AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / venäläiset suolakurkut

venäläiset suolakurkut

16 Vastausta 20 187 Lukukertaa
Bongasin tällaisen ohjeen lehdestä ja ajattelin kokeilla. Mitään ei puhuta kylmäsäilytyksestä, eli voiko näitätekeyttää ihan huoneenlämmössä??

5kg avomankurkkuja
5l suolavettä, jossa 2,5dl suolaa (kukkuralliset mitat)
valkosipulin kynsiä
maustepippuria
tillin varsia ja kukintoja
mustaherukanlehtiä
tavallista sipulia

Satsin vo tehdä vaikka muoviämpäriin. Laita pohjalle mustaherukan lehtiä ja sitten kerros puhtaaksi pestyjä kurkkuja. Laita sitten 2valkosipulinkynttä ja tavallista viipaloitua sipulia ja päälle leikattua tillinvartta, kukintoa sekä mustaherukan lehtiä ja 5 maustepippuria. Jatka näin kerrostamistra kunnes astia on täynnä, päällimmäiseksi jätä maustekerros.

Keitä suolavesi ja anna sen jäähtyä, kaada jäähtyneenä satsin päälle. Laita vaikka launen ja kivi sen päälle painoksi, jotta kurkut jäävät liemen alle. Ja astiankansi vielä tietenkin päälle. Tekeytymistä täytyy odotella ainakin kuukauden verran.

Aitoja?

Onkohan toi ihka aito ohje. Täytyy kokeilla, sillä meiheni rakastaa venäläisiä suolakurkkuja ja hän kyllä tunnistaa mausta aidon.

Uskoisin että kylmäsäilytys kellarissa on parempi vaihtoehto, mutta venäläiseen kulttuuriinhan on kuulunut myös hapattaminen, joten ehkä huoneilmassa säilyttämien tyo sen "oman vivahteen". No mä laitan ainakin maakellariini.

Hapatusta

Pohjalle pitää laittaa "juuri", eli ruisleivän palanen, jotta hapatus lähtee käyntiin. Pari päivää huoneen lämmössä, sitten viileään n. kuukaudeksi.

Valkosipulia runsaammin (maun mukaan ;) ja valkopippuria olen laittanut (ei maustepippuria). Juuri on satsi muhimassa.

lissäys vielä

Eikä mitään tavallista sipulia ole omissa satseissa, piparjuurta kylläkin.

vielä lisää

Eihän tuossa alkup. reseptissä ollut etikkaakaan! Pitäisi lukea tarkemmin... Eli etikkaa myös, 5l vettä -> n. 1,5 - 2dl etikkaa, eli sellainen loraus.

ohje

Armaat kommentaattorit. tuo kirjoittamani ohje on ohje kokonaisuudessaan, tässä säilöntä ei purustu etikkaan..kyse ei ole ns. etikkakurkuista, maustekurkuista. Myöskään juuren laittaminen ei kuulu kuvioon.

Satsi on tasan tuolla ohjeella ollut "lepäämässä" jo parisen viikkoa. Viime perjantaina maistoin palan ja namia on tulossa. Kurkun pala tosin vielä "poreili" suussa, joten prosessi on vielä käynnissä. Eli tuntuu tuo maitohappokäyminen etenevän vaikka juuren lisääminen ei kuulu ohjeeseen.

Sen voin sanoa, että namia on tiedossa ja ohje tuntuu toimivan! Vinkkiä sen verran, että kandee välillä käydä tsekkaamassa että kurkut ovat nesteen piilossa ja ettei suolaliusta tarvitse keitellä lisää kurkkejen peitoksi. Mun ei ole tarvinnut lisäillä suolalientä, mutta ystväni oli tehnyt näin korka kurkkujen pinnat olivat kuivilla vaikka päällä oli painona lautanen ja astiassa oli kansi päällä.

Namia odottelessa, tuksin maltan odottaa. Suosittelen ohjetta kyllä muillekin!

matkalaiselle

Terve!
Kysyisin pidetäänkö niitä kurkkuja huoneen lämmössä, jotta se
käyminen toimii, vai onko sulla ne kylmässä? Kiitoksia etukäteen tiedosta. Täytyypi laitta itsekkin satsi käymään.
ei tod. etikkaa venäläisiin suolakurkkuihin!!

Linkki yhteen reseptiin

Täältä löytyy yksi resepti:

http://www.venajaseura.com/kulttuuri/alaotsikko3.htm#suolakurkut

Kuten tekstissäkin mainitaan, niin ohjeita on useita, itse soveltamalla tulee paras muutaman testin jälkeen. Harmi vain että loppuu kurkkujen saanti näin syksyllä ennen kuin ehtii useampia eriä testaamaan.

venäläinen suolakurkku

laita kurkut kylmään säilymään maistuu tosi hyviltä....
Hei! Olen venäläinen nainen ja aina itse teen suolakurkuja. Venäjällä ei koskaa laitetaan pippuria, sipulia ja etikaa! Sinne kuuluu vain valkosipuli, mustaherukanlehtiä, tilli, pipparjuuri tai lehti ja viellä voi laittaa tammin lehti. Mutta tämä resepti ihan hyvää; mä maistoin, ihan hyvää makuisia kurkkuja!)))
Hei OA

Venäläisiin, aitoihin, suolakurkkuihin tai hapankurkkuihin ei kuulu valkosipuli, jos sinne valkosipulia laittaa ne ovat valkosipulisuolakurkkuja.
Myrttinen valmistaa hyviä Valkosipulisuolakurkkuija

Aitoja hapankurkkuja saa Tallinan torilta irtomyynistä tai Pietarin kauppahallista

Suolakurkkuja ei taida olla myynnissä suomessa, olen etsinyt kyllä

Suomen kaupoissa saa vain valkosipulisuolakurkkuja sekä maustekurkkuja tai etikkakurkkuja

Kurkkuja on monenlaisia ja moneen makuun
- maustekurkut
- etikkakurkut
- suolakurkut
- hapankurkut
- valkosipulisuolakurkut
Saapahan.
Ihan rajakaupoista saa hapankurkkua. Mulla on justiin tällä viikolla tuotu sieltä 3 kilon purkkeja joulua ajatellen. Teen muuten itse maustekurkut mutta avomaan kurkkua ei vaan enää saa mistään. Ihan joka vuosi se ei kunnolla kasvakkaan, tänä vuonna kohtalaisesti. Alimmillaan kilohinta 69 senttiä. Ja yleensä ne viedään käsistä...
Noista venäläisistä otan yleensä liemen talteen kellariin ja käytän sitä lisänä säilönnässä. Hyvää tulee, mausteita voi laittaa mielen mukaan. Valkosipulia, hunajaa ja chiliä.
Niin ja sille alkuperäselle kirjottajalle tiedoksi että en kyllä säilyttäisi huoneenlämmössä, ei tarvia olla kovin kummoinen bakteeri kun (muovi) pönttö lähtee käymään. Kylmiö tai kellari on parhaat vaihtoehdot, ja lasipurkki.
Mistä rajakaupasta, siis suomen puolta ?
Ei kun venäjän puolelta. Enkä muuten tiedä kaupan nimeä kun naapuri käy ja tuo sieltä satsit, menee yli Niiralasta. Omasta käynnistä on parisen vuotta niin että sen aikaset on muuttuneet. Jos kellä on vuosiviisumi niin kyllä siellä kannattaa käydä.. nytkin sain aivan ihanaa karpalosukltaata, eikä maksa juuri mittään. Samoin muuten puolukat ja karpalot sieltä, niillä hinnoilla ei kannata itse juoksennella metsissä
sekä muuten hapankaali ja leipä, sillointällöin. Se venäläinen vaalea hiivaleipä on hyvää !
Sinappijauhe nesteen pinnalla pitää homeitiöt loitolla kurkkupurkistasi !
 /   /  / venäläiset suolakurkut

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Viikon keskustelluimmat

Tietoa mainosten kohdentamisesta