Mäntylän koulun kuntoraportti salattiin!

Kuka vastuussa?

Mäntylän koulurakannuksessa tehtiin kuntotarkastus jo viime keväänä ja raportti on päivätty 30.6.2012. Raportin loppuyhteenvedossa rakennus todettiin käyttökelvottomaksi, koska se on homeessa lähes kauttaaltaan. Alapohjan ryömintätilassa kasvaa runsaasti näkyvää hometta, josta oli valokuvia kuntoraportissa. Lisäksi korvausilma tulee osittain täysin homeisesta ryömintätilasta. Merkkisavutestin valokuvat kertovat karua kieltään tästä.

Koko kuntotarkastus ja erityisesti sen tulokset salattiin oppilaiden vanhemmilta ja koulutyö aloitettiin normaalisti syksyllä. Sanottiin, että jotain pikku häikkää on ja se korjaantuu kun laitetaan muutama ilmanpuhdistin luokkiin... Ilmanpuhdistimista ei ole minkäänlaista hyötyä, koska lattianraoista tulee koko ajan homeista ilmaa lisää sisälle!

Kuka tästä salaamisesta hyötyi ja mitä hän luuli hyötyvänsä?

21

540

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaupunki vastuuseen

      Kaupungin tekninen johtaja sanoi viime valtuuston kokouksessa, että Mäntylän koulussa oli vain muutama huonekalu, joissa oli hometta!! Huonekalut puhdistettiin ja sen jälkeen ei ole ollut mitään ongelmaa. Heh,heh. Uskokoon kuka haluaa.

      • Törkeää salailua

        Minkä niminen on henkilö, joka on noin sanonut?

        Alapohjan tuulensuojalevyssä kasvaa hometta ihan valtoimenaan ja tästä tilasta vedetään homeilmaa suoraan sisälle luokkahuoneisiin!

        Se on eri asia kuin "muutama homeinen huonekalu".


      • Tutkintapyyntö?
        Törkeää salailua kirjoitti:

        Minkä niminen on henkilö, joka on noin sanonut?

        Alapohjan tuulensuojalevyssä kasvaa hometta ihan valtoimenaan ja tästä tilasta vedetään homeilmaa suoraan sisälle luokkahuoneisiin!

        Se on eri asia kuin "muutama homeinen huonekalu".

        Onko tutkimuspyyntö poliisille ainoa keino selvittää, mitä siellä on tapahtunut kun kukaan ei ota vastuuta?


      • Väistötilat homeessa

      • Linkki Lasse

    • Kiinnostaa tietää

      Tiesivätkö opettajat tai edes reksi asiasta, vai säilyikö salassa heiltäkin?

      • Kaikilta salattiin!!

        Mäntylän opettajat vannovat, etteivät tienneet nykyisestä tilanteesta eli asia salattiin heiltäkin ja heidät laitettiin työskentelemään homeeseen valheiden ja salailun turvin.


    • JHo

      Kyllä opettajille pidettiin syksyllä tiedotustilaisuus asiasta kaunistellen, käsittääkseni. Ei käyttökelvotonta tilaa voi parantaa ilmanputsareilla.
      Mikä oudointa niin lasten huoltajia ei asiasta informoitu. Koko raportti kuulema huikeaa luettavaa. Itse en ole pumaskaa vielä nähnyt. Nyt hoidetaan lastemme asia kuntoon ts. väliaikaiseen ratkaisuun ja mietitään sitten kuka pakoilee/siirtää vastuuta.

      Tekninen lautakunta

      § 378

      03.10.2012



      MÄNTYLÄN KOULUN SISÄILMASTOSELVITYS



      58/220/2011



      TEKLA § 378

      Oheismateriaali:

      Mäntylän koulu, asiantuntijalausunto 30.6.2012

      Rakennusinsinööri Simo Sopanen Rakennuspalvelu Expert Oy:stä on tilakeskuksen toimeksiannosta tutkinut Mäntylän koulun rakenteita ja taloteknisiä järjestelmiä mahdollisten sisäilmasto-ongelmien selvittämiseksi. Syitä havaittuihin lieviin hajuhaittoihin on selvitettyrakenteista otetuin materiaalinäyttein, ilmanvaihdon mittauksilla, lämpökamerakuvauksilla, vuotoilmatestauksilla sekä muilla havainnoilla.

      Suurimman riskin käyttäjille aiheuttaa ryömintätilasta alapohjan ja seinien liittymärakenteiden kautta sisäilmaan kulkeutuva epäpuhdas korvausilma. Lisäksi opetustilat ovat alipaineisia, josta saattaa seurata haitallista altistumista mikrobiepäpuhtauksille.

      Koulurakennus on puuelementtirakenteinen ns. viipalekoulu. Rakennusta ei ole alkuaan suunniteltu pitkäaikaiseen käyttöön. Neljänkymmenen käyttövuoden jälkeen rakennus on tullut elinkaarensa päähän. Sähkölämmitteisenä ja ilman lämmöntalteenottoa varustetulla ilmanvaihdolla rakennuksen energiatehokkuus on heikko. Opetustilojen ilmanvaihto ei täytä nykyisiä määräyksiä.

      Selvityksessä esitetään ensitilassa tehtäviksi korjaustoimenpiteiksi:

      Rakennusvaiheiden välisen liikuntasaumaseinän korjaaminen, jossa on todettu mikrobivaurioita ja ilmavuotoa alapohjasta.

      Alapohjan ja seinäelementtien liittymäkohtien sekä putkiläpimenojen tiivistäminen luokkatiloissa sekä liikuntasalissa.

      Lämpökuvauksessa todettujen ilmavuotojen tiivistäminen seinärakenteissa, erityisesti ikkunoiden alapuolisilla alueilla.

      Rikkoutuneiden lattiapäällysteiden paikallinen korjaaminen (mm. liikuntasali, käytävä).

      Järjestää luokkatilojen sisäilman puhdistaminen huonekohtaisilla ilmanpuhdistimilla.

      Mahdollisuuksien mukaan luokkahuoneiden tuloilmamäärän ja laadun parantaminen lämmitettävillä tuloilmaventtiileillä.

      Harkita luokan 7 poistaminen käytöstä tai vähentää sen käyttö hyvin lyhyisiin jaksoihin.

      Peruskorjauksen tai laajojen korjaustöiden tekeminen ja taloteknisten järjestelmien uusiminen ei ole tarkoituksenmukaista tähän rakennukseen.

      Tilakeskus on tehnyt Sanbox Oy:n kanssa EnsiavuksiSisäilmaan-palvelusopimuksen vuokraamalla Mäntylän koululle 10 kpl ilmanpuhdistimia ajalle 9.8.2012 - 8.8.2013. Ilmanpuhdistimien vaikutusta sisäilman laatuun halutaan seurata ennen mahdollisiin muihin esitettyihin korjaustoimenpiteisiin ryhtymistä. Lisäksi tilakeskus odottaa kasvatus- ja opetustoimen kannanottoa länsialueen kouluverkosta.

      (Ilpo Koponen)

      Tj Tekninen lautakunta merkitsee tiedoksi Mäntylän koulun sisäilmastoselvityksen ja hyväksyy tilakeskuksen esityksen seurata ilmanpuhdistimien vaikutusta sisäilmanlaatuun ennen muihin korjaustoimenpiteisiin ryhtymistä.

      Tekla Hyväksyttiin.

      • Salailu jatkuu!

        Minä olen nähnyt raportin, valokuvat valtavista homekasvustoista alapohjarakenteissa ja merkkisavutestissä (ryömintätilaan laitettiin savua) jalkalistojen raoista luokkiin tupruavan savun. Raportti pitäisi laittaa yleiseen jakeluun ja antaa kansalaisten itse arvioida, kuinka järjenvastaisia päätöksiä kaupungissamme tehdään.

        Jokainen omilla aivoillaan ajattele ihminen näkee raportista, ettei tuollainen siirrettävä ilmanpuhdistin voi vaikuttaa asiaan yhtään mitään kun sikahomeisesta ryömintätilasta imetään suurella vauhdilla lisää homeilmaa sisään koko ajan!

        Mitä asian salaajat kuvittelivat hyötyvänsä? Eikö virkamiehillä, joiden palkan me veronmaksajat maksamme, ole lainkaan moraalia tai edes kiinnostusta työtehtäviään kohtaan?


      • Mielenkiintoista!

        Teknisen lautakunnan pöytäkirjassa on lähes sivun mittainen lista välttämättömistä korjaustoimista -Tilakeskus on laittanut kouluun sirrettäviä ilmanpuhdistimia ja tekninen lautakunta hyväksyi tämän briljantin operaation.

        Asiantuntijalausunnossa sanotaan selvästi, että joko välttämättömät korjaustoimet tehdään ennen koulutyön aloittamista TAI sakennus laitetaan käyttökieltoon!


    • Selittelyt kuullaan

      Pääsalaaja Tuija Willberg tulee puolustamaan salaamistaan keskiviikkona Mäntylän koulun vanhempainiltaan. Saa nähdä millaisia perusteluja näemme sille, ettei Lappeenrannan kaupunki lainkaan arvosta lasten ja opettajien terveyttä!

      Todella mielenkiintoista kuulla, että miksi lasten terveys ei merkitse kaupungille pas.kan vertaa.

    • OPETUSTOIMEN JOHTO

      Tiesikö optuspääliköt asiasta? Jos, niin lopputilejä kehiin!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • Kyllä ne tiesivät.

        Eikö se ole opetus- ja kasvatustoimen johtaja tämä Tuija Willberg?

        Hän on ainakin tiennyt koulun käyttökiellosta koko ajan, mutta ei ole välittänyt siitä mitään -laittoi vaan lapset opiskelemaan samaan ilmatilaan satojen neliöiden homekasvustojen kanssa!

        Mutta ei virkamiehille mitään lopareita voi antaa. He saavat tehdä aivan mitä lystäävät.


    • Onko se näin?

      Eikös homealtistumisen saa todettua verikokeella?

    • virkailijoita ?

      Vastuuseen opetustoimen johto, vakavat varoitukst toimista vähintään!!!

      • Jäljet haisevat...

        Eilisessä kokoulsessaan kasvatus- ja opetuslautakunta yhtäkkiä päättikin, että Mäntylän koulun pihalle tuodaan vlittömästi parakit, jos sisäilmatyöryhmä sitä puoltaa!

        Aiemmin ei koulussa ollut mitään vikaa, mutta yllättäen vikaa löytyikin kun vanhemmat saivat kauan salatun raportin käsiinsä...


      • Viran lopetus

        YT tulossa


    • Hyvät veljet sentään

      Kyllä tämä kaupungin touhu on täällä ihan P.rseestä.
      Jokainen muistaa että muutama vuosi titten rempattiin alakylän koulu kovalla rahalla. Mitä siitä jäi???koulu taas ihan paskana ja suljetaan.
      Kuka tästä hyötyi...Ei ainakaan oppilaat.Vaan määrätyty rakennusliikeet vaan nettosivat, kun hyväveli systeemi hankki heille hyvät urakat rempasta..Anna mun kaikki kestää näiden päättäjien kanssa.
      Samoin tulee käymään tuon poliisitalon kanssa. Nyt remontissa ja kestää vielä. Mutta ei olla lähelläkään vuotta 2030 kun rakennus joko puretaan tai uudellen rempataan sisäilma ongelmien vuoksi.
      Jokainen muistaa varmaan kun rakuuna mäellä remontoitiin kovaan rahaan oikeustaloa.Eipä siinä istuttu montaakaan vuotta kun oli pois muuton aika.
      Että tämmösiä typeriä remontteja tässä kaupungissa thedään ja rakennusliikeet nauraa partaansa.

      • Tuijaa ei kiinnosta!

        Vielä pahempaa on tämä salailu ja se, että annetaan lasten opiskella vuosikausia täysin homeisessa koulussa!

        Eikä edes kasvatus- ja opetustoimenjohtajaa kiinnosta pätkääkään!


    • Lappeenranta

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      274
      2903
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1526
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1250
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1187
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1180
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      22
      1058
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe