"Hirsimökki vei homeoireet"

*23*

Noin otsikoi Etelä-Saimaa 28.8.2012 (toimittajat Päivi Seeskorpi,Marjo Sormunen).

Otteita artikkelista:
-Sisäilman myrkyistä ja homeista sairastunut Tommi Luukkonen elää eristäytynyttä elämää. Edes vaimo ja kuusi lasta eivät pääse tapaamaan häntä ennenkuin ovat käyneet suihkussa ja vaihtaneet vaatteensa. Silti mies on tyytyväinen, hän pääsi muuttamaan puolen vuoden teltta-asumisen jälkeen hirsimökkiin. Se on rakennettu perinteisin menetelmin ilman kemikaaleja.
Viikko viikolta olen huomannut olevani paremmassa kunnossa. Minulle on sanottu sairauden helpottavan, kun olen eristyksissä vuodesta kahteen vuotta, Limingassa Oulun kupeessa asuva Luukkonen kertoo toiveikkaana.

-Homepakolaiset ovat saaneet satoja avunpyyntöjä ihmisiltä, jotka eivät ole löytäneet sellaista asuintilaa, jossa voisivat olla ilman vakavia oireita..Sairastuneet ovat altistuneet sisäilman myrkyille niin pahoin, että heidän immuunijärjestelmänsä on häiriintynyt, järjestön puheenjohtaja Katja Pulkkinen kertoo.

--Suuri osa sairastuneista on diagnoosin osalta väliinputoajia, sillä tautiluokituksessa ei ole omaa nimikettä esimerkiksi monikemikaaliyliherkkyydelle, sanoo tutkimusprofessori Marjukka Mäkelä Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

-Sosiaali- ja terveysministeriön ympäristöterveyden johtaja Jari Keinänen toivoo, että sairauden syntymekanismeja tutkittaisiin enemmän. Myös Homepakolaiset ovat vaatineet tätä jo pitkään.

-Tommi Luukkosen elämänmyllerrys alkoi kymmenisen vuotta sitten, kun hän päätyi opettajaksi homekouluun Hämeeseen. Hän tunsi olevansa koko ajan väsyneenpi, sai voimakkaita huimauskohtauksia ja hankalia vatsavaivoja.
Lääkäreiden mielestä Luukkonen kärsi työuupumuksesta, stressistä ja jopa pelkotiloista koulurakennusta kohtaan.

Sisäilmasairaus vei Tommi Luukkoseltakin työn ja sitäkautta toimeentulon. Hänen perheelleen järjestettiin keräsys mökin rakentamiseksi. Siitä Tommi Luukkonen on kiitollinen, sillä omin varoin hän olisi yhä puolijoukkueteltassa.

Tommi Luukkonen rakensi 22 neliön hirsimökin kunnioittaen vanhoja perinteitä.. Kaatoi ja veisti hirret itse. Valmisti itse huonekalut käsittelemättömästä puusta. Levitti lattialle puuvillaiset räsymatot.

12

708

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • *20*

      Monesti olen aikonut kirjoittaa kotisivuillenne kokemuksistani, mutta pääasiassa huonon terveyden takia se on jäänyt tekemättä. Toisaalta 10 vuoden kärsimykset on työläs kirjoittaa lyhyesti. Sivujenne ansiosta olen kuitenkin saanut kokonaiskuvan sairaudestani - kiitos siitä. Tässä lyhyesti kohtalostani ja kokemuksistani.

      Olen 37-vuotias opettaja. Kahden homekoulun jälkeen menetin terveyteni tietyiltä osin kokonaan. Toisaalta hyvässä kunnossa ollessani pystyn juoksemaan pitkiä juoksulenkkejä hyvään aikaan, mutta oireilujen alkaessa liikkumisesta ei tule mitään. Samaa kaksijakoisuutta kuvaa myös se, että en ole vuosiin sairastanut flunssaa, mutta menen nopesti huonoon kuntoon esim. tankatessani autoa (bensiinihöyryt). Sivujenne ansiosta olenkin ymmärtänyt sairastavani homemyrkkyjen lisäksi monikemikaaliyliherkkyyttä. Todennäköisesti se on aiheuttanut myös sen, että en pysty asumaan nykyisessä kodissani, joka on 2003 rakennettu omakotitalo (rakennettu erittäin huolella uusista rakennusmateriaaleista).

      Monikemikaliyliherkkyys selittää hyvin myös monet oireilut viimeisen 3 vuoden aikana; olen vältellyt täydellisesti muihin tiloihin menemistä, mutta silti oireilen. Onneksi olen löytänyt yhden rakennuksen, jossa (teltan lisäksi) voin elää oireettomana. Tälläkin hetkellä vietän aikaani vanhempieni hirsimökissä kaukana perheestäni. Muutoin asun teltassa kotini pihalla. Tämä on toki perheellisenä (vaimo ja 6 lasta) todella raskas vaihtoehto, mutta oireeton olo on yhtä juhlaa vuosien kärsimysten jälkeen. Joka tapauksessa näen tässä vaihtoehdossa mahdollisuuden kaikille sairastuneille: rakentamalla mökin sopivista materiaaleista pystyy palautumaan (ainakin osittain) tästä invalidisoivasta sairaudesta. Olen nyt ystävien ja sukulaisten tuella rakentamassa itselleni mökkiä pihaamme.

      Mökkierakko Limingasta, Mies

      Lähde: Homepakolaiset ry

      • *14*

        Hesari 10.9.2012 Mielipide

        "Sisäilmasairaiden ongelmiin on saatava viimeinkin parannus"

        Kirjoittajat: Jukka Haclin, Tampere/Jyväskylä
        Marjatta Saarelainen, Kuopio
        Riitta Aho, Helsinki
        vertaistukiryhmien ohjaajia

        - Suomessa ei liene tällä hetkellä syrjitympää ihmisryhmää kuin sisäilmasairaat. Heiltä puuttuvat asianmukaiset diagnosointimenetelmät ja sosiaaliturva. Kun aheesta yrittää puhua poliitikoille, saa liian usein vastaansa jäätävän hiljaisuuden, tai sitten he lausuvat muutaman sanasen homekorjaamisesta ja rakennusmääräysten tiukentamisesta.
        Valitettavasti nämä toimet eivät auta enää niitä, jotka ovat pysyvästi sairastuneet esimerkiksi homerakennuksen aiheuttamaan astmaan tai allergian kaltaiseen fyysiseen yliherkkyystilaan, joka voi aiheuttaa jopa vuosikausia kestävän muuttokierteen asunnost toiseen ja syrjäytymisen yhteiskunnasta. Nykyisin puhutaankin jo suorastaan homepakolaisuudesta. Termi kuvaa hyvin tilannetta.
        Sairaus sinänsä olisi hoidettavissa, nyt sitä vain ei hoideta. Oikea hoito olisi altisteiden välttäminen, sillä ne vain pahentavat sairautta entisestään.
        Valitettavasti tilanne kunnissa on tällä hetkellä se, että kunnollisia väistötiloja - puhumattakaan asianmukaisista erityisasunnoista pahiten sairastuneille - ei ole. Mitä kunnat voisivat tehdä sen hyväksi, että epäkohta saataisiin korjatuksi? Kustannukset eivät välttämättä ole ongelma, paremminkin ongelma piilee korkeiden virkamiesten ja päättäjien asenteissa.
        OAJ ja vanhempainyhdistykset ovat julkisuudessa ottaneet kantaa koulujen huolestuttavaan sisäilmatilanteeseen sekä korjausmäärärahojen puutteeseen. Lapset sairastuvat pysyvästi. Hengitystieyhdistysten vertaistukiryhmissä olemme myös joutuneet näkemään vaikeasti sairastuneita lapsia ja nuoria. Invaliditeetti ja syrjäytyminen ovat monen kohtalona. Heistä tulee seuraava homepakolaisten sukupolvi suomalaiseen yhteiskuntaan.
        Allergiataloja on kyllä rakennetty, mutta ne eivät kuitenkaan useinkaan riitä. Esimerkiksi muovimatot, laminaatit tai vähäinenkin kosteusvika voivat estää vaikeasti sairastuneen asumisen aiheuttaen oireina muun muassa astma-oireita, anafylaktisia sokkeja, päänsärkyä, oksentelua ja nivelkipua. Tällaisen oirekeitoksen kanssa eläminen ei onnistu altistavassa ympäristössä. -


    • Homeherkkää Saimaal

      On kyllä kovia tapauksia.

    • 20vuotta sairaana

      Homeongelman vakavuutta ja laajuutta ei vieläkään haluta ymmärtää.
      Koitetaan suojata omaa omaisuutta puhumalla "vanhan talon tunkkaisuudesta"
      ja siinä sivussa saastutetaan toistenkin hengitysilma. Tai kunta ryhtyy pitämään eskaria tiloissa, joissa edelliset käyttäjät ovat sairastuneet jo puolen tunnin oleskelun jälkeen. Ja niin edelleen, onnettomia esimerkkejä riittää.
      Kun ympäristö samaan aikaan peittyy kemikaaleihin, joiden vaikutuksista kukaan ei tiedä, onkin parasta evätä näiltä potilailta sosiaaliturva. Potilaita tulee olemaan niin paljon, ettei terveitten maksukyky kuitenkaan riitä.

    • Skyp

      Näin se menee kuten "20vuotta sairaana" kirjoitti.
      "Kun ympäristö samaan aikaan peittyy kemikaaleihin, joiden vaikutuksista kukaan ei tiedä, onkin parasta evätä näiltä potilailta sosiaaliturva. Potilaita tulee olemaan niin paljon, ettei terveitten maksukyky kuitenkaan riitä."

      Ja mikäli onjelma myönnettäisiin, haettaisiin myös vastuulliset vastaamaan.
      Hallinto on tsaarinaikaista. Valtapuolueet ovat vastuussa valtavista kosteusvauriokustannuksista - tietoa on ollut jo kauan.

      Muutosta todella tarvitaan. Vaalit tulossa, ainoa muutosvoima voisi olla PS.

    • *24*

      Etelä-Saimaa 28.8.2012: "Nykyrakentaminen tuo lisää hometaloja" (Päivi Seeskorpi, marjo Sormunen).

      -Oulun yliopiston arkkitehtuurin professori jJouni Koiso-Kanttila arvostelee suomalaista rakannustapaa. Hänen mukaansa hällä väliä-tyyli näkyy muun muassa suunnittelu- ja rakennusvirheinä. hän ihmettelee myös sitä, ettei rakenteita suojata sateelta työmailla.
      "Jos rakentamisen tyyli ei muutu, kaikista taloista uhkaa tulla hometaloja, kun siirrytään ENERGIATEHOKKAASEEN rakentamiseen. Kun taloista tulee entistä tehokkaammin eristettyjä, tulee niiden myös olla entistä tiiviimpiä. Kyse on vakavasta asiasta, puurakentamisen asiantuntija sanoo."
      Koiso-Kanttila pitää hirsirakentamista yhtenä ratkaisuna sisäilmaongelmien vähentämiseksi. Hänen mukaansa tiedossa ei ei ole, että käsittelemätön mänty tai kuusi aiheuttaisi haitallisia kemiallisia päästöjä.
      "Perinteinen suomalainen hirsi- ja puurakentaminen on monelle allergikolle paras ja osalle ainut vaihtoehto. Se edellyttää kuitenkin täysin käsittelemätöntä puuta."
      Sairastuneiden etujärjestö Homepakolaiset kuitenkin muistuttaa, että aivan kaikille sisäilmasairaille HIRSIKÄÄN EI SOVI.

    • Hirsitalo vei 50% oi

      reista, MUTTA mikä vie sen toisen(50%) puolen oireista pois että pystyt kestämään homeelle, tai hielle haisevaa omaistasi ja muita normaaleja allergeeneja?


      ........jatkuu. Kvht-altistus aiheuttaa kaikissa kudoksissa ja kaikilla limakalvoilla solutuhoa ja tarpeellisten Probiootti-bakteerien tuhoa. Aiheuttaen keuhkojen limakalvoilla astman kaltaisen tulehdustilan. Kosteusvauriohomeiden-antibiootti ja lääke-antibiootti tuhoaa tarpeellisia Probiootti-bakteereita, josta seuraa 1.0-immuuni-puolustuksen heikkeneminen, josta taas seuraa 1.1-hermostollisen- ja 1.2-hormonaalisen-järjestelmän heikkeneminen, kunnes limakalvot ovat niin ”ohuet”, että veri irtoaa ja 1.0-immuunipuolustus romahtaa kokonaan, jolloin elimistö ei pysty enää taistelemaan sairauksia vastaan, josta surullisimmat seuraukset ovat syöpä ja kuumeeton keuhkokuume.

      Huomaa että oireilu poistuu viiveellä! Sen nopeammin mitä enemmän syöt mh-bakteereita!
      Seuraavassa on suuntaa antava ohje, oireiden poistumiselle, kun:
      1. Altistuminen kv-homeiden toksiinille loppuu, sekä
      2. Rupeat syömään 3-tärkeintä Probiootti-bakteeria jatkuvasti, joten tee po Probioottien saannista elämäntapa: ”Rasva- ja Probiootti-remontti”(=Navikaatio-hakemisto).
      - Yli 10-oiretta: Oireilu loppuu kokonaan noin 4..6 kuukaudessa.
      - Yli 20-oiretta: Oireilu loppuu kokonaan noin 6….12 kuukaudessa.
      - Yli 30-oiretta: Oireilu loppuu kokonaan noin 12……24 kuukaudessa.
      - Yli 40-oiretta: Oireilu loppuu kokonaan noin 24……..36 kuukaudessa.
      - Yli 50-oiretta: Oireilu loppuu kokonaan noin 36………. ~~ kuukaudessa.

      Lääkärikään ei pysty edellä mainitussa Kvht-altistuksessa tekemään muuta, kuin:
      - Altistuksen pysyvä lopettaminen joka on =50% hoidosta, mutta se ei tarkoita sitä että kaikki olisi automaattisesti kunnossa! Oireilu poistuu viiveellä, sen nopeammin mitä enemmän syöt po Probiootti-bakteereita, joka =50% hoidosta! >>>>>Mh-bakteereita sinun pitää syödä kv-home antibiootin tuhoamien Probioottien tilalle, jolloin pikkuhiljaa ajankuluessa pystyt kestämään niin luonnonhomeita, kuin kosteusvauriohomeiden-toksiinia. Jatkuu............
      http://maitohappobakteeri.omasivu.fi/?page_id=96


      Ja tuo lause "joku ei kestä hirsitaloakaan" suorastaan ärsyttää. Toki jos hirsitalossakin kvht-altistuu, niin se on mahdollista jos KOSTEUS-HENGITYTÄVYYS on katkaistu:
      ............jatkuu. Kosteus-hengittävä hirsitalo:
      2.1. Onko rakenteiden kosteus-hengittävyys katkaistu maali-, muovi-, lastulevy-, kipsilevy-, yms-pinnoitteella?
      - Jos on: Niin poista kosteus-hengittävyyden katkaiseva pinnoite kokonaan sekä ulkopuolelta, että sisäpuolelta. Poista kaikki kv-hometoksiinin tummuttama materiaali ja anna hirsien kuivaa kunnolla. Toteuta seinä ”Rakenna hengittävä hirsitalo”-ohjeen mukaan.
      Huomautus:
      -Rakenna hirsitaloon mahdollisimman raskas katto jolla varmistetaan hirsien riittävä painuminen tiiviyden takaamiseksi ja halkeilun estämiseksi.
      -Rakenna hirsitaloon pystykoolattu(50mmx50mm(=tuuletusrako)) ulkopintaverhous joka toimii tuulensuojana! Jatkuu........
      http://maitohappobakteeri.omasivu.fi/?page_id=118

      • Homeherkkä#

        "Hirsitalo vei 50% oi 11.9.2012 14:36
        reista, MUTTA mikä vie sen toisen(50%) puolen oireista pois että pystyt kestämään homeelle, tai hielle haisevaa omaistasi ja muita normaaleja allergeeneja?"

        Ja hölö, hölö.
        Allergiaa (=yliherkkyys), eli valkosolujen YLIreagointia allergeeneille/antigeeneille ei pysty parantamaan syömällä maitohappobakteereita tai syömällä D-vitamiinia, jonka syömisen joku kirjoittaja terveyspalstoilla väittää parantavan niin allergiat kuin myös kroonistuneet allergiset sairaudet.


        ".... Kosteusvauriohomeiden-antibiootti ja lääke-antibiootti tuhoaa tarpeellisia Probiootti-bakteereita, josta seuraa 1.0-immuuni-puolustuksen heikkeneminen, josta taas seuraa 1.1-hermostollisen- ja 1.2-hormonaalisen-järjestelmän heikkeneminen, kunnes limakalvot ovat niin ”ohuet”, että veri irtoaa..."

        Sinun mielestäsi siis KVHT-altistuksesta (=kosteusvauriohometoksiinialtistus) seuraa Probiootti-bakteerien tuhoa, josta tuhosta on seurauksena immuunipuolustuksen heikkeneminen, hermostollisen ja hormonaalisen järjestelmän heikkeneminen, joista on seurauksena LIMAKALVOJEN todella voimakas OHENTUMINEN, josta ohentumisesta taas on seurauksena "veren irtoaminen" limakalvoista.

        Suoritettujen NSO- ja HRCT-tutkimusten mukaan kosteusvauriorakennusmikrobialtistussairastuneilla limakalvot PAKSUUNTUVAT koskien niin ylä- kuin alahengitysteitäkin, aiheuttajana immuunipuolustusjärjestelmän valkosolujen toiminta.
        Paksuuntuneita poskionteloiden limakalvoja poistetaan hoitotoimenpiteenä jopa toistamiseen altistuksen jatkuessa.

        Mitä suoliston limakalvoihin tulee, niin en ole kuullut enkä lukenut, että nekään olisivat millään tavoin ohentuneet kosteusvauriomikrobisairailla.

        "... ja 1.0-immuunipuolustus romahtaa kokonaan,... "

        Kosteusvauriomikrobisairastuneilla ei ole todettu immuunijärjestelmän "romahtamista".
        Immuunijärjestelmän "romahtamisella" lääketiede tarkoittaa sairastumista toistuviin virus- ja bakteeri-infektioihin ja mittatikut immuunijärjestelmän "romahtamiseen" ovat olemassa.
        Tutkimusten mukaan kosteusvauriomikrobisairastuneilla on neutrofiilejä, lymfosyyttejä ja makrofageja vaikka muille jakaa.

        Näin kertoilee homekoulun opettaja Tommi Luukkonen flunssatartunnoistaan:
        "Toisaalta hyvässä kunnossa ollessani pystyn juoksemaan pitkiä juoksulenkkejä hyvään aikaan, mutta oireilujen alkaessa liikkumisesta ei tule mitään. Samaa kaksijakoisuutta kuvaa myös se, ETTÄ EN OLE VUOSIIN SAIRASTANUT FLUNSSAA, mutta menen nopesti huonoon kuntoon esim. tankatessani autoa (bensiinihöyryt).

        Jostain syystä me muutkaan homeallergiasairastuneet emme sairastu flunssiin, vaikka nukumme flunssaisten puolisottemme vieressä, lapsemme sairastavat ainakin kerran vuodessa flunssan ja liikumme kauppakeskuksissa ja muuallakin flunssaisten ihmisten joukossa.

        "...jolloin elimistö ei pysty enää taistelemaan sairauksia vastaan, josta surullisimmat seuraukset ovat syöpä ja kuumeeton keuhkokuume."

        Kun syöpätilastojen mukaan opettajilla ja maanviljelijöillä on pienin riski sairasta syöpiin, joka kumpikin ammattiryhmä on joutunut homealtistuksen kanssa tekemisiin jo vuosikymmeniä, niin homealtistus näyttää pikemminkin suojelevan syöviltä.

        Mitä tulee kuumeettomaan keuhkokuumeeseen, niin immuunijärjestelmän "romahtamisella" ei näytä olevan senkään kanssa mitään tekemistä.
        On vain ihmisiä, joiden immuunijärjestelmä ei nosta kuumetta sairastuvatpa he sitten virusflunssaan tai virus-/bakteerikeuhkokuumeeseen.

        "Huomaa että oireilu poistuu viiveellä! Sen nopeammin mitä enemmän syöt mh-bakteereita!"

        Homeallergian aiheuttamat akuuttitulehdussyndroomat poistuvat altistuksen päätyttyä jopa päivässä-parissa-kolmessa, pisimmillään muutamassa kuukaudessa ja ihan ilman maitohappobakteeritykitystä.
        Esim. politodetut krooninen nuha, krooninen keuhkoputkitulehdus, astma, psori ja reumakin näyttävät myös häviävän immuunijärjestelmän piiloihin muutamassa kuukaudessa työpaikka-altistuksen päätyttyä ilman maitohappobakteeritykitystäkin, toki jäävän myös kroonisiksi.

        Eli toivottavasti kukaan kosteusvauriomikrobiallergia- tai muu-allergia/antigeenisairas EI sortuisi tuhlaamaan eurojaan Probiootti-bakteerituhojensa testaamiseen limakalvoiltaan tai edes pappa-smurffin suosittelemien maitohappobakteereidn ostoihin.


      • Toksiinien poisto
        Homeherkkä# kirjoitti:

        "Hirsitalo vei 50% oi 11.9.2012 14:36
        reista, MUTTA mikä vie sen toisen(50%) puolen oireista pois että pystyt kestämään homeelle, tai hielle haisevaa omaistasi ja muita normaaleja allergeeneja?"

        Ja hölö, hölö.
        Allergiaa (=yliherkkyys), eli valkosolujen YLIreagointia allergeeneille/antigeeneille ei pysty parantamaan syömällä maitohappobakteereita tai syömällä D-vitamiinia, jonka syömisen joku kirjoittaja terveyspalstoilla väittää parantavan niin allergiat kuin myös kroonistuneet allergiset sairaudet.


        ".... Kosteusvauriohomeiden-antibiootti ja lääke-antibiootti tuhoaa tarpeellisia Probiootti-bakteereita, josta seuraa 1.0-immuuni-puolustuksen heikkeneminen, josta taas seuraa 1.1-hermostollisen- ja 1.2-hormonaalisen-järjestelmän heikkeneminen, kunnes limakalvot ovat niin ”ohuet”, että veri irtoaa..."

        Sinun mielestäsi siis KVHT-altistuksesta (=kosteusvauriohometoksiinialtistus) seuraa Probiootti-bakteerien tuhoa, josta tuhosta on seurauksena immuunipuolustuksen heikkeneminen, hermostollisen ja hormonaalisen järjestelmän heikkeneminen, joista on seurauksena LIMAKALVOJEN todella voimakas OHENTUMINEN, josta ohentumisesta taas on seurauksena "veren irtoaminen" limakalvoista.

        Suoritettujen NSO- ja HRCT-tutkimusten mukaan kosteusvauriorakennusmikrobialtistussairastuneilla limakalvot PAKSUUNTUVAT koskien niin ylä- kuin alahengitysteitäkin, aiheuttajana immuunipuolustusjärjestelmän valkosolujen toiminta.
        Paksuuntuneita poskionteloiden limakalvoja poistetaan hoitotoimenpiteenä jopa toistamiseen altistuksen jatkuessa.

        Mitä suoliston limakalvoihin tulee, niin en ole kuullut enkä lukenut, että nekään olisivat millään tavoin ohentuneet kosteusvauriomikrobisairailla.

        "... ja 1.0-immuunipuolustus romahtaa kokonaan,... "

        Kosteusvauriomikrobisairastuneilla ei ole todettu immuunijärjestelmän "romahtamista".
        Immuunijärjestelmän "romahtamisella" lääketiede tarkoittaa sairastumista toistuviin virus- ja bakteeri-infektioihin ja mittatikut immuunijärjestelmän "romahtamiseen" ovat olemassa.
        Tutkimusten mukaan kosteusvauriomikrobisairastuneilla on neutrofiilejä, lymfosyyttejä ja makrofageja vaikka muille jakaa.

        Näin kertoilee homekoulun opettaja Tommi Luukkonen flunssatartunnoistaan:
        "Toisaalta hyvässä kunnossa ollessani pystyn juoksemaan pitkiä juoksulenkkejä hyvään aikaan, mutta oireilujen alkaessa liikkumisesta ei tule mitään. Samaa kaksijakoisuutta kuvaa myös se, ETTÄ EN OLE VUOSIIN SAIRASTANUT FLUNSSAA, mutta menen nopesti huonoon kuntoon esim. tankatessani autoa (bensiinihöyryt).

        Jostain syystä me muutkaan homeallergiasairastuneet emme sairastu flunssiin, vaikka nukumme flunssaisten puolisottemme vieressä, lapsemme sairastavat ainakin kerran vuodessa flunssan ja liikumme kauppakeskuksissa ja muuallakin flunssaisten ihmisten joukossa.

        "...jolloin elimistö ei pysty enää taistelemaan sairauksia vastaan, josta surullisimmat seuraukset ovat syöpä ja kuumeeton keuhkokuume."

        Kun syöpätilastojen mukaan opettajilla ja maanviljelijöillä on pienin riski sairasta syöpiin, joka kumpikin ammattiryhmä on joutunut homealtistuksen kanssa tekemisiin jo vuosikymmeniä, niin homealtistus näyttää pikemminkin suojelevan syöviltä.

        Mitä tulee kuumeettomaan keuhkokuumeeseen, niin immuunijärjestelmän "romahtamisella" ei näytä olevan senkään kanssa mitään tekemistä.
        On vain ihmisiä, joiden immuunijärjestelmä ei nosta kuumetta sairastuvatpa he sitten virusflunssaan tai virus-/bakteerikeuhkokuumeeseen.

        "Huomaa että oireilu poistuu viiveellä! Sen nopeammin mitä enemmän syöt mh-bakteereita!"

        Homeallergian aiheuttamat akuuttitulehdussyndroomat poistuvat altistuksen päätyttyä jopa päivässä-parissa-kolmessa, pisimmillään muutamassa kuukaudessa ja ihan ilman maitohappobakteeritykitystä.
        Esim. politodetut krooninen nuha, krooninen keuhkoputkitulehdus, astma, psori ja reumakin näyttävät myös häviävän immuunijärjestelmän piiloihin muutamassa kuukaudessa työpaikka-altistuksen päätyttyä ilman maitohappobakteeritykitystäkin, toki jäävän myös kroonisiksi.

        Eli toivottavasti kukaan kosteusvauriomikrobiallergia- tai muu-allergia/antigeenisairas EI sortuisi tuhlaamaan eurojaan Probiootti-bakteerituhojensa testaamiseen limakalvoiltaan tai edes pappa-smurffin suosittelemien maitohappobakteereidn ostoihin.

        Mutta jos on saanut "myrkytyksen" kosteusvauriorakennuksen myrkyllisestä siäilmastosta, rakennuksen itse itsensä tuottamista myrkyistä tai mistä vaan "cocktaileista" mitä voi kosteusvauriorakennukseen tulla monesta eri syystä niin asiahan on aivan toinen.

        Maitohappobakteereita ja D-vitamiinia. Siinä se on jos kerran helpottaa niin antaa palaa.

        Toksiinien poistoon elimistöstä on joku lääke ja sitä saa varmaan kun osaa oikeasta paikasta vähän kysellä. Itse en voi sitä popsia kun on marevan-lääkitys sen verran on oikeaa tietoa asiasta.


    • Homeherkkä#

      Homepakolaiset ry:n puheenjohtaja Katja Pulkkisen mukaan satoja ihmisiä on ottanut heihin yhteyttä siksi, koska he saavat vakavia oireita ei-kosteusvaurioisissa rakennuksissakin, ja kun näin on, niin ainut oireilun aiheuttaja näyttäisi olevan heidän immuunijärjestelmänsä yliherkistyminen rakennusmateriaalikemikaaleille.

      Homepakolaiset ry:n jäsenillä näyttää olevan kosteusvauriorakennustausta.
      Kun jo maalaisjärkikin sanoo, että rakenteiden kastuessa niistä irtoaa hengitettävään sisäilmaan suurempia määriä jos jonkinlaisia kemikaalimolekyylejä kuin kuivista materiaaleista, niin tottakai immuunijärjestelmä voi niillekin coktailina altistuksen jatkuessa yliherkistyä.
      Herää vain kysymys voiko immuunijärjestelmä yliherkistyä niille jo uudisrakennuksissa. Kun tutkimusten mukaan uudisrakennusten rakennusmateriaalipäästöjä ei enää esiinny puolen vuoden kuluttua, niin kokemusperäinen tieto osoittaa, että immuunijärjestelmän yliherkistyminen voi tapahtua jo parissa viikossa.

      Todella pahaa yliherkistymistä osoittaa Tommi Luukkosen tapaus, kun vuonna 2003 huolella rakennetussa omakotitalossa asuvat vaimo ja kuusi lasta joutuvat käymään suihkussa ja vaihtamaan vaatteensa ennenkuin he voivat mennä hirsimökkiin tapaamaan puolisoa/isäänsä.

      Minkänlaisen mielikuvan isänsä kohtalosta hänen kuusi lastaan keräilevät mieleensä koskien heidän omia tulevaisuudennäkymiään.
      Aidinkään osa ei ole helppo, koska hän joutuu kantamaan vastuun ikäänkuin yksinhuoltajana kuudesta lapsestaan ja lisäksi kantaa surua sydämessään puolisonsa karmeasta kohtalosta, kuin myös epävarmuutta siitä paraneeko puoliso yliherkkydestään jossain hamassa tulevaisuudessa.

      "Suuri osa sairastuneista on diagnoosin osalta väliinputoajia, sillä tautiluokituksessa ei ole omaa nimikettä esimerkiksi monikemikaaliyliherkkyydelle, sanoo tutkimusprofessori Marjukka Mäkelä Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta."

      Kun Terveyden ja hyvinvoinnin laitosta (THL) on mainostettu meille kansalaisille maamme huippulääketieteellisenä yksikkönä, ja kun THL:n Nevalainen jo 2000-luvun alkupuolella epäili, ei yksittäisen kosteusvauriomikrobin eikä kosteusvauriomikrobijoukonkaan, vaan ainoastaan kosteusvauriomikrobirmyrkkyjen olevan kosteusvauriorakennusoireilujen syynä, niin tutkimus OVATKO MIKROBIMYRKYT OSALLISIA OIREILUUN VAI EIVÄT, ei ole vuosikymmeneen liikahtanut suuntaan eikä toiseen.

      Kun maassamme tälläkin hetkellä arvioidaan olevan kosteusvauriorakennusoireilijoita yli 700 000 tuhatta henkilöä, ja kun tieteellinen laitteisto on ollut olemassa jo parisenkymmentä vuotta mittaamaan oireilijoiden verestä löytyvät mikrobimyrkyt, niin yhtään ainutta tutkimusta THL:n taholta ei löydy vieläkään mikrobimyrkkyjen osuudesta kosteusvauriorakennuskemikaali- eikä mikrobiyliherkistymisiin.

      THL:n taholta ei löydy myöskään tilastoja kuinka monen vuosittaisen yli 10 000 astmaan sairastuvan aikuisen ja kuinka monen yli 4000 tuhannen astmaan sairastuneen lapsen taustalla on ollut kosteusvauriorakennusaltistus.

      Sensijaan media kertoilee jatkumona THL:n KANSALAIStilastoja eläinrasvansyöjistä, tupakanpolttajista, alkoholinkäyttäjistä, lian lihavista ja liian vähän liikuntaa harrastavista

      • Pikkuhiljaahyvätulee

        Miksi monet kosteusvaurioremontit epäonnistuvat ja mitä aiheuttaa desinfioinnit ja otsonoinnit ja miksi ihmisiä sairastuu näiden desinfiointi ja korjausremonttien jälkeen edelleenkin. Se on vissiin "tapetilla" nyt ja odotan mielenkiinnolla mitä julkisuuteen pullahtaa vielä esille.

        Eilen on ollut joku tilaisuus hesassa missä on näitä ongelmia pohdittu. Kuka oli mukana?

        Älä sie Homeherkkä# hättäile. Nyt ovat oikeilla jäljillä. Cocktailit. Ei yksin homeet.
        Annetaanpa rauhassa tutkia ja ollaan kuulolla.

        Desinfiointi=myrkkyjen myrkytystä. Kuka näitä lupaa oikeasti tehdä asunnoissa pukakkaa tällainen lupa nähtäväksi tänne palstoillekin. Siis lupa myrkyttää myrkkyjä asuintiloissa. Ei taida mistään sellaista löytyä.


      • Toksiini=myrkky

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3869
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2318
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2121
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      91
      2027
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1704
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      303
      1236
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe