Mistä niitä persuja voi bongata?

Kahvinheittäjä

Ei ainakaan lehtien mielipidepalstoilta. Kepulaisia ja vasureita kylläkin etunenässä Maijala ja Mustajärvi on lehteen saakka päässyt ihan muutakin kirjoittamaan kuin moittimaan mediaa. Persut ja Mäntylä loistaa poissaolollaan. Mäntyläkään ei ole muuhun kirjoittamiseen pystynyt kuin moittimaan mediaa milloin mistäkin, ei mitään rakentavaa. Ei tietenkään kun on rakennuspalikat aina olleet hukassa, niin rivipersuilta kuin johtopersuiltakin.

Markettien kulmilta voi kai sitten niitä persuja bongata, tuttuja paikkoja niille jo entuudestaan.

79

422

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • katotaanåpa

      Tyynessä meressä ne isot kalat ui ja sehän nähtiin viimeksi edustaja vaaleissakin.

    • lueskele avauksia

      Tällä saiutilla on persju kirjoitellut, niiden perusajatukset on täällä tullut hyvin selville.

      • lapinverkkolehti

        Kun kaikki kirjoittelevat puskista, niin mistä sen tietää, että kuka on kirjoittanut, jos ei käytä rekisteröitynyttä nimimerkkiä?

        Ainakin minun mielestäni suomi24:n palstalla esiintyy myös feikki-persuja, feikki-kaarlo ja muita feikkejä, joiden tarkoitus on vain johtaa ihmisiä harhaan. Noista feikeistä pääsee helposti eroon kun käyttää rekisteröityä nimimerkkiä.


      • suomiomillaan

        Ja se on,,,,omilla eletään jos ei eletä niin se on meidän murhe eikä etelän euroopan! ja niillä on menty tuhansia vuosia! Eikä ole tarvittu kreikkaa ei italiaa ei saksaa ei portugalia ei irlantia ei ranskaa jne omillaan ei kolhoosilla, toiset maksaa toiset juhlii!


    • perus¤ suomalainen

      Antaa heidän räksyttää niin täällä kuin lehtien palstoillakin. Niitä vassareitten ja kepujen riitelyistähän me kaikki tiedetään. Jos he eivät hauku ihmisiä pummeiksi niin sitten juopoiksi ja omat pesät ovat aivan sekaisin kempan valtuustossa ollut jo vuosia! Ihme ku ny ovat olleet riitelemättä n. pariviikkoa. Heidän energia on persuissa ku on vaalit tulossa ja hups, miten vaalien jälkeen?

    • L, PERSU

      Nykyinen valtuusto? Joko oletta lopettaneet kaupungin johtajan savustamisen?

      Miten siinä sitten kävikään?

      Miksi lopetitta kirjoittelemasta?

      Onko kaikki hyvin?

      Vastaus- noo, ainakin lokakuussa ollaan haukkumatta!

      • ei 15:n koplalle

        Joo nyt on 15 Kopla lopettanut solvaamisen ja rivouksien huutelut, kun vaalit tulevat. Hymyillään vienosti ja viattoman näkösinä vaalikuvissa. No nimet kyllä muistamme, ketkä vaati perusteetonta erottamista! Myös yksi persujen ehdokas on sanonut että olisi kannattanut erottamista, liekö muutkin samaa mieltä?


    • persujen teesit?

      Huomaa että Kemijärvellä on kepulit paskat housuissa mahollisimman hissuksiin. Rukoilevat kukin tykönänsä että oma paikka ei menisi.

      Vaan ei ole kehumista persujen edesottamuksissakaan. Tietääkö kukaan mitä he tämän kylän eteen tekisivät jos valtaan pääsisivät? Nyt on paikallisvaalit mutta persut porskuttaa eteenpäin euroopan kriisiellä ja muilla näennäis teeseillä joilla välttelevät sanallakaan kertomasta mitä ideoita heillä olisi paikallistasolla. Ilmeisesti niitä ideoita ei oikeasti ole.

      Että päätä tässä äänestäjänä sitten kenellä äänensä antaisi. Vanhat jatkaisi samaa linjaa jolla tämä kylä on saatu kuihtumaan mutta uusista ei tiedä yhtikäs mitään.

      • ???

        Alappa jorinoimaan ne omat teestit ja sitten katotaan mitä ne on??????????


      • oikeus kysyä
        ??? kirjoitti:

        Alappa jorinoimaan ne omat teestit ja sitten katotaan mitä ne on??????????

        Itse en katsos ole ehdolla joten minun ei tarvitse. Jos taas on ehdolla niin onhan melllä oikeus kysyä ja tietää että onko niitä ideoita vaiko ei.


      • erto!
        oikeus kysyä kirjoitti:

        Itse en katsos ole ehdolla joten minun ei tarvitse. Jos taas on ehdolla niin onhan melllä oikeus kysyä ja tietää että onko niitä ideoita vaiko ei.

        En minäkään ole ehdolla, mut on antaa vastauksia. Sinä vaadit ei-ehdolla olevilta, mut ite et anna mitään vastauksia. Huutelet vain nurkantakaa.


    • ei niilä ole mitään

      Heh, oikein perusulan vastaus tuo, kun kysytään heitä teesejä, niin ainoa vastaus, että sanoppa sinä omasi.
      Ei ole niillä mitään tarjoomuksia, kreikasta sopertavat sitä ainaista samaa, mutta mitään tarjottavaa ei kuntatasolta löydy.
      Eikös se Soininkin ohjelma ollut kopioitu osin keskustalta ja osin kokoomukselta, siinä ei omaa löytynyt kun nimi.

    • heh heeeeee

      Heh hee eipä tullut! Meillä on teestit ja niistä on kerrottu ja ne ovat aivan päinvastaiset kuin teillä!

    • äänestäjä vaaleissa

      On hyvä asia, jos valtuusto Kemijärvellä uusiutuu ja sidosryhmistä vapaana valtuusto voi aloittaa työnsä. Kemijärven kannalta lopetuslistalla on Itä - Lapin kuntayhtymä. Turhanpäiväinen kuluerä. Toivottavasti kaupungin etuja ajavat pääsevät uuteen valtuustoon. Kannatan uusia nimiä.

    • erto!

      Mielenkiintoista olisi tietää ketkä kannattaa tuulivoimaa? (en kannata) Ketkä ovat koulujen puolesta? (jos ei ole oppilaita ei tarvita koulujakaan) Maahanmuuttajija? ( miksi? töihinkö?) Venäjäksi liputtamista kempassa? (ollaan suomessa ja suomalaisia ja sillä mennään) Töitä! silloin pysyy asukkaat ja lisää tulisi. Katuvalot palamaan myös pohjoiskankaalle, ovat myös veronmaksajija niinkuin muuallakin kaupunkia. Terveyspalveluihin parempi maine.JNE

    • Persukännit

      Tohmossa makasi ojaan sammuneena yksi peruspersu. Tai liekö sitten tutkinut sammakonkutua?

    • kuvan kaunis

      Persujen kuvia, koko komeudessaan Per Looks`issa

    • oh hoijaaa

      Voi hyvänen aika, miten voi joillakin olla kielen käyttö noin moukkamaista? Ketä te edustatte? Omaa puoluettako? Olisi aika vähän sivistää! Tehän karkotatta loputkin äänestäjät, koska kaikkihan tietävät mistä puolueesta oletta.

      • J.K.

        Jos tarkoitat ketjun aloittajaa, niin hän on ilmiselvä kepun kannattaja.


    • kaikkiyhteistä?

      on joukossa entisiä kommareita siis vasenta laitaa jotka ovat tunnettuja kielenkäytöstään ja varsikin kun ovat alakynnessä niin pasmat ovat ala-arvoisia. se on heleppo huomata kun puolustavat esim maahanmuutto politiikkaa ja haukuvat omia kansalaisia ja kehuvat venäjää. kannattaa seurata!

    • 10/7 myös

      "mistä voi persuja pongata" Siellä missä on kolme ihmistä on kaksi persua aina!

    • naureskelija.

      Laskutaidossasi on kyllä parantamisen varaa, koska persujen kannatus parhaimmillaankin on ollut 20% luokkaa maanlaajuisesti.

      Olisi kyllä kiva nähdä mitä siitä seuraa, jos persut saisivat paljon ehdokkaita valtuustoon.
      Politiikan tietäjät ovat sellaisissa tapauksissa ennustaneet päätöksen teon puuroutumista ja paljon haasteita käräjille. Se kun on ollut ominaista persuille.
      Kemijärven asiat ovat jo niin huonosti, että olisikin kiva nähdä persuvetoinen valtuusta ja seurata sitä touhua.
      Itse en kyllä ilkeä persua äänestää.

    • k&e

      Se joka viimeksi nauraa, parahiten nauraa!
      Valtio ei korvaa ensivuona eikä jatkossakaan katasrofialueita!
      Minne suomen rahat katoaa, kun valtio ei ole missään enää suomalaisen puolella?
      Kunnissa tulee tiukat olot ja saavat pärjätä omillaan!
      Ketkähän ovat syyllisiä?

    • ???

      Mikähän siinä on kun käyt vaalikoneella niin persu pomppaa jo kolmesti käynyt ja kahdesti persu ja nyt viimeksi Majava? Onko kone oikeassa? Miten muilla kävijöillä on mennyt?

      • Bongari

        Mie bongaan persuksia marketissa. Tosi timmejä havaittu.


      • lapinverkkolehti

        Tosiaan vaalikone antaa mielenkiintoisia tuloksia. Itselläni kymmenen parhaan ehdokkaan joukosta löytyy ainakin viiden eri puolueen edustajia, joten sitten äänestyspäivänä viimeistään täytyy valita sellainen ehdokas, joka on paras mahdollinen.

        Todellisuudessa esimerkiksi Kepu on jakautunut niin moneen eri nurkkakuntaan, että jos äänestät vaikka sitä mielestäsi parasta Kepun ehdokasta, niin valituksi saattaa tulla se mielestäsi huonoin Kepun ehdokas.

        Vaalimatematiikka on siitä ikävä asia, että suurta puoluetta tai ryhmää äänestäessäsi et oikeastaan tiedä kuka hyötyy eniten äänestäsi.


    • öhöm!

      Hitto minäkin tiedän erään ladyn joka olisi mieleinen, mutta, öhöm.

    • kahvinheittäjä

      Ei niitä persuja ainakaan valiokunnistakaan bongaa. Ei ihan kärjessä poissaoloissa mutta huomattava määrä mitallisijoilla tasaisesti. Ei pitäisi lapin persu-Mäntylääkään valiokuntatyöskentely vaivata ylettömästi, vain yksi valiokunta. Kansanedustajilla keskimäärin kaksi valiokuntaa. Iltasanomat selvitti.

      • taulukauppias_

        Kepu, kepumpi, kahvinheittäjä, vai miten se meni?


      • Kahvinheittäjä
        taulukauppias_ kirjoitti:

        Kepu, kepumpi, kahvinheittäjä, vai miten se meni?

        Autto kokoomuksesta kolmessa valiokunnassa ei päässyt Iltasanomien listaukseen luikureista. Vastuullinen mies lapista. Ei kepukaan huonosti sijoittunut. Persut ja demarit loistaa luikurisarjassa lapin osalta.


      • siihensaakka

        Me ollaan vasta tulossa!


      • nyyytt
        siihensaakka kirjoitti:

        Me ollaan vasta tulossa!

        tulossa ollaan


    • erto!

      Antaahan nykyhallituksen lappaa rahaa niin supistuksia on kunnissakin. Menee ylihilseen rikkaan Kreikakin tukeminen esim Kreikassa on 303 taistelu lentokonetta, ku Suomessa on 62. Kreikassa tehään kokoajan formularataa ja kultavarastoja miljardien arvosta. Tämä panee väkisinkin äänestämään persuja! He ovat kokoajan vastaan tukipaketteja jotka vaikuttaa kunnissakin, koska valtio on jo velkainen. Jos oikein muistan, jokaisella suomalaisella on lähes 30 000e velkaa ja se ei ole omaa hankkimaa!

    • pääoman rengit

      Kun Kreikka sai ensimmäisen avustuserän, niin tilasi sotalaivoja. Jäi aika vähälle huomiolle porvarilehdistössä.

    • persuuksilleen meni
    • on persujen aika

      Voi vit!!!tu että ottaa päähän tämä hallitus!!!!!!!!!! Ajaa meidät konkurssiin! Ja vieläpä vasemmisto mukana!

    • pösilö suomi!

      on kyllä kaheli jos äänestää nykyhallitus puolueita! jos vähäkään seuraa mitä suhmurointia harrastavat suomen kansalaisten menoksi. on naivia tai ei tunnusteta mitä vaikutusta on kunnille kun suomi laittaa rahaa solokena euro sutkimaille. varma on ettei päätä löydy kreikan tukemisessa. se on politiista touhua jos tehtäisiin stoppi niin kokoomus, kepu, ja sdp ottaisivat takkiin ja siinä syy miksi rahoittaa velkaa ottamalla ja omien kansalaisten kustannuksella ja se näkyy kunnissakin.

    • oikia sos dem

      Kuka niitä asioita sitte hoitaa, jos nykyhallitus ei ? Persut ja kepuko?
      Kepulaiset jakais vaalitukea ja persut nääläytyis peilin eessä," ruman-komeiksi"

      Minusta demarit on hyvä vaihtoehto, ne hoitaa asiat jämptisti ja hyvin.
      Teillä joilla on ehdokas hakusassa, niin tosiaan sostemia suosittelen.

      • Ei ainakaan Kepu

        Demarit on mielestäni hyvin oikeistolainen puolue nykyisellään. Kommunistit ovat EU liittovaltion vastustajia. Kunhan tämä persuhuuma haihtuu, niin uskon heidän kannatuksensa vielä lisääntyvän. Siellä on perinteitä, ennenkuin uusliberalismi valtasi nykyiset vallassaolevat palkansaajapuolueet.


    • !!!!!!!!!!!!!

      Just menetit yhden persun äänen! Jatka vaan solvauksia niin omat karkaa!

    • erto!

      Asenteetko on suvaitsevat? Itse en ole puoluesidonnainen vaan asiasidonnainen!
      Meitä liikkuvia ääniä on olemassa!
      Siinä on se miten on helppo tuoda ääni jota ei pysty puolue määräämään.
      Asia ja ihminen saa äänen.
      Demari ei voi äänestää kuin demaria, vaikka asiat ei mielytäkkään. Paitsi viime pressan vaaleissa oli pakko äänestää homoparia, koska demareilla ei ollut ehdokasta ja pakko, ettei tulisi kokoomuspressaa. Saman tekivät vasemmistoliittolaiset. Ns. pakkopaitalaiset ovatkin sentakia rivosuita, koska johonkinhan se pitää purkaa niin puretaan persuihin, ettei vain omat rivit harvene. Kepu ja vasenliitto harrastavat samaa.

    • missikö vai mister

      on mopo joillakin karannut kun vaaleistakin on tullut kauneuskilpailu! mie ainakin kuuntelen mikä on ehdokkaan asia.

    • se sostemi

      Kyllä te persut oletta äkäsiä närkästymhän. Itte solvaatte siekailematta muita puolueita, mutta kun teistä sanoo "totuuden", jo on naama "norsunvitulla".
      Että te ole senkummempia ku muukhan, ettäkä oihen semmosiakhan.

    • ell. :(

      DEMARI se oikea sos demari!!!!!! Mitä mieltä sinä olet Tarja Halosen pärstästä?????? Sitähän me jouduttiin kattoo 12vuotta. Oliko tyhmä naama? Omamielipide jää sanomatta on senverran tapoja!

    • myönnetään

      Ei ne ole, kyllä kaikki kemijärven demarikhan mithän "lasten kateltavia".

    • ö19

      PS. Mihin on kadonnut reserviläinen/jo vanha/asteitten on..hyvä käytös? Oletko kahtia jakautunut? Fiksuus parempi!

    • mainitsemasi

      Pyrin sopeutumaan, kulloiseenkin tyylilajiin.
      Vaihtelee se näenmä "ELLA" llakin.

    • :D

      En minä ole kommentoinut kenekään ulkonäköjä vaan väärää politiikkaa. ja sekin on ollut vain oma näkemys. Ennemin olen ollut puolustus kannalla.

    • mainits

      Ladyn kanta Halosen ulkonäköön tuli kyllä selväksi.

      • pesen suun

        Jokaisella saa olla mielipide, MUTTA kaikkea ei tarvi ääneen sanoa. Sanontahan on, näkö ja koko on luojan luomaa, mut tavat niinku itse tahtoo. Ehkä ärsyynnyin ja menin riman alta se ei kuulu tapoihini ja taisi olla ekakerta koska olen joutunut monesti toppuuttamaan Halosen aikana ja jälkeenkin.
        Olen miettinyt ja taidan tietääkkin kuka on nimimerkin takana, reserviläinen:D


    • !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      pongata voi taas kolmannen kerran s-marketin pihalta maanantaina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • mielenkiintoista!

      Pistipä taas naurattamaan, miksi miinustaa jos joku ilmoittaa persujen olevan sokoksen pihalla? Sinne pitää mennä jo senkintakia kun näyttää joillakin ottavan päähän! Sinne vaan ja kyselemään mitä he aikovat tehdä valtuustoon pääsyn jälkeen. Itse käyn jokaisessa vaalijutustelussa eikä vähäkään käy päähän. Kepu on huomenna ja tottakai käyn kuuntelemassa.

      • pappa 87

        Täytyy laittaa karvalakki päähän, koska on niin kylymä.


    • kysyjasanositten

      Nyt olisi oiva tilanne käydä haastattelemassa persuja eikä louksuttaa leukoja persut sitä persut tätä ei ne ymmärrä mitään jne.

      • realismia.

        Kuinka monen ihmisen luulet vaivautuvan jonnekkin sokoksen nurkille värjöttelemään sen vuoksi, että siellä saattaa nähdä persun?


    • kysyn?

      Vaivautuko isokin määrä vassareitten tilaisuuksiin?

      • realismia.

        Ei. Kepu voittaa vaalit kun muut puolueet nukkuvat.


      • työteläitä!
        realismia. kirjoitti:

        Ei. Kepu voittaa vaalit kun muut puolueet nukkuvat.

        Ei perussuomalaiset nuku, siitähän oli tv,ssäkin. Eniten ovat jalkautuneet ja puheita pitäneet. Eduskunnassakin eniten aloitteita tehneet! Kemijärvellä myös ovat olleet ja vastailleet kysymyksiin.


      • onko?
        työteläitä! kirjoitti:

        Ei perussuomalaiset nuku, siitähän oli tv,ssäkin. Eniten ovat jalkautuneet ja puheita pitäneet. Eduskunnassakin eniten aloitteita tehneet! Kemijärvellä myös ovat olleet ja vastailleet kysymyksiin.

        Jos Soini ja Mäntylä ovat käyneet Kemijärvellä, niin tarkoittaako se sitä, että paikalliset persut ovat olleet jossakin esillä? Ainakaan itse en ole nähnyt yhtään. Lukion paneelissa taisi olla kuitenkin yksi edustamassa.


      • nähty on!!!!!!
        onko? kirjoitti:

        Jos Soini ja Mäntylä ovat käyneet Kemijärvellä, niin tarkoittaako se sitä, että paikalliset persut ovat olleet jossakin esillä? Ainakaan itse en ole nähnyt yhtään. Lukion paneelissa taisi olla kuitenkin yksi edustamassa.

        menehän maanantaina koikkalaisen eteen vastauksia saamaan äläkä istu autossa seuraamassa


      • 19.58
        nähty on!!!!!! kirjoitti:

        menehän maanantaina koikkalaisen eteen vastauksia saamaan äläkä istu autossa seuraamassa

        Monenko aikaan?


      • s-marketilla
        19.58 kirjoitti:

        Monenko aikaan?

        Tänään sokoksen takapihalla klo 11-


    • hehheh

      heeeheheee ei niillä ole pihaa mihin kokoontua ei ole enää e-liikettä ei valintataloa vain siwanpiha heeheheeeee

    • ulkopaikkakuntalaine

      Minun ääni menee ps 29 nuorta voimaa!

    • ????????????????????

      mistä niitä persuja bongaa? sitä tässä on ihmetelty kun ei tietoja saa mistään, Ylitalo Antero, Jokiniemi Matti, Kalliokoski Tuomas olisi hyvä tietää heidän ajatusmaailmaa varsinkin kun ovat nuoria nämä kaksi. mitä mieltä tuulivoimasta, terveyspalveluista, kemijärven kehittämisestä jne?

      • ps 36

        Ylätalo Antero, on oikea nimi.
        Opintopaikoista on yritetty kertoa mielipiteitä, mutta ongelmana on Lapin Kansa lehti, joka ei julkaise kirjoituksia. Siis se on tuossa >

        LAKKAUTETAANKO KEMIJÄRVEN AMMATTIOPISTO

        Opetusministeri Jukka Gustafsson SDP on päättänyt uudistaa Suomalaisen koulutusverkoston.
        Jos opetusministerin mielipuolinen hanke toteutuu, on syytä pelätä että myös Kemijärven Ammattiopisto joutuu kokemaan Opetusministeri Jukka Gustafssonin epäonnistumisen tehtävässään.
        Koska SDP on menettämässä viimeisetkin kannattajansa Lapissa, haluavat he viimeisinä tekoinaan määritellä kuka ja missä voi suorittaa ammattiopintoja, SDP:n ohjelman mukaa niitä ei voi kohta Lapissa suorittaa.

        Samaan aikaan kun Pohjois-Suomessa on havaittavissa joillakin aloilla työvoimapulaa esim. kaivoksilla, tekee SDP käsittämättömän karhunpalveluksen Pohjois-Suomelle, lapsiperheet jotka ovat muuttaneet etelästä pohjoiseen, ja ne lapsiperheet jotka jo asuvat täällä, joutuvat lähettämään nuoret etelään, ammattiopintoja opiskelemaan jos Gustafssonin johtama uudistus toteutuu.

        Määrärahat oppisopimuskoulutukseen ja työvoimapoliittiseen koulutukseen tulevat vähenemään kun Gustafssonin ideoima uudistusohjelma otetaan käyttöön.
        On selvää, että Kemijärven Ammattioppilaitos on suuri häviäjä näiden uudistusten jälkeen. Lapin ammatillinenkoulutus sekä ammattikorkeakoulutus tulee voimaan pahoin Gustafssonin uudistuksen jälkeen.

        Jo nyt joutuvat lapset ja nuoret käyttämään liian paljon aikaa koulumatkoihin, kun kouluja on jo lakkautettu Lapin jokaisessa kunnassa. Tässäkin asiassa on Kemijärvellä siirrytty koulujen lakkautusten teille, toivoen että säästöjä saadaan. Millainen on kertynyt säästö Kemijärvellä?

        SDP luoma uudistus, pakottaa nuoret vasten omaa tahtoaan, muuttamaan opintojen perässä toisille paikkakunnille, saadakseen ammatillista koulutusta. Gustafssonin uudistus pakkosiirtää nuoret etelä kasvukeskuksiin ja on tapahduttava ihme että nuoret saadaan palaamaan kotikuntiin. Jos nuoret eivät sopeudu etelän kasvukeskuksiin, alkaa nuorten henkinen pahoinvointi ja syrjäytyminen lisääntymään ja sen kalliin hinnan joutuu nuoret itse maksamaan.
        Kyseinen SDP:n uudistus ei missään tapauksessa ole sopusoinnussa hallituksen puheiden kanssa, jossa koko maa pyritään pitämään asuttuna.

        SDP laskelmien mukaan, merkittävimmät supistustarpeen ovat juuri Itä- ja Pohjois- Suomessa sekä Pohjanmaalla. Tarkemmat supistustarpeet saadaan julkisuuteen vaalien jälkeen.

        On kiistatta osoitettu että nykyinen hallitus on epäonnistunut EU politiikassaan, ja tästä johtuen nykyhallitus, SDP johdolla, tekee samanlaisen takinkäännön kuin EU:n takauspolitiikassa ja lupauksen olla korottamatta arvonlisäveroa, luvaten kaikille alle 25v työttömille ja alle 30v vasta valmistuneille työttömille, työ tai koulutuspaikan tai muun aktiivitoimenpiteen kolmen kuukauden kuluessa.

        Kemijärven Perussuomalaiset kannattavat koulutus- ja yhteiskuntatakuuta kunhan se ei tarkoita sitä, että koulutuspaikat siirtyvät etelä-suomeen ja pohjoissuomen nuoret joutuvat muuttamaan eteläsuomen kasvukeskuksiin saadakseen heille välttämättömiä koulutusmahdollisuuksia.

        Kemijärven Perussuomalaiset vaativat että Kemijärven ammattiopiston tarjoamat koulutusmahdollisuudet on pidettävä jatkossakin Kemijärvellä.

        Antero Ylätalo
        Kemijärven Perussuomalaiset


      • The Finn
        ps 36 kirjoitti:

        Ylätalo Antero, on oikea nimi.
        Opintopaikoista on yritetty kertoa mielipiteitä, mutta ongelmana on Lapin Kansa lehti, joka ei julkaise kirjoituksia. Siis se on tuossa >

        LAKKAUTETAANKO KEMIJÄRVEN AMMATTIOPISTO

        Opetusministeri Jukka Gustafsson SDP on päättänyt uudistaa Suomalaisen koulutusverkoston.
        Jos opetusministerin mielipuolinen hanke toteutuu, on syytä pelätä että myös Kemijärven Ammattiopisto joutuu kokemaan Opetusministeri Jukka Gustafssonin epäonnistumisen tehtävässään.
        Koska SDP on menettämässä viimeisetkin kannattajansa Lapissa, haluavat he viimeisinä tekoinaan määritellä kuka ja missä voi suorittaa ammattiopintoja, SDP:n ohjelman mukaa niitä ei voi kohta Lapissa suorittaa.

        Samaan aikaan kun Pohjois-Suomessa on havaittavissa joillakin aloilla työvoimapulaa esim. kaivoksilla, tekee SDP käsittämättömän karhunpalveluksen Pohjois-Suomelle, lapsiperheet jotka ovat muuttaneet etelästä pohjoiseen, ja ne lapsiperheet jotka jo asuvat täällä, joutuvat lähettämään nuoret etelään, ammattiopintoja opiskelemaan jos Gustafssonin johtama uudistus toteutuu.

        Määrärahat oppisopimuskoulutukseen ja työvoimapoliittiseen koulutukseen tulevat vähenemään kun Gustafssonin ideoima uudistusohjelma otetaan käyttöön.
        On selvää, että Kemijärven Ammattioppilaitos on suuri häviäjä näiden uudistusten jälkeen. Lapin ammatillinenkoulutus sekä ammattikorkeakoulutus tulee voimaan pahoin Gustafssonin uudistuksen jälkeen.

        Jo nyt joutuvat lapset ja nuoret käyttämään liian paljon aikaa koulumatkoihin, kun kouluja on jo lakkautettu Lapin jokaisessa kunnassa. Tässäkin asiassa on Kemijärvellä siirrytty koulujen lakkautusten teille, toivoen että säästöjä saadaan. Millainen on kertynyt säästö Kemijärvellä?

        SDP luoma uudistus, pakottaa nuoret vasten omaa tahtoaan, muuttamaan opintojen perässä toisille paikkakunnille, saadakseen ammatillista koulutusta. Gustafssonin uudistus pakkosiirtää nuoret etelä kasvukeskuksiin ja on tapahduttava ihme että nuoret saadaan palaamaan kotikuntiin. Jos nuoret eivät sopeudu etelän kasvukeskuksiin, alkaa nuorten henkinen pahoinvointi ja syrjäytyminen lisääntymään ja sen kalliin hinnan joutuu nuoret itse maksamaan.
        Kyseinen SDP:n uudistus ei missään tapauksessa ole sopusoinnussa hallituksen puheiden kanssa, jossa koko maa pyritään pitämään asuttuna.

        SDP laskelmien mukaan, merkittävimmät supistustarpeen ovat juuri Itä- ja Pohjois- Suomessa sekä Pohjanmaalla. Tarkemmat supistustarpeet saadaan julkisuuteen vaalien jälkeen.

        On kiistatta osoitettu että nykyinen hallitus on epäonnistunut EU politiikassaan, ja tästä johtuen nykyhallitus, SDP johdolla, tekee samanlaisen takinkäännön kuin EU:n takauspolitiikassa ja lupauksen olla korottamatta arvonlisäveroa, luvaten kaikille alle 25v työttömille ja alle 30v vasta valmistuneille työttömille, työ tai koulutuspaikan tai muun aktiivitoimenpiteen kolmen kuukauden kuluessa.

        Kemijärven Perussuomalaiset kannattavat koulutus- ja yhteiskuntatakuuta kunhan se ei tarkoita sitä, että koulutuspaikat siirtyvät etelä-suomeen ja pohjoissuomen nuoret joutuvat muuttamaan eteläsuomen kasvukeskuksiin saadakseen heille välttämättömiä koulutusmahdollisuuksia.

        Kemijärven Perussuomalaiset vaativat että Kemijärven ammattiopiston tarjoamat koulutusmahdollisuudet on pidettävä jatkossakin Kemijärvellä.

        Antero Ylätalo
        Kemijärven Perussuomalaiset

        Voi minua pössiä, miten minulta meni ohi Ylätalon kirjoitus.


    • Vastauksia!!!!!!!!!!

      VASTAKKAA NYT HELVE---TI jos äänen haluatte!!!!!!!!! tai muuten se menee vassareille!!!!!

      • hys hys

        Ole hiljaa etteivät herää.


    • T.Kalliokoski

      Terve

      Vastataan nyt kun kysytään eli Tuulivoimaa minä en oikein pysty kannattamaan koska pilaavat maiseman, pitävät ääntä ja niiden hyötysuhde ei ole kovin kummoinen (20%) sen lisäsi tappavat lintuja. On muita parempiakin tapoja tehdä energiaa. Kemijärven vaikein ongelma on työpaikat josta riippuu meidän tulevaisuus hyvin pitkälti. Jos pystymme tarjoamaan työpaikkoja niin ihmiset tulee kyllä ja olisi mahdollisuus hidastaa muuttotappiota. Yritystuet, painopisteenä pienet yritykset ja täällä valmiina olevat yritykset toimii paremmin kuin mega-hankkeet, Venäläiset ajaa nykyisin ohi tästä ja mielestäni heille pitäisi pystyä tarjoamaan asioita, muutenkin molemminpuolinen kaupankäynti heidän kanssaan voisi olla asioita jossa ei vielä ole kaikkea tehty. Kunta-uudistuksessa pelkään sitä että päätöksenteko keskittyy liikaa ja Kansalaisten vaikutusmahdollisuudet omaan elin-alueeseen heikkenee, Terveyspalvelut pitäisi pystyä turvaamaan muilla tavoilla, esim.terveyskeskusten yhteistyöllä. Perheille kodinhoitajat takaisin, tämä toimi ennen hyvin ennalta ehkäisee lapsiperheiden väsymistä. ja sitten vielä koulutuksesta Meillä on nyt hyvä lukio ja Ammatti-koulullakin linjoja ihan kivasti, jonkinlainen markkinointi voisi olla paikallaan että saadaan jatkossakin pidettyä Ammatti-koululla mahdollisimman monta linjaa käynnissä. onhan se kumma jos niistä ruvetaan tinkimään eikä voitaisi edes lapsiamme kouluttaa.

      • lapinverkkolehti

      • mene kepuihin
        lapinverkkolehti kirjoitti:

        Hieno kirjoitus, johon toivoisi lisää jatkoa, jotta loputkin 99,999% äänestäjistä tietäisi mielipiteesi.

        Jotta kirjoitus saisi hieman lisää lukijoita, niin olkoon se muiden mainosten seassa .. :)

        http://lapinverkkolehti.fi/palsta/viewtopic.php?f=36&t=165#p211

        mitä kepulainen urputtaa persujen asioihin kun on niitä kepulaisten omasissakin tekemistä aivan nokko!Joko tuomiot on luettu??????????


      • lapinverkkolehti
        mene kepuihin kirjoitti:

        mitä kepulainen urputtaa persujen asioihin kun on niitä kepulaisten omasissakin tekemistä aivan nokko!Joko tuomiot on luettu??????????

        En ole minkään puolueen jäsen.

        Kyllä tämänkin palstan ja muidenkin ehdokkaiden tekemien kirjoituksien perusteella voi muodostaa mielipiteen siitä, ketä kannattaa äänestää ja ketä ei. Jokaisesta puolueesta löytyy varmasti hyviä ehdokkaita, mutta valitettavasti myös niitä vähemmän hyviä.


    • Jee, nro 29

      Saat äänen! Nro 29. Tulihan sieltä tietoa jota kaivattiin! Olehan enempi esillä, varsinkin nuorille!

    • Ei persuille!

      No! Se ainakin nyt persuista tiedetään, että kannattavat työpaikkakiusaamista, joten heitä ei kannata äänestää!

      • ?

        Noin outo kommentti vaatii perustelut.


    • £££££

      Kepuleitten asiathan on solmussa jopa ykköspaikoissa ja yrittävät muittenkin asioihin sotkeutua ja sekoilla.

      Ei onnistu!
      Siivokkaa vain sitä omaa pesää joka on kuralla ja oikeudenkäyntejä riittää!

    • hovinarreiksi sopii

      Persuthan on hauskoja mutta ko kuntiin tarvitaan päättäjiksi semmosia jokka osaa kunta-asioita hoitaa. Klouvnien areenat on aivan toisaalla ! No Sirkus-Finlantia tulloo kesällä taas . Rynnäkkää Persut sinne oikein joukolla.

    • uusiksi !

      Hah haa miten naurettavaa noin huono muisti! Tämän hetkinen valtuusto on oiva näyttö sirkuspöllöistä. Selaileppa näitä sivuja taaksepäin! Jospa se muisti palaisi! Seuraava valtuusto ei voi mitenkään olla pöljempi olivat siellä ketkä tahansa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      239
      3706
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2264
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe