USAssa POISTETAAN ETÄLUENTAMITTAREITA TERVEYSSYISTÄ

SFK

MIkään ei ole niin yksinkertaista... kuten H1N1-pandemiaskandaalin ja sitä seuraavien massarokotusten tuoksinnassa saimme jälleen kerran tuta.

Etelä-Karjalaan asennetaan juuri pikavauhtia etäluentamittareita... kun taas Yhdysvalloissa niitä poistetaan.

Mm. sähkömittareina käytettävien etäluentamittareiden ja järjestelmien välinen kommunikaatio perustuu ensisijaisesti PLC-teknologiaan, jota täydennetään GPRS- ja RF-kommunikaatiolla.

Mitä nämä teknologiat oikein ovat?

PLC-teknologian avulla tarkoittaa laajakaistaisia datapalveluja sähköverkon kautta taajuusalueella 1,6 MHz – 30 MHz.

GPRS (lyhenne sanoista General Packet Radio Service) on GSM-verkossa toimiva pakettikytkentäinen tiedonsiirtopalvelu, jota käytetään pääasiassa langattoman Internet-yhteyden muodostamiseen matkapuhelimen tai GPRS-sovittimen avulla.

RF-kommunikointi käsittelee suurtaajuisia ilmiöitä ja viestintää radioaaltojen avulla.

Näihin tekniikoihin sisältyy riskejä: mm. yksityisyys että terveysvaikutteisia.
Ohessa muutama linkki alkuunpääsiseksi vakavien ongelmien ytimeen:

PG&E Begins Removing 'Smart' Meters Due to Health Effects
http://www.youtube.com/watch?v=nokMhi_6bbg

Smart electricity meters can be used to spy on private homes
http://www.msnbc.msn.com/id/45946984/ns/technology_and_science-security/t/smart-electricity-meters-can-be-used-spy-private-homes/#.UFLZ3664-nA

Dangers of Smart Meters Know the truth
http://www.youtube.com/watch?v=FtLzIWtZtbs

Angry Customers Return SmartMeters
http://www.youtube.com/watch?v=Pvsho-GYtqk

19

738

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asdf234234234
    • RF Shield mesh

      Voisiko asiakas halutessaan saada takaisin turvalliseksi todetun, perinteisen sähkömittarin?

      Plz.

    • matikan reput

      Kyllä niistä hajasäteilyä tulee. Ja haitallnen magneettikenttäkin. Niin on kuin Ruotsissa 10 vuotta sitten, kun tiineet äityet eivät uskaltaneet Volvo V70:ssä matkata, kun akku oli sjoitettu auton perään ja moisesta jopa siittiöt tuhoavaa magnettikenttää muotoutui.

      Etäluettavalla mittarillahan voinee jopa salakatsella tai -kuunnella asuntoa!? Nyt jo alkoi hiottaa, huh.

      Mutta totta voi olla se, että etäluvun avulla energiayhtiön "valvomossa" haluttaessa hyvinkin pystyttäneen hetkellisesti päättelemään mm. onko huoneisto tyhjä vai koko pesue ja vieraatkin paikalla.

      Jaa, muuten. Puolustusvoimat tiedotti, että aluillaan on ilmavoimien syysharjoitus. Joten jos valoilmiöitä taivaalla näkyy, ne sitten ovat Hornetien flareja eikä yhteisafrikkalaisia avaruusprojekteja. Saati uhvoja.

    • RF radiation dangers

      Gridstream AIM pohjautuu DLMS/COSEM standardiin, mikä mahdollistaa integraation energiayhtiön jo olemassa olevaan mittausinfrastruktuuriin sekä yhteentoimivuuden kolmannen osapuolen mittauslaitteiden kanssa.

      Niin mikä kolmas osapuoli, jos saan kysyä?

      • Jusunen

        PLC- ja GPRS -teknologia samassa paketissa yhdessä RF-kommunikaation kanssa.

        Tuollaisen "joka verkossa" tietoa lähettävän "vakoilukeskuksen" mahdollisuuksista KGB, Gestapon yms. eivät voineet edes unelmoida!

        Turhan hienoa tekniikkaa ollakseen pelkkäs sähkömittari, sanon minä!


    • Private Homes
    • kpräs

      """Gridstream AIM pohjautuu DLMS/COSEM standardiin, mikä mahdollistaa integraation energiayhtiön jo olemassa olevaan mittausinfrastruktuuriin sekä yhteentoimivuuden kolmannen osapuolen mittauslaitteiden kanssa."""


      kysyisin minäkin: "minkä kolmannen osapuolen?"
      mikä on yksityisyyden suoja eikös siinttä ole joku lain poikanen olemassa kuinkas se sopii ko asian suhteen?????????????????????
      oiskohan ollu kohteliasta enerkialaitokselta kysästä tätä asiaa ennekos tekee muutokset
      meille tehtiin muutos mitään kyselemättä ja mitään asiasta kertomatta

    • Näin se vaan on.

      Terveyden takia. omasta puolestani, haluan perinteisen sähkömittarin ehdottomasti takaisin: turha tätä elämää koe-kaniinina on tuhlata.

      Vanhassa vara parempi, pätee hyvin tähänkin: vai mitä?

      • durakki

        Hohhoijjaa, vetäkäähän foliota enemmän pään ympärille ja kännykät kaivoon. Kyllä se siitä.


    • Paluu -60 luvulle

      Kyllä se on vissiin parempi, että sinne sähköyhtiöön lähetetään kirjeellä nuo mittarilukemat tai soittamalla lankapuhelimella ei siis kännykällä kun se säteilee.

    • en asu enää onneksi

      Lappeenrantalaisten etäluku sähkömittareiden kautta lähetetään moskovasta salaista singnaalia joka sekottaa pään pitkällä jänteella.

    • V. Harhanen

      "Ne" muuten pystyy lukemaan teidän ajatuksia silloin kun postitatte viestejä suomi24:ään. Ja vaikka postitus tapahtuu suht nopeasti niin siihen kuluu kuitenkin sen verran aikaa, että ehtivät vielä nauhoittamaan ajatuksenne edeltävän vuorokauden ajaltakin. Eikä auta yhtään vaikka olisitte vuoranneet huoneenne foliolla ja vielä tehneet samasta aineesta kypäränkin.

      Onneksi noi magneettisäteilyt voi kumota sellaisella magneettirannekkeella. En tosin tiedä millaista teknologiaa niissä käytetään, mutta varmaankin jotain käänteismagfneettikenttähommelia kun ei se kai muuten magneettikenttää vastaan mitään auttaisi.

      Tiedättekö muuten mistä tietää, että asunnossa on käyty sinä aikana kun on itse ollut jossain muualla? Siitä, että kaikki tavarat on laitettu takaisin juuri samoille paikoille missä ne olivat asunnolta lähtiessäsi!

    • St. Privacy

      Etäluentamittarit sopii ihan hyvin pölkkypäille, vaan ei ne mitään "hifistin" -laitteita olekkaan.

      Se on muuten tinnitus yleistymässä, huom!

      Tavis menee kiltisti jonossa... oli kyse sitten rokotusjono, suihku tms...

      Niin tuosta foliosta... se kyllä auttaa, itseasiassa.

      Arvostettu Petteri Järvinen voi auttaa alkuun nykytekniikan ymmärtämisessä:

      "Tietokirjailija Petteri Järvinen varoittaa blogissaan, ettei monen kansalaisen varmana pitämä konsti sijoittaa puhelin peltipurkkiin mykistä laitetta. Siihen voi silti soittaa, joten se myös voi vuotaa salassa pidettäviä viestejä kesken kuumeisten liikeneuvottelujen.

      Helppo konsti suojautua salakuuntelulta on käyttää vanhaa puhelinta, josta akun saa irti, mutta tällaisia laitteita tuskin enää monellakaan on.

      Moni kytkee puhelimensa lentokonetilaan, jossa se sammuttaa radiotaajuiset osat. Tämäkään ei auta, jos puhelin on saastutettu vakoiluohjelmalla. Laite voi tallentaa keskustelut ja lähettää ne myöhemmin eteenpäin.

      Varmimmaksi keinoksi Järvinen toteaa puhelimen folioon käärimisen. Kääreen pitää kuitenkin olla tiukka. Väljässä kääreessä sekä Nokian E71 että iPhone 4 soivat. "

      http://www.kauppalehti.fi/etusivu/petteri jarvinen paljastaa, miten puhelin mykistyy/201203132361

    • Flubbers

      Ankaran verotuksen, rehevöityneen byrokratian ja mm. huonosti toimivan rahoitusjärjestelmän lisäksi koko Suomalaisen yrittämisen vaarantaa juuri tuo yksityisyyden ryssiminen: sillä strategiat, liikeideat... ja yleensäkkin ne kaikki menestyksen "reseptit" ovat hyvin tärkeitä yritykselle ja kuuluvat ehdottomasti niille jotka ne ovat kehittäneetkin.

      Nykyinen työn yliarvostaminen ja ideoiden halveksunta sekä "sosialisoiminen" on törkeätä!

    • Tappi.

      Etäluettavat sähkömittarit voivat häiritä kodin sähkölaitteita. Asiasta kirjoittaa Turun Sanomat.
      Lehden mukaan etäluettavien sähkömittareiden signaalit ovat aiheuttaneet erityisesti himmentimellä varustettujen lamppujen rikkoontumisia. Lisäksi lattialämmityslaitteiden tiedetään menneen epäkuntoon mittarin asennuksen jälkeen.
      Turku Energiasta kerrotaan lehdelle, että ongelmiin on törmätty ympäri maata. Myös Fortumilla ongelma tunnetaan, joskin häiriöt ovat yhtiön mukaan harvinaisia. Ongelmia aiheuttaa muuntamon ja etäluettavan mittarin välinen tietoliikenne, joka häiritsee sähköverkkoa.
      Sähköyhtiöt eivät korvaa etäluettavien mittarien aiheuttamia vahinkoja sähkölaitteille. Turku Energian mukaan syy on mittareiden sijaan huonolaatuisissa kodin laitteissa.
      Turku Energian liittymispalvelupäällikkö Timo Juhala kertoo Turun Sanomille, että kodin pienlaitteille ei ole olemassa standardia, joka määrittelisi, kuinka paljon niiden tulisi sietää häiriöitä sähköverkossa.
      STT / Etelä-Saimaa

    • Piiiippiippppiip!

      Tinnitusta?

      Googlatkaapa hakusanoilla: tinnitus smart meters

    • säästötalkoot

      Eipä näihin etäluettaviin olisi säästö syistä tarvinnut mennä. Säästö olisi saatu sillä, että olisi vain yksi ukko autossa ajelemassa ja mittareita lukemassa.

    • Edison.

      Yle: Etäluettavien mittarien säteily tutkitaan

      Tampereen teknillinen yliopisto tutkii etäluettavien sähkömittarien mahdollisia terveysvaikutuksia, kertoo Yle.
      Tämän vuoden lopussa valtaosalla suomalaisista raksuttaa eteisessään etäluettava sähkömittari, joka lähettää tiedon kulutetusta sähköstä sähköyhtiölle lähes reaaliaikaisesti. Mittarin muodostama sähkömagneettinen kenttä on aiheuttanut huolta monissa maissa...............................................

      lue loput os:
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013112117745935_uu.shtml

    • jähkjähkjhä

      ruuvaan sen irti

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1285
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1207
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1135
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      52
      821
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      74
      736
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      661
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      355
      650
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe