Mitä säästöillä ?

adghsdggh

Eli olen nuori immeinen jolle on kertynyt säästöä noin 25 tuhatta euroa... Ja olen sellaisessa tilanteessa kuitenkin että asunnon osto tällä hetkellä olisi järjetöntä, niin miten tämä kannataisi sijoittaa tämä raha vai kannataako ? Yleensä sanotaan että kiinteään kannatee raha sitoa, mutta onko tässä nyt sitten pelkoa mistään rahanarvon tippumisesta plaa plaa plaa ?...

Tarkoitus ei ole kasvattaa summaa riskeillä vaan että omaisuuden arvo pysyisi samana... Tällä hetkellä rahat ovat kahdella eri säästötilillä... Toinen ASP Tili ja toinen joku säästötili mitä en nyt muista... Onko näin järkevin vai kannataisiko pankistä lähtä kyselemään asiasta enemmän ?

5

287

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • abc20

      osta alko tyhjäksi rahoillasi, siinä huvia loppu elämäksi

    • sijoittaminen

      Mikäli haluaa maksimiinsa välttää riskiä, niin vaihtehdot ovat vähissä.

      Säästötileilläkin kannattaa ottaa huomioon inflaation ja korkotulojen verotuksen vaikutus lopputulokseen. Taitaapa nykyisillä säästötilien koroloilla vs. inflaatio ja verotus tulla säästäjästä maksaja.

      Älä ainakaan usko sokeasti pankkitätien ja -setien sijoitusneuvoja, sillä heillä on useimmiten oman talon edut mielessä, eli se miten voivat tehdä tulosta asiakkaidensa rahoilla.

      Kannustan hieman lukemaan säästämisestä ja rahan poikimaan laittamisesta, se on yksi parhaista sijoituksista, eli jokunen kymppi kirjoihin, jotka antavat informaatiota ja samalla avavat ajatuksia. Älä kuitenkaan "hötkyile" säästöjesi kanssa, vaan harkitse rauhassa.

      Alla linkkejä keskustelusta: http://keskustelu.suomi24.fi/node/11454406 .

      "Robert T. Kiyosaki ja Sharon L. Lechter: Rikas isä, köyhä isä. Tie taloudelliseen menestykseen."

      - http://www.talouselama.fi/kirjat/opi rikkaaksi jenkkityyliin/a2045943

      "Terhi Majasalmi: Totuus taloudestasi." Talentum 2012, 238 sivua, 39 euroa

      - http://www.talouselama.fi/kirjat/kolme tapaa olla rikas mita sina haluat/a2157946

      • 6+7

        Tottakai rahat pysyy pankissa säästössä kun niitä ei käytä. Ne ei sieltä mihinkään katoa ellei suomesta tule seuraavaa kyprosta. Silloin parempi laittaa rahat vaikka lattia lankkujen alle kuivaan tulipaloilta suojattuun paikkaan.
        Jos aloittajalla on tarve touhuta säästöjensä kanssa niin osta kultaa. Se pitää arvonsa.
        Itselläni lilluu kakkos tilillä reilu säästö mutta en kanna siitä huolta. Jos tulee pakottavaa tarvetta hommata jotain niin sen saa. Tallettaa aina lisää pikkuhiljaa. Pienestäkin palkasta kertyy mojova säästö jos ei ole tarvetta polttaa kaikkia tulojaan.


    • sijoittaminen

      >> Tottakai rahat pysyy pankissa säästössä kun niitä ei käytä. Ne ei sieltä mihinkään katoa ellei suomesta tule seuraavaa kyprosta.

      Teoriassa säästöt ovat turvasa pankkitakuun verran. Ongelmana on se että nykyisillä talletuskoroilla säästäjästä tulee maksaja inflaation ja verojen jälkeen.

      Rahaan kannataisi ottaa tuottavuusnäkökulma sen sijaan, että rahojaan vain makuuttaa tileillä. Kaikki luonnollisestikin riippu suunnitelmista ja aikajänteestä jolla säästöjänsä johonkin hankkeeseen tarvitsee.

      Kertoisitko miksi kulta olisi juuri nyt tässä maailmantaloudellisessa tilanteessa ja nykykurssillan kannattava sijoitus? Miten ja miksi oletat kullan kurssin kehittyvä teoreetisesti suunnitellulla investoinnin aikajänteellä?

      On myös hyvä huomioida ettei kulta maksa osinkoja. Vakavaraisen yrityksen osakekurssi voi nousta samaan aikaan kun se maksaa vuosittain osinkoja.

      Ohessa kullan kurssin krafiikaa voi tarkastella eri aikajaksoilla.

      - http://charts.kitco.com/KitcoCharts/?utm_source=kitco&utm_medium=banner&utm_content=20110215_iCharts_bottom&utm_campaign=iCharts

      Kannustankin investoimaan muutamaan kiinnostavaan taloudenhoidon ja sijoittamisen kirjaan ja aloittaa omatoiminen asian opiskelu. Se antaa uuden ja potentiaalisti tuottavamman lähestymistavan raha-asioihin.

      Vaikkapa osakesäästämisen voi aloittaa jo maltillisilla summilla. Nälkä tulee syödessä ja sijoittamisen omatoimisesta opiskelusta voi tulla hyvinkin kiinnostava asia. Ongelma on se, että kerran sijoituskärpänen kun on puraissut, niin se ei irroita helposti.

      Kaikki sijoittajat tekevät toiisinaan myös tappioita, mutta sen ei tule antaa lannistaa vaan ottaa opiksi. Oleellista on se, että sijoittaminen on tuottavaa pidemmällä aikajänteellä ja nuorena on hyvä aloittaa.

      - http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/ann.jspa?annID=27&forumID=4

    • sijoittaminen

      Yksi perussääntö investoinnissa -> Ei tule koskaan sijoittaa sellaiseen jota ja jonka mekanismisa itse ei ymmärrä, ei tule uskoa sokeasti pankkitätejä ja - setiä, vaan selvittää ja itse opiskella asia ensin.

      Ps. Ylläkin eräs kirjoittaja kehoittaa sijoittamaan kultaan, kuitenkaan millään tavoin perustelematta ja analysoimatta miksi juuri NYT olisi oikea aika sijoittaa rahojaan kultaa ja millaisella tulostavoitteella.

      Samoin hyvinkin usein verotusedulilla markkinoidut / porkkanoidut sijoitusinstrumentit ovat tuottoisia lähinnä niiden liikkeellelaskjoille ja välittäjille, ei investoijille.

      "Inflaatio syö pankkitilillä lojuvan rahan"

      "Määräaikaistalletuksissa ei pysty säilyttämään rahan arvoa tällä tuottotasolla tuottavasti ja riskittömästi, sillä inflaatio oli 1,5 prosenttia huhtikuussa. Tämä edellyttää vähintään 2,14 prosentin vuotuista tuottoa, kun ottaa huomioon 30 prosentin lähdeveron, sanoo Suomen Rahatiedon toimitusjohtaja Seppo Rekonen."

      - http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2013/05/28/inflaatio-syo-pankkitililla-lojuvan-rahan/20137371/12

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2062
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1936
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1885
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1667
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1598
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1330
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1326
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1311
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1252
    Aihe