutsutaan Jaakobin ahdistukseksi? (Jer.30:7)
        6. Ketä ovat valitut Matteuksen evankeliumissa? (Matt. 24:24)
        7. Miksi Matteuksen viesti (Matt. 24:13) on kovin lohduton, mutta Luukkaan viesti on toivoa täynnä (Luuk. 21:36)?
        8. Danielin 70. vuosiviikko, joka on asetettu "kansalle"? (Dan. 9:24)
        9. Miksi Jeesuksen tulemus on yllästys (Luuk. 12:40), jos se voidaan laskea 3,5v (Dan. 12:7), 42kk (Ilm. 11:2) tai 1260 pv (Dan. 12:11)?
        10. Miksi Hän meni laittamaan huoneita? (Joh. 14:1-3)
        11. Ketkä ovat pyhät, jotka tulevat Jeesuksen mukana (Juud. 1:14), ja mistä vanhimmat saivat kruunut päihinsä? (Ilm. 4:4)
        12. Mistä tulevat lapset 1000 vuotiseen rauhan valtakuntaan, jos ylösnousemusruumissa ei saada lapsia? (Matt. 22:30)

        Ja bonus kysymys, miksi tämän sukupolven kristittyjen on mentävä Jumalan vihan läpi, jos edelliset sukupolvet eivät ole menneet?

        >4. Mihin tarvitaan 144,000 messiaanista juutalaista "Billy Grahamia"? (Ilm. 14:1)<

        Veisaamaan uuta virttä?

        Ilmestyskirja:
        14:3 Ja he veisasivat uutta virttä valtaistuimen edessä ja neljän olennon ja vanhinten edessä; eikä kukaan voinut oppia sitä virttä, paitsi ne sata neljäkymmentä neljä tuhatta, jotka ovat ostetut maasta.

        Ilm.15:2-3
        Ja minä näin ikäänkuin lasisen meren, tulella sekoitetun, ja niiden, jotka olivat saaneet voiton pedosta ja sen kuvasta ja sen nimen luvusta, seisovan sillä lasisella merellä, ja heillä oli Jumalan kanteleet.
        Ja he veisasivat Mooseksen, Jumalan palvelijan, virttä ja Karitsan virttä, sanoen: "Suuret ja ihmeelliset ovat sinun tekosi, Herra Jumala, Kaikkivaltias; vanhurskaat ja totiset ovat sinun tiesi, sinä kansojen kuningas.

        Mooseksen virsi: 5.Moos. 32:1-43


      • selkeetä eikö?
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Kyllä se vain voi olla totta. Ylöstempauksen kun asettaa oikeaan kohtaan, muut palaset alkavat loksahdella kohdilleen. Olen tuossa ylempänä selostanut erot Matteuksen ja Luukkaan evankeliumien välillä. Jeesuksen välitöntä paluutahan seurakunta on aina odottanut, eikä niin, että "Ei ainakaan seitsemään vuoteen". Tässä muutama kiperä kysymys, jos ajattelet, että ylöstempaus tulee vasta ahdistuksen aikojen jälkeen...

        1. Miksi ylöstempaus on "autuaallinen toivo", jos sitä ennen on tavattomat ahdistukset? Miksi odottaa Jeesusta tai nopeuttaa Hänen tuloansa? (Tit. 2:13)
        2. Mikä on Antikristuksen ilmestysmistä estävä ja pidättävä voima? (2. Tess. 2:7)
        3. Mitä vaimo synnyttää ja kuka synnyttäjä on? (Ilm. 12:2)
        4. Mihin tarvitaan 144,000 messiaanista juutalaista "Billy Grahamia"? (Ilm. 14:1)
        5. Mikä on Israelin kohtalo, ja miksi se on paadutetu kunnes pakanoiden luku tulee täyteen (Room. 11:25) ja miksi tuota lopunajan huipmentumaa kutsutaan Jaakobin ahdistukseksi? (Jer.30:7)
        6. Ketä ovat valitut Matteuksen evankeliumissa? (Matt. 24:24)
        7. Miksi Matteuksen viesti (Matt. 24:13) on kovin lohduton, mutta Luukkaan viesti on toivoa täynnä (Luuk. 21:36)?
        8. Danielin 70. vuosiviikko, joka on asetettu "kansalle"? (Dan. 9:24)
        9. Miksi Jeesuksen tulemus on yllästys (Luuk. 12:40), jos se voidaan laskea 3,5v (Dan. 12:7), 42kk (Ilm. 11:2) tai 1260 pv (Dan. 12:11)?
        10. Miksi Hän meni laittamaan huoneita? (Joh. 14:1-3)
        11. Ketkä ovat pyhät, jotka tulevat Jeesuksen mukana (Juud. 1:14), ja mistä vanhimmat saivat kruunut päihinsä? (Ilm. 4:4)
        12. Mistä tulevat lapset 1000 vuotiseen rauhan valtakuntaan, jos ylösnousemusruumissa ei saada lapsia? (Matt. 22:30)

        Ja bonus kysymys, miksi tämän sukupolven kristittyjen on mentävä Jumalan vihan läpi, jos edelliset sukupolvet eivät ole menneet?

        >5. Mikä on Israelin kohtalo, ja miksi se on paadutetu kunnes pakanoiden luku tulee täyteen (Room. 11:25) ja miksi tuota lopunajan huipmentumaa kutsutaan Jaakobin ahdistukseksi? (Jer.30:7)<

        Pakanakristityt eivät voi tuomita Israelia, koska ovat itse tehneet samoja ja paljon pahempia tekoja kuin luopiovaimo Israel vaikka saivat armon Jumalan edessä ja TIESIVÄT tekevänsä väärin.



        "Mutta monet ensimmäiset tulevat viimeisiksi ja viimeiset ensimmäisiksi"


      • valittu?
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Kyllä se vain voi olla totta. Ylöstempauksen kun asettaa oikeaan kohtaan, muut palaset alkavat loksahdella kohdilleen. Olen tuossa ylempänä selostanut erot Matteuksen ja Luukkaan evankeliumien välillä. Jeesuksen välitöntä paluutahan seurakunta on aina odottanut, eikä niin, että "Ei ainakaan seitsemään vuoteen". Tässä muutama kiperä kysymys, jos ajattelet, että ylöstempaus tulee vasta ahdistuksen aikojen jälkeen...

        1. Miksi ylöstempaus on "autuaallinen toivo", jos sitä ennen on tavattomat ahdistukset? Miksi odottaa Jeesusta tai nopeuttaa Hänen tuloansa? (Tit. 2:13)
        2. Mikä on Antikristuksen ilmestysmistä estävä ja pidättävä voima? (2. Tess. 2:7)
        3. Mitä vaimo synnyttää ja kuka synnyttäjä on? (Ilm. 12:2)
        4. Mihin tarvitaan 144,000 messiaanista juutalaista "Billy Grahamia"? (Ilm. 14:1)
        5. Mikä on Israelin kohtalo, ja miksi se on paadutetu kunnes pakanoiden luku tulee täyteen (Room. 11:25) ja miksi tuota lopunajan huipmentumaa kutsutaan Jaakobin ahdistukseksi? (Jer.30:7)
        6. Ketä ovat valitut Matteuksen evankeliumissa? (Matt. 24:24)
        7. Miksi Matteuksen viesti (Matt. 24:13) on kovin lohduton, mutta Luukkaan viesti on toivoa täynnä (Luuk. 21:36)?
        8. Danielin 70. vuosiviikko, joka on asetettu "kansalle"? (Dan. 9:24)
        9. Miksi Jeesuksen tulemus on yllästys (Luuk. 12:40), jos se voidaan laskea 3,5v (Dan. 12:7), 42kk (Ilm. 11:2) tai 1260 pv (Dan. 12:11)?
        10. Miksi Hän meni laittamaan huoneita? (Joh. 14:1-3)
        11. Ketkä ovat pyhät, jotka tulevat Jeesuksen mukana (Juud. 1:14), ja mistä vanhimmat saivat kruunut päihinsä? (Ilm. 4:4)
        12. Mistä tulevat lapset 1000 vuotiseen rauhan valtakuntaan, jos ylösnousemusruumissa ei saada lapsia? (Matt. 22:30)

        Ja bonus kysymys, miksi tämän sukupolven kristittyjen on mentävä Jumalan vihan läpi, jos edelliset sukupolvet eivät ole menneet?

        >6. Ketä ovat valitut Matteuksen evankeliumissa? (Matt. 24:24)<

        Room. 11:5
        Samoin on nyt tänäkin aikana olemassa jäännös armon VALINNAN mukaan.

        11:23 Mutta nuo toisetkin, jos eivät jää epäuskoonsa, tulevat oksastettaviksi, sillä Jumala on voimallinen oksastamaan ne jälleen.
        11:24 Sillä jos sinä olet leikattu luonnollisesta metsäöljypuusta ja vasten luontoa oksastettu jaloon öljypuuhun, kuinka paljoa ennemmin nämä luonnolliset oksat tulevat oksastettaviksi omaan öljypuuhunsa!

        1.Piet.krj.
        1:1 Pietari, Jeesuksen Kristuksen apostoli, VALITUILLE muukalaisille, jotka asuvat hajallaan Pontossa, Galatiassa, Kappadokiassa, Aasiassa ja Bityniassa,
        1:2 ja jotka Isän Jumalan edeltätietämisen mukaan ovat Hengen pyhittämisen kautta VALITUT Jeesuksen Kristuksen KUULIAISUUTEEN ja hänen verellänsä vihmottaviksi. Lisääntyköön teille armo ja rauha.

        Ilm. 17:14
        He sotivat Karitsaa vastaan, mutta Karitsa on voittava heidät, sillä hän on herrain Herra ja kuningasten Kuningas; ja kutsutut ja VALITUT ja uskolliset VOITTAVAT hänen kanssansa."


      • selkeetä eikö?
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Kyllä se vain voi olla totta. Ylöstempauksen kun asettaa oikeaan kohtaan, muut palaset alkavat loksahdella kohdilleen. Olen tuossa ylempänä selostanut erot Matteuksen ja Luukkaan evankeliumien välillä. Jeesuksen välitöntä paluutahan seurakunta on aina odottanut, eikä niin, että "Ei ainakaan seitsemään vuoteen". Tässä muutama kiperä kysymys, jos ajattelet, että ylöstempaus tulee vasta ahdistuksen aikojen jälkeen...

        1. Miksi ylöstempaus on "autuaallinen toivo", jos sitä ennen on tavattomat ahdistukset? Miksi odottaa Jeesusta tai nopeuttaa Hänen tuloansa? (Tit. 2:13)
        2. Mikä on Antikristuksen ilmestysmistä estävä ja pidättävä voima? (2. Tess. 2:7)
        3. Mitä vaimo synnyttää ja kuka synnyttäjä on? (Ilm. 12:2)
        4. Mihin tarvitaan 144,000 messiaanista juutalaista "Billy Grahamia"? (Ilm. 14:1)
        5. Mikä on Israelin kohtalo, ja miksi se on paadutetu kunnes pakanoiden luku tulee täyteen (Room. 11:25) ja miksi tuota lopunajan huipmentumaa kutsutaan Jaakobin ahdistukseksi? (Jer.30:7)
        6. Ketä ovat valitut Matteuksen evankeliumissa? (Matt. 24:24)
        7. Miksi Matteuksen viesti (Matt. 24:13) on kovin lohduton, mutta Luukkaan viesti on toivoa täynnä (Luuk. 21:36)?
        8. Danielin 70. vuosiviikko, joka on asetettu "kansalle"? (Dan. 9:24)
        9. Miksi Jeesuksen tulemus on yllästys (Luuk. 12:40), jos se voidaan laskea 3,5v (Dan. 12:7), 42kk (Ilm. 11:2) tai 1260 pv (Dan. 12:11)?
        10. Miksi Hän meni laittamaan huoneita? (Joh. 14:1-3)
        11. Ketkä ovat pyhät, jotka tulevat Jeesuksen mukana (Juud. 1:14), ja mistä vanhimmat saivat kruunut päihinsä? (Ilm. 4:4)
        12. Mistä tulevat lapset 1000 vuotiseen rauhan valtakuntaan, jos ylösnousemusruumissa ei saada lapsia? (Matt. 22:30)

        Ja bonus kysymys, miksi tämän sukupolven kristittyjen on mentävä Jumalan vihan läpi, jos edelliset sukupolvet eivät ole menneet?

        >7. Miksi Matteuksen viesti (Matt. 24:13) on kovin lohduton, mutta Luukkaan viesti on toivoa täynnä (Luuk. 21:36)? <

        Koska osa saa nukkua pois Herrassa ennen tuota suurta ahdistusta.


      • selkeetä eikö?
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Kyllä se vain voi olla totta. Ylöstempauksen kun asettaa oikeaan kohtaan, muut palaset alkavat loksahdella kohdilleen. Olen tuossa ylempänä selostanut erot Matteuksen ja Luukkaan evankeliumien välillä. Jeesuksen välitöntä paluutahan seurakunta on aina odottanut, eikä niin, että "Ei ainakaan seitsemään vuoteen". Tässä muutama kiperä kysymys, jos ajattelet, että ylöstempaus tulee vasta ahdistuksen aikojen jälkeen...

        1. Miksi ylöstempaus on "autuaallinen toivo", jos sitä ennen on tavattomat ahdistukset? Miksi odottaa Jeesusta tai nopeuttaa Hänen tuloansa? (Tit. 2:13)
        2. Mikä on Antikristuksen ilmestysmistä estävä ja pidättävä voima? (2. Tess. 2:7)
        3. Mitä vaimo synnyttää ja kuka synnyttäjä on? (Ilm. 12:2)
        4. Mihin tarvitaan 144,000 messiaanista juutalaista "Billy Grahamia"? (Ilm. 14:1)
        5. Mikä on Israelin kohtalo, ja miksi se on paadutetu kunnes pakanoiden luku tulee täyteen (Room. 11:25) ja miksi tuota lopunajan huipmentumaa kutsutaan Jaakobin ahdistukseksi? (Jer.30:7)
        6. Ketä ovat valitut Matteuksen evankeliumissa? (Matt. 24:24)
        7. Miksi Matteuksen viesti (Matt. 24:13) on kovin lohduton, mutta Luukkaan viesti on toivoa täynnä (Luuk. 21:36)?
        8. Danielin 70. vuosiviikko, joka on asetettu "kansalle"? (Dan. 9:24)
        9. Miksi Jeesuksen tulemus on yllästys (Luuk. 12:40), jos se voidaan laskea 3,5v (Dan. 12:7), 42kk (Ilm. 11:2) tai 1260 pv (Dan. 12:11)?
        10. Miksi Hän meni laittamaan huoneita? (Joh. 14:1-3)
        11. Ketkä ovat pyhät, jotka tulevat Jeesuksen mukana (Juud. 1:14), ja mistä vanhimmat saivat kruunut päihinsä? (Ilm. 4:4)
        12. Mistä tulevat lapset 1000 vuotiseen rauhan valtakuntaan, jos ylösnousemusruumissa ei saada lapsia? (Matt. 22:30)

        Ja bonus kysymys, miksi tämän sukupolven kristittyjen on mentävä Jumalan vihan läpi, jos edelliset sukupolvet eivät ole menneet?

        >8. Danielin 70. vuosiviikko, joka on asetettu "kansalle"? (Dan. 9:24)
        9. Miksi Jeesuksen tulemus on yllästys (Luuk. 12:40), jos se voidaan laskea 3,5v (Dan. 12:7), 42kk (Ilm. 11:2) tai 1260 pv (Dan. 12:11)?<

        Koska kaikki odottavat tempausta, eivätkä tajua elävänsä antikristuksen ajassa.

        Ja koska nuo päivät lyhennetään:

        Matteuksen evankeliumi:
        24:22 Ja ellei niitä päiviä olisi lyhennetty, ei mikään liha pelastuisi; mutta valittujen tähden ne päivät lyhennetään.


      • selkeetä?
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Kyllä se vain voi olla totta. Ylöstempauksen kun asettaa oikeaan kohtaan, muut palaset alkavat loksahdella kohdilleen. Olen tuossa ylempänä selostanut erot Matteuksen ja Luukkaan evankeliumien välillä. Jeesuksen välitöntä paluutahan seurakunta on aina odottanut, eikä niin, että "Ei ainakaan seitsemään vuoteen". Tässä muutama kiperä kysymys, jos ajattelet, että ylöstempaus tulee vasta ahdistuksen aikojen jälkeen...

        1. Miksi ylöstempaus on "autuaallinen toivo", jos sitä ennen on tavattomat ahdistukset? Miksi odottaa Jeesusta tai nopeuttaa Hänen tuloansa? (Tit. 2:13)
        2. Mikä on Antikristuksen ilmestysmistä estävä ja pidättävä voima? (2. Tess. 2:7)
        3. Mitä vaimo synnyttää ja kuka synnyttäjä on? (Ilm. 12:2)
        4. Mihin tarvitaan 144,000 messiaanista juutalaista "Billy Grahamia"? (Ilm. 14:1)
        5. Mikä on Israelin kohtalo, ja miksi se on paadutetu kunnes pakanoiden luku tulee täyteen (Room. 11:25) ja miksi tuota lopunajan huipmentumaa kutsutaan Jaakobin ahdistukseksi? (Jer.30:7)
        6. Ketä ovat valitut Matteuksen evankeliumissa? (Matt. 24:24)
        7. Miksi Matteuksen viesti (Matt. 24:13) on kovin lohduton, mutta Luukkaan viesti on toivoa täynnä (Luuk. 21:36)?
        8. Danielin 70. vuosiviikko, joka on asetettu "kansalle"? (Dan. 9:24)
        9. Miksi Jeesuksen tulemus on yllästys (Luuk. 12:40), jos se voidaan laskea 3,5v (Dan. 12:7), 42kk (Ilm. 11:2) tai 1260 pv (Dan. 12:11)?
        10. Miksi Hän meni laittamaan huoneita? (Joh. 14:1-3)
        11. Ketkä ovat pyhät, jotka tulevat Jeesuksen mukana (Juud. 1:14), ja mistä vanhimmat saivat kruunut päihinsä? (Ilm. 4:4)
        12. Mistä tulevat lapset 1000 vuotiseen rauhan valtakuntaan, jos ylösnousemusruumissa ei saada lapsia? (Matt. 22:30)

        Ja bonus kysymys, miksi tämän sukupolven kristittyjen on mentävä Jumalan vihan läpi, jos edelliset sukupolvet eivät ole menneet?

        >10. Miksi Hän meni laittamaan huoneita? (Joh. 14:1-3)<

        Jotta meillä olisi sija mihin mennä kun meidät temmataan hänen luokseen (ahdistuksen jälkeen - ensin pois nukkuneet ja sitten ne jotka ovat maan päällä.)

        >11. Ketkä ovat pyhät, jotka tulevat Jeesuksen mukana (Juud. 1:14)<

        Niiden kahden säkkipukuisen todistajan...

        (2 öljypuuta tarkoittaa kahta voideltua kuningasta: Daavid ja Jeesus = Israelin seurakunta ja pakanoista polveutuvien seurakunta, jotka tempauksen jälkeen yhtyvät yhdeksi Hengelliseksi ruumiiksi Karitsan häissä.),

        ...eli ahdistuksen jälkeen kahden ylös temmatun seurakunnan pyhät:

        11:3 Ja minä annan kahdelle todistajalleni toimeksi säkkipukuihin puettuina profetoida tuhannen kahdensadan kuudenkymmenen päivän ajan."
        11:4 Nämä ovat ne kaksi öljypuuta ja ne kaksi lampunjalkaa, jotka seisovat maan Herran edessä.
        11:5 Ja jos joku tahtoo heitä vahingoittaa, lähtee tuli heidän suustaan ja kuluttaa heidän vihollisensa; ja jos joku tahtoo heitä vahingoittaa, on hän saava surmansa sillä tavalla.
        11:6 Heillä on valta sulkea taivas, niin ettei sadetta tule heidän profetoimisensa päivinä, ja heillä on valta muuttaa vedet vereksi ja lyödä maata kaikkinaisilla vitsauksilla, niin usein kuin tahtovat.
        11:7 Ja kun he ovat lopettaneet todistamisensa, on peto, se, joka nousee syvyydestä, käyvä sotaa heitä vastaan ja voittava heidät ja tappava heidät.
        11:8 Ja heidän ruumiinsa viruvat sen suuren kaupungin kadulla, jota hengellisesti puhuen kutsutaan Sodomaksi ja Egyptiksi ja jossa myös heidän Herransa ristiinnaulittiin.
        11:9 Ja ihmiset eri kansoista ja sukukunnista ja kielistä ja kansanheimoista näkevät heidän ruumiinsa kolme ja puoli päivää, eivätkä salli, että heidän ruumiinsa pannaan hautaan.
        11:10 Ja ne, jotka maan päällä asuvat, iloitsevat heidän kohtalostaan ja riemuitsevat ja lähettävät lahjoja toisilleen; sillä nämä kaksi profeettaa olivat vaivanneet niitä, jotka maan päällä asuvat.
        11:11 Ja niiden kolmen ja puolen päivän kuluttua meni heihin Jumalasta elämän henki, ja he nousivat jaloilleen, ja suuri pelko valtasi ne, jotka näkivät heidät.
        11:12 Ja he kuulivat suuren äänen taivaasta sanovan heille: "Nouskaa tänne!" Niin he nousivat taivaaseen pilvessä, ja heidän vihollisensa näkivät heidät.


        >, ja mistä vanhimmat saivat kruunut päihinsä? (Ilm. 4:4)<

        He voittivat koetuksen olemalla uskollisia kuolemaan asti:

        Ilm.
        2:10 Älä pelkää sitä, mitä tulet kärsimään. Katso, perkele on heittävä muutamia teistä vankeuteen, että teidät pantaisiin KOETUKSELLE, ja teidän on oltava ahdistuksessa kymmenen päivää. Ole uskollinen kuolemaan asti, niin minä annan sinulle elämän kruunun.

        Jaak. krj.
        1:12 Autuas se mies, joka kiusauksen kestää, sillä kun hänet on KOETELTU on hän saava elämän kruunun, jonka Herra on luvannut niille, jotka häntä rakastavat!


      • selkeetä?
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Kyllä se vain voi olla totta. Ylöstempauksen kun asettaa oikeaan kohtaan, muut palaset alkavat loksahdella kohdilleen. Olen tuossa ylempänä selostanut erot Matteuksen ja Luukkaan evankeliumien välillä. Jeesuksen välitöntä paluutahan seurakunta on aina odottanut, eikä niin, että "Ei ainakaan seitsemään vuoteen". Tässä muutama kiperä kysymys, jos ajattelet, että ylöstempaus tulee vasta ahdistuksen aikojen jälkeen...

        1. Miksi ylöstempaus on "autuaallinen toivo", jos sitä ennen on tavattomat ahdistukset? Miksi odottaa Jeesusta tai nopeuttaa Hänen tuloansa? (Tit. 2:13)
        2. Mikä on Antikristuksen ilmestysmistä estävä ja pidättävä voima? (2. Tess. 2:7)
        3. Mitä vaimo synnyttää ja kuka synnyttäjä on? (Ilm. 12:2)
        4. Mihin tarvitaan 144,000 messiaanista juutalaista "Billy Grahamia"? (Ilm. 14:1)
        5. Mikä on Israelin kohtalo, ja miksi se on paadutetu kunnes pakanoiden luku tulee täyteen (Room. 11:25) ja miksi tuota lopunajan huipmentumaa kutsutaan Jaakobin ahdistukseksi? (Jer.30:7)
        6. Ketä ovat valitut Matteuksen evankeliumissa? (Matt. 24:24)
        7. Miksi Matteuksen viesti (Matt. 24:13) on kovin lohduton, mutta Luukkaan viesti on toivoa täynnä (Luuk. 21:36)?
        8. Danielin 70. vuosiviikko, joka on asetettu "kansalle"? (Dan. 9:24)
        9. Miksi Jeesuksen tulemus on yllästys (Luuk. 12:40), jos se voidaan laskea 3,5v (Dan. 12:7), 42kk (Ilm. 11:2) tai 1260 pv (Dan. 12:11)?
        10. Miksi Hän meni laittamaan huoneita? (Joh. 14:1-3)
        11. Ketkä ovat pyhät, jotka tulevat Jeesuksen mukana (Juud. 1:14), ja mistä vanhimmat saivat kruunut päihinsä? (Ilm. 4:4)
        12. Mistä tulevat lapset 1000 vuotiseen rauhan valtakuntaan, jos ylösnousemusruumissa ei saada lapsia? (Matt. 22:30)

        Ja bonus kysymys, miksi tämän sukupolven kristittyjen on mentävä Jumalan vihan läpi, jos edelliset sukupolvet eivät ole menneet?

        >12. Mistä tulevat lapset 1000 vuotiseen rauhan valtakuntaan, jos ylösnousemusruumissa ei saada lapsia? (Matt. 22:30)<


        Ps 90:4
        Sillä tuhat vuotta on sinun silmissäsi niinkuin eilinen päivä, joka meni ohitse, ja niinkuin öinen vartiohetki.

        2.Piet.krj.3:8
        Mutta tämä yksi älköön olko teiltä, rakkaani, salassa, että
        "yksi päivä on Herran edessä niinkuin tuhat vuotta ja

        tuhat vuotta niinkuin yksi päivä."


        Aamos 5:18-19
        Voi teitä, jotka toivotte Herran päivän tulemista. Miksi hyväksi on teille Herran päivä? Se on oleva pimeys, eikä valkeus -
        ikäänkuin jos joku pakenisi leijonaa ja häntä kohtaisi karhu, tahi joku tulisi kotiin ja nojaisi kätensä seinään ja häntä pistäisi käärme.
        Eikö Herran päivä ole pimeys, eikä valkeus, eikö se ole synkeys, jossa ei valoa ole?


        Obadja 1:15 Sillä lähellä on Herran päivä kaikkia pakanakansoja: Niinkuin sinä olet tehnyt, niin sinulle tehdään; kosto sinun teostasi kohtaa sinun omaa päätäsi.


        Sefanja 1:7 Vaiti Herran, Herran edessä! Sillä Herran päivä on lähellä; sillä Herra on laittanut teurasuhrin, on vihkinyt kutsuttunsa.

        1:14 Lähellä on Herran suuri päivä, se on lähellä ja tulee sangen kiiruusti. Kuule, Herran päivä! Silloin sankarit haikeasti huutavat.

        Malakia:
        4:5 Katso, minä lähetän teille profeetta Elian, ennenkuin tulee Herran päivä, se suuri ja peljättävä.

        Apostolien teot:
        2:20 Aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi, ennenkuin Herran päivä tulee, se suuri ja julkinen.

        >Ja bonus kysymys, miksi tämän sukupolven kristittyjen on mentävä Jumalan vihan läpi, jos edelliset sukupolvet eivät ole menneet?<

        Mistä tiedät päiväsi tai tämän sukupolven päivien määrän?


      • Ingenjör_81
        selkeää eikö? kirjoitti:

        P.S
        Eli Laodikean viimeisen seurakunnan on turha odottaa mitään tempausta, joka varoittaisi heitä luopumuksen tapahtumisesta.
        Luopumuksesta voimme havaita vain sen mitä parasta aikaa tapahtuu!

        Älkäämme siis olko niitä tyhmiä neitsyitä (=lahjavanhurskauden valkean puvun saaneita armahdettuja, ilman Pyhää Henkeä),
        jotka etsivät öljyä lamppuihinsa liian myöhään.

        Luopumusta ei itse asiassa globaalisti tapahdu, vaan kristinusko voi nyt paremmin kuin koskaan ja uudestisyntyneitä kristittyjä on nyt enemmän kuin koskaan.


      • Ingenjör_81
        selkeetä? kirjoitti:

        >12. Mistä tulevat lapset 1000 vuotiseen rauhan valtakuntaan, jos ylösnousemusruumissa ei saada lapsia? (Matt. 22:30)<


        Ps 90:4
        Sillä tuhat vuotta on sinun silmissäsi niinkuin eilinen päivä, joka meni ohitse, ja niinkuin öinen vartiohetki.

        2.Piet.krj.3:8
        Mutta tämä yksi älköön olko teiltä, rakkaani, salassa, että
        "yksi päivä on Herran edessä niinkuin tuhat vuotta ja

        tuhat vuotta niinkuin yksi päivä."


        Aamos 5:18-19
        Voi teitä, jotka toivotte Herran päivän tulemista. Miksi hyväksi on teille Herran päivä? Se on oleva pimeys, eikä valkeus -
        ikäänkuin jos joku pakenisi leijonaa ja häntä kohtaisi karhu, tahi joku tulisi kotiin ja nojaisi kätensä seinään ja häntä pistäisi käärme.
        Eikö Herran päivä ole pimeys, eikä valkeus, eikö se ole synkeys, jossa ei valoa ole?


        Obadja 1:15 Sillä lähellä on Herran päivä kaikkia pakanakansoja: Niinkuin sinä olet tehnyt, niin sinulle tehdään; kosto sinun teostasi kohtaa sinun omaa päätäsi.


        Sefanja 1:7 Vaiti Herran, Herran edessä! Sillä Herran päivä on lähellä; sillä Herra on laittanut teurasuhrin, on vihkinyt kutsuttunsa.

        1:14 Lähellä on Herran suuri päivä, se on lähellä ja tulee sangen kiiruusti. Kuule, Herran päivä! Silloin sankarit haikeasti huutavat.

        Malakia:
        4:5 Katso, minä lähetän teille profeetta Elian, ennenkuin tulee Herran päivä, se suuri ja peljättävä.

        Apostolien teot:
        2:20 Aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi, ennenkuin Herran päivä tulee, se suuri ja julkinen.

        >Ja bonus kysymys, miksi tämän sukupolven kristittyjen on mentävä Jumalan vihan läpi, jos edelliset sukupolvet eivät ole menneet?<

        Mistä tiedät päiväsi tai tämän sukupolven päivien määrän?

        Eihän tämä vastannut kysymykseen laisinkaan, että mistä lapset tulevat 1000 vuotiseen valtakuntaan, jos ylöstempauksen yhteydessä saamme ylösnousemusruumiin ja loput kohtaavat tuomion?


      • Ingenjör_81
        selkeetä? kirjoitti:

        >10. Miksi Hän meni laittamaan huoneita? (Joh. 14:1-3)<

        Jotta meillä olisi sija mihin mennä kun meidät temmataan hänen luokseen (ahdistuksen jälkeen - ensin pois nukkuneet ja sitten ne jotka ovat maan päällä.)

        >11. Ketkä ovat pyhät, jotka tulevat Jeesuksen mukana (Juud. 1:14)<

        Niiden kahden säkkipukuisen todistajan...

        (2 öljypuuta tarkoittaa kahta voideltua kuningasta: Daavid ja Jeesus = Israelin seurakunta ja pakanoista polveutuvien seurakunta, jotka tempauksen jälkeen yhtyvät yhdeksi Hengelliseksi ruumiiksi Karitsan häissä.),

        ...eli ahdistuksen jälkeen kahden ylös temmatun seurakunnan pyhät:

        11:3 Ja minä annan kahdelle todistajalleni toimeksi säkkipukuihin puettuina profetoida tuhannen kahdensadan kuudenkymmenen päivän ajan."
        11:4 Nämä ovat ne kaksi öljypuuta ja ne kaksi lampunjalkaa, jotka seisovat maan Herran edessä.
        11:5 Ja jos joku tahtoo heitä vahingoittaa, lähtee tuli heidän suustaan ja kuluttaa heidän vihollisensa; ja jos joku tahtoo heitä vahingoittaa, on hän saava surmansa sillä tavalla.
        11:6 Heillä on valta sulkea taivas, niin ettei sadetta tule heidän profetoimisensa päivinä, ja heillä on valta muuttaa vedet vereksi ja lyödä maata kaikkinaisilla vitsauksilla, niin usein kuin tahtovat.
        11:7 Ja kun he ovat lopettaneet todistamisensa, on peto, se, joka nousee syvyydestä, käyvä sotaa heitä vastaan ja voittava heidät ja tappava heidät.
        11:8 Ja heidän ruumiinsa viruvat sen suuren kaupungin kadulla, jota hengellisesti puhuen kutsutaan Sodomaksi ja Egyptiksi ja jossa myös heidän Herransa ristiinnaulittiin.
        11:9 Ja ihmiset eri kansoista ja sukukunnista ja kielistä ja kansanheimoista näkevät heidän ruumiinsa kolme ja puoli päivää, eivätkä salli, että heidän ruumiinsa pannaan hautaan.
        11:10 Ja ne, jotka maan päällä asuvat, iloitsevat heidän kohtalostaan ja riemuitsevat ja lähettävät lahjoja toisilleen; sillä nämä kaksi profeettaa olivat vaivanneet niitä, jotka maan päällä asuvat.
        11:11 Ja niiden kolmen ja puolen päivän kuluttua meni heihin Jumalasta elämän henki, ja he nousivat jaloilleen, ja suuri pelko valtasi ne, jotka näkivät heidät.
        11:12 Ja he kuulivat suuren äänen taivaasta sanovan heille: "Nouskaa tänne!" Niin he nousivat taivaaseen pilvessä, ja heidän vihollisensa näkivät heidät.


        >, ja mistä vanhimmat saivat kruunut päihinsä? (Ilm. 4:4)<

        He voittivat koetuksen olemalla uskollisia kuolemaan asti:

        Ilm.
        2:10 Älä pelkää sitä, mitä tulet kärsimään. Katso, perkele on heittävä muutamia teistä vankeuteen, että teidät pantaisiin KOETUKSELLE, ja teidän on oltava ahdistuksessa kymmenen päivää. Ole uskollinen kuolemaan asti, niin minä annan sinulle elämän kruunun.

        Jaak. krj.
        1:12 Autuas se mies, joka kiusauksen kestää, sillä kun hänet on KOETELTU on hän saava elämän kruunun, jonka Herra on luvannut niille, jotka häntä rakastavat!

        Siellä ei sitten ilmeisesti kahveja jäädä hörppimään huoneisiin, jos ylöstempauksen jälkeen välittömästi tullaan alas?

        Kruunut jaetaan kristuksen tuomioistuimeilla (jossa ei jaeta tuomiota). Ja merkittävää on siis, että vanhimmilla on jo kruunut päässään, kun tuomiota aletaan jakamaan ja avataan kääröjä.


      • Ingenjör_81
        selkeetä eikö? kirjoitti:

        >8. Danielin 70. vuosiviikko, joka on asetettu "kansalle"? (Dan. 9:24)
        9. Miksi Jeesuksen tulemus on yllästys (Luuk. 12:40), jos se voidaan laskea 3,5v (Dan. 12:7), 42kk (Ilm. 11:2) tai 1260 pv (Dan. 12:11)?<

        Koska kaikki odottavat tempausta, eivätkä tajua elävänsä antikristuksen ajassa.

        Ja koska nuo päivät lyhennetään:

        Matteuksen evankeliumi:
        24:22 Ja ellei niitä päiviä olisi lyhennetty, ei mikään liha pelastuisi; mutta valittujen tähden ne päivät lyhennetään.

        Tempausta odottavat asettavat elämänsä oikeaan järjestykseen.

        Tuo valitut tässä tarkoittaa nimenomaan Ilmestyskirjan sinetöityjä ja tässä onkin mielenkiintoinen ero, että Luukas antaa positiivisen kuvan lopunajoista, mutta Matteus (juutalaiselle lopunajan seurakunnalle) antaa erilaisen synkän kuvan.


      • Ingenjör_81
        selkeetä eikö? kirjoitti:

        >7. Miksi Matteuksen viesti (Matt. 24:13) on kovin lohduton, mutta Luukkaan viesti on toivoa täynnä (Luuk. 21:36)? <

        Koska osa saa nukkua pois Herrassa ennen tuota suurta ahdistusta.

        Raamatusta pitää ymmärtää konteksti eli viitekehys siitä, kenelle viesti on. Evankeliumien kohdalle se kulminoituu juuri näin.


      • Ingenjör_81
        selkeetä eikö? kirjoitti:

        >4. Mihin tarvitaan 144,000 messiaanista juutalaista "Billy Grahamia"? (Ilm. 14:1)<

        Veisaamaan uuta virttä?

        Ilmestyskirja:
        14:3 Ja he veisasivat uutta virttä valtaistuimen edessä ja neljän olennon ja vanhinten edessä; eikä kukaan voinut oppia sitä virttä, paitsi ne sata neljäkymmentä neljä tuhatta, jotka ovat ostetut maasta.

        Ilm.15:2-3
        Ja minä näin ikäänkuin lasisen meren, tulella sekoitetun, ja niiden, jotka olivat saaneet voiton pedosta ja sen kuvasta ja sen nimen luvusta, seisovan sillä lasisella merellä, ja heillä oli Jumalan kanteleet.
        Ja he veisasivat Mooseksen, Jumalan palvelijan, virttä ja Karitsan virttä, sanoen: "Suuret ja ihmeelliset ovat sinun tekosi, Herra Jumala, Kaikkivaltias; vanhurskaat ja totiset ovat sinun tiesi, sinä kansojen kuningas.

        Mooseksen virsi: 5.Moos. 32:1-43

        Tuo ei vastaa vieläkään kysymykseen, miksi tarvitaan 144,000 uutta saarnamiestä?


      • Ingenjör_81
        selkeetä eikö? kirjoitti:

        >3. Mitä vaimo synnyttää ja kuka synnyttäjä on? (Ilm. 12:2)<

        Vaimo (eli Jumalan vaimo = Israel) synnyttää poikalapsen (Jeesus on Juutalainen):

        Jer
        3:8-12
        Ja minä näin, että, vaikka minä olin lähettänyt pois tuon luopiovaimon, Israelin, juuri sen tähden, että hän oli tehnyt aviorikoksen, ja olin antanut hänelle erokirjan, ei kuitenkaan uskoton Juuda, hänen sisarensa, peljännyt, vaan meni ja harjoitti haureutta hänkin.
        Ja haureutensa huudolla hän saastutti maan, ja hän teki aviorikoksen kiven ja puun kanssa.
        Ja kaikesta tästäkään huolimatta hänen sisarensa Juuda, tuo uskoton, ei palannut minun tyköni kaikesta sydämestään, vaan petollisesti, sanoo Herra."
        Ja Herra sanoi minulle: "Luopiovaimo Israel on osoittautunut vanhurskaammaksi kuin Juuda, tuo uskoton.
        Mene ja julista nämä sanat pohjoiseen päin ja sano: Palaja, sinä luopiovaimo Israel, sanoo Herra; minä en enää synkistä teille kasvojani, sillä minä olen armollinen, sanoo Herra, enkä pidä vihaa iankaikkisesti.

        Miksi tämä kohta Ilmestyskirjassa olisikin yhtäkkiä historiaa, kun kaikki muu on siinä tulevaisuutta?

        Vaimo/nainen on ymmärrettävä Israeliksi, koska hänen päällänsä on 12 tähteä, ja poikalapsi on 144,000 messiaanista juutalaista evankelistaa, jotka jatkavat evankeliumin levittämistä. Tämä onkin verrattain helppo toteuttaa, kun juutalaisia on joka puolella maailmaa.


      • Ingenjör_81
        selkeetä eikö? kirjoitti:

        >2. Mikä on Antikristuksen ilmestysmistä estävä ja pidättävä voima? (2. Tess. 2:7)<

        Filadefian seurakunta on vielä maan PÄÄLLÄ, joten heissä asuva Pyhä Henki estää luopumuksen, joka taas tulee tapahtua ennen antikristuksen tuloa.
        He nukkuvat pois ennen luopumuksen tapahtumista, ja samalla säästyvät ahdistuksen ajalta.
        Muita seurakuntia ei luvattu säästää ahdistukselta.
        Heidätkin kyllä temmataan, mutta vasta kun ahdistuksen päiviä lyhennetään:

        Matt 24:12-22
        Ja sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus.
        Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.
        Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu.
        Kun te siis näette hävityksen kauhistuksen, josta on puhuttu profeetta Danielin kautta, seisovan pyhässä paikassa - joka tämän lukee, se tarkatkoon -
        silloin ne, jotka Juudeassa ovat, paetkoot vuorille;
        joka on katolla, älköön astuko alas noutamaan, mitä hänen huoneessansa on,
        ja joka on pellolla, älköön palatko takaisin noutamaan vaippaansa.
        Voi raskaita ja imettäväisiä niinä päivinä!
        Mutta rukoilkaa, ettei teidän pakonne tapahtuisi talvella eikä sapattina.
        Sillä SILLOIN on oleva SUURI AHDISTUS, jonka kaltaista ei ole ollut maailman alusta hamaan tähän asti eikä milloinkaan tule.
        Ja ellei niitä päiviä olisi lyhennetty, ei mikään liha pelastuisi; mutta VALITTUJEN TÄHDEN NE PÄIVÄT LYHENNETÄÄN.

        Valitut tarkoittavat tuossa kuten Ilmestyskirjan 144,000 sineitöityä messiaanista juutalaista.

        "Vanhurskas hukkuu, ja ei ajattele kenkään sitä sydämessänsä; pyhät miehet temmataan pois, ja ei siitä kenkään pidä vaaria; sillä vanhurskaat otetaan pois onnettomuudesta, Ja jotka toimellisesti vaeltaneet ovat, tulevat rauhaan, ja lepäävät kammioissansa. Tulkaat tänne edes, te noitain lapset, te huorintekiäin ja porttoin siemenet." - Jes. 57:1-3


      • ...yksi puuttuu?
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Luopumusta ei itse asiassa globaalisti tapahdu, vaan kristinusko voi nyt paremmin kuin koskaan ja uudestisyntyneitä kristittyjä on nyt enemmän kuin koskaan.

        On totta että kristittyjä on enemmän kuin koskaan.
        On myös totta että he ovat "rikkaampia" ja penseämpiä kuin koskaan.
        Jos luet tätäkin palstaa hieman enemmän, huomaat minkälaisia "kristittyjä" nämä nykyajan "kristityt" oikeasti ovat. Heissä on kyllä Jumalisuuden ulkokuori, mutta...


      • selkeetä?
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Valitut tarkoittavat tuossa kuten Ilmestyskirjan 144,000 sineitöityä messiaanista juutalaista.

        "Vanhurskas hukkuu, ja ei ajattele kenkään sitä sydämessänsä; pyhät miehet temmataan pois, ja ei siitä kenkään pidä vaaria; sillä vanhurskaat otetaan pois onnettomuudesta, Ja jotka toimellisesti vaeltaneet ovat, tulevat rauhaan, ja lepäävät kammioissansa. Tulkaat tänne edes, te noitain lapset, te huorintekiäin ja porttoin siemenet." - Jes. 57:1-3

        vanhurskaat otetaan pois onnettomuudesta
        = temmataan pois ahdistuksen keskeltä.


      • selkeetä?
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Miksi tämä kohta Ilmestyskirjassa olisikin yhtäkkiä historiaa, kun kaikki muu on siinä tulevaisuutta?

        Vaimo/nainen on ymmärrettävä Israeliksi, koska hänen päällänsä on 12 tähteä, ja poikalapsi on 144,000 messiaanista juutalaista evankelistaa, jotka jatkavat evankeliumin levittämistä. Tämä onkin verrattain helppo toteuttaa, kun juutalaisia on joka puolella maailmaa.

        Kannattaa huomata, että ilmestyskirjassa on useampia ilmestyksiä, jotka kuvaavat tapahtumia eri "näkökulmista" katsottuna.
        Ilmestyskirjan teksti ei siis etene sellaisessa kronologisessa, eli ajallisessa järjestyksessä, johon me länsimaalaiset olemme tottuneet.
        Juutalaisessa kulttuurissa ja kirjallisuudessa samaa asiaa kuvataan monasti 4 eri näkökulmasta katsottuna.
        Tuo mainitsemasi kohta on käsittääkseni kuvattu taivaalisesta näkökulmasta, ja siinä tarkkaillaan yleisemmin, mitä maassa tapahtuu.
        Vaimo tarkoittaa ymmärrykseni mukaan Jumalan vaimoa Israelia, (jolle Jumala kirjoitti erokirjan, mutta joka saa armon ja palajaa Jumalan luo.)
        Tuossa mainittiin myös ne MUUT, jotka pitävät Jeesuksen käskyt ja joilla on Jeesuksen todistus (profetoimisen lahja).
        Lohikäärme ajaa myös heitä takaa, koska
        ei pysty hävittämään Jumalan omaisuuskansaa kansojen keskeltä jonne vaimo piiloutui.
        Tulkintasi ontuu, koska luulet Ilmestyskirjan etenevän lineaarisessa aikajärjestyksessä.


      • selkeetä?
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Tuo ei vastaa vieläkään kysymykseen, miksi tarvitaan 144,000 uutta saarnamiestä?

        Hyvä kysymys - tempaushan ei tapahtuu vasta sitten kun evankeliumi on saarnattu kaikkeen maailmaan.

        Ilmestyskirja mainitsee kuitenkin kaksi säkkipukuista todistajaa (kaksi lampunjalkaa = seurakuntaa), jotka jatkavat todistamista ahdistuksen aikana, ja heillä on valta antaa sadetta (Pyhän Hengen sadetta?), jos haluavat.
        Nuo Jerusalemissa olevat todistajat (loput lampaat molemmista tarhoista) tapetaan ja heidän ruumiinsa lojuvat kaduilla, kunnes tempaus tapahtuu ja ahdistuksen aika päättyy odotettua aiemmin.

        (edellinen on minun tulkintani)


      • selkeetä?
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Siellä ei sitten ilmeisesti kahveja jäädä hörppimään huoneisiin, jos ylöstempauksen jälkeen välittömästi tullaan alas?

        Kruunut jaetaan kristuksen tuomioistuimeilla (jossa ei jaeta tuomiota). Ja merkittävää on siis, että vanhimmilla on jo kruunut päässään, kun tuomiota aletaan jakamaan ja avataan kääröjä.

        Kruunuthan ovat elämän kruunuja ja he ovat siis saaneet ne uudestisyntymän jälkeisen elämänsä perusteella.

        Mikä sinusta on morsiamen ruumis (jos Pojan äiti Israel on Jumalan vaimo, eikä siis voi olla ainakaan Pojan morsian) ,
        ja mikä on perillisen eli Pojan ruumis?

        Miksi molemmat säkkipukuiset temmataan ylös välillä, jotta he taas palaavat takaisin maan päälle?

        Mitä tapahtuu kun messiaaniset Israelilaiset ja pakanaseurakunta yhtyy yhdeksi seurakunnaksi?

        Kenelle poika valmistaa sijaa?
        Häävieraille, vai itselleen ja morsiamelle?
        Koska uusi maa ja uusi taivas luodaan?
        Kuka asuu uudessa maassa, jos uskovat asuu uudessa taivaassa?


      • kolkuttaja
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Eihän tämä vastannut kysymykseen laisinkaan, että mistä lapset tulevat 1000 vuotiseen valtakuntaan, jos ylöstempauksen yhteydessä saamme ylösnousemusruumiin ja loput kohtaavat tuomion?

        "loput kohtaavat" tuomion?

        Sana kertoo, että tuomio kohtaa kyllä heitä jotka Karitsaa vastaan ovat hyökänneet lopunajan kadotuksen lapsen armeijan voimalla, mutta Sana ei suinkaan kerro, että Karitsa on tullessaa surmaava jokaisen maanpäälle jääneen ihmisen!
        Seurakunta, eli pyhät, eli morsian, eli uskovat kyllä temmataan Herraa vastaan, Karitsan häihin, mutta maanpäälle jää vielä valtavasti ihmisiä.
        Jeesus tulee Kuninkaana taistelemaan pahuutta vastaan mutta ei suinkaan jokaista maailman ihmistä tässä hetkessä tuhoamaan! Ei Sana sellaista opeta.

        Jeesus laittaa Herran Päivänä, eli tulemuksensa päivänä lopun antikristuksen joukoille, sille suurelle lopunajan armeijalle ja siitä on alkava 1000 vuotinen rauhan valtakunta jota hallitsee pyhät yhdessä Jeesuksen kanssa.

        Hallitsevat keitä?

        Niitä ihmisiä jotka jäljelle jäivät, heitä joita ei temmattu!
        Tämä ihmisjoukko lapsineen elää rauhassa 1000 vuotta mutta sen ajan lopulla saa-tana päästetään vielä kerran irti ja se on villitsevä jälleen monia ihmisiä.
        Ei suinkaan pyhiä, sillä he ovat olleet jo koko 1000 vuoden rauhan valtakunnan ajan kirkastettuja ja hallitsevat vanhurskaudessa, vaan maanpäällä ihmisinä olevia!


      • selkeetä?
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Tempausta odottavat asettavat elämänsä oikeaan järjestykseen.

        Tuo valitut tässä tarkoittaa nimenomaan Ilmestyskirjan sinetöityjä ja tässä onkin mielenkiintoinen ero, että Luukas antaa positiivisen kuvan lopunajoista, mutta Matteus (juutalaiselle lopunajan seurakunnalle) antaa erilaisen synkän kuvan.

        >>Tempausta odottavat asettavat elämänsä oikeaan
        järjestykseen.


      • vähemmän selkeetä??
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Eihän tämä vastannut kysymykseen laisinkaan, että mistä lapset tulevat 1000 vuotiseen valtakuntaan, jos ylöstempauksen yhteydessä saamme ylösnousemusruumiin ja loput kohtaavat tuomion?

        Jos yksi päivä on Herralle kuin tuhat vuotta, niin kauanko Herran päivä voi kestää kun tuomioita jaetaan?
        Oletko saattanut ajatella, että tuo Herran päivä kestääkin ihmisen näkökumasta tuhat vuotta, mutta Herralle se on vain yksi päivä? (=Herran päivä?)
        Tuskinpa silloin enää tulee mieleen lasten hankkiminen?


      • Ingenjör_81
        kolkuttaja kirjoitti:

        "loput kohtaavat" tuomion?

        Sana kertoo, että tuomio kohtaa kyllä heitä jotka Karitsaa vastaan ovat hyökänneet lopunajan kadotuksen lapsen armeijan voimalla, mutta Sana ei suinkaan kerro, että Karitsa on tullessaa surmaava jokaisen maanpäälle jääneen ihmisen!
        Seurakunta, eli pyhät, eli morsian, eli uskovat kyllä temmataan Herraa vastaan, Karitsan häihin, mutta maanpäälle jää vielä valtavasti ihmisiä.
        Jeesus tulee Kuninkaana taistelemaan pahuutta vastaan mutta ei suinkaan jokaista maailman ihmistä tässä hetkessä tuhoamaan! Ei Sana sellaista opeta.

        Jeesus laittaa Herran Päivänä, eli tulemuksensa päivänä lopun antikristuksen joukoille, sille suurelle lopunajan armeijalle ja siitä on alkava 1000 vuotinen rauhan valtakunta jota hallitsee pyhät yhdessä Jeesuksen kanssa.

        Hallitsevat keitä?

        Niitä ihmisiä jotka jäljelle jäivät, heitä joita ei temmattu!
        Tämä ihmisjoukko lapsineen elää rauhassa 1000 vuotta mutta sen ajan lopulla saa-tana päästetään vielä kerran irti ja se on villitsevä jälleen monia ihmisiä.
        Ei suinkaan pyhiä, sillä he ovat olleet jo koko 1000 vuoden rauhan valtakunnan ajan kirkastettuja ja hallitsevat vanhurskaudessa, vaan maanpäällä ihmisinä olevia!

        "Totisesti minä otan kaiken pois maan pinnalta, sanoo Herra. Minä otan pois ihmiset ja eläimet, otan pois taivaan linnut ja meren kalat, viettelykset ja jumalattomat. Minä hävitän ihmiset maan pinnalta, sanoo Herra." - Sef. 1:2-3


      • Ingenjör_81
        selkeetä? kirjoitti:

        >>Tempausta odottavat asettavat elämänsä oikeaan
        järjestykseen.

        Meidän on käsketty rohkaista toinen toisiamme Jeesuksen tulemuksella, eikä pelotella Antikristuksella, koska uskovat eivät joudu häntä näkemään. Vasta vihanajan seurakunta, (tyhmät neitsyet) joutuvat kohtamaan hänet.

        Paavali ei puhu tässä missään kohtaa "me", vaan heille/niille, tarkoittaen muita (tyhmiä neitsyitä) eli vihanajan seurakuntaa. Ja on huomioitavaa, että kirjeen kohteena on siis pakanaseurakunta.

        "Niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä, tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä ja kaikilla vääryyden viettelyksillä NIILLE, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, VOIDAKSEEN PELASTUA (ylöstemmatut). Ja sentähden Jumala lähettää HEILLE väkevän eksytyksen, niin että HE uskovat valheen, että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen." - 2. Tess. 2:8-12


      • Sanaa
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        "Totisesti minä otan kaiken pois maan pinnalta, sanoo Herra. Minä otan pois ihmiset ja eläimet, otan pois taivaan linnut ja meren kalat, viettelykset ja jumalattomat. Minä hävitän ihmiset maan pinnalta, sanoo Herra." - Sef. 1:2-3

        "2 Ja hän otti kiinni lohikäärmeen, sen vanhan käärmeen, joka on perkele ja saatana, ja sitoi hänet tuhanneksi vuodeksi

        7 Ja kun ne tuhat vuotta ovat loppuun kuluneet, päästetään saatana vankeudestaan,
        8 ja hän lähtee villitsemään maan neljällä kulmalla olevia kansoja, Googia ja Maagogia, kootakseen heidät sotaan, ja niiden luku on kuin meren hiekka." ( ilmestyskirja )

        Eli on kuin yllä jo kirjoiettiin, maa on edelleen täynnä tavallisia ihmisiä joita hallisee niin Herra kuin uuden ruumiin tempauksessa saaneet pyhät.


      • 1234567...
        Sanaa kirjoitti:

        "2 Ja hän otti kiinni lohikäärmeen, sen vanhan käärmeen, joka on perkele ja saatana, ja sitoi hänet tuhanneksi vuodeksi

        7 Ja kun ne tuhat vuotta ovat loppuun kuluneet, päästetään saatana vankeudestaan,
        8 ja hän lähtee villitsemään maan neljällä kulmalla olevia kansoja, Googia ja Maagogia, kootakseen heidät sotaan, ja niiden luku on kuin meren hiekka." ( ilmestyskirja )

        Eli on kuin yllä jo kirjoiettiin, maa on edelleen täynnä tavallisia ihmisiä joita hallisee niin Herra kuin uuden ruumiin tempauksessa saaneet pyhät.

        Sanaa. . . Pyhät ovat taivaassa 1000 vuotta jonne Jeesus on mennyt valmistamaan heille sijaa.
        Kaikki jumalattomat saavat surmansa Jeesuksen toisessa tulemuksessa, ja paholainen sidotaan.
        1000 vuoden jälkeen on kaikkien, kaikkien aikojen jumalattomien ylösnousemus ja paholainen päästetään vankeudestaan. Paholainen villitsee heitä heidän joukossaan on monen uskon suunnan edustajia, jotka paholainen johti harhaan. Niin he nousevat yli maan avaruuden ja piirittävät pyhien leirin.
        On tullut tuomion aika kaikille jumalattomille. Viimeiseen asti nämä jumalattomat luulevat olevansa oikeassa. Ja niin he näkevät Sapatin Herran Jeesuksen ja heidän silmänsä avautuvat liian myöhään huomaamaan, että ovat syrjäyttäneet Jumalan antaman sapatinpäivän ja kumartaneet petoa.
        Viimeinen tuomio: Tuli lankeaa alas taivaasta ja kuluttaa heidät, heidän lukunsa on suuri kuin meren hiekka. Tämä on toinen kuolema tulijärvessä.

        Lakiin ja todistuksiin, elleivät he näin sano, ei heillä aamun koittoa ole.
        Sapatti on Jumalan merkki. Kumartakaa Häntä joka on tehnyt taivaan ja maan ja meren ja vetten lähteet.


      • "kolkuttajalta" kysy
        kolkuttaja kirjoitti:

        "loput kohtaavat" tuomion?

        Sana kertoo, että tuomio kohtaa kyllä heitä jotka Karitsaa vastaan ovat hyökänneet lopunajan kadotuksen lapsen armeijan voimalla, mutta Sana ei suinkaan kerro, että Karitsa on tullessaa surmaava jokaisen maanpäälle jääneen ihmisen!
        Seurakunta, eli pyhät, eli morsian, eli uskovat kyllä temmataan Herraa vastaan, Karitsan häihin, mutta maanpäälle jää vielä valtavasti ihmisiä.
        Jeesus tulee Kuninkaana taistelemaan pahuutta vastaan mutta ei suinkaan jokaista maailman ihmistä tässä hetkessä tuhoamaan! Ei Sana sellaista opeta.

        Jeesus laittaa Herran Päivänä, eli tulemuksensa päivänä lopun antikristuksen joukoille, sille suurelle lopunajan armeijalle ja siitä on alkava 1000 vuotinen rauhan valtakunta jota hallitsee pyhät yhdessä Jeesuksen kanssa.

        Hallitsevat keitä?

        Niitä ihmisiä jotka jäljelle jäivät, heitä joita ei temmattu!
        Tämä ihmisjoukko lapsineen elää rauhassa 1000 vuotta mutta sen ajan lopulla saa-tana päästetään vielä kerran irti ja se on villitsevä jälleen monia ihmisiä.
        Ei suinkaan pyhiä, sillä he ovat olleet jo koko 1000 vuoden rauhan valtakunnan ajan kirkastettuja ja hallitsevat vanhurskaudessa, vaan maanpäällä ihmisinä olevia!

        Kysyn, että onko tuhatvuotisessa valtakunnassa ylösnousemusruumiissa olevat täällä maan päällä yhdessä niiden kanssa, jotka ovat tänne jääneet?

        Olen itse ajatellut, että se kirkkaus ja kunnia, mikä nyt on Jeesuksella, on niin suuri, että sitä ei voi tämä synnin ruumiissa oleva ihminen kestää.

        Paavalikin sen voiman ja kirkkauden kohtaamisesta kaatui maahan, tullen sokeaksi. Apostoli Johannes, saatuaan ilmestyksen, kaatui kuin kuolleena Hänen jalkojensa juureen.

        Meidän Jumalamme on todella kuluttavainen tuli. Niin, kuka kestää Hänen tulemuksensa päivän?

        Kyllä me joudumme kestämään monet kärsimyksen kilvoitukset. Niitä ovat joutuneet kokemaan kaikki menneen ajan pyhät. Ensimmäisiä kristittyjä vainottiin ja tapettiin, ja on tänä päivänäkin vainoja kristittyjä kohtaan. Miksi meidän pitäisi kuin jostain pumpulista päästä Herran luo?

        2 tess.1:4-10 niin että me itsekin Jumalan seurakunnissa kerskaamme teistä, teidän kärsivällisyydestänne ja uskostanne KAIKISSA VAINOISSANNE JA AHDISTUKSISSA, JOITA TEILLÄ ON KESTETTÄVÄNÄ

        5. ja jotka ovat osoituksena Jumalan vanhurskaasta tuomiosta, että teidät katsottaisiin arvollisiksi Jumalan valtakuntaan, jonka tähden te kärsittekin,

        6. koskapa Jumala katsoo oikeaksi kostaa ahdistuksella niille, jotka teitä ahdistavat,

        7. ja antaa teille, joita ahdistetaan, levon yhdessä meidän kanssamme, kun Herra Jeesus ilmestyy taivaasta voimansa enkelien kanssa

        8. tulen liekissä ja kostaa niille, jotka eivät tunne Jumalaa eivätkä ole kuuliaisia meidän Herramme Jeesuksen (Jumalan) evankeliumille.

        9. Heitä kohtaa silloin rangaistukseksi iankaikkinen kadotus Herran kasvoista ja hänen voimansa kirkkaudesta,

        10. kun hän sinä päivänä tulee, että hän kirkastuisi pyhissänsä ja olisi ihmeteltävä kaikissa uskovissa, sillä te olette uskoneet meidän todistuksemme.

        Täällä on myös paljon kirjoittajia, jotka eivät usko, että Jeesus on Jumala. Tästäkin laittamastani sanan paikasta käy varsin selvästi ilmi, kuka Jeesus on. Hän on Jumala ja Tuomari, joka kerran myös kostaa jumalattomille, jotka eivät ole Hänen evankeliumilleen kuuliaisia.


      • Ruutu vai pallo
        Sanaa kirjoitti:

        "2 Ja hän otti kiinni lohikäärmeen, sen vanhan käärmeen, joka on perkele ja saatana, ja sitoi hänet tuhanneksi vuodeksi

        7 Ja kun ne tuhat vuotta ovat loppuun kuluneet, päästetään saatana vankeudestaan,
        8 ja hän lähtee villitsemään maan neljällä kulmalla olevia kansoja, Googia ja Maagogia, kootakseen heidät sotaan, ja niiden luku on kuin meren hiekka." ( ilmestyskirja )

        Eli on kuin yllä jo kirjoiettiin, maa on edelleen täynnä tavallisia ihmisiä joita hallisee niin Herra kuin uuden ruumiin tempauksessa saaneet pyhät.

        Sanaa? Mitkä ihmeen neljä kulmaa?


      • 3. taivas
        vähemmän selkeetä?? kirjoitti:

        Jos yksi päivä on Herralle kuin tuhat vuotta, niin kauanko Herran päivä voi kestää kun tuomioita jaetaan?
        Oletko saattanut ajatella, että tuo Herran päivä kestääkin ihmisen näkökumasta tuhat vuotta, mutta Herralle se on vain yksi päivä? (=Herran päivä?)
        Tuskinpa silloin enää tulee mieleen lasten hankkiminen?

        Lue Raamattusi tarkemmin !! " Yksi päivä Herran EDESSÄ, on kuin tuhat vuotta"

        Missä Herra on? Taivaassapa tietenkin! Siellä minne Paavali temmattiin, kolmanteen taivaaseen.

        Se katsokaas tarkoittaa että Jumalan tivas ja valtakunta on 1000 kertaa maan valtakuntaa suurempi.

        Eli kun täällä menee tuhat vuotta , niin Herran edessä on kulunut 1 vuorokausi!

        selkiskööö terv. benedi


      • Ingenjör_81
        selkeetä? kirjoitti:

        vanhurskaat otetaan pois onnettomuudesta
        = temmataan pois ahdistuksen keskeltä.

        Kaarlo Syvännön tytär Mirja Rönning, joka toimii Raamattuu kääntäjä kääntää tämän jakeen näin.

        “Vanhurskas temmataan pois ja armon ihmiset kootaan talteen kenenkään ymmärtämättä, että vanhurskas otetaan pois tulevasta pahasta ajasta. Hän menee rauhaan: jotka vakaasti vaeltavat, he saavat levätä kammioissansa. Mutta te tulkaa tänne, te velhottaren lapset, te avionrikkojamiehen ja porttovaimon sikiöt.” – Jesaja 57:1-3


    • Salaisuus!

    • Ingenjör_81

      Pieni, mutta jälleen merkittävä ero Luukkaan ja Matteuksen viestin välillä, eri kohderyhmille.

      "'Missä RUUMIS (kr. 'soma') on, sinne myös kotkat kokoontuvat." - Luuk. 17:37b
      "Missä RAATO (kr. 'ptoma') on, sinne kotkat kokoontuvat." - Matt. 24:28

      Kotkat kuvaavat tässä voimakkaita armeijoita/valtiota (vrt. Hes. 17) ja ruumis/raato tässä kohtaa Jerusalemia. Eli Luukkaan tapauksessa, pakanakristityille (morsius srk) viesti on: "Kun näette ehjän Jerusalemin armeijoiden ympäröimä, on ylösotto lähellä.", mutta Matteuksen viesti juutalaiskristityille (vihanajan srk) kuuluu taas näin: "Kun näette romuttuneen Jerusalemin olemaan vihollisten ympäröimänä, on ylösotto lähellä.".

      Tämä sopii erittäin hyvin pretrib ylösottoon, mutta posttribiläiset joutuvat keksimään tähän jotakin aivan muuta.

      • Pidättäjä tulee

        ..poistetuksi parasta aikaa, ja luopumus senkun etenee (etenkin kirkoissa).
        Tämänhän me jo tiedämme, koska Paavali, Silvanus ja Timoteus sen meille kirjeessä kertovat.
        He myös kertovat ettei Herran päivä ei tule, ENNEN kuin luopumus tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy.


        Kannattanee huomata, että Luukas kirjoitti tekstinsä kreikaksi, mutta Matteuksen evankeliumi oli jo käännös kun se kirjoitettiin kreikaksi.

        Tuo esittämäsi väite ei poissulje sitä mahdollisuutta, että filadefialaiset olisivat jo poisnukkuneet ennen suurta ahdistusta, koska heidät luvattiin säästää ahdistuksen ajalta.


      • Ingenjör_81
        Pidättäjä tulee kirjoitti:

        ..poistetuksi parasta aikaa, ja luopumus senkun etenee (etenkin kirkoissa).
        Tämänhän me jo tiedämme, koska Paavali, Silvanus ja Timoteus sen meille kirjeessä kertovat.
        He myös kertovat ettei Herran päivä ei tule, ENNEN kuin luopumus tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy.


        Kannattanee huomata, että Luukas kirjoitti tekstinsä kreikaksi, mutta Matteuksen evankeliumi oli jo käännös kun se kirjoitettiin kreikaksi.

        Tuo esittämäsi väite ei poissulje sitä mahdollisuutta, että filadefialaiset olisivat jo poisnukkuneet ennen suurta ahdistusta, koska heidät luvattiin säästää ahdistuksen ajalta.

        Ensinnäkin, sana "luopumus" oli käännetty "lähtö/erkaneminen" (engl. departure) mm. latinankielisessä Vulgatassa, Wycliffin käännöksessä, Geneven Raamatussa, kunnes KJV laittoi siihen tuon sanan luopumus. Äkkiä näin pelkästään Suomea katsottuna voi näyttääkin, että on kova luopumus ja kristityt vähenisivät, mutta globaalisti seurakunta voi paremmin kuin koskaan, sillä nyt on enemmän hengellisiä (uudestisyntyneitä) kristittyjä kuin koskaan. Joten "lähtö" sopii tuon tuossakin mielessä paremmin.

        Eli tuo kohta voidaan kääntää myös näin: "Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin lähtö ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi" (2. Tess. 2:3).

        Paavali jatkaa kertoen Antikristuksen ilmestymisestä: "Ja nyt te tiedätte, mikä pidättää, niin että hän vasta ajallansa ilmestyy. Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää." (2. Tess. 2:6-7).

        Luukkaan (21) ja Matteuksen (24) SUURI ero on siinä, että he puhuvat eri kohderyhmälle ja tämä näkyy myös viestissä.

        Jeesus opetti päivät pyhäkössä kaikelle kansalle, mutta yöllä hän oli opetuslasten kanssa.
        "Ja hän opetti päivät pyhäkössä, mutta öiksi hän lähti pois ja vietti ne vuorella, jota kutsutaan Öljymäeksi. Ja kaikki kansa tuli varhain aamuisin hänen tykönsä pyhäkköön kuulemaan häntä." - Luuk. 21:37-38

        Luukas, Jeesus puhuu kansalle: "Ja kun muutamat puhuivat pyhäköstä, kuinka se oli kauniilla kivillä ja temppelilahjoilla kaunistettu, sanoi hän: 'Päivät tulevat, jolloin tästä, mitä katselette, ei ole jäävä kiveä kiven päälle, maahan jaottamatta'. Niin HE kysyivät häneltä sanoen: 'Opettaja, milloin tämä sitten tapahtuu? Ja mikä on oleva merkki tämän tulemisesta?'" - Luuk. 21:5-7

        Matteus(tai Markus), Jeesus puhuu (juutalaisille) opetuslapsille: "Ja kun hän istui Öljymäellä, tulivat opetuslapset erikseen hänen tykönsä ja sanoivat: 'Sano meille: milloin se tapahtuu, ja mikä on sinun tulemuksesi ja maailman lopun merkki?'" - Matt. 24:3


      • Kolkuttaja!
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Ensinnäkin, sana "luopumus" oli käännetty "lähtö/erkaneminen" (engl. departure) mm. latinankielisessä Vulgatassa, Wycliffin käännöksessä, Geneven Raamatussa, kunnes KJV laittoi siihen tuon sanan luopumus. Äkkiä näin pelkästään Suomea katsottuna voi näyttääkin, että on kova luopumus ja kristityt vähenisivät, mutta globaalisti seurakunta voi paremmin kuin koskaan, sillä nyt on enemmän hengellisiä (uudestisyntyneitä) kristittyjä kuin koskaan. Joten "lähtö" sopii tuon tuossakin mielessä paremmin.

        Eli tuo kohta voidaan kääntää myös näin: "Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin lähtö ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi" (2. Tess. 2:3).

        Paavali jatkaa kertoen Antikristuksen ilmestymisestä: "Ja nyt te tiedätte, mikä pidättää, niin että hän vasta ajallansa ilmestyy. Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää." (2. Tess. 2:6-7).

        Luukkaan (21) ja Matteuksen (24) SUURI ero on siinä, että he puhuvat eri kohderyhmälle ja tämä näkyy myös viestissä.

        Jeesus opetti päivät pyhäkössä kaikelle kansalle, mutta yöllä hän oli opetuslasten kanssa.
        "Ja hän opetti päivät pyhäkössä, mutta öiksi hän lähti pois ja vietti ne vuorella, jota kutsutaan Öljymäeksi. Ja kaikki kansa tuli varhain aamuisin hänen tykönsä pyhäkköön kuulemaan häntä." - Luuk. 21:37-38

        Luukas, Jeesus puhuu kansalle: "Ja kun muutamat puhuivat pyhäköstä, kuinka se oli kauniilla kivillä ja temppelilahjoilla kaunistettu, sanoi hän: 'Päivät tulevat, jolloin tästä, mitä katselette, ei ole jäävä kiveä kiven päälle, maahan jaottamatta'. Niin HE kysyivät häneltä sanoen: 'Opettaja, milloin tämä sitten tapahtuu? Ja mikä on oleva merkki tämän tulemisesta?'" - Luuk. 21:5-7

        Matteus(tai Markus), Jeesus puhuu (juutalaisille) opetuslapsille: "Ja kun hän istui Öljymäellä, tulivat opetuslapset erikseen hänen tykönsä ja sanoivat: 'Sano meille: milloin se tapahtuu, ja mikä on sinun tulemuksesi ja maailman lopun merkki?'" - Matt. 24:3

        "Minä sanon teille: hän toimittaa heille oikeuden pian. Kuitenkin, kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?"

        Suuri on luopumus ja lopussa ajat ovat kauhistuttavat, siksi, Pyhien tähden ne lyhennettiin. Moni luopuu silloin, eli käy niinkuin vaarassa oli käydä hebrealaiskirjeen saajille. Vainojen ja kurjuuden tähden moni uskova luopuu Herrasta... Kenties perheensä, ruoan tahi kuolemanpelon tähden... Sen vuoksi Jeesus kutsui uudetaan ja uudetaan kestämään. Jopa pedonmerkki, joka mhdollistaa ostamisen on oleva suuri syy siihen, että moni joutuu luopumisen vaaraan. Vaaditaan todella kestävyyttä, että pysyy lujana eikä suostu sitä itsellensä ottamaan. Sana kertoo mitä on käyvä heille jotka sen ottavat ja tietoisesti näin tehden tekevät ja se on oleva tietoinen luopumus heille jotka uskovina, varoituksista huolimatta sen itsellensä ottavat.

        Sen tähden Jeesus vetosi omiinsa, että aikojen tullessa he kestäisivät, ettei yksikään jäisi taipaleelle! Aivan sama oli motiivi hebrealaiskirjeen kirjoittajalla hebrealaisille uskoville, että he kestäisivät lujina, pysyisivät, eivätkä luopuisi!

        Nyt he jotka luulevat tempauksen tapahtuvan ennen kuin nämä kovat ajat koittavat ovat suuressa vaarassa esimerkiksi pedonmerkin suhteen, sillä hehän ovat varmoja, että tempaus tulee ennen pedonmerkkiä... Siksi moni heistä siihen merkkiin onkin vaarasa harhautua osittain tietämättömyyttään ja valveutumattomuuttaa!
        Entä lujat vainot? Kuinka käy jos niihin menemme valmistautumattomina luullen että tempaus onvtapahtuva ensin? Eikö silloin ole juuri vaarassa katkeruus, pettymys ja sitämyöden vaara luopumuksesta? Turhaanko Jeesus edeltäkäsin omiansa kaikkeen siihen valmisti? Ei koskaan!
        Ei liioin ilmestyskirjaakaan turhaan ja pelästään mielenkiintoa tyydyttääksemme kirjoitettu, vaan kestävyyden tähden, jotta me muistaisimme ne Sanat kun aika koittaa ja niihin lupauksiin toivomme panisimme ja niistä kestävyyden voiman silloin saisimme. Herra kyllä pitää huolen omistansa, heistä jotka pysyvät uskollisina oli aika mikä tahansa...
        Viisaat neitsyet valvovat.

        Mitä tulee jeesuksen jäähyväispuheeseen opetuslapsilleen, tunnut unohtavan sen, että ne Sanat on ennenkaikkea suunnattu Jeesuksen opetuslapsille, uskoville miehille, jotka ovat etunenässä heidä joukossa jotka temmataan!
        On siis täysin selvää, että pyhät, eli seurakunta on maanpäällä kun matteus 24 merkit alkavat käydä toteen...


      • 1234567...
        Kolkuttaja! kirjoitti:

        "Minä sanon teille: hän toimittaa heille oikeuden pian. Kuitenkin, kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?"

        Suuri on luopumus ja lopussa ajat ovat kauhistuttavat, siksi, Pyhien tähden ne lyhennettiin. Moni luopuu silloin, eli käy niinkuin vaarassa oli käydä hebrealaiskirjeen saajille. Vainojen ja kurjuuden tähden moni uskova luopuu Herrasta... Kenties perheensä, ruoan tahi kuolemanpelon tähden... Sen vuoksi Jeesus kutsui uudetaan ja uudetaan kestämään. Jopa pedonmerkki, joka mhdollistaa ostamisen on oleva suuri syy siihen, että moni joutuu luopumisen vaaraan. Vaaditaan todella kestävyyttä, että pysyy lujana eikä suostu sitä itsellensä ottamaan. Sana kertoo mitä on käyvä heille jotka sen ottavat ja tietoisesti näin tehden tekevät ja se on oleva tietoinen luopumus heille jotka uskovina, varoituksista huolimatta sen itsellensä ottavat.

        Sen tähden Jeesus vetosi omiinsa, että aikojen tullessa he kestäisivät, ettei yksikään jäisi taipaleelle! Aivan sama oli motiivi hebrealaiskirjeen kirjoittajalla hebrealaisille uskoville, että he kestäisivät lujina, pysyisivät, eivätkä luopuisi!

        Nyt he jotka luulevat tempauksen tapahtuvan ennen kuin nämä kovat ajat koittavat ovat suuressa vaarassa esimerkiksi pedonmerkin suhteen, sillä hehän ovat varmoja, että tempaus tulee ennen pedonmerkkiä... Siksi moni heistä siihen merkkiin onkin vaarasa harhautua osittain tietämättömyyttään ja valveutumattomuuttaa!
        Entä lujat vainot? Kuinka käy jos niihin menemme valmistautumattomina luullen että tempaus onvtapahtuva ensin? Eikö silloin ole juuri vaarassa katkeruus, pettymys ja sitämyöden vaara luopumuksesta? Turhaanko Jeesus edeltäkäsin omiansa kaikkeen siihen valmisti? Ei koskaan!
        Ei liioin ilmestyskirjaakaan turhaan ja pelästään mielenkiintoa tyydyttääksemme kirjoitettu, vaan kestävyyden tähden, jotta me muistaisimme ne Sanat kun aika koittaa ja niihin lupauksiin toivomme panisimme ja niistä kestävyyden voiman silloin saisimme. Herra kyllä pitää huolen omistansa, heistä jotka pysyvät uskollisina oli aika mikä tahansa...
        Viisaat neitsyet valvovat.

        Mitä tulee jeesuksen jäähyväispuheeseen opetuslapsilleen, tunnut unohtavan sen, että ne Sanat on ennenkaikkea suunnattu Jeesuksen opetuslapsille, uskoville miehille, jotka ovat etunenässä heidä joukossa jotka temmataan!
        On siis täysin selvää, että pyhät, eli seurakunta on maanpäällä kun matteus 24 merkit alkavat käydä toteen...

        Kolkuttaja. . .Kovat ajat tulevat koittamaan niille, jotka eivät petoa kumarra. Pedonmerkki on sunnuntai.
        Jumalan merkki on sapatti. Kumartakaa Häntä joka on tehnyt taivaan ja maan ja meren ja vetten lähteet, niin pääsee tempaukseen mukaan kun Jeesus saapuu toisen kerran omiansa noutamaan 1000 vuodeksi taivaaseen.
        Voittajat pääsevät lasimerelle veisaamaan Mooseksen Jumalan palvelijan virttä ja Karitsan virttä.


      • 1234567...
        1234567... kirjoitti:

        Kolkuttaja. . .Kovat ajat tulevat koittamaan niille, jotka eivät petoa kumarra. Pedonmerkki on sunnuntai.
        Jumalan merkki on sapatti. Kumartakaa Häntä joka on tehnyt taivaan ja maan ja meren ja vetten lähteet, niin pääsee tempaukseen mukaan kun Jeesus saapuu toisen kerran omiansa noutamaan 1000 vuodeksi taivaaseen.
        Voittajat pääsevät lasimerelle veisaamaan Mooseksen Jumalan palvelijan virttä ja Karitsan virttä.

        Jatkoa. . Ilm.22:14. Autuaat ovat ne, jotka Hänen käskynsä pitävät, että heidän voimansa elämän puussa olisi ja he porteista kaupunkiin sisälle menisivät.


      • Ingenjör_81
        1234567... kirjoitti:

        Kolkuttaja. . .Kovat ajat tulevat koittamaan niille, jotka eivät petoa kumarra. Pedonmerkki on sunnuntai.
        Jumalan merkki on sapatti. Kumartakaa Häntä joka on tehnyt taivaan ja maan ja meren ja vetten lähteet, niin pääsee tempaukseen mukaan kun Jeesus saapuu toisen kerran omiansa noutamaan 1000 vuodeksi taivaaseen.
        Voittajat pääsevät lasimerelle veisaamaan Mooseksen Jumalan palvelijan virttä ja Karitsan virttä.

        Kristyt ylistävät Herraa Herran päivänä sunnuntaina. Sunnuntai on 8. päivä ja kuvaa uudistumista ja ylösnousemusta.

        http://www.youtube.com/watch?v=LuYy7TVB8L0


    • 1Saara (SamaSaara)

      Kaunis kiitos taas Ingenjör_81! Mahtava kirjoitus taas! Moni ei erota milloin raamatussa puhutaan juutalaisille ja milloin pakanakristityille, jonka vuoksi tulee paljon turhia väittelyitä ja ristiriitoja.

      Minä niin rukoilen yhä enenevää siunausta sinulle hengelliseen työhösi! Iloitsen sinusta Pyhässä Hengessä!

      On hienoa kun voin käyttää monia tekstejäsi nuorison parissa selkeyttämään ja vastaamaan heidän kysymyksiinsä!

      • Kolkuttaja!

        Saara, jokainen UTn kirje on kirjoitettu kristityille.
        On totta, että osassa vastaanottajat ovat juutalaisia kristittyjä ha vastaavasti toiset pakanoira ja osa sekä, että, mutta se ei tee mitään eroa sanoman suhteen.
        Miksi? Koska Kristuksessa ei ole juutalaisia ja pakanoita vaan me kaikki olemme yhtä ruumista ja sen tähden niin kehoitukset, merkit, varoitukset ja muut sellaiset ovat samat jokaiselle uskovalle syntyperästään riippumati.

        Edelleen tahdon lukijoita muistuttaa, että Jeesuksen jäähyväispuhe opetuslapsilleen on kohdennettu nimenomaan opetuslapsille. Näin ollen ne merkit mitä Jeesus heidän käskee seurata ovat sellaisia mitkä eivät voi tapahtua tempauksen jälkeen. Tässä ei ole mitään merkitystä lukeeko tapahtuman mattekse 24 luvusta, markuksen 13 luvusta vaiko luukkaan, sillä ne kaikki puhuvat ja kertovat saman keskustelun Herran ja opetuslasten välillä. Tämä keskustelu ei voi mitenkään olla kohdennettu " ei uskoville" sellaisille jotka tempauksen hetkellä eivät uskoneet, sillä puhe on nimenomaan ajeesuksen ja opetuslasten yksityisestä keskystelusta.

        On surullista, että väärä oppi tempauksesta saa monet lukemaan Sanaa niin, että joko tiedostamattaan tai tiedostaen etsitään perusteita ja vakuuksia sille teorialle mitä niin moni taitavasti onkin opettanut... Sanan selkeä totuus jää näin peittoon ja se miksi Jeesus alunperin omillensa lopunajoista kertoi vesityy mousen opin myötä... Seurakunta ei ole valmis kun ajat koittavat!
        Se on surullista, mutta näen, että näin on käytävä sen tähden, että Raamatun Sana ei voi raueta tyhjiin! Sillä Jeesus sanoi, että lopun aikona, niinä kovina aikona moni luopuu ja mahtaneeko Hän uskoa löytää tullessaan. Näin ei koskaan kävisi jos seurakunta olisi valmis!

        Ei ole sattumaa, että viimeaikona maailmanhistoriassa tämä uusi tempausoppi on saanut suuren suosion...


      • Ingenjör_81
        Kolkuttaja! kirjoitti:

        Saara, jokainen UTn kirje on kirjoitettu kristityille.
        On totta, että osassa vastaanottajat ovat juutalaisia kristittyjä ha vastaavasti toiset pakanoira ja osa sekä, että, mutta se ei tee mitään eroa sanoman suhteen.
        Miksi? Koska Kristuksessa ei ole juutalaisia ja pakanoita vaan me kaikki olemme yhtä ruumista ja sen tähden niin kehoitukset, merkit, varoitukset ja muut sellaiset ovat samat jokaiselle uskovalle syntyperästään riippumati.

        Edelleen tahdon lukijoita muistuttaa, että Jeesuksen jäähyväispuhe opetuslapsilleen on kohdennettu nimenomaan opetuslapsille. Näin ollen ne merkit mitä Jeesus heidän käskee seurata ovat sellaisia mitkä eivät voi tapahtua tempauksen jälkeen. Tässä ei ole mitään merkitystä lukeeko tapahtuman mattekse 24 luvusta, markuksen 13 luvusta vaiko luukkaan, sillä ne kaikki puhuvat ja kertovat saman keskustelun Herran ja opetuslasten välillä. Tämä keskustelu ei voi mitenkään olla kohdennettu " ei uskoville" sellaisille jotka tempauksen hetkellä eivät uskoneet, sillä puhe on nimenomaan ajeesuksen ja opetuslasten yksityisestä keskystelusta.

        On surullista, että väärä oppi tempauksesta saa monet lukemaan Sanaa niin, että joko tiedostamattaan tai tiedostaen etsitään perusteita ja vakuuksia sille teorialle mitä niin moni taitavasti onkin opettanut... Sanan selkeä totuus jää näin peittoon ja se miksi Jeesus alunperin omillensa lopunajoista kertoi vesityy mousen opin myötä... Seurakunta ei ole valmis kun ajat koittavat!
        Se on surullista, mutta näen, että näin on käytävä sen tähden, että Raamatun Sana ei voi raueta tyhjiin! Sillä Jeesus sanoi, että lopun aikona, niinä kovina aikona moni luopuu ja mahtaneeko Hän uskoa löytää tullessaan. Näin ei koskaan kävisi jos seurakunta olisi valmis!

        Ei ole sattumaa, että viimeaikona maailmanhistoriassa tämä uusi tempausoppi on saanut suuren suosion...

        Välitön Jeesuksen paluu on erittäin raamatullinen ja jo alkukirkko odotti joka aamu Jeesuksen paluuta katsoen rukoillen itään. Jeesuksen paluun välittömyys ei ole siis mikään epäterve tai uusi oppi. Toisaalta, lopunaikoina on myös käsitys Pyhästä Hengestä myös muuttunut alkuseurakuntamaiseksi, mutta ei sitäkään oppia haukuta vääräksi. Se, että profetiat aukeavat lopunaikoina, on myös raamatullista, kts. Dan. 12:4.

        Kuten yhäällä kirjoitin, Jeesus kertoi kohderyhmästä riippuen erilaisen viestin (Matt. 24 vs Luuk. 21). Koko UT myös selkeästi puhuu juutalaisista ja pakanoista erinäisinä ryhminä. Ja ylöstempaus ennen vihanaikaa löytyy myös VT:stä (Jes. 57).

        Sen terveempi usko, mitä lähempänä Jeesusta. Näin myös Jeesuksen paluun suhteen. Kaikista liberaalimmat eivät ole kiinnostuneita paluusta laisinkaan eivätkä usko, että Hän palaa satoihin vuosiin, vaikka merkit ovat ilmeisiä.

        Kun valmistumme siihen, että Jeesus voi tulla huomenna, olemme oikein valveilla ja asetamme elämämme oikeaan asemaan, toisin kun jos ajatelemme että ei Jeesus tule ainakaan vuosiin. Ajatele näin, jos lupaudun tulemaan yökylään teille pian, niin joudut pitämään vierashuoneen kunnossa, mutta jos ajattelet että ei ainakaan vuosiin, niin huoneeseen alkaa kertyä romua ja siitä tulee väliaikainen varasto.

        Ole siunattu, veli.


      • Kritik
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Välitön Jeesuksen paluu on erittäin raamatullinen ja jo alkukirkko odotti joka aamu Jeesuksen paluuta katsoen rukoillen itään. Jeesuksen paluun välittömyys ei ole siis mikään epäterve tai uusi oppi. Toisaalta, lopunaikoina on myös käsitys Pyhästä Hengestä myös muuttunut alkuseurakuntamaiseksi, mutta ei sitäkään oppia haukuta vääräksi. Se, että profetiat aukeavat lopunaikoina, on myös raamatullista, kts. Dan. 12:4.

        Kuten yhäällä kirjoitin, Jeesus kertoi kohderyhmästä riippuen erilaisen viestin (Matt. 24 vs Luuk. 21). Koko UT myös selkeästi puhuu juutalaisista ja pakanoista erinäisinä ryhminä. Ja ylöstempaus ennen vihanaikaa löytyy myös VT:stä (Jes. 57).

        Sen terveempi usko, mitä lähempänä Jeesusta. Näin myös Jeesuksen paluun suhteen. Kaikista liberaalimmat eivät ole kiinnostuneita paluusta laisinkaan eivätkä usko, että Hän palaa satoihin vuosiin, vaikka merkit ovat ilmeisiä.

        Kun valmistumme siihen, että Jeesus voi tulla huomenna, olemme oikein valveilla ja asetamme elämämme oikeaan asemaan, toisin kun jos ajatelemme että ei Jeesus tule ainakaan vuosiin. Ajatele näin, jos lupaudun tulemaan yökylään teille pian, niin joudut pitämään vierashuoneen kunnossa, mutta jos ajattelet että ei ainakaan vuosiin, niin huoneeseen alkaa kertyä romua ja siitä tulee väliaikainen varasto.

        Ole siunattu, veli.

        Tällaista sutta ja sekuntaa aloittajalta, kun ei ymmärrä vertauksia, joita käyttäen ilmestyskirja on kirjoitettu.


      • Ingenjör_81
        Kritik kirjoitti:

        Tällaista sutta ja sekuntaa aloittajalta, kun ei ymmärrä vertauksia, joita käyttäen ilmestyskirja on kirjoitettu.

        Helppohan se on huudella takarivistä herjauksia, mutta voitko todistaa väitteesi Raamatulla?

        Ja ymmärrätkö raamatulliset profetiat, niin että niillä on monta ulottuvuutta ja monta täyttymystä? Kreikkalainen maailmankatselmuksemme sanoo, että ennustus on tapahtuma joka tapahtuu kerran tulevaisuudessa yhdellä tavalla, mutta heprealainen näkemys on, että profetiat ovat kehityssuuntia ja moniulotteisia sekä niillä voi olla esi- ja varsinainen täyttymys.


      • Sanaa
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Välitön Jeesuksen paluu on erittäin raamatullinen ja jo alkukirkko odotti joka aamu Jeesuksen paluuta katsoen rukoillen itään. Jeesuksen paluun välittömyys ei ole siis mikään epäterve tai uusi oppi. Toisaalta, lopunaikoina on myös käsitys Pyhästä Hengestä myös muuttunut alkuseurakuntamaiseksi, mutta ei sitäkään oppia haukuta vääräksi. Se, että profetiat aukeavat lopunaikoina, on myös raamatullista, kts. Dan. 12:4.

        Kuten yhäällä kirjoitin, Jeesus kertoi kohderyhmästä riippuen erilaisen viestin (Matt. 24 vs Luuk. 21). Koko UT myös selkeästi puhuu juutalaisista ja pakanoista erinäisinä ryhminä. Ja ylöstempaus ennen vihanaikaa löytyy myös VT:stä (Jes. 57).

        Sen terveempi usko, mitä lähempänä Jeesusta. Näin myös Jeesuksen paluun suhteen. Kaikista liberaalimmat eivät ole kiinnostuneita paluusta laisinkaan eivätkä usko, että Hän palaa satoihin vuosiin, vaikka merkit ovat ilmeisiä.

        Kun valmistumme siihen, että Jeesus voi tulla huomenna, olemme oikein valveilla ja asetamme elämämme oikeaan asemaan, toisin kun jos ajatelemme että ei Jeesus tule ainakaan vuosiin. Ajatele näin, jos lupaudun tulemaan yökylään teille pian, niin joudut pitämään vierashuoneen kunnossa, mutta jos ajattelet että ei ainakaan vuosiin, niin huoneeseen alkaa kertyä romua ja siitä tulee väliaikainen varasto.

        Ole siunattu, veli.

        1 "Silloin on taivasten valtakunta oleva kymmenen neitsyen kaltainen, jotka ottivat lamppunsa ja lähtivät ylkää vastaan.
        2 Mutta viisi heistä oli tyhmää ja viisi ymmärtäväistä.
        3 Tyhmät ottivat lamppunsa, mutta eivät ottaneet öljyä mukaansa.
        4 Mutta ymmärtäväiset ottivat öljyä astioihinsa ynnä lamppunsa.
        5 Yljän viipyessä tuli heille kaikille uni, ja he nukkuivat.
        6 Mutta yösydännä kuului huuto: 'Katso, ylkä tulee! Menkää häntä vastaan.'
        7 Silloin kaikki nämä neitsyet nousivat ja laittoivat lamppunsa kuntoon.
        8 Ja tyhmät sanoivat ymmärtäväisille: 'Antakaa meille öljyänne, sillä meidän lamppumme sammuvat'.
        9 Mutta ymmärtäväiset vastasivat ja sanoivat: 'Emme voi, se ei riitä meille ja teille. Menkää ennemmin myyjäin luo ostamaan itsellenne.'
        10 Mutta heidän lähdettyään ostamaan ylkä tuli; ja ne, jotka olivat valmiit, menivät hänen kanssansa häihin, ja ovi suljettiin.
        11 Ja myöhemmin toisetkin neitsyet tulivat ja sanoivat: 'Herra, Herra, avaa meille!'
        12 Mutta hän vastasi ja sanoi: 'Totisesti minä sanon teille: minä en tunne teitä'.
        13 Valvokaa siis, sillä ette tiedä päivää ettekä hetkeä.


        35 Olkoot teidän kupeenne vyötetyt ja lamppunne palamassa;
        36 ja olkaa te niiden ihmisten kaltaiset, jotka herraansa odottavat, milloin hän palajaa häistä, että he hänen tullessaan ja kolkuttaessaan heti avaisivat hänelle.
        37 Autuaat ne palvelijat, jotka heidän herransa tullessaan tapaa valvomasta! Totisesti minä sanon teille: hän vyöttäytyy ja asettaa heidät aterioimaan ja menee ja palvelee heitä.
        38 Ja jos hän tulee toisella yövartiolla tai kolmannella ja havaitsee heidän näin tekevän, niin autuaat ovat ne palvelijat.
        39 Mutta se tietäkää: jos perheenisäntä tietäisi, millä hetkellä varas tulee, hän ei sallisi taloonsa murtauduttavan.
        40 Niin olkaa tekin valmiit, sillä sinä hetkenä, jona ette luule, Ihmisen Poika tulee."
        41 Niin Pietari sanoi: "Herra, meistäkö sinä sanot tämän vertauksen vai myös kaikista muista?"
        42 Ja Herra sanoi: "Kuka siis on se uskollinen ja ymmärtäväinen huoneenhaltija, jonka hänen herransa asettaa pitämään huolta hänen palvelusväestään, antamaan heille ajallaan heidän ruokaosansa?
        43 Autuas se palvelija, jonka hänen herransa tullessaan havaitsee näin tekevän!
        44 Totisesti minä sanon teille: hän asettaa hänet kaiken omaisuutensa hoitajaksi.
        45 Mutta jos palvelija sanoo sydämessään: 'Herrani tulo viivästyy', ja rupeaa lyömään palvelijoita ja palvelijattaria sekä syömään ja juomaan ja päihdyttämään itseänsä,
        46 niin sen palvelijan herra tulee päivänä, jona hän ei odota, ja hetkenä, jota hän ei arvaa, ja hakkaa hänet kappaleiksi ja määrää hänelle saman osan kuin uskottomille.
        47 Ja sitä palvelijaa, joka tiesi herransa tahdon, mutta ei tehnyt valmistuksia eikä toiminut hänen tahtonsa mukaan, rangaistaan monilla lyönneillä.


        Heidän lamput sammuivat jotka eivät olleet varanneet riittävästi öljyä, eivät olleet valmistautuneita siihen, että yljän tulo saattaakin viivästyä. He olivat niin varmoja yljän pikaisesta tulosta, että yö yllätti heidät, tuli pimeys sillä heidän lamput sammuivat. Viisaat neitsyet eivät tulleet pimeyden saartamiksi, sillä he olivat valveutuneita, heillä oli öljyä myös yölle vaikka ylkä näennäisesti viivästyi.

        Kuinka valvotaa?
        Sana kertoo:
        54 Ja hän sanoi myöskin kansalle: "Kun näette pilven nousevan lännestä, sanotte kohta: 'Tulee sade'; ja niin tuleekin.
        55 Ja kun näette etelätuulen puhaltavan, sanotte: 'Tulee helle'; ja niin tuleekin.
        56 Te ulkokullatut, maan ja taivaan muodon te osaatte arvioida; mutta kuinka ette arvioitse tätä aikaa?

        Lainaukset ovat kaikki luukkaan evankeliumista, tyhmiä ja viisaita neitsyitä lukuunottamatta.


      • Ingenjör_81
        Sanaa kirjoitti:

        1 "Silloin on taivasten valtakunta oleva kymmenen neitsyen kaltainen, jotka ottivat lamppunsa ja lähtivät ylkää vastaan.
        2 Mutta viisi heistä oli tyhmää ja viisi ymmärtäväistä.
        3 Tyhmät ottivat lamppunsa, mutta eivät ottaneet öljyä mukaansa.
        4 Mutta ymmärtäväiset ottivat öljyä astioihinsa ynnä lamppunsa.
        5 Yljän viipyessä tuli heille kaikille uni, ja he nukkuivat.
        6 Mutta yösydännä kuului huuto: 'Katso, ylkä tulee! Menkää häntä vastaan.'
        7 Silloin kaikki nämä neitsyet nousivat ja laittoivat lamppunsa kuntoon.
        8 Ja tyhmät sanoivat ymmärtäväisille: 'Antakaa meille öljyänne, sillä meidän lamppumme sammuvat'.
        9 Mutta ymmärtäväiset vastasivat ja sanoivat: 'Emme voi, se ei riitä meille ja teille. Menkää ennemmin myyjäin luo ostamaan itsellenne.'
        10 Mutta heidän lähdettyään ostamaan ylkä tuli; ja ne, jotka olivat valmiit, menivät hänen kanssansa häihin, ja ovi suljettiin.
        11 Ja myöhemmin toisetkin neitsyet tulivat ja sanoivat: 'Herra, Herra, avaa meille!'
        12 Mutta hän vastasi ja sanoi: 'Totisesti minä sanon teille: minä en tunne teitä'.
        13 Valvokaa siis, sillä ette tiedä päivää ettekä hetkeä.


        35 Olkoot teidän kupeenne vyötetyt ja lamppunne palamassa;
        36 ja olkaa te niiden ihmisten kaltaiset, jotka herraansa odottavat, milloin hän palajaa häistä, että he hänen tullessaan ja kolkuttaessaan heti avaisivat hänelle.
        37 Autuaat ne palvelijat, jotka heidän herransa tullessaan tapaa valvomasta! Totisesti minä sanon teille: hän vyöttäytyy ja asettaa heidät aterioimaan ja menee ja palvelee heitä.
        38 Ja jos hän tulee toisella yövartiolla tai kolmannella ja havaitsee heidän näin tekevän, niin autuaat ovat ne palvelijat.
        39 Mutta se tietäkää: jos perheenisäntä tietäisi, millä hetkellä varas tulee, hän ei sallisi taloonsa murtauduttavan.
        40 Niin olkaa tekin valmiit, sillä sinä hetkenä, jona ette luule, Ihmisen Poika tulee."
        41 Niin Pietari sanoi: "Herra, meistäkö sinä sanot tämän vertauksen vai myös kaikista muista?"
        42 Ja Herra sanoi: "Kuka siis on se uskollinen ja ymmärtäväinen huoneenhaltija, jonka hänen herransa asettaa pitämään huolta hänen palvelusväestään, antamaan heille ajallaan heidän ruokaosansa?
        43 Autuas se palvelija, jonka hänen herransa tullessaan havaitsee näin tekevän!
        44 Totisesti minä sanon teille: hän asettaa hänet kaiken omaisuutensa hoitajaksi.
        45 Mutta jos palvelija sanoo sydämessään: 'Herrani tulo viivästyy', ja rupeaa lyömään palvelijoita ja palvelijattaria sekä syömään ja juomaan ja päihdyttämään itseänsä,
        46 niin sen palvelijan herra tulee päivänä, jona hän ei odota, ja hetkenä, jota hän ei arvaa, ja hakkaa hänet kappaleiksi ja määrää hänelle saman osan kuin uskottomille.
        47 Ja sitä palvelijaa, joka tiesi herransa tahdon, mutta ei tehnyt valmistuksia eikä toiminut hänen tahtonsa mukaan, rangaistaan monilla lyönneillä.


        Heidän lamput sammuivat jotka eivät olleet varanneet riittävästi öljyä, eivät olleet valmistautuneita siihen, että yljän tulo saattaakin viivästyä. He olivat niin varmoja yljän pikaisesta tulosta, että yö yllätti heidät, tuli pimeys sillä heidän lamput sammuivat. Viisaat neitsyet eivät tulleet pimeyden saartamiksi, sillä he olivat valveutuneita, heillä oli öljyä myös yölle vaikka ylkä näennäisesti viivästyi.

        Kuinka valvotaa?
        Sana kertoo:
        54 Ja hän sanoi myöskin kansalle: "Kun näette pilven nousevan lännestä, sanotte kohta: 'Tulee sade'; ja niin tuleekin.
        55 Ja kun näette etelätuulen puhaltavan, sanotte: 'Tulee helle'; ja niin tuleekin.
        56 Te ulkokullatut, maan ja taivaan muodon te osaatte arvioida; mutta kuinka ette arvioitse tätä aikaa?

        Lainaukset ovat kaikki luukkaan evankeliumista, tyhmiä ja viisaita neitsyitä lukuunottamatta.

        Valvominenhan on nimenomaan lampun täyttämistä öljyllä eikä ruveta tuudittautumaan ajatukseen, että ei Jeesus tule vielä pitkäääään aikaan, ettei Hän tapaisi näitä tyhmiä neitseitä nukahtaneena maailman menoon.

        "Sentähden valvokaat ja aina rukoilkaat, että te mahdolliset olisitte KAIKKIA NÄIT VÄLTTÄMÄÄN (kr. 'ekpheugo' = 'pakenemaan' tai 'lentäämään karkuun'), jotka pitää tapahtuman, ja seisomaan Ihmisen Pojan edessä." - Luuk. 21:36, Biblia

        Raamattu itseasiassa ennustaa, että lopunaikoina nousee pilkkaajia Jeesuksen paluun odottajia kohtaan.

        "Ja ennen kaikkea tietäkää se, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheinensa pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan ja sanovat: 'Missä on lupaus hänen tulemuksestansa? Sillä onhan siitä asti, kuin isät nukkuivat pois, kaikki pysynyt, niinkuin se on ollut luomakunnan alusta.'"- 2. Piet. 3:3-4

        Se, että Jeesuksen tulemus tulee yllätyksenä, kertoo myös että se on eri tapahtuma, sillä toisen tulemisen kohdalla maan päälle, on kerrottu päivälle kauanko pitää odottaa, mutta seurakunnan ylösotto tapahtuu yllättäen ilman ja vaikka huomenna. Pretrib näkemys pitää siis aina valmiina lähtemään ja pyhittäytymään, kun taas posttrib näkemys paremmin kääntää asian niin että voi keskittyä maallisiin asioihin ja sitten vasta kun täyttyy nämä ja nämä merkit voi alkaa laskella päiviä.

        "Mutta kun nämä ALKAVAT TAPAHTUA, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä." - Luuk. 21:28


      • selitystä?
        Sanaa kirjoitti:

        1 "Silloin on taivasten valtakunta oleva kymmenen neitsyen kaltainen, jotka ottivat lamppunsa ja lähtivät ylkää vastaan.
        2 Mutta viisi heistä oli tyhmää ja viisi ymmärtäväistä.
        3 Tyhmät ottivat lamppunsa, mutta eivät ottaneet öljyä mukaansa.
        4 Mutta ymmärtäväiset ottivat öljyä astioihinsa ynnä lamppunsa.
        5 Yljän viipyessä tuli heille kaikille uni, ja he nukkuivat.
        6 Mutta yösydännä kuului huuto: 'Katso, ylkä tulee! Menkää häntä vastaan.'
        7 Silloin kaikki nämä neitsyet nousivat ja laittoivat lamppunsa kuntoon.
        8 Ja tyhmät sanoivat ymmärtäväisille: 'Antakaa meille öljyänne, sillä meidän lamppumme sammuvat'.
        9 Mutta ymmärtäväiset vastasivat ja sanoivat: 'Emme voi, se ei riitä meille ja teille. Menkää ennemmin myyjäin luo ostamaan itsellenne.'
        10 Mutta heidän lähdettyään ostamaan ylkä tuli; ja ne, jotka olivat valmiit, menivät hänen kanssansa häihin, ja ovi suljettiin.
        11 Ja myöhemmin toisetkin neitsyet tulivat ja sanoivat: 'Herra, Herra, avaa meille!'
        12 Mutta hän vastasi ja sanoi: 'Totisesti minä sanon teille: minä en tunne teitä'.
        13 Valvokaa siis, sillä ette tiedä päivää ettekä hetkeä.


        35 Olkoot teidän kupeenne vyötetyt ja lamppunne palamassa;
        36 ja olkaa te niiden ihmisten kaltaiset, jotka herraansa odottavat, milloin hän palajaa häistä, että he hänen tullessaan ja kolkuttaessaan heti avaisivat hänelle.
        37 Autuaat ne palvelijat, jotka heidän herransa tullessaan tapaa valvomasta! Totisesti minä sanon teille: hän vyöttäytyy ja asettaa heidät aterioimaan ja menee ja palvelee heitä.
        38 Ja jos hän tulee toisella yövartiolla tai kolmannella ja havaitsee heidän näin tekevän, niin autuaat ovat ne palvelijat.
        39 Mutta se tietäkää: jos perheenisäntä tietäisi, millä hetkellä varas tulee, hän ei sallisi taloonsa murtauduttavan.
        40 Niin olkaa tekin valmiit, sillä sinä hetkenä, jona ette luule, Ihmisen Poika tulee."
        41 Niin Pietari sanoi: "Herra, meistäkö sinä sanot tämän vertauksen vai myös kaikista muista?"
        42 Ja Herra sanoi: "Kuka siis on se uskollinen ja ymmärtäväinen huoneenhaltija, jonka hänen herransa asettaa pitämään huolta hänen palvelusväestään, antamaan heille ajallaan heidän ruokaosansa?
        43 Autuas se palvelija, jonka hänen herransa tullessaan havaitsee näin tekevän!
        44 Totisesti minä sanon teille: hän asettaa hänet kaiken omaisuutensa hoitajaksi.
        45 Mutta jos palvelija sanoo sydämessään: 'Herrani tulo viivästyy', ja rupeaa lyömään palvelijoita ja palvelijattaria sekä syömään ja juomaan ja päihdyttämään itseänsä,
        46 niin sen palvelijan herra tulee päivänä, jona hän ei odota, ja hetkenä, jota hän ei arvaa, ja hakkaa hänet kappaleiksi ja määrää hänelle saman osan kuin uskottomille.
        47 Ja sitä palvelijaa, joka tiesi herransa tahdon, mutta ei tehnyt valmistuksia eikä toiminut hänen tahtonsa mukaan, rangaistaan monilla lyönneillä.


        Heidän lamput sammuivat jotka eivät olleet varanneet riittävästi öljyä, eivät olleet valmistautuneita siihen, että yljän tulo saattaakin viivästyä. He olivat niin varmoja yljän pikaisesta tulosta, että yö yllätti heidät, tuli pimeys sillä heidän lamput sammuivat. Viisaat neitsyet eivät tulleet pimeyden saartamiksi, sillä he olivat valveutuneita, heillä oli öljyä myös yölle vaikka ylkä näennäisesti viivästyi.

        Kuinka valvotaa?
        Sana kertoo:
        54 Ja hän sanoi myöskin kansalle: "Kun näette pilven nousevan lännestä, sanotte kohta: 'Tulee sade'; ja niin tuleekin.
        55 Ja kun näette etelätuulen puhaltavan, sanotte: 'Tulee helle'; ja niin tuleekin.
        56 Te ulkokullatut, maan ja taivaan muodon te osaatte arvioida; mutta kuinka ette arvioitse tätä aikaa?

        Lainaukset ovat kaikki luukkaan evankeliumista, tyhmiä ja viisaita neitsyitä lukuunottamatta.

        Mitä tarkoittaa nuo sanat, "palajaa häistä" (Luuk. 12:36).

        Kenenkä häistä? Raamatussa sanotaan, että "autuaat ne, jotka ovat kutsutut Karitsan hääaterialle", mutta jos Herra tulee häistä, niin ketä varten Hän tulee, ja kenen sitten pitäisi Häntä odottaa ja valvoa?
        Minä olen ainakin ajatellut, että seurakunta on Karitsan morsian, ja että seurakunnan pitäisi olla valmiina sitä hetkeä varten kun Herra tulee, ja sitten koittaa niinkutsuttu hääjuhla.


      • 1 + 9
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Valvominenhan on nimenomaan lampun täyttämistä öljyllä eikä ruveta tuudittautumaan ajatukseen, että ei Jeesus tule vielä pitkäääään aikaan, ettei Hän tapaisi näitä tyhmiä neitseitä nukahtaneena maailman menoon.

        "Sentähden valvokaat ja aina rukoilkaat, että te mahdolliset olisitte KAIKKIA NÄIT VÄLTTÄMÄÄN (kr. 'ekpheugo' = 'pakenemaan' tai 'lentäämään karkuun'), jotka pitää tapahtuman, ja seisomaan Ihmisen Pojan edessä." - Luuk. 21:36, Biblia

        Raamattu itseasiassa ennustaa, että lopunaikoina nousee pilkkaajia Jeesuksen paluun odottajia kohtaan.

        "Ja ennen kaikkea tietäkää se, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheinensa pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan ja sanovat: 'Missä on lupaus hänen tulemuksestansa? Sillä onhan siitä asti, kuin isät nukkuivat pois, kaikki pysynyt, niinkuin se on ollut luomakunnan alusta.'"- 2. Piet. 3:3-4

        Se, että Jeesuksen tulemus tulee yllätyksenä, kertoo myös että se on eri tapahtuma, sillä toisen tulemisen kohdalla maan päälle, on kerrottu päivälle kauanko pitää odottaa, mutta seurakunnan ylösotto tapahtuu yllättäen ilman ja vaikka huomenna. Pretrib näkemys pitää siis aina valmiina lähtemään ja pyhittäytymään, kun taas posttrib näkemys paremmin kääntää asian niin että voi keskittyä maallisiin asioihin ja sitten vasta kun täyttyy nämä ja nämä merkit voi alkaa laskella päiviä.

        "Mutta kun nämä ALKAVAT TAPAHTUA, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä." - Luuk. 21:28

        Ethän ala puolustamaan 2-vaiheista tulemusta vertaamalla pilkkaajiin niitä, jotka eivät Sana todistuksen vuoksi moista oppia hyväksy?
        Pilkkaajat eivät usko Herran paluuseen, siksi he pilkkaavat. Paavalin ja Jeesuksen oman opin mukaan sensijaan seurakuntaa on opetettava olemaan valmiina niihin vaikeisiin aikoihin ja kadotuksen lapsen eksytyksiin, ettei yksikään jäisi taipaleelle oli yö kuinka synkkä tahansa.

        Nimenomaan kyse on siitä, että 2-vaihe opissa öljyä on varattu vain siihen asti kunnen vainonajat alkavat ja sen tähden moni heistä joutuu siihen vaikeaan aikaan valmistautumatta, ilman öljyä. Ovathan nenäet varmoja, että vainojen ajat eivät heitä koske.

        Silloin kun yö on synkimmillään tulee lampussa olla öljyä, että kestää, eikä Herra omiansa turhaan edeltä käsin lopunajoista varoittanut ja niihin valmistanut.


      • 1Saara
        selitystä? kirjoitti:

        Mitä tarkoittaa nuo sanat, "palajaa häistä" (Luuk. 12:36).

        Kenenkä häistä? Raamatussa sanotaan, että "autuaat ne, jotka ovat kutsutut Karitsan hääaterialle", mutta jos Herra tulee häistä, niin ketä varten Hän tulee, ja kenen sitten pitäisi Häntä odottaa ja valvoa?
        Minä olen ainakin ajatellut, että seurakunta on Karitsan morsian, ja että seurakunnan pitäisi olla valmiina sitä hetkeä varten kun Herra tulee, ja sitten koittaa niinkutsuttu hääjuhla.

        Oletko miettinyt miksi meidät temmataan Herraa Jeesusta vastaan yläilmoihin? Eli Jeesus ei tässä vaiheessa tule maan päälle asti? -Juuri siksi, että antikristus tulee ensin (sekin vasta sitten kun seurakunta pidättävänä tekijänä on temmattu edestä pois)

        Mutta Jeesus toki tulee maan päälle asti, sen jälkeen kun Karitsan ja morsian on vihitty ylhäällä ja maan päällä on ollut ahdistuksen/vihan aika!

        Löydämme sanasta hyvin varmat kohdat tempauksesta yläilmoihin morsiamena ylkää vastaan, antikristuksen valtakauden ajaksi! Sinä aikana uskoon tulleet mestatut sekä osa hengissä selvinneet, juutalaisten heräämisen sekä sen jälkeisen Jeesuksen paluun maan päälle asti!

        Minusta näissä ei ole mitään ristiriitaa vaan kaikki soljuu juuri niinkuin pitääkin!

        Korostan vielä, että Jeesus palaa vaimonsa kanssa! Tässä vaiheessa puhutaan ensimmäisen kerran morsiamesta vaimona kun "Hän palajaa häistä Herrana (ei ylkänä) juutalaisille!


      • 1Saara
        1Saara kirjoitti:

        Oletko miettinyt miksi meidät temmataan Herraa Jeesusta vastaan yläilmoihin? Eli Jeesus ei tässä vaiheessa tule maan päälle asti? -Juuri siksi, että antikristus tulee ensin (sekin vasta sitten kun seurakunta pidättävänä tekijänä on temmattu edestä pois)

        Mutta Jeesus toki tulee maan päälle asti, sen jälkeen kun Karitsan ja morsian on vihitty ylhäällä ja maan päällä on ollut ahdistuksen/vihan aika!

        Löydämme sanasta hyvin varmat kohdat tempauksesta yläilmoihin morsiamena ylkää vastaan, antikristuksen valtakauden ajaksi! Sinä aikana uskoon tulleet mestatut sekä osa hengissä selvinneet, juutalaisten heräämisen sekä sen jälkeisen Jeesuksen paluun maan päälle asti!

        Minusta näissä ei ole mitään ristiriitaa vaan kaikki soljuu juuri niinkuin pitääkin!

        Korostan vielä, että Jeesus palaa vaimonsa kanssa! Tässä vaiheessa puhutaan ensimmäisen kerran morsiamesta vaimona kun "Hän palajaa häistä Herrana (ei ylkänä) juutalaisille!

        Ja jos ihmiset, seurakuntalaiset, uskovat, Jeesuksen seuraajat LUKISIVAT HUOLELLA millainen on HERRAN PÄIVÄ, he huomaisivat että se on niille, jotka eivät olleet valmiina, vihan ja ahdistuksen aika jolloin Jumala itse kostaa tottelemattomille!

        Herran päivänä pelastuu ihmisiä, mutta aina käy ilmi, että vasta näin äärimmäisissä oloissa osa nöyrtyy ja kääntyy huutamaan Herran puoleen. Ja he saavat avun, sillä Jumala on laupias ja armahtavainen, eikä Hän voi tehdä sanaansa vastaan, sillä Hän on sanonut: Jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä pelastuu!

        Jesaja kirjoittaa hyvin paljon Herran päivästä. Erityisesti Israelin kansan kohtaloista silloin ja siitä pyhästä jäännöksestä joka pelastuu: suuren hävityksen jälkeen Israel tulee pelastumaan kansana ja heille kuuluu ihanat lupaukset ahdistuksen aikana annettavasta Hengen vuodatuksesta kaiken lihan päälle!

        Tässä joitakin paikkoja joisssa kuvaillaan Herran päivää:

        Sefanja1:14. Lähellä on Herran suuri päivä, se on lähellä ja tulee sangen kiiruusti. Kuule, Herran päivä! Silloin sankarit haikeasti huutavat.
        15. Vihan päivä on se päivä, tuskan ja ahdistuksen päivä, häviön ja hävityksen päivä, pimeyden ja synkeyden päivä, pilven ja sankan sumun päivä,
        16. pasunan ja sotahuudon päivä varustettuja kaupunkeja ja korkeita muurinkulmia vastaan.
        17. Minä saatan ihmiset ahdistukseen, niin että he kulkevat kuin sokeat, sillä he ovat tehneet syntiä Herraa vastaan. Ja heidän verensä vuodatetaan niinkuin tomu, ja heidän elinnesteensä niinkuin saasta.
        18. Eivätkä voi pelastaa heitä heidän hopeansa ja kultansa Herran vihan päivänä: hänen kiivautensa tulessa kuluu koko maa. Sillä lopun, äkkilopun, hän tekee kaikista maan asukkaista.

        Jooel1:15. Voi sitä päivää! Sillä lähellä on Herran päivä, ja se tulee niinkuin hävitys Kaikkivaltiaalta.
        16. Eikö ole otettu meiltä ruoka silmäimme edestä sekä meidän Jumalamme huoneesta ilo ja riemu?
        17. Surkastuneet ovat siemenjyvät multiensa alla, varastohuoneet autiot, aitat puretut, kun viljasta on kato.
        18. Kuinka huokaa karja, kuinka hädissään ovat raavaslaumat, sillä ei ole niillä laidunta! Myös lammaslaumat joutuvat perikatoon.
        19. Sinua, Herra, minä huudan, sillä tuli on kuluttanut erämaan laitumet ja liekki polttanut kaikki kedon puut.
        20. Metsän eläimetkin sinua ikävöivät, sillä vesipurot ovat kuivuneet ja tuli on kuluttanut erämaan laitumet.

        SEFANJA 2
        1. Menkää itseenne, kootkaa ajatuksenne, te häpeämätön kansa,

        2. ennenkuin neuvopäätös on synnyttänyt - päivä kiitää pois kuin akanat - ennenkuin teidän päällenne tulee Herran vihan hehku, ennenkuin teidän päällenne tulee Herran vihan päivä.
        3. Etsikää Herraa, kaikki maan nöyrät, te, jotka pidätte hänen oikeutensa. Etsikää vanhurskautta, etsikää nöyryyttä; ehkä te saatte suojan Herran vihan päivänä.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Olen vahvasti sitä mieltä, että ne jotka opettavat Herran päivän tulemisen myöskin jo pelastuneille, eivät nosta Jeesuksen ristintyötä siihen arvoon, mihin se kuuluisi!

        Sanassa sanotaan "jos te jotka olette pahoja, ennatte lapsillenne sitä mikä hyvää on, eikö paljoa ennemmin teidän Isänne joka on taivaassa..." (omin sanoin)

        Jokainen voi miettiä, rankaisisiko lastaan ankarasti, siitä huolimatta, että lapsi on jo katunut ja ymmärtänyt syyllisyytensä?

        Laittaisiko tuon lapsen kärsimään samaa rangaistusta kuin vaikka hänen katumaton ja uhmakas sisarensa?

        Miettikää, millaisena Herraamme ja Vapahtajaamme pidätte!
        Onko se niin kovin nöyrää? Osoittaako se valvomista? Onko se merkki täydellisestä sota-asusta? Vai ettei vain sittenkin valitettavaa omavoimaisuutta ja uhoa?

        Haluaisin niin kovasti että tämän ilosanoman voisi jokainen ymmärtää, mutta silti luotan siihen, että Jeesukseen turvaavat temmataan, uskoivat he sitä itse tai eivät!


      • Niko.
        1Saara kirjoitti:

        Ja jos ihmiset, seurakuntalaiset, uskovat, Jeesuksen seuraajat LUKISIVAT HUOLELLA millainen on HERRAN PÄIVÄ, he huomaisivat että se on niille, jotka eivät olleet valmiina, vihan ja ahdistuksen aika jolloin Jumala itse kostaa tottelemattomille!

        Herran päivänä pelastuu ihmisiä, mutta aina käy ilmi, että vasta näin äärimmäisissä oloissa osa nöyrtyy ja kääntyy huutamaan Herran puoleen. Ja he saavat avun, sillä Jumala on laupias ja armahtavainen, eikä Hän voi tehdä sanaansa vastaan, sillä Hän on sanonut: Jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä pelastuu!

        Jesaja kirjoittaa hyvin paljon Herran päivästä. Erityisesti Israelin kansan kohtaloista silloin ja siitä pyhästä jäännöksestä joka pelastuu: suuren hävityksen jälkeen Israel tulee pelastumaan kansana ja heille kuuluu ihanat lupaukset ahdistuksen aikana annettavasta Hengen vuodatuksesta kaiken lihan päälle!

        Tässä joitakin paikkoja joisssa kuvaillaan Herran päivää:

        Sefanja1:14. Lähellä on Herran suuri päivä, se on lähellä ja tulee sangen kiiruusti. Kuule, Herran päivä! Silloin sankarit haikeasti huutavat.
        15. Vihan päivä on se päivä, tuskan ja ahdistuksen päivä, häviön ja hävityksen päivä, pimeyden ja synkeyden päivä, pilven ja sankan sumun päivä,
        16. pasunan ja sotahuudon päivä varustettuja kaupunkeja ja korkeita muurinkulmia vastaan.
        17. Minä saatan ihmiset ahdistukseen, niin että he kulkevat kuin sokeat, sillä he ovat tehneet syntiä Herraa vastaan. Ja heidän verensä vuodatetaan niinkuin tomu, ja heidän elinnesteensä niinkuin saasta.
        18. Eivätkä voi pelastaa heitä heidän hopeansa ja kultansa Herran vihan päivänä: hänen kiivautensa tulessa kuluu koko maa. Sillä lopun, äkkilopun, hän tekee kaikista maan asukkaista.

        Jooel1:15. Voi sitä päivää! Sillä lähellä on Herran päivä, ja se tulee niinkuin hävitys Kaikkivaltiaalta.
        16. Eikö ole otettu meiltä ruoka silmäimme edestä sekä meidän Jumalamme huoneesta ilo ja riemu?
        17. Surkastuneet ovat siemenjyvät multiensa alla, varastohuoneet autiot, aitat puretut, kun viljasta on kato.
        18. Kuinka huokaa karja, kuinka hädissään ovat raavaslaumat, sillä ei ole niillä laidunta! Myös lammaslaumat joutuvat perikatoon.
        19. Sinua, Herra, minä huudan, sillä tuli on kuluttanut erämaan laitumet ja liekki polttanut kaikki kedon puut.
        20. Metsän eläimetkin sinua ikävöivät, sillä vesipurot ovat kuivuneet ja tuli on kuluttanut erämaan laitumet.

        SEFANJA 2
        1. Menkää itseenne, kootkaa ajatuksenne, te häpeämätön kansa,

        2. ennenkuin neuvopäätös on synnyttänyt - päivä kiitää pois kuin akanat - ennenkuin teidän päällenne tulee Herran vihan hehku, ennenkuin teidän päällenne tulee Herran vihan päivä.
        3. Etsikää Herraa, kaikki maan nöyrät, te, jotka pidätte hänen oikeutensa. Etsikää vanhurskautta, etsikää nöyryyttä; ehkä te saatte suojan Herran vihan päivänä.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Olen vahvasti sitä mieltä, että ne jotka opettavat Herran päivän tulemisen myöskin jo pelastuneille, eivät nosta Jeesuksen ristintyötä siihen arvoon, mihin se kuuluisi!

        Sanassa sanotaan "jos te jotka olette pahoja, ennatte lapsillenne sitä mikä hyvää on, eikö paljoa ennemmin teidän Isänne joka on taivaassa..." (omin sanoin)

        Jokainen voi miettiä, rankaisisiko lastaan ankarasti, siitä huolimatta, että lapsi on jo katunut ja ymmärtänyt syyllisyytensä?

        Laittaisiko tuon lapsen kärsimään samaa rangaistusta kuin vaikka hänen katumaton ja uhmakas sisarensa?

        Miettikää, millaisena Herraamme ja Vapahtajaamme pidätte!
        Onko se niin kovin nöyrää? Osoittaako se valvomista? Onko se merkki täydellisestä sota-asusta? Vai ettei vain sittenkin valitettavaa omavoimaisuutta ja uhoa?

        Haluaisin niin kovasti että tämän ilosanoman voisi jokainen ymmärtää, mutta silti luotan siihen, että Jeesukseen turvaavat temmataan, uskoivat he sitä itse tai eivät!

        Joel 2:31
        aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi, ennenkuin Herran päivä tulee, se suuri ja peljättävä.

        Vainojenaika ei ole Herran päivä.


      • 1Saara
        Niko. kirjoitti:

        Joel 2:31
        aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi, ennenkuin Herran päivä tulee, se suuri ja peljättävä.

        Vainojenaika ei ole Herran päivä.

        Tuo luku Jooel 2 kertoo Israelissa käytävästä sodasta ja sen jälkeisestä Pyhän Hengen vuodatuksesta jäljelle jääneiden juutalaisten ylle: tämä tapahtuu juuri ennenkuin Jeeusus tulee maahan asti vaimo-seurakunnan kanssa.

        Vainoa on uskovia kohtaan koko ajan. Joissakin maissa marttyyrikuolemaan asti. Nuo vainot eivät kuulu tempauksen jälkeiseen 7-vuotiseen ahdistuksen- ja vihanaikaan.

        Jumala sallii omilleen monenlaista ahdistusta ja vainoa, mutta tuo 7-vuotisjakso on eri tarkoitusta varten: se on niille, jotka eivät ole sitä ennen nöyrtyneet ja saanet pelastusta osakseen.


      • Niko.
        1Saara kirjoitti:

        Tuo luku Jooel 2 kertoo Israelissa käytävästä sodasta ja sen jälkeisestä Pyhän Hengen vuodatuksesta jäljelle jääneiden juutalaisten ylle: tämä tapahtuu juuri ennenkuin Jeeusus tulee maahan asti vaimo-seurakunnan kanssa.

        Vainoa on uskovia kohtaan koko ajan. Joissakin maissa marttyyrikuolemaan asti. Nuo vainot eivät kuulu tempauksen jälkeiseen 7-vuotiseen ahdistuksen- ja vihanaikaan.

        Jumala sallii omilleen monenlaista ahdistusta ja vainoa, mutta tuo 7-vuotisjakso on eri tarkoitusta varten: se on niille, jotka eivät ole sitä ennen nöyrtyneet ja saanet pelastusta osakseen.

        Jae puhuu juuri samasta mistä Jeesus omillensa puhui viimeisessä jäähyväispuheessaan.

        Herran päivä, tuo suuri ja peljättävä on tapahtuva vasta niiden merkkien jälkeen mitä Herra edeltä kertoi ja siitä Herra on omansa pelastava.


      • 1234567...
        1Saara kirjoitti:

        Tuo luku Jooel 2 kertoo Israelissa käytävästä sodasta ja sen jälkeisestä Pyhän Hengen vuodatuksesta jäljelle jääneiden juutalaisten ylle: tämä tapahtuu juuri ennenkuin Jeeusus tulee maahan asti vaimo-seurakunnan kanssa.

        Vainoa on uskovia kohtaan koko ajan. Joissakin maissa marttyyrikuolemaan asti. Nuo vainot eivät kuulu tempauksen jälkeiseen 7-vuotiseen ahdistuksen- ja vihanaikaan.

        Jumala sallii omilleen monenlaista ahdistusta ja vainoa, mutta tuo 7-vuotisjakso on eri tarkoitusta varten: se on niille, jotka eivät ole sitä ennen nöyrtyneet ja saanet pelastusta osakseen.

        1Saara. . Ei löydy Raamatusta 7 vuotista vaivanaikaa, eikä ylimääräisiä uskovien tempauksia.
        On vain yksi uskovien ylöstempaus kun Sapatin Herra Jeesus tulee toisen kerran.


      • tämä toivo
        1Saara kirjoitti:

        Tuo luku Jooel 2 kertoo Israelissa käytävästä sodasta ja sen jälkeisestä Pyhän Hengen vuodatuksesta jäljelle jääneiden juutalaisten ylle: tämä tapahtuu juuri ennenkuin Jeeusus tulee maahan asti vaimo-seurakunnan kanssa.

        Vainoa on uskovia kohtaan koko ajan. Joissakin maissa marttyyrikuolemaan asti. Nuo vainot eivät kuulu tempauksen jälkeiseen 7-vuotiseen ahdistuksen- ja vihanaikaan.

        Jumala sallii omilleen monenlaista ahdistusta ja vainoa, mutta tuo 7-vuotisjakso on eri tarkoitusta varten: se on niille, jotka eivät ole sitä ennen nöyrtyneet ja saanet pelastusta osakseen.

        Raamattu kertoo selkeästi, että Jeesus tekee nyt Pappispalvelusta Taivaassa, siinä oikeassa majassa, jonka on tehnyt Herra, eikä ihminen"

        Siinä majassahan hän hankkii iankaikkisen armon omilleen, verensä kautta.

        Kun sitten Temppeli tuli savua täyteen, niin se merkitsee, että luopiot (entiset uskovat) ovat täyttäneet syntiensä mitan, ja Jeesus tulee, ja hänellä on palkka mukanaan.

        Joten Jeesuksen tullessa kukaan ei saa enää armoa, koska vain Jeesuksen valitut, armon saaneet, kootaan enkelien avulla maan neljältä kulmalta, ja nostetaan Herraa vastaan yläilmoihin.

        Jumalattomat kuolevat Jeesuksen tullessa, samoin eläimet ja kaikki.. maa jää autioksi ja tyhjäksi tuhanneksi vuodeksi..kun pelastetut ovat taivaassa....tuomitsemassa maan asukkaita.

        Maapallolla ei ole enää aurinkoa,.. kaikki kaupungit ovat romutetut, Herran hänen vihansa hehkun edessä.

        Vain s a t a n a enkeleineen , heitetään, eli jätetään syvyyteen, eli maanpäälle
        vangeuteen. Kansoja hän ei voi villitä, koska kaikki kansat maanpäällä ovat kuolleet.

        Aina siihen saakka kunnes ne tuhat vuotta ovat loppuun kuluneet!...jolloin tapahtuu tuomion ylösnousemus.

        Uuusi Jerusalem laskeutuu " maan avaruuteen" ja leiriytyy sinne. Sieltä käsin tuomitaan jumalattomat, (tuomion luku)..ja sieltä " te saatte nähdä, kuinka teidän vihollisillenne kostetaan"

        Miten? " Maa ja kaikki mitä siihen on tehty palavat" Näin kosto tapahtuu.

        Ja kun kuluttava Iankaikkinen tuli on kaiken polttanut, Jeesus sanoo: " Minä luon uuden taivaan, ja uuden maan, eikä entisiä enää muisteta, eivätkä ne ajatukseen astu...eikä merta enää ole.

        Eikä tämä planeetta tarvitse aurinkoa, sillä Herra Jeesus on Aurinko. terv, benedi...Selkeää sanaa!


    • 1Saara

      Ymmärrän niin, että tarkennus Herran päivään: "Se suuri ja julkinen, tarkoittaa kirjaimellisesti sitä päivää kun Jeesus tulee vaimonsa kanssa maan päälle asti ja silloin kaikki näkevät Hänet.

      Totta on, että tuossa Jeesus puhui omilleen ja vielä tarkemmin juutalaisille omilleen. -Eli,ei siinä tule ristiriitaa. Herran päivästä puhutaan siis kun puhutaan 7vuoden jaksosta ja suuresta ja julkisesta Herran päivästä puhutaan kun Jeesus tulee maan päälle.

      "Ja on tapahtuva viimeisinä päivinä, sanoo Jumala, että minä vuodatan Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, ja nuorukaisenne näkyjä näkevät, ja vanhuksenne unia uneksuvat. Ja myös palvelijaini ja palvelijattarieni päälle minä niinä päivinä vuodatan Henkeni, ja he ennustavat. Ja minä annan näkyä ihmeitä ylhäällä taivaalla ja merkkejä alhaalla maan päällä, verta ja tulta ja savupatsaita. Aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi, ennenkuin Herran päivä tulee, se suuri ja julkinen. Ja on tapahtuva, että jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu." - Apt 2:17-22

      • Niko.

        Eivätkö "juutalaiset Herran omat" ja tässä tapauksessa Hänen itsensä valitsemat opetuslapset olisi ensimmäisinä osallisena tempauksesta?
        Jos ovat, niin minkä ihmeen vuoksi Herra heille kertoi siitä mitä he ovat merkkeinä ensin näkevä?


      • 1Saara
        Niko. kirjoitti:

        Eivätkö "juutalaiset Herran omat" ja tässä tapauksessa Hänen itsensä valitsemat opetuslapset olisi ensimmäisinä osallisena tempauksesta?
        Jos ovat, niin minkä ihmeen vuoksi Herra heille kertoi siitä mitä he ovat merkkeinä ensin näkevä?

        Tuo kohderyhmä on tietysti tämän ajan juutalaiset. Tänä päivänä Israel ei ole kansana heränneessä, eikä pelastuneessa tilassa, vaan heillä on vielä peite silmillä, eivätkä he tunne Jeesusta Messiaanaan. (lukuunottamatta messiaanisia juutalaisia) Vihan ajasta selviävä jäännös juutalaisista pelastuu kansana.


      • Niko.
        1Saara kirjoitti:

        Tuo kohderyhmä on tietysti tämän ajan juutalaiset. Tänä päivänä Israel ei ole kansana heränneessä, eikä pelastuneessa tilassa, vaan heillä on vielä peite silmillä, eivätkä he tunne Jeesusta Messiaanaan. (lukuunottamatta messiaanisia juutalaisia) Vihan ajasta selviävä jäännös juutalaisista pelastuu kansana.

        7 Jotkut kysyivät: "Opettaja, milloin tämä kaikki tapahtuu? Mikä on merkkinä siitä, että se aika on tulossa?" 8 Jeesus sanoi: "Varokaa, ettei teitä johdeta harhaan. Monet tulevat esiintymään minun nimelläni. He sanovat: 'Minä se olen', ja: 'Aika on tullut.' Mutta älkää lähtekö heidän peräänsä. 9 Ja kun kuulette sodista ja levottomuuksista, älkää hätääntykö. Näin täytyy ensin käydä, mutta loppu ei tule vielä silloin."
        10 Ja hän jatkoi:

        "Kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, 11 ja joka puolella on suuria maanjäristyksiä, nälänhätää ja ruttotauteja. Kauhistuttavia asioita tapahtuu, ja taivaalla näkyy suuria ennusmerkkejä.

        12 "Mutta jo ennen tätä teidän kimppuunne käydään ja teitä vainotaan. Teitä viedään tuomiolle synagogiin, teitä teljetään vankilaan, te joudutte kuninkaiden ja maaherrojen eteen minun nimeni tähden. 13 Näin te saatte tilaisuuden todistaa minusta. 14 Painakaa vain mieleenne, että teidän ei tule etukäteen miettiä, miten itseänne puolustatte. 15 Minä annan teille viisauden puhua niin, ettei yksikään vastustajanne kykene kiistämään eikä kumoamaan sanojanne.

        16 "Jopa teidän vanhempanne, veljenne, sukulaisenne ja ystävänne luovuttavat teidät viranomaisille, ja muutamia teistä surmataan. 17 Kaikki vihaavat teitä minun nimeni tähden. 18 Mutta edes hiuskarva päästänne ei mene hukkaan. 19 Pysykää lujina, niin voitatte omaksenne elämän.

        Jerusalemin hävitys

        20 "Kun te näette Jerusalemin olevan sotajoukkojen piirittämä, silloin tiedätte, että sen hävitys on lähellä. 21 Silloin on kaikkien Juudeassa asuvien paettava vuorille. Niiden, jotka ovat kaupungissa, on lähdettävä sieltä, eikä maaseudulla olevien pidä tulla kaupunkiin. 22 Sillä ne päivät ovat koston päiviä: kaikki, mitä on kirjoitettu, käy toteen. 23 Voi niitä, jotka noina päivinä ovat raskaana tai imettävät! Tähän maahan tulee suuri hätä, ja tätä kansaa kohtaa viha. 24 Monet surmataan miekan terällä, toiset viedään vangiksi kaikkien kansojen sekaan, ja vieraat kansat polkevat Jerusalemia, kunnes niille annettu aika täyttyy.
        25 "Auringossa, kuussa ja tähdissä näkyy merkkejä. Meren aallot pauhaavat jylisten, ja maan päällä ovat kansat ahdistuksen ja epätoivon vallassa. 26 Kaikki lamaantuvat pelosta odottaessaan sitä, mikä on kohtaava ihmiskuntaa, sillä taivaiden voimat järkkyvät. 27 Silloin nähdään Ihmisen Pojan tulevan pilven päällä suuressa voimassaan ja kirkkaudessaan. 28 Kun nuo tapahtumat alkavat, nostakaa rohkeasti päänne pystyyn, sillä teidän vapautuksenne on lähellä." (Luukas)


      • 1234567...
        1Saara kirjoitti:

        Tuo kohderyhmä on tietysti tämän ajan juutalaiset. Tänä päivänä Israel ei ole kansana heränneessä, eikä pelastuneessa tilassa, vaan heillä on vielä peite silmillä, eivätkä he tunne Jeesusta Messiaanaan. (lukuunottamatta messiaanisia juutalaisia) Vihan ajasta selviävä jäännös juutalaisista pelastuu kansana.

        1Saara. . Peite on juutalaisilla suurella osalla silmillä, eivätkä tunne Jeesusta, mutta niin on myöskin niinkutsutuilla sunnuntai kristityillä peite silmillä, eivätkä tunne sapatin Herraa Jeesusta, vaan kumoavat Jumalan siunaaman ja pyhittämän sapatinpäivän ja lukevat sen kuuluvaksi arkipäivien joukkoon.

        Lakiin ja todistuksiin, elleivät he näin sano ,ei heillä aamun koittoa ole. Joka ei pidä Hänen käskyjänsä ei ole Hänen omansa.


      • Ingenjör_81
        1234567... kirjoitti:

        1Saara. . Peite on juutalaisilla suurella osalla silmillä, eivätkä tunne Jeesusta, mutta niin on myöskin niinkutsutuilla sunnuntai kristityillä peite silmillä, eivätkä tunne sapatin Herraa Jeesusta, vaan kumoavat Jumalan siunaaman ja pyhittämän sapatinpäivän ja lukevat sen kuuluvaksi arkipäivien joukkoon.

        Lakiin ja todistuksiin, elleivät he näin sano ,ei heillä aamun koittoa ole. Joka ei pidä Hänen käskyjänsä ei ole Hänen omansa.

        Jos käyttäisitte Biblia, niin tämäkin vääntö olisi loppunut jo alkuunsa. Kaikista merkittävempiä käännösvirheitä on 2. Tess. 2:1 jae. Tuossa jakeessa ei nimittäin puhuta laisinkaan Jeesuksen tulemuksesta, vaan siinä Paavali rukoilee noiden asioiden KAUTTA. Voit tarkistaa tämän myös KJV:stä ja alkutekstistä, niin huomaat virheesi.

        Ja jos luit edellisen luvun, niin huomaat, että Paavali rauhoittelee ahdistuksessa eläviä kristittyjä, eli tässä kuten monessa muussakin Raamatun kohdassa puhutaan Herran päivästä tarkoittaen ahdistuksen aikoja. Nämä tessalonikan kristityt luulivat siis joutuneensa Herran päivään (ahdistuksiin) ja että he olisivat olisivat jääneet pois ylöstempauksesta.

        Toinen vähän kiistanalaisempi kohta on sitten tuo sana luopumus, sillä se oli käännetty vielä latinalaiseen Vulgataan ja Wycliffin-, Tyndalen- sekä Geneven Raamattuihin sanalla 'LÄHTÖ' (engl. departure). Kun seuraamme maailmaa, niin huomaamme että globaalisti kristinusko ei ole vähentynyt, vaan päinvastoin nyt on hengellisiä (uudestisyntyneitä) kristittyjä enemmän kuin koskaan. Joten tuohon kohdalle sopii tosiaankin sana lähtö paremmin ja se selitätä myös sen pidättävän voiman - seurakunnan Pyhän Hengen.

        Eli kokonaisuudessa alkutekstin mukaan tuo kohta menee näin, käyttäen Biblia ensimmäisen jakeen kohdalla:

        "Mutta me rukoilemme teitä, rakkaat veljet, meidän Herran Jesuksen Kristuksen tulemisen ja meidän kokoontumisemme KAUTTA hänen tykönsä, ettette anna minkään hengen ettekä sanan ettekä minkään muka meidän lähettämämme kirjeen heti järkyttää itseänne, niin että menetätte mielenne maltin, ettekä anna niiden itseänne peljästyttää, ikäänkuin Herran päivä jo olisi käsissä. Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin LÄHTÖ ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi, tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala. Ettekö muista, että minä, kun vielä olin teidän tykönänne, sanoin tämän teille? Ja NYT TE TIEDÄTTE, MIKÄ PIDÄTTÄÄ, niin että hän vasta ajallansa ilmestyy. Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää," - 2. Tess. 2:1-7

        Eikö ole näin paljon selkeämpi oikein käännettynä? Ei jää kysymysmerkkejä, kuten olikin Paavalin tarkoitus. Ja kun Paavali jatkaa puhettaan laittomuuden lapsesta (antikristuksesta), niin hän puhuu koko ajan antikristuksen ilmestysmisen kohderyhmästä "HE", ei missään kohtaan "ME", kunnes lopettaa puheensa antikristuksesta ja puhuu meidän/teidän pelastuksesta.

        "... niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä, tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä ja kaikilla vääryyden viettelyksillä NIILLE, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua. Ja sentähden Jumala lähettää HEILLE väkevän eksytyksen, niin että HE uskovat valheen, että kaikki NE tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen. Mutta me olemme velvolliset aina kiittämään Jumalaa teidän tähtenne, veljet, TE Herran rakastetut, sentähden että Jumala alusta alkaen valitsi teidät PELASTUKSEEN Hengen pyhityksessä ja uskossa totuuteen." - 2. Tess. 2:8-13


      • Niko.
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Jos käyttäisitte Biblia, niin tämäkin vääntö olisi loppunut jo alkuunsa. Kaikista merkittävempiä käännösvirheitä on 2. Tess. 2:1 jae. Tuossa jakeessa ei nimittäin puhuta laisinkaan Jeesuksen tulemuksesta, vaan siinä Paavali rukoilee noiden asioiden KAUTTA. Voit tarkistaa tämän myös KJV:stä ja alkutekstistä, niin huomaat virheesi.

        Ja jos luit edellisen luvun, niin huomaat, että Paavali rauhoittelee ahdistuksessa eläviä kristittyjä, eli tässä kuten monessa muussakin Raamatun kohdassa puhutaan Herran päivästä tarkoittaen ahdistuksen aikoja. Nämä tessalonikan kristityt luulivat siis joutuneensa Herran päivään (ahdistuksiin) ja että he olisivat olisivat jääneet pois ylöstempauksesta.

        Toinen vähän kiistanalaisempi kohta on sitten tuo sana luopumus, sillä se oli käännetty vielä latinalaiseen Vulgataan ja Wycliffin-, Tyndalen- sekä Geneven Raamattuihin sanalla 'LÄHTÖ' (engl. departure). Kun seuraamme maailmaa, niin huomaamme että globaalisti kristinusko ei ole vähentynyt, vaan päinvastoin nyt on hengellisiä (uudestisyntyneitä) kristittyjä enemmän kuin koskaan. Joten tuohon kohdalle sopii tosiaankin sana lähtö paremmin ja se selitätä myös sen pidättävän voiman - seurakunnan Pyhän Hengen.

        Eli kokonaisuudessa alkutekstin mukaan tuo kohta menee näin, käyttäen Biblia ensimmäisen jakeen kohdalla:

        "Mutta me rukoilemme teitä, rakkaat veljet, meidän Herran Jesuksen Kristuksen tulemisen ja meidän kokoontumisemme KAUTTA hänen tykönsä, ettette anna minkään hengen ettekä sanan ettekä minkään muka meidän lähettämämme kirjeen heti järkyttää itseänne, niin että menetätte mielenne maltin, ettekä anna niiden itseänne peljästyttää, ikäänkuin Herran päivä jo olisi käsissä. Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin LÄHTÖ ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi, tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala. Ettekö muista, että minä, kun vielä olin teidän tykönänne, sanoin tämän teille? Ja NYT TE TIEDÄTTE, MIKÄ PIDÄTTÄÄ, niin että hän vasta ajallansa ilmestyy. Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää," - 2. Tess. 2:1-7

        Eikö ole näin paljon selkeämpi oikein käännettynä? Ei jää kysymysmerkkejä, kuten olikin Paavalin tarkoitus. Ja kun Paavali jatkaa puhettaan laittomuuden lapsesta (antikristuksesta), niin hän puhuu koko ajan antikristuksen ilmestysmisen kohderyhmästä "HE", ei missään kohtaan "ME", kunnes lopettaa puheensa antikristuksesta ja puhuu meidän/teidän pelastuksesta.

        "... niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä, tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä ja kaikilla vääryyden viettelyksillä NIILLE, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua. Ja sentähden Jumala lähettää HEILLE väkevän eksytyksen, niin että HE uskovat valheen, että kaikki NE tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen. Mutta me olemme velvolliset aina kiittämään Jumalaa teidän tähtenne, veljet, TE Herran rakastetut, sentähden että Jumala alusta alkaen valitsi teidät PELASTUKSEEN Hengen pyhityksessä ja uskossa totuuteen." - 2. Tess. 2:8-13

        Alkukielisen textus receptuksen sanatarkka käännösnjakeesta ei alkuunkaan mene näin.

        1938 kääntää jakeen aivan oikein ja alkukielisen sanatarkan käännöksen mukaan se kuuluu näin:

        2.tess2:1 Novumin sanatarkka käännös:
        "Ja pyydämme teitä, veljet, koskien tulemusta Herran meidän Jeesuksen Kristuksen ja meidän kokoontumistamme luo hänen"

        Tästä päivästä, Jeesuksen Kristuksen päivästä Paavali sanoo tessalonikalaisille;
        "Älkää antako kenenkään vietellä teitä millään tavalla, sillä se päivä ei tule ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi."


      • Ingenjör_81
        Niko. kirjoitti:

        Alkukielisen textus receptuksen sanatarkka käännösnjakeesta ei alkuunkaan mene näin.

        1938 kääntää jakeen aivan oikein ja alkukielisen sanatarkan käännöksen mukaan se kuuluu näin:

        2.tess2:1 Novumin sanatarkka käännös:
        "Ja pyydämme teitä, veljet, koskien tulemusta Herran meidän Jeesuksen Kristuksen ja meidän kokoontumistamme luo hänen"

        Tästä päivästä, Jeesuksen Kristuksen päivästä Paavali sanoo tessalonikalaisille;
        "Älkää antako kenenkään vietellä teitä millään tavalla, sillä se päivä ei tule ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi."

        Niin, tällaisessa epäselvässä kohdassa pitää tietenkin katsoa konteksti. Ensimmäin luvun antama pohja on siis tärkeä, koska selkeästi tämä luku on jatkoa sille. Ensimmäisessä luvussa siis puhutaan Tessalonikalaisten ahdistuksista, jolloin he luulivat että olivat joutuneet jo Herran vihan päivään, joka on monestakin syystä siis enemmän kuin 24 tuntia, vaan tarkoittaa koko ahdistuksen aikaa (7v tai enemmän).

        Koko kirje alkaa siis näin:

        "Paavali ja Silvanus ja Timoteus tessalonikalaisten seurakunnalle Jumalassa, meidän Isässämme, ja Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa. Armo teille ja rauha Isältä Jumalalta ja Herralta Jeesukselta Kristukselta! Me olemme velvolliset aina kiittämään Jumalaa teidän tähtenne, veljet, niinkuin oikein onkin, koska teidän uskonne runsaasti kasvaa ja keskinäinen rakkautenne lisääntyy itsekussakin, kaikissa teissä, niin että me itsekin Jumalan seurakunnissa kerskaamme teistä, teidän kärsivällisyydestänne ja uskostanne kaikissa vainoissanne ja ahdistuksissa, joita teillä on kestettävänä ja jotka ovat osoituksena Jumalan vanhurskaasta tuomiosta, että teidät katsottaisiin arvollisiksi Jumalan valtakuntaan, jonka tähden kärsittekin" - 2. Tess. 1:1-5

        Tässä valossa kun ymmärrämme mikä tessalonikalaisten huoli oli, että he ahdistuksissa luulivat elävänsä ahdistuksen aikaa, niin Paavali tässä rauhoittelee, että ennen sitä on tapahtuva pidättäjän poistuminen ja Antikristuksen ilmestyminen ja vasta sen jälkeen alkavat ahdistuksen ajat. He eivät siis olleet jääneet pois ylöstempauksesta ja tätä Paavali yritti tähdentää.

        Yhden jakeen perusteella ei kannata siis rakentaa koko oppia, vaan on ymmärrettävä ensinnäkin Israelin asema Jumalan suunnitelmassa, seurakunnan (morsiammen) asema ja kokonaiskuva. Luukkan evankeliumin 21 luku on ehkä kaikista selvin ja siinä on tosiaan huomioita, että kohde ryhmä on eri kuin Mark. 13 tai Matt. 24, joissa Jeesus puhuu öljymäellä "salaisesti" vain (juutalasille) apostoleille, kun Luukkaassa kaikelle kansalle (Luuk. 21:5-7).

        Jeesus opetti päivät pyhäkössä kaikelle kansalle, mutta yöllä hän oli opetuslasten kanssa.
        "Ja hän opetti päivät pyhäkössä, mutta öiksi hän lähti pois ja vietti ne vuorella, jota kutsutaan Öljymäeksi. Ja kaikki kansa tuli varhain aamuisin hänen tykönsä pyhäkköön kuulemaan häntä." - Luuk. 21:37-38


    • Pasi Toivonen

      Kahdeksas salaisuus: myös osa roomalaiskatolisista temmataan.

      • Ingenjör_81

        Tottahan toki, toivottavasti mahdollisiman moni.

        Niin kuin alkuseurakunnassa, jolloin joka aamu odottettiin Jeesuksen tulemusta rukoilemalla itään päin, niin meidänkin on hyvä pitää Kristus mahdollisiman lähellä ja se on aina terveen seurakunnan ja opin kuva, että mitä lähempänä Jeesuksen tulemusta pidetään. Jos tuudittaudumme, ajatukseen että Hän ei ainakaan tule seitsemään vuoteen, niin silloin ollaan jopa vaarallisilla vesillä monessa suhteessa ja vaaranna on tarrautua maallisiin asioihin liian lujasti.


      • KTS (Ei kirj.)
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Tottahan toki, toivottavasti mahdollisiman moni.

        Niin kuin alkuseurakunnassa, jolloin joka aamu odottettiin Jeesuksen tulemusta rukoilemalla itään päin, niin meidänkin on hyvä pitää Kristus mahdollisiman lähellä ja se on aina terveen seurakunnan ja opin kuva, että mitä lähempänä Jeesuksen tulemusta pidetään. Jos tuudittaudumme, ajatukseen että Hän ei ainakaan tule seitsemään vuoteen, niin silloin ollaan jopa vaarallisilla vesillä monessa suhteessa ja vaaranna on tarrautua maallisiin asioihin liian lujasti.

        Yhdeksäs salaisuus: myös osa islamilaisista temmataan.


      • Ingenjör_81
        KTS (Ei kirj.) kirjoitti:

        Yhdeksäs salaisuus: myös osa islamilaisista temmataan.

        Totta, valtaosa islamisteista temmataan kun Jeesus tulee maan päälle ja he saavat lämpimän vastaanoton...

        "Ja peto otettiin kiinni, ja sen kanssa väärä profeetta, joka sen nähden oli tehnyt ihmetekonsa, joilla hän oli eksyttänyt ne, jotka olivat ottaneet pedon merkin, ja NE (islamistit), jotka olivat sen kuvaa kumartaneet; ne molemmat heitettiin elävältä tuliseen järveen, joka tulikiveä palaa." - Ilmestyskirja 19:20


    • ~~siivetön~~

      Kiitos Ingenjör_81 näistä teksteistäsi!

      En ole itse paljoa tutkinut näitä lopunaikojen tapahtumia määrätyistä syistä johtuen, mutta kun tässä erään kerran kiireellisessä tilanteessa huokailin Isän puoleen näistä erilaisista "uusista" tulkinnoista, jotka enemmän ja enemmän valtaavat tänä päivänä alaa, tuli jostain mieleeni juuri tämä mainitsemasi:
      "Jos tuudittaudumme, ajatukseen että Hän ei ainakaan tule seitsemään vuoteen, niin silloin ollaan jopa vaarallisilla vesillä monessa suhteessa.."

      Onko tosiaankin jopa yksi suuri eksytys tämä, että jäämme odottamaan 7 vuoden ahdistuksen aikoja ja määrätyllä tavalla toteamme Jeesuksen tulemuksesta, että rauha...rauha...ei vielä mitään hätää sen suhteen......?

    • Kaikki se, mikä minussa on lihasta ja verestä syntynyt, on kokonaan syntinen, mutta kaikki se, minussa on Jumalasta syntynyt, on kokonaan synnitön, sillä:

      1. Johanneksen kirje 3
      9 "Yksikään Jumalasta syntynyt ei tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä. Hän ei voi tehdä syntiä, koska on syntynyt Jumalasta."

      Johannes 1
      13 "He eivät ole syntyneet verestä, eivät ruumiin halusta, eivät miehen tahdosta, vaan Jumalasta." [Joh. 3:5; Jaak. 1:18; 1. Piet. 1:23; 1. Joh. 5:4]

      • erkki m

        millä perusteella 'Jumalan viha' tarkoittaisi vain kolmen ja puolen vuoden ajanjaksoa?
        Eikö tulinen järvi ole se varsinainen viha, jolta uskovat säästyvät?

        Tälläkin hetkellä kymmenet tuhannet kärsivät uskonsa vuoksi.
        Länsimainen pullamössökristitty ei haluaisi saada kohdalleen sitä mitä monet muualla maailmassa kokevat. En tietenkään minäkään.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1673
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1310
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1097
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      888
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe