Fiat Stilo vs. MB SL 500 kesäyössä

Stilo_kuski

Tällä kertaa tuli outoa hässäkkää:

http://www.nettiauto.com/mercedes-benz/sl/5514962

Tämä Porissa vaikuttava SL 500 oli (yllättäen?) ajelemassa "korttelirallia" Porin keskustassa. En nyt näistä 5 litraisella bensa V8:lla varustetuista autoista sen tarkemmin tiedä, mutta ajomieshän siellä varmasti on ratin takana. Ei kukaan muutoin em. kaltaista autoa kuskaa. Mutta varmasti autolle sopivampaa ajoympäristöä olisivat suuremmat tiet. Kuka ajelee 300 hevosvoimaisella autolla Porin keskustassa 30 km/h rajoitusalueella? Sanastooni eivät kuulu rumat sanat, joten jääköön toteuamatta.

Ei muuta kuin lyöttäydytään seuraan. Automiehethän ovat kaikki kavereita keskenään. Tai niin ainakin tuntia sitten vielä kuvittelin!

Ajamme muutaman korttelinpätkän, kunnes tämä hyppyritukkaainen SL 500:n kuljettaja vetää herneen nenään siitä, että joku autoharrastaja seuraa häntä. Mutta toisaalta saanhan minä ajaa yleisillä teillä niitä katuja, joita haluan. Lähes sattumaa, että reittini osui yksiin edellä ajavan kanssa.

Porin torilta hopeanuoli yrittää paeta kaasu pohjassa Antinkatua kiihdyttäen kohti Etelärantaa. (Surkeat pakoäänet, muuten. SL 500 ei pidä mitään ääntä!) Mutta eihän 300 hevosvoimainen SL mihinkään karkaa. Ei vaikka minulla olisi konepellin alla 200 hevosvoimaa vähemmän tehoa. Kahden korttelin verran Antinkatua kohti Etelärantaa SL 500 kiihdyttää kaasu pohjassa. Turhaan. Joka jarrutuksessa otan kiinni! Etelärannassa SL 500 yrittää vielä kerran epätoivoisesti paeta kaasu pohjassa kiihdyttäen kohti Keski-Porin kirkkoa, mutta auta Armias, olen jarrutuksessa taas lähes takapuskurissa kiinni. Miksi nämä "urheiluautot" tulevat niin usein jarrutuksessa perä edellä vastaan? Kyllä, ne aloittavat jarrutuksen aivan liian aikaisin ja aivan liian kevyesti. Sillä reseptillä saa katsella autoni tuimaa ilmettä taustapeilistään. Hyppyritukan tyttöystävän pää kääntyilee levottomasti ja kalpeat kasvot kurkkivat taakse, mikä takiainen roikkuu SL 500:n takapuskurissa. Italialain ihme ei jää, vaikka SL 500:n kuljettaja polkee kaasupoljintaan kuin naapurin Rami tulpatonta mopoaan yläasteiaikoina. Rauha Porin yössä on järkkynyt ja Italian Orin herättämä kaaos ja pelko on alkanut vallata alaa.

Ehkä seuraavaksi suuntaamme vähän isommille väylille ajamaan, pois pikkupoikien "iltarallin" väyliltä? Ehkä pian pääsemme kolmenumeroisiin nopeuksiin nauttimaan ajamisen parhaista hetkistä? Ehkä pian minunkin pitää alkaa ajaa eikä leikittelylle ole sijaa? Onhan vastassa yli 200 hevosvoimaa enemmän tehoa. Mutta olen väärässä. SL 500 luovuttaa ja ontuu vanhan sillan pohjoispuolella Sampo-Rosenlewin tehdasalueen lähistöllä bussipysäkille U-käännöstä tekemään! Hetki sitten ajelu kiinnosti kuljettajaa, mutta ei näköjään enää. Olen ei-toivottua seuraa, kuten jo alakoulussa aikoinaan!

Ajan 400 metriä eteenpäin, teen U-käännöksen, ja käännyn takaisinpäin. Ehkä on aika ajaa takaisin alkupisteeseen. Autoni kiitää hetkessä huomattavaa nopeutta kohti keskustaa. Puuvillatehtaan liikenneympyrän lähistöllä liikkunut olisi saattanut nähdä autoni etujarrulevyjen punahehkun liike-energian muuttuessa lämmöksi jarrupalojen puristaessa jarrulevyjä säälimättömällä voimalla. Olen yllättäen taas SL 500:n takana!

Kuljettajan reaktio lähentelee kissan käytöstä vastakarvaan voimakkaasti silittäessä. Hän on aivan ymmällään mitä tapahtuu?!?! Hän lähti ajelemaan Porin yöhön huomiota kerjäten 20 tuumaisilla vanteilla kengitetyllä hopeanuolellaan, mutta hän haluaakin ajaa YKSIN! Tämä tulee selväksi, kun SL 500 kaartaa Cotton-Grillin pihalle, pysähtyy ja katsoo minua kuin avaruusaluksesta laskeutunutta Alienia. On selvää, että olen sillä hetkellä vähintään Porin, ellei koko Suomen, vähiten toivottua seuraa perjantai-illan cruisailuun!

Antaa SL 500:n jäädä kerroshampurilaista nauttimaan Cotton-Grillin pihaan. Löydän kyllä yksin kotiin, jos seura ei kelpaa. Palaan talleille, pysäköin autoni ja jään hetkeksi kuuntelemaan verrattain lämpimien etujarrulevyjen takaa kuuluvaa vaimeaa naksumista, joka lienee moottorin pakosarjan suojapellin niksahtelua hiljaisessa kevätyössä. Ainakin jarrut tuli ajettua lämpimiksi, jos ajoseuraa ei löytynytkään.

14

1263

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Stilo_kuski
    • Ratatyöläinen

      No hohoijaa. Onko mercedes alkanut valmistamaan junia?

      • Stilo_kuski

      • 2+13

      • Stilo_kuski
        2+13 kirjoitti:

        tää on hyvä!

        Niin on! Tuo tyyppi on standup-koomikko, mitä en vielä videon löytäessäni tiennyt.


      • Stilo_kuski

    • Stilo_kuski

      Kappas, Aki Manninen on laittanut Mersunsa taas myyntiin. 37 500 euroa Mersusta, joka ei pakene 1.6 Fiat Stiloa on kova summa. Ei ihme, että auto on edelleen myyymättä!

      Toivottavasti AKi tulee kulmilla taas vastaan joku päivä/ilta. Stilo odottaa revanssia.

    • enkestä

      Mistä näitä peppukipeitä ihmisiä löytyy..

    • täysin uskomaton

      täysin uskomaton ketju

    • Stilo_kuski

      Hauska vanha sotatarina.

    • M6_pori

      Haha Stilo.. itsekin omistin moisen iltaloihmeen pari kurjaa vuotta elämästäni.

      Mutta kommentoimaan pisti ap:n asenne.. melko vahvasti paistaa läpi hänen käsityksensä siitä, että hänen täytyy olla parempi kuski, koska MB ei jättänyt hänen stiloaan. Itselleni tuli ensimmäisenä mieleen, että mahtoikohan kyseinen MB edes kisailla? Kyllä itseäkin ärsyttää välillä persiissä roikkujat.. mahtavatkohan olla samanlaisia Stilo-kuskeja, jotka oman päänsä sisällä luulevat olevansa kisassa edellä menevän kanssa :)

      • Stilo_kuski

        Pari kadunkulmaa Aki lähetti SL 500 Mersuaan kaasu lattiassa, mutta eihän se ole temppu eikä mikään ottaa aina jarrutuksessa edellä ajava kiinni. Kun ajetaan 0-80 km/h välillä, niin ei siinä pääse paljon hyötymään isommasta tehosta.

        Kyllähän se Mersu sitten pakenee, kun vauhtia aletaan baanalla kelata kohti yli 200 km/h tunnissa lukemia. Siitä on tarina jo toisaalla eli suomi24:n Pori-foorumilla. Siinä tarinassa Mersu saa vastaansa Porschen, mutta se on tosiaan toinen tarina...

        BMW M6:ia ei muuten paljon Porissa näy. En tiedä onko koskaan ollutkaan montaa. Vuosikausia sitten Etelärannan suunnassa oli yksi, mutta sekin on jo historiaa.


      • Stilo_kuski

        "Kyllä itseäkin ärsyttää välillä persiissä roikkujat.."

        Niihin on helppo lääke. Painat kaasun lattiaan, niin näkymä taustapeilissäsi kertoo karua kieltä.

        En minäkään esim. 911 turbo Porscheja kauan jaksa edelläni katsella, eivätkä ne taustapeilissänikään kauan vanhene. Ärsyttävistä perässäroikkujista pääsee eroon kaasun painalluksella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2501
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1958
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1766
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe