Vasemmisto liian pirstoutunut

J.K.P.

Miksi ei Vasemmistolaiset puolueet voisi yhdistää voimansa? Miksi täytyy olla monta mitättömän pientä vasuripuoluetta suurta työläisen riistäjää Kokoomusta vastaan? Jos vasemmisto kykenisi yhdistämään voimansa ts. kokoamaan rivinsä, olisi kenties jotakin toivoa päästä asioihin vaikuttamaankin.

27

207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eno elmeri

      Täytyyhän niitä johtajan- ja hallituspaikkoja riittää mahdollisimman monelle!

      Ja Marxia ja Leniniäkin pitää saada tulkita niin monella eri tavalla! Parta-Kallekin oli jo 1800-luvulla niin viksu tietämään miten asiat pitää 2000-luvulla hoitaa että.

      Mahtaakohan mikään muu puolue Suomessa nojata aatteellisen taustansa ja uskonkappaleensa niin kauas jo menneeseen aikaan kuin kommunistit? Ei ole ihme, että kannatus jää vaaleissa kuin vaaleissa prosentinalle puoleen prosenttiin äänestäneistä.

      Tulkaa nyt komut jo pois sieltä 1800-luvun maakuopista ja liittykää vaikka vasemmistoliittoon!

      • kjhfghhj

        pois pakkoruotsi


      • pölkoiu

        pois pakkoruotsi


    • Punavanki

      eno elmeri idealismi on vanhin joka pitää absoluuttisesta totuudesta kiinni että
      yläilmoissa kolakärryillä ajava haara keihäs ukkoa on pelättävä ja kun ukon
      luokse kuoltuamme menemme ja kun olemme oleet vallanpitäjille nöyriö meidät
      otetäävasta seireenien soittaessa harppua tätä on saarnattu yli tuhat-vuotta
      eno se on varmasti niin että jos maailman rauha säilyy yhteikunta järestelmät
      muuttuvat ja kehittyvat ,Mutta mitä pitemmälle yhteikunta järjetelmät kehottyvät
      sitä hitaammin seurava harpaus tapahtuu eno oletko takinkäätäjä vai muuten
      vähän filosohvia lukenut ;marx oli ensimmäinen tiedemies joka antoi yhteikunta
      rakenteelle kasvot kun idealistit pimittivät herran pelolla ihmiskuntaa.VASURIT
      ovat asettuneet herojen kanssa samaan veneesen soutajiksi kansalle jää perkku
      jättee

      • kaiku.

        pois pakkoruotsi njuhgf


    • Koroljov

      "Miksi ei Vasemmistolaiset puolueet voisi yhdistää voimansa?"

      Ainakin kaikkien sotaliitto Natoa vastustavien, hyviä suomalais-venäläisiä suhteita kannattavien voimien pitäisi Suomessa pikimmiten yhdistyä.

      • Haluaako Koroljohvi tänne todella venäläisen yltiökapitalismin? Sehän se seuraa noita kommunismin kokeiluita, näköjään. Minulle se ei kelpaa.


      • Koroljov
        Työeläkeläinen kirjoitti:

        Haluaako Koroljohvi tänne todella venäläisen yltiökapitalismin? Sehän se seuraa noita kommunismin kokeiluita, näköjään. Minulle se ei kelpaa.

        Toisin kuin Euroopan unionin byrokraattiluokalla ja länsimaita hallitsevalla ylikansallisella talouseliitillä, ei venäläisillä ole tarvetta muokata suomalaista yhteiskuntaa oman mallinsa mukaiseksi. Quod licet Iovi, non licet bovi. Se on venäläisten nykyperiaate kaikissa kansainvälisissä asioissa. Venäjä uskoo, että jokaisen valtion on parasta - ja että joka maalla on oikeus - löytää omia kansallisia etujaan parhaiten vastaava taloudelinen ja poliittinen järjestelmä. Länsimainen malli ei ole universaali eikä sitä saa pakottaa väkisin muulle maailmalle.

        Kuten Neuvostoliitolle, Venäjälle riittää ystävällismielinen, luottamuksellisia suhteita itänaapuriinsa ylläpitävä Suomi, joka pysyy erossa Venäjää vastaan suunnatuista sota- ja hyökkäysliitoista. Jos Suomi vain on Venäjälle luotettava kumppani, on Venäjä Suomelle aina suuri asiakas.


      • Suomen STP

        STP, SKP, KTP, Vasenryhmä.
        Tältä pohjalta se pitäisi muodostaa. Yhdistynyt puolue saisi lentävän lähdön kun olisi heti kaksi istuvaa edustajaa. Se vaikuttaa äänestäjillä olevaan odotukseen tulevasta menestyksestä, hyvin oleellinen asia. Eihän Mustajärvi ja Yrttiaho kuulu linjansa puolesta Vasemmistoliittoon millään muotoa. Todella hienoa työtä nähty molemmilta. Vasemmistoliitosta tulisi luonnollisesti kohtalainen määrä tyytymättömiä ihmisiä tähän uuteen systeemiin.

        Ehdotan samalla erästä asiaa, joka on hyvin tärkeä tulevan kansansuosion kannalta. Ilman hyväksyntää kansan parissa puolue ei pääse vaikuttamaan asioihin.

        Uuden puolueen nimi olisi Suomen SekaTalousPuolue, lyhenteenä SSP tai STP tai ehkä mieluimmin Suomen STP.

        Kommunismi ja marxilaisuus jätettäisiin puolueen nimen tasolla pois käytöstä. Sosialismi (tai vasemmistokaan) taas ei sano enää kenellekään mitään, kun sekin sana on ryvetetty lukemattomissa linjansa hukanneissa puolueissa.

        Puhdasoppisia kommunisteja on koko maassa vain kourallinen, ja toisaalta koko käsite on tahraantunut historian aikana niin monissa vaiheissa, että sellaisella puolueella ei ole nousua näköpiirissä jonka nimessä tuo sana esiintyy. Suhtautuminen kommunismi-sanaan elää omaa elämäänsä, eikä tämä asia tule miksikään muuttumaan. Käytännössä kukaan valtaväestössä ei edes tiedä kommunismin aatteellista sisältöä; nämä pienet puolueet torjutaan mielikuvan perusteella tuon sanan takia. Toinen vääriä mielikuvia antava asia on punainen lippu/väri. Uuden puolueen alusta lähtien pitäisi ryhtyä käyttämään jotakin aivan muuta tunnusta ja väriä. Tämä uudelleen ajateltu värimaailma olisi myös yhdistävä tekijä fuusiopuolueessa, koska tässä syntyisi nyt jotakin oikeasti uutta.

        Kommunismi olisi osa puolueen "aatteellista työkalupakkia", joka koostuisi tietysti monenlaisesta muustakin yhteiskuntaosaamisesta ja sivistyksestä. Keskeistä olisi inhimillinen näkökulma ja kaikkia hyödyttävään talouskehitykseen pyrkiminen. EU:sta erottaisiin ja valtion yritystoiminta luotaisiin uudelleen. Turvallisuuspolitiikassa tavoitetila olisi puolueettomuus ja hyvät idänsuhteet, kuitenkin karsittuna menneiden aikojen sinisilmäisyydestä. Käytännössä kaikki tämän päivän kommunistit hyväksyvät rinnalla myös yksityisen taloudellisen toiminnan, kunhan se pidetään kohtuullisissa rajoissa. Tavoitellaan siis merkittävää painopisteen muutosta kohti valtiollista omistusta, mutta juuri kukaan ei kuvittele tai halua että mentäisiin perille asti puhtaaseen kommunismiin. Käsite "sekatalous" kuvannee paljon paremmin sitä mielikuvaa, joka monella on mielessä tavoiteltavasta yhteiskunnasta. Sekataloudessa on nimittäin rajaton määrä erilaisia toteuttamisen asteita. Sekatalous voi olla hyvinkin vahvasti valtiopainotteinen, mutta se on silti sekatalous. Kommunismin käsite antaa tässä mielessä väärän kuvan niistä ajatuksista, joita pyritään toteuttamaan, ja samalla tuo leimaantunut sana karkottaa äänestäjiä.

        Ihmisten hyvinvointia ja oikeudenmukaisuuttahan tässä lopulta ajetaan. Kysymys on siis suurista linjoista ison mittakaavan asioissa, massiivisen riiston lopettamisesta. Ei silloin ole tarkoituksenmukaista säikyttää jokaista pienyrittäjää käyttämällä käsitettä, jonka sisältöä nykypäivän ihmiset eivät ymmärrä ja monet suorastaan pelkäävät.

        Pienpuolueiden vaalikeskusteluissa on ihan häikäissyt se yhteiskuntatalouden osaaminen, mitä "kommunistisilta" pienpuoleilta löytyy. Lainausmerkeissä, koska esiintymisistä on kuvastunut laaja-alainen ajattelu ja yhteiskunnan monimuotoisuuden hyväksyminen kohtuuden rajoissa. Eniten on harmittanut tuon osaamisen hukkaanmeno hajallaan olemisen ja vanhoihin mielikuviin leimaantumisen takia.

        Elämme uutta aikaa. Tämän talouskriisin jälkeen entiseen ei ole paluuta, vaan monessa mielessä asioita on ajateltava uudelta pohjalta. Monet aatteet on läpikäyty ihmiskunnan historiassa; liian pitkälle menneet vasemmistolaiset ja liian pitkälle menneet oikeistolaiset. En halua vahingoittaa aatteellisuutta, vaan päinvastoin toivon vahvan vastavoiman syntymistä. Näen kuitenkin, että sitä ei tule syntymään, ellei kansansuosion esteeksi muodostuneista vanhentuneista mielikuvista hankkiuduta eroon.


      • Historiaan olis aihe

        Niinpä niin... Kun vain muistasitte, että joskus koko vasemmisto ajoi Suomen liittymistä Varsovanliittoon yms. Neukkulajohtoiseen toimintaan. Se kun ei kuulemma olisi vaarantanut itsenäisyyttä, vaan olisi ollut pelkästään rauhan ja ystävyyden asialla.

        Nyt kun tuo kommunismi on kaatunut omaan mahdottomuuteensa ja valheeseensa, niin nyt vastustetaan liittymistä Natoon, koska se muka vaarantaa itsenäisyyden.

        Koettakaas nyt vihdoin päättää mitä haluatte!


      • Komu-Pekka
        Koroljov kirjoitti:

        Toisin kuin Euroopan unionin byrokraattiluokalla ja länsimaita hallitsevalla ylikansallisella talouseliitillä, ei venäläisillä ole tarvetta muokata suomalaista yhteiskuntaa oman mallinsa mukaiseksi. Quod licet Iovi, non licet bovi. Se on venäläisten nykyperiaate kaikissa kansainvälisissä asioissa. Venäjä uskoo, että jokaisen valtion on parasta - ja että joka maalla on oikeus - löytää omia kansallisia etujaan parhaiten vastaava taloudelinen ja poliittinen järjestelmä. Länsimainen malli ei ole universaali eikä sitä saa pakottaa väkisin muulle maailmalle.

        Kuten Neuvostoliitolle, Venäjälle riittää ystävällismielinen, luottamuksellisia suhteita itänaapuriinsa ylläpitävä Suomi, joka pysyy erossa Venäjää vastaan suunnatuista sota- ja hyökkäysliitoista. Jos Suomi vain on Venäjälle luotettava kumppani, on Venäjä Suomelle aina suuri asiakas.

        Se nyt vaan on niin, että suomalaiset eivät halua suur-Venäjää pönkittävään Euraasian unioniin samaan seurakuntaan Valko-Venäjän ja Kazakstanin kaltaisten "demokratioiden" joukkoon. Suomi nyt kuitenkin sattuu kuulumaan Eurooppaan. Normaalit, luottamukselliset idänsuhteet piisaavat.

        Parasta Suomelle olisi ero EU:sta ja kuuluminen ETA-alueeseen, tyyliin Norja ja Sveitsi, sekä sotilaallinen liittoutumattomuus.


      • Komu-Pekka
        Koroljov kirjoitti:

        Toisin kuin Euroopan unionin byrokraattiluokalla ja länsimaita hallitsevalla ylikansallisella talouseliitillä, ei venäläisillä ole tarvetta muokata suomalaista yhteiskuntaa oman mallinsa mukaiseksi. Quod licet Iovi, non licet bovi. Se on venäläisten nykyperiaate kaikissa kansainvälisissä asioissa. Venäjä uskoo, että jokaisen valtion on parasta - ja että joka maalla on oikeus - löytää omia kansallisia etujaan parhaiten vastaava taloudelinen ja poliittinen järjestelmä. Länsimainen malli ei ole universaali eikä sitä saa pakottaa väkisin muulle maailmalle.

        Kuten Neuvostoliitolle, Venäjälle riittää ystävällismielinen, luottamuksellisia suhteita itänaapuriinsa ylläpitävä Suomi, joka pysyy erossa Venäjää vastaan suunnatuista sota- ja hyökkäysliitoista. Jos Suomi vain on Venäjälle luotettava kumppani, on Venäjä Suomelle aina suuri asiakas.

        Se nyt vaan on niin, että suomalaiset eivät halua mukaan suur-Venäjän valta-asemaa pönkittävään Euraasian unioniin Valko-Venäjän ja Kazakstanin kaltaisten "demokratioiden" kanssa. Suomi nyt kuitenkin sattuu kuulumaan Eurooppaan ja länsimaisen kulttuurin piiriin. Normaaleista, hyvistä naapuruussuhteista totta kai on pidettävä kiinni. Se on Suomenkin etu.

        Parasta Suomelle olisi ero EU:sta ja kuuluminen ETA-alueeseen, tyyliin Norja ja Sveitsi. Sekä sotilaallinen liittoutumattomuus.


      • STP- mitä tarkoittaa
        Suomen STP kirjoitti:

        STP, SKP, KTP, Vasenryhmä.
        Tältä pohjalta se pitäisi muodostaa. Yhdistynyt puolue saisi lentävän lähdön kun olisi heti kaksi istuvaa edustajaa. Se vaikuttaa äänestäjillä olevaan odotukseen tulevasta menestyksestä, hyvin oleellinen asia. Eihän Mustajärvi ja Yrttiaho kuulu linjansa puolesta Vasemmistoliittoon millään muotoa. Todella hienoa työtä nähty molemmilta. Vasemmistoliitosta tulisi luonnollisesti kohtalainen määrä tyytymättömiä ihmisiä tähän uuteen systeemiin.

        Ehdotan samalla erästä asiaa, joka on hyvin tärkeä tulevan kansansuosion kannalta. Ilman hyväksyntää kansan parissa puolue ei pääse vaikuttamaan asioihin.

        Uuden puolueen nimi olisi Suomen SekaTalousPuolue, lyhenteenä SSP tai STP tai ehkä mieluimmin Suomen STP.

        Kommunismi ja marxilaisuus jätettäisiin puolueen nimen tasolla pois käytöstä. Sosialismi (tai vasemmistokaan) taas ei sano enää kenellekään mitään, kun sekin sana on ryvetetty lukemattomissa linjansa hukanneissa puolueissa.

        Puhdasoppisia kommunisteja on koko maassa vain kourallinen, ja toisaalta koko käsite on tahraantunut historian aikana niin monissa vaiheissa, että sellaisella puolueella ei ole nousua näköpiirissä jonka nimessä tuo sana esiintyy. Suhtautuminen kommunismi-sanaan elää omaa elämäänsä, eikä tämä asia tule miksikään muuttumaan. Käytännössä kukaan valtaväestössä ei edes tiedä kommunismin aatteellista sisältöä; nämä pienet puolueet torjutaan mielikuvan perusteella tuon sanan takia. Toinen vääriä mielikuvia antava asia on punainen lippu/väri. Uuden puolueen alusta lähtien pitäisi ryhtyä käyttämään jotakin aivan muuta tunnusta ja väriä. Tämä uudelleen ajateltu värimaailma olisi myös yhdistävä tekijä fuusiopuolueessa, koska tässä syntyisi nyt jotakin oikeasti uutta.

        Kommunismi olisi osa puolueen "aatteellista työkalupakkia", joka koostuisi tietysti monenlaisesta muustakin yhteiskuntaosaamisesta ja sivistyksestä. Keskeistä olisi inhimillinen näkökulma ja kaikkia hyödyttävään talouskehitykseen pyrkiminen. EU:sta erottaisiin ja valtion yritystoiminta luotaisiin uudelleen. Turvallisuuspolitiikassa tavoitetila olisi puolueettomuus ja hyvät idänsuhteet, kuitenkin karsittuna menneiden aikojen sinisilmäisyydestä. Käytännössä kaikki tämän päivän kommunistit hyväksyvät rinnalla myös yksityisen taloudellisen toiminnan, kunhan se pidetään kohtuullisissa rajoissa. Tavoitellaan siis merkittävää painopisteen muutosta kohti valtiollista omistusta, mutta juuri kukaan ei kuvittele tai halua että mentäisiin perille asti puhtaaseen kommunismiin. Käsite "sekatalous" kuvannee paljon paremmin sitä mielikuvaa, joka monella on mielessä tavoiteltavasta yhteiskunnasta. Sekataloudessa on nimittäin rajaton määrä erilaisia toteuttamisen asteita. Sekatalous voi olla hyvinkin vahvasti valtiopainotteinen, mutta se on silti sekatalous. Kommunismin käsite antaa tässä mielessä väärän kuvan niistä ajatuksista, joita pyritään toteuttamaan, ja samalla tuo leimaantunut sana karkottaa äänestäjiä.

        Ihmisten hyvinvointia ja oikeudenmukaisuuttahan tässä lopulta ajetaan. Kysymys on siis suurista linjoista ison mittakaavan asioissa, massiivisen riiston lopettamisesta. Ei silloin ole tarkoituksenmukaista säikyttää jokaista pienyrittäjää käyttämällä käsitettä, jonka sisältöä nykypäivän ihmiset eivät ymmärrä ja monet suorastaan pelkäävät.

        Pienpuolueiden vaalikeskusteluissa on ihan häikäissyt se yhteiskuntatalouden osaaminen, mitä "kommunistisilta" pienpuoleilta löytyy. Lainausmerkeissä, koska esiintymisistä on kuvastunut laaja-alainen ajattelu ja yhteiskunnan monimuotoisuuden hyväksyminen kohtuuden rajoissa. Eniten on harmittanut tuon osaamisen hukkaanmeno hajallaan olemisen ja vanhoihin mielikuviin leimaantumisen takia.

        Elämme uutta aikaa. Tämän talouskriisin jälkeen entiseen ei ole paluuta, vaan monessa mielessä asioita on ajateltava uudelta pohjalta. Monet aatteet on läpikäyty ihmiskunnan historiassa; liian pitkälle menneet vasemmistolaiset ja liian pitkälle menneet oikeistolaiset. En halua vahingoittaa aatteellisuutta, vaan päinvastoin toivon vahvan vastavoiman syntymistä. Näen kuitenkin, että sitä ei tule syntymään, ellei kansansuosion esteeksi muodostuneista vanhentuneista mielikuvista hankkiuduta eroon.

        mahdollisesti "Start Tripping, Please"?


      • nosto ylös
        Suomen STP kirjoitti:

        STP, SKP, KTP, Vasenryhmä.
        Tältä pohjalta se pitäisi muodostaa. Yhdistynyt puolue saisi lentävän lähdön kun olisi heti kaksi istuvaa edustajaa. Se vaikuttaa äänestäjillä olevaan odotukseen tulevasta menestyksestä, hyvin oleellinen asia. Eihän Mustajärvi ja Yrttiaho kuulu linjansa puolesta Vasemmistoliittoon millään muotoa. Todella hienoa työtä nähty molemmilta. Vasemmistoliitosta tulisi luonnollisesti kohtalainen määrä tyytymättömiä ihmisiä tähän uuteen systeemiin.

        Ehdotan samalla erästä asiaa, joka on hyvin tärkeä tulevan kansansuosion kannalta. Ilman hyväksyntää kansan parissa puolue ei pääse vaikuttamaan asioihin.

        Uuden puolueen nimi olisi Suomen SekaTalousPuolue, lyhenteenä SSP tai STP tai ehkä mieluimmin Suomen STP.

        Kommunismi ja marxilaisuus jätettäisiin puolueen nimen tasolla pois käytöstä. Sosialismi (tai vasemmistokaan) taas ei sano enää kenellekään mitään, kun sekin sana on ryvetetty lukemattomissa linjansa hukanneissa puolueissa.

        Puhdasoppisia kommunisteja on koko maassa vain kourallinen, ja toisaalta koko käsite on tahraantunut historian aikana niin monissa vaiheissa, että sellaisella puolueella ei ole nousua näköpiirissä jonka nimessä tuo sana esiintyy. Suhtautuminen kommunismi-sanaan elää omaa elämäänsä, eikä tämä asia tule miksikään muuttumaan. Käytännössä kukaan valtaväestössä ei edes tiedä kommunismin aatteellista sisältöä; nämä pienet puolueet torjutaan mielikuvan perusteella tuon sanan takia. Toinen vääriä mielikuvia antava asia on punainen lippu/väri. Uuden puolueen alusta lähtien pitäisi ryhtyä käyttämään jotakin aivan muuta tunnusta ja väriä. Tämä uudelleen ajateltu värimaailma olisi myös yhdistävä tekijä fuusiopuolueessa, koska tässä syntyisi nyt jotakin oikeasti uutta.

        Kommunismi olisi osa puolueen "aatteellista työkalupakkia", joka koostuisi tietysti monenlaisesta muustakin yhteiskuntaosaamisesta ja sivistyksestä. Keskeistä olisi inhimillinen näkökulma ja kaikkia hyödyttävään talouskehitykseen pyrkiminen. EU:sta erottaisiin ja valtion yritystoiminta luotaisiin uudelleen. Turvallisuuspolitiikassa tavoitetila olisi puolueettomuus ja hyvät idänsuhteet, kuitenkin karsittuna menneiden aikojen sinisilmäisyydestä. Käytännössä kaikki tämän päivän kommunistit hyväksyvät rinnalla myös yksityisen taloudellisen toiminnan, kunhan se pidetään kohtuullisissa rajoissa. Tavoitellaan siis merkittävää painopisteen muutosta kohti valtiollista omistusta, mutta juuri kukaan ei kuvittele tai halua että mentäisiin perille asti puhtaaseen kommunismiin. Käsite "sekatalous" kuvannee paljon paremmin sitä mielikuvaa, joka monella on mielessä tavoiteltavasta yhteiskunnasta. Sekataloudessa on nimittäin rajaton määrä erilaisia toteuttamisen asteita. Sekatalous voi olla hyvinkin vahvasti valtiopainotteinen, mutta se on silti sekatalous. Kommunismin käsite antaa tässä mielessä väärän kuvan niistä ajatuksista, joita pyritään toteuttamaan, ja samalla tuo leimaantunut sana karkottaa äänestäjiä.

        Ihmisten hyvinvointia ja oikeudenmukaisuuttahan tässä lopulta ajetaan. Kysymys on siis suurista linjoista ison mittakaavan asioissa, massiivisen riiston lopettamisesta. Ei silloin ole tarkoituksenmukaista säikyttää jokaista pienyrittäjää käyttämällä käsitettä, jonka sisältöä nykypäivän ihmiset eivät ymmärrä ja monet suorastaan pelkäävät.

        Pienpuolueiden vaalikeskusteluissa on ihan häikäissyt se yhteiskuntatalouden osaaminen, mitä "kommunistisilta" pienpuoleilta löytyy. Lainausmerkeissä, koska esiintymisistä on kuvastunut laaja-alainen ajattelu ja yhteiskunnan monimuotoisuuden hyväksyminen kohtuuden rajoissa. Eniten on harmittanut tuon osaamisen hukkaanmeno hajallaan olemisen ja vanhoihin mielikuviin leimaantumisen takia.

        Elämme uutta aikaa. Tämän talouskriisin jälkeen entiseen ei ole paluuta, vaan monessa mielessä asioita on ajateltava uudelta pohjalta. Monet aatteet on läpikäyty ihmiskunnan historiassa; liian pitkälle menneet vasemmistolaiset ja liian pitkälle menneet oikeistolaiset. En halua vahingoittaa aatteellisuutta, vaan päinvastoin toivon vahvan vastavoiman syntymistä. Näen kuitenkin, että sitä ei tule syntymään, ellei kansansuosion esteeksi muodostuneista vanhentuneista mielikuvista hankkiuduta eroon.

        http://harritkiiskinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/171228-kommunismin-arvomaailmalla-aani-kokoomukselle


    • Tod. ideologia

      Vasemmistoliittolaiset voisivat yhdistyä ja ottaa demari Juhana Vartiaisen keulakuvakseen.

    • yhdistymällä voimaa
    • Jippii hyvin meni

      Eräs kokoomuslainen sanoi 1970-luvun alkupuolella, että kaikkien kunnon suomalaisten pitäisi liittyä komukoihin. Näin saataisiin se maanpetoksellinen toiminta mädätetyksi sisältä päin.

      Hyvin me olemme onnistuneet!

      • onnistuttu on

        Totta puhut, nyt on kokoomus kuin läpimätä omena.


    • Ihmetys

      hopo lapset ette ymmärrä mihin olemme menossa.nykyiset puolueet vievät meitä harhaan.isämme puollustivat ja rakensivat teille yhteiskunnan.te ette osaa kun räkyttää menneestä ajasta.......

    • "Mahtaakohan mikään muu puolue Suomessa nojata aatteellisen taustansa ja uskonkappaleensa niin kauas jo menneeseen aikaan kuin kommunistit?"

      Mahtaa ja monetkin.
      Kommunistien aatteellinen tausta on 1.800 luvulta. Marx, Engels ja monet muut kehittivät kansantaloustiedettä, materialistista filosofiaa ja materialistista historiankäsitystä sekä myös näkemyksiä sosialismista.
      Todellinen kapitalismikritiikki lähti tuolloin liikkeelle. Varhaisempaa aikaa sanotaan utopistisosialistien kaudeksi.

      Porvarillinen maailmankatsomus lähti liikkeelle 1.500 - 1.600 luvuilla kapitalismin kehityksen mukana. Perusperiaatteiltaan se on sama nykyaikanakin.
      Sen perusdogmi on kapitalistit ikuisesti yhteiskunnan johtavana luokkana. 1.600 luvulla oli jo Englannissa ja Hollannissa selkeästi muodostumassa kapitalistinen valtio pääoman omistuksen herruuteen perustuvine lakeineen ja maailmankuvineen.
      Tuotannon teknologiset muodot ovat kehittyneet. Kapitalismin perusperiaatteet ovat samoja kuin silloin ja joita nykyinen porvaristo toistaa.
      1.700 luvulla oli jo olemassa selkeät kapitalismin ideologiset näkemykset ja ne ovat samat, joita porvarilliset puolueet toistavat.

      Kommunistien olisi todella yhdistyttävä. Monen puolueen jako on surkea. Sosialismin teoriaa ei tarvitse hävetä. Käytäntö on ryvettynyt siinä kuin porvarilliset liikkeissä. Kapitalismi on finanssipääoman vallan korkeassa muodossa ja mätänemistilassa. Sosialismin tunnusta on pikemminkin nostettava. Ei ole mitään estettä keskustella sen sisällöstä siirtymäkautena.
      Oikeistopersuilla on kaikilla poliittisilla palstoilla valtava kampanja kommunisteja ja sosialismia vastaan. Rähjätkööt. He eivät pitkälle pompi rasismin ja kansainvälisyyden vastaisuuden avulla.

      • "Kapitalismi on finanssipääoman vallan korkeassa muodossa ja mätänemistilassa."

        Missähän maassa on tätä kapitalismia puhtaana?
        Niin, ei taida olla missään vaan kaikki maat, jotka eivät yritä rakentaa sosialismia, ovatkin sekatalousmaita.

        Voisitko mainita edes yhden sosialismia rakantavan tai rakantaneen valtion, jossa työläisen hyvinvointi olisi ollut edes sekatalousmaan Suomen työläisten hyvinvoinnin tasolla?

        Mitä tämä paljon mainostettu yhteiskuntakehityksen yleisnero marx mahtoi kertoa sekatalousjärjestelmästä?
        Niin, ei tainnut sanoa mitään. Marxin mukaan kapitalismia olisi pitänyt seurata sosialismi ja sekataloudesta ei sanottu mitään - ei edes porvarivetoisesta sekataloudesta.
        Koska neukkula ei ollut ainakaan kapitalistinen valtio niin silloin sen pitää olla jotakin, jota on tullut kapitalismin jälkeen.
        Jos neukkula, maon Kiina, pol potin Kambotsa ja DDR oli sitä, mitä marxin mukaan piti tuleman kapitalismin jälkeen, niin kannattaako sitten kapitalismista luopua?
        Jos kyseiset maat eivät olleet sitä, mitä marxin mukaan piti tuleman kapitalismin jälkeen, niin silloin marx meni pahasti metsään yhteiskuntakehitysoppinsa kanssa.

        Hyvää vuoden jatkoa.

        ....................


    • gmo

      Marxilaisesti suuntautuneiden pitäisi voida aloittaa keskustelut yhteisestä toiminnasta.
      Sen ei tarvitse heti alussa merkitä puolueiden yhdistämistä.
      Enemmän on yhteistä kuin erottavaa.

    • aivat

      Vasemmisto todella pirstoutunut.
      SDP voidaan pitää vasemmistolaisena vain sen takia, että sen peruskannatuksen juuret ovat ammattiyhdistysliikkeessä. SDP voi odottaa jollain tavoin tukevan oikeiston rynnistyksessä ammattiliittojen toimintaoikeuksien kaventamiseksi. Talouspolitiikassa se kulkee kapitalistiluokan mukana täysin rinnoin.
      Vasemmistoliitto syntyi niiden voimien toimesta jotka halusivat sanoutua irti marxilaisuudesta. Vasemmistoliiton voidaan arvioida olevan pari piirua demareita vasemmalla. Keväällä on noussut nuorten vasemmistolaisten keskuudessa tiettyä anti-imperialistista henkeä. Mutta kestääkö se!

      Kumpikaan puolue ei voi yhtyä keskenään.

      Kommunistit, 3 puoluetta, ovat kaikkein yhtenäisin ryhmä. Niillä on selvät sosialistiset ohjelmat. Näiden keskuudessa jatkuva hajanaisuus on suora lahja porvaristolle ja este laajemmalle vasemmistovoimien yhteisvoimien kokoamiselle.
      Kommunistien tulee katkaista hajanaisuuden jatkumo. Nopeasti. Mitä kauemmin vitkutellaan sitä enemmän vasemmiston hajanaisuus myös jatkuu.

      Mikään ei estä kommunistien, vasurien ja demareiden keskusteluja ja liittoutumista yhteisissä tavoitteissa. Liittoon sopii myös porvaripuolueita mm. natoa vastustavassa asiassa.

      Ajankohtaisin tehtävä on kommunistien toiminta- ja järjestöyhtenäisyyden saavuttaminen. Rohkea askel eteenpäin ja joukkojen toimintaan suuntautuvat tunnukset rakentavat samalla työväenluokan yhtenäisyyttä.
      Kommunistien on aika lopettaa pilkkujen viilaamiset ja tarttua tekoihin. Ensimmäinen askel on jatkuvan neuvottelukosketuksen luominen. Siitä se lähtee eikä pääty ennen voimien yhdistymistä.
      Meitä yhdistää Marx, Engels, Lenin ja sadat muut työväenluokan maailmankatsomuksen kehittäjät. Ehkä joukkoon sopii myös Thomas Piketty vaikka ei tunnustakaan itseään marxilaiseksi mutta johtopäätöksillään tukee täysin Pääomassa esitettyjä keskeisiä näkemyksiä.

    • tront

      "Meitä yhdistää Marx, Engels, Lenin ja sadat muut työväenluokan maailmankatsomuksen kehittäjät. Ehkä joukkoon sopii myös Thomas Piketty vaikka ei tunnustakaan itseään marxilaiseksi mutta johtopäätöksillään tukee täysin Pääomassa esitettyjä keskeisiä näkemyksiä. "

      Totta.
      Ensisijaista on kommunistien rivien kokoaminen. Itse olemme soppamme keittäneet. Meidän se on myös selvitettävä. Omien rivien kokoaminen ei estä työväen yhtenäisyyden laajempaa hakemista. Päinvastoin. Se kuuluu asiaan yhtä lailla kuin jokapäiväinen leipä. Toiminta joukkojärjestöissä on yhteisen toimintakyvyn hakemista. Se ei katoa kommunistien hajanaisuuden tai yhtenäisyyden kaudellakaan.

    • uitu tarpeeksi

      Vasemmisto on hajallaan. Demarit oikealla laidalla ovat lähes täysin porvarillinen puolue eli karannut juuriltaan.
      Kommunistien kannalta oma yhtenäisyys on asialistalla numero yksi. Ei voi puhua vasemmiston ja työväenluokan yhtenäisyydestä jos itse jatkamme eriseuraisuutta.

      STP:n johtohenkilöiden tulisi välittömästi aloittaa yhteydenpito KTP ja SKP tovereiden kanssa eikä luovuttaa ilman edistysaskelia. Eurovaaliliitto oli hyvä askel. Ei kai jätetä siihen!
      Pitää lopettaa sellainen ajattelu, miten meidän puolue menestyisi. Pitää ajatella kommunistien politiikan menestymisen puolesta.

    • fspe

      Demarien peruskannatus on ammattiyhdistysliikkeessä. Tämä on toistaiseksi pitänyt heidät tessien puoltajina. Tätä ansiota ei sovi väheksyä.
      Jos ay-liike kuihtuisi, mikä järjestö hoitaisi valtaisan työehtojen noudattamisen kirjon! Ei mikään. Se olisi vapaata kapitalismia. Yksilöt kävisivät oikeutta työsopimuksista, mikäli lompsa kestäisi.
      Ammatillinen järjestäytyminen oin tärkeä ja sen puolesta tulee ponnistella.

    • kallis asia

      Heti kun kommnunistit alkavat edetä yhteisyyden asiassa, uutiskynnys ylittyy.
      Vaikka kannatukset ja toiminta ovat pientä, marxilaisuuden ideologinen voima ymmärretään porvariston ylätasolla. Kapuloiden heitto rattaisiin alkaa.

      Suurinta huomiota yhteisyyshanke saavuttaa työväestön ja sivistyneistön keskuudessa. Myönteisessä mielessä.
      Kukaan ei voi estää neuvottelujen ja keskustelujen aloittamista ilman ennakkoehtoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5339
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3447
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1572
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      193
      1484
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1003
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      779
    Aihe