harjoitusraviongelma

SedRo

minulla on sellainen ongelma, että aina kun menen harjoitusravia pyllyni pysyy satulassa (jos menen hiljaista ravia) mutta jalkani hölskyvät. en saa jalkojani rennoiksi ne ovat vain lötköt makaronit. MITEN SAAN JALKANI RENNOIKSI!!!

8

109

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Hmm...Yritä pitää kantapäitä alhaalla,minulla se ainakin tepsii,mutta minulla pomppii sitten(Pompin aina harjoitusrvissa)...

    • hölskyjä

      Kannattaa mennä ilman jalustimia aina kun pystyy tasa paino harjottuu :) Ja kantapäät alas :) Mutta se onglema alkaa lähteä pois mitä pidempää on ratsastanut :) Sitä kyllä oppii. Voit vaikka ensi tunnilla yrittää keskittyä erityisesti jalkoihin :) Muista ettei polvilla saa puristaa sillä silloin myös jalat saattavat lähteä... :)

    • Laita vaikka lapaset pohkeidesi alle. Siis hevosen ja saappaan väliin hieman pohkeen puolivälin alapuolelle. Jos jalkasi alkavat heilua, ne putoavat. Sillä lailla minä aikoinani harjoittelin pitämään pohkeen vakaana, ja voin sanoa, että se tehosi! Ensin alkuun siinä toki jännittää jalkojaan kun puristaa hevosta saadakseen lapaset pysymään paikallaan, mutta sitten kun se alkaa sujua, siinä rentoutuu ihan itsestään. Se on aluksi myös turhauttavaa kun lapaset tippuilevat tämän tästä, mutta se opettaa. Avustaja on hyvä olla olemassa, niin ei tarvitse itse hyppiä ylös alas tumppujen perässä niiden pudotessa. Tai ne voi sitoa kiinni satulaan narulla, joka on tarpeeksi pitkä, että lapaset pääsevät putoamaan pohkeen alta, mutta niin lyhyt, että ne eivät putoa maahan asti. Sillä tavalla ne saa takaisin paikoilleen itsekin.

      Olen itse turvautunut tumppusulkeisiin muutaman oppilaan kanssa kun ne jalat eivät pysyneet paikoillaan millään, ja jokainen heistä oppi hyvin nopeasti.

      Ilman jalustimia tai koko satulaa ratsastaminen auttaa tasapainon kanssa kuten hölskyjä sanoi, mutta ainakan minua se ei pohkeiden suhteen auttanut. Tasapaino minulla kyllä pysyi, mutta pohkeet eivät. Mutta ei tasapainon harjoittamisesta koskaan haittaakaan ole, joten kannattaa kuitenkin ratsastella ilman jalustimia tai koko satulaa jos mahdollista.

    • SedRo

      Vielä tarkennus: kun pidän kantapäät alhalla niin silloin hölskyn, koska jännitän jalkojani. Kun taas jalkani ovat löysät makaronit ja hevonen etenee hiljaa en hölsky. Kiitos vinkistä lampinajadi, aijon kokeilla!

    • Tarkista myös millä tavalla istut satulassa. Jos nojaat liikaa eteenpäin, tasapaino kärsii ja silloin helposti myös hölskyy enemmän. Kokeile nojata hiukan enemmän taaksepäin, silloin sinun on helpompi myötäillä hevosen liikkeitä lantiollasi, minkä pitäisi auttaa pomppimiseen.

    • Roso

      Kannattaa kysyä neuvoa valmentajalta/ratsastuksenohjaajalta, tai joltain asiantuntevalta. Oma vinkkini olisi tällainen:

      Onhan jalkasi oikeassa paikassa? Oikea paikka=vähän satulavyön takana
      Ajatteletko, että rentoutat jalkasi? Rantouta=heiluttele jalkojasi hetki ilman jalustimia
      Painatko kantapään alas? Paina alas=ajattele samalla, kun painat
      Onko jalustin oikealla kohdalla? Tarkista=jalustimen kuuluu olla noin päkiän kohdalla

    • Kasiro

      Voit kokeilla niinkin että et paina kantapäitäsi alas vaa nostat jalkateräsi ylös. Eli aloita irrottamalla jalustimet ja roikota jalkojasi vapaasti. Sitten nostat jalkateräsi ylös ja säädät jalustimet sen mukaan.
      Moni pitää liian lyhyitä jalustimia ja hölskyy sen vuoksi.

    • SeDro

      Kiitos Roso ja Kasiro!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2703
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2290
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2040
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      14
      1775
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe