Maito sietämättömän edullista

välistävetoa

Punkkiduunarit täällä mesoavat kun maitopurkin hinta on noussut parilla sentillä. Maidon kuluttajahinta on pysynyt samalla tasolla ainakin pari vuosikymmentä, vaikka samana aikana muut kustannukset ja palkat ovat nousseet ainakin 100%. Maidon hinta on jäänyt jälkeen kustannuskehityksestä ja oikea hinta olisi vähintäänkin korkeampi kuin rainbow vesi eli yli 2 euroa litralta. 7 euron juustokilo kattaa juuri juuri raaka-aineen kustannukset, rahdit, myynti, markkinointi, tuotekehitys, valmistus jne tehdään tyystin ilman korvausta. Mutta nauttikaa edullisista ja laadukkaista kotimaisista maitotuotteista nyt kun ne vielä ovat sietämättömän edullisia, sillä juhlat ovat pian ohi. Jatkossa dunari saa maksaa maitotuotteista oikean hinnan, maidosta 2-3 euroa ja juustosta a 20 euroa kilo.

50

1999

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eljii

      Alkaa kyllä nykyhinnoillakin tulla maitoa ulkomailta, puhumattakaan jos yli euron nousisi litrahinta. Tunti sitten ostin Lidlistä hintaan 0,71€. Ennen ostin välillä Prismasta mutta siellä nousi 0,79€:oon

      • luommuuuuuu

        Tota, mä_en_tiedä mitä MAITO maksaa.


      • 11+1

        Prisma vaihtoi just ruotsalaisen Arlan maidon kotimaiseen Rainbow-maitoon. Samalla hinta nousi 0,71 > 0,76.


      • 11+1 kirjoitti:

        Prisma vaihtoi just ruotsalaisen Arlan maidon kotimaiseen Rainbow-maitoon. Samalla hinta nousi 0,71 > 0,76.

        Voit juoda Arla Ingman maitoa huoletta, kunhan katsot valmistusmaan (Suomi). Maito on monipuolinen ravintoaine ja takuulla hintansa väärti.


    • pekka 49v

      30% tukkuhinnan korotus eli 30 sentin kertakorotus kuluttajahintaan on todellakin sietämätön, toimivassa markkinataloudessa hintoja ei koroteta ilmoituksella vaan hinta määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan. ei ole kuin muutamia kuukausia kun tuottajat valittivat ettei hinnankorotukset etene ketjussa, mutta nyt kaikki tapahtuikin naps

      • Säästöä puoluetuesta

        Viljelijälle enempi rahaa ja kauppiaalle kohtuudessa. Säästyy tukirahojakin Kataisen EU-matkoihin ja puoluetukiaisiin. Ei tarttu hankkia rikollisesti pimeiltä markkinoilta.


      • osajäynä

        Suomen kartellivirasto olikin Ekn asialla kuluttajaa vastaan. ON LUKENUT KIIREESSÄ OHJEISTUKSENSA VÄÄRIN. Samalla palkan ostovoima taas hupeni, kun ei muuten suostuta alentamaan.


    • Suosi kotimaista

      Muistakaa, että kaksi euroa on12 mummun markkaa. Mitä maito silloin ennen euroa. Maito kymmenkertaistunut, palkat kolminkertaistunut. Paitsi isokenkäisillä verohelpotusten ansiosta ja muista kevennyksistä ja tajuttomasta raatamisesta 10-20 kertaistunut.
      Hoidettu inflaatio ostovoimaa alentamalla ja katteita kasvattamalla.Harvat hyötyneet, useimmat lyöneet kirveellä omaan nilkkaan. Että silleen talouspolitiikkaa.
      Ulkolaista tulee vielä rasvasena versiona juustoissa halvahkona. Ahvenanmaalaista erikoistarjous, erä 1.50/400 g.

      • turo-joseph

        HOHHOH...!

        Kaksi euroa on kaksi markkaa. Tai ainakin hyvin lähellä sitä jo.
        Pönttö. (oho, lipsahti vulgaari ilmaisu)

        Ja muutenkin voisit päivittää mielikuvasi talouspolitiikasta ajantasalle.
        Pässi. (ei taas!)

        Anteeksi.


    • Nostakaa hattua

      Köyhälle kaikki on kallista ,sanovat kehuskelijat. 70-v eläkeläinen, tämän kehuskelija- ja ahneus-Suomen elintason rakentaja ja todellinen taistelija saa eläkettäkin vain 670 euroa eikä kerjää edes hädässä kunnalta avustuksia. Maksaa 2% suurempaa veroa kuin muut. Pistäkää paremmaksi. Maksa siitä nykyviulut. Tulis sota ja tappais ahneet ja pummit, sanottiin aikoinaan.

      • Laskekaa hattua

        *köyhälle kaikki on kallista, sanovat kehuskelijat"

        PYH. Kaikille se on saman hintaista. (ja verotus on progressiivinen)

        Mitä kapitalismiin, kulutusyhteiskuntaan ja markkinointiähkyyn tulee, se on kokonaan toinen juttu.

        Kannattaisi jatkaa elämän tarkoituksen etsimistä. Eläkkeelläkin.


    • aikuinenmaitoongelma

      Olipas helpotus nähdä, silminnäkijässä maodon aiheuttamat ongelmat, lapseni on kärsinyt ihottumasta joka katosi siirryttämme pois ns. normaalista maidosta raakamaitoon. Lääkärien mielestä ongelma ei johdu maidosta! Kokeltuamme ns. normaalia purkki maitoa iho ongelmat palasivat. Emme olekkaan pöljiä vaan olimme oikeassa! Tämän jälkeen myös minun iho ongelmat ratkesivat siirryytyäni myös raakamaidon käyttäjäksi!

    • joo ja meillä

      loppui ripuli kun siirryttiin Valion pa...... Satamaidon ja Juustoportin maitoon.

    • Lidlissä

      Viime kesänä Saksan Lidlistä mm. maitoa ostettiin. Tavallinen maito maksoi 50 snt / litra. Kaikki muukin ~20-30 prossaa halvempaa kuin Suomen Lidleissä.

      • maito on hyvää

        Voit käydä hakemassa maitoa Saksasta.Vaikka suomessa maito maksaa saman liikkeen kaupoissa 0,75e ja muualla jopa 1.50e/lit.
        Toinen mahdollisuus on saada kunnon maitoa on hakea sitä suoraan maataloista
        niin voi sanoa että kunnon maitoa on.siinä on maitoa ja kerma mukana yhdessä.


    • > Viime kesänä Saksan Lidlistä ... maito maksoi 50 snt / litra.

      muistelet menneitä. Saksalaiset saivat sydärin kun marraskuussa maito nousi 0,45 -> 0,54 euroon per litra

    • Suomalaista, kiitos

      Eipä paljon vaikuta maidon hintamuutokset talouden kokonaismenoihin. Halpaa on edelleen. Sähkön ja bensan hinnat nousevat koko ajan eikä ole kenelläkään alennusmyyntejä ! Kuten jokainen tietää, tulevaisuutta ajatellen kaikkien kannattaisi suosia kotimaisia tuotteita ! Sitten kun tuotantoa ei ole enää Suomessa tai Suomessa toimivat pelkästään ulkomaiset toimijat täytyy tominnan olla tuottavaa, eli hinnat nousevat takuuvarmasti.

    • maidoton

      Valion maito maksaa täällä yli euron litra, Maitokolmiota saa 99 senttiä litra. Kohta se on yhtä kallista kuin bensa, monessa paikassa joutuu lapset juomaan vähemmän maitoa kun raha ei riitä enää kymmeneen litraan päivässä. Maito kun ei ole pakollista, bensaa on monen ostettava päästäkseen töihin kun linja-autoja ei mene sopiviin aikoihin, esim aamuviideltä

    • e5y4
    • Valio boikottiin

      Valion tuotteita olen boikotoinut,ja nyt on vuorossa maito.Tilaan ruokia kotiini asti,koska täälläpäin nyt on pakko.Ilmoitin kauppiaalle,että valion tuotteita ei minun ostoksiini ainuttakaan.Kauppias vastasi,että löytyy kyllä muidenkin firmojen tuotteita,että laittaa niitä.

    • tuet pois

      Turpa kiinni jyväjemmari.
      Sisaruksilta varastetulta tilalla makaan p*r*e homeessa ja valitat.
      Maataloustuet pois hakekaan toimeentulotukea jos saatte.

    • korhonen-virtanen

      Maito kuin maito. Pääasia, että on halpaa. Ei niillä lehmillä ole passeja!

      • epäilyttävä asia

        Ei voi sanoa, maito kuin maito, nythän Suomessa on todettu myytävän Balkanilta (Serbia?) peräisin olevaa maitoa, joka on peräisin lehmistä, joita on syötetty yli 30-kertaisella määrällä jotakin myrkkyä, jolla näille lehmille kasvatetaan rehumaissia. Myrkky voi aiheuttaa syöpää.
        Balkanilta maito kulkeutuu Saksan kautta Suomeen.
        Lehdessä oli noin viikko sitten, että tätä maitoa myydän "Rainbow"-maidon nimellä.
        Asiaa selitettiin kuitenkin niin, että se Balkanin maito sekoitetaan niin suureen muuhun maitomassaa, ettei sittä ole terveyshaittaa. En kuitenkaan itse osta enää ko. maitoa.


      • ??????????????????
        epäilyttävä asia kirjoitti:

        Ei voi sanoa, maito kuin maito, nythän Suomessa on todettu myytävän Balkanilta (Serbia?) peräisin olevaa maitoa, joka on peräisin lehmistä, joita on syötetty yli 30-kertaisella määrällä jotakin myrkkyä, jolla näille lehmille kasvatetaan rehumaissia. Myrkky voi aiheuttaa syöpää.
        Balkanilta maito kulkeutuu Saksan kautta Suomeen.
        Lehdessä oli noin viikko sitten, että tätä maitoa myydän "Rainbow"-maidon nimellä.
        Asiaa selitettiin kuitenkin niin, että se Balkanin maito sekoitetaan niin suureen muuhun maitomassaa, ettei sittä ole terveyshaittaa. En kuitenkaan itse osta enää ko. maitoa.

        Missä muka tuollasta on lukenut?


    • mun kaupassa missä siis käyn en omista, niin punanen maito on 1.09e, eikä muhun vaikuta mitenkään.

      • KorottakaaLisääHeti

        > ... punanen maito on 1.09e, eikä muhun vaikuta mitenkään.

        joten toivotat hinnankorotukset tervetulleiksi


    • HYLLYYN

      Valion hinnankorotuksesta selviää parhaiten jättämällä ao. firman
      tuotteet hyllyyn,samoin olen kiertänyt kaukaa erään valtakunnan hedelmätuotteet,kunnes maan ihmisoikeusasiat ovat kunnossa.

    • risssto

      Voi sanoa maito kuin maito, koska Suomessakin on omat ongelmansa maidosta. Suomen puhtaus-kuplassa elävät eivät ikinä näe ongelmia jotka ovat lähellä.

    • jygt

      Pitää täysin paikkansa.Asuessani ulkomailla varoitettiin suomalaisista elintarvikkeista,että ovat huonolaatuisia.ja sisältävät hirveästi lisäaineita.

      • valvontan

        Asuit siis Ruotsissa? Missähän suhteessa ne (kotimaiset elintarvikkeet) oli todettu huonolaatuisiksi, ja mitähän lisäaineita ne hirveästi sisältävät (verrattuna MIHIN laadun ja puhtauden suhteen). Faktaa pöytään! Sehän on ikivanha markkinointikikka, sovata kilpailijaa jotta oma fasadi kirkastuisi.


    • Kysyjä

      Juu olen samaa mieltä mutta ne kyllä saisi olla alhaisimmat eihän tuolla 20 eurolla saa oikeastaan mitään jos aikoo ostaa muutakin kuin tuo maito. nimittäin olen työtömänä ja tiedän että ei ole halpaa maito litrakaan vaikka olisi nostettukin ja se on minusta nostuttu huippuhintoihin jos näin ajatellaan .
      minusta ainakin on rajoitettava tuota ruuan hinnan ylenemis mahdollisuutta ihan kokonaan, koska ei näillä euroilla duunarikaan pysty elättämään perhettä.missä on vika korvien välissäkö, kysyn vaan?

      Molskis

    • japatuinen

      Hei, Onko kenelläkään lukijoista hallussa ns. jughurtin siemen. Sen avulla saadaan terveisvaikutteinen jugurttijuoma keitetyssä ja jäähdytetystä punaisesta maidosta. Sieni kasvaa ja sitä voidaan jakaa. Olisin kovasti kiitollinen, jos joku voisi ystävällisesti lahjoittaa sitä / voisin siitä maksaakin.


      [email protected]

    • luomumimmi

      hankkikaa lehmä, jos maidon hinta hirvitää

    • ruokaveroa alas???
      • Koska?

        "Ennen ruoka oli ainoa menoerä."
        Koskahan niin on ollut?


    • Hyvästäkannattaamaks

      Juon Valion Hilja maitoa tai Arlan vanhanajan maitoa ja mulle on ihan sama, mitä se maksaa. Tällä hetkellä sen hinta lienee 1,35-1,70 kaupasta riippuen. Maksakoon jatkossa vaikka 3 euroa litra, juon sitä silti.

      Nämä maidon hinnasta vikisijät maksavat tupakasta surutta "mitä se lie maksaakaan" ja mitä he siitä saavat? Mustat keuhkot.

      • herätkää

        Hei, ajankohtainen asia tulee olemaan se mikä firma periaatepäätöksellä pitää maitonsa GMO vapaana!
        Kesäkuussa 2013 nimittäin huonomaineinen Monsanto rupeaa myymään geenimuunneltua rehua myös Suomessa! Maksoi maito mitä maksoi GMO maitoa en tule ostamaan. En myöskään kanaa tms gmo-rehulla ruokittua.

        Tämä ko Monsanto on kehittänyt mm. viljan siemeniä, jotka viljelijöiden on ostettava JOKA VUOSI ko yritykseltä.
        Intiassa lukuisat köyhät maanviljelijät ovat tämän takia tehneet jopa itsemurhia.
        Suomen pitäisi pysyä GMOvapaana ja tuottaa PUHDASTA LAATUA! Suomen tuotantokapasiteetti ei voi kilpailla määrällä.
        http://takku.net/article.php/2013051511131744


    • Herätys!!

      Olisi suotavaa, jos tuottajat saisivat suhteessa enemmän ja välikädet vähemmän.
      Positiivista Valion maidosta on sanottava, kun kuulin, että se aikoo periaatepäätöksellä pitää maitonsa GMO vapaana!
      Kesäkuussa 2013 nimittäin huonomaineinen Monsanto rupeaa myymään geenimuunneltua rehua myös Suomessa! Maksoi maito mitä maksoi GMO maitoa en tule ostamaan. En myöskään kanaa tms gmo-rehulla ruokittua.

      Tämä ko Monsanto on kehittänyt mm. viljan siemeniä, jotka viljelijöiden on ostettava JOKA VUOSI ko yritykseltä.
      Intiassa lukuisat köyhät maanviljelijät ovat tämän takia tehneet jopa itsemurhia.
      Suomen pitäisi pysyä GMOvapaana ja tuottaa PUHDASTA LAATUA! Suomen tuotantokapasiteetti ei voi kilpailla määrällä.
      http://takku.net/article.php/2013051511131744

    • Hyviä ruokareseptejä
    • selvyys asiaan

      http://www.aitoterveys.fi/Maito.php

      Hyvinkäällä kaatui männävuosina rekka ja sen sisällä maidonvalkaisijaa !!??
      Käyttään rasvattomaan maitoon. Sehän on kurria ja väri harmajan sininen.

    • hintavastaakysyntää

      Jos on maito liian kallista, niin suotta itkette mihinkään suuntaan. Jättäkää maito ostamatta!

    • kotikonstein

      tilamaidosta jugurttia, Siemen Bulgarianjugurtti.
      Eesti Herkut Kefiiri

    • alfaäiti

      Lehmänmaidon myynti pitäisi kieltää lailla! Maito on lehmän poikasen ravintoa, ei ihmisen.

      Prosessoitua teollisuusmaitoa ei pitäisi käyttää kenenkään, eikä missään nimessä lasten, koska lehmänmaidossa on 300 kertaa enemmän kaseiinia kuin ihmisen maidossa,sitä tarvitaan isojen luiden muodostumiseen.Se sopii hyvin nelimahaisen lehmän ruuansulatusjärjestelmään. Ihmisen kehossa siitä tulee hankalasti käsiteltävää liisterimassaa .Ihminen on ainoa eläin joka käyttää toisen lajin maitoa oman vierottumisensa jälkeen

      Lehmä on elementissään lihantuottajana, varsinkin kun vasikka saa syödäkseen omaa, luontaista ravintoaan, joka nykyisin on kaapattu Valion ja muiden bisnekseksi. Jopa neuvoloissa mainostetaan muksu-vellejä, vastikkeita ja muuta maitopohjaista skeidaa. Vaikka hyvin tiedetään, että rintamaidosta vieroitettu lapsi tarvitsee kunnollista, monipuolista ruokaa kasvuunsa, eikä todellakaan mitään maitotankkausta.

    • OStakaa kajaanin keskussairaala kaupungilta pois tehkää siitä hotelli

      • ROCK SAIRAALA ALAKERTAAN PYHIMYSMÄINEN TUNNELMA VANHOJA GREGORIAANISIA LAULUJA JA PYHIMYSMÄINEN TUNNELMA, LAPSILLE LASTEN TEATTERIA SYÖPÄSAIRAILLE LAPSILLE, KUNNOSTUTSJA JA VÄLISEINÄKKEISTÄ KUIVATTAKAA KOSTEUVAURIOIT POISA
        ,,EYLÄKERTAAN POREMAMMA KATTOTERASSILLE VALKOSIA RUUSJA JA ITÄMÄISTYYLIEN HAAREMITUNNELMA, IDEAN SAA OTAAA VAPAASTI KÄYTTÖÖN


      • Halvemmalla kiitos

        Maitohotelli? Vai mikä oli logiikka...


    • Hinnat ylös

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2531
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe