AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Lahjakirjan ehto vs avio-oikeus

Lahjakirjan ehto vs avio-oikeus

9 Vastausta 376 Lukukertaa
Sain aikoinaan lahjakirjalla kiinteistön (kesämökki). Lahjakirjaan on lahjanantaja merkinnyt ehdon: "Lahjansaajan aviopuolisolla ei ole avio-oikeutta lahjaan, sillä saatuun tuottoon..jne. ".
Nyt haluaisin aviorauhan säilyttämiseksi , että puolisollani olisi avio-oikeus tuohon n. 7 vuotta sitten saamaani lahjaan. Lahjanantaja elää vielä.
Riittääkö, että teemme avioehdon, jossa puolisolleni määritellään avio-oikeus lahjaksi saamaani kiinteistöön. Eli kumoaako avioehtoon määritelty avio-oikeus lahjakirjan ehdon?
Jos tuo häiritsee "aviorauhaa" tarkoittaa se sitä, että puolisosi harkitsee eroa ja himoitsee ko. omaisuuttaa osituksen alaiseen omaisuuteen mukaan. Muussa tapauksessahan asialla ei ole juuri merkitystä.
Lahjakirjan ehtoa et voi omalla avioehdollasi kumota tai muuttaa. Lahjoittajan tahto on määräävä. Tuollainen ehto sinänsä on sekä lahjakirjoissa että testamenteissa normaali käytäntö, eikä sen pitäisi kenenkään "aviorauhaa" häiritä. Jos häiritsee, ongelmia taitaa olla suhteessa muutenkin.
Moraaliin ja aviorauhaan en ota kantaa, mutta tietääkseni tuon ehdon noudattaminen on juridisesti sinun asiasi, ei enää lahjanantajan vallassa.
Vaikutus lahjanantajan muihin toimiin on luku erikseen, eli en suosittele hiiskumaan asiasta lahjanantajan eläessä.
Voitte hoitaa asian osituksen esisopimuksella, mutta kaksi todistajaa tarvitaan ja tietovuodon riski on siis mahdollinen.
Avioehto on enempi laissa säädelty, enkä nyt ole varma kelpaako se näin "negatiivisena".
Ositus voi tietysti perustua sopujakoon, mutta verottaja taitaa pitää ainakin merkittävää poikkeamista "normaalista" osituksesta lahjana sille puolisolle, joka ylimääräistä tasinkoa saa.
Jos aviorauha on häiriintynyt siitä että sinä omistat kesämökin johon puolisolla ei ole oikeutta, on jotain pielessä avioliitossa. En suostuisi aviopuolison vaatimuksiin. Ilmoita napakasti että mökki on sinun omaisuutta ja sen suhteen toimitaan niin kuin lahjoittaja on halunnut.
Miten tuo aviorauhan järkkyminen arjessa näkyy?
Aviopuoliso kun saa tuon vaatimuksen läpi tulee seuraavaksi uusia vaatimuksia, parisuhteessa vaatimukset eivät lopu koskaan jos lhdet sille tielle.

Niin tai loppuvat silloin kun toinen on pääsyyt siihen pisteeseen että toinen tekee kaiken ja on luovuttanut kaiken omaisuuden toiselle jolloin puoliso sanoo että ei hän ala tuollaisen vellihousun ja tyhjätaskun kanssa millekään ja lähtee lätkimään ja vie kaiken mennessään.

Kerro että mökin rajoitus on lahjanantajan toive jota kunnioitat ja jos se ei sovi niin voi lähteä lätkimään.

Mulla oli samanlainen jankkaus käynnissä ja jatkuvaa vääntöä.
En ole uskovainen mutta tuli mieeen että jumala puuttui peliin ja vihelsi pelin poikki, vaimo sai rauhaisan lepopaikan eikä tarvitse tehdä mitään.
Kynttilät ja kukat toimitan muistopäivinä.
Veljellä on menossa sama homma ja kehotin häntä viheltämään pelin poikki heti.
Hänen homma eteni nyt siihen pisteeseen että eukko muutti heidän as osakkeeseen asumaan mutta ei halua erota, kiristys täydessä vauhdissa, silmät kiiluen odottaa vanhemiemme kuolemaa jotta pääsisi osalliseksi.
Sanohan velipojallesi, että laittaa avioeron vireille yksinään.
Harkinta-ajan jälkeen juttu on selvä, halusi vaimo tai ei.
Parisuhderauhaa... Meistä minulla on osuus kuolinpesässä, ja siihen en saisi satunnaisia, esim. omia veronpalautuksiani remontteihin omasta puolestani laittaa. Kerroin kaverille, että sellainen on minun omaa tuloani... Ja niinkauan kun holhottava en ole, saan päättää mitä omilla rahoillani teen. Nostaahan remontit kiinteistön arvoa- ja muutkin laittaa kuluihin rahaa, joten mikähän kaveriani joka asuu eri osoitteessa, oikein risoo asiassa?
Aika pitkälle jo ostan joka vkl ruoat meille. Ja takaisin ei ole tullut yhtään pikkuapua mitä nainen joskus tartteis. Kotiasioissa, esim. ruuvi-, ja meisselijutut teen itse.

Ajattelen, että moiset.... kantsii pitääkin eri osoitteessa..
 /   /  /  / Lahjakirjan ehto vs avio-oikeus

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta