HPV (papillooma) rokotukset alkavat syksyllä

Max-Ppppppppp

Syksyllä 2013 alkavat Suomen kouluissa tyttöjen HPV - rokotukset viruksen kohdun kaulaosan syöpää aiheuttavia muotoja vastaan.

http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-1288532775815.html

Pojat eivät vielä ole ilmaisessa rokotuksohjelmassa mukana, vaikka varsinkin homoilla samat virukset aiheuttavat suun, kurkun ja peräaukon syöpää. Jos tietää kuuluvansa riskiryhmään niin rokotus kannattaa ottaa ja maksaa siitä se 400 euroa.

24

507

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lilianee

      itse olen rokotuksen ottanut, suosittelen ja jos jokus lapsia saan heidätkin rokotutan tätä vastaan, vaikka muuten en mitenkään innoissani rokotuksia ole ottamassa.

    • asdfasdfasdf2

      Mitenkäs, oon ite ollu tutkimuksessa mukana joskus vuosina 2007-2009 muistaakseni.
      Sain tutkimuksen aikana kolme rokotetta ja tutkimuksen päättymisen jälkeen sain tietää että olin siinä "hyvässÄ" ryhmässä joka sai lumerokotteen sijasta "oikean" rokotteen. Eli rokotehan oli tässä vaiheessa testausvaiheessa.

      Onko minulla nyt sitten suoja kondyloomaa vastaan?

    • lilianee

      http://www.laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m=15100&i=SANOFI PASTEUR MSD_GARDASIL

      tuolla lukee hyvin "Gardasil on rokote. Gardasil-rokote on tarkoitettu suojaamaan ihmisen papilloomaviruksen (Human Papillomavirus, HPV) tyyppien 6, 11, 16 ja 18 aiheuttamia sairauksia vastaan.

      Näihin sairauksiin kuuluvat kohdunkaulan syöpä, syövän esivaiheeseen kuuluvat limakalvomuutokset naisen genitaalialueella (kohdunkaula, ulkosynnyttimet ja emätin) ja genitaalialueen kondyloomat miehillä ja naisilla. HPV-tyypit 16 ja 18 aiheuttavat noin 70 % kohdunkaulan syöpätapauksista, ja 70 % HPV:n aiheuttamista ulkosynnytinten ja emättimen syövän esiasteista. HPV-tyypit 6 ja 11 aiheuttavat noin 90 % genitaalialueen kondyloomatapauksista.

      Gardasil on tarkoitettu ehkäisemään näitä sairauksia. Rokotetta ei käytetä HPV:n aiheuttamien sairauksien hoitoon. Gardasil ei tehoa, jos henkilöllä on jo pysyvä infektio tai sairaus, jonka on aiheuttanut joku rokotteessa käytettävistä HPV-tyypeistä. Jos henkilö on infektoitunut yhdellä tai useammalla rokotteessa käytetyistä HPV-tyypeistä, Gardasil voi kuitenkin suojata rokotteen muiden HPV-tyyppien aiheuttamia sairauksia vastaan.

      Gardasil ei voi aiheuttaa sairauksia, joita vastaan se antaa suojan."

    • lilianee

      lisäksi "Kaikkien muiden rokotteiden tavoin, Gardasil ei välttämättä suojaa kaikkia rokotteen saajia 100-prosenttisesti."

    • ................
    • Enpä tiedä

      Tytöt jälleen laitetaan lääkebisneksen koekaniineiksi ja rahanlähteeksi. Tuputetaan kaiken maailman hormoneja ja rokotteita, viis sivuvaikutuksista. Eikö tuo rokotus tehoa vain 4-5 vuotta, minkä jälkeen se ei enää suojaa, ellei ota tehosterokotteita? Mitä sillä kukaan sellainen yläasteella tekee, joka aloittaa seksielämänsä parikymppisenä?

      • lilianee

        sitä ei tiedä kauanko vaikuttaa voi vaikuttaa kauemminkin ja voi olla että jollain ei vaikuta pakosti ollenkaan. Rokotetta ei ole pakko ottaa, mutta valitettavasti moni aloittaa seksin harrastamisen aivan liian nuorena :( siksi ehkä tätä nuorille jo rokotellaan.


    • kondyvaiEI

      Kysymys liittyen kondyyn.

      Netin syövereistä kun olen julkaisuja lukenut, niin oon huomannu että
      noin parin vuoden kuluessa pitäisi ulkoisten syylien lähteä pois.
      Mutta onko tämä VAIN, jos syyliä hoidetaan Condylinella yms voiteilla/lääkkeillä?

      Eli hypoteettinen kysymys siis, jos ei millään tavalla mies/nainen kondyansa hoidata, voiko virus siltikin "hävitä" elimistöstä tai mennä nukkuvaan vaiheeseen (onkos oikea termi :>?)??

      Eli ulkoisia haittoja tässä mietin, että lähtevätkö itsestään pois vai pitääkö niiden poissaamiseksi aina käyttää jotain reseptilääkettä? Luin tuosta Bioperoxoil-aurinkoöljyvoiteesta että sillä olis kans saatu hyviä tuloksia kondyn ulkoisten näppylöiden hoidatuksessa. Jos jollain on tästä kokemusta nii voi jakaa mielipiteensä tänne :).

    • lilianee

      luin juuri että oliko vaan 10-30% jotka parantuu itsestään ja vaikka hoidettaisiin voi tulla takaisin.

      • lilianee

        googletin vielä
        "Tuoreet, juuri ja juuri havaittavat kondyloomat häviävät itsekseen arviolta 10–30 %:ssa tapauksista. Näppyläiset ja kukkakaalimaiset kondyloomat eivät häviä itsekseen, eivätkä niihin auta itsehoitokeinot. Myös limakalvossa piileksivät virukset häviävät usein itsekseen ilman hoitoa."
        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00244


      • bbq bbq
        lilianee kirjoitti:

        googletin vielä
        "Tuoreet, juuri ja juuri havaittavat kondyloomat häviävät itsekseen arviolta 10–30 %:ssa tapauksista. Näppyläiset ja kukkakaalimaiset kondyloomat eivät häviä itsekseen, eivätkä niihin auta itsehoitokeinot. Myös limakalvossa piileksivät virukset häviävät usein itsekseen ilman hoitoa."
        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00244

        Kondyloomaa aiheuttavat papilloomaviruksen alalajit eivät ole samoja, joista aiheutuu syöpäriski. Rokote tehoaa vain syöpäriskiä aiheuttaviin alalajeihin.


    • Paha maailma
      • Rokotus Epäinfo

        Hmm. Iltasanomien palstalta noukitttua:

        http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-1288532775815.html#comments-anchor

        "Papillomavirusrokotteeseen ei ole kuollut ketään. Tämän tiedän koska olen erehtynyt asiaan ja osaan lukea tieteellisiä julkasuja.

        Esim. materiaali jossa käsiteltiin eri maiden rokotetutkimuksia (mukana yli 44´000 naista) kertoi näin: "Serious adverse events (AEs) that were judged to be related to injection included bronchospasm, gastroenteritis, headache, hypertension, injection-site pain, decrease in joint movement at injection site, hypersensitivity to injection, chills, headache and fever. Four of the seven trials reported zero injection-related serious AEs. Among those reporting vaccine-related serious AEs, the event rate ranged from 0-0.1%. (Lu et al 2012; Efficacy and safety of prophylatic vaccines against cervical HPV infection and diseases amon women: a systematic review & meta-analysis". Ja nämä tulokset ovat siis riippumattomien tutkijoiden tuloksia, eikä lääkeyritysten.

        Ennenkun tulet tänne huutelemaan mitä sylki suuhun tuo niin tutustu faktoihin."

        Artikkeli josta lainaukset löytyy täältä:
        http://www.biomedcentral.com/1471-2334/11/13


    • Max-Pppp

      Tuossa oli toinenkin hyvä keskustelu HPV:stä ja sen aiheuttamista haitoista.

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/11508407

      Nyt vihdoin on Hesarissakin asiasta uutinen.

      http://www.hs.fi/kotimaa/Papilloomaviruksesta yhä enemmän suun alueen syöpiä taustalla ehkä suuseksi/a1370311112437

      "Mäkitien mukaan jopa 60 prosenttia suunielun syövistä johtuu nykyisin papilloomaviruksesta, ja niiden osuus kasvaa. Suomessa tämä tarkoittaa kymmeniä syöpätapauksia vuodessa. Kaikista syövistä HPV aiheuttaa noin seitsemän prosenttia."

      "Mäkitien mukaan uusin tutkimustieto pitäisi ottaa huomioon, ja HPV-rokotusohjelmaan pitäisi ottaa mukaan myös pojat.

      "Rokotuksesta on puhuttu nimenomaan kohdunkaulan syövän takia. Nyt on uutena havaintona huomattu, että samalla tavalla suunielusyöpä on yhä useammin HPV:hen liittyvä." "

      *****

      Kun HPV aiheuttaa seitsemän prosenttia KAIKISTA SYÖVISTÄ niin rokottaminen HPV:tä vastaan voi parhaimmillaan vähentää syöpään sairastuvuutta seitsemän prosenttia. Suomessa syöpään sairastuu vuodessa noin 30 000 ihmistä. Koko väestön rokottaminen estäisi vuodessa siis noin 2000 syöpätapausta.

      Käykää seksuaalisesti aktiiviset tai sellaista harkitsevat miehet rokotuttamassa itsenne tätä tautia vastaan.

    • ..............

      "Käykää seksuaalisesti aktiiviset tai sellaista harkitsevat miehet rokotuttamassa itsenne tätä tautia vastaan." Eipä paljoa kannata käydä jos on jo suojatta harrastanut seksiä

      • Max-Pppp

        HPV tarttuu paikallisesti samalla lailla kuin herpes. Jos itsellä on jo joku syöpää aiheuttava HPV - tartunta esimerkiksi sukuelimissä niin estääkö rokotus myöhemmin syöpää aiheuttavien HPV - virusten tarttumisen nieluun tai peräaukkoon seksin tai esimerkiksi peseytymisen yhteydessä?

        Jos estää niin rokotuksesta on hyötyä myös jo yhteen kohtaan tartunnan saaneille. Syöpäriski kun aiheutuu erikseen kaikissa niissä paikoissa, joihin virus tarttuu.

        Lisänä on tietenkin se, että HPV:n syöpää aiheuttavia versioita on liikkeellä useita. Estääkö yhteen virustyyppiin sairastuminen toisten niinikään syöpää aiheuttavien ja rokotteella torjuttavien tartunnan samoihin paikkoihin? Jos estää niin rokotteen ottamisesta voi olla hyötyä.

        Mikäli on harrastanut suojaamatonta seksiä satunnaisten kumppanien kanssa jo pitkään ja saanut viruksen useampaan paikkaan kehossaan niin silloin rokotteesta ei ole hyötyä.


    • etyj56j56j

      Pojatkin pitäisi ehdottomasti rokottaa sillä tultuaa ikään jossa aloitetetaan seksi elämä jokainen nuorukainen tai mies lipsuttelee paljasta pillua 99,9 % varmuudella jossakin elämänsä vaiheessa.

    • Max-Ppppp
    • Max-Pppp
    • Max-Pppp
    • Max-Pppp

      http://metro.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/kolumni_vain_ajattelematon_amissi_jattaa_lapsensa/

      Kolumni: Vain ajattelematon amissi jättää lapsensa rokottamatta

      "Rokottaa vaiko ei, kas siinä pulma. Paitsi ettei siinä mitään pulmaa ole. Viime aikoina on taas nostanut päätään keskustelu siitä, kuinka rokotteita ei pitäisi ottaa lainkaan, ja varsinkaan niitä ei pitäisi antaa lapsille, koska ne saattavat joskus aiheuttaa joillekin sivuoireita. Näkemys tuo jyrkkyydessään mieleen menneisyydessä elävät amissit. Yleensä sitä perustellaan sillä, että sikainfluenssarokote Pandemrix laukaisi murto-osalle rokotetuista lapsista ja nuorista narkolepsian.

      On totta, että nopeasti levinneen sikainfluenssan yhteydessä Pandemrix-rokote ehdittiin tutkia ilmeisen huonosti. Kyseinen rokote ei kuitenkaan ole millään mielellä vertailukelpoinen Suomen kansallisessa rokotusohjelmassa olevien rokotteiden kanssa, joista valtaosaa on testattu huolellisemmin ja pidempään.

      Viimeisimpänä esimerkkinä perusteettomasta rokotekriittisyydestä on kohdunkaulansyöpää ehkäisevää HPV-rokotetta vastaan esitetyt väitteet. En käy niitä edes toistamaan, vaan siteeraan lyhyesti tuttua lääkäriä: ”Miljoonien annettujen HPV-rokotteiden jälkeen on selvää, että rokoteen hyödyt peittoavat sen riskit moninkertaisesti.”

      Asiaa voi pohtia myös esimerkin kautta. Ajatellaan, että joukko ihmisiä pakenee metsäpaloa talvella, kunnes vastaan tulee jäätynyt järvi. Jos tuhat ihmistä seisoo rannalla, jonka vastapuolella he olisivat turvassa, kaikki eivät silti lähde jäätä ylittämään, jos näyttää todennäköiseltä, että yksikin vajoaa jäihin matkalla. Moinen varvovaisuus ei ole kauhean järkevää.

      Rokotusten hyödyllisyydestä verrattuna rokottamattomuuteen on tilastoja vaikka kuinka, mutta toimivin herättäjä tällä hetkellä lienee Syyrian polioepidemia. Maassa vallitsevan sotatilan vuoksi rokotuksia ei ole voitu hetkeen antaa.

      Sen seurauksena todistettuja poliotartuntoja on jo ainakin kymmenen. Koska polioon ei ole parantavaa hoitokeinoa ja se leviää tehokkaasti, synkimmät skenaariot ennustavat jopa 100 000 tautitapausta. Rokotteella nämä voitaisiin estää."

    • Anonyymi

      Onko tota HPV rokotetta pakko ottaa 5 lk
      sillä jos sen vaikutus kestää vaivaiset 4-5 vuotta?

      • Ei kukaan voi pakottaa yksilöä tekemään vasten tahtoaan mitään.
        Sen rokotteen voi ottaa siinä vaiheessa kun aikoo aloittaa kahden välisen seksielämän.

        Suosittelen kuitenkin mieluummin elämään koodini mukaista elämää kun se suojaa kaikilta muiltakin sp- taudeilta.
        Tuo rokote ei suojaa läheskään kaikilta hpv viruksilta. Se ei suojaa myöskään herpekseltä..

        Saastuneessa maailmassa vain "koodini" mukaan elämällä voi pitää terveytensä!
        Käytännössä kaikki seksielämänsä aloittaneet ovat tautisia....Paitsi koodini mukaan eläneet.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1184
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe