volvo850 93 2.4 10v. Vaihdoin lämppärin moottorin.

Ihmeissä

joo eli vaihdoin sisäilman puhaltimen moottorin se rupesi toimimaan oikein mutta ilmeni samalla vika. eli auto ei lähde käymään vaikka startti pyörii ja kone vapisee. olen ajanu autolla ilman sitä moottoria mutta vaihdon yhteydessä lakkasi toimimasta. olen ymmälläni. kokemuksia? koska loogisesti sen ei pitäisi olla yhteydessä mihkään tekniikkaan joka kuuluu moottoriin.

18

160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • volvo_puranen
    • ihmeissä

      unohdin kengän irroittaa. kipinä hukassa.pumppu hurisee startti pyörii. puola ja jakaja kunnossa.

      • ihmeissä

        ps onko ennen puolaa jotain releentapaista mikä voisi hajota. Moottorinohjaus juttu vai mikä se oli?


      • ihmeisä
        ihmeissä kirjoitti:

        ps onko ennen puolaa jotain releentapaista mikä voisi hajota. Moottorinohjaus juttu vai mikä se oli?

        voiko tota lämppärin moottorin vaihtaminen virat päällä auheuttaa jtn vikaa sin sytytys boksii?


    • ihmeissä

      unohdin vielä sen että kaveri taisi ehkä haistaa sähkön käryn. Että varmaan jokin palanut oikkarissa. en tiedä . Kyseisen ohjeen lukasin. mutta en usko että olisi mikään noista kun tosiaan lämppärin koneen vaihdon yhteydessä teki tenät. Auto Raumalla ja aina mun autois jtn vikaa kun Raumoo mennööö!!

    • volvo_puranen

      Kuulles oletko tarkistanut että se kipinä tulee sinne tulpalle eli ajoituslampulla sen tietää tai ottaa tulpanhatun irti ja laittaa sen tulpan siihen ja starttaa tuleeko kipinä ,Jos ei kipinöi on virtapuolellaa vika.Sulakeet ja muut jutut olet varmaakin sekannut,Kuulkes se sytysboxi menee siinä kun toisesta autosta otetaan sitä vuirtaa niillä kaapeleillaa.Miksi tälläistä' sattuu se on niin pieniu vaivaa se akun- kenhgan irroitus kun se kuuluu noihin perusasioihin jotka pitää tietää.Näkemättä auto ja tietamättä mikä siellä on mennyt en voi enenpää opastaa,Siinä linkissä on sen puolan ja muitten juttujen testaaminen.

    • volvo_puranen
    • volvo_puranen
    • ihmeissä

      Joo olen Tsekant sulakkeet. joo o se selvä juttu et kenkä pitää irroittaa mutta jäi... en omista 2 kyseistä kojetta. mut puola näytti jtn 0.5 ohmii. eiks sen pitäs tos mallis ol suurempi?

      • ihmeissä

        En tiedä missä se pistoke on mihi koodilaite liitetään...


    • volvo_puranen

      Tuota katso toi video ja eikos siellä konehuoneesa kaikki laitteen sen vikakoodien luentaa ole.
      http://www.youtube.com/watch?v=W4_JmLLb-cA


      Tuosta puolasta viellä ensiokäämi varmaakin 0.5-1,5 kilo-ohmia ja toisiokäämi 6-7 kilo-ohmia,Tuleeko sinne puolalle se virta kun laitat virranpäälle ne miinus ja plus navassa se akun jännite on ,vaiko puuttuu tyystin.Ja jos siihen yhteen viestiin laittaa kaiiki jutut helpompi katsoa ja vastailla.Moro

      • okei2

        katson asian kun pääsen autoon käsiksi.


    • volvo_puranen

      Kuinka tämän asian kävi,onko auto jo kunnossa.

    • volvotaastulille

      Lainataanpas ketjua: Volvo 850 vm. 94 2.4 litrainen 10-venttiilikone, automaattivaihteisto, ajettu 225000km, ei yhtäkkiä starttaa.

      Ollut viime viikot vähällä ajolla, kaupassa käyty ja sen sellaista. Viimeksi käytin kun siirsin perjantaina (tänään maanantai) autoa parkkipaikalla kymmenisen metriä.

      Nyt ongelma: Auto ei käynnisty. Bensapumppu käynnistyy, startti pyörii, mutta ei meinaakaan käynnistyä. Toimi täydellisesti vielä perjantaina. Tässä välissä kelit pyörineet nollan molemmin puolin, ja auto joutui viikonloppuna aikamoisen lumikasan alle joka nyt on sulanut.

      Bensaa ja muitakin nesteitä riittää, kaikki huollot on tehty ajallaan, ainut että tulppien ja ilmansuodattimen vaihdosta on jo turhan pitkä aika. Öljynvaihdon aika olisi tässä alkukeväästä.

      Yritin vielä käynnistää iskemällä kaasun puoleenväliin ja pitämällä starttia pidempään pohjassa, ei auttanut. Pistin nyt auton laturiin ja tutkin illempana tilannetta uusiksi.

    • volvotaastulille

      Niin ja 98-bensaa olen uskollisesti pitänyt tankissa, mutta edellinen omistaja ilmeisesti käytti 95-litkua. Autonhan hankin vasta loppuvuodesta.

    • volvotaastulille

      Yritin tässä illalla pitkää starttia parin tunnin latailun jälkeen, nyt havaittavissa oli että vähän lupaili kun piti starttia tulilla kauan, sellainen tasainen "pom-pom-pom" kuului vaimeasti kun vissiin kuitenkin antoi kipinää. Pitää huomenna katsoa pitkällä latauksella ja vielä pidemmällä startilla. Jos ei kuitenkaan pitkällä startilla lähde, niin mikä neuvoksi? Starttisumua ilmanottoon, räjähtääkö koko potta?

    • volvo_puranen

      Kuules kuinka se kone starttaa eli käykö kuin tulpaton mopo jolloin kysessä on se liimaventtiili eli ventiilit on auki ja kone ei käynnisty .Auttaa startilla vain pakotetaan kone käyntiin akussa pitää olla potkua .Tai sitten ilmaottoaukkoon sitä start pilottia .Ilmaputsari pois ja sitä rataa muttaa varovasti ja toinen starttaa ja toinen annostelee pilottia.
      Mutta oletko lukennut tämän linkin ja sekannut kone saa bensaa ja tulpassa on voimakas ja säännölinen kipinä,Ja lopuksi kone saa ilmaa..Kyllä noissa Volvoissa kannattaa ajaa 98 bensalla ettei noita liimaventiileja esiinny ja sekä hyvät öljyt aina koneessa.Muttaa tuoss linkki lue se ja kerro mitä on tehty ja tarkistettu..
      http://www.volvolandia.com/areena/index.php?topic=349.0

    • volvotaastulille

      Kiitos Puranen, oikeassa olit. Iskin laturiin, mutta latasin liian vähän aikaa eikä startissa ollut tarpeeksi potkua pitkälle startille. Annoin sitten olla useita tunteja latauksessa, ja sitten vedin tosi pitkän startin, niin kyllähän se lähti. Pitää vain antaa startata kauan!

      Pitää nyt varoa sellaista, että siirrän autoa vain pari metriä pihalla eli käytän moottoria sellaiset 10sek. Pitäisi myöst varmaan joskus yrittää antaa autolle kunnolla kierroksia, että karstat palaa pois. Automaattilaatikolla pyörii koko ajan siellä 2000-4000 kierroksella.

      Jospa tässä nyt tulpat ja öljyt vaihtaisi lähiaikoina, ei pitäisi olla vaikea homma tuo tulpanvaihto. Menisi ehkä polttoaineenkulutus kuriin. Ja kaasujousetkin takaluukusta saisi vaihtaa. Meinaa olla tyyristä tämä autoilu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe