SkiBike kokemuksia?

Mäkeen polvi kipeänä

Onkos tuollainen oikeasti hauska? Onko kokemuksia vai tilaanko summassa. Ei pääse testaamaan missään..

http://www.menopelimarket.fi/epages/PPO.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/07022007-1568734/Products/"Sledgehammer Carver"

Kiitos tiedoista jo etukäteen;-)

500

5462

    Vastaukset

    • pöossö

      älä osta. noi kapeesuksimalliset ei toimi ja siksi niitä myydään nyt jokapaikassa halvalla kun joku erehty niitä maahantuomaan . testasin vuokatis ja ihan kamalaa . kyl sillä pysty lastenrinnettä alas suoraan tulee mut jos vauhtii niin se kellahtaa ku tökkää kantit vastapuolelta ku sitä ei saa kanttaa ja ottaa polveen ku joudut jalkaa laittaa käänöksis maahan

      • Sledgehammerri

        Kannattaa kokeilla, laji on hauska ja helppo oppia. Tietysti ei kaikille sovi tai on ollut harmitusta kun ei ole heti oppinuit, niin varmasti jollain voi olla sen vuoksi negatiivisiakin kokemuksia. Skibiket on hauskoja, kun joka kerta on jotain opittavaa ja varmasti riittää myös innokkaita ihmisiä tulemaan jutulle - toimii siis myös seuranhankinta tarkoituksessa :D


      • Vuokattiin menossa


      • ozziko

    • Skibiker

      Taitaa pöossö olla testannut vaan jotain mielikuvitus skibikeä. Tuollainen skibike on varmaan parasta mitä laskettelurintama on antanut viime aikoina.

      Sama fiilis kuin tulisi maastopyörällä kovaa alamäkeä alas. Sitten vaan tiukka takarenkaan (tässä tapauksessa suksen) heitto sivulle niin vauhti pysähtyi kuin seinään. Sitten voin vannoa että suu on messingillä.

      Viime vuonna laskin vuokralaitteilla pyhällä ja ylläksellä. Täksi vuodeksi ostin oman (suosittelen ostamaan etujoustolla varustetun, mukavuusaste nousee huomattavasti)

      Ainii pöosso > en tiedä milloin olet vuokatissa testanut mutta ainakaan nykyään ei saa vuokatissa laskea kuin rajatulla aluella ja vuokrattavana siellä ei niitä ole
      nimimerkillä "tänä jouluna skibiken turhaan raahannut"

      Mutta jos et pysty laskemaan normisuksilla tai laudalla niin suosittelen ihmeessä testaamaan, onhan noita vuokrapaikkoja vaikka kuinka.
      Voisin vaikka lyödä satasesta vetoa että laji vie mukanaan.

      • heMetalWorks

        Skibike ohjeet



        Skibike - lajiesittely

        Skibike on polkupyörän rungon pohjalta kehitetty lasketteluväline, jossa etu- ja takapyörän tilalla on luonnollisesti sukset. Osa skibikeista on kiinteärunkoisia ja osa on varustettu etu- että takajousituksella. Skibikeissa on yleensä penkki jossa istutaan ja jalkoja voi pitää jalkatapeilla. Skibike-sukset ovat yleensä leveydeltään n. 10cm ja pituudeltaan 60-100cm.

        Skibikella laskeminen on helppo oppia ja laji on varsin turvallinen. Siksi se sopii myös aloittelijoille tai vaikka vanhemmille harrastajille, jotka pitävät rauhallisemmasta "cruisailusta". Skibikella voi tehdä isoja hyppyjä ja temppuja eli se sopii erinomaisesti myös extreme-henkisille harrastajille.

        Skibikella laskettaessa voi pitää tavallisia talvikenkiä tai esim. vaelluskenkiä, joten jalkoja ei purista eikä kolota samalla tavalla kuin laskettelu- tai lumilautamonoissa. Hississäkin on mukavaa, koska skibikessa istutaan mukavasti - laji siis soveltuu todellisille "penkkiurheilijoille".

        Ne skibike-mallit, joissa on pitkä penkki, mahdollistavat myös perheen pienimpien mukaan ottamisen laskuihin. Tällöin luonnollisesti turvallisuus ja hallittu laskutekniikka ovat ensisijaisen tärkeitä.

        Skibike soveltuu pitkiin rinteisiin, joissa voi rennosti "cruisailla" tai välillä vain istua ja nauttia maisemista. Skibike soveltuu myös Suomen lyhyisiin ja loiviin rinteisiin sen takia, että se tarjoaa enemmän elämyksiä ja laskemisen riemua vähäisellä vauhdilla kuin perinteiset laskettelusukset tai lumilauta.

        Kalliimmat skibike-mallit saa varustettua laadukkailla carving-suksilla, joten niillä voi laskea hallitusti myös jäisillä ja jyrkillä rinteillä.








        Skibike - Usein kysyttyä


        1.Onko skibikella turvallista laskea?
        -> Kyllä. Perustekniikan oppii jo muutamalla laskulla. Kuten muillakin lasketteluvälineillä, myös sikibikella laskeminen saattaa olla itselle tai ympäristölle vaarallista, jos turvallisuussääntöjä ei noudateta. Vauhti täytyy aina suhteuttaa omiin taitoihin ja muut rinteen käyttäjät täytyy ottaa huomioon. Hallitun ja turvallisen laskutekniikan oppiminen skibikella on todella helppoa ja nopeaa. Myöskään hissin käyttö ei ole sen vaikeampaa kuin muilla lasketteluvälineillä.

        2.Miten skibikella mennään hississä?
        -> Ankkurihississä ankkurin voi laittaa skibiken ohjaustangon taakse. Kun hissistä halutaan poistua, ankkuri nostetaan ylös käsillä/peukaloilla auttamalla. Alussa tasapainoa hississä voi hakea laittamalla jalat maahan. Ankkurihisseihin laskijoita suositellaan menemään yksin. Tuolihississä skibike nostetaan kädellä tuolin viereen, jonka jälkeen turvakaari lukitsee skibiken nousun ajaksi tai skibikea kannatellaan kädellä turvakaaren päällä. Tuolihissiä käytettäessä pitää muistaa karkuremmi. Hissistä poistuttaessa turvakaari avataan, skibike asetetaan maahan ja noustaan skibiken päälle. Varsin yksinkertaista.

        3.Miten skibikella jarrutetaan?
        -> Samalla tavalla kuin laskettelusuksilla; käännä skibiken painopistettä sivulle ja suorita suksien reunoilla leikkaava käännös tai anna skibiken perän liukua. Hätäjarrutus onnistuu myös laittamalla jalat maahan.

        4.Onko skibikella laskeminen raskasta?
        -> Laskeminen on fyysisesti kevyempää kuin laskettelusuksilla tai lumilaudalla laskeminen - ja tästä johtuen useimmille nautinnollisempaa ja hauskempaa. Koska olet istuma-asennossa, jaloille ja polville tulee vähemmän rasitusta ja väsymystä, vaikka laskisit pitkiä rinteitä. Hississäkään ei väsy, kun voi istua mukavasti penkillä.

        5.Minkälaisissa rinteissä skibikella voi laskea?
        -> Perusmallit sopivat aloittelijoille ja keskijyrkkiin/loiviin rinteisiin. Kalliimmat mallit, jotka on varustettu laadukkailla carving-suksilla, soveltuvat myös jäisille ja jyrkille rinteille. Mikään ei estä skibikella laskemista vaikka lähiseudun pikkumäessä yhdessä pulkkailijoiden tai "stiigailijoiden" kanssa.

        6.Onko skibike painava? Kuinka nuori pystyy laskemaan sillä?
        -> Skibike-mallit painavat 10kg molemmin puolin. Runko painaa suurin piirtein saman kuin alumiiniset maastopyörän rungot. Skibike laskemisen voi aloittaa kun jalat ylettyvät maahan ja on riittävästi taitoa oppia hallittu ja turvallinen laskutekniikka. Nuorimmat laskijat kyllä pääsevät mukaan isän tai äidin kanssa, koska osassa skibikeissa on pitkä penkki mihin mahtuu helposti aikuinen ja yksi lapsi. Millään muulla lasketteluvälineellä lasta ei voi ottaa mukaan samalla tavalla kuin skibiken avulla.

        7.Miten skibiken kuljetus onnistuu autossa?
        -> Skibikesta saa helposti irti pikaliittimellä kiinnitetyn etu- ja/tai takasuksen. Tällöin skibike menee helposti henkilöauton takakonttiin. Farmariautossa skibikeja pystyy kuljettamaan useampia. Skibiken voi laittaa kiinni myös auton kattotelineeseen, pyöränkuljetustelineeseen tai leveän suksiboxin sisälle.

        Sledgehammer SH3 on jokamiehen skibike, minkä ominaisuudet eivät varmasti lopu kesken.


    • skibiker

      AIniin, kannattaa katsoa ja fiilistellä vaikka youtubessa jos haluaa nähdä skibikelaskemista.

      Hakusanaksi vain skibiking niin alkaa tulemaan, alla nyt yksi esimerkki.

      http://youtu.be/mT6pDvkmtFM

      Parasta Skibikessä vielä on sen kääntämisen ja kanttaamisen helppous, painopistettä kuin siirtää sivulle niin fiilis on kuin MotoGB kuskilla konsanaan.
      Polvi melkein maassa ja kantti puree (ja se myös puree).

      No kattele muutamia videoita niin ymmärrät :)

    • skibikerman
    • lontte

      nonni nyt testattu syötteellä kaikkia härveleitä. Skibikellä jos tykkää pötkötellä ja istua penkissä eikä oikeen muuta niin mukavin. Snowscoot jos tykkää carvailla, kääntyillä ja ajaa vaikka streettiä. Snowmoto paras jos olet esmes ylipainoinen tai tykkäät ajaa esimerkiski moposkootterilla koska fiilis oli ihan sama, sopii myös hyvin vanhemmalle naisväellä. Mettäreiteillä ja maastopyörän kaltaista offariajelussa snowscootti oli ylivoimainen, sukset kelluttivat ja hallinta helppoa, skibiken etusuksi sukelsi hangen alle ja tankojen yli linkous vaarana, skibike oli myös etupainoinen laskea. Kahvilan edessä skibike keräsi eniten huomiota ja kaikki meni rynkyttämään sitä. Kun laskimme alas ja ihmiset katselivat laskuamme niin snowscoottaus näytti kuulemma hienoimmalta, skibike vähän luisuttelulta, snowmoto moposkooterilla ajelulta. Pikkuihmiset eivät pystyneet laskemaan skibikellä ja snowmoto oli heille helpoin aloittaa. Testiryhmä tykkäsi eniten snowscootista.

    • Skibiker

      Ei taida lontte:kaan tietää mistä puhuu, heittää vaan hatusta jotain mukatietoa kuten on scoottipiireissä totuttu.

      Jos haluaa oikeasti carvata ja mennä lujaa, niin ehdottomasti skibike. Ylivoimaisesti nopein ja vahvin carvaamaan. Bike on ihan kallellaan ja polvi melkein maassa, aika upea fiilis.

      Snowmoto on ketterin ahtaissa paikoissa, sekä kätevin kikkailuun ja temppuiluun esim streetillä.

      Scootti sopii oikeastaan vaan isoihin hyppyihin.

    • kootterilla

      Snowmotolla ei tee mitään ja skibike on sama kuin ajelisi jopolla mettässä. Mene ja haasta ihan kenet vaan joka on snowscootilla missä vaan carvaamisesta streettiin ja metsälaskuun.Lontte näyttäsis tietävän ja ihan konkreettista perustelua.

      1. Snowscoot

      2-100 Kaikki muut virityksiä

    • paranoid1

      Joo Snowscoottia ei voi verrata samana päivänä Skibikeen. Snowscootti on suositumpi oltiin sitten missäpäin maailmaa tahansa paitti Vuokatissa missä oon nähnyt Skibiken ja kokeillut, ei tehnyt vaikutusta meikkikseen.

    • OnnellinenOmistaja

      Kateellisten huutoa.
      Itse viime vuonna ostin skibiken ja en kadu yhtään sitä. Laskeminen aluksi haastellista, koska pk-seudulla pari keskusta jossa saa laskea. Mutta sitten kun oppii sen alustavan tekniikan ja rupeaa luottaa itseensä niin hauskuus kasvaa.

      Scootti kaverit on kyllä oikeassa siinä että streetti heidän aluetta, mutta metsään en voisi sitä lyhyttä scoottia suositella. Vaikkakin levee suksi kelluttaa niin se lyhyys tuo sellaista liian herkkää kääntyilyä. Skibike vaatii laskijalta enemmän kun ruvetaan offpiste laskuihin, pitää hallita painopistettä ettei tule niitä tangon yli heittoja. Itse muutaman kerran ylilentäneenä. Mutta se että kumpi on parempi niin kannattaa pohtii laskumieltymyksiä.

      Toinen ei voi yhden laskun perusteella, eikä oikeen päivänkään laskun perusteella arvioida jotain huonommaksi. Koska se laskutekniikan oppiminen vie vähän aikaa, ja jos on jo entuudestaan laskenut niin sekin vaikuttaa siihen minkä näistä laitteista valitsee. Lautailijat valitsee scootin sen leveen suksen ja samantyylisen tekniikan takia. Suksilla laskijat taas skibiken sen tekniikan takia, että myös kapeiden suksien takia.

      P.S. Skibikeen voi vaihtaa leveemmät sukset jos kiinnostaa. Ostaa vaan bleidit ja ottaa vanhoista kiinnikkeet.

      • StigaSnowracer

        Aika paljon hyvää asiaa, mutta pari korjausta (oon laskenut skibikella, että scootilla ja molemmista kokemusta ihan paljonkin):

        1.) Metsässä Snowscoot on nimenomaan kätevämpi, helpompi tehdä nopeet käännökset ja väistellä männyt, koivut ja kuuset. Skibike vaan ei taitu!
        2.) Kyllä sen Snowscootinkin stongan yli pystyy lentämään :)
        3.) Tuo lauta- ja suksilaskija vertaus on mielestäni kyllä paikkansapitämätön...

        Mutta rinteissä ja niiden ulkopuolella on tilaa kyllä varmaan kaikille vehkeille, joten ei pidä olla nihkeä valittaja!


    • OnnellinenOmistaja

      Olet aivan oikeassa että rinteet ovat riittävät kummallekkin härvelille. Jos vielä laskettelukeskukset vielä ymmärtäisivät lajin hohdokkuuden ja päästäisivät meidät laskemaan.

      • BullSkate

        Joo, itsellä on rinteessä ihan vaan positiivisiä kokemuksia sekä scoottaajista että skibikettäjistä, yleensä moikkaavat kun samoille kulmille eksyy ja pikaiset fiilistelykuulumiset vaihtuu. Taitaa suurimmat taistelut olla netissä niiden välillä, ketkä ovat wanna be a rider -laskijoita. Mut netti on netti.

        Web-kameralla tossa on päässyt jo vähän fiilisteleen. Levillä ja Rukalla näyttää rinteitä jo olevan auki. Jompi kumpi kohteena taas koulujen hiihtolomaviikkojen jälkeen (säästyy ruuhkalta) pitää suunnata. Frendien kanssa mietittiin, ett tällä kertaa Leville ku Rukalla tuli käytyy viime keväänä. Ja seurassa sekä Scootteja että Skibikejä :)


    • skibikerman

      Tulisi nyt pian lumet, että pääsisi SkiBiken selkään!

      • Jappe

        No todellakin! Me käydään frendien kanssa yleensä Sappeevuoren rinteissä tai sit täällä pääkaupunkiseudun "isoissa rinteissä". Olis aika jees jos joskus olisi skibike porukkaa (ja scoottaajia) samaan aikaan mäessä ilman sen kummempaa järjestelyä.


    • OnnellinenOmistaja

      Mitä pk-seudun "isoja rinteitä" käytätte? Olis mahtavaa nähdä muiden lasku tyyli ja yleinen taito taso. Itse kun vielä treenailen

    • Jappe

      Isot rinteet löytyy Serenasta (Espoo) ja Kokonniemestä (Porvoo) :) Yleensä vaan on niin, että painetaan kaasua sen verran, että ehditään iltamäkeen tai lauantaina mäkeen tai sunnuntaina mäkeen Sappeeseen. NIin joo ja Sveitsi tietty on kans lähistöllä. Joo ja se taitotaso ei oo sitten mikään pro :D (mustelmia riittää)

    • OnnellinenOmistaja

      Pitää toss talvell tsiigailla jos samaanaikaan oltais mäess.

      • Jappe

        Juu, ihan parasta ku on samanhenkistä seuraa rinteessä!


    • lapinlaskija

      Sveitsissä ja Kokoonniemessä on tullut Skibikellä laskettua jonkin verran, mun mielestä niistä löytyy Etelä-Suomen parhaat rinteet.

      Keski-Suomessa ei oo Tahkon voittanutta.

      Mutta hyvä vaan että tulee uusia lajeja Suomeen, oli alkanut jo kyllästyttää pelkillä suksilla laskeminen

    • pocgear

      Taitaa olla vasta tammikuu ku etelässä pääsee rinteisiin... himot olis kovat!

    • New Skibiker
    • Dille

      Itsellä harkinnassa skibike tai scootti. Luestekin tuolta http://www.paradisi.de/Fitness_und_Sport/Wintersport/Snowscooting/Artikel/9224.php että ilmeisesti fullface kypärä on tarkoituksenmukaisempi. Ei varmaan väliä, vaikka on ihan fillarikäyttöön tarkoitettu alunperin kun löytyis jo valmiiksi? pystyis vähän samoja kamoja/panssareita käyttään kesät talvet ja täydentään tarvittaessa. Entäs onko väliä millaiset hanskat? Muutenkin varustevinkkejä voi heittää kehiin.

    • OnnellinenOmistaja

      Itsellä on giron fullface pyöräily kypärä. Ja on ulkonäöllisesti hienompi kuin perus kypärä.(oma mielipide). Sekä olen asentanut kypärän sisälle kuulokkeet että pystyy Sinihampaan kautta kuunnella musaa. Tarkoitus olis ostaa jotain suojia mutta taidan sijoittaa enemmän huoltokalustoon kuin suojiin.

      • OnnellinenOmistaja

      • Dille

        kuuloke vinkki oli aika törkeen hyvä idea! Miten sait ne pysyyn fullarin sisällä tai onko joku liima/ruuvi patentti?


      • Dille
        OnnellinenOmistaja kirjoitti:

        http://youtu.be/5bRrllRU_Xo

        Siin on videoo viime huhtikuulta.

        törkeen siistin näköistä! tahtoo nyt viimeistään skibiken tai scootin! :D niin ja tahtoo myös Leville keväällä!


      • OnnellinenOmistaja
        Dille kirjoitti:

        kuuloke vinkki oli aika törkeen hyvä idea! Miten sait ne pysyyn fullarin sisällä tai onko joku liima/ruuvi patentti?

        Kakspuolisella teipillä. Mut tota kuuloke sarjaa ei saa euroopasta. Joko diy tai ebayn kautta jenkeistä.


    • skibiker

      Sun pitää rohkeemmin siirtää pyörä kantille ja luottaa siihen, yksi hyvä tapa aloittaa karvaaminen on aluksi pitää sisäkantin jalkaa etuviistossa. Pikku hiljaa painonsiirto alkaa tapahtua pelkällä polvella. Vaikka on tuo driftaaminenkin hauskaa.

    • OnnellinenOmistaja

      Siirryin suoraan motogp asentoon kanttailussa. Tää oli yks harvoista filmeistä missä saa käsityksen lajin helppoudesta. Koska joss olisin carvaillu niin broidi ei olis kameran kaa pysyny perässä.

      • OnnellinenOmistaja

        Ja toisekseen kun ei oo alkuperästä stongaa enään niin vaikee laskee toinen tennari suorana.


    • Dille

      Erooko noiden huolto jotenkin lumilaudoista/suksista? kantit ja voitelu? muuta mitä pitäis tajuu kysyy? :D

    • Peukku

      Ei oikeastaan muuta huoltoa tarvi kuin juuri kantit ja voitelu. Itsellä scootti. Pohjaan olen ajatuttanut myös kuvioinnit paremman vauhdin toivossa. Laudat oon vienyt huoltoon irroittamalla ne rungosta ja yleensä pystyvät takalaudan ajaan koneella ja etulauta menee käsityönä.

      Viisaammat täydentäkööt!

    • Dille

      kiitti!

    • OnnellinenOmistaja

      Ainaskin skibiken huoltoihin kuuluu iskareiden kiinnityksen kiristäminen, ettei hakkaa runkoon. Ja sit jos rajusti kaatuilee niin stemmii pitää kiristää.

    • hockey4ever

      Harkinnassa kovasti, pukillekin kirjoitettu, että tulisi joku härpätin jouluksi kotiin. Sellainen tuli mieleen että kun jalat ei oo kiinni skibikessä eikä scootissa (samaan tapaan kuin suksissa/laudoissa) nii eikö terävät kantit oo vaaralliset jos pannuttaa? Tuli vaan mieleen kun lätkää pelatessa luistimet aiheuttaa viiltovaaran. Tai miten noin yleensä jos ei nyt ihan törkeitä ääritemppuja tee niin mitkä paikat saa eniten mustelmia? Parkkilasku kiinnostaa ja muu jibbailu ihan laskemisen lisäksi.

      • OnnellinenOmistaja

        Itse olen satuttanut pää asiassa jalkoja, jos nyt pari kertaa olkapää saanut kipeetä. Ei ne kantit oo vaaraksi. Jos nopeus kasvaa ja pannuttaa niin bike jää siihen ja sinä liu'ut alas.

        Ja toisekseen en tiedä scootilla pannutuksesta mitään, sitä kannattaa kysyy scootti foorumeilta


      • hockey4ever
        OnnellinenOmistaja kirjoitti:

        Itse olen satuttanut pää asiassa jalkoja, jos nyt pari kertaa olkapää saanut kipeetä. Ei ne kantit oo vaaraksi. Jos nopeus kasvaa ja pannuttaa niin bike jää siihen ja sinä liu'ut alas.

        Ja toisekseen en tiedä scootilla pannutuksesta mitään, sitä kannattaa kysyy scootti foorumeilta

        Ookke.


    • Snowscoot beginner

      Täksi talveksi hankittu snowscootti, en päässyt skibikeen oikeen sisään. Kokeilin molempia Levillä Zero vuokraamosta. Omasta mielestä snowscootti oli helpompi ja sillä oli parempi carving lasku. Skibike liukui suksenpohjalla herkästi ja kantille saaminen vaikeaa. Skibiken kun sai kantilleen niin se oli jo niin kallellaan että jalkaa rupesi tyrkyttämään lumenpintaan. Jalan osuessa lumeen se lähti taas liukuun ja hallinnan menetys seurauksena 180 kiepsahdus ja tökkäys. Ylempänä skibikevideolla melkeen alkaa meneen tyypillä samnlailla holtittomasti. Nyt kuitenkin odotan innolla snowscoot kautta ja Pyhän joululomaa.

      • skibiker

        Snowscoot beginner on taas pienen pieni trolli, koska zerossa ei ole scootteja vuokralla.....ainoastaan muutama skibike, snowmoto ja smx :)

        Toinen asia mistä tietää että olet trolli, on se että jos olisit kokeillut joskus skibikeä niin tietäisit että sillä 180 asteen käännös on huomattavasti vaikeampi temppu, eikä se pääse "vahingossa kääntymään". Scootilla se kääntyy huomattavasti helpommin.

        Ettekö te scoottaajat voisi olla onnellisia siitä että, uusia laitteita tulee markkinoille ja rinteillä. Saataisiin rinteet skibike -myönteisemmiksi
        Nämä hyvät keskustelut muuttuvat aina ihme väittelyksi, ihan sama olisi väitellä suksien ja lautojen paremmuudesta.

        Voisitte aloittaa oman scoot aiheen niin me voitaisiin keskustella tämä talvi otsikon mukaisesti skibikeistä.


      • OnnellinenOmistaja

        Siinä oli haasteita lähtee liikkeelle, jyrkähkö kohta rinteessä.Siis siinä videolla

        onneksi scootti sopi paremmin sinun tassuusi. Ja kuten jo aikaisemminkin sanoin niin bike vaatii laskijalta snadisti enemmän kuin scootti, aivan niinikuin itse sanoit: carvaaminen vaikeempaa, liukuu suksen päällä jne. Ja skibiker:ia komppaan siinä että scootti kansa vois tehdä oman trheadin jossa kehuu toisiaan ja mollaa meitä. Niinkuin mekin teemme.

        Tuo yleinen skibikeja kohtaan tuleva dissaus on turhaa, molemmat laskee saman nimikkeen alla Polkupyörän rungolle rakennettu laskuväline. Samoja vehkeitä erillaisilla toteutuksilla.


    • KONA

      Pakko kommentoida tähän väliin. Eksyin tänne snowscoot hakusanalla bingistä, koska etsin käytettyä snowscoottia. Itse kokeilin snowscootia juurikin levin zerosta viimetalvena, sellainen keltainen laite. Kokeilin myös skibikee ekaksi ja palautin sen, sillä lasku oli lanailua, just samanlaista yllä lenz sportin tekohauskavideolla, siittä sit snowscoot alle ja homma alko toimiin.

    • skibiker

      Uskokaa nyt huijarit, levillä ei ole scootteja vuokralla ei keltaisia eikä punaisia.

      Olen siellä kuitenkin joka kausi mukana toiminnassa. Ja menkää ensi kaudella skibike tunnille mukaan niin ei tarvitse lanailla. Oikeasti skibike laskeminen näyttää tuolta sledgehammer videon tyyppiseltä.

      Ja nyt trollit tai siis vaihtuvan nimimerkin trolli mee nyt jo oman ketjun pystytykseen

    • OnnellinenOmistaja

      Jos saa yhtään offtopicia heittää mukaan.

      Laudoilla ja suksilla laskeminen on aluksi samanlaista luisuttelua/lanailua, ainakin omalla kohdalla ja avopuolisonkin kohdalla. Siinä rupee jännittää eniten se koska siirrytään kantille ja matka tökkäisi, vaikka tosiasiassa se matka jatkuu kun pääsee kantille.

      Samalla lailla jännitti aluks laskee skibikellä. En siis ollu kuin laskenut smx:llä levillä kolme talvee takaperin. Menin vain ja ostin skibiken, ja rupesin opettelee laskemista. Aluksi se oli hakemista että miten se kääntyy ja pyasähtyy jne. Mut noin kuukauden jälkeen sitä oli sisäistäny lasku tekniikan silleen että joutu stongan vaihtaa vanhan hajoamisen johdosta( pannutin liian monta kertaa niin stonga meni kieroksi).

      Ja nyt odottelen että pitkään odotettu talvi tulisi. Jos vaikka sitten pääsisimme eroon noista pienen pienistä scootti egoilijoista taikka trolleista, yhdentekevää millä nimellä heitä kutsuu mutta lapsellista uhoamista. Rinteet ja rinteen ulkopuolet riittää molemmille. Varsinkin kun samoilla rinteillä joutuu laskee. Esim pk seudulla talman rinteet kieltää scootin ja skibiken laskun vaikka kuinka yrittää todistaa ettei vaaraa ole.

      Summa summarum. Lopetetaan toi toistemme trollaaminen, ei siitä ole mitään hyötyä kenellekkään. Jos ei osaa laskee jollain niin turhaan siitä avautuu netissä.

    • Migu

      Itse oon kyllä niin samaa mieltä, että rinteisiin mahtuu ja on ehdottoman tervetulleita kaikki SkiBike- ja Snowscoot-laskijat! Ainakin itselle tulee hyvä fiilis kun on valtamassasta hieman poikkeava harrastus ja jengi tulee jubaileen.

      Joskus olis sellaiset kokoontumisajot, missä on scootit ja skibiket sekasin samaan aikaan rinteessä aika jees juttu, sais uusii frendejä jne. Vaikka Sappeeseen Joulun jälkeen la 28.12. kinkkuja sulattaan, peukkua jos mukaan? :)

    • backflip
    • skibiker

      Välipäivät lasketaan Levillä, ei ehkä kehtaa sieltä asti lähtee Sappeessa käymään :)

    • OnnellinenOmistaja

      Itse vietän joulun levillä, jos näkis muitakin skibikeja siellä.

    • bikemike

      Sappeelle peukkua! Lähempänä se on Tamperetta kuin Mikkeli ja Levi! ;) Mut hei Levillekin kyl vois suunnata. Just katsoin Web-kameroita ja ja ja ja ne kuvat pistää kyllä mielikuvituksen rullaamaan ja matkaa suunnittelemaan. Mietin joko vuodenvaidetta tai sit maaliskuuta.

    • jykkiläinen

      jaa että Sappeelle, sinne pohjoiseen :) Voisin ihan lähes varmaksi luvata että tuun scuutin kanssa jos siellä vaan on rinne auki! :))) itseasiassa himot on aika suuret päästä mäkeen!

    • lapinlaskija

      joulu > Levi 1

    • skibikejump

      heeei auttakaas, pitäs rakentaa hyppyriä lähialueen mäkiin ennen kuin lähtee pätemään rinnekeskuksiin. Mut miten hyppyrit pitäis tehdä tai onko jossain ohjetta? Toimiiko kaikki kulmat ja perusohjeistus samaa kuin bmx-radoilla eli kulmat ja sen sellaiset esim http://www.wikihow.com/Build-Dirt-Jumps noilla neuvoilla. Mietin kun fillarissa on kuitenkin renkaat eli pyöreä alastulopinta ja suksi on lähes tasainen.
      Entä sitten kun (jos) lumesta saa kasattua oikeat muodot niin onko järkevää jäädyttää vasta siten kun kasassa vai tehdä jo suojalunta kastelukannulla rakentamiseen?

    • OnnellinenOmistaja

      Jos saa antaa neuvon.

      Älä ihmeessä mee takapihan mäkiin hyppii skibikella, tai omahan on sukses. Menee vaan suksen pinnat "piloille" kun siellä takapihalla ei ehkä oo puhdasta lunta. Ja toisekseen skibike kiihtyy puolta nopeemmin kuin sukset, joten ota se huomioon lähtötasanteen koossa ja alastulon jälkeisessä "jarrutus alueessa". Mut summa summarum en suosittele, kannattaa mennä vaan keskuksiin esittelee skibikee, voit saada hyviä neuvoja muilta skibikettäjiltä

      • OnnellinenOmistaja

        Ja toisekseen jos jätät sen hyppyrin pysyväksi( niinkuin epäilen ). Se on pienille lapsille vaarallinen, heidän itsesuojeluvaisto ei estä laskemasta niistä hyppyreistä, varsinkaan kun jos ovat jossain kaveriporukassa. Jolloin tyhmyys tiivistyy.

        Joten tiivistys. Älä rakenna mitään hyppyreitä pysyviksi, jos nyt pari päivää laskee ja sit hajottaa sen hyppyrin se on ihan hyvä. Niin ei tartte lukee että lapsia vammautunut pulkkamäessä


    • skibikejump

      kiitti neuvoista! Ei tullut mieleen että likainen lumi hajottaa sukset . Täällä ei pahemmin pikkupentuja oo näkyny, mutta ei tullu toikaan mieleen. Olisko jotain vinkkii missä olis pienempiä harjoittelu hyppyreitä harjoittelu tarkoitukseen. kiersin monta mäkeä viime talvena ja kaikki on vaan niin suurta ja en haluu itsekään että sattuu tai jotain :D

    • OnnellinenOmistaja

      Jos bunkkaat(siis asut) Helsingissä niin kivikossa on lumiparkki missä itse aion harjoitella.

    • skibikejump

      ai joo tosiaan muistankin kun siitä oli juttua netissä ja mietin onko se vaan lautailuun tarkoitettu. Ja kyyti kyllä hoituu kavereilta sinne kun on kauemmaksiki ajeltu.Suuret kiitokset vinkeistä!!

    • Snowscoottaaja
      • OnnellinenOmistaja

        Kuten todettu jo aikaisemmin, tehkää scoottaajat oma foorum.

        Ja tommonen sora monttu on hyvä paikka keskellä talvea kun on puhdasta lunta, eikä niinku videolla. Hiekkapölyä lumen päällä, paitsi jos haluu "hiekkapuhaltaa" suksen pohjat. Ja silti tommosella sora montulla on se vaarallisuus tekijä. Ei se ole vain teidän monttu, siellä käy muitakin; tyyliin lapsia jotka myös haluavat kokeilla suuren maailman meininkii.

        Itse saa rikkoa suksensa/boardinsa jos siltä tuntuu. Mutta vinkkinä, jos suksia ei huolla niin ne kuivuvat jolloin ne eivät enään luista. Eikä niitä voi enään sen jälkeen elvyttääkkään.


    • Merkkijäbä

      älkää nyt jaksako vääntää kumpi ompi parempi, porkkana vai patonki :D itselle kelpaa seura skibikettäjistä ja scoottaajista. Pääasia että on rinteessä hubaa! hyvä vaan kun tulee näkökulmia ja kokemuksia esiin, mistä sitä muuten tietäis.

    • OnnellinenOmistaja

      Mutta jos kummiskin pysyttäisiin asiayhteydessä. En halua aiheuttaa pahennusta tai eripuraa lajien välille. Helpottaa vaan asiaan kiinnostunutta jos puhutaan otsikon mukaisesti skibikeistä. Kyllä itsekkin arvostan monipuolisuutta rinteissä ja mielipiteissä. Sitä vaan herkästi itse ottaa kuumat jos tulee paljon offtopiccia

    • laalaa2

      nyt mennään ski bike carving äärirajoilla, pistäkää snow scoot jäbät paremmaksi !

      http://www.skibike.net/images/Racing and Racers Photos/Racing 2004/Bjorn_Neukirchen_04_jpeg.jpg

    • jappeh

      Kassit taitaa saada nami namia tuossa menossa ennen afterskitä =) Tai en tiiä mut tulee mieleen ekana.

    • LumiScotti

      :D :D

    • tmwxx

      siistii, Sappeessa tykit jauhaa!!! Pääsiskö jo itsenäisyyspäivänä ehkä rinnekauden avaan!??

    • JYKKe
    • backflip

      Tornimäessä tykit odottelevat vielä pidempää yhtäjaksoista pakkasjaksoa ja sit alkaa pauhu :)

    • Onko kukaan muu suunnitellu taikka jo rakentanut vetolaitetta skibikeen?
      Eli siis ankkurihissii varten ettei tarvitsisi perseen taakse laittaa, eikä myöskään stongan taakse. Jouduin vaihtaa stongan kun alkuperäinen oli ihan kiero, varmaan hajonnut kun kerran pannutin aika lahjakkaasti.

      Itsellä olis suunnitelmissa rakentaa turvavyöstä sellaisen hihnan stongaan, jonka sais sitten siitä lukosta vapautettuu. Aattelin lantio vyötä kun siin ei olis sitä haastavaa rullaa/kelaa joka jäätyis. Ja sit tietenkin se lukkovastakappale pitäis ottaa mukaan.

      P.S. Ennen kirjoitin OnnellinenOmistaja tagilla.

    • laskettelija

      sellainen on laiton, kuvittele jos kaadut päältä pois niin se sun härveli jatkaa matkaansa.

    • sukset vs kelk

      Näin sen vehjeen elävältä. Näin ihmisiä tekevän sillä sitä ja tätä. Vaikutti hauskalta. Sillä on selvästi rajoituksia, kuin kelkalla tai pepulla. Sukset IMHO on parempi vaihtoehto jos painat alle 120kg.

      • Itse rupesin skibikellä laskee ku olis pitäny ostaa muuten uudet sukset, monot sekä sauvat. Laskin että pääsen halvemmalla kun ostan skibiken. Ja kivaa vaihteluu tuo kun laskee skibikellä.


    • Ei tullu mieleen toi kaatumis aspekti, mut ei mun nykyinenkään ankkuri hissi menetelmä oo hirveen turvallinen. Hissihenkilökunta lyö sen ankkurin rungon väliin ja siellä se pysyy, pitää vaan hyvissä ajoin rupee irrottelee että varmasti irtoaa.

      Mutta luin tossa brittien skibike blogeja ja sieltä suora lainaus
      "Indian Rope Trick.
      Even the most seasoned of skibikers will at some point have struggled to negotiate the dreaded Drag-Lift, or T-Bar as it is more commonly known. We have tried all the more common techniques with some degree of success but find this to be the best for us so far.
      You will need about 1 metre of lightweight cord or rope (the type used for drying clothes on is more than adequate.) It should have a small loop at one end and a knot at the other; you attach the cord to the centre stem of the handle bars with the small loop, make a loop of around 8" (20 cm approx) and wrap the remainder of the cord around the right handle bar leaving enough to go over the handle bar grip, normal pressure is all that is required to hold it there. The T-Bar pick is placed through the 8" (20 cm) loop by the lift attendant and off you go up the track sitting on your skibike. At the top where the track flattens out you let go of the cord with your right hand, this allows the cord to unwrap from the handle bars which releases the pick. Put the cord in your pocket and off you go."

      Tämmöistä sitten jalostamaan

    • E-lan

      Miksi ei voi mennä hississä näillä laitteilla lailliseen tapaan eli ankkuri takapuolen taakse, jos ei pysty niin ei tarvi tulla laskeen.

      • Eikö se teillä tunnu epämukavalta. Musta se on kidutusta kun joutuu pitää sitä kapulaa takamuksen takana, tai sit on vaan niin luiseva takamus että sattuu.

        Haters gonna hate
        Aion jalostaa tota inkkari naru temppuu ettei tartte pitää siitä narun päästä.
        Syy minkä takia vision tuota vetolaitetta on että vuosia sitten levillä oli North Legionin valmistama SMX Skibike, jossa oli heidän oma patentti veto laite. Ja siitä sytty ajatus miellekkäästä laskemisesta.


      • Panu
        diy_tuner kirjoitti:

        Eikö se teillä tunnu epämukavalta. Musta se on kidutusta kun joutuu pitää sitä kapulaa takamuksen takana, tai sit on vaan niin luiseva takamus että sattuu.

        Haters gonna hate
        Aion jalostaa tota inkkari naru temppuu ettei tartte pitää siitä narun päästä.
        Syy minkä takia vision tuota vetolaitetta on että vuosia sitten levillä oli North Legionin valmistama SMX Skibike, jossa oli heidän oma patentti veto laite. Ja siitä sytty ajatus miellekkäästä laskemisesta.

        Aina voi ehdottaa hiihtokeskuksille hyviä innovaatioita! Ei kannata ajatusta pois sulkea muutaman "ei tykkää" kommentin perusteella. Nuo hissit nimittäin toimivat kyllä niin, että jos oikein pahasti tarraa kiinni, niin T-ankkuri irtoaa turvallisuussyistä kokonaan.

        Itse lasken Scootilla, en muista kokeneeni kidutusta hisseissä, mutta luistaminen oli aluksi vähän ongelma. Liukaspintaiset snoukkaböxyt meinas aina päästää kapulan karkuun ja joutui pebaa jännittään.

        Jossain vaiheessa opin, että jos ankkurihissillä mentäessä pitää oikeaa jalkaa hieman edempänä kuin vasenta ja ankkurin puomi tulee vasemmalle puolelle, onnistuu "pito" helpommin. Oletan, että hieman pääsee Skibikessäkin vaikuttaan, vaikka olisi tapit määräämässä jalkojen paikkaa - aina kai voi vähän säätä? Lisäksi kun satutin alkukaudesta häntäluun, niin sen jälkeen tuli suojashortsit tutuiksi ja aika must jutuksi. Auttavat kapulan pysymiseen ja tekevät rinteistä ja hisseistä, ah, niin mukavan pehmeitä.


      • Panu kirjoitti:

        Aina voi ehdottaa hiihtokeskuksille hyviä innovaatioita! Ei kannata ajatusta pois sulkea muutaman "ei tykkää" kommentin perusteella. Nuo hissit nimittäin toimivat kyllä niin, että jos oikein pahasti tarraa kiinni, niin T-ankkuri irtoaa turvallisuussyistä kokonaan.

        Itse lasken Scootilla, en muista kokeneeni kidutusta hisseissä, mutta luistaminen oli aluksi vähän ongelma. Liukaspintaiset snoukkaböxyt meinas aina päästää kapulan karkuun ja joutui pebaa jännittään.

        Jossain vaiheessa opin, että jos ankkurihissillä mentäessä pitää oikeaa jalkaa hieman edempänä kuin vasenta ja ankkurin puomi tulee vasemmalle puolelle, onnistuu "pito" helpommin. Oletan, että hieman pääsee Skibikessäkin vaikuttaan, vaikka olisi tapit määräämässä jalkojen paikkaa - aina kai voi vähän säätä? Lisäksi kun satutin alkukaudesta häntäluun, niin sen jälkeen tuli suojashortsit tutuiksi ja aika must jutuksi. Auttavat kapulan pysymiseen ja tekevät rinteistä ja hisseistä, ah, niin mukavan pehmeitä.

        Jesh. Joku joka ymmärtää että aina voi jalostaa ideoita ja keksiä uutta.
        Itseltäni loppuu kärsivällisyys siihen kapulan kanssa leikkimiseen. Sen takia rupesin suunnittelemaan sitä veto laitetta.
        Oon jo kerännyt osan materiaalista, kuormaliina jossa sellainen metallinen klipsi( niinkuin minisuksissa 90-luvulla) ja sit pitäisi hommaa skuuttihaka biltemasta. Sitten vähän ompelukonetta, ja rinteeseen koeajamaan sitä.


      • Panu
        diy_tuner kirjoitti:

        Jesh. Joku joka ymmärtää että aina voi jalostaa ideoita ja keksiä uutta.
        Itseltäni loppuu kärsivällisyys siihen kapulan kanssa leikkimiseen. Sen takia rupesin suunnittelemaan sitä veto laitetta.
        Oon jo kerännyt osan materiaalista, kuormaliina jossa sellainen metallinen klipsi( niinkuin minisuksissa 90-luvulla) ja sit pitäisi hommaa skuuttihaka biltemasta. Sitten vähän ompelukonetta, ja rinteeseen koeajamaan sitä.

        Rinteeseen ajamaan ompelukonetta? :) Heh, pakko kuitata. Mut joo, biltsusta löytää kaikkee tarpeellista aina. Sit kun saat valmista, niin laita kuvia johonkin. Muutenkin kaikki DIY-tyyliset rakentelu ja keksinnöt on just parasta antia netissä!


      • Panu kirjoitti:

        Rinteeseen ajamaan ompelukonetta? :) Heh, pakko kuitata. Mut joo, biltsusta löytää kaikkee tarpeellista aina. Sit kun saat valmista, niin laita kuvia johonkin. Muutenkin kaikki DIY-tyyliset rakentelu ja keksinnöt on just parasta antia netissä!

        Suomenkielenmonimuotoisuus.
        Huumorilla ku menee nii ei satu ku kompastuu omaan nokkeluuteen.

        Sappee aukee nyky ennusteen mukaan 14.12.

        Pitää rupee laittaa suksia kuntoon että kerkii rinteen avajaisiin.


      • ei narua

        joku naruhässäkkä on keksitty eli ankkuri tankoihin kiinni ja narulla varmistetaan, melko hankalla kuitenkin skibikellä hississä. snowscootilla voi mennä samalla tyylillä kui alppisuksien kanssa niin hissit ei ongelma


      • multi rider
        ei narua kirjoitti:

        joku naruhässäkkä on keksitty eli ankkuri tankoihin kiinni ja narulla varmistetaan, melko hankalla kuitenkin skibikellä hississä. snowscootilla voi mennä samalla tyylillä kui alppisuksien kanssa niin hissit ei ongelma

        Ankkurin voi laittaa pyllyn taa skibikessäkin tai käyttää mukavuushaluisena tuota hissilenkkiä. Ei kannata täällä käydä väittämässä asioista joista ei tiedä. Itse lasken molemmilla ja molempiin hommasin tänä vuonna lenkit. Scootissakin helpottaa kummasti pitkissä nousuissa kun on jalat vapaana. Voi vaihtaa huoletta asentoa ilman että meinaa ankkuri luiskahtaa.


    • the carving master
    • motoxboots

      Miten usein voitelette Skibiken suksia / Scootin lautoja ja onko kauheesti väliä mitä voidetta vetää (tyyliin budget sportista)?

      • Siis hifistelijät, itse lukeudun tähän kategoriaan alottelevana hifistinä.
        Kun sukset/laudat alkavat harmaantua sitten vaan uutta voidetta pohjaan. Säästää sievoisen summan kun tekee itse. Satasella saa kaiken tarvittavan voiteluun. Ja ei sillä oikeen muuta väliä oo ku että kylmän kelin luistoa. Valmistajalla niinkään oo väliä.

        Ja sit harjoittelemalla saa loistavaa jälkeä. Ei kannata pelätä sitä voitelun vaikeutta. Sisällä ei kannata voidella ellei huolehdi riittävästä ilmanvaihdosta


    • Itse vielä viilaan kantit.
      Base bevel 1 degree
      Side bevel 2 degree
      Noilla asteilla kuulemma olis hyvä carvailla. Mut sen näkee sit rinteessä.

      • Oho hupsis. Tulikin väärin laitettuu noi kulmat.
        Base bevel 1 degree
        Side bevel 89 degree.


    • nakketekee

      Sitä oppii uusia asioita, aluks luin monta kertaa että mitkä ihmeen kulmat. Mut googlailin lisää ja "ai ne kantit ei ookaan 90° kulmasassa". Sitten katselin tarkoitukseen tehtyä kulmaviilaa kaupassa. Innokkaasta googlailusta ja kulmaviilan hypistelystä huolimatta en keksinyt päässäni, miten pohjiin viilataan tuo yksi aste. Siis sivut näyttää menevän viilalla loogisesti ja löytyy säätökin. Neuvoja? :)

    • Racewax.com sieltä löytyy ihan pätevät laitteet ja video ohjeistus.

      Itse ostin sellaisen kulmaviilan josta pystyy säätää 0,5-5 astetta. Ja pystyy molempia puolia viilaa, ja lisäks sain sem timanttipalan ettei kantit kulu loppuun.

      Mut kannattaa itse huoltaa välineitä. Säästää selvää rahaa ja pystyy hifistelee laskua

    • nakketekee

      Kiitokset vinkistä! Hanskat varmaan ottavat roolia myös kanttihommassa. Juu ei ranteita auki kanttien kautta kiitos! Jäin miettimään paljonko fluorivoiteet auttaa rinteessä, ainakin hiihtäessä ne ovat suuri apu kelin ollessa ei niin kireä pakkanen. Ilmeisesti niin että perusvoiteet eka alle, sitten siklataan ja sitten fluoria päälle.

    • Itse en ole tavallisia voiteita paljoo käyttänyt, matalafluorisia kylmän kelin voiteita.
      Ja juurikin niin että pohjustus,siklaus,harjaus,kelivoitelu,siklaus,harjaus ja kiillotus. Itse aion kokeilla jouluna purkkifluoria, joka on sellasta pulverii joka korkilla hinkataan pohjaan

      Korjatkaa jos olen väärässä.
      Se voiteen fluori auttaa sen vesipatjan paksuuden hallinnassa että olis tasaisempaa menoa.

      Huomasin kyllä sen että kun olin vetänyt fluorivoiteen pohjaan niin vauhti kasvoi, siis ihan perstuntumalla verrattuna perusvoiteisiin. Sen takii oon käyttänyt fluorivoiteita ku tykkään vauhdista

      • nakketekee

        Täytyy harjoitella homma kans heti kun saa hankittua raudan ja aineet! Sitä oikein innostuu, lisää vauhtia ja vapise Sappee! ;)


      • nakketekee kirjoitti:

        Täytyy harjoitella homma kans heti kun saa hankittua raudan ja aineet! Sitä oikein innostuu, lisää vauhtia ja vapise Sappee! ;)

        Jos tilaat voiteita ulkomailta, varaudu tulliin ja veroihin, olisko ollu jotain 34% kokonais arvosta ne verot.

        Ja ei kuulemma auta vaikka tilais eu:n sisältä, tulli tarkistaa paketin ja lyö siihen verot päälle.


      • servicenjäbä
        nakketekee kirjoitti:

        Täytyy harjoitella homma kans heti kun saa hankittua raudan ja aineet! Sitä oikein innostuu, lisää vauhtia ja vapise Sappee! ;)

        Hei Nakke ja muu seurakunta! Fluorivoiteet kyllä auttavat, etenkin pikku pakkasilla ja suojakelillä saa vauhtia. Pirteillä pakkaskeleillä puolestaan hyöty voi olla loivilla rinteillä ja siirtymillä, että saa vauhtia ees vähän.

        Voitelu onnistuu lämpimässä parhaiten, mutta hyvä muistaa, että fluori on myrkyllistä ja haitat ihmiselle "kroppaan kertyviä" niin hengityksen kuin käsikosketuksen kautta. Siksi huoltoon vienti voi olla harkittava vaihtoehto. Jos kuitenkin itsellä mahdollisuus hoitaa homma, niin suojanaamari tiiviisti kasvoille koko operaation ajaksi ja operaatiota ei mielellään keittiössä :)

        Oikeantyyppinen hengityssuoja on vastaava kuin maalienkäsittelyssä, joka suojaa kaasut ja pölyhiukkaset. Niitä saa Prismasta, Rautakaupasta jne - pari kolme kymppiä.


      • Cupra
        diy_tuner kirjoitti:

        Jos tilaat voiteita ulkomailta, varaudu tulliin ja veroihin, olisko ollu jotain 34% kokonais arvosta ne verot.

        Ja ei kuulemma auta vaikka tilais eu:n sisältä, tulli tarkistaa paketin ja lyö siihen verot päälle.

        Eu sisältä tilattuihin tuotteisiin ei tule veroja. Mikäli tilaa Sveitsistä niin tulee verot päälle. Tulee myös ankara sakko veronkierrosta mikäli on maksanut sveitsiläiselle yritykselle ja tavarat postitettu eu sisältä esim Ranskasta. Ranskalla ja Italialla on valvontateema tänävuonna aiheesta. Lähetys annetaan mennä perille ja vastaanottajasta tehdään rikollinen ja maksumies. Suomen tulli hoitaa sanktiot ja merkinnät rekisteriin tullirikoksesta.


      • Cupra kirjoitti:

        Eu sisältä tilattuihin tuotteisiin ei tule veroja. Mikäli tilaa Sveitsistä niin tulee verot päälle. Tulee myös ankara sakko veronkierrosta mikäli on maksanut sveitsiläiselle yritykselle ja tavarat postitettu eu sisältä esim Ranskasta. Ranskalla ja Italialla on valvontateema tänävuonna aiheesta. Lähetys annetaan mennä perille ja vastaanottajasta tehdään rikollinen ja maksumies. Suomen tulli hoitaa sanktiot ja merkinnät rekisteriin tullirikoksesta.

        Jos tilaa jotain nesteitä, tai sitten esim, suksivoiteita. Niin tulli tarkistaa sen paketin sisällön ettei se sisällä laittomuuksia.
        Tilasin vuos sitten näytöllisen autoradion japanista, jotain kolmesataa se makso. Ei jääny tulliin. Mut sitten alle huntin suksi voide paketti jää, jotain sen sisällön kanssa on tekemistä et mikä jää verotukseen...
        Koska eikö se ollu niin että yli 43€ ulkomaantilaukset pitäisi jäädä tulliin.

        Tuli tossa kokeiltuu noita jenkki voiteita, ainaskin ovat riittoisia. Saman kokoisia kuin startin mutta niitä ei voi silleen rautaa vasten tiputtaa sukselle. Vaan pitää tyyliin hieroa sitä niinkuin värittäisi väriliidulla. Sit raudalla lämmittää sen että imeytyy sukseen, ja sit messinkiharjalla suurimmat, nylonharjalla seuraavaksi niin kauan että ei enään pöly irtoo ja viimeistely Startin viimeistely harjalla.

        Ja vinkki harjojen puhdistukseen, imurin käsi suulakkeella imee ne harjakset puhtaaks.


      • TaxFreeGuy
        Cupra kirjoitti:

        Eu sisältä tilattuihin tuotteisiin ei tule veroja. Mikäli tilaa Sveitsistä niin tulee verot päälle. Tulee myös ankara sakko veronkierrosta mikäli on maksanut sveitsiläiselle yritykselle ja tavarat postitettu eu sisältä esim Ranskasta. Ranskalla ja Italialla on valvontateema tänävuonna aiheesta. Lähetys annetaan mennä perille ja vastaanottajasta tehdään rikollinen ja maksumies. Suomen tulli hoitaa sanktiot ja merkinnät rekisteriin tullirikoksesta.

        Todellakaan ei tule Suomeen ostettaessa mitään veroa tai tullimaksua extraa, jos ostetaan EU:n sisällä. Maksat tuotteen hinnan ostomaan paikallisen veron (joka ilmenee nettikaupan yhteydessä) sekä toimituskulut. Tämä on juurikin yksi EU:n hyviä puolia ja vapaata kauppaa.

        Erikseen on sitten ne tuotteet, joista säädetään muuta veroa tai maksua. Esimerkiksi autot.

        Teoriassa: jos joku yritys sattuisi Ahvenanmaalla myymään voiteita, eikä ostoksen arvo ole vähäistä suurempi, voi ne ostaa ilman veroja. Alue ei kuulu EU-vapaakauppa-alueeseen.


      • holywax
        diy_tuner kirjoitti:

        Jos tilaa jotain nesteitä, tai sitten esim, suksivoiteita. Niin tulli tarkistaa sen paketin sisällön ettei se sisällä laittomuuksia.
        Tilasin vuos sitten näytöllisen autoradion japanista, jotain kolmesataa se makso. Ei jääny tulliin. Mut sitten alle huntin suksi voide paketti jää, jotain sen sisällön kanssa on tekemistä et mikä jää verotukseen...
        Koska eikö se ollu niin että yli 43€ ulkomaantilaukset pitäisi jäädä tulliin.

        Tuli tossa kokeiltuu noita jenkki voiteita, ainaskin ovat riittoisia. Saman kokoisia kuin startin mutta niitä ei voi silleen rautaa vasten tiputtaa sukselle. Vaan pitää tyyliin hieroa sitä niinkuin värittäisi väriliidulla. Sit raudalla lämmittää sen että imeytyy sukseen, ja sit messinkiharjalla suurimmat, nylonharjalla seuraavaksi niin kauan että ei enään pöly irtoo ja viimeistely Startin viimeistely harjalla.

        Ja vinkki harjojen puhdistukseen, imurin käsi suulakkeella imee ne harjakset puhtaaks.

        Imuri on suuri apu myös siklatessa! Ja sitä älkää sitten sitä virhettä tehkö, että liukuvoiteita levittäessä jätätte lattian suojaamatta roiskeilta. Kokemuksesta voin kertoa, että sanomista tulee.


      • TaxFreeGuy kirjoitti:

        Todellakaan ei tule Suomeen ostettaessa mitään veroa tai tullimaksua extraa, jos ostetaan EU:n sisällä. Maksat tuotteen hinnan ostomaan paikallisen veron (joka ilmenee nettikaupan yhteydessä) sekä toimituskulut. Tämä on juurikin yksi EU:n hyviä puolia ja vapaata kauppaa.

        Erikseen on sitten ne tuotteet, joista säädetään muuta veroa tai maksua. Esimerkiksi autot.

        Teoriassa: jos joku yritys sattuisi Ahvenanmaalla myymään voiteita, eikä ostoksen arvo ole vähäistä suurempi, voi ne ostaa ilman veroja. Alue ei kuulu EU-vapaakauppa-alueeseen.

        Tää tulli homma on ristiriitainen asia. Lakien mukaan juurikin noin mut todellisuudessa toinen. Tai sellainen kuva mulle on jäänyt.
        Itse vastaavaisuudessa varaudun aina tullin verotukseen. Joutuu ehkä timanttipaloja tilaa kanttiviilaan niin varaudun veroihin silloin niin ei tuu yllärinä.

        Enää ei tarttis ku se vetolaite toteuttaa, vähän metallii ja hitsausta ja pitäis olla valmista. Sit vaan sappeeseen kokeilee.


      • kuuttaaja
        diy_tuner kirjoitti:

        Tää tulli homma on ristiriitainen asia. Lakien mukaan juurikin noin mut todellisuudessa toinen. Tai sellainen kuva mulle on jäänyt.
        Itse vastaavaisuudessa varaudun aina tullin verotukseen. Joutuu ehkä timanttipaloja tilaa kanttiviilaan niin varaudun veroihin silloin niin ei tuu yllärinä.

        Enää ei tarttis ku se vetolaite toteuttaa, vähän metallii ja hitsausta ja pitäis olla valmista. Sit vaan sappeeseen kokeilee.

        kuvaa vetolaitteesta sit kun valmis hmm tai ehkä hyökkään Sappeeseen tarkastaan millanen! :)
        Vielä kun saatais kausi auki.


    • skibike menoa
      • Kantin pitämisen näemme sitten levillä. 21.12 olis tarkoitus nousta rinteeseen


    • talvilaine

      Itävallassa laskin täysjousto skibikellä, sledge hammer tai joku vastaava. Tasaisella loivalla kelpo kruisailla. Epätasaisella lasketulla rinteellä melko kammottava, joustosta haittaakin, etusuksi pompotti ihan holtittomasti. Pahinta oli polkimien lumeen kiinniottaminen kallistetussa käännöksessä, seurauksena huikea pomppo tai pöllähdys hankeen. Ketjun avaajalle vastaus: Ei polvi- eikä nilkkavammaiselle. Muillekin harkitsemista ja malttia. Snowscootia pitää kyllä vielä kokeilla ja ilmoittelen aikanaan millasta se oli näin kokemattoman silmin.

      • KravMaga

        Riippuu varmaan aika paljon nilkan/polven tilanteesta mitä tapahtunut. Itsellä meni nilkka sekä polvi muissa harrastuksissa: Revenneellä eturistisiteellä, joka siis on aiheutunut polven taittumisesta, ei voi laudalla tai suksilla vääntöliikkeen vuoksi laskea. Nilkka puolestaan tarvii teippausta ja tukevat laskettelumonot olisivat sinällään hyvät. Snowmoto on alla ja näillä mennään!


    • Jarpappi

      Oikeesti, ihmettelen miksi dissataan ketjun aloittajaa "polvi kipeänä"?
      Hirveesti tykitetty peukkua alaspäin. Itselläkin lieviä vammoja, jotka on rinnelajeissa tulleet.

    • six24ssa

      Koska trolli ja kauppias samassa.

    • ???

      missä näillä saa sitten ajaa pk seudulla talmassa ilmeisesti ei mutta miten messilä? tai sveitsi?

      • Sveitsi, Serena, kokoonniemi porvoossa, sappee tampereen läheisyydessä ja helsingin kivikossa. Kivikon mesta on sellanen jibbailu alue, ei mikään iso mesta.

        Ja kannattaa hyvissä ajoin aina olla keskuksiin yhteydessä ja kysellä saako laskea. Voivat antaakkin laskea jos ovat saaneet "vakuutukset" kuntoon.

        Tai silleen ollaan mulle talmasta laitettu viestii että heidän vakuutukset ja hissit ovat vääränlaisia.


    • skibiker

      Hei diy_tuner

      Tilasin tuollaisen vetolaitteen FT:ltä viime viikolla. Kannattaa kysyä sieltä jos helpommalla haluat päästä.


      Pitkästä aikaa taas pääsen lukemaan näitä keskusteluja, niin hyvin huomaa ketkä on trollijunnuja scoottiensa päällä :D

      Talvilaiselle: et varmaankaan oikeasti ole laskenut missään itävallassa millään skibikellä, koska muuten tietäisit että niissä on hyvät säädöt jousituksessa. Eli skibiket on loistavia laskettavia epätasaisessa rinteessä.

      ja tuo poljin tarina on humpuukia, koska maavara on sen verran korkea että poljin ei osu maahan, ensin osuu polvi. Ja ei se töksähdä niin että menee mukkelismakkelis, vaan jos poljin osuu lumeen niin vauhti hidastuu, ei muuta.

      Skibike on loistava laite polvi- ja nilkkavammaiselle, kuten myös muillekin. Kannattaa tosiaan kokeilla, eikä kuunnella pelkästään foorumeiden trolleja.

      Skibikejähän pääsee helposti kokeilemaan koska tosi monessa keskuksessahan on jo vuokralla laitteita ja vuokrauspaikkojen määrä vaan kasvaa koko ajan. Skibikeille alkaa tällä kaudella myös jo sitten hiihdonopetusta.

      Pitäisi varmaan perustaa puhdas skibikefoorumi, koska harrastajia on jo sen verran paljon. Ja näköjään nämä vapaat foorumit trollataan pilalle.

      • Mikä netti sivu?

        Kerkesin jo rakentaa oman, hinnaksi tuli about 10€.
        Illalla laitan photobucketin linkkiä kun saan otettuu kuvia siitä.

        Aivan samaa mieltä että skibiken säädöt riittää epätasaiseen lasku ympäristöön. Ainut minkä huomasin polkimen sijainnista, itsellä on Sledgehammer freeride sh#4 ja siin on leveet polkimet jotka kallistaessa saattavat aiheuttaa harmitusta. Nimim, kymmeniä kaatumisia jäisellä rinteellä:)


      • skiscoot
        diy_tuner kirjoitti:

        Mikä netti sivu?

        Kerkesin jo rakentaa oman, hinnaksi tuli about 10€.
        Illalla laitan photobucketin linkkiä kun saan otettuu kuvia siitä.

        Aivan samaa mieltä että skibiken säädöt riittää epätasaiseen lasku ympäristöön. Ainut minkä huomasin polkimen sijainnista, itsellä on Sledgehammer freeride sh#4 ja siin on leveet polkimet jotka kallistaessa saattavat aiheuttaa harmitusta. Nimim, kymmeniä kaatumisia jäisellä rinteellä:)

        http://www.nordicriders.com/foorumi/viewforum.php?f=8

        tuonne kun avaa uuden topikin.


      • Skibiker
        skiscoot kirjoitti:

        http://www.nordicriders.com/foorumi/viewforum.php?f=8

        tuonne kun avaa uuden topikin.

        ei saa olla yrityksen ylläpitämä foorumi, pitäisi olla puolueeton valvoja.
        Tuo on offshoren ylläpitämä, ja niiden toiminta ei oikein vakuuta lajin edistäjinä :)


      • skibiker

    • sledge hammer

      Mun skibikessä osuu jalkarappi kanssa lumeen kun kallistaa käännöksessä ja nojaa jalalla hankeen, se on epämukavaa. Jalkaa kun laittaa maahan niin tottakai polvi on kovilla. Nilkat kanssa jos jääkökköjä jäänyt tampparista rinteeseen tai muuten vaan kumpareista. Pressiboxeja on kanssa ihan mahdoton vetää skibikellä. Mun malli on sledge hammer http://www.skibikefun.com/SH001.htm

    • skibiker

      www.futuretrend.fi, maksoi vajaa 30€.

      jos haluu vetää hyppyreitä niin kannattaa hommata kunnollinen täysjousto skibike,
      sitten voi vetää boxeja niin paljon kuin haluaa.

      On muuten mukavasti yleistynyt alamäkipyöräilijöiden keskuudessa skibiket, hyvä niin.

    • alamäkiajaja

      Snowscootti on parempi noihin freeride ja slopestyle hommiin ja nimenomaan alamäki ja freeridepyöräilijoiden suosiossa, bmx tyypit nyt tietty snowscootil vetäny aina. Mutta jos 30 eurolla saa skibiken niin semmoinen sit, koska kunnollinen Snowscoot maksaa vähän alle 800e.

      • skibiker

        30€ oli vetolaitteen hinta, kannattaisi lukea aiempia viestejä niin tiedät mistä puhutaan.

        se on hyvä että tulit kertomaan taas eri nimimerkillä tuon scoottiasian tänne skibike foorumille, KIITOS!!!

        Mikä teitä scoottaajia harmittaa skibikeissä, koska aina olette niitä dissaamassa,
        sekö että scoottilaskijoiden määrä on laskussa ja skibike laskojoiden nousussa vai mikä?


      • Miten voit "suositella" DH pyöräilijälle scoottia, omaan järkeen sopisi skibike täysjoustolla. Jos on täysjousto fillari DHta varten. Vai onko tässä käynyt niin että lasket skibikella mut luulet sitä snowscootiksi. Ei olis eka kerta kun tälläinen erehdys tulisi.


      • JYKKIläinen
        diy_tuner kirjoitti:

        Miten voit "suositella" DH pyöräilijälle scoottia, omaan järkeen sopisi skibike täysjoustolla. Jos on täysjousto fillari DHta varten. Vai onko tässä käynyt niin että lasket skibikella mut luulet sitä snowscootiksi. Ei olis eka kerta kun tälläinen erehdys tulisi.

        Niin kyllä sillä Scootillakin onnistuu pomppiin nurin - ainut jousto on takalauta :) Eli ei oo scootti ratkaisu kaikkeen, mutta hauska vehje kyllä. Itse oon laskenut sekä snowmotolla että vuokratulla skibikellä (Bullskate). Ja jos nyt tarkkaan muistelee, niin nilkka, polvet, pari kylkiluuta, peukalo, häntäluu ja sisäreisi (snowparkissa bullskate jäi mun alle) ovat olleet pipi tässä vuosien varrella. Kaikki tilanteet erityissuorituspaikoilla. Selkää ja päätä oon tajunnut suojata kypärällä ja panssarilla.


    • laskettelija

      Luulenpa ettei kysymys ole alakynnessä olemisesta tai vähemmistöön jäämisessä. Kun lukee tämän ketjun ja snowscoot ketjun tulee mielikuva puolustusasetelmasta. Skibikestä yritetään antaa kuvaa jossa se määritellään ylivoimaiseksi välineeksi, viesteistä paistaa joko markkinoijan tai jopa itse välinemyyjän "trollaus". Videoita kun katselee jää verkkokalvoille skibikestä kovin laimea vaikutelma, vain laskemista? Kun ketjussa puhutaan hyppimisestä, temppuilusta jne. Olisiko aika oikean ketjun ja oikean kuvan antamisen. Ihan lasketteluvälineenä skibike menee, muilla sektoreilla voiton vie muut välineet. Sitä ne snowscoot tyypitkin puolustelee ja kyllä omatkin niskavillat nousisi pystyyn jos murtsikkatyypity tulisivat hehkuttamaan murtomaasuksien parhautta vaikka juuri tuolla Kivikossa jibbaillen.

      • diy_tuner

        Jos huomaa niin kaikki yrittävät sitä omaa juttua kehua, en haluu jeesustella mutta skibiker yrittää sanoa että skibike keskustelussa keskusteltaisiin skivikeistä. Jotta lajiin kiinnostunut saisi oikean kuvan lajista.

        Eihän kukaan rupee motocross piireissä väittelee trial ajon mahtaavuudesta.

        Kuten on monesti moni eri taho todennut että laskit sit snowmotolla, snowscootilla, smx:llä tai sitten skibikellä, kaikki mahtuvat rinteeseen ja rinteen ulkopuolelle. Ja suomen laskettelukeskusten asennoituminen ei auta meidän ahdinkoa, keskukset ei päästä laskee onnettomuus riskin takia. Joten teemme toisillemme palveluksen kun lopetamme toistemme trollauksen ja dissaamisen.

        skibiker, oliko se sun ostama vetolaite Sledgehammerin valmistama, sellainen letkun sisään laitettu hihna.


      • skibiker
        diy_tuner kirjoitti:

        Jos huomaa niin kaikki yrittävät sitä omaa juttua kehua, en haluu jeesustella mutta skibiker yrittää sanoa että skibike keskustelussa keskusteltaisiin skivikeistä. Jotta lajiin kiinnostunut saisi oikean kuvan lajista.

        Eihän kukaan rupee motocross piireissä väittelee trial ajon mahtaavuudesta.

        Kuten on monesti moni eri taho todennut että laskit sit snowmotolla, snowscootilla, smx:llä tai sitten skibikellä, kaikki mahtuvat rinteeseen ja rinteen ulkopuolelle. Ja suomen laskettelukeskusten asennoituminen ei auta meidän ahdinkoa, keskukset ei päästä laskee onnettomuus riskin takia. Joten teemme toisillemme palveluksen kun lopetamme toistemme trollauksen ja dissaamisen.

        skibiker, oliko se sun ostama vetolaite Sledgehammerin valmistama, sellainen letkun sisään laitettu hihna.

        juu, juuri sellainen. (en ole vielä päässyt kokeilemaan käytännössä)

        Laskettelijalle huomio: tämä topikki alkoi polvivammasta ei temppujen tekemisestä, joten perus laskeminenkin soveltuu hyvin tähän topikkiin.

        Ja mielestäni on hyvä että skibike topikissa tulee esille laitteeen ylivoimaisuus, tulkoonsa tuolla scoottifoorumilla esille scootin ylivoimaisuus. Ei se haittaa, kunhan ei trollata toisten keskusteluja.Enkä usko että murtsikkatyypit tulee keskustelemaan sun kivikkojibbailu ketjuun.

        Tämän takia pitäisi saada joku oikea foorumi snowbike harrastajille. tuo nordicfoorumi ei sovi koska se on scoottien myyjän ylläpitämä ja vielä sellaisen kuka ei ole valmis edistämään koko lajia Suomessa.


      • skibiker kirjoitti:

        juu, juuri sellainen. (en ole vielä päässyt kokeilemaan käytännössä)

        Laskettelijalle huomio: tämä topikki alkoi polvivammasta ei temppujen tekemisestä, joten perus laskeminenkin soveltuu hyvin tähän topikkiin.

        Ja mielestäni on hyvä että skibike topikissa tulee esille laitteeen ylivoimaisuus, tulkoonsa tuolla scoottifoorumilla esille scootin ylivoimaisuus. Ei se haittaa, kunhan ei trollata toisten keskusteluja.Enkä usko että murtsikkatyypit tulee keskustelemaan sun kivikkojibbailu ketjuun.

        Tämän takia pitäisi saada joku oikea foorumi snowbike harrastajille. tuo nordicfoorumi ei sovi koska se on scoottien myyjän ylläpitämä ja vielä sellaisen kuka ei ole valmis edistämään koko lajia Suomessa.

        Tossa olis pari offpiste videota koneella jotka voisin lataa youtubeen ja linkillä tänne.

        Tein itse sen vetolaitteen vastaamaan North Legionin tekemää hihna patenttia. Myöhemmin laitan linkkiä, kunhan saan kuvat nettiin


      • tättärää
        diy_tuner kirjoitti:

        Jos huomaa niin kaikki yrittävät sitä omaa juttua kehua, en haluu jeesustella mutta skibiker yrittää sanoa että skibike keskustelussa keskusteltaisiin skivikeistä. Jotta lajiin kiinnostunut saisi oikean kuvan lajista.

        Eihän kukaan rupee motocross piireissä väittelee trial ajon mahtaavuudesta.

        Kuten on monesti moni eri taho todennut että laskit sit snowmotolla, snowscootilla, smx:llä tai sitten skibikellä, kaikki mahtuvat rinteeseen ja rinteen ulkopuolelle. Ja suomen laskettelukeskusten asennoituminen ei auta meidän ahdinkoa, keskukset ei päästä laskee onnettomuus riskin takia. Joten teemme toisillemme palveluksen kun lopetamme toistemme trollauksen ja dissaamisen.

        skibiker, oliko se sun ostama vetolaite Sledgehammerin valmistama, sellainen letkun sisään laitettu hihna.

        No juurinkin näin! Tän foorumin paras vinkki on kyllä ollut suunnitelma: Sappeeseen kinkkuja sulattaan Joulun jälkeen viikonloppuna - vehkeen koolla ja muodolla ei niin väliä, pääasia että luistaa! :D


    • Rallati

      Skibikellä offpistettä? Laita linkkii heti, kun pähkäilen skibiken ja snowscootin välillä. Ois tarkoitus laskee metsässä ja vähän kikkaillakin niin toivottavasti videolla näkyy. Noi jotkut remmisysteemit ei kiinnosta pätkääkään :)

      • Tuossa ysin jälkeen tänää laitan linkkii, ja noi remmi ideat voi vaikuttaa turhalta. Mutta esim, levin etelärinteen n.1700m ankkurihissimatkan aikana voisit ehkä haluta sen remmin stongaan kiinni, kuin esimerkiksi sen kapulan revan taakse


      • Levi4ever
        diy_tuner kirjoitti:

        Tuossa ysin jälkeen tänää laitan linkkii, ja noi remmi ideat voi vaikuttaa turhalta. Mutta esim, levin etelärinteen n.1700m ankkurihissimatkan aikana voisit ehkä haluta sen remmin stongaan kiinni, kuin esimerkiksi sen kapulan revan taakse

        Se on muuten yks tuskasimpia hissejä! Sellainen suunnitelma on kans, että Levin etelärinteiden alue uudistetaan ensi vuoden Jouluksi sekä hissien, rinteiden että palveluiden osalta. Sinne rakennetaan tilalle tuolihissi. Itsellä on sen verran kova perse, että on pakko käyttää pehmustettuja pöksyjä. Sama kun vetää snoukalla mainitussa hississä, niin puutuu koko jalka, ellei oo pehmuste/suoja palaa reidessä.


      • Levi4ever kirjoitti:

        Se on muuten yks tuskasimpia hissejä! Sellainen suunnitelma on kans, että Levin etelärinteiden alue uudistetaan ensi vuoden Jouluksi sekä hissien, rinteiden että palveluiden osalta. Sinne rakennetaan tilalle tuolihissi. Itsellä on sen verran kova perse, että on pakko käyttää pehmustettuja pöksyjä. Sama kun vetää snoukalla mainitussa hississä, niin puutuu koko jalka, ellei oo pehmuste/suoja palaa reidessä.

        Epäilen suuresti että rupeavat etelärinteitä hirveesti muokkaamaan, korkeintaan just tuolihissi. on suuresti lapsi perheiden käytössä loivan ja miedon profiilin takia.

        hyvät offari hypyt tulee koillisrinteiden ympäristöstä. Harmittaa ettei toi videon muokkaus taito oo hallinnassa, meinaan tuleva video on aika shitii, koska kohisee aika pahasti.


      • kuuttikamu

        Hieno video Leviltä ja maisemat törkeen upeet! Itse heiluin Snowscootin kanssa samoissa maisemissa maaliskuussa :)


    • ssctr

      Hieno video diy. Kantaako suksi pehmeässä lumessa vai sukeltaako suksi. Taisin nähdä sut levillä viime pääsiäisen aikoihin kymppihissillä. Olin scootilla, sillä interin keltaisella.

      • Itse olin viime vuonna viikko pääsiäisen jälkeen, olisko ollu vko 14 taikka 15.

        Suksi kantaa hangen päällä mutta ei tietenkään samalla tavalla kuin laudalla/scootilla, siinä tulee tuon kymppisenttiä leveen suksen huonous esille. Pitäisikö laittaa video vielä missä lasken upottavammassa lumessa, kamera osoittaa silloin vaan taakse. Niin näkisitte miten se suksi sit kantaa.
        Mutta kuten totesin keskustelun alkupäässä niin omasta mielestäni skibiken pituus rauhoittaa laskua aika paljon. Ei oo sellasta puolelta toiselle keinumista. Ja offarissa tuo täysjousto on NAM, päästelee vaan menee ja muistaa varoo kivet sekä kannot.

        Ja tuossa vetolaite linkissä on sitten valmis tuote ja kuvia kun olin jesarilla kasannu sen ennen ompelua


    • muf fin

      Kuinka pressiboxeista skibikellä ja reilit? Ois hyppiminen vaan intressinä ja välillä mettälaskua lähivaaralla, hissejä ei ole mutta omat laatikot ja kaiteet ja yksi isompi hyndä joka tehty bemaxille kesällä, vauhtia siihen saa. Mettälasku ois meidän singletrackki jota viimetalvena laskettiin laudoilla.

      • ...

        jos pääsääntöisesti lasket omassa rinteessä ja harrastat vaan hyppimistä ja kikkailua niin kannattaisi harkita snowmotoa.

        On ketterämpi ja helpommin ohjattava pienessä vauhdissa ja ahtaissa paikoissa kuin scootti. Mutta ominaisuudet riittää samalla tavalla isompiikin rinteisiin ja boxeihin.

        Skibiken ja scootin ominaisuudet tulee parhaiten esille vasta kovemmassa vauhdissa.


    • kaikenmailman bikeri

      Skibike ei kelluta jos pyydaa tai suojalunta. Kova koppura niin kulkee. Tossa video niin voi katsella missä etusuksi kulkee skibikessä. Risuja ja kiviä ei saa olla lumen alla peitossa, koska pyrkii ali.

      http://www.youtube.com/watch?v=l4KBVeAP_bc

      Jos tamppaatte reittinne niin nopein ja siistein on snowscoot, sit skibike (täysijouskarimalli) sitten snowmoto. Snowmoto kantaa kyllä pehmeessä samallalailla snowscootin kanssa. Snowmotolla menee helpommin asento liian taakse ja sit ohjailusta tulee vaikeaa tai jos hyppyri niin takakautta helposti selälleen. Ihan puhtaasti mettälaskuun snowsccooti ja moto paras riippuen tykkäätkö seisten ajaa vai satulan päältä. Jos hypit niin snowscoot ihan paras. Snowmoto sopii pikkulaskijoille ja kevyille, se on ihkasen kevyempi tampatulla hallita tai laittaa luisuu poikittain. Skibikellä ei voi reilejä eikä pressejäkään. Snowscootil ja motol voi.

      • Vähän huono video havainnoimaan suksen kellutusta. Videolla skibiken vauhti Aika hiljainen, kovemmalla vauhdilla suksi pysyisi paremmin pinnalla


    • ...

      ^ei snowmotolla istuen lasketa Penkki auttaa kääntymään nopeammin ja ketterämmin.

      Itse olen noin 183 pitkä ja tykkään moton asennosta enemmän kuin scootin. Toki olen vaihtanut toisen tangon.

      moton korkeampi painopiste auttaa myös hiljaisemmassa vauhdissa, jolloin moto on paremmin hallittavissa.

      Sitten jos haluan mennä isoa rinnettä, niin vaihdan vaan toisen profiilin laudat.
      Eli omasta mielestä tuohon tarpeeseen moto toimisi paremmin kuin scootti tai skibike.

      • BullSkater

        Snowmotossa oleva säädettävä satula on kahta asiaa varten:
        1.) Penkillä voi istua fiilistely- tai taukotilanteissa.
        2.) Penkistä saa otettua tukea/tuntumaa ajettaessa snowmotolla rinnettä alas.

        Kuten edellinen kommentti jo kertookin, ei Snowmoton satulassa ole tarkoitus istua vauhdissa toisin kuten esim. BullSkate -Skibiken tapauksessa on mahdollista.


    • muf fin

      Nyt sitten snowmoton ja snowscootin välillä päätöksiä, auttakaa nopsaan. Offshorella oli jäljellä enään 6 scuuttii ja vaan niitä kalliita style malleja yli tonnin maksavia Ihan asiantuntevaa palvelua, liiankin, puhui puhelimes puolet sellasta mistä ei hajuukaan: pussingit, swiippitangot, spacerit, karvinkipuslat, slimit tupit...:) ois pitäny jokavälis kysyy mitä tarkoittaa mut ei kehtoo, savolaisittain.

    • ...

      jos pääsääntöinen tarve on metikkö ja omat pienemmät rinteet, niin ilman muuta moto ketteryytensä vuoksi.

      ja edelleenkin tuohon motoon saa toisilla laudoilla samat ominaisuudet kuin scootilla.

    • muf fin

      Lautojen kanssa säätäminen ei oikeen nappaisi jos saa kerralla kaikki samaan pakettiin niin ois hyvä. Pitää nyt tutkia asiaa tarkemmin, snowscootti on aavistuksen verran vakuuttavampi kuin snowmoto, skibikestä ja snowmotosta löytyy liian vähän tietoa ja just noita klippejä kaivataan. Ei tuolta nordicraiderssistakaan irronnut sen parempaa informaatiota kuin täältäkään.

    • ...
    • skibiker

      Nyt näköjään keskustelu on kokonaan siirtynyt scootteihin ja motoihin.


      No toisaalta voitaisiin sopia että kaikki on skibikejä niin ei tarvitse erotella tai luokitella tai arvostella.

      Eli tästä eteenpäin on suomessa vain Jykkin skibiket, Metalworxin Skibiket, Sledgehammerin Skibiket, Bullskaten Skibiket ja Insane toysin Skibiket.

      helpottaa varmaan kaikkia.

    • Itseeni häiritsee myös että täällä puhutaan motoista ja scooteista. Vaikka niille olis täälläkin omat foorumit.

      Se että kaupasta loppuu tuotteet niin kyllä ne tilaavat lisää jos on menekki.

      Mutta summa summarum.
      Skibikellä pystyy ihan kaikkeen mihin scootilla tai motolla. Se o vaan laskijasta kiinni pystyykö laskemaan.

      Valitse se mikä vaikuttaa omaan mieleen mukavalta, älä kuuntele muiden päätöksiä. Yritä suodattaa kaikesta se Esson baari kehu pois. Ja lue koko ketju jotta pystyt saamaan kokonaisen kuvan lajista

    • scoottaaja

      Höpönassupuheita muf finilla, joskus syksyllä kun käväsin offshoressa niin esillä 20-30 scoottii ja laatikoissa lisää jotain arviolta 10-20. Siinä myyjä pähkäili et ne kaikki pitäis myydä tänä talvena pois.

      • ...

        ^ei taida Suomesta edes löytyä noin montaa scoottaajaa. :) ollaan vaan me sen verran harvinainen joukko.

        Vaikka paljon käyn rinteessä, niin pääsääntöisesti aina saan yksin tällaisella laskea.


      • ... kirjoitti:

        ^ei taida Suomesta edes löytyä noin montaa scoottaajaa. :) ollaan vaan me sen verran harvinainen joukko.

        Vaikka paljon käyn rinteessä, niin pääsääntöisesti aina saan yksin tällaisella laskea.

        Asian ytimessä.

        Tämän takia pitäisi pysyä konteksin sisällä. Jotta saataisiin lisää laskijoita, sekä skibikeja että scootteja ja motoja.


    • muf fin

      Huomenna puheitteni perusteeksi faktaa. Huomiseksi illaksi sovittu tapaaminen Tampereelle. Totta se on, että siellä jäljellä vain muutama scootti. Joskus tainnu olla enemmänkin https://www.facebook.com/snowscoot/photos_stream#!/photo.php?fbid=314843258581682&set=pb.184451148287561.-2207520000.1386863183.&type=3&theater

    • haaveenaoffirinteet

      Millasii ja mitä kaikkii varusteita käytätte Skibike- tai Scoottilaskussa, merkkiä, mallia ja saatavuutta kaupoista?

    • sctr

      Snowscootilla (omistanut vuodesta 2008 , Jykk Style-F), hankittu Offshoresta http://www.offshore.fi/offshore.html.

      Aina DH kypärä (Kauppaveljet) ja polvisuojat (Offshore). Polvisuojat merkkiä SixSixOne, mallia en muista. Kengät on DC kapeat lumilautakengät (Union Five). Hanskat Salomonin hiihtohanskat (Budjet Sport). Housut ja takki viimevuonna Budjet Sportista aleista, ei goretex, Billabong.

      Tänävuonnakaan ei osteta uutta Snowscoottia, vanhalla pärjää, se uusi wide Style-F ois jumalaisen siisti!!! Uudet hanskat harkinnassa, saumoja ommeltu.

    • Skibike, SledgeHammer sh#4 vaihdetulla stongalla. Ostin 2013 helmikuussa.
      Popoina, dc:n Rover ruskeat street kengät
      Salomonin hanskat
      Giro remedy full face kypärä, bluetooth kuulokesarjalla
      Laskuvaatteina Haltin rättejä.

      Skibikejä futuretrend.fi

    • KTMscoottaaja

      Jykk Scootti, vakiokokoonpanolla, nykyiset varusteet:
      Kypärä, Fox Rampage (kauppaveljet, konkassa)
      polvisuojat, thor (joku crossikauppa)
      selkäsuoja, scott x-active, stadium
      kyynärpäissä, Fox suojat (motonet)
      kengät, fox crossisaappaat (joku crossikauppa)
      hanskat, level protective (bluetomato)
      vaatteet, dc tai hellyhansen (intersport)

      sitten parkeissa ja muissa erityispaikoissa korvaan selkäsuojan ja kyynärpääsuojat suojapanssari paidalla (foxin crossikamaa). Niin ja suojahousut mut en muista merkkiä. Pitäis ostaa uudet.

      • Taitaa kesä harrastuksiin kuuluu motocross.
        Meinaan aika kattava suojavaruste lista, itsellä ei oo mitään muuta kuin kypärä.


    • Jos on ihan pakko laskee scootilla niin laskekaa tyylillä.

      Täysjoustoscootti

      Pitää ehkä hommaa ton freeriden rinnalle tommonen

      • sama skibiker

        Itte lasken bullskaten skibikellä ja emännällä on sledgen carver.
        peruskypärä ja lasit suojana, jaloissa sorelit ja päällä haltin tai columbuksen vaatteet


      • kontrapoika
        sama skibiker kirjoitti:

        Itte lasken bullskaten skibikellä ja emännällä on sledgen carver.
        peruskypärä ja lasit suojana, jaloissa sorelit ja päällä haltin tai columbuksen vaatteet

        jykk snowscoot


    • Muf fin

      Jykk One . Melkolailla onnellinen mies. Asiantuntevaa ja rehtiä palvelua, myös skibikejä kohtaan. Aika neurtaalia kaikenkaikkiaan. Korostivat et snowscoot heidän juttu ja skibiket ja muut on hieno lisä tähän skeneen, kysyin motoistakin niin sanoivat eivät tiedä niistä mitään, neuvo futuretrendiin jos motot kiinnostaa eikä niistä sitten sen enempää. Sanoin tästä foorumista ja sanottiin et suomi24 iha peestä- älä lue. Jätän omat jutut tältäerää tähän ja jos jotain niin scootti ketjuun jatkossa.Skibiket, käsi ylös kun tavataan, violetti One ja Kuopio.

      • ...

        Metalworx A28 evolution vaihtoehtoinen advance lautasetti.


      • Se on jo kymmenii vuosii ollu tiedossa että Suomi24 on surkea keskustelupalsta, tätä vois verrata Vauva.fi tai Kaksplus.fi foorumeihin. Tän "foorumin" vesittää tuo anonyymisti kirjoittaminen, se on kätevä jos halutaan vain kysellä ilman sen suureempii jäsenyys aktivointeja. Mutta kun sama ihminen voi esiintyy kymmenenä "asiantuntijana" niinkuin tässä ketjussa ollaan huomattu, muutaman eri "tagin" viestin sisältö on lyhyt ja ytimekäs, Snowscoot on paras. Kaikki on lukijan vastuulla mitä täältä saa ohjeita. En ota kantaa sen enempää siihen, vain spekuloin asioita. Onneksi joku kävi avaamassa sen aiheen nordicraidersiin niin saa sitten siellä keskustella asioista asiallisesti.

        Ja muffinille toivon vain kärsivällisyyttä harjoittelun suhteen, kyllä se siitä lähtee sit kulkemaan ku saat tekniikan kuntoon. Ja muistat huoltaa suksia/boardeja kun lasket omia rinteitä pitkin. Saat ison hanskan noston kun tavataan.


    • skibiker

      Toissa kaudella aloiteltiin tuolla nordicriderseissa herättelee skibike keskustelua, mutta silloin ainakin moderaattorit oli aika kovalla kädellä poistamassa viestejä.

      samaten jos mainitsi muita myyjiä, niin samantien pois... ja tämä on myös ongelma jos foorumin ylläpitäjä on joku alan yritys. Parempi olisi vaikka availla omaa topikkia esimerkiksi relaa.comiin.

      • skibiker

        mutta samaa mieltä tämän suomi24:sen kanssa, pelkkiä trolleja tietämättä asiasta.


    • JYKK

      Skibiker nimimerkille. Olen kanssasi niin samaa mieltä! Itse kyl oon ajatellut, että kyseessä on muutamat yksittäiset fanaattiset tyypit, joilla ei ees välttämättä ole myynnin kanssa mitään tekemistä. Keskustelu pysäytetään kritiikillä tai toimilla, joita kuvasit, ennen kuin se ehtii alkaa.

      Ajatus virallisille skibike/snowmoto sekä snowscoot edustajille: Miten olisi yksinkertainen 15 kysymykset web-kysely omistajille/harrastajille/lajia harkitseville? Kysymykset asiakastyytyväisyydestä, käyttökokemuksista, ideoista ja tapahtumista? Voisiko jossain olla joku valmis tietopankki.

    • Snowscootter

      Snowscoottaajien porukoissa on samaa kuin bmx porukoissa eli kun bmx:llä Oulun parkkiin niin skeittaajat vois lähtee pois tieltä. Snowscoottaajat kai pääosin bmx taustaisia tyyppejä niin omaksunut sen ei muita asenteen. Mielestäni offshore on toiminut hyvin snowscoot lajin eteen ja sen puolesta, noin 20 vuotta ja toiminnasta pelkkää positiivisuutta. Nordikriders foorumihan on tarkoitettu edustamaan heidän lajeja mm snowscootia ja longboardausta. Siksi varmaan jos mainostaa siellä muuta firmaa niin ei tykätä hyvällä ja ymmärrän yskän. Ei offshorekaan ole mainostellut tietääkseni missään toisilla foorumeilla ainoastaan järjestämissään tapahtumis, en ole koskaan edes offshoren netti tai lehtimainosta nähnyt. Kerran juttelin skibikeaiheesta yhen snowscootterin kanssa ja sitä ärsytti skibikeissä vaan se että niillä ei pysty tekee mitään, tarkoitti siis streettilaskua eli pressii, trikkihyppyjä ja reilejä eli sellasta bmx tapaista pyöräilyä. Näin siis Oulussa.

    • Näinhän sen on ymmärrettykin. Ahdasmielisiä laskijoita, joille on ainoastaan parkin reilit.

      Totta että reilaaminen on lähes mahdotonta, mutta hyppiminen sekä pressi temppuilu onnistuu skibikellä. Itsellä aukko pressin merkityksessä, onko se sellainen vanerilaatikko jossa on muovinen liukupinta päällä.

      Sitten jos nää samat bmx jonnet lukevat tätä ketjua ja trollailevat.
      Jos kerran skibikellä ei voi olla streetissä, niin pysykää sitten siell ja älkää kommentoiko offpiste laskuista mitään.

      Mielestäni hyppiminen on mukavampaa skibikellä, koska TÄYSJOUSITETTU.

    • BMX4EVER

      BMX ja Dirt eli hyppypyörät eivät ole täysjousitettuja. Koita mennä skibikellä pressii :9 :) muutakuin suoraan voi ehkä hivuttaa. sitten tuu hyndäst 180 alas, ei taida onnaa, eikä 360 ja sit kun loskaa tai pehmeetä niin etusukses kyntää niin siin paljoo iskaris auta. Näit totuuksii sit kutsutte trolleiks.

      • Mä en oikeesti nyt ymmärrä scoottien fysiikanlakeja. Miten se asteiden hyppiminen sitten onnistuu scooteilla eikä skibikellä, ja ilmiannoin oman tietämättömyyden pressien suhteen.

        Kuten relaa.comin skibiking ketjussa eräs totesi:
        En tarkoita sitä ettäkö Scootilla kikkailussa kotimäessä ois jotain pahaa, mutta en vain pysty hahmottamaan mitä lisäetua kahteen pätkään sahatusta dekistä ja ylimääräisistä putkihässäköistä olisi jotta se lisäetu olisi lisääntyneen hankaluuden arvoista, siis noinniinkuin oikeasti laskiessa, jolloin esim. kaatuminen ei ole haluttavaa.


      • diy_tuner kirjoitti:

        Mä en oikeesti nyt ymmärrä scoottien fysiikanlakeja. Miten se asteiden hyppiminen sitten onnistuu scooteilla eikä skibikellä, ja ilmiannoin oman tietämättömyyden pressien suhteen.

        Kuten relaa.comin skibiking ketjussa eräs totesi:
        En tarkoita sitä ettäkö Scootilla kikkailussa kotimäessä ois jotain pahaa, mutta en vain pysty hahmottamaan mitä lisäetua kahteen pätkään sahatusta dekistä ja ylimääräisistä putkihässäköistä olisi jotta se lisäetu olisi lisääntyneen hankaluuden arvoista, siis noinniinkuin oikeasti laskiessa, jolloin esim. kaatuminen ei ole haluttavaa.

        http://www.relaa.com/keskustelut/lumi/32806

        Tuolla pystyy jatkaa skibike keskustelua, ilman näitä scoot "asiantuntijoita". Jotka osaavat laskea ja temppuilla faktoista huolimatta. Lätkivät vain sen minkä itse ovat itselleen todenneet, eivät vain osaa laskee skibikellä


    • janneboy

      Ootteko testanneet esim. puhelimen gps:llä millasiin vauhteihin pääsee? eli eli onko skibike, sukset vai lauta nopein? Veikkaisin, että lauta hitain mut ei tiedä.

      • N.80-90 km/h levillä, olisko ollu rinne 10,8. Se mikä tulee gondoli2000 hissiltä 10 hissille. Ja tää nopeus on sportstrackerin avulla eikä oo syöksy laskuu vaan parikertaa kanttasin että ei tulis sanomista


    • vinkkari

      Samassa rinteessä (se vasemmanpuoleinen 10 rinne Levillä), nopeus viimeiseen kumpuun tultaessa 72 km/h Scootilla 15 asteen pakkasessa. Aika kiva liitävä tunne tulee, kun lähtee hetkeksi ilmaan. Raikasta oli myös. En kyllä lujempaa juuri uskalla laskea :D

    • minerval

      Istuitko satulassa :)

      • Tietenkin. Sen takii se on siinä :)

        Ja kovempaa vielä pääsisikin mutta tuolla kerralla ei ollu kunnolla huollettuja suksia alla


    • Muhilainen

      Skibikekokemus Leviltä. -12 pakkasta ja eturinteen oikeassa laidassa olevan lastenstriitin ekasta hyppyristä alastulossa kimeä ääni joustosta. Tuolihississä huomaan: lahje aivan öljyssä. Iskarista öljyt pihalle. Siihen jäi viime Jouluna laskut Levillä...

      • Harmillinen vastoinkäyminen, mutta johtuiko alastulosta vai pakkasesta? Tutkitko ollenkaan? Vai nousko v-käyrä potenssiin kuustoista. Pitää meinaan sitten rupee varoo kovia pakkasia


    • NokialainenHurja

      Mites, onko noilla vehkeillä (skibiken eri versiot, snowmotot ja scootin eri mallit) painorajoja? Pituudesta löysinkin tietoa, että ei oo ongelma. Mutta kun mulla sattuu olemaan isot luut ja valtavan suuret lihakset ja voimat (heh heh) niin painan 105 kg.

      Sopiiko laji ylipäätään 186/105 kokoiselle jätkälle?

      • toinenkin lih...tukeva

        Ei oo ongelmia painon kanssa, kannattaa vaan valita bike missä on tavallista korkeempi istuinkorkeus, sekä täysjousto ettei paino iske niin terävästi suksille.


    • J0UNI

      Painavan (yli 75kg) kannattaa ehdottomasti valita se kallein malli jossa paremmat linkut ja joustot (Fox) ja suksen kannatinnarut.

    • amatööri-pena

      Enpä jaksanut ihan kokonaan lukea puhelimella, mutta huomasin että täällä puhuttiin/suunniteltiin ns. vetolaitetta ja joku semmoisen tekikin. Niin ajattelin vinkata jos tätä ei tänne jo ole laitettu www.sledgehammer.at/product/liftguard/?lang=en
      eli Sledgehammer myy tuollaista lisävarustetta, joka nykyisin on suurimmassa osassa Euroopan isoja keskuksia jo pakollinen. Eli toimii kuten siinä tekstissä selitetty diy-patentti, toinen pää kiinni tangossa ja toinen pää kierretään kahvakumin ympäri ja käsi päälle. Sledgehammerin videolla näkyy miten se käytännössä toimii.

      Itse hankin kokeilematta freeriderin tälle kaudelle ja en ole vielä käynyt rinteessä sen kanssa. Ajattelin että yli 15 vuoden laudalla/suksilla vietetyn ajan jälkeen on saatava rinteisiin jotakin uutta. Offarille varaan vielä tulevaisuudessakin sukset biken lisäksi.

      Onkos teillä kokemusta tuolihisseistä ja skibikeistä? Ainakin Itävallassa saa skibiken ottaa tuolihissiin, jossa on ns. pedestrian exit, eli tarkoittanee sellaisia hissejä joihin saa mennä turistit ilman laskukamojakin jalkasten pällistelemään. Edellämainitulla sledgehammerin videolla on opastus myös tuolihississä menemiseen.

      • lapinlaskija

        Future trendiltä saa Suomesta juuri noita samoja vetolaitteita, kannattaa sieltä kysellä. Www.futuretrend.fi


    • Levillä ei saanut mennä tuolihissiin.

      Toi mun patentti hihna on snadisti huokeempi kuin sledgehammerin, mutta itse käytettävänä vähän vaikeempi. En nähnyt viikon aikana levillä kuin kolme scoottia enkä yhtään skibikeä.

      • lapinlaskija

        Mä näin yhden moton, kaksii scoottia ja kaksi skibikeä oma bike. Rinteessä tapanina ja tänään.


    • Keli meni vähän huonoksi joten emme vaivautuneet rinteeseen.

      Rupes nousu ladut jäätyy ja tiivistyy silleen että oli vaikee pysyy pystyssä.

      • skibiker

        Oli tosiaan huonot kelit Levillä. Ei tullut kun kerran käytyä laskemassa ja silloin en nähnyt ainakaan ketään alan harrastajia laskemassa. Toisena päivänä kävin pyörähtämässä gondolilla kävellen, niin silloin näin jonkun juuri menevän biken kanssa hissiin.

        No toivottavasti tämä etelän talvi alkaisi piakkoin, ja onneksi keväälle on jo Tahkolta mökki varattu


    • mmarav

      Levillä näin muutaman scuutin ja yhen ski biken. Juttelin scoottimiehen kaa gondolissa ja harrasti alamäkiajoa pyörällä. Laji alkoi kiinnostamaan. Onko scootilla laskeminen niin helppoa kuin näyttää? Scoottimiehen mukaan on.

      • lapinlaskija

        Riippuu vähän, joidenkin mielestä on helppoo ja joidenkin ei. Itse en päässyt oikein scootin kanssa sinuiksi vaikka yhden kauden laskinkin. Siirryin sitten bikeen.

        Kannattaa käydä kokeilemassa rinteessä ensin kaikkia ja vertailla sitten. Etelässä ainakin kokonniemessä ja sveitsissä järjestetään esittelytapahtumia missä pääsee testaamaan niin scootteja, bikejä kuten motojakin. Eroja on paljon ja toiset laitteet sopii paremmin toisille ja toiset toisille.


      • lapinlaskija

        Riippuu vähän, joidenkin mielestä on helppoo ja joidenkin ei. Itse en päässyt oikein scootin kanssa sinuiksi vaikka yhden kauden laskinkin. Siirryin sitten bikeen.

        Kannattaa käydä kokeilemassa rinteessä ensin kaikkia ja vertailla sitten. Etelässä ainakin kokonniemessä ja sveitsissä järjestetään esittelytapahtumia missä pääsee testaamaan niin scootteja, bikejä kuten motojakin. Eroja on paljon ja toiset laitteet sopii paremmin toisille ja toiset toisille.


    • Ja siihen testaamiseen, ei kannata turhautua ensimmäisestä kaatumisesta. Eikä saa syyttää laitetta jos se ei sovi sulle.

      Kuten tässä ketjun aikana on huomattu että jotkut ovat "kokeilleet" skibikeä. Ja sitten kertovat kuinka skibike on huono verrattuna snowscoottiin. Tuossa nordicridersin puolella tullu erään henkilön kanssa juteltuu tästä skibiken dissauksesta. Päästiin sellaiseen tulokseen että tuntuu olevan joillekkin uskonto tää scootti-skibike asettelu.

      Summa summarum, rohkeesti rinteeseen kokeilemaan.

      • skibiker

        Tuo on totta, itse olen sattunut muutaman kerran FT:n esittelypäiville ja huomannut saman asian. Mutta kunnollisella opastuksella pääseee nopeasti lajeihin sisälle ja muutaman laskun jälkeen on yllättäen mielipide muuttunut.

        Suurin ongelma Suomessa on ollut aikaisemmin liian sulkeutunut harrastajapiiri ja huono jälkimarkkinointi maahantuojien osalta (myyty laitteita ilman opastusta, vuokrattu laitteita liian nuorille yms.) Tästä johtuen on sattunut liikaa haavereita ja meno rinteessä näyttää epävarmalta ja pelottavalta, tämä taas pilaa laitteiden maineen.

        Jokaiselta meiltä on varmaan rinteessä kysytty: miten noilla jarrutetaan? Miten noilla lasketaan? Eikös nuo ole vaarallisia? tuommoisessa tapauksessa kannattaa kertoa tarkemmin miten homma hoituu tai sitten vaikka näyttää.

        Edistetään yhdessä laji kasvuun. Ja kaikki rohkeasti testauspäiville testaamaan kaikkia mahdollisia laitteita..


    • Hinku

      En tiedä johtuuko Michael Schumacherin tilanteesta, mutta itseeni kiinnostaa myös turvallisuus tai oikeestaan sellainen turvallisuuden tunne laskiessa. Oon kyllä suksilla laskenut vaikka miten monta vuotta, eli skibike (tai scootti) vasta harkinnassa. Mutta epäilys/epävarmuus tulee just siitä, että ei vaan tiedä miten laskea ja millainen meno on turvallista. Niin ja en ees tarkoita mitään temppuja ja hyppyjä, ne jätän niille, ketkä osaa ja ovat taitavia. Olis ihan törkeen siistiä, jos voisi vaan pyytää opastajan rinteeseen kun kyse on turvallisesta alastulosta mäkeä alas :D On vaikea tulla porukkaan, kun kaverit harrastavat laskettelua tai lautailua.

    • Veli-Pekka

      Snowscootilla laskeminen on huomattavasti turvallisempaa ja hallitumpaa kuin skibikellä. Tämä on perheen isän mielpide ja nuoriso yhtyy samaan mielipiteeseen. Ongelmana Skibikessä oli molemmilla nuorilla (145/160cm) jalkojen ylettyminen maahan hankeen ja käännöksissä jalan laittaminen lumeen tueksi. Tämäntyyppisiä kaatumisia tästä syystä tuli useita. Skibikestä kaaduttaessa poistuminen huonoa, nuorempi ja lyhyempi jäi joko Skibiken alle tai päälle, edes koko vuokra-aikaa halunneet laskea (Levi pääsiäinen 2013). Edellämainittuja ongelmia ei ole snowscootin parissa ollut. Laskevat vuorotellen omatoimisesti.. Sappeella saatiin lajiin opastus ja opetus snowscootin oston yhteydessä, ilmaiseksi vieläpä.

      • skibiker

        Juuri tätä tarkoitin, liian nuorille annetaan laitteet alle mitä ne ei voi hallita.

        Ei 145cm pituisen lapsen pitäisi edes laskea näillä laitteilla ei bikeillä eikä scooteilla. Jos siellä
        Sappeessa ei sitä kerrottu niin on ollut huono opastaja / esittelijä. ( no onhan näitä tapauksia näkynyt ennenkin pirkanmaalla, joten ei yllätä)


        Oma emäntä on 160cm pitkä ja ei ole ollut mitään ongelmia laskea kummallakaan meidän bikeistä (carver ja bullskate).


    • lapinlaskija

      Arvasin että saadaan eipäs juupas keskustelu aikaiseksi, kumpi on helpompi.

      Faktaa: vuokraamot ja hiihdonopettajat suosivat mielummin skibikejä ja motoja juuri penkin takia koska hätätilanteissa voi istua penkkiin ja jarruttaa jaloilla.

      yltäminen ei pitäisi olla ongelma, koska bikejä on erikorkuisia ja suositusikäraja 15 vuotta. Kuten tuolla aiemmin skibiker kirjoitti niin ongelmia on ollut juuri silloin kun liian nuorille vuokrataan tai myydään ilman opastusta.

      snowscootin ongelma oli ainakin itsellä se, että se tarvitsee huomattavasti kovemman vauhdin toimiakseen kunnolla. Tässä taas yksi syy lisää miksi scootteja ei suosita vuokraamoissa.

      mutta edelleen toiset laitteet sopii toisille ja toiset toisille, kannattaa kokeilla ja vertailla.

    • Veli-Pekka

      Hei!

      Pakko oli tulla kertaamaan. Snowscoot oli lapsiemme mielestä helpompi hallita vauhdin ja tasapainonkin puolesta kuin se skibike kokemus Leviltä. Snowscoottia mentiin kauppiaan suosituksesta yhdessä kokeilemaan Sappeeseen kun aikataulutkin meni yksiin. Olisi se onnistunut ilman kauppiaan opastustakin (joka oli asiallista, ei tuputtanut ja opetti perusteellisesti jopa kaatumistilanteen esimerkillä). Kaupat teimme vasta kokeiltuamme.

      Hitaassa vauhdissa snowscootin jarrutus paljon helpompaa, poikittain tai jaloilla. Jalkajarrutuksella lähtee skibike poukkoilemaan varsinkin jos painoa on enemmän toisella jalalla, snowscoot silloinkin tasapainoisempi. Poikittainjarrutuksella skibiken perä lähti luistamaan ja sitä ei saanut niin ikään pysäytettyä vaan meni joko ympäri tai poika kaatui sen päälle, koska jalka lipesi alta.

      Nyt ymmärsin miksi täällä hyökättiin asian kimppuun, otsikkohan on skibike. Mutta ehkä ymmärrätte joillain kokemuksia skibikeistä on hyvin negatiivisia.

      • skibiker

        eli ongelma on ollut skibiken opastuksen puute, koska olet ensimmäinen kuulemani kenen mielestä hitaassa vauhdissa scootti on helpompi.

        Ikävä että olet saanut huonoja kokemuksia ensimmäisestä skibike kerrasta mutta jos satut joskus uudestaan saamaan mahdollisuuden testata skibikeä niin kannattaa kokeilla uudestaa neuvojen kanssa, niin voi mieli muuttua. (yksi pieni kysymys, oletko varma että tuo vuokrattu "skibike" oli oikea skibike, koska ei se mee hockeystopilla ympäri, kuten ei mene polkupyöräkään jos heittää takarenkaan sivuun)

        Vinkkinä muillekin että kannattaa pyytää laskuvinkkejä vuokraamoista, auttavat mielellään. Tai sitten hiihtokoulusta. Tai käydä kokeilemassa esittelypäivillä.

        Ja olen myös sitä mieltä että lapset (alle 15 v) ja täysikokoiset scootit ei sovi rinteeseen, kova vauhti ja 10 kg terästä lasten käsissä ei ole turvallista. Se on hankalissa paikoissa raskasta aikuisilekin. (ei se oma kaatuminen, mutta muiden päälle laskeminen)

        Outoa että kauppias ei ole tarjonnut tai kertonut vaihtoehtoisesti kevyemmistä / pienemmistä scooteista. Kauppiaan olisi pitänyt myös kertoa mahdollisista tilanteista joita voi sattua kun täysikokoiset scootit ja lapset saatetaan yhteen.
        (esim. rukalta poistettiin scootti vuokraamosta kun liian pieni kaveri teki rinteessä ikävää jälkeä muille) Mutta eipä niitä taida enää paljoa muissakaan vuokraamoissa olla.

        Jos haluaa lapselle laitteen niin suosittelen ASP:n tai bikeboardin lasten scoottia tai scootista hieman helpommin hallittavaa snowmotoa.

        http://www.3lmnt.com/asp-snowscoot-alloy-clone.html
        http://www.3lmnt.com/bikeboard-4lmnt-freeride-snow.html


    • redscoot

      Itsellä meinasi joskus hermot mennä kun lähdin ekan kerran mäkeen scootilla, oli kylki ja takapuoli mustelmilla. En tiedä oliko liian jyrkkä rinne vai liian jäinen rinne. Mutta sit kun sain yhdeltä snoukkakaverilta lainaksi sellaiset suojahousut, niin se laittoi homman rokkaamaan, kun ei tarvinnut jatkuvasti vain keskittyä jännittään kaatumista. Sinällään oli ihan tärkeää oppia kaatuilu silloin tällöin, oppi hakemaan kuitenkin rajoja ja tuntemaan mitä tapahtuu ääritilanteissa. Tämä vinkkinä.

      • skibiker

        sellaiset suojahousut on loistavat muutenkin rinteessä. Ja suojavarustus kannattaa olla yleisesti kunnossa.

        Mutta mun mielestä jos ei temppuile tai hypi niin full-face kypärä on liioittelua. Nähnyt muutamia laskijoita näillä laitteilla full-face kypärät päässä niin vieressä on tuntemattomilta kuullut että aika vaarallista näyttää olevan kun on hurjat varusteetkin :)

        joten ei pelotella turhaan


      • KettuFullface
        skibiker kirjoitti:

        sellaiset suojahousut on loistavat muutenkin rinteessä. Ja suojavarustus kannattaa olla yleisesti kunnossa.

        Mutta mun mielestä jos ei temppuile tai hypi niin full-face kypärä on liioittelua. Nähnyt muutamia laskijoita näillä laitteilla full-face kypärät päässä niin vieressä on tuntemattomilta kuullut että aika vaarallista näyttää olevan kun on hurjat varusteetkin :)

        joten ei pelotella turhaan

        Mä olen samaa mieltä, turha fullface kypärää pitää rinteessä ja ne voisi samalla kieltää! Sitäpaitsi voi mennä vaikka rikki hieno kypärä, jos osuu vaikka runkoon, ohjaustankoon tai kiveen. Sitten tunturilla jos sattuu käymään tuuli, niin on tosi tyhmää, kun vain toisilla pää on tuulen suojassa, mutta ei kaikilla. Niin joo ja fullari maksaakin tietysti enemmän, eikä niitä taida saada vuokrattua, puhumattakaan siitä, että joku sivullinen voi tosiaan pelätä. Esimerkiksi sitä, että fullari jäbät ja mimmit varastaa koko shown! :D

        Kohta tunturille, illalla raketteja katsomaan fullface päässä, lasit silmillä, hyvää uutta vuotta kypärämallianne tai vehkeitänne dissaamatta kaikille!!!


      • Joonakkeli
        KettuFullface kirjoitti:

        Mä olen samaa mieltä, turha fullface kypärää pitää rinteessä ja ne voisi samalla kieltää! Sitäpaitsi voi mennä vaikka rikki hieno kypärä, jos osuu vaikka runkoon, ohjaustankoon tai kiveen. Sitten tunturilla jos sattuu käymään tuuli, niin on tosi tyhmää, kun vain toisilla pää on tuulen suojassa, mutta ei kaikilla. Niin joo ja fullari maksaakin tietysti enemmän, eikä niitä taida saada vuokrattua, puhumattakaan siitä, että joku sivullinen voi tosiaan pelätä. Esimerkiksi sitä, että fullari jäbät ja mimmit varastaa koko shown! :D

        Kohta tunturille, illalla raketteja katsomaan fullface päässä, lasit silmillä, hyvää uutta vuotta kypärämallianne tai vehkeitänne dissaamatta kaikille!!!

        Samoilla aalloilla liikutaan! Ei ku hangilla mut varmaan eri tunturissa, tosin tällä hetkellä korjaamassa karkuremmiä, joka napsahti irti. Alkoi vähä naurattaan, aika naseva kuittaus. Mut oikeesti puhut asiaa! Sitten vielä sellainen huomio, että tavallinen laskettelukypärä suojaa tehokkaasti aina 20 km/h saakka. Fullarit eli joko fillari- tai motocross-käyttöön tarkoitetut kypärät paremmin myös hieman suurempiin nopeuksiin. Mutta muistakaa kaksi asiaa:

        1.) Kypärä on tarkoitettu siltä varalta, että kaatuminen tai törmääminen tapahtuu. Pääasia, että on mieluinen kypärä päässä, jota tykkää käyttää, eikä ärsytä tai paina tai ole muuten hankala. Jokainen tekee oman valintansa. Itsellä fullface.

        2.) Vauhti on se, joka on vaarallista törmäyksen tapahtuessa. Sen saattaa joku vaikka muistaa lukion fysiikan tunneilta. Kineettinen energia on yhtä kuin massa kertaa vauhdin neliö jaettuna kahdella. Eli vauhdin merkitys kyllä korostuu!

        Hyvää uutta vuotta 2014!


      • ...
        Joonakkeli kirjoitti:

        Samoilla aalloilla liikutaan! Ei ku hangilla mut varmaan eri tunturissa, tosin tällä hetkellä korjaamassa karkuremmiä, joka napsahti irti. Alkoi vähä naurattaan, aika naseva kuittaus. Mut oikeesti puhut asiaa! Sitten vielä sellainen huomio, että tavallinen laskettelukypärä suojaa tehokkaasti aina 20 km/h saakka. Fullarit eli joko fillari- tai motocross-käyttöön tarkoitetut kypärät paremmin myös hieman suurempiin nopeuksiin. Mutta muistakaa kaksi asiaa:

        1.) Kypärä on tarkoitettu siltä varalta, että kaatuminen tai törmääminen tapahtuu. Pääasia, että on mieluinen kypärä päässä, jota tykkää käyttää, eikä ärsytä tai paina tai ole muuten hankala. Jokainen tekee oman valintansa. Itsellä fullface.

        2.) Vauhti on se, joka on vaarallista törmäyksen tapahtuessa. Sen saattaa joku vaikka muistaa lukion fysiikan tunneilta. Kineettinen energia on yhtä kuin massa kertaa vauhdin neliö jaettuna kahdella. Eli vauhdin merkitys kyllä korostuu!

        Hyvää uutta vuotta 2014!

        Käytättekö polkupyöräillessäkin fullaria, koska silloinhan vauhdit nousee myös yli 20 km/h. Ja asfaltti on paljon kovempi kuin lumi. Fullari on loistava parkissa ja hypätessä, mutta on se minustakin hieman hassun näköistä aikuisella ihmisellä joka rauhallisesti kruisailee rinnettä alas.

        Turvallista uutta vuotta!


    • Veli-Pekka

      Niin kyllä se skibike oli siellä Levillä vuokraamosta ja pieni opastus skibiken vuokrauksen yhteydessä annettiin sekä hississä meno-opastus.

      Se snowscoottimyyjä muuten tarjosi sitä nuorten mallia (se pienempi koko, compi?? oli mukana pakussa). Parkkipaikalla seistiin senkin päällä ja tuntui jo liian pieneltä. Siinä hassutellessa puhetta oli, että snowscooteista lastenmallikin (vielä pienempi) kuulemma olemassa.

      Tämä jankkaus saa nyt riittää kun minusta tuntuu että taon päätä puuhun asiassani, kun poikien puolesta puhun ja oman kantani sanoin. Snowscootilla oli yksinkertaisesti helppo mennä ja pojat sillä minä mukaan aina silloin tällöin menen. Pojat ihan yksikseen laskevat eikä vaaratilanteita (toisin kuin skibikellä) ole syntynyt.

    • skibiker

      No tottahan se on, jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen.

      ja hyvähän se on kuulla että skibiken hallitseminen on vaikeaa. Ettei lajia luulla ihan pappalajiksi :D

      Tuntuu aina vaan niin oudolta että tänne tulee scoottihenkilöitä kertomaan tarinoita sellaisista laskemistilanteista, mitä ei itse saa edes hakemalla onnistumaan. Olisi kiva päästä laskemaan joskus tällaisen kaverin kanssa.

      esim, jos se vuokraamon kaveri on kertonut tekniikasta niin tiedät varmaan ettei jalalla ole tarkoitus ottaa tukea käännöksessä vaan helpottaa painopisteen siirtoa.

      Sitten se mainitsemasi "poikittaisjarrutus" on hockeystop nimeltään ja siinä on juuri idea saada takasuksi luistamaan sivuun (ei mene ympäri).

      "hätäjarrutus" tehdään laittamalla molemmat jalat maahan (ei ole toispainoinen) eli sama kun polkupyörässä menis jarrut epäkuntoon. silloin jarrutetaan jaloilla (ei se silloinkaan lähde sivulle heittelemään)

      Kantatessa jyrkästi saa myös vauhdin tippumaan ja silloin jalkatapilta on maahan noin 10 cm joten ei pitäisi olla pituusongelmia.

      Jos asut etelässä päin niin koitetaan saada aikaiseksi joku samanaikainen laskureissu niin voin avustaa tekniikassa, kuulostaa nimittäin siltä että se levin skibike on ollut rikki tai todella vanha epävakaa ylikorkea malli.

    • skibike
      • Petri tässä moi

        Hauska threadi ja hienosti trollattu pilalle, GO SUOMI24

        Ylle taisi tulla sulla väärä video laskutavasta, vai oliko tarkoitus vain trollata.
        Kaikista lajeista löytyy huonoja esimerkkejä ja hyviä esimerkkejä.
        alla hyvä esimerkki.

        OHO, se olikin ketterä ja vielä hiljaisessa vauhdissa, no jokainen kuka on kokeillut skibikeä niin tietää. PEACE kaikille, laskekoonsa jokainen millä haluaa. Minä lasken laudalla ja bikellä

        http://youtu.be/WD7d6cU7688


      • Sama Petri hei
        Petri tässä moi kirjoitti:

        Hauska threadi ja hienosti trollattu pilalle, GO SUOMI24

        Ylle taisi tulla sulla väärä video laskutavasta, vai oliko tarkoitus vain trollata.
        Kaikista lajeista löytyy huonoja esimerkkejä ja hyviä esimerkkejä.
        alla hyvä esimerkki.

        OHO, se olikin ketterä ja vielä hiljaisessa vauhdissa, no jokainen kuka on kokeillut skibikeä niin tietää. PEACE kaikille, laskekoonsa jokainen millä haluaa. Minä lasken laudalla ja bikellä

        http://youtu.be/WD7d6cU7688

        Laitetaan nyt sitten motosta ja scootistakin saman tekijän videot, niin nähdään se ketteryys ja hallittavuus erot kaikista vehkeistä. vaikka eihän nämä tähän threadiin kuulukkaan

        http://youtu.be/qpp-Y7njDXU


      • Petri vielä kerran
        Sama Petri hei kirjoitti:

        Laitetaan nyt sitten motosta ja scootistakin saman tekijän videot, niin nähdään se ketteryys ja hallittavuus erot kaikista vehkeistä. vaikka eihän nämä tähän threadiin kuulukkaan

        http://youtu.be/qpp-Y7njDXU

        http://youtu.be/8frNSh9SG2M


    • Toi fullarin käyttö voi olla myös "ulkonäkö" kysymys.

      Itse hommasin fullarin koska koin sen kuuluvan harrastukseen. Vähän niinku xl-koon housut s-koon lautailijalla. Ainoa mitä kysytty varusteista on että pidänkö vielä sellaista "sotahaarniskaa" päällä. Ja tietenkin kaikki kysyy sitä kun mulla on kypärän ulkopintaan liimattu Bluetooth vastaanotin, että mikä se on ja minkä takia. Ja kyllä kypärä maksaa, ja pitää uusia kun sen pinta jännitys kärsii. On se sitten biltemasta tai girolta. Kaatumisen jälkee kypärä pitäisi aina vaihtaa jos siis kypärä saa osuman. Mutta ei oo sellaista harrastusta mikä ei maksaisi.

      Kukaan ei oo viel todennut vaaralliseksi kypärän perusteella.

      Ja jotenkin oon skibikerin kanssa samaa mieltä että aivan liian nuorille annetaan skibike/scoot. Oma veli (n.14v) haluaisi aina testaa mun skibikeä. Mut sanon aina että vasta vanhempana. Ja broidi ymmärtää tilanteen.

      Vaikka kuinka Lapsi haluasi jotain, niin vanhemman pitäisi silti sanoo sen viimesen sanan. Mutta kaikki kasvattavat omalla tavallaan.

      • Rimouski

        Sun kanssa diy_tuner olen samaa mieltä fullarista! Ulkonäkö kysymys todellakin, mutta tottakai turvallisuus juttu ja myös toi tuulen suoja pitää paikkansa. Jotenkin fullari on paljon siistimpi kuin perinteinen laskettelukypärä skibiken kanssa ja kuuluu asiaan aina kun tullaan mäkeä alas ja pidetään stongasta kiinni!

        Ei ole minullekaan tullut kukaan päivittelemään, että kypärän perusteella pidettäisiin vaarallisena... päin vastoin kuuluu kommentteja "onko oma kypärä vai saako noita tuolta vuokraamosta?".

        Ja mikäpä sen hauskempaa, kun porukka leppoisasti kommentoi varusteista ja skibikestä:) Ihme jos jotain häiritsee (ainoastaan täällä palstalla?) toisten varusteet, luulisi ne omat varusteet olevan tärkeämmät :)


    • lapinlaskija

      Hyvä tuo peten linkkaama opetusvideo skibikellä laskemisesta.
      Tuoltahan sen kuuluukin näyttää.

      Tuo kypäräjuttu menee vähän yli, ihan sama millä varustuksella mennään ja toiset tykkää suojata päänsä kokonaan ja toinen vain osittain.

      Hyvää uutta vuotta ja morjestetaan rinteessä kun tavataan.

    • ellivuori

      Tuolla ylempänä mainitut suojahousut varsinaisten housujen alle on iha ehdottomat skibikelle, suojaa haarakalustoo ja takamusta penkin iskuilta. Mä hankin housut ja polvisuojat täältä läheltä https://plus.google.com/115639314321637345783/about?gl=fi&hl=fi#115639314321637345783/about?gl=fi&hl=fi sellast viel et kandee sovitella oikeet kokoo housuille ja polvareille. Nois polvareis ois istuvuus tärkeet ja se et mahtuu housun alle. mut tosta fullarista oon erimieltä vaikka skibikellä meen pipon kaa mut jykillä aina fullface.

      • ...

        Tuo offshore on kallis kun Sonera

        suojia ja fullareita myy nykyään melkein kaikki fillariliikkeet.

        Ja kannattaa käyttää skibikelläkin kuten kaikessa muussakin laskettelussa edes jotain kypärää. Vain idiootit on rinteessä tai ilman kypärää, näyttää huonoa esimerkkiä lapsille.


    • skibiker

      Hei, ei sitä mun kommenttia kannata niin vakavasti ottaa. Siinä oli hymiökin :)

      Jokainen varustautuu niinkuin parhaaksi näkee, itse kokisin omalla laskutavalla full-face kypärän hieman liian hardcoreksi. (eli en siis hypi enkä harrasta striittejä)

      Mutta muutaman kerran kesällä kun kokeilin DH:ta niin silloin oli kyllä kaikki maailman varusteet päällä, eli on sen full-face joskus löytänyt minunkin pääni.

      Hienonnäköisiä ne kyllä yleensä on sitä en kiellä.

    • Itselläni kyllä kypärä saanut kuljetuksen takia osumaa, kerran leville mentäessä kypäräni oli alimmaisena ja kittilästä rovikselle ei oo tasasta tiet

    • hiihtopyorailija

      Mä onnistun saamaan aina ankkurihissin pystyputkesta päähän eli fullarikypärään. Muuten homma sujuu hienosti. Itsellä kans polvi- ja kyynärpääsuojat ja sit selkäpanssari ja suojapöksyt kovilla suojilla.

    • yksi sadasta

      En oikeen ymmärrä tätä snowscoottien solvausta ja snowscoot kauppiaan alas painamista, kun läheltä seurannut, sydämmestään siellä ovat mukana lajiin. Tiedän, että jokaisen snowscootin yhteydessä on toimitettu opastus ja suomenkielinen laskuohje ja huolto-ohje sekä manuaali. Kauppias kokoaa snowscootit laskuvalmiiksi eikä edes myy laatikossa osina. Snowscootteja kootaan ostajan toiveiden mukaisesti laskija koko huomioon ottaen, kannattimen korkeus, kulma, tankojen korkeudet jnejne. Tiedän myös lukemattomia ilmaisia huoltotapauksia missä kantit on ruhjottu presseillä ja reileissä pilalle, pohjiin naarmuja metsälaskusta jnejne et heidän toiminnastaan isoo kättä täältä.

      Seuraava on hyvä esimerkki kauppiaasta ja Snowscootista: Ilman minkäänlaista lumella tapahtuvaa urheilua harrastamattomat oppilaat oppivat snowscoottauksen keskimäärin 3 tunnissa joista yksi alkoi laskemaan pressejä, leikkaavaa carving käännöstä. Kaikki laskivat yleisillä rinteillä ilman vaaratilanteita, edes lähelläpiti.

      http://nordicriders.com/foorumi/viewtopic.php?f=9&t=1362

      Samalla voi vilasta skibikeketjua, siellä ihan asiallista keskustelua eikä mitään vääntöä ja venkuilua.

      • toinen sadasta

        Jos luet koko ketjun läpi, niin näet ketkä dissaa ja ketä. Kyseessä on skibike keskustelu ja joka toinen viesti on jonkun scoottaajan vertailu miksi scootti on parempi kuin skibike. Tuossa lasketteluosiossa on oma ketju nimellä snowscoot niin voisi scoottajat siellä kirjoitella ja vertailla. Näin ei tulisi mitään vastakkainasettelua.

        Toivottavasti myös snowscoot kauppiaat voi suositella skibikejä ja snowmotoja, koska jokaisella laitteella on omat vahvuutensa mitkä myös scoottimyyjien pitäisi tietää. Tärkeintähän olisi saada yleisesti lajille näkyvyyttä ja saada se tasavertaiseksi muiden rinnelajien kanssa.


    • lapinlaskija

      Kyllähän tämä keskustelu on enemmän puolustuskannalla ollut. Ja enemmän täällä on snowscoot laskijat dissanut skibikejä kuin toistepäin.

      Eikä tuolla snowscoot keskustelussa ole kukaan skibikelaskija käynyt dissaamassa scootteja mutta täällä niitä snowscoot laskijoita on pyörinyt enemmänkin.

      Lajien helppous on tosiaan ihan henkilökohtaista, toinen sopii toisella ja toinen toiselle.

      Mitä opetustilanteisiin tulee, niin itse kävin tutustumassa skibikeihin esittelypäivänä, joka meni jotakuinkin näin: ensiksi tampattiin bikejen ja ohjaajan kanssa hieman korkeammalle ja opeteltiin jarrutukset sekä carving - drfiting käännökset. Sitten näytettiin irtoankkurilla eri tavat mennä hissillä. Sitten vasta päästiin rinteeseen ohjaajien kanssa, laskettiin ns. jonossa ohjaaja - testaajia - toinen ohjaaja. Sen jälkeen pääsi itsenäisesti kokeilemaan.

      Oppi hyvin ja sai yhdessä laskussa kiinni tekniikasta.

    • vehkeitä on

      Mielipiteitä täällä vaan liikkunut...mut jos skibikellä saa kii yhellä laskulla tekniikasta niin ihan mahoton vehe...

    • JesseMessias

      Kyllä täällä jotkut on ihan faktoja kertoillut.

      Ja scoottaajien on turha esittää "uhria" kun kyseenalaistetaan jonkun kertomus. Tässä on keskustelun verran aineistoa että yritämme tuoda skibikeä kansan tietoisuuteen, mutta scootti hemmot trollaavat aina ne kysymykset. " ei kannata, niillä ei pysty temppuilla, ei ainakaan motoa "jne. Lista on aika pitkä. Ja sitten nää toisen puolesta puhujat, miksei henkilö itse kirjoita vaan käyttäisi toista kirjurina.

      Itse en ymmärrä tuota jeesustelua scoottaajat.

    • Victorinox

      Paljonko painaa skibike? Luin jostain snowscootblogista et snowscootti vois painaa vaa 7.5kiloo.

    • Riippuu mallista. Itselläni täysjousto Freeride by Sledgehammer ~9,5kg.

    • lapinlaskija
    • skibi

      Mikä blogi, googlettamalla ei löytynyt. Sledgehammer painaa ilman suksia 9,5 Kg, kotisivujen mukaan.

    • skibiker

      meidän biket painaa
      bullskate 10,5
      carver 8,8

      Ja viime vuoden freerider 9.5 ja uusi 10,5

      scoottien ja motojen painot ovat
      myös 8,5 - 11,5kg mallista ja laudoista riippuen.

      Kaikki painot ovat kokonaispainoja eli suksien ja lautojen kanssa.

    • vapaalaskija

      Niille jotka täällä valittelee, ettei skibikellä voi temppuilla/hyppiä, vaikea hallita kovissa vauhdeissa jne, kattokaas tästä pari videota, toki eihän noin joka poika vedä, mutta se on laskijasta kiinni.

      Brandon Schmit 2010-2011 Snowbike Season
      http://www.youtube.com/watch?v=-Cr8QR2ja7Q

      BikerMads in Åre 2012 - with Raymond Georgsson
      http://www.youtube.com/watch?v=s6M20OLRWCw

      Skibike @ 139,35 Km/h
      http://www.youtube.com/watch?v=ogNjF1Cvpqk

      Ainakin tuolta Raymond Georgssonilta löytyy Vimeosta lisää kohtuu hyviä pätkiä. Ei herneitä kellekkään, eikä ole tarkoitus lietsoa lajien välistä vääntöä, lähinnä lieventää sitä.

      Asiasta toiseen, kuinka tiukalla olette pitäneet Sledgehammer Freeriderin etuiskarin jousta? Ja osaako kukaan sanoa mistä saisi DNM burneriin varaosia? Tiivisteitä yms. tarvikkeita perus huoltoa varten.

    • petritääl

      Itse pidän pääsääntöisesti tosi tiukalla molempia joustoja, ainoastaan offarilla tai hyvin pehmeellä kelillä löysennän molempia.

      Minussa on kyllä melkein 100 kiloa pelkkää lihasta joten se varmaan vaikuttaa tiukkuuteen.

      Dnm:ään käy useiden merkkien tiivisteet. Helppo löytää pyörähuolloista.

      Jotain varaosia saa myös Future Trendin kautta.

    • Itse pidän etuiskaria niin löysällä kuin voin, eli ettei jousi heilu kun suksi ilmassa. Takaiskaria oon sitten enemmän säädelly ilmaston mukaan. Ja molempien paluu nopeutta tulee säädeltyy. Ja painoluokka minulla ~70kg kengät jalassa

    • santa cruz

      Etuiskarin jousi kuuluu kylläkin pitää nopealla eli ulospäin nopea palautus ja öljymäärällä tai ilmanpaineella hidastus/vaimennus jos etuiskari löysällä niin kolaa ja ei oikeen toimi silleen kun pitäisi. Ilmajouselliset iskarit on tätä päivää ja jos mahdollista niin valitse sellainen esim FOX tai RS. Niihin löytyy huoltoketju suomesta kun oikeen muunmerkkistä kun viet huoltoon niin maksaa hulluna jos edes ottavat. Tiivisteet löytyy tiskiltä ettei mee tilailuksi. Tosta jousituskilpailusta onkin tippuneet lähes kaikki muut merkit pois ja ne muut on kiinanlaatua eli huoltoo luvassa ja paljon erityisesti pakkasilla käytettäessä. Omassa homemade skibikessä on Foxit.

    • paneeli

      Jos tehdään oletus, että hankin jousitetun / iskareilla olevan laskuvehkeen. Ja haluan tehdä turvallisen valinnan rinteisiin, kevyeen parkkilaskuun (ei mitään megahyppyjä) sekä offikikkailuun. Niin millaiset iskarit tulisi vehkeessä olla, jotta huoltovarmuus on olemassa? Eli niin, että itse ei tarvitse huoltaa kun en osaa, vaan voin viedä johonkin.

      Suosituksia merkeistä/malleista sekä myös huoltopaikoista?

    • Pitää tehdä budjetti arvio kuinka paljon siihen skibikeen haluu sijoittaa.

      Sledgehammerin skibikeissä on dnm iskarit. Olisko ollu et lenz sportilla on foxin iskarit. Mut sledgehammerin freerider sh5 maksaa 699€ ja lenz sportin brawler basic maksaa jotain 1700€ toimituskulut. Korjatkaa jos oon väärässä.

      Itse oon vuoden omistanut ton freeride sh4 ja kertaakaan tarvinnu avata noita iskareita. Niihin ei oo tullut mitään vikaa. Sukset on mulla enemmän saanut kipeää kuin iskarit.

      Tietenkin laadukkaammat osat ovat kestävämpiä mutta jos noi dnm iskarit kestää näinkin hyvin niin taidan ostellla dnm iskareita tulevaisuudessa

    • snowmotor

      Jalat toimii iskarina eli ihan rigid runko niin tatsi paras!

    • tuas sama petri

      skibikessä ei iskarit rasitu lähellekkään niin paljon kuin esim. alamäkiajossa, joten edullisemmatkin kestää hyvin.

      mulla toimii just scootissa jalat iskareina ja dnm:t bikessä. Hyvin huomaa saunassa kummalla on laskenut päivän :D

    • Jos en oo väärin käsittänyt niin toi rigid runko on sama kuin sledgehammerin freeridessä, eli nivelletty jousto iskarilla.

    • paneeli

      jos tolpat kestävät, niin onko muuten jtkn mitä pitää huoltaa? kantit ja pohjat nyt tajuaa kysymättäkin :)

      • Stemmi saattaa joutuu koville jos pannuttaa rajusti. Itse joutunut kiristelemään. Huomaa siitä kun tulee välystä keulaan, niin todennäköisesti stemmi löystynyt. Ja sit iskareiden kiinnitys kannattaa tarkistaa välillä. Itsellä etuiskarin kiinnike reijät väljät ja klappaa välillä


    • FOXFOXFOX

      Dmn:n iskareista ilmaiskarillinen toimii jotenkuten, jousillinen hajoaa helposti ja ennen kun hajoaa alkaa pitää kolaavaa ääntä. Made in China pätee tässäkin, koska siellä tehty.

    • Lähes kaikki tehdään kiinassa.

      Mikä niistä jousellisista hajoo?
      Mistä se kolaava ääni kuuluu?

      Voisin kuvitella lenz sporttiin päivitellä foxin iskareita, mut sledgehammerin hankintahinta on matala joten siihen on turha ostaa mitään foxin iskareita

    • fox3x

      Hajoo esisäätönippeleistä mekaniikka sieltä sisältä. Vakkariöljyt vaihtoon heti myöskin etenkin jos talvella pakkasilla rymyyttää. .

    • Jos saa udella niin minkä vuotinen skibike sulla on ja merkki sekä malli?

      Et pitääkö itse rupee tilailee varaosia iskareihin, ja millaisella käytöllä oot itse ne rikkonut.

      Ymmärrän alamäkiajossa foxin huoltoverkoston, harmittaahan se jättää päivä kesken kun iskari hajoaa. Mutta en nyt kokisi että iskarit nyt hajoilevat tuontuosta, hyvä kummiskin että toit asian esille. Että muut voimme tarkastaa laitteemme ettei laskupäivä mee piloille.

      Mutta minkä takia dnm iskareita käytettäisiin jos ne eivät kestäisi pakkasta?

    • Fox3x

      Meikällä ei oo skibikee eikä tuu. Snowscootiakaan ei ole. Harrastan fikellä maastoo ja enduroo. Suomi24 luin huvikseni.

      Vastaus kysymyksees miks käytetään. Oisko siks kun halpoja. Jos halpoja niin säästetty kaikessa muussakin laadus. Mä vältän kaikkia sellasii mis säästelty nois tärkeis asiois. Hinnalla saa suuntaa. Jos samanlaiset tuotteet 699 tai 1.699 pystyy tekee johtopäätöksii laadusta erityisesti maastofikeis. 699 täpärin biltemast ja 1.699 oikeest liikkeestä kunnon fike.

      • se skibiker

        En ole huomannut meidän bullskaten ja carverin iskareissa eroja kestävyyden tai toimivuuden kannalta. Toisessa on kumminkin dns ja toisessa fox.
        Hinta carverilla näköjään nykyään 499€ ja bullskate maksoi 1599€.


    • Tähän halusinkin puuttua, jos ei ole skibikeä niin kuinka oit tietää mitä ne iskarit pitää sisällään.

      Ymmärrän kyllä että haluat tuoda näkemyksesi kesälajin kautta esille. Ja joudun itse alkaa tarkkailemaan iskareiden kuntoa

      Se että vertailu kohtina ovat bilteman fillari tai ihan alamäkipyöräilyyn suunniteltu fillari on jotenkin koomista. Mutta ymmärrän pointtisi, hyvää ja halpaa ei saa samaan pakettiin. Silti epäilen että talvikäyttöön tarkoitettu laite olisi varustettu sopimattomista osista.

      • Espoon ukko

        Jee, lumi tulee viikonloppuna etelään ja ehkä rinteet aukee. Missäs sitä vois porukalla pitää skibike rallit?
        Pienet täpinät ois jo päällä kun tuli tänään haettua uusi freerider ja nyt se on kasattuna tuossa olohuoneen lattialla.


    • Serena taikka sveitsi hyvinkäällä

      Mut pitää varmaan odottaa viel pari viikkoo et saavat rinteet kuosiin, tai siis itse lähen rinteeseen helmikuun vaihteessa jos on kelejä laskee.

      Tuoreessa muistissa vielä levin sohjoiset rinteet

    • skibiker

      Olisi mukava päästä testaamaan tuota uutta Freerideria, tyylikkään näköinen kapistus (pitääkin laittaa FT:lle kyselyä testipäivistä)

      Mutta tuskinpa tulee vielä mun bullia vaihdettua.

    • sledge hammer
    • Petri is back

      Pitää varmaan meidän tehdä porukalla videoita nettiin, kun näyttää tuo skibike laskutaito olevan aika heikoilla antimilla noissa nykyisissä suomi videoissa :D

    • Mulla toi video edustaa alun vaikeuksia ja "pelkoa" kanttaukseen. Ja siis löytyy tän ketjun alusta.

      Olisn kuvaillu levillä mut broidi ei suostunut antaa goproota lainaan.

    • victori
      • lapinlaskija

        Silloin kun esittelypäivänä pääsi kokeilemaan snowscoottia, skibikeä sekä snowmotoa ja niihin kaikkiin annettiin opetusta. Niin ehdottomasti helpoiten oppi skibiken tekniikan. Ensimmäisellä testilaskulla oppi laittaa biken kantille.

        Samanhan totesi tosiaan se tekniikan maailman toimittajakin. Harmi etten löytänyt sitä koko artikkelia.

        Kaikki oppiminenhan on kuitenkin kiinni opettajista.


      • lapinlaskija kirjoitti:

        Silloin kun esittelypäivänä pääsi kokeilemaan snowscoottia, skibikeä sekä snowmotoa ja niihin kaikkiin annettiin opetusta. Niin ehdottomasti helpoiten oppi skibiken tekniikan. Ensimmäisellä testilaskulla oppi laittaa biken kantille.

        Samanhan totesi tosiaan se tekniikan maailman toimittajakin. Harmi etten löytänyt sitä koko artikkelia.

        Kaikki oppiminenhan on kuitenkin kiinni opettajista.

        Itsehän en saanut mitään ohjeistusta. Ostin biken varuste.netistä konalasta, pahvilaatikosta piti kasata.

        Ja nyt kun olin joulun levillä niin rupesin luottaa kantin pitävyyteen ja huomasin miten helppoa ja lujaa sillä on laskea, eturinnettä 60-70kmh ja hallittua laskua.


      • diy_tuner kirjoitti:

        Itsehän en saanut mitään ohjeistusta. Ostin biken varuste.netistä konalasta, pahvilaatikosta piti kasata.

        Ja nyt kun olin joulun levillä niin rupesin luottaa kantin pitävyyteen ja huomasin miten helppoa ja lujaa sillä on laskea, eturinnettä 60-70kmh ja hallittua laskua.

        Itse huolletut sukset edes auttavat nopeutta ja kantin purevuutta. Toi aste pohjasta ja kokonaiskulma 89 astetta, tuntui aika hyvältä setiltä. Ja tietenkin korkeafluoriset kisa voiteet pohjassa

        Nolla pohjalla kuulemma on aika hankalaa laskea suoraan, pyrkii kokoajan kantata jommallekummalle puolelle. Se on vaan kahvipöytäkeskustelu päätelmä.

        Mites muut huoltavat suksiansa?


    • pornvoosta

      Jos sulla on skibikessä 90 asteen eli nollapohjakantit niin suoraa ihan mahdoton mennä, näin ollaan todettu. Hio kantit kulmatimanttiviilalla 89 tai jopa 88 kanteiksi, ei ehkä pure niin lujaa mut ei myöskään pökkäile niin paljoa.

      • jos viilaat vain kanttien sivut niin sulla on vieläkin nolla pohja kantissa. itsellä on toi aste otettu pohjasta, ja kaks astetta sivusta. yhteensä 89astetta on kanttikulma.

        90 asteen kanttia on muutenkin vaikea pitää terävänä.

        tuota 89 asteen kulmaa suositellaan,koska tuolla kulmalla on suksea/lautaa helpo hallita. ja pohjasta suositeltava kulma olis 0.5astetta, itse otin suoraan yhden asteen(kulmaviilatuestani pystyy muuttaa kulmaa 0-5asteen välillä puolen asteen nousuilla)

        ja kantti puree kun skibike käännetään kantille, on se sitten nolla pohjalla tai viis astetta.

        summa summarum: sulla siis kantit kulmassaan, mitenkäs voitelu? jotain jokakelin vahaa vai kisavoiteita?


    • toimii lapsillakin
    • Tota noin...

      Miks skibike keskusteluun pitää linkittää noita "potkulauta" videoita?
      Snowscooteille on oma keskustelu alue jossa on asiaan kiinnostuneita.

      Sori. Taas pikku kuumat, sen se tekee kun tulee offtopiccia

    • ...
    • the petri

      Samaa mieltä. 15 v ikäraja on oikein hyvä näille laitteille. Nuoremmilla ei fysiikka tai älli riitä ja sitten tulee vahinkoja ja rupee tulee enemmän rinteitä missä ei saa laskea.

      • Ei kaikilla 15vuotiaillakaan järki juokse kun ei kaikilla aikuisillakaan. Mutta teineille riittäisi ihan twintipit tai lauta, ja aikuisena kun itsesuojeluvaisto toimii niin voi uudestaan harkita laskukaluston vaihtoa.

        Menee vähän offtopic, mutta kummiskin kun ajattelee sitä et teinit virittää mopoja kulkemaan sairaita nopeuksia(60-110kmh), että niile pitäisi antaa käyttöön skibike/snowscoot joilla pystyy laskee koviakin nopeuksia(itse kellottanut 91kmh). Itse en millään vois kuvitella itselleni 15 kesäsenä skibikeä, sen verran oon ollut ajattelematon nuorena. Tai oon ajatellut mutta omaa etuani.

        Nytten kun vähän tullut ikää lisää(täll hetkell 21)huomaa kuinka ajattelematon ja saamaton on pentuna ollut. Mut ikä tuo kokemusta ja pikkasen älyä,aivan vähän mut silti.


    • so scoot

      Mun broidi lainaa aina väilillä meikän snowscootii, riihivuoressa ja se on 12v.Ihan komiast painaa menee ja hallussa homma.

    • lentopoika

      Itsellä skibike ollut pari vuotta ja ihan ok homma sujuu ja autolla liikun rinteisiin. Mutta tänään tuli puheeksi kaverien kanssa, jos lähtis Leville tai Saariselälle vaikka joskus tossa koulujen hiihtolomaviikkojen jälkeen. Matka on aika pitkä ajaa eli ehkä lentäen (vaikka maksaakin) ja noihin kohteisiin pääsee aika järkevästi lentäen loppu reissu perille muilla yhteyksin.

      Kaverien suksien ja lautojen kuljetus on selkee, ei muuta kuin suksipussiin sukset tai lauta lautapussiin. Mut miten skibike kuuluu kuljettaa? yritin etsiä Finnairin sivuilta, mutta ei ollut aiheesta kyllä pienintäkään mainintaa. Vai luokitellaanko se polkusinpyöräksi? Ja sledgehammer on kyseessä.

      • vapaalaskija

        Ota tanko, jalkatapit ja sukset irti, pakkaa huolellisesti pahvilaatikkoon. Menee samaan kategoriaan kuin matkalaukku, ainakin useimmilla yhtiöillä, ja siksi halvempi kuin polkupyörä. Esim. Norwegianilla kuuluu yleensä 2kpl max. 20kg matkalaukkua hintaan, niin otat laukun ja laatikon.


      • öl<öll
        vapaalaskija kirjoitti:

        Ota tanko, jalkatapit ja sukset irti, pakkaa huolellisesti pahvilaatikkoon. Menee samaan kategoriaan kuin matkalaukku, ainakin useimmilla yhtiöillä, ja siksi halvempi kuin polkupyörä. Esim. Norwegianilla kuuluu yleensä 2kpl max. 20kg matkalaukkua hintaan, niin otat laukun ja laatikon.

        Skibike maksaa lentokoneessa 100e suunta finnairista vastasivat


    • Itse matkan ajaneena suosittelen itse ajamista, ellet saa jotain hyvää tarjousta. Esim 100€ edestakas. Muuten se auto voittaa rahallisesti.

      • lentopoika

        ajoitko suoraan ilman yöpymisiä matkalla? ja jos olit yötä, niin vinkkiä mistä kannattaa kustannustehokas yöpaikka löytää? meitä on kolme. Laskin, että kulutus taitaa olla ees taas autolla n 200 eur polttoaineet.


      • lentopoika kirjoitti:

        ajoitko suoraan ilman yöpymisiä matkalla? ja jos olit yötä, niin vinkkiä mistä kannattaa kustannustehokas yöpaikka löytää? meitä on kolme. Laskin, että kulutus taitaa olla ees taas autolla n 200 eur polttoaineet.

        Yks päivä meni ajoon. Olisko ollu 1020km ja 12h kun leviltä pompoteltiin stadiin. Ja se polttoaine laskelmat menee vähän väärin omalta osalta siihen kun ohittelen hitaampia. Mut olisko ollu 7.5litraa sataselle transportter pakettiautolla vm.2010.

        Tossa oli joulun alla lentoliput sairaan hintaisia, tietenkin sesonki aika joka vaikutti. Mut ~400€ edestakanen lippu yhdeltä ihmiseltä. Silloin ei tarvinnu laskee et mennäänkö autolla. Koska 8 hengen seurue ja älyttömästi tavaraa.

        Mutta tuli sellainenkin mieleen että voit pakkaa sen pahvilaatikkoon ja lähettää viikkoo ennen sen skibiken postilla esim.leville. Sit kun laskut laskettu skibike takas laatikkoon ja lähetät sen kotisi lähimpään postin konttoriin.

        Summa summarum. Vaihtoehtoja on paljonkin, toiset vain maksavat enemmän kuin toiset. Että kolme ihmistä jakavat polttoaine kulut . Tai kolme ihmistä ostavat ~200€ lentoliput. Mut kuten todettu jos on pino kunnossa niin voi mennä lentäen.


      • lentopoika
        diy_tuner kirjoitti:

        Yks päivä meni ajoon. Olisko ollu 1020km ja 12h kun leviltä pompoteltiin stadiin. Ja se polttoaine laskelmat menee vähän väärin omalta osalta siihen kun ohittelen hitaampia. Mut olisko ollu 7.5litraa sataselle transportter pakettiautolla vm.2010.

        Tossa oli joulun alla lentoliput sairaan hintaisia, tietenkin sesonki aika joka vaikutti. Mut ~400€ edestakanen lippu yhdeltä ihmiseltä. Silloin ei tarvinnu laskee et mennäänkö autolla. Koska 8 hengen seurue ja älyttömästi tavaraa.

        Mutta tuli sellainenkin mieleen että voit pakkaa sen pahvilaatikkoon ja lähettää viikkoo ennen sen skibiken postilla esim.leville. Sit kun laskut laskettu skibike takas laatikkoon ja lähetät sen kotisi lähimpään postin konttoriin.

        Summa summarum. Vaihtoehtoja on paljonkin, toiset vain maksavat enemmän kuin toiset. Että kolme ihmistä jakavat polttoaine kulut . Tai kolme ihmistä ostavat ~200€ lentoliput. Mut kuten todettu jos on pino kunnossa niin voi mennä lentäen.

        Tuli huomattua lippujen hinnat tai se taso, mihin oli varautunut, niin niissä on yks toinen juttu. Eli tietty lentojen pitäisi olla järkevään kellonaikaan perillä sekä paluulennot. Iltapäivälennot on kyllä kalliita!

        Aika mielenkiintoinen idea toi postituskin :D pitää kyl tutkia!


    • lentolaukku

      Snowscootille löytyy lentolaukku. Siihen ei tarvi purkaa suksisettejäkään, stonga vaan pois. Pohja kova niin sukset suojassa sivuttais iskuilta. Pakkaan aina kaikki laskukamat samaan kuljetuslaukkuun ja kerran olin saariselällä matkatavarana kuljetuslaukku, ei maksanut mitään extraakaan. Kypärä menee käsimatkatavarana. Sit kerran Gironaan vein Beemaxin sillä eikä lisäkuluja. Fillarilaukun kun vie tiskille niin 60e suunta Finnairilla ja KLM 100e suunta.

      Lentoyhtiöiden sääntöihin kuuluu, että pahvilaatikoita ei ole pakko kuljettaa matkatavarana ja siksi en sellaista riskiä ottaisi, samalla siittä menee kaikki tylpemmätkin esineet läpi. Rahtitavarana menee muttei maksutta, rahtitavaraahan kuskataan kevyemmillä otteilla, niissä isompi vastuu lentoyhtiöillä.

      Sitä en tiedä, mahtuuko skibike snowscoot lentolaukkuun?

    • Niitten lautojen pohjalevyn takia vaikea sovittaa skibikeä sinne laukkuun, ja myös runko geometria on erillainen skibikessä.

      Itse oon jo piirrelly kuljetuslaukkua skibikelle, cordurasta ompelis.

      Mutta edelleen suosittelen sitä autoa jos lähtee pitkälle reissulle, ellei sit oo niin hyvin pinkka kunnos ja saa huoneet rinteen kupeesta, sekä tykkää suihkii taxeilla tai busseilla.

      • lapinlaskija

        Skibikejen kuljetukseen soveltuu hyvin kaikki polkupyörille tarkoitetut kovat tai pehmeät kantolaukut. Esim thule bikecase tai vastaava.
        Koon puolesta voi olla kantolaukku pienimmästä päästä kun ainakin sledge iskarit pois otettuna taittuu aika pieneksi.


    • normijorma

      Polkupyörälaukuista rahastetaan vaan silmittömästi. Ryanair menopaluulla yli 120e lisälaukutkin vielä. Finnair ottaa fillarilaukusta 75e suunta lisälaukku 75e suunta perus eli economy luokassa, turistihan ei muualla matkusta.

      Onko toi snowscoot laukku joku itsetehty. Kovasti tässä ketjussa on kaikki itsetehtyjä ..Skibiket, jotkut remmit, pohjahuoltohommat...

    • normijorma

      Polkupyörälaukuista rahastetaan vaan silmittömästi. Ryanair menopaluulla yli 120e lisälaukutkin vielä. Finnair ottaa fillarilaukusta 75e suunta lisälaukku 75e suunta perus eli economy luokassa, turistihan ei muualla matkusta.

      Onko toi snowscoot laukku joku itsetehty. Kovasti tässä ketjussa on kaikki itsetehtyjä ..Skibiket, jotkut remmit, pohjahuoltohommat...

      • lapinlaskija

      • Suksien huolto on perusasioita jotka pitäisi osata, ulkomailta saa tilattua suksisettejä pyöriin jolloin kesä pyörästä saa skibiken talveksi. Snowscootin laukku tehdastekoinen ja sen takia se ei sovellu skibiken kuljettamiseen. Pitää itse tehdä jos haluu täydellisen omaan yttöön sopivan tuotteen.

        Jotenkin sain kuvan että normijorma on ihan normi suomalainen, jos sitä ei saa kaupasta niin se on turhaa.


    • normijorma

      Tuo olisi kyllä pätevä laukku varmasti! Millanen se snowscoot laukku on?

    • normijorma

      Tuo olisi hyvä laukku, menis ehkä fillarikin, vanteet ei taida mahtua. Onko snowscoot laukusta kuvaa?

      • normijorma

        tuli postaus kahtena, yhteys pätkii täällä landella ja meni mäkkäristä sivu harmaaksi.


    • lentopoika

      hei kiitos vastauksista ja vinkeistä! Auttoivat suunnittelussa! Kai se pitää mökki varata kun pikku pakkasetkin sai innostusta ilmaan!

    • normijorma
      • lapinlaskija

        Tuo normi snowscoot laukku on epäkäytännöllinen kaikille muille kuin scooteille, muotoilun ja koon puolesta. Kun taas sledget onnistuisi purkamalla kuljettamaan tuossa bikeboardin laukussa varmaan kätevästi.

        Tuli muuten mieleen kun tutustuin äsken tarkemmin tuohon bikeboard kokonaisuuteen, niin jos scooteilla haluaa laskea niin tuohon olisi kaikkein monipuolisin ja tosiaan helpoin kuljettaa.


    • lapinlaskija

      Tuli vielä mieleen, että onkohan scoottifoorumeilla kuollutta kun kummasti tähän keskusteluun aina saapuu joku linkittämään samoja scoottivideoita ja linkkejä.

      Tai sitten nekin scoottilaskijat alkavat miettiä muita vaihtoehtoja.

    • Samaa itsekkin pohtinut

    • lapinlaskija

      Epäilen kyllä että nuo häiriköt on yks ja sama henkilö tai korkeintaa kaksi.

      Mutta diy tuner voisi suunnitella kyllä toimivan skibike kassin. Sledgen iskarinkiinnitykset ja stemmin kun vaihtais pikakiinnikkeisiin, niin bike menisi kyllä nopeasti todella pieneen tilaan.

      • Alustavia piirrustuksia on ja materiaalit valmiiksi mietitty. Mutta itsellä tuo kassin tekeminen menee kesälle, kausi luontoisen työn takia(liksa pienempi talvella) ja säästelen autoon.

        Mutta on joo tullut suunniteltuu irroitettavaa stemmiä ja polkimien irroitus mekanismia. En oikeen luota sledgen omiin muovisiin pika-adaptereihin. Mut kun tekee itse saa just omanlaisensa.

        Itse olen nordicridersin foorumilla pitänyt skibiken mainetta yllä. Sinne vaan rekisteröitymään, ja saadaan asiallista keskustelua aikaiseksi


      • lapinlaskija
        diy_tuner kirjoitti:

        Alustavia piirrustuksia on ja materiaalit valmiiksi mietitty. Mutta itsellä tuo kassin tekeminen menee kesälle, kausi luontoisen työn takia(liksa pienempi talvella) ja säästelen autoon.

        Mutta on joo tullut suunniteltuu irroitettavaa stemmiä ja polkimien irroitus mekanismia. En oikeen luota sledgen omiin muovisiin pika-adaptereihin. Mut kun tekee itse saa just omanlaisensa.

        Itse olen nordicridersin foorumilla pitänyt skibiken mainetta yllä. Sinne vaan rekisteröitymään, ja saadaan asiallista keskustelua aikaiseksi

        Ymmärsin että tuohan on scoottimyyjän oma foorumi, joten ei se oikein toimi monikanavaisena skibike kanavana. Perustetaan joku ilmainen keskusteluryhmä esim googleen tai facebookkiin


      • lapinlaskija
        lapinlaskija kirjoitti:

        Ymmärsin että tuohan on scoottimyyjän oma foorumi, joten ei se oikein toimi monikanavaisena skibike kanavana. Perustetaan joku ilmainen keskusteluryhmä esim googleen tai facebookkiin

        Niin voi olla että tuolla scoottifoorumilla ei mielellään tehdä uusia skibikeosastoja esim vuokraamoista, myyjistä, huolto/varaosapaikoista kuten joku tästä tuolla ylempänä mainitsikin, kun aiemmin oli puhetta keskustelupalstasta.


      • lapinlaskija kirjoitti:

        Niin voi olla että tuolla scoottifoorumilla ei mielellään tehdä uusia skibikeosastoja esim vuokraamoista, myyjistä, huolto/varaosapaikoista kuten joku tästä tuolla ylempänä mainitsikin, kun aiemmin oli puhetta keskustelupalstasta.

        Kävin keskustelua nordicridersin ylläpitäjän kanssa. Mainonta oli kielletty mutta sai avoimesti keskustella. Mut kyllä pitäisi tehdä parempi foorumi


      • etelänlaskija
        lapinlaskija kirjoitti:

        Ymmärsin että tuohan on scoottimyyjän oma foorumi, joten ei se oikein toimi monikanavaisena skibike kanavana. Perustetaan joku ilmainen keskusteluryhmä esim googleen tai facebookkiin

        Kävin katsomassa lapinlaskija perustamaasi ryhmää ja huomasin, että lapinlaskija olikin furutetrendin perustajahahmo MP. Et se näist puolueettomuudesta ja muutenkin viestest mitä oot kirjotellu, hohhoijaa vaan! Mieluust sit tääl juttuu kuiteski.


      • lapinlaskija
        etelänlaskija kirjoitti:

        Kävin katsomassa lapinlaskija perustamaasi ryhmää ja huomasin, että lapinlaskija olikin furutetrendin perustajahahmo MP. Et se näist puolueettomuudesta ja muutenkin viestest mitä oot kirjotellu, hohhoijaa vaan! Mieluust sit tääl juttuu kuiteski.

        Väärin, Future trend on foorumilla edustettuna mutta ilman hallinnointilupaa. Kaikki muutkin myyjät ja maahantuojat saa tulla mukaan jäsenenä.

        Itse kirjoittelen siellä nimimerkillä skibike rider


      • lapunlaskija
        lapinlaskija kirjoitti:

        Väärin, Future trend on foorumilla edustettuna mutta ilman hallinnointilupaa. Kaikki muutkin myyjät ja maahantuojat saa tulla mukaan jäsenenä.

        Itse kirjoittelen siellä nimimerkillä skibike rider

        Jos skibiket kiinnostaa niin suosittelen liittymään varmasti pysyy puolueettomana skibikejen harrastajakanavana. Mutta mitään trollaamista ei suvaita.

        https://groups.google.com/forum/#!forum/skibike_finland

        ja jos tuntuu että kirjoitukset on ei sovi itselle, niin sittenhän voi poistua.
        Tämä siis kaikille teille scoottipojille.


      • Borgo
        etelänlaskija kirjoitti:

        Kävin katsomassa lapinlaskija perustamaasi ryhmää ja huomasin, että lapinlaskija olikin furutetrendin perustajahahmo MP. Et se näist puolueettomuudesta ja muutenkin viestest mitä oot kirjotellu, hohhoijaa vaan! Mieluust sit tääl juttuu kuiteski.

        Samaa naureskeltiin. 2 jamppaa keskustelee keskenään ja ne keskustelee keskenään salanimillä. Voi lapsus.


      • everlast
        diy_tuner kirjoitti:

        Kävin keskustelua nordicridersin ylläpitäjän kanssa. Mainonta oli kielletty mutta sai avoimesti keskustella. Mut kyllä pitäisi tehdä parempi foorumi

        nordicci on paras foorumi ever


      • haittaako
        Borgo kirjoitti:

        Samaa naureskeltiin. 2 jamppaa keskustelee keskenään ja ne keskustelee keskenään salanimillä. Voi lapsus.

        Kaikki foorumit alkaa samalla tavalla ja menkää mukaan niin sitten on enemmän keskustelijoita.

        Jos kaksi jamppaa puhuu asiaa niin se on parempi kuin että 10 puhuisi mitä sylki suuhun tuo.

        Teihin scoottipoikiin kävisi parhaiten vanha sanonta: tyhjä tynnyri pitää kovinta ääntä kun sitä kolauttaa.


    • lentopoika

      Sellainen tuli mieleen, että kaikki vinkit ja tiedot voisi kasata täältä johonkin harrastussivulle. Harmi kun ei ole mitään muuta paikkaa keskustelulle kuin tämä.

      Mä veikkaan, että linkityksiä tehneet ei oo ikinä rinteessä käyneetkään ja joko fanittavat scoottaajia ja yrittävät dissata muita. Tai sitten kateutta tai jotain muuta pahaa oloa. Jäin miettiin paljonkohan näitä (eri) vehkeitä on kaikkiaan rinteissä Suomessa? Liian harvoin viime kaudella törmäsi muihin.

    • lapinlaskija

      Tuo groups.google.com voisi toimia, pitää tutustua myöhemmin kun pääsee koneen ääreen. Tällä tabletilla hieman hankalaa

      • Infoo meitä miten se toimii niin päästään potkulauta pojista/tytöistä eroon


    • lapinlaskija
    • Niiath

      Mietin vaan myöskin tuota foorumia ja tein seuraavia johtopäätöksiä:

      1. Snowscoottaajat on ilmeisen kiinnostuneita skibikestä vaikka ihan uteliaisuudesta mutta silti.
      2. Foorumit heikentynyt kaikilla osa-aluella 70% ja niihin innostus laimeaa
      3. Facebook syönyt keskusteluista osanottajia
      4. Instasta haetaan kuvia ja youtubesta videoita, vimeo on nuoremmilla etusijalla. Sieltä tuli skibikekuviakin
      5. Nuoret eivät enään googlettele, sen huomaa kun laittaa hakusanaksi skibike, tulee liian vanhoja sivuja.

      Näiden tulosten perusteella kun katsoin snowscoot ja skibike keskusteluja ja vertasin niiden katsomiskertoja huomasin kiinnostavan seikan. Suomi24 katsojia skibikekeskustelussa alle 500 ja snowscoot keskusteluissa yli 10 000. Nordicrider skibikekeskustelua katsottu lähes 4000 kertaa.

      Aktiivisuuden kannalta keskustelu on järkevintä jatkaa nordicriders nimen alla kuin muualla. Keskustelu menee hiljaisilla tai suljetuilla yleensä 2-3 ihmisen keskinäiseksi jutusteluksi ja se näyttää perin oudolta, ei jaksa lukea, ja sellaiseksi googlen masinoimat foorumit menee.

      Joko siis:
      http://www.nordicriders.com/foorumi/viewtopic.php?f=9&t=1569&start=35
      tai https://groups.google.com/forum/#!forum/skibike_finland

      mieluusti tuo nordic, koska sinne olen myös rekisteröinnin tehnyt.

      Olen ihka ulkopuolinen vielä, harkinnassa snowscoot tai skibike. Näitä molempia kanavia lukenut.

    • lapinlaskija

      Mun mielestä nordicridersin käyttäminen on huono idea, koska sitä hallinnoi yritys.
      Foorumin ylläpitäjät pitää olla harrastajia.

      Hyvässä keskustelofoorumissa, voi yritykset mainostaa itseään omassa osiossaan. Eihän ne harrastajat muuten löydä palveluita tai tuotteita.

      Eli joko tuo google tai facebook. Laitoin nyt tuo googlen pystyyn ja sitä voisi kokeilla.

      Jos diy tuner tulet vaikka yhdeksi adminiksi niin saadaan käyntiin tuo

      • Tottakai tulen kun pyydetään.
        Mitä tarviit että saat mut listoille


      • bi skike

        nyt sitten tuota google_skibikeryhmää hallitsee yritys myöskin ja luultavasti on haamukirjoituksia monet


    • Group.google ei vaadi kuin gmailin. Sieltä pystyy sitten laittaa oman lempinimen näkyviin.

      Ja nordicridersin foorumilla pitää olla kokoajan varuillaan siitä mikä on mainostamista heidän mielestään, koska mainostaminen kieletty siellä. Et konkreettisia snowscoot skiibike eroja ei voi antaa koska scoot foorumi

      Lapinlaskija, sun pitää availla aiheita. Ja laitoitko ryhmän tilaksi "joku keskustelupalsta" asetuksen. Tyyliin DIY aihe olis fine, kysymykset, aloittelijan opas jne.

      Olin niin nopee(en yrittäny viedä kunniaasi lapinlaskija) että tein oman ryhmän ja kerkesin tutustuu siihen käyttöjärjestelmään nopeesti, oli paljon fiksumpi kuin suomi24

    • lapinlaskija

      Ja kyllähän nuo nordicridersin väki tulee googlegroupinkin sivuille, jos asia kiinnostaa. Eri asia saako siellä mainostaa toista ryhmää.

      Ja kyllä skibiking tarvitsee enemmän tilaa koska se kiinnostaa näköjään ejemmän kuin scoottaus. Jos vertaa tuon nordicridersin määriin: skibike ketjua luettu yli 3900 kertaa ja kaikkien muiden ketjujen lukumäärät jäänyt alle 1000

      Hyvänä foorumina pidän lämpöpumput.info sivua koska siellä on omat keskustelut yrityksille missä ne saa tarjota tuotteita ja palveluita.

    • lapinlaskija

      Kun olet kirjautunut googleen niin voit hakea ryhmän jäseneksi.

      Eli menet esim tuohon missä näkyy jo se laskutekniikka aloitus ja klikkaat uusi aihe, niin se pyytää kirjautumaan ja sitten vaan klikkaat hae jäseneksi.

    • ???

      Mulla ei ole googlemailia eikä googletiliä. Eikä nordic ole tietääkseni yrityksen vaan nordicriders on yhdistys tai vst. joten täältä ääni nordicriderssiin vaikkakin en ole sinne ikinä mitään kirjoittanut, lukenut vaan, mut silti nickname löytyy. Väitän kyllä, että siellä on tämän alan eniten juurikin nimenomaisesti harrastajia. Tää suomi24 skibike ketju on ihan turha kuiteski.

      • lapinlaskija

        Nordicriders by offshore lukee ylälaidassa ja juuri tuo offshore on jykk snowscoottien myyjä. Ja mitä tältä sivulta oon lukenut niin sitä yritystä ei hirveästi skibiket kiinnosta.

        Kaikille foorumeille joutuu kirjautumaan ja luomaan profiilin, google tili on vaan valmiiksi melkein kaikilla.


      • lapinlaskija
        lapinlaskija kirjoitti:

        Nordicriders by offshore lukee ylälaidassa ja juuri tuo offshore on jykk snowscoottien myyjä. Ja mitä tältä sivulta oon lukenut niin sitä yritystä ei hirveästi skibiket kiinnosta.

        Kaikille foorumeille joutuu kirjautumaan ja luomaan profiilin, google tili on vaan valmiiksi melkein kaikilla.

        Siihen ei tarvitse gmailia vaan, google tili riittää.


    • noniin. laittakaapas [email protected] sähköpostiin gmail osoitteita niin pääsette keskusteluun mukaan tuolla group.googlessa.

      kolmen kyssärin kaveri
      se googletili ei velvoita mihinkään. ja ellen oo väärin ymmärtäny niin siihen käy muutkin s-postit kuin gmail.

      nordicriders on offshoren ylläpitämä. offshore maahantuo surfboardeja,longboardeja, snowscootteja. joten sen takia kyseenalaista kirjoitella sinne skibike asioita. eihän laakkosella keskustella vehon asioista, näin kärjistettynä. tuo group.google on erinomainen että saa avoimesti harrastaja pohjalla keskustella asioista. kukapa paremmin tietäisi kuin harrastajat, ai niin ne lumipotkulautailijat.

    • Sori mulla käynyt "rekryssä" kämmi.

      Eli en voi lisäillä teitä erikseen tuonne ryhmään vaan jokaisen pitää hakea ryhmään groups.googlen kautta.

      Avaatte googletilin ja kirjaudutte sisälle, sitten haette ryhmää skibike_finland, sieltä ryhmän etusivulta löytyy "nappi" hae ryhmään(tai jäseneksi).

      Kun saamme "hakemuksen" niin hyväksymme sen mahdollisimman nopeesti

    • tytsty92

      Onx snowscoot tai skibiketytsyjä?

    • makkaravasara
    • ...

      Skibiket sopii hyvin myös naisille, ottaa vaan hieman matalamman skibiken. Tuo on huono esimerkkivideo.

      Jos haluaa seisaaltaan laskettavan: niin snowmoto on ketterämpi ja kevyempi hallita kuin snowscootti, mikä taas vaatii enemmän vauhtia ja voimaa.

      Kannattaa liittyä tuonne Skibike foorumille, kirjautuneiden kanssa keskustelu pysyy paremmin linjassa kuin täällä trollitaivaassa:
      https://groups.google.com/forum/#!forum/skibike_finland

      • hifk3

        Skibiket on hieman "naisille" suunnattu, kieltämättä.


    • barspin
    • nyt se on auki ja...

      Propsit Tiinalle! Harva likka pystyy vetää noin. Mun likkakaveri sai vaan paljon mustelmia ja murtuneen pikkurillin kun yritti opetella scoottaamaan.

      Meinaa se kumminkin tällä kaudella vuokrata ja kokeilla vuorostaan skibikeä, ku nähtiin viime keväällä pari likkaa tahkolla laskemassa niillä ja ei se kyllä miltää kovin vaikeelt näyttäny.

    • ...

      Kaikki nuo laitteet sopii hyvin myös tytöille mutta mielestäni moto on silti paras vaihtoehto. Tämä on kyllä vaan oma mielipide joten Käy testaamassa ja vertaamassa mikä sopii parhaiten itselle.

      ainakin Future Trend pitää esittelypäiviä missä pääsee laskemaan kaikilla laitteilla ja opetusta tulee jokaiseen.

      Laitteissa on paljon eroja ja suosittelen kokeilemaan kaikkia ennen hankkimista.

      • Ramada

        Snowscootti on kaikkein helpoin oppia vaimon mielestä. Kävimme testaamassa kaikkia laitteita Vihdissä taannoin. Nyt mennään molemmat snowscootilla!


      • Adamar
        Ramada kirjoitti:

        Snowscootti on kaikkein helpoin oppia vaimon mielestä. Kävimme testaamassa kaikkia laitteita Vihdissä taannoin. Nyt mennään molemmat snowscootilla!

        ja takaisin päiväunille Ramada :))))))) sun tarinassa on monta aukkoa :D


      • Ramadan frendi
        Ramada kirjoitti:

        Snowscootti on kaikkein helpoin oppia vaimon mielestä. Kävimme testaamassa kaikkia laitteita Vihdissä taannoin. Nyt mennään molemmat snowscootilla!

        Hei Ramada, sä muistit taas väärin. Siis kapeasuksinen on siis se skibike ja leveäsuksinen snowscootti.

        Mä muistan sen tilanteen silloin taannoin vihdissä niin vaimosi ihastui juuri siihen skibikeen ja kumpikaan teistä ei oikein oppinut laskemaan scootilla. Päätitte silloin molemmat hommata skibiken.

        Voi sinua höpsöä, kun sulla menee aina nimet sekaisin.


    • skkk1

      Olen nähnyt useasti Sappeella tyttöjä scuutilla, Levillä ja Isosyötteella myös.

    • kohta kengätön

      Vanhat sorelit alkaa olemaan lopussa, joten mitkä tilalle? Ja pelkästään skibikeä varten tarvitsen ne

    • suomen monosuksi

      Näin elävältä. Väki tekee ihmen temppuja. Jos rajoja osittain tai kokonaan puuttuu ja varaa tukiväkeen superharrastus! Olisin muuten varovainen kun aloittaa harrastuksen. Lumi ja suksi ovat liukkaita hiekkapaperillakin.

      • monoton_monosuksi

        suomen monosuksi. Mitä ihmettä sinä selität? Tuossa koko tekstissä ei ole mitään tolkkua, etkä varmasti tiedä mitä yrität sanoa ja mistä puhut. Ei jatkoon!


    • thorens

      Skibike is a gay

    • Fireflyer

      So what! :D Hei mut asiaa, oli keväällä lautailemassa ja alkoi ärsyttämään rinteissä ihan törkeesti se siirtymärinne, joka tulee ylhäältä ravintola Huipun ohi Levi Centteriin. Vastatuuli puhalsi naamaan joka ainut päivä. Näin siellä rinteissä muutaman skibiken (tai olisko ollut snowscootteja, en oo ihan varma) mut haaveissani tietysti itse olin puikoissa.

      Siinä sitä haaveilua riitti, kun lauta ei luistanut paitsi tuulessa väärään suuntaan ja jalka kramppasi potkimisesta, eikä kukaan edes auttanut ohi kiitävistä suksityypeistä mua eikä lautaa. Vikana päivänä kannoin pahimman osuuden. Mutta tuli siinä mieleen, että miten sujuu skibikellä tuollaiset loivat siirtymät. Joku varmaan kokenut? Meneekö taluttamiseksi, pystyykö tavallaan potkimaan vauhtia lisää tai onko helpompaa kuin laudan kanssa? Entä sitten eikö noita ole aika riski jättää myös vartioimatta (ettei joku pölli?).

    • suksit-telija

      Ei suju skibikellä,kapeet sukset kanittaa vastaan huomattavasti. Snowscootilla voi pumpata samaan tapaan kun BMXllä, Pumppaaminen ei onnaa skibikellä. Levillä näkee kun skibikeilijät ajaa vaan suoraan et vauhti pysyis jotenkin päällä ja samassa kohdassa snowscootilla joku pyyhkäisee ohi kurvaillen.

      • elä dissaa

        suksit-telija taitaa kuvitella omiaan, skibike nimittäin luistaa tosi hyvin ja kevyesti siirtymärinteissä ja juuri levillä sitä on tullut aika paljon harrastettua.

        Yleensä huipulla on vielä tuulen takia vähä lumista niin siirtymät menee juuri kapeilla suksilla tosi hyvin, jos sattuu enemmän olemaan lunta niin sitten istutaan normaalisti penkillä ja potkitaan vauhtia niinkuin potkupyörällä.

        ei kannata tältä foorumilta kuunnella paljoakaan noiden potkulautapoikien keksittyjä jorinoita. Niiden tarkoitus on vaan dissata skibikejä, harvat niistä on edes koskaan kokeilleet tai edes nähneet skibikeä.


      • JesseMessias
        elä dissaa kirjoitti:

        suksit-telija taitaa kuvitella omiaan, skibike nimittäin luistaa tosi hyvin ja kevyesti siirtymärinteissä ja juuri levillä sitä on tullut aika paljon harrastettua.

        Yleensä huipulla on vielä tuulen takia vähä lumista niin siirtymät menee juuri kapeilla suksilla tosi hyvin, jos sattuu enemmän olemaan lunta niin sitten istutaan normaalisti penkillä ja potkitaan vauhtia niinkuin potkupyörällä.

        ei kannata tältä foorumilta kuunnella paljoakaan noiden potkulautapoikien keksittyjä jorinoita. Niiden tarkoitus on vaan dissata skibikejä, harvat niistä on edes koskaan kokeilleet tai edes nähneet skibikeä.

        Noilla potkulautapojilla tuo menee uskontoon rinnastavaan sokeuteen.

        Kertaakaan kukaan ei oo levin siirtymällä tullu ohi, ja leikkaavaa käännöstä tullut harjoitettuu. Pumppaava liike onnistuu skibikellä, joustot lisäävät pumppausta.

        Potkulautapojat ovat vain kateellisia


      • Holmshill

      • Holmshill

    • Suksittelija!

      Leveä suksi menee paremmin lumisilla siirtymillä. Et ovat oikeassa. Pumppauksesta ei tietoo hölkkäsen pöläystä.

      • JesseMessias

        Todistit että et oo edes laskenut skibikellä, vaan potkulautapoika tyyliin rupeat dissaamaan. Se meno ei olennaisesti muutu, on sulla sit 11cm levee suksi tai 30cm levee lauta.

        Kyllähän vapaalasku piireissä sukset on suosituimpia, että miten sitten he voivat laskee mutta skibikellä ei voi?

        Kuules emmä sulle nyt fysiikan opettajaksi voi muuttua?


    • lautailija

      Sukset kyntää, laudat ei. Ihan fysiikan laki sekin.

























      Haluuko ajaa avo traktorilla vai avo autolla, sama asia. Kummassakaan ei kattoa, toinen kyntää.

    • ihme väittelyä

      Voi hyvä päivä tätä foorumia, kumpi oli ensin muna vai kana?

      Suksilla on tehty nopeuslaskuennätykset joten suksi on nopeampi, laudassa on enmmän pohjapinta-alaa joten lauta kantaa paremmin lumen päällä.

      Onko tämä nyt niin vaikeaa.

      • JesseMessias

        En sanonut että ei kelluttaisi, sanoin että lasku ei muutu olennaisesti. On sitten sukset(leveys11cm) tai lauta(leveys30cm). Tietenkin käyttäytyminen muuttuu, levee on rauhallisempi, sukset on ketterämpi


      • fysiikan ope
        JesseMessias kirjoitti:

        En sanonut että ei kelluttaisi, sanoin että lasku ei muutu olennaisesti. On sitten sukset(leveys11cm) tai lauta(leveys30cm). Tietenkin käyttäytyminen muuttuu, levee on rauhallisempi, sukset on ketterämpi

        Juuri näin, suksissa vähemmän kitkaa joten sukset luistaa paremmin siirtymät.

        Jos mennään umpisessa niin lauta on hieman parempi.


    • suksittelia

      Tässä oli kyseessä luminen siirtymäreitti. Verrattiin todennäköisesti snowscootin leveitä tai skibike kapeita suksii. Komppaan kommentoijaa asiassa kapeet kyntää ja siksi snowscootit menee monessa skibiken ja suksittelijan ohi. Skicrossiradallakin. Ois varmaan heleppo testata asia ihan konkreettisesti.

    • Nonnii

      Odotellut scoottaajat taas vauhdissa.

      Tällä kertaa voin sanoa että scoottajat voisivat olla hiljaa.

      Eräs viikonloppu tuli kokeiltuu scoottia, motoa ja muutamaa eri skibikeä. Snowscootti oli huonoin laskea, ei pystynyt luisuvaa laskua mennä, ja leikkaavaa laskua kun laski niin rinteen leveys ei riittänyt, vaatii leveän baanan jos haluu kruisailla.
      Snowmotolla taas oli hauskempaa laskea, pystyy helpointen kikkailee ja tarvitsee huomattavasti pienemmän tilan laskemiseen kuin scootti.

      Freerider sh5 joka on sledge hammerin valmistama, oli unelma. Pitkät joustot, hyvä lasku asento istuessa sekä seisoessa. Leikkaavan laskun säde pienentynyt edellisestä mallista. Sledgehammerin tekemä hissilenkki on erinomainen lisä lasketteluun.

      Skibike oli mukavin. Moto hauskin. Scoot epämielyttävin

    • Lappiscoottaaja

      Luin kaikki kirjoituksesi ja eittämättä sellainen fiilis et osaat laskee suoraan ja kääntyillä ja luisutella, ei siin mittään sellast se skibikettely onkin. Snowscoot ei passaa siulle koska luisuttelu ei sillä tarkoituskaan. Voi tuntuu aluks vaikeelta jos on ihan käsi muuteski.

    • Eiku niin niin.......

      Scootilla tulee helposti matkustaja fiilis, nopeus kasvaa älyttömän nopeesti ja sitten rinteen leveys loppuu kesken. Näin serenassa. Ja olin vielä lasku opettajan/maahantuojan kanssa rinteessä.
      Kylläkin joudun perumaan sanomisiani, laskutavan oppii muutamalla tamppauksella. Ja kyllä silläkin varmasti pääsee laskee makeesti. Mutta aloittelevana, scoot oli snadisti vaarallinen. Mutta mitä minä olen sanomaan, te tiedätte paremmin kun olette kaikilla laskenut ja kaiken omistatte XD

    • yxscoottaaja

      Jäbä kohtuu kädetön tai sit ei maikkakaan skoraa oikeen skuuttii.

      • Näpsysti jäbä sinksaa nickii ja osaa käyttää webbii, mut slangi ei taivu teikäläiseltä.
        Skoraa ei meinaa mitään.

        jäbä on aika fakiiri.


    • kaxscoottaaja

      Vähän heikkoo tuo potkulautapoikien tietämys omasta ja muiden lajista :D

      Pitäisiköhän teidän mennä hiihtokouluun tai vastaavaan ja saattaisitte vaikka oppia laskeekin bikellä tai skuutilla.

    • Itsellä ollut vuoden päivät skibike.

      Maahantuojan kanssa laskiessamme niin hän totesi että lasken todella paljon seisoviltani. Koska kukaan ei oo opettanut mua varsinaisesti laskemaan. Kaikki olen itse oppinut. Skibikellä laskeminen on edelleenkin se mun juttu, mutta onneks sai kokeilla muitakin laitteita. Jotta näen onko nämä scootit niin mahtavia, mutta scootin kokeilleena totean etten tykänny.

      Ja moto oli hauskin serenassa. Mutta skibike on monipuolisin. Pystyy rauhalliseen kruisailuun, tarvittaessa aggressiivinen laskeminen onnistuu. Pystyy hyppimään ja temppuilee niinkuin scootilla, joutuu vaan vähän enemmän treenaa.

      Joten xscoottaaja, faktat haltuun, yks nimim, sitten voimme keskustella niinkuin aikuiset

      • snowbiker

        Jos skibike oli monipuolisin niin minkälaista monipuolista tarkoitat? Laskua yhdistettynä pressejä sekä reilejä ja hyppyjä? Motokin oli mielestäsi hauska. Jos voisit tarkentaa mitä hyppyjä teit esim motolla ja mitä temppuilit scootilla, koska voit luotettavasti verrata tekemisiä keskenään ja skibikeen. Jotenkin tulee tunne, että tässä neuvotaan ja puhutaan tyhjästä hallitsematta kunnolla yhtään neuvoituista lajeista. Puutaheinää siis.

        Jos olet laskenut jo vuoden skibikellä ja sitten kokeilet kerran snowmotoo tai scoottia niin tyrmäät ne täysin. Olen rekisteröitynyt aikoja sitten nordicriders foorumille ja esitin kysymyksen myös sinne temppuiliusta.

        Skibikejä on myyty suomessa useita vuosia, onhan jonkun pakko niillä osata jotain tehdä?? Nyt on näytön paikka skibikeilijöille. Videolinkkejä kehiin aiheena suomi skibike. Onko skibikerit sanojensa takana? Arvaan etukäteen, että yhtään temppu tai monipuolista videota ei tule tänne eikä nordicriders foorumille. Turha myöskään selitellä, että kukaan ei kuvaa tai vaihtaa puheenaihetta tyyliin mitä voiteita ja millä monoilla. Ja scoottaajat lopettakaa kirjoittelu tänne, lisää vastakkainajattelua enkä puhu politiikasta.

        Tiedoksi vielä lasken snowscootilla 2008- ja aloitin snowmoto crightonilla 2007.


      • ...
        snowbiker kirjoitti:

        Jos skibike oli monipuolisin niin minkälaista monipuolista tarkoitat? Laskua yhdistettynä pressejä sekä reilejä ja hyppyjä? Motokin oli mielestäsi hauska. Jos voisit tarkentaa mitä hyppyjä teit esim motolla ja mitä temppuilit scootilla, koska voit luotettavasti verrata tekemisiä keskenään ja skibikeen. Jotenkin tulee tunne, että tässä neuvotaan ja puhutaan tyhjästä hallitsematta kunnolla yhtään neuvoituista lajeista. Puutaheinää siis.

        Jos olet laskenut jo vuoden skibikellä ja sitten kokeilet kerran snowmotoo tai scoottia niin tyrmäät ne täysin. Olen rekisteröitynyt aikoja sitten nordicriders foorumille ja esitin kysymyksen myös sinne temppuiliusta.

        Skibikejä on myyty suomessa useita vuosia, onhan jonkun pakko niillä osata jotain tehdä?? Nyt on näytön paikka skibikeilijöille. Videolinkkejä kehiin aiheena suomi skibike. Onko skibikerit sanojensa takana? Arvaan etukäteen, että yhtään temppu tai monipuolista videota ei tule tänne eikä nordicriders foorumille. Turha myöskään selitellä, että kukaan ei kuvaa tai vaihtaa puheenaihetta tyyliin mitä voiteita ja millä monoilla. Ja scoottaajat lopettakaa kirjoittelu tänne, lisää vastakkainajattelua enkä puhu politiikasta.

        Tiedoksi vielä lasken snowscootilla 2008- ja aloitin snowmoto crightonilla 2007.

        Vain pieni osa kaikista laskettelijoista harrastaa parkkeja. Nyt puhun siis perinteisistä laskettelijoista, lumilautailijoista ja snowbike laskijoista, joka sisältää scootit, motot ja biket.

        Monipuolisuus varmaan tässä tapauksessa tarkoitti laskuominaisuuksia. Driftaus, carvaus, pumppaus, istuultaan, seisaaltaan yms.

        Ja ainakin omasta mielestä videot ei kerro laskemisesta mitään. Se että näkee hienoja supermiehiä hyppyristä ei kerro mitään laskuominaisuuksista. Parhaat videot on tuolla ylempänä kuinka laskea milläkin laitteella.


      • snowbiker kirjoitti:

        Jos skibike oli monipuolisin niin minkälaista monipuolista tarkoitat? Laskua yhdistettynä pressejä sekä reilejä ja hyppyjä? Motokin oli mielestäsi hauska. Jos voisit tarkentaa mitä hyppyjä teit esim motolla ja mitä temppuilit scootilla, koska voit luotettavasti verrata tekemisiä keskenään ja skibikeen. Jotenkin tulee tunne, että tässä neuvotaan ja puhutaan tyhjästä hallitsematta kunnolla yhtään neuvoituista lajeista. Puutaheinää siis.

        Jos olet laskenut jo vuoden skibikellä ja sitten kokeilet kerran snowmotoo tai scoottia niin tyrmäät ne täysin. Olen rekisteröitynyt aikoja sitten nordicriders foorumille ja esitin kysymyksen myös sinne temppuiliusta.

        Skibikejä on myyty suomessa useita vuosia, onhan jonkun pakko niillä osata jotain tehdä?? Nyt on näytön paikka skibikeilijöille. Videolinkkejä kehiin aiheena suomi skibike. Onko skibikerit sanojensa takana? Arvaan etukäteen, että yhtään temppu tai monipuolista videota ei tule tänne eikä nordicriders foorumille. Turha myöskään selitellä, että kukaan ei kuvaa tai vaihtaa puheenaihetta tyyliin mitä voiteita ja millä monoilla. Ja scoottaajat lopettakaa kirjoittelu tänne, lisää vastakkainajattelua enkä puhu politiikasta.

        Tiedoksi vielä lasken snowscootilla 2008- ja aloitin snowmoto crightonilla 2007.

        Elikkä.

        Skibike on monipuolisin rinteessä. Kattaen jonkun sortin hyppimisen, mutta itse en scootilla taikka motolla hyppinyt. Skibikellä laskiessa tuntuu että homma on hanskassa kokoajan. Ei tule mitään yllätyksiä carvauksen aikana, lasket sitten seisoen tai istuen.

        Jos olet halukas sponsoroimaan kameraan niin johan rupee videota tulemaan. Itselle tuo laskun kuvaaminen ei ole nro.1 prioriteetti. Mutta tule ihmeessä esittelypäiville kunhan niitä varmistuu, ja kokeile miltä laitteet tuntuu.

        Nyt uusin tmw evoluution moto on mahtava laskea, scoottimainen leikkaava käännös sekä motolle tyypillinen hauskuus. Kannattaa kokeilla jos näkee vuokrattavana.

        Itse olen ens viikonloppuna menossa kivikkoon treenaa temppuilua, niin tule ihmeessä mukaan niin näemme kuinka nämä laitteet toimii parkissa.

        Mutta pelkkää parkki laskua varten en ota kantaa mikä on paras. Se mikä taitotaso on laskijalla määrää niin paljon, jos osaa temppuilla niin se ei ole välineistä kiinni.


      • gahuger
        diy_tuner kirjoitti:

        Elikkä.

        Skibike on monipuolisin rinteessä. Kattaen jonkun sortin hyppimisen, mutta itse en scootilla taikka motolla hyppinyt. Skibikellä laskiessa tuntuu että homma on hanskassa kokoajan. Ei tule mitään yllätyksiä carvauksen aikana, lasket sitten seisoen tai istuen.

        Jos olet halukas sponsoroimaan kameraan niin johan rupee videota tulemaan. Itselle tuo laskun kuvaaminen ei ole nro.1 prioriteetti. Mutta tule ihmeessä esittelypäiville kunhan niitä varmistuu, ja kokeile miltä laitteet tuntuu.

        Nyt uusin tmw evoluution moto on mahtava laskea, scoottimainen leikkaava käännös sekä motolle tyypillinen hauskuus. Kannattaa kokeilla jos näkee vuokrattavana.

        Itse olen ens viikonloppuna menossa kivikkoon treenaa temppuilua, niin tule ihmeessä mukaan niin näemme kuinka nämä laitteet toimii parkissa.

        Mutta pelkkää parkki laskua varten en ota kantaa mikä on paras. Se mikä taitotaso on laskijalla määrää niin paljon, jos osaa temppuilla niin se ei ole välineistä kiinni.

        Mä kans kiinostunut, kuvaa puhelimella temppuiluu, laadulla ei nii väliks. Tai käske jonku kaveris kuvaa omalla puhelimella siis jossei sul oo puhelinta. Noilla kaikilla talvifillareilla pystyy laskee rintees. Streetit ja slopet kiinostaa. Linkkaa tänne sit.


      • gahuger kirjoitti:

        Mä kans kiinostunut, kuvaa puhelimella temppuiluu, laadulla ei nii väliks. Tai käske jonku kaveris kuvaa omalla puhelimella siis jossei sul oo puhelinta. Noilla kaikilla talvifillareilla pystyy laskee rintees. Streetit ja slopet kiinostaa. Linkkaa tänne sit.

        Niin hyvin ei viel mee et pystyis temppuilun lomassa itseäni kuvailla. Ja kun kaveri porukalla laskemme niin kaikilla näyttämisen intoa ettei siinä kukaan haluu ketään kuvailla.

        Tulkaa vaan seuraamaan kun treenaa temppuiluu, itse en mitään temppuja osaa vielä tehdä. Mut sen takii rupeankin treenaa et pääsis vähän brassailee


      • kameramies
        diy_tuner kirjoitti:

        Elikkä.

        Skibike on monipuolisin rinteessä. Kattaen jonkun sortin hyppimisen, mutta itse en scootilla taikka motolla hyppinyt. Skibikellä laskiessa tuntuu että homma on hanskassa kokoajan. Ei tule mitään yllätyksiä carvauksen aikana, lasket sitten seisoen tai istuen.

        Jos olet halukas sponsoroimaan kameraan niin johan rupee videota tulemaan. Itselle tuo laskun kuvaaminen ei ole nro.1 prioriteetti. Mutta tule ihmeessä esittelypäiville kunhan niitä varmistuu, ja kokeile miltä laitteet tuntuu.

        Nyt uusin tmw evoluution moto on mahtava laskea, scoottimainen leikkaava käännös sekä motolle tyypillinen hauskuus. Kannattaa kokeilla jos näkee vuokrattavana.

        Itse olen ens viikonloppuna menossa kivikkoon treenaa temppuilua, niin tule ihmeessä mukaan niin näemme kuinka nämä laitteet toimii parkissa.

        Mutta pelkkää parkki laskua varten en ota kantaa mikä on paras. Se mikä taitotaso on laskijalla määrää niin paljon, jos osaa temppuilla niin se ei ole välineistä kiinni.

        Sellainen juttu, että toisille kuvaus voi olla harrastus ja myös mieluusti kiva saada jotain kohtuu hyvitystä kuvasarjoista ja videosta (myös editointiin saa kulumaan työtunteja). Eli tuskin kukaan panostaa tonneja välineisiin ihan hyväntekeväisyys mielessä. Ehkä karua, mutta näin se menee. Enkä puhu nyt mistään Lumian kännykkäkamerasta.


      • kameramies kirjoitti:

        Sellainen juttu, että toisille kuvaus voi olla harrastus ja myös mieluusti kiva saada jotain kohtuu hyvitystä kuvasarjoista ja videosta (myös editointiin saa kulumaan työtunteja). Eli tuskin kukaan panostaa tonneja välineisiin ihan hyväntekeväisyys mielessä. Ehkä karua, mutta näin se menee. Enkä puhu nyt mistään Lumian kännykkäkamerasta.

        Tottakai ammattilaiselle/kehittyneempi harrastaja kuvaajalle kuuluu palkka.

        Ja se onkin meidän porukoissa ollut toi editointi niin lasten kengissä että ei innosta kuvailla kun laatu ei vastaa meidän tarpeita


      • just joo
        diy_tuner kirjoitti:

        Tottakai ammattilaiselle/kehittyneempi harrastaja kuvaajalle kuuluu palkka.

        Ja se onkin meidän porukoissa ollut toi editointi niin lasten kengissä että ei innosta kuvailla kun laatu ei vastaa meidän tarpeita

        Nyt on vähän selittelyjen makua.


      • just joo kirjoitti:

        Nyt on vähän selittelyjen makua.

        Voi olla että näyttääkin siltä, että yritän kierrellä asiaa. Mutta kun tietokone jutut ei oo pahemmin kiinnostanut eikä liiemmin video-editointikaan. Se voi kuullostaa hullulta ihmisestä joka osaa tehdä tietokoneella kaikkea editointi juttua yms. Mut mä en eikä myöskään kaverinikaan osata duunata koneella juurikaan mitään.

        Mut sehän on kiinni kiinnostuksesta. Itse kehittelen skibikeä eteenpäin että saan siitä itselle mieluisen. Päivätyön lisänä kun suunnittelee skibikeä niin tietokone hommat jää vähän vähäselle, puhumattakaan editoinnista. Mutta turhaan selittelen, oon tietokone-Tollikka


      • late2
        diy_tuner kirjoitti:

        Niin hyvin ei viel mee et pystyis temppuilun lomassa itseäni kuvailla. Ja kun kaveri porukalla laskemme niin kaikilla näyttämisen intoa ettei siinä kukaan haluu ketään kuvailla.

        Tulkaa vaan seuraamaan kun treenaa temppuiluu, itse en mitään temppuja osaa vielä tehdä. Mut sen takii rupeankin treenaa et pääsis vähän brassailee

        Minkä kokoinen kaveriporukka? Et onko näitä skibike harrastajia suomessa 1 vaik 3 :P

        Kivikkoon olisi alle 10min niin voisin tulla kuvailemaan, kesällä ollaan ajeltu maastiksilla siellä. Siellähän ei tarvi lippuu ostaa, samalla voisin ite kokeilla. Kuvailusta ei tarvii maksaa.


      • Scoottijäbäleisson
        diy_tuner kirjoitti:

        Voi olla että näyttääkin siltä, että yritän kierrellä asiaa. Mutta kun tietokone jutut ei oo pahemmin kiinnostanut eikä liiemmin video-editointikaan. Se voi kuullostaa hullulta ihmisestä joka osaa tehdä tietokoneella kaikkea editointi juttua yms. Mut mä en eikä myöskään kaverinikaan osata duunata koneella juurikaan mitään.

        Mut sehän on kiinni kiinnostuksesta. Itse kehittelen skibikeä eteenpäin että saan siitä itselle mieluisen. Päivätyön lisänä kun suunnittelee skibikeä niin tietokone hommat jää vähän vähäselle, puhumattakaan editoinnista. Mutta turhaan selittelen, oon tietokone-Tollikka

        Hei! Et ole lainkaan väärillä linjoilla, me käydään myös laskemassa rinteissä ja ei ole porukassa muita kuvaajia kuin pakolliset gopro-kamerat kypärän päällä. Ja ihan just siitä syystä, että porukassa kaikki ovat laskemisesta intoa täys, eikä kuvaamisesta.

        Mielestäni tässä hommassa nyt perinteisen koululiikunnan piirteitä: Jos teet jotain, sun pitää olla parempi kuin muut ja todistaa se, muuten on turva olla mitään. Todistus tehdään tempuilla, videoilla, viemällä opettajalle Jouluksi omena tai vastaavaa.

        Oikeesti, meidän jengi laskee "just for fun" hengessä, välillä toki kikkaillen ja peukalo tai häntäluu murtuneena, mutta se tärkein juttu on, että rinteissä ja afterskissä on hauskaa riippumatta, millaiset vehkeet on käytössä! Tätä kyllä toivoisin kaikille muillekin.


      • Scoottijäbäleisson kirjoitti:

        Hei! Et ole lainkaan väärillä linjoilla, me käydään myös laskemassa rinteissä ja ei ole porukassa muita kuvaajia kuin pakolliset gopro-kamerat kypärän päällä. Ja ihan just siitä syystä, että porukassa kaikki ovat laskemisesta intoa täys, eikä kuvaamisesta.

        Mielestäni tässä hommassa nyt perinteisen koululiikunnan piirteitä: Jos teet jotain, sun pitää olla parempi kuin muut ja todistaa se, muuten on turva olla mitään. Todistus tehdään tempuilla, videoilla, viemällä opettajalle Jouluksi omena tai vastaavaa.

        Oikeesti, meidän jengi laskee "just for fun" hengessä, välillä toki kikkaillen ja peukalo tai häntäluu murtuneena, mutta se tärkein juttu on, että rinteissä ja afterskissä on hauskaa riippumatta, millaiset vehkeet on käytössä! Tätä kyllä toivoisin kaikille muillekin.

        Tän minäkin haluaisin. Että sulassa sovussa oltaisiin, tehtäisiin sitten temppuja tai ei


      • seliseli
        diy_tuner kirjoitti:

        Voi olla että näyttääkin siltä, että yritän kierrellä asiaa. Mutta kun tietokone jutut ei oo pahemmin kiinnostanut eikä liiemmin video-editointikaan. Se voi kuullostaa hullulta ihmisestä joka osaa tehdä tietokoneella kaikkea editointi juttua yms. Mut mä en eikä myöskään kaverinikaan osata duunata koneella juurikaan mitään.

        Mut sehän on kiinni kiinnostuksesta. Itse kehittelen skibikeä eteenpäin että saan siitä itselle mieluisen. Päivätyön lisänä kun suunnittelee skibikeä niin tietokone hommat jää vähän vähäselle, puhumattakaan editoinnista. Mutta turhaan selittelen, oon tietokone-Tollikka

        Mutta tuolla ylhäällä oli muutama skibike video sun tekemänä ja lataama? Löytyy siis GoPro kamera, tietsikka ja editointikin sujuu. Ihan varmasti kännykkäkin taskussa.


      • seliseli kirjoitti:

        Mutta tuolla ylhäällä oli muutama skibike video sun tekemänä ja lataama? Löytyy siis GoPro kamera, tietsikka ja editointikin sujuu. Ihan varmasti kännykkäkin taskussa.

        Tarkka silmäinen kaveri, mutta en tiedä oonko tänne kirjoittanut että kyseinen kamera on broidin, ja noiden videoiden jälkeen en saanut lainata enään. Rikoin sellasen kiinnikkeen(ostin kyllä korvaavan/samanlaisen takaisin, reilu iso bro kun olen).

        Ja videot on vaan ladattu youtubeen, ilman mitään muokkauksia.


      • F*****g Idiots
        seliseli kirjoitti:

        Mutta tuolla ylhäällä oli muutama skibike video sun tekemänä ja lataama? Löytyy siis GoPro kamera, tietsikka ja editointikin sujuu. Ihan varmasti kännykkäkin taskussa.

        Noniin potkulautanuijat. Jos toinen ei halua tai pysty tekee videoita niin sitten niitä ei tule PISTE Menkää ite tekee vaikka pizzaa. Ihmeporukkaa täällä


      • F*****g Idiots kirjoitti:

        Noniin potkulautanuijat. Jos toinen ei halua tai pysty tekee videoita niin sitten niitä ei tule PISTE Menkää ite tekee vaikka pizzaa. Ihmeporukkaa täällä

        Calm down man


      • Ski biker
        diy_tuner kirjoitti:

        Tarkka silmäinen kaveri, mutta en tiedä oonko tänne kirjoittanut että kyseinen kamera on broidin, ja noiden videoiden jälkeen en saanut lainata enään. Rikoin sellasen kiinnikkeen(ostin kyllä korvaavan/samanlaisen takaisin, reilu iso bro kun olen).

        Ja videot on vaan ladattu youtubeen, ilman mitään muokkauksia.

        Miksi niitä tarvitsisi muokata, raakana uppaat. Kiinnikkeet halpoja, ei pidä säästellä turhissa. Älä laita runkoon kiinni, sulla oli siinä haarukan yläpuolella ja menee helposti silleen rikki kun ajat päin jotain tai kaadut. Laita kypärään niin voit samalla kuvata, kun katselet kavereiden temppuilua. Veljes kuvannu sen ekan ihan hyvin kypärästä. Kyllä veli varmaan tulee kuvaan itsekin. Älä jännää, lataa vaan lisää materiaalia.


      • Scoottijäbäleisson
        F*****g Idiots kirjoitti:

        Noniin potkulautanuijat. Jos toinen ei halua tai pysty tekee videoita niin sitten niitä ei tule PISTE Menkää ite tekee vaikka pizzaa. Ihmeporukkaa täällä

        Voisiko olla niin, että joku provosoi asian vierestä ja pyrkimyksenä on jostain syystä saada Snowscoot- ja SkiBike harrastajat sotimaan keskenään?

        Vapaat keskustelupalstat (suomi24, vauva jne jne) ovat tännä myös niitä, jotka saavat ylimääräistä mielihyvä siitä, että syttyy nettisota tai vaihtoehtoisesti siitä, että jaetaan ihan väärää tietoa. Tähän ei ole syynä välttämättä edes vihamielisyys, se voi olla jonkinlaista peliä tai huomion hakemista "kuka provoaa parhaiten?"

        Tässä keskustelualueella on paljon myös hyvää asiaa ja tietoa, eikä asioista tarvitse aina samaa mieltä ollakaan. Sen verran olen kuitenkin rinteissä liikkunut, että kyllä yleensä meno on rinteissä rennompaa - joten mars kaikki nörtit koneilta rinteisiin ja rinnelajien pariin! Tämä on käsky ylemmältä taholta!


      • Scoottijäbäleisson kirjoitti:

        Voisiko olla niin, että joku provosoi asian vierestä ja pyrkimyksenä on jostain syystä saada Snowscoot- ja SkiBike harrastajat sotimaan keskenään?

        Vapaat keskustelupalstat (suomi24, vauva jne jne) ovat tännä myös niitä, jotka saavat ylimääräistä mielihyvä siitä, että syttyy nettisota tai vaihtoehtoisesti siitä, että jaetaan ihan väärää tietoa. Tähän ei ole syynä välttämättä edes vihamielisyys, se voi olla jonkinlaista peliä tai huomion hakemista "kuka provoaa parhaiten?"

        Tässä keskustelualueella on paljon myös hyvää asiaa ja tietoa, eikä asioista tarvitse aina samaa mieltä ollakaan. Sen verran olen kuitenkin rinteissä liikkunut, että kyllä yleensä meno on rinteissä rennompaa - joten mars kaikki nörtit koneilta rinteisiin ja rinnelajien pariin! Tämä on käsky ylemmältä taholta!

        Näissä on myös yksi ongelma/ominaisuus, ei jakseta lukea keskustelua alusta loppuun. Vaan luetaan pari viimeisintä viestiä ja ruvetaan tuomitsemaan. Mut kukin tavallaan.


      • diy_tuner kirjoitti:

        Näissä on myös yksi ongelma/ominaisuus, ei jakseta lukea keskustelua alusta loppuun. Vaan luetaan pari viimeisintä viestiä ja ruvetaan tuomitsemaan. Mut kukin tavallaan.

        Tarkoitus ei ollut provosoida vaan lisätä yks pointti edelliseen viestiin


      • Diy_tuner,mobiilisti
        late2 kirjoitti:

        Minkä kokoinen kaveriporukka? Et onko näitä skibike harrastajia suomessa 1 vaik 3 :P

        Kivikkoon olisi alle 10min niin voisin tulla kuvailemaan, kesällä ollaan ajeltu maastiksilla siellä. Siellähän ei tarvi lippuu ostaa, samalla voisin ite kokeilla. Kuvailusta ei tarvii maksaa.

        Suomessa skibike laskijoita on joku 300-500 laskijaa. Aktiivisuudesta en sano sitten mitään etten kuse omaan mukiin. Sit scoottaajii on 400-500 aktiivi harrastajaa. Ja scoottaajia todennäköisteati näkee enemmän koska niitä on tuotu jo reilu kymmenen vuotta.

        Jos haluut tulla kuvailee aloittelevaa skibike temppuiluu niin ehkä nyt lauantaina olisin illalla menossa treenaa, ja hissilippu kustantaa 15€ niin kyllä sen voi ostaa kun menee niin näppärään paikkaan laskee


    • yrjö
    • 21v

      Olenko osannut lukea oikein rivien välistä:
      Snowscoot harrastajien ikä: 11-18v
      Skibike harrastajien ikä: 25-50v

      Kirjoituksista vain päättelin, että snowscoot on nulikoille ja
      skibiket kalkkiksille.

    • 27v heebo

      Ei se aivan noi mee, molempien ikähaarukka on varmaa 15-40 vuotta. Elä tee mitää johtopäätöksiä lajien suhteen Suomi24:sta. Täällä on vaa ne muutama typerämpi harrastaja tai wannabe harrastaja huutelemassa.

      Rinteessä kun tapaat meitä muita näät että ollaan ihan normaaleja ja fiksuja ja ikäskaala on laaja :D

    • Mä kans

      Snowscoottailijat on typeriä. Skibikeilijät wannabe snowscoot harrastajia, salaa toiveissa.

    • ....................

      En kyllä ymmärtänyt yhtään yläpuolista viestiä............. tän keskustelun taso on huimaa............jatkakaa......

    • hiihtopyörä

      Snowscoot on itseasiassa kehittyneempi versio skibikestä.


      Skibikellä laskee lähinnä 30 vuotiaat, jotka eivät paremmasta tiedä tai muuta osaa.


      Skibikeissä pitkät laskettelusukset renkaiden tilalla on so last 90´s. Skibikeilijöitä on suomessa yhteensä 3, joista kaikki kirjoittelee tänne.

      • Potkulauta 4 ever

        voi pientä, huomaa hyvin että olet ollut vain pieni pilke isäsi silmäkulmassa 90 luvun loppupuolella. Nyt täytit ehkä 13 ja niin kova alkava teiniuho päällä.

        Teidän ei kannattaisi paljoa uhota tai dissata koska se tekee vaan hallaa teidän lajille. Tai nyt kun tarkemmin miettii niin uhotkaa vaan saadaas potkulautailu huonoon valoon.


    • Ei saa olla vahingoniloinen toisen tietämättömyyteen. Kaikki kokeilevat joskus rajojaan.

      Meitä skibike laskijoita on 300-500 laskijaa joiden aktiivisuudesta ei osaa sanoa. Scootti laskijoita on 400-500 aktiivi laskijaa.

      Ja kyllä. Scoot on jalostettu skibobista ja sitä myöten "kehittyneempi". Mutta scootin runkogeometria ei oo hirveesti muuttunut vuosien varrella. Kun taas skibike on muuttunut vuosien varrella, aina pieni muutos kerrallaan.

      • arilampinen

        hieman yllättynyt tuosta määrästä. noin tuhat aktiivista näiden lajien harrastajaa niin luulisi hiihtokeskusten olevan kiinnostuneita lajeista. liittykää yhteen niin saatte jonain päivänä oman streetin tai radan johonkin hiihtokeskukseen. laskettelu-urani aikana olen nähnyt levillä ehkä 10xsnowscootin ja kerran skibikellä laskijan pääsiäislomillani.


      • arilampinen kirjoitti:

        hieman yllättynyt tuosta määrästä. noin tuhat aktiivista näiden lajien harrastajaa niin luulisi hiihtokeskusten olevan kiinnostuneita lajeista. liittykää yhteen niin saatte jonain päivänä oman streetin tai radan johonkin hiihtokeskukseen. laskettelu-urani aikana olen nähnyt levillä ehkä 10xsnowscootin ja kerran skibikellä laskijan pääsiäislomillani.

        Keskukset ovat näitä vastaan turvallisuuden takia. Liian monta onnettumuutta sattunut kymmenem vuoden sisään. Sekä scootit, motot että skibiken maine on lasten kengissä. Ja scootti piirien "sisäpiirisyys" ei jeesaa tilannetta ollenkaa.


      • vähän numeroita
        arilampinen kirjoitti:

        hieman yllättynyt tuosta määrästä. noin tuhat aktiivista näiden lajien harrastajaa niin luulisi hiihtokeskusten olevan kiinnostuneita lajeista. liittykää yhteen niin saatte jonain päivänä oman streetin tai radan johonkin hiihtokeskukseen. laskettelu-urani aikana olen nähnyt levillä ehkä 10xsnowscootin ja kerran skibikellä laskijan pääsiäislomillani.

        Tuo ei ole kuin promille kaikista laskijoista, wikin mukaan suomessa 1,2 miljoonaa harrastajaa ja 74 keskusta. Ei meitä paljoa rinteissä näy.

        Jos vertaa vaikka telemarkkiin joita on yli 60 000 harrastajaa Suomessa ja niihinkään ei kauhean helposti törmää.

        Mutta samaa mieltä, hynttyyt yhteen ja lajia kehittämään


      • lisää numeroita
        vähän numeroita kirjoitti:

        Tuo ei ole kuin promille kaikista laskijoista, wikin mukaan suomessa 1,2 miljoonaa harrastajaa ja 74 keskusta. Ei meitä paljoa rinteissä näy.

        Jos vertaa vaikka telemarkkiin joita on yli 60 000 harrastajaa Suomessa ja niihinkään ei kauhean helposti törmää.

        Mutta samaa mieltä, hynttyyt yhteen ja lajia kehittämään

        Täältä löytyy lisää harrastaja määriä kuten nuo tellulaskijat
        http://www.alppijunnu.net/laskettelu-on-yllattavan-suosittu-harrastus-mutta-lisenssilaskijoiden-maarassa-tama-ei-nay/


      • teleski
        vähän numeroita kirjoitti:

        Tuo ei ole kuin promille kaikista laskijoista, wikin mukaan suomessa 1,2 miljoonaa harrastajaa ja 74 keskusta. Ei meitä paljoa rinteissä näy.

        Jos vertaa vaikka telemarkkiin joita on yli 60 000 harrastajaa Suomessa ja niihinkään ei kauhean helposti törmää.

        Mutta samaa mieltä, hynttyyt yhteen ja lajia kehittämään

        Jos telemarkkaajia on 60 000 suomessa niin snowscoottailijoita on varmasti yli 100 000 koska niitä näkyy enemmän kuin telemarkkaajia.


    • Ainola

      Kehittyneempi kyllä, komppaan. Hyvää konseptia ei kannata muuttaa.

      • Kuten tokaisin että toisen tietämättömyydelle ei saa pilailla.
        Ja sarkasmi on taiteenlaji mikä ei kaikille aukea.

        Skibobit oli ensimmäisiä istuttavia laskuvälineitä, niihin kuului olennaisena osana jalkoihin laitettavat sukset. Tyyliin 50cm pitkät joilla pystyi tasapainoittaa menoa.

        Nämä nykypäivän skibiket ovat jalostettuja skibobeja. On jalkatapit joilla pystyy pitää jalkoja laskun aikana.

        Scooteista en historian kautta voi paljoo sanoo, en oo paljon perehtynyt asiaan.

        Mutta sanoin sarkastisesti että ovat kehittyneempiä kuin skibiket. Ihan samalla linjalla ollaan, eli ei dissata toisiamme. Se ei edusta kumpaakaan lajia.


    • potkulauta 4ever

      Eli tuo potkulautahan siis on kuin lada, sitäkään konseptia ei ole muutettu alun jälkeen. Skibike on kuin bemari, aina etsimällä etsitään kohtia mitä voidaan kehittää seuraavaan versioon. Eli Ainolahan tajusikin asian ytimen.

    • Jontta89

      Jos skibikellä tai vastaavalla vetää niin sanotut pannut rinteessä, niin onko eniten vaarassa pää/olkapää/kyynärpäät/peukalot/ranteet/ polvet/peppu tai muuta? Tarkoitan siis rinteessä, mahdollisesti parkissa, en missään metsässä tai offilla. Itse oon fillarin kanssa alamäkitouhuja vetänyt ja se touhu saa vaihtua nyt pois olkapään takia. Ketjun alkuperäiseen mäkeen polvi kipeenä nimimerkkiin liittyen tuli mieleen, että tää voisi olla ihan hauska juttu. Laudalla oon kyllä vetänyt, hypyt oon jättänyt muille.

    • meni jo

      Skibikellä tai vastaavalla ei ole mikään sen enempää vaarassa kuin laskettelusuksillakaan.

    • Jontta89

      Kiitti vastauksesta. En tarkoittanut, että skibike olisi vaarallinen, sehän vaikuttaa oikein hauskalta ja hallittavalta laitokselta. Sitä vaan joutuu huomioimaan juttuja, kun on juossut erikoislääkärillä kohta vuoden päivät. Olkapää toimii, hieman narisee ja klonksuu, mutta ei ole kipeä. Silti ei saisi enää törmäillä rajusti. Joten juurikin siksi tässä kehittelen itselleni uutta vauhdikasta ja turvallista lajia. Netistä ei oikein löytynyt videota, missä näkyisi tullaanko peppu vai pää edellä rinteeseen.

      • vapaalaskija

        Alkuun loivemmassa rinteessä kun reenaili niin kaatumiset oli aika mietoja, eikä itselle tullut isompia osumia. Kun vauhtia on tullut lisää, olen muutaman kerran kaatunut niin että olen heittänyt kuperkeikkaa skibiken kanssa ja siinä on lähinnä polviin ja sääriin tullut kipeää. Kerran on tanko tökännyt rintaan kaadossa. Tuskin tässä sen suurempia riskejä on kuin muissakaan laskuharrastuksissa. Minullakin on olkapäätä suksihommien seurauksena puukotettu kirurgin toimesta, hyvin toimii nykyään ja skibike tuntuu omasta mielestä ainakin suksia olkapääystävällisemmältä, kun kädet on tangossa ja kaadoissa ei ensimmäisenä ole koko paino käden varassa ottamassa tukea. Veikkaisin että jalat, nivuset, ranteet ja hampaat voi tässä olla eniten "vaarassa". Hyvät kengät suojaa nilkat ja sääriäkin. Ja itsellä ainakin rinteessä aina kypärä päässä. Fullaria ja selkäsuojaa voisi harkita jos hyppyjä alkaa harrastamaan isommin.


      • Jontta89
        vapaalaskija kirjoitti:

        Alkuun loivemmassa rinteessä kun reenaili niin kaatumiset oli aika mietoja, eikä itselle tullut isompia osumia. Kun vauhtia on tullut lisää, olen muutaman kerran kaatunut niin että olen heittänyt kuperkeikkaa skibiken kanssa ja siinä on lähinnä polviin ja sääriin tullut kipeää. Kerran on tanko tökännyt rintaan kaadossa. Tuskin tässä sen suurempia riskejä on kuin muissakaan laskuharrastuksissa. Minullakin on olkapäätä suksihommien seurauksena puukotettu kirurgin toimesta, hyvin toimii nykyään ja skibike tuntuu omasta mielestä ainakin suksia olkapääystävällisemmältä, kun kädet on tangossa ja kaadoissa ei ensimmäisenä ole koko paino käden varassa ottamassa tukea. Veikkaisin että jalat, nivuset, ranteet ja hampaat voi tässä olla eniten "vaarassa". Hyvät kengät suojaa nilkat ja sääriäkin. Ja itsellä ainakin rinteessä aina kypärä päässä. Fullaria ja selkäsuojaa voisi harkita jos hyppyjä alkaa harrastamaan isommin.

        Kiitokset seikkaperäisestä kuvauksesta, pitää lähteä testaan. Vanha fullari löytyy pään ja hampaiden käyttöikää kasvattamaan. Samoin polvisuojat DH ajoilta. Olkapään takia jätän kyllä isot airit väliin, mutta selkäpanssari nyt lienee kypärän lisäksi niitä tärkeimpiä rinteessä. Varmaankin on niin, ettei olkapäätä millään panssareilla suojele, tietty aina voi yrittää. Eiköös se ole vauhti joka tappaa. Ranteisiin löytyis kyllä lautailusta tutut suojapalat mut ehkä ei sovellu ohjaustangon vuoksi. Nivusten revähdyksille ei kai voi muuta kuin treenata salilla paikat kuntoon.


      • HooIFkoo
        Jontta89 kirjoitti:

        Kiitokset seikkaperäisestä kuvauksesta, pitää lähteä testaan. Vanha fullari löytyy pään ja hampaiden käyttöikää kasvattamaan. Samoin polvisuojat DH ajoilta. Olkapään takia jätän kyllä isot airit väliin, mutta selkäpanssari nyt lienee kypärän lisäksi niitä tärkeimpiä rinteessä. Varmaankin on niin, ettei olkapäätä millään panssareilla suojele, tietty aina voi yrittää. Eiköös se ole vauhti joka tappaa. Ranteisiin löytyis kyllä lautailusta tutut suojapalat mut ehkä ei sovellu ohjaustangon vuoksi. Nivusten revähdyksille ei kai voi muuta kuin treenata salilla paikat kuntoon.

        Itävallassa suosittelivat munasuojien käyttöä skibikevuokraamossa, Hieman ällötti laittaa, mutta yhen kassituksen jälkeen olivat paikallaan.


      • Jontta89
        HooIFkoo kirjoitti:

        Itävallassa suosittelivat munasuojien käyttöä skibikevuokraamossa, Hieman ällötti laittaa, mutta yhen kassituksen jälkeen olivat paikallaan.

        Mä täällä onnun olkapäätäni enkä ees oo skibiken selkään päässyt. Ja en ees tajuu, että mun paras kaveri on vaarassa! Tai pitikö sen olla itsestään selvää? :D
        Mut joo, ajattelin uskaltautua testaamaan.


      • trollikatroijaa
        Jontta89 kirjoitti:

        Mä täällä onnun olkapäätäni enkä ees oo skibiken selkään päässyt. Ja en ees tajuu, että mun paras kaveri on vaarassa! Tai pitikö sen olla itsestään selvää? :D
        Mut joo, ajattelin uskaltautua testaamaan.

        No ei ne kassit oikeasti ole vaarassa, kukaan tuttavapiiristä ei ole kassittanut yhtään mitään bikellä vaikka paljon on laskettukin. Eiköhän tuo ole taas noita trollijuttuja.


      • JYPmoto
        trollikatroijaa kirjoitti:

        No ei ne kassit oikeasti ole vaarassa, kukaan tuttavapiiristä ei ole kassittanut yhtään mitään bikellä vaikka paljon on laskettukin. Eiköhän tuo ole taas noita trollijuttuja.

        Snowmotolla oon kassittanut offilla (etusuksi tökkää puuterissa johonkin) ja toisen kerran osui reilikämmityksessä sen verran, että joku kutsui rinne-ensiavun. Silloin olisi kyllä ollut repparit tarpeen. Silti hoidetuissa rinteissä ei minunkaan mielestä isoa vaaraa ole. Kypärä päähän ja panssari selkään rinteissä. Loput panssarit omalla harkinnalla tai mitä löytyy kaapista. Parkit ja muut vastaavat paikat sitten erikseen.


      • friikki
        JYPmoto kirjoitti:

        Snowmotolla oon kassittanut offilla (etusuksi tökkää puuterissa johonkin) ja toisen kerran osui reilikämmityksessä sen verran, että joku kutsui rinne-ensiavun. Silloin olisi kyllä ollut repparit tarpeen. Silti hoidetuissa rinteissä ei minunkaan mielestä isoa vaaraa ole. Kypärä päähän ja panssari selkään rinteissä. Loput panssarit omalla harkinnalla tai mitä löytyy kaapista. Parkit ja muut vastaavat paikat sitten erikseen.

        Niissä missä on satula nii kassitus todennäköistä ihan niinku fillaril on. Pienet kassikupit on IMO jees ja kypärän jälkeen paras pääsuoja.


      • tornimäenkuningas
        friikki kirjoitti:

        Niissä missä on satula nii kassitus todennäköistä ihan niinku fillaril on. Pienet kassikupit on IMO jees ja kypärän jälkeen paras pääsuoja.

        Tota, pieni tarkennus, ainakin jos fillarilla tarkoitetaan alamäkiajoa:

        Satulaan ei juurikaan itseään satuta, se on säädetty ala-asentoon, koska siinähän ei ole tarkoitus varsinaisesti istua. Kassituksia onnistuu tekemään pyörän takarenkaan nappuloihin tai epäonnistuneiden hyppyjen jälkeen runkoputkeen. Osa käyttää alasuojia, osa ei. Kilpailuissa eivät kuulu pakollisiin varusteisiin.


    • night rider
      • Kukkahattusetä

        Missä on laskijoiden kypärät? Ei voida puhua turvallisuudesta ja jättää kypärät pois.


      • kypärä pakolliseksi

        Ei ollut asiaa turvallisuudesta eikä skibikeistä. Outoa muuten että päästetään aloittelijoita ilman kypärää rinteeseen noilla härveleillä. Puolet oppilaista ja opettaja ilman kypärää, ei näin


      • bexi
        kypärä pakolliseksi kirjoitti:

        Ei ollut asiaa turvallisuudesta eikä skibikeistä. Outoa muuten että päästetään aloittelijoita ilman kypärää rinteeseen noilla härveleillä. Puolet oppilaista ja opettaja ilman kypärää, ei näin

        Meitsin mielestä ihan hyvä juttu ja idea et neuvotaan miten mennään ja alotetaa. Oon miettiny just sitä miten mennään gondoolissa, leivillä ois möksä ja scootti hakusessa. Sompahissejä ei levillä oo mut kuis sillä mennään sit?


      • jukanderi
        bexi kirjoitti:

        Meitsin mielestä ihan hyvä juttu ja idea et neuvotaan miten mennään ja alotetaa. Oon miettiny just sitä miten mennään gondoolissa, leivillä ois möksä ja scootti hakusessa. Sompahissejä ei levillä oo mut kuis sillä mennään sit?

        Kannattaa kysellä toiselta foorumilta sompahissistä. Eikä kannata scoottia ostaa skibike on parempi tai ainakin monipuolisempi. Scootit junnaa siinä missä 20 vuotta sitten

        Mutta kannattaa käydä jossain esittelyssä tai hiihtokoulussa ja opetella biken tai scootin alkeet.

        Ihmeellisesti muuten nuo scoottijampat on kiinnostunut skibikeistä kun aina vaan löytää tänne skibike kokemuksia keskusteluun ja snowscoot keskustelu seisoo tyhjänpanttina.


      • jyskästä

        Iso peukku! Hyvin yksinkertaisesti ja lyhyesti selvitetty tekniikat laskemisen ja hallinnan osalta. Hienoa, joku tekee kerrankin näiden lajien eteen jotain näkyvää. Sivuja pilaa pikku seikka eli toi lainelautailu suomessa, se kun ei oikeen ole mahdollista täällä.


      • ei ihan vedä vertoja
        jyskästä kirjoitti:

        Iso peukku! Hyvin yksinkertaisesti ja lyhyesti selvitetty tekniikat laskemisen ja hallinnan osalta. Hienoa, joku tekee kerrankin näiden lajien eteen jotain näkyvää. Sivuja pilaa pikku seikka eli toi lainelautailu suomessa, se kun ei oikeen ole mahdollista täällä.

        jos haluut hyvän opetusvideon nii tää >>> http://www.youtube.com/watch?v=8frNSh9SG2M

        ps. kypärä puuttuu tältäkin.


      • parempi video

      • st antonista
        parempi video kirjoitti:

        laitetaan nyt tämä foorumin mukainenkin opetusvideo, niin ei ole pelkkää snowscoottausta :D

        http://www.youtube.com/watch?v=WD7d6cU7688

        ps. skibikeilijät on näköjään tunnollisempia, niillä on kypärät

        snow scoot nayttaa coolimmalta!


      • Holmshill

        JESH!!!!


      • stanne
        bexi kirjoitti:

        Meitsin mielestä ihan hyvä juttu ja idea et neuvotaan miten mennään ja alotetaa. Oon miettiny just sitä miten mennään gondoolissa, leivillä ois möksä ja scootti hakusessa. Sompahissejä ei levillä oo mut kuis sillä mennään sit?

        Käypä kurkistamassa seiska-rinteen alapäästä Levillä, mikä ylöspäin matkustamiseen liittyvä joukkoliikenne väline sieltä löytyy? Aivan, aivan, hiihtohissi, jossa on jalkojen väliin laitettava pyöreä levy.


      • HiHiHi

      • ai saakeli

      • puhummeko 7b hissist
        stanne kirjoitti:

        Käypä kurkistamassa seiska-rinteen alapäästä Levillä, mikä ylöspäin matkustamiseen liittyvä joukkoliikenne väline sieltä löytyy? Aivan, aivan, hiihtohissi, jossa on jalkojen väliin laitettava pyöreä levy.

        Olisiko lasten 7b hissi. Muutenhan ne on kaikki ankkurihissejä. Paitsi lasten hissit


      • HölmöläistenHommaa
        ai saakeli kirjoitti:

        Että voi sattuu. Mietipäs jossain vähänkään jäisemmällä rinteellä kovassa vauhdissa ja joutuisit pahaan paikkaan. Voisi jäädä monella tekemättä tuollainen "hallittu" rönäsy

        Nii. Laitetaan silmät kiinni ja toivotaan ettei osuta mihinkään kovaan kun tulee paniikkitilanne.
        Pelottaa edes ajatella että joku ei uskalla tehdä turvallista kaatumista, jos voi estää onnettomuuden.


      • joonas1
        HölmöläistenHommaa kirjoitti:

        Nii. Laitetaan silmät kiinni ja toivotaan ettei osuta mihinkään kovaan kun tulee paniikkitilanne.
        Pelottaa edes ajatella että joku ei uskalla tehdä turvallista kaatumista, jos voi estää onnettomuuden.

        tarkoittaa varmasti kuinka kaadutaan. poikittainhan skootti pysähtyy ja jalalla helppo jarruttaa.


      • hölmöjä riittää
        HölmöläistenHommaa kirjoitti:

        Nii. Laitetaan silmät kiinni ja toivotaan ettei osuta mihinkään kovaan kun tulee paniikkitilanne.
        Pelottaa edes ajatella että joku ei uskalla tehdä turvallista kaatumista, jos voi estää onnettomuuden.

        tuommosta tilannetta olen päässyt seuraamaan ihan livenä. Nuori jamppa vetää pöpelikköön keilaten samalla toisen laskijan nurin.

        syynä joko liian nuori ikä tai pelko tehdä hätäkaatuminen.


      • skootinister
        ai saakeli kirjoitti:

        Että voi sattuu. Mietipäs jossain vähänkään jäisemmällä rinteellä kovassa vauhdissa ja joutuisit pahaan paikkaan. Voisi jäädä monella tekemättä tuollainen "hallittu" rönäsy

        Etkö ole itse ikinä kaatunut skibikellä ;) voisi olla aika opetella tai opettaa muita kuinka kaadutaan.


      • dadaaaaa
        hölmöjä riittää kirjoitti:

        tuommosta tilannetta olen päässyt seuraamaan ihan livenä. Nuori jamppa vetää pöpelikköön keilaten samalla toisen laskijan nurin.

        syynä joko liian nuori ikä tai pelko tehdä hätäkaatuminen.

        Saman tilanteen todistanut kolmesti. Kyseessä oli vanhempi snoukkapappa ja kerran venäläinen suksittelija. Pahin oli jyväskylän suurajoissa, kun ralliauto karkasi ojaan melkeen katsojien päälle.


      • LÄSKISUKSI

      • skootinister kirjoitti:

        Etkö ole itse ikinä kaatunut skibikellä ;) voisi olla aika opetella tai opettaa muita kuinka kaadutaan.

        Skibikellä onnistuu hätäpysäytys kun laittaa molemmat jalat maahan. Ja tietenkin kaatuminen on varmin ja nopein tapa pysäyttää paniikkitilanteessa


      • stanne
        puhummeko 7b hissist kirjoitti:

        Olisiko lasten 7b hissi. Muutenhan ne on kaikki ankkurihissejä. Paitsi lasten hissit

        Juu, se se on (tarkastin valokuvasta) :) Nopea kuin mikäkin!


      • nii-i
        HölmöläistenHommaa kirjoitti:

        Nii. Laitetaan silmät kiinni ja toivotaan ettei osuta mihinkään kovaan kun tulee paniikkitilanne.
        Pelottaa edes ajatella että joku ei uskalla tehdä turvallista kaatumista, jos voi estää onnettomuuden.

        Parempi hallitusti kuin hallitsematta.


      • tapahtui meitsille
        stanne kirjoitti:

        Käypä kurkistamassa seiska-rinteen alapäästä Levillä, mikä ylöspäin matkustamiseen liittyvä joukkoliikenne väline sieltä löytyy? Aivan, aivan, hiihtohissi, jossa on jalkojen väliin laitettava pyöreä levy.

        Snowscootilla sompahissillä meno hankalaa mutta onnistuu.

        Skibikellä ei pysty menemään sompahissillä. Alkaa nostaa takaa ja sompa tarttuu satulaan ilkeesti kiinni ja sit ollaan takaperin.


      • höpö höpö
        tapahtui meitsille kirjoitti:

        Snowscootilla sompahissillä meno hankalaa mutta onnistuu.

        Skibikellä ei pysty menemään sompahissillä. Alkaa nostaa takaa ja sompa tarttuu satulaan ilkeesti kiinni ja sit ollaan takaperin.

        Kukahan tuon on keksinyt. Skibikellä onnistuu sompahissillä meno ihan hyvin. Lätty laitetaan haarojen väliin ja istutaan satulalle.


      • joko riittää

      • sh4
        höpö höpö kirjoitti:

        Kukahan tuon on keksinyt. Skibikellä onnistuu sompahissillä meno ihan hyvin. Lätty laitetaan haarojen väliin ja istutaan satulalle.

        Ei onnistu, alkaa nostaan ylöspäi!


      • sompahissi
        sh4 kirjoitti:

        Ei onnistu, alkaa nostaan ylöspäi!

        Ukkoo vai? Se sompa ei ole mitenkään bikessä kiinni niin ei se sitä ainakaan nosta.


      • stanne
        sh4 kirjoitti:

        Ei onnistu, alkaa nostaan ylöspäi!

        Mjaa? mikä ongelma siinä teillä sitten on? Itse työnsin jalkojen väliin munia vasten silleen, että se laippa painaa takapuolta vasten. Pois jäämisessä piti varoa, ettei laippa tarraa stongaan kiinni. Vauhti on niin hidas, että siinä nyt ei millään voi kaatua :D


      • kukko ukko
        sompahissi kirjoitti:

        Ukkoo vai? Se sompa ei ole mitenkään bikessä kiinni niin ei se sitä ainakaan nosta.

        ukkoo joo ukkohallassa


    • testaa,testaa

      En ole kovin pahasti kaatunut vielä kertaakaan bikellä näiden 4 kauden aikana. Muutamia kertoja kalju yllättänyt ja bike lähti alta. Silloin kun pitää kädet tangossa niin ei mitään käy. Jalat irtoo kyllä aina silloin tapilta mutta kun tanko ja tapit osuu aina ensimmäisenä maahan niin jalat mahtuu hyvin olemaan vapaasti biken alla.

      Mun mielestä ainakin näistä kaikista lajeista skibike on kroppaystävällisin ja turvallisin. Rohkeesti vaan kokeilemaan.

      • Helppoo

        Olen ollut lähellä kaatumista skibikellä vain kerran mutta en kaatunut. Horjahtanut oon kolme kertaa, nekin sellaisia ihan pikku horjahtamisia. Toinen niistäkin hissijonossa. Surkeat ja lahjattomat kaatuu!


      • Rajatapaus78

        Minä olen kyllä pannuttanut useasti.

        Pahin kaatuminen tuli kaaduttua Ylläksellä, kun osuin jäiselle kohdalle jyrkällä ja kantit ei pitänyt. Periaatteessa voisi luulla että kovinkaan pahasti ei päitäsi käydä mutta siinä vaan tärähdyksessä kun tulin alas niinkuin oikean puolen yläselkä edellä, niin vanha rintalastavamma alkoi vihoittelemaan ja seuraavan kuukauden nukkumisesta ei oikein tule mitään. Kun makaaminen miten päin tahansa sattuu.

        Onko kenelläkään muuten vinkkiä onko jossain myytävänä pidempää karkaushihnaa? Kaikki stnadardina myytävät tuntuu melkoisen lyhyiltä. Ja mihin ja miten kannattaa kiinnittää? Yhden tuollaisen koukun repäisin juuri tuossa kaatumisessa housuista irti kun olin semmoiseen tuon lyhyehkön hihnan kiinittänyt.


    • tsygä

      Kuinka Skibikellä mennään esim levin gondolissa?

    • Sisälle. Runko pystyssä, takasuksi vaakatasossa ja stongasta ohjaa etusuksen poikittain.

    • välillä asiaakin

      Potkulautapoikien postausten väliin oikea kysymys:

      Onko kukaan kokeillu minkälaisia vaihtoehtoisia suksia?? Omasta napsahti etusuksi poikki ja mietin vaan tilaanko orkkikset vai alkaisiko tuunaamaan?
      miten laskeminen muuttuu suksia vaihtamalla?

      • Itse olen kokeillut lasten 60cm pitkiä suksia. Muuttui aggressiivisemmaksi aika paljonkin, suosittelen jotain 70-90cm suksia. Bikermadsilta saa tilattua tai sitten jostain divarista blade-sukset.


    • Skibike Brenter

      Suositten ottamaan yhteyttä skibike maahantuojaan ja tilaamaan Brenter sukset, ne kestää. Samalla voit tilata itsellesi Snowbike opastuksen ja kursseja sekä ajaa skibike kortti.

      http://www.snowbike.nl/w-finland.htm

      • Heli1964

        Brenter on ihan klassikko #hali


      • asiaa vieläkin

        En taida tarvita ajokorttia :D Sledgehammer ollut jo useamman vuoden. Viimeksi oli vaan metsäreitillä vähän huonoa tuuria

        Mutta nuo bladet voisi kuulostaa hyvältä, ne olisi hieman leveämmätkin


      • lenz
        asiaa vieläkin kirjoitti:

        En taida tarvita ajokorttia :D Sledgehammer ollut jo useamman vuoden. Viimeksi oli vaan metsäreitillä vähän huonoa tuuria

        Mutta nuo bladet voisi kuulostaa hyvältä, ne olisi hieman leveämmätkin

        Mitä leveämmät -sen paremmat. Olisiko snowmoto setti sopiva? Etu ja takasuksi ei saa olla samalla leikkauksella olevat.


    • tuo on skibob

      Olen kokeillut tuollaisata skibobia. Ei se kiinnosta, parasta on se että laskea voi vaikka omilla talvikengillä eikä tartte apusuksia.

    • onko tulos

      Onko skibikelle ollu/tulos kilpailuja suomessa?

      • wawer

        Snowscoot-harrastajien kilpailuihin on toivotettu tervetulleeksi kaikki jalkatapittomat laskuvälineet ainakin aiemmin (tämä rajaus ymmärrettävästi turvallisuussyistä) esim crossilaskussa. Tämän vuoksi kilpailtava laji tulisi olla käytännön syistä yksilösuoritus, jossa pisteytetään esimerkiksi tyylin tai taidon mukaan? Muita ajatuksia?


    • ski biker

      4 laskijaa skibikellä samaan aikaan helposti krossiradalle. Ymmärrettävää et snowscoottaajat ei haluu skibikee samaan lähtöön kanssaan. Skibikellä seisotaan niin paljon korkeammalla et esim tanko voi tökätä vieressä laskevaa snowscoottaajaan vaikka päähän, skibikeissä on huomattavasti leveämpi tankokin. Tapit on kanssa yhessä laskiessa snowscoot laskijan polvien korkeudella että ei hyvä. Skibiket vaan keskenään. Näin on muualla maailmassa myös käytäntö.

      Mitä olen ollut katsomassa kolmasti snowscoot krossia niin lähikontaktiakin otetaan. Joku videokin varmaan löytyy.

      Jos joku järjestäisi skibikelle niin tulisin varmasti.

      • wawer

        Hyvä tarkennus! En tiennyt, että skibike crossikilpailuja löytyy maailmalta. Nyt tiedän :)


    • Denet
    • iki iskelmä

      Suomessa oli 2006 brenter skibike kisailut, leikkimieliset. Illalla afterskibiket ;)

    • pari kyssärii

      Saako skibikeen freestyle suksia vai onko aina samat sukset alla. Löytyykö eri jäykkyyksiä ja leveyttä ja sopiiko bleidit alle jos tekee itse???

      • vastaus kyssäriin

        Oikeastaan kaikki alle 100 senttiset sukset käy. Kuten myös bleidit.


    • noloo

      Ostakaa joku nyt pois tuo

    • perussuomalainen

      Se on ollut myytävänä yli kolme vuotta. Puhkeaako skibike kupla nyt. Lopulta tuokin myydään ulkomaalaisille alihintaan.

    • örnsterström
    • Jamesmoomin

      Mitkä siteet on parhaat ski bikessä. Käyvätkö salomonin S759 siteet? Vai meneeks painorajat yli vaikka laittaisi kasille kireyden.

    • snowbike
    • Rajatapaus78

      Itse ostin ski-exposta muutama vuosi sitten ski-biken siitä syystä, että jalat ei kestä monen päivän lumilautailua putkeen. Ylläksellä on tullut usein käytyä se viikko tai kaksi vuodesta ja viimeistään kolmantena poäivänä putkeen homma alkaa olla sitä, että lasku ja makkaranpaisto lasku ja makkaranpaisto. Toki tule käytyä ihan lumilaahaustakin harjoittamassa, mutta kaipasin siis jonkin vaihtoehtoidesn tavan rinteeseen ja hetken mielijohteesta tingattuani ostin Skibiken.

      Laskettua on tullut kohtalaisen vähän kun tällä haavaa suurin osa rinteessä vietetystä ajasta kullu jälkipolven (4v.) lumilautaharrastuksen avustamiseen.

      Onko kenelläkään tarkempaa vinkkiä miten ankkurihissillä mennään tuolla laitteella? Sompahissillä homma oli kohtuu helppoa ja Ylläksellä suosin gondolia ihan kutan laudallakin. Mutta ne pari kertaa kun olen yrittänyt laittaa ankkuria tuohon ohjaustankoon on päättyneet viimeistään viiden metrin jälkeen. Tämä siis johtunut siitä, että se veto tuntuu suuntautuvan liiaksi ylöspäin. Mitä siis teen väärin? Onko tästä jotain opastusvideota. Myös vinkkejä siitä miten kahdestaan pojan kanssa olisi parasta mennä hississä?

      Mitä tulee keskusteluun scoottajista, niin ainakin Ylläksellä on juuri tullut scoottajia parikin juttelemaan. Ihan mukavia heppuja ja ei mitään valittamista. Eteläsuomessa en ole samaan aikaan törmännyt, mutta pienet lapset tuntuvat olevan tästä laitteesta kovasti kiinostuneita ja kyselyitä tulee jatkuvasti. Itsekin oliisin varmaan rivistä valinnut scootin, mutta en valita tästäkään. Koska asustelen Hyvinkäällä niin Sveitsissä on tullut laskettua ja ainakin viime vuonna siellä oli samanlaisia vuokraamossakin.

      Laskeminen sinänsä helppoa, mutta tasoni on kaukana siitä, että varmaankaan näyttäisi kovinkaan viileältä. Kovinkaan jyrkkää ei tarvitse myöskään olla kun vauhtia tulee jo ihan riittämiin, että kaatuminen ei enää kovasti huvita. Laskeminen noin muutoin uskoisin että muistuttaisi aika paljon miltä kuvittelisin että motocrosspyörällä ajaminen tuntuisi. Tosin motocrosspyöräähän en ole oikeasti koskaan kokeillut, ja tämä kiihtyy ainoastaan alamäkeen. Maastopyörällä varsinaista alamäkiajoa en ole harrastanut mutta sen verran ajellut metsäpolkuja ja alamäkiä, että se on poikennut kuitenkin aika lailla kun ei sitä perää kauheasti siellä ole tullut sladitettua. Rinteessä on myöskin enemmän tilaa, joten siinä suhteessa ei tarvitse niin paljon jännitellä kuin fillarilla kapeilla poluilla.

      Varsinaista kuntoilua skibike ei ainakaan omasta mielestäni minun laskutasollani tarjoa.

      Kokeilemallahan tuo selviää mikä kenellekin sopii parhaiten.

      • vapaalaskija

        Ankkurihississä tanko ja tangonasento vaikuttaa paljon. Jos kapula ei pysy tangon "alla" niin kallistamalla tankoa taaksepäin alkaa kapula pysymään. Jyrkissä kohdissa ankkuri voi repiä keulaa ilmaan, silloin vain tiukkaa etukenoa. Vaatii aluksi aika paljon reeniä ja alussa saattaa hississä tulla tosissaan hiki kun vääntää. Kiero kapula hankaloittaa nousemista entisestään. Toki ankkurin voi laittaa persiin taaksekkin, mutta itse en löydä sopivaa kohtaa kapulalle, jotta se pysyisi mukavasti paikallaan.

        Todellinen ratkaisu hissiongelmiin on hissilenkki:

        http://futuretrend.suomalainenverkkokauppa.fi/tuote/22/hissilenkki
        Tuo tulee toisesta päästä kiinni tankoon ja toinen pää kierretään kahvan ympäri ja käsi päälle, hissikapula lenkkiin ja ylhäällä kun löysää käden remmiltä niin kapula irtoaa pyörästä.

        Kahdestaan menemistä en ole kokeillut, voi olla hankalaa. Gondoli on kyllä Ylläksellä mukava.

        Lisää skibike- ja snowscoot-keskustelua löytyy google groupsin skibike_finland keskustelusta: https://groups.google.com/forum/?hl=fi#!forum/skibike_finland
        Jos löytyy käyttäjä johonkin googlen-palveluun (gmail, youtube jne) niin samalla tunnuksella pääsee tuonne kirjoittelemaan.


      • maanikka

        Hei rajatapaus, siellä hyvinkäällä näyttää olevan viikon päästä koelaskupäivä. Kannattaa sieltä käydä kyselemässä vinkkejä


      • Rajatapaus78
        maanikka kirjoitti:

        Hei rajatapaus, siellä hyvinkäällä näyttää olevan viikon päästä koelaskupäivä. Kannattaa sieltä käydä kyselemässä vinkkejä

        Onko tarkempaa ajankohtaa heittää? Sveitsin laskettelukeskuksen nettisivujen ajantasaisuuteen ei kauheasti uskalla luottaa ja sieltä en moisesta tapahtumasta mitään ainakaan itse löytänyt. Jos vain sattuu muutoin kalenteriin natsaamaan, niin enköhän paikalle yritä raahautua, kun niin lähellä kerran on.


      • Rajatapaus78
        vapaalaskija kirjoitti:

        Ankkurihississä tanko ja tangonasento vaikuttaa paljon. Jos kapula ei pysy tangon "alla" niin kallistamalla tankoa taaksepäin alkaa kapula pysymään. Jyrkissä kohdissa ankkuri voi repiä keulaa ilmaan, silloin vain tiukkaa etukenoa. Vaatii aluksi aika paljon reeniä ja alussa saattaa hississä tulla tosissaan hiki kun vääntää. Kiero kapula hankaloittaa nousemista entisestään. Toki ankkurin voi laittaa persiin taaksekkin, mutta itse en löydä sopivaa kohtaa kapulalle, jotta se pysyisi mukavasti paikallaan.

        Todellinen ratkaisu hissiongelmiin on hissilenkki:

        http://futuretrend.suomalainenverkkokauppa.fi/tuote/22/hissilenkki
        Tuo tulee toisesta päästä kiinni tankoon ja toinen pää kierretään kahvan ympäri ja käsi päälle, hissikapula lenkkiin ja ylhäällä kun löysää käden remmiltä niin kapula irtoaa pyörästä.

        Kahdestaan menemistä en ole kokeillut, voi olla hankalaa. Gondoli on kyllä Ylläksellä mukava.

        Lisää skibike- ja snowscoot-keskustelua löytyy google groupsin skibike_finland keskustelusta: https://groups.google.com/forum/?hl=fi#!forum/skibike_finland
        Jos löytyy käyttäjä johonkin googlen-palveluun (gmail, youtube jne) niin samalla tunnuksella pääsee tuonne kirjoittelemaan.

        Eilen vasta tosiaan löysin tämän keskusteluketjun ja en ihan kaikkia linkkejä ollut ehtinyt katsoa. Tuossa uudessa Sledgehammerin videossa oli myös tuosta lenkistä ja siitä innostuneena laitoin eilen tilauksen menemään. Saa nähdä toimiiko yhtä hyvin kuin elokuvissa?


      • vapaalaskija
        Rajatapaus78 kirjoitti:

        Onko tarkempaa ajankohtaa heittää? Sveitsin laskettelukeskuksen nettisivujen ajantasaisuuteen ei kauheasti uskalla luottaa ja sieltä en moisesta tapahtumasta mitään ainakaan itse löytänyt. Jos vain sattuu muutoin kalenteriin natsaamaan, niin enköhän paikalle yritä raahautua, kun niin lähellä kerran on.

        Seuraa futuretrendiä facebookissa, siellä ainakin ilmoittelevat omista menemisistään.

        Eiköhän se hissilenkki toimi, sen verran yksinkertainen sovellus :)


      • Rajatapaus78 kirjoitti:

        Eilen vasta tosiaan löysin tämän keskusteluketjun ja en ihan kaikkia linkkejä ollut ehtinyt katsoa. Tuossa uudessa Sledgehammerin videossa oli myös tuosta lenkistä ja siitä innostuneena laitoin eilen tilauksen menemään. Saa nähdä toimiiko yhtä hyvin kuin elokuvissa?

        Toimii paremmin kuin elokuvissa


    • whatever

      linkkis ei toimi

    • Vuokatti

      Brenter skibike ja ei ongelmia hissillä. Voit mennä tuolihissi ja ankkurihissi. Voit mennä sompa hissi, ei ongelmaa. Skibike kevyt kantaa ja karku remmi kiinni kädessä on hyvä olla.

      http://www.youtube.com/watch?v=3C5d1269Erw

      Testattavana mm Vuokatti.

      Tervetuloa!

      Skibike team Finland

    • Heli1964

      I LOVE MY SKIBIKE

      #brenter

      #skibiking

      #vuokatti

    • täggi

      hashtägit ei toimi täällä

    • Etsitään käytettyä

      Löytyykö täpäri skibiken omistajia, jotka haluaisi luopua siitä edullisesti. Snowscootteja ja snowmotoja ei tartte tarjota, testattu on kaikki laitteet.

    • Eesauc

      Löytyy! Mihinkä voin tarjota?

    • kysy futuretrendiltä

      www.futuretrend.fi. Ne myy esittelylaitteita pois kauden jälkeen. Mun broidi osti täysjousitetun esittelykappaleen viime keväänä ja se taisi maksaa siitä jotain 300-400 egee.

    • Etsitään käytettyä

      Olen jo kysynyt. Myyvät esittelykappaleet vasta huhtikuun loppupuolella. Huhtikuussa on kuulemma vielä demoja.

      Ei vaan ehkä jaksais odottaa seuraavaan kauteen asti. Mutta jos taas ajattelee toiselta kantilta niin ei tällä kaudella enää kovin montaa laskupäivää ole jäljellä.

      Eesauc: minkä merkkinen, ikä, kunto ja noin hinta?

    • wille6

      Pistä ostoilmoitus nordicriderssiin niin käyttis löytyy nopeesti http://www.nordicriders.com/foorumi/

      Foorumin kautta ostin käytetyn snowscootin ja myin skibikeni, saman kun tämän ketjun aloittajan linkistä. Molemmat vaihto omistajaa alle viikossa.

    • ...

      Kannattaa ostaa jostain laskettelukeskuksesta, missä niitä on vuokralla. Vuokraamothan myy vuokralaitteet halvalla pois.

      tuo nordicci ei toimi kun scooteille, en oo koskaan nähnyt siellä yhtään skibikee myynnissä.

    • JelGo

      Vuokralaitteet on melko ruoskia. Levin vanhalla ei loppukaudesta pystynyt edes laskemaan. Huoltoa edessä uuden sledgehammerin verran mm joustoissa, nivelissä, suksissa, kiinnikeruuveissa. Erityisesti etusuksi järjestään poikkassu kiinnikkeen edestä tai ruuvit tulleet ulos suksesta. Se kun niillä ajetaan metsäreitillä ja suksi sukeltaa syvällä kun poikkeaa polusta.

      Hyvänä neuvona jättäisin väliin. Paras olisi ostaa käytettynä yksityishenkilöltä. nordicin huono puoli on se, että sinne pitää hakea nykyisin jäseneksi. Toisaalta se on hyväkin asia, koska kaikenmaailman spedet karsiutuu pois mitkä sit kirjoittelee täällä suomi24sessa.

    • ...

      Ei ne kaikki mitään ruoskia ole, suksiaikoina ostettu monet hyvät sukset kauden päätyttyä. Vuokrabiken kun ostaa niin voi tingata huollon kaupanpäälle :)
      Kannattaa sekin kortti silti katsoa, kun noita vuokraamoja kuitenkin löytyy.

    • klonk klonk

      Ei ne huolla linkkujen liukupintoja eikä niitä pysty edes huoltamaan. Pystyy toteamaan silleen et menee päälle ja jos narisee tai kolisee niin jätä siihen ja juokse pois. Sama koskee maastotäpäreitä.

    • Montako tälläistä narisevaa taikka kolisevaa skibikeä oot kokeillut?

      Ymmärrän maastopyörissä huolenaiheen, mutten skibikessä. Ei kulu niin paljon kuin fillareissa.

      Esittelylaitteita kuulemma myydään kauden päätteeks, itse aion harkita snowmoton ostamista.

    • Loikka

      Kaikki ne levillä narisevat.

      • skiboy

        milloin kokeilit? Mä kun laskin niin ei ainakaan silloin narissu


    • pagan
    • Habanero89

      Miksi skibikekuvat on usein pelkkää postailua tai sit skibikeä kuvataan maisemaa vasten???

      Puuttuu kokonaan tekemisen meesinki.

    • jkoski

      Olen nyt viittä vaille ostamassa omaa skibikeä alkoi vaan kuljettaminen mietityttää. Tiedän että sukset saa helposti pois, mutta silti. Normaalin mondeon tila on kuitenkin rajallinen. Onko kukaan kokeillut niitä koukkuun tai kattotelineisiin laitettavia fillaritelineitä?

    • maanikka

      Vetokoukkutelineeseen mahtuu hyvin kaksi runkoa. Ollaan joskus laitettu sukset erikseen takakonttiin ja muutaman kerran mustekaloilla lukittu sukset pystyasentoon.

      Kattotelineistä ei ole kokemusta.

    • Jos kuljettaa skibikeä/scoottia/motoa auton ulko puolella, suosittelisin suojapussia. Tai muuta vastaavaa suojausta rungolle.

      Suomessa käytettävä katusuola syövyttää rungosta ohjainlaakerit, ja kaikki pinnat joista maali on lohjennut.

      Mutta jos haluutte joka tapauksessa ulkopuolella kuljettaa, niin -15 pakkasessa ei hirveesti enään suolaa levitetä. Mut siitä lämpimämpi keli ja suolaus autot rupee liikkuu.

      Itse juuri vaihdoin octavia II combiin johonka mahtuu sh4 freerider, takaiskari irti ja takaputki taitetaan penkkiä kohden, jolloin skibike mahtuu ilman penkkien kääntöä.


      Jos jotain kuljetuspussia rupeette duunaamaan, muistakaa että takavalot eivät saa peittyä eikä rekisterikilpikään.

    • katolle vaan

      Oon vieny snowscootia katolla ilman mitään pessuja, ei se siellä likastu. Koukkutelineessa perässä likastuu taatusti eli sinne ei kannata laitella, vaatii myös lisäkilven ja lisävalot jos menee niiden eteen, muuten pamahtaa sakko ja auto ei liiku metriäkään ennekuin ne on poistettu tai laitettu laillisesti. Tiensivussa kiva sitten alkaa järjesteleen sisälle tilaa.

      Thulen litistettävä malli on paras ainakin snowscootille, lautoja ei tarvi alkaa irrotteleen, senkun litistää etusuksen edestä ja takasuksen takaa kiinni niin asentamiseen menee 15 sekuntia :) Skibikeä ei kannata laittaa katolle sukset kiinni, tulee nimittäin aika heiluva laitos :)

      Jos tulee räntää tai loska lentää niin kyllä ne katollakin likastuvat. Normi talvikelillä pysyy ihan puhtaana 100km -7 astetta on muuten raja suolalle.

      Tuollaset meitsillä
      http://www.a4mods.com/pics/random/Thule_1.jpg

    • Siis suolalle annettu lämpötila milloin se vielä toimii. Muttei sen levitykseen oo oikeen sitä lämpötila rajaa, pk seudulla suola levii 5 - -20 asteen välillä.

      Ja kyllä se syöpyy katollakin, tai riippuu kuinka yksin joutuu ajella. Muista autoista roiskuu rapaa auton katollekkin.

      • niin se sit on

        Tiehallinnon ohjeidenkin mukaan tiesuolausta ei saa tehdä alle -7 asteen pakkasella, koska siittä ei ole mitään hyötyä.

        http://alk.tiehallinto.fi/thohje/pdf/2230006-01i.pdf

        Mutta jos Diy_tuner tietää enemmän ja sanoo muuta niin sitten se on niin ettei mitään rajaa ole olemassakaan ja takalasit pysyy yhtä puhtaina kuin katto.


      • jaTOIMIKAa nOPEASti
        niin se sit on kirjoitti:

        Tiehallinnon ohjeidenkin mukaan tiesuolausta ei saa tehdä alle -7 asteen pakkasella, koska siittä ei ole mitään hyötyä.

        http://alk.tiehallinto.fi/thohje/pdf/2230006-01i.pdf

        Mutta jos Diy_tuner tietää enemmän ja sanoo muuta niin sitten se on niin ettei mitään rajaa ole olemassakaan ja takalasit pysyy yhtä puhtaina kuin katto.

        Kävipä kerran reissullamme hassusti. Pistettiin skibiket koukkuun kiinnitettävällä fillaritelineellä auton takaosaan. Myyrmäen kohdilla toisella puolkilla tuli vastaan suola auto, ei ajateltu asiaa enemmin vaan ajeltiin Cruise controlilla 109 kmh. Perillä Serenassa huomasimme miten toinen skibikemme oli syöpynyt kokonaan ja toinen oli hyvää vauhtia katoamassa niin että sihinä kävi. Käytiin Serenan kahviosta hakeen täysmaitoa, joka kaadettiin välittömästi jäljellä olevan rungon päälle, tai sen mitä jäljellä oli. Skibikesukset oli autos sisällä joten pistettiin monot jalkaan ja lähettiin laskeen bleideillä.

        Mitä tästä opimme. Jos suola auto tulee vastaan niin tarkista välittömästi skibiken kunto, JOS SIHISEE NIIN MAITUA PÄÄLLE.


      • huijaat
        jaTOIMIKAa nOPEASti kirjoitti:

        Kävipä kerran reissullamme hassusti. Pistettiin skibiket koukkuun kiinnitettävällä fillaritelineellä auton takaosaan. Myyrmäen kohdilla toisella puolkilla tuli vastaan suola auto, ei ajateltu asiaa enemmin vaan ajeltiin Cruise controlilla 109 kmh. Perillä Serenassa huomasimme miten toinen skibikemme oli syöpynyt kokonaan ja toinen oli hyvää vauhtia katoamassa niin että sihinä kävi. Käytiin Serenan kahviosta hakeen täysmaitoa, joka kaadettiin välittömästi jäljellä olevan rungon päälle, tai sen mitä jäljellä oli. Skibikesukset oli autos sisällä joten pistettiin monot jalkaan ja lähettiin laskeen bleideillä.

        Mitä tästä opimme. Jos suola auto tulee vastaan niin tarkista välittömästi skibiken kunto, JOS SIHISEE NIIN MAITUA PÄÄLLE.

        kuva, tai en usko!!!


    • saamelaisjäbäduunaa

      Tiehallinto käy aina 7,5 asteen pakkasella imuroimassa suolat pois - niinkö? Nyt taisi hyvä kettuilu yritys napsua omille juntti reisille.

      • Suomi24 parhautta

        jätkät väittelee, vaikka molemmat on samaa mieltä :D


    • Niin no jos haluu ruostuttaa/hapettaa skibike/scoot/moto rungot niin aivan vapaasti auton ulkopuolelle.

      Ja tuossa tiehallinnon tiedotteessakin on kohta jossa on että -7 asteen jälkeen suolaliuos laimennetaan taikka annoskokoa kevennetään. Jolloinka saadaan raskaallekalustolle pakkaspitoa. Ja kaikki on kiinni urakoitsijasta sekä käytettävästä kalustosta/miehistöstä.

      Kuten trheadin aikana oon todennut, faktat kuntoon, luetun ymmärtäminen kohtalaiselle tasolle ja sitten voi yrittää kettuilla.

      Jos on pakko kuljettaa auton ulkopuolella, silloin ehkä turvautuisin katolle laittoon. Mieluusti vaikka suksiboksiin jolloin olis sään suojassa

    • aukki daukki

      Ei hittolainen. Mulla on alumiinipeltinen audi ja alurunkofillari. Voiko niillä ajaa talvella? Ei ole tullut mieleenkään, että ehkä aamulla herään tilanteeseen kun aukkarista on jälellä vain sisutustus. Nyt tarkkana.

    • ai siis sull on puhdas peltinen alumiini audi, mahtaa olla hienoo ajella a/s8 audilla. itseekin himoittais mut laskukamoja pitäisi saada mukaan.

      • mut jos nyt puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä niin. Autot ovat ruostesuojattuja, jolloinka tämä syöpyminen(=ruostuminen) estetään taikka hidastetaan. löytyy niitä alumiini korisia autoja jotka ruostuu.

        Mutta se sun fillari ruostuu jos ajelee suolatuilla teillä, ja niistä kohdista missä on puhdasta alumiiniä, tai jossa kaksi eri metallia koskettaa toisiaan, jolloin epäjalompi ruostuu/syöpyy pois. Jos sun fillarista löytyy ruostumaton ohjainlaakeri niin fillarisi ruostuu siitä ohjausputken ympäriltä.


    • auki daukki

      Audi Q7 alla, siinä on alu alusta, voin sanoo ihan pas**a auto. 137t km ja kolisee jokapuolelt.

    • auki daukki

      Audi Q7 alla, siinä on alu alusta, voin sanoo ihan pas**a auto. 137t km ja kolisee jokapuolelt.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1957
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1692
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      53
      1609
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe