Sijaisperheiden rekrytoijat?

Mietittävää.

Onko siinä mitään eroa miten sijaislapsi sijaisperheeseen sijoitetaan?

Katselin että esim. Tampereella sijaisperheitä rekrytoi ainakin sekä Luotsi, että joku muu firma (olikohan se pelastetaan lapset ry?).

Ja mitä tarkoitan kysymykselläni:
Tampereen kaupungin omissa ohjeissa mainostetaan että sijaisperheen vapaapäivät ovat 12päivää/vuodessa.
Toisaalla (pela?) mainittiin että "tule sijaisperheeksi kauttamme, tarjoamme hyvät edut kuten 24vrk lomaa vuodessa"

Onko siinä siis (lomallisesti/rahallisesti/tuen määrällä) eroa kenen kautta ryhtyy sijaisvanhemmaksi?

Miksi sijaisperheitä rekrytoi kaupungin lisäksi jotkin muutkin yhdistykset (tms.)?
Saavatko muut yhdistykset jotain palkkiota rekrytoimistaan sijaisperheistä?

Ketkä/mitkä kaikki rekrytoivat sijaisperheitä?

24

2090

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jupsis

      Meille on sijoitettu tyttö kaupungin kautta. Eli muusta ei kokemusta, mutta kuulopuhetta =) Eli ymmärtääkseni yleensä kaupunki sijoittaa itse, mutta jos on liian kova kiire tai lapselle ei löydy paikkaa (hyvin haastava?) kaupunki voi deletoida työtä eteenpäin.
      Eli kyllä palkkioilla, vapailla, tuella yms. on eroa, riippuu sijoittaja tahon kanssa tehdyistä sopimuksista.
      Itse ehkä luottaisin kaupunkiin eniten...

    • lisää hynää

      Jos röyhkeästi vaasit vaikka kaksinkertaista palkaa, voi joku kunta sinulle sen maksaa, jos olet sosiaalin mielestä "hyvä tyyppi" ja otat lapsia tarvittaessa ylipaikoille.

      • alk.per.

        Eri hakusanoilla löytyikin vastaus tähän aiemmin minulle tuntemattomaan asiaan.

        On siis eri firmoja jotka tekevät bisnestä rekrytoimalla sijaisperheitä.

        Itsekin luottaisin mieluiten kaupunkiin kuin muihin firmoihin.


    • jghjhgkkk

      Meidän sijaisperhe on joka toisen viikonlopun vapaalla ja muutaman kerran vuodessa ulkomailla,ja tietty kesällä kun lapset ovat kotonaan lomilla.syyslomilla,hiihtolomilla ja pääsiäislomilla.

    • jgjhjjghj

      Sijaisperheen olisi parempi olla lähellä lapsen kotia lomien vuoksi.Ensimmäisessä paikassa lapseni oli Savossa jolloin matkaa tuli 700 km,kun hain lapsen kotiin lomille joka toinen viikonloppu.Se on lapsellekkin hirmuinen rasitus,nyt lapseni on 150km päässä ja jo on helpommat tapaamismatkat.Yrittivät vissiin etten jaksaisi matkustella 4v, siinä meni

    • 2+20

      Meinaatko että ei ollut lähempänä?

      Mikä saattoi olla niin painava sijoittamisen syy, että noin suunnaton välimatka oli ok? Eikö siinä mene jo vanhemman terveys??? Tietty lapsenkin, mutta kysyn vanhemmalta silti, kuinka pää kestää.

      • näinkin sattuu

        Joskus voi käydä niin, että sijaisvanhempi ei anna tavata, vaikka lapsi asuu ihan lähellä vanhempiaan ja sukuaan. Haluaa vaan eristää.

        Eli voi olla, että sait tavata lasta enemmän, vaikka oli pitkä välimatka, kuin jos olisit asunut naapurissa.


    • kkhk

      Se oli todella raskasta aikaa,mutta hakisin vaikka 1000km niin paljon lapseni minulle merkitsee.Sossujohtaja vihasi minua ja ajatteli kai etten jaksaisi matkustella lastani hakemaan vaan toisin kävi.Helsingistä lähdin jo ennen klo seitsemää,ja perillä kotona olimme klo 23 yöllä.Lapsia siinä säälitti.Se kai on tarkoitus jotta laitetaan niin pitkän välimatkan päähän ettei vanhemmat jaksa käydä hakemassa lasta,ja sitten sanotaan ettei välitä.Pisin matka saisi olla n, 150km korkeintaan.Lauantai jäi vaan vapaaksi,sunnuntaina täytyi jo aamupäivällä lähteä paluumatkalle

    • Maksullista palvelua

      Niin tuki- kuin sijaisperheitäkin on kunnilla ja kaupungeilla. Tuki- ja sijaisperheeksi voi hakeutua ottamalla yhteyttä oman kuntansa lastensuojeluun, jollei esimerkiksi Internet-sivuilta löydy erityistä sijaishuollon toimistoa tai työntekijää. Joka tapauksessa oikeaan osoitteeseen kyllä ohjataan, kunhan ottaa sosiaalitoimeen yhteyttä.

      Järjestöt, kuten Pelastakaa Lapset ry ja muut vastaavat tahot mainostavat ja kampanjoivat myös asian tiimoilta. Esimerkkinä Pelastakaa Lasten mainos tukiperhevuorokauden ostamisesta lapselle 20 eurolla - kun tosiasiassa kunta tarjoaa tarvitseville tukiperheitä ihan verorahoilla. Järjestöt järjestävät omia koulutuksiaan, rekrytoivat tuki- ja sijaisperheitä ja myyvät nämä sitten ostopalveluna kunnille ja kaupungeille. Kunnat ja kaupungit saattavat myös joutua turvautumaan järjestöjen ostopalveluina tarjoamiin tuki- ja sijaisperheisiin, mikäli sopivia vapaita ei löydy omasta takaa. Yleisesti ottaen tuki- ja sijaisperheistä on puutetta.

    • Välikäsi tarvitaan

      Minä en ottaisi lasta suoraan kunnalta, väliin tarvitaan jokin järjestö tai firma. Syy: kuntien sossuilla ei ole aikaa riittävästi perehtyä lapsen tilanteeseen ja ohjata sijaisvanhempia. Suoraan kunnan kanssa asioiva sijaisperhe on tosi heikoilla ongelmatilanteissa. Pelan kautta palkkiot ja lomat on ihan samat kuin mitä suoraan kunnan kanssa toimiessa, mutta Pelan sosiaalityöntekijä käy meillä säännöllisesti ja hänen kanssaan voi keskustella puhelimessa. Hänellä on tosi hyvä käsitys siitä, miten lapsella menee ja hän pystyy tiivistetysti kertomaan asiat kunnan sossulle asiakassuunnitelmia yms. varten. Kunnan sosu itse ei ikinä ehtisi yhtä hyvin perehtyä tilanteeseen.

      • kiinnostaapi mieltä

        Kuinka usein PeLan sossu käy? Kerran vuodessa?


      • pisnestä, pisnestä
        kiinnostaapi mieltä kirjoitti:

        Kuinka usein PeLan sossu käy? Kerran vuodessa?

        Olen havainnut välinpitämättömyyttä myös yksityisen firman taholta.


      • pisnestä piss piss
        pisnestä, pisnestä kirjoitti:

        Olen havainnut välinpitämättömyyttä myös yksityisen firman taholta.

        Ei välitetty mitään, mitä sijoitettu nuori kertoi.


      • Välikäsi tarvitaan
        kiinnostaapi mieltä kirjoitti:

        Kuinka usein PeLan sossu käy? Kerran vuodessa?

        4-5 kertaa vuodessa ja on sekä sijarien että lapsen käytettävissä puhelimitse.


    • 3lapsen sijaisäiti

      Nyt jos lähtisin uudestaan tähän touhuun, en menisi Pelan kautta ollenkaan. Pela on todella byrokraattinen järjestö, joka on ihan hullun hidas! Päätöksillä ei ole yhtenäistä linjaa, vaan edetään pärstäkertoimen mukaan. Tiukoissa paikoissa Pela vetäytyy ja saat yksin sijaisvanhempana jäädä hoitelemaan tilanteet. Itse olin sellaisessa tilanteessa, jossa meillä kriisisijoituksessa ollut tyttö siirtyi pitkäaikaiseen perheeseen, josta sitten palautui kuitenkin meille takaisin. Kysyin Pelan sossulta, mitä ihmettä tytölle nyt kerron - kun viimeksi valmistelin tytön siirtymään uuteen perheeseen ja nyt hän oli taas palaamassa meille, vastoin kaikkia odotuksia. Pelan sossu vaan totesi, että "noh, sinähän sen tytön parhaiten tunnet..." Hivenen jäi siinä suu auki, olisin todella toivonut jotain rohkaisua tai jotain kokemukseen perustuvaa tietoa. Pelalla on muutenkin vähenemässä toiminta, sillä monet kunnat ovat yhdistyneet isompiin kaupunkeihin, joilla on ihan omat systeeminsä. Pela ilmeisesti hoitelee enemmän adoptioita, etenkin ulkomaille.
      Kehotankin nyt sinua, joka asioita mietit, ottamaan yhteyttä suurimpiin kaupunkeihin, esim Tampereella Luotsiin. Se on toimiva ja hyvin omistaan huoltapitävä systeemi. Ja ennen kaikkea, jos päädyt sijaisvanhemmaksi, älä käy tällä saitilla, täällä saa vaan pahan mielen. Etsi joku suljettu sijaisvanhempien yhteisö, esim Perhehoitoliiton kautta löytyy luotettavaa tukea.

    • Useamman äiti

      Meillä aivan erilainen kokemus Pelasta! Saamme monenlaista tukea sen työntekijän kautta.

      • 3lapsen sijaisäiti

        Hyvä, että joillakin on Pelasta parempi kokemus :) - voihan olla, että eri toimistoissa on eri meininki - siellä olevat sossut sen ilmapiirin viime kädessä luovat.


    • 17+14

      Tampereen Pelan kautta sijaisvanhemmiksi, eikä voi yhtään moittia.
      En tietysti tiedä miten muut toimivat, mutta kaikki on toiminut hyvin, kaikkiin kysymyksiin on vastattu, ongelmissa autettu, aina on ollut joku tavoitettavissa.
      Mitää kummallista byrokratiaa ei ole mielestäni ollut, tietysti asiaan kuuluu sitäkin jonkin verran.
      Olisikin mielenkiintoista kuulla, mitä ongelmia Pelassa on, että osaa varautua, jos niitä alkaa tulla?
      Ja voihan yhteistyökumppania vaihtaa jos tarvitsee/haluaa? Kun kerran on koulutettu ja taustat selvitetty, onko mahdotonta siirtyä esim kunnalle?

    • +biot

      Hei,onko kellään kokemusta Suomen perhehoitopalvelut toiminnasta.Ollaan odotettu pari vuotta sitä kautta sijoitusta.Ollaan soiteltu säännöllisen epäsäännöllisesti ja "muistutettu" olemassaolostamme.Eikö meille olekaan tarvetta?Olemme yhden sijoitetun vanhemmat.

      • Sijarit

        Vähän samansuuntaisia kokemuksia meilläkin


    • iitu

      suomen perhehoitopalvelut lupaa kyllä hyvät lomaedut ja tukea 24/7, korvauksetkin kai hieman paremmat kuin suoraan.En tosin ole kuullut että kellekään olisivat sijoittaneet mitään?Eli miten käytännössä menee?

    • keveakuorma ei kirj.

      Onko joku helsingin diakonissalaitoksen kautta ? Minkälaisia kokemuksia ?

    • Lapsiuhrit.

      J.P.Roosin kannaotto huostaanottoihin Mtv3 uutinen 4.12.2013

      Asiantuntijan mukaan Suomessa tehdään liikaa huostaanottoja.

      Sosiaalipolitiikan emeritusprofessori J-P Roosin mielestä lastensuojelun painopisteen pitäisi olla ennaltaehkäisevissä toimissa.

      Roos sanoi Radio Novan Enbuske&Linnanahde Crewlle, että huostaanottojen määrää pitäisi Suomessa vähentää ainakin kolmanneksella.

      – Huostaanottomäärä on aivan tolkuton. Vertaan sitä tilanteeseen 60-luvulla, jolloin meillä oli ihmisiä vankiloissa aivan valtavasti verrattuna muihin muihin maihin. Siitä päästiin eroon. Huostaanottohan on monelle lapselle selvästi vapauden riisto.

      Huostaanottoja tehdään hänen mukaansa liikaa siksi, että ne tulevat kunnille edullisemmaksi.

      – Rahoitusjärjestelmä on sellainen, että kunnilla on huomattavasti helpompaa tehdä huostaanotto kuin huolehtia niistä toimista, joiden avulla huostaanotot voitaisiin estää. Tällä tarkoitan yhteistyötä vanhempien kanssa ja muuta tukea vanhemmille ja lapsille siinä tilanteessa, kun se on vielä hallittavissa.

      Huostaanotot nosti esiin sosiaalisessa mediassa viime päivinä kuohuttanut video, jossa poliisi hakee oululaiset kaksoispojat väkisin näiden kotoa.
      -----------

    • up!

      up.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1619
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe