Vuodeosaston akuuttihoito loppuu !

Uusi Oulu

Haukiputaan terveysaseman vuodeosaston akuuttihoito loppuu vuodenvaihteessa. Kaikki Haukiputaalaiset lyhytaikaista hoitoa vaativat siirretään/ohjataan Oulun kaupunginsairaalaan.

Osastolla tullaan hoitamaan jatkossa kaikkia Uuden Oulun pitkäaikaisia hoivapotilaita.

Tämä on kaupunginjohtajan esitys, joka käytiin esittelemässä tänään (15.11. klo 15.00) henkilökunnalle.

Kumma kun menossa tälläinen läpi ilman kummempia keskusteluja? Jotain säästöjä kai tällä haetaan. Työntekijöistä saa nykyiset sairaanhoitajat valmistua ajeleen Oulun kaupunginsairaalaan ja perushoitajia tilalle. Mitähän omaisetkin tykkää?

17

1577

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hanuristahan tämä,

      mutta on nyt sitä sanelupolitiikkaa, jota Oulu tulee harjottamaan ja tämä on vasta alkua. Mitähän kaikkea vielä eteen tuleekaan!?

    • Katsotaan ensin....

      Ei alkaa ajattelemaan negatiivisesti, onha siellä päättämässä Roivainenkin, ei yksin oululaiset, kyllä hän hoitää asiat. Hyvä esimerkki miten hän järjesti liittymänkin," änkyräkommarit & sossut". Annetaan vaan työrauha.

    • 16+14

      Oulun kaupunginsairaala on geriatrinen sairaala. Kaupunki hoidatuttaa nuoremmat myös tk-vuodeosastotason hoidolla pärjäävät potilaat erikoissairaanhoidossa. Uuden Oulun vuodeosastohoitoa tarvitsevat potilaat eivät tule kaupunginsairaalaan mahtumaan. Nämä siis hoidetaan joko OYS:ssa tai yksityisten kuntoutussairaaloiden osastoilla. Haukiputaalaiset mummotkin voivat päätyä Lappiin hoidettaviksi.

      • Yksityinen?

        Johan tuo OSKS on ollut kaupungin omistama pitkän tovin.


    • hoitajattar

      Onkohan nyt joku ymmärtänyt kaiken ihan väärin, ymmärtämykseni mukaan Haukiputaan terveyskeskuksen vuodeosasto tulee olemaan pelkästään sitä varten mihin se aikoinaan on tarkoitettu eli akuuttipotilaiden hoitoyksikkö.
      Toisaalta tietysti on hyvä kun Haukiputaalla äänestys prosentti jäi 58% oishan se ollutkin jos Haukiputaalaiset ois käyneet esim. 75% äänestämässä omiaan niin me saneltaskin se mitä palveluita tuotettas ja missä, vaan ei älynneet puttaalaiset onneksi äänestää.

    • Nimim. muualta töitä

      Hoitajattar hyvä! Näinhän koko vuodeosastojen henkilökuntakin luuli koko vuoden, että akuuttipainotteiseksi osastoksi muututaan vuoden vaihteen jälkeen, mutta eilinen muutti kaiken. Koko osasto muuttuu pitkäaikaishoitoa tarjoavaksi hoivatyyppiseksi/pitkäaikaisosastoksi, jolloin esim. sairaanhoitajien työpanosta ei niinkään paljoa tarvita. Eli täysin päinvastaiseksi menee koko osaston henki mitä henkilökunnalla on ollut tiedossaan tai paremminkin luulossaan tämän vuoden ajan.

    • Asiat muuttuu...

      Miten se nyt menikään:"Nokitaan rusinat pullasta tai kuoritaan kerma päältä" eli näin ne liitoskunnissa asiat menee, suurin ja kaunein päättää ja muut nuolee näppejään.

    • Mitä seurauksia?

      Olisko kellään tarkempia tietoja? Onko esitys jossain luettavissa? Ilmeisesti menossa lautakuntaan -->hallitukseen päätettäväksi!? vai onko tämä vain jonkun johtajan päätös?

      Hoitajien kyllä kannattaisi ottaa yhteyttä ammattiliittojen edustajiin, kun näinki isosta muutoksesta kysymys. Käsittääkseni hoitajia on kahdella osastolla jotain 50 hlöä ja toinen puolisko on just akuutti. Niissä ilmeisesti iso osa koulutettuja sairaanhoitajia, joitten tarve vähenee, jos muuttuu kaikki hoivapaikoiksi.

      Suoja-aika on vakituisilla tietty se 5v, mutta työt voi olla koko Uuden Oulun alueella. Monille työpaikan vaihos voi olla yhtä kuin lopputili.

      Kuka kävi asian kertomassa ?

      • Mä vaan ilmottelen.

        Eiköhän asia mene kaupunginvaltuuston päätettäväksi joulukuussa. Asiaa selvittämässä ollut Oulun kaupungin terveyspalvelujen palvelujohtaja T.Tähtinen ja vt.palvelupäälikkö U-M. Kipinä.
        Säästöjä ollaan hakemassa ambulanssikyydityksistä eli saattohoito meiningillä mennään, kun potilaatkin kuulema pärjäävät vähemmällä henkilökunnalla.


    • laskin, että..

      Jos hoitotajien tarve putoaa hoivalla 0.8 --> 0.6, niin jos puolet oli akuutilla, se tarkoittaa 25 hoitajien määrästä Haukiputaalla 25% saa lähtä, eli 6,25 - nimenomaan sairaanhoitajia.

      Eli väihintään 6:lle sairaanhoitajalle tulee lähöt. Ensin tietty ei-vakinaiset.

    • Niimpä niin,

      sieltä puun takkaa saattaa tulla vielä ihan mitä vaan. Höyryäjät lähtivät sutta pakkoon, mutta taitaa tulla karhu vastaan heitäkin.

      • kohtuus kaikessa

        Nöyrimmästi huomautan, että Ouluun siirrettyjä työntekijöitä on jo aika liuta, että sillä asialla perustelu ei oikein johda mihinkään yhden ammattikunnan kyseessä ollen. Muistaakseni Haukiputaan vuodeosasto ei ole kovin kauan hoitanut akuutteja, vaan alunperin oli pitkäaikaispotilaita varten rakennettu. Ja sitten, onko mahdollista että Oulussa on eri alojen erikoislääkäreitä, joten sikäli täsmällisempää hoitoa tulee saamaan kuin täällä yleislääketieteen erikoislääkäreiltä. Korjatkaa jos olen väärässä.


    • Uusi Oulu

      Oulun Seudun Kuntoutussairaala Oy on siis kaupungin omistama osakeyhtiö. Oy muotoisen yrityksen tarkoituksena on tuottaa omistajilleen rahaa eli voittoa. Hoitotoimenpiteitä arvioidaan silloin taloudellisin perustein.

      Ammattitaidostakin on kuulunut soraääniä --> Sihteeri-merkonomihoitaja suorittaa hoitotehtäviä ja apulaiset, työllistetyt ja opiskelijat hoitavat suuren osan töistä.
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/8873426
      Työilmapiiri vaikuttaa tulehtuneelta. En haluaisi joutua sinne sydänleikkaukseni jälkeen.

      Puttaalla seuraus on se, että käytävillä, varastoissa ja vessoissa makuutetaan muoreja vaan kauemmin. Kuten osastonlääkäri kertoi, ylipaikoilla hoidetaan jo nyt ja Rokua-konsernin pitkäaikaiset eivat millään mahdu !

      Rakennusmiehille hyvää se, että tarvitaan isompi ruumishuone.

    • Hauki ui nyt Oulussa

      Uuden Oulun tuulia. Tätähän me halusimme! Alueen terveyspalveluja katsotaan kokonaisuutena, ei sitä, että Haukiputaalla saa jotakin tiettyä palvelua, kuten ennen (akuuttihoitopaikat). Tätä ne kuntaliitokset merkitsevät käytännössä, luulisi olleen tiedossa.

      • aion soitella

        Eipä tajunneet 25 typerystä, vaikka yritettiin rautalangastakin vääntää ennen päätöstä. No, vastatkoon nyt sitten.


    • vm vm

      Mielummin Ouluun hoitoa saamaan kuin puttaan homekasarmiin epäpätevän hemkilöstön hoidettavaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      99
      1863
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1410
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1307
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      84
      1263
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1114
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      455
      939
    7. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      913
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      47
      908
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      842
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      826
    Aihe