Välimerellinen bodaajan ruokavalio

Iso ja tiukka

Bodaus ja välimeren (kreikkalainen) ruokavalio
Olen tässä aloittanut uuden luvun oman terveyden hoidossa ja alkanut noudattamaan terveitä elämäntapoja bodauksen, kuntoilun ja ruuan merkeissä. Ensin laitoin ruokavalion remonttiin, eli siirryin välimeren ruokavalioon tai perinteiseen kreikkalaiseen ruokavalioon. Välimeren dietiksikin tuota sanotaan, mutta elämäntapamuutoksena ruokavalio on kai parempi termi.



PALJON KASVIKSIA

Elikkä paljon kasviksia (vihanneksia, hedelmiä, marjoja, juureksia, palkokasveja, tuoreyrttejä).
Erityisesti tomaatti, valkosipuli sekä kaalit (parsa,kukka,ruusu,kerä,puna) ovat jokapäivästä ruokaa erittäin hyvien ravintoaineidensa takia. Tietenkin myös sipuli, porkkana, salaatit, paprika, banaani, omena, sitrushedelmät ym. kuuluvat lähes päivittäin syötäviin niiden sisältämien terveysaineiden takia.



RUNSAASTI TÄYSJYVÄVILJAA

Runsaasti viljavalmisteita ja nimenomaan täysjyväviljasta valmistettuja. Aamu alkaa neljän viljan täysjyväpuurolla, johon laitan lisäksi kauraleseitä ja vehnänalkioita. Leipänä täysjyväruisleipiä. Pastana käytän täysjyväpastaa (Fusilli http://www.myllynparas.fi/portal/suo...illi_makaroni/ on erinomaista, sekä tummaa pastaa. Riisinä pitkäjyväinen paraboiler-riisi tai tumma riisi.

Leivän päälle ei tarvita mitään. Tai jos haluaa jotain päälle niin kasviksia (salaatit, kurkku, paprika, tomaatti ym.) tai kananmunaa tai tonnikalaa tai vähärasvaisia leikkeitä. Mitään kauppojen jauholeikkeitä tyyliin kinkkuleike, kalkkunaleike ym. ei todellakaan kannata ottaa leivälle, vaan 100% lihaleikkeitä, vähärasvaisina.



RASVAHAPOT KASVISÖLJYISTÄ

Rasvat otan omega-3 kalaöljystä, kylmäpuristetuista neitsyt (extra virgin) oliiviöljystä, rypsiöljystä, vehnänalkioöljystä ja pellavansiemenöljystä. Muista että ovat todellakin KYLMÄPURISTETTUJA. Soijalesitiini on vielä yksi hyvä lähde.
Pääpaino on ruokasalaattien joukkoon laitetussa oliiviöljyssä, mutta aamupuuron joukkoon laitan 1 tl:n vehnänalkioöljyä ja illalla otan hieman rypsiöljyä, monipuolisen rasvahappokoostumuksen saamiseksi.



PROTEIINIT VÄHÄRASVAISISTA TAI RASVATTOMISTA TUOTTEISTA

Proteiinit otan vähärasvaisista tai rasvattomista tuotteista. Niitä tarvitsen jonkin verran, koska kuntoiluna harrastan bodausta aerobisten lajien lisäksi.
Eli proteiinilähteeni ovat:
- Broilerin rintapalat/filesuikaleet
- Tonnikalan palat vedessä
- Sei
- Uunihaudutettu lohi ym. järvikala
- Muna ja varsinkin munan valkuainen
- Raejuusto
- Maitorahka
- Rasvaton maito/piimä
- Maustamaton rasvaton jogurtti
- Palkokasvit (herneet, pavut, linssit ja soijatuotteet)

-Vähärasvaista naudan/häränlihaa harvemmin sellaisenaan tai jauhelihana

Valkuaisen otan siis pääasiassa ruoka-aineista, mutta treenin jälkeisen palautumisjuoman teen kaupallisista valmisteista (50% hyvää heraproteiinia ja 50% maltoa).



TERVEELLISET PÄHKINÄT

Rasvaa ja valkuaista tulee myös hieman siemenistä ja pähkinöistä, varsinkin saksan-, pekaani-,pistaasi- ja cashewpähkinöistä, jotka on todettu erinomaisiksi terveyspommeiksi.



RUNSAASTI VETTÄ

Puhdasta vettä juon säännöllisesti, useampia litroja päivässä.
Suodatinkahvin sijaan, jonka senkin on todettu sisältävän antioksidantteja, käytän vihreää teetä, ja nimenomaan jauhemuodossa veteen liotettuna, kuten Japanilaiset sitä käyttävät. Ja ilman maitoa, joka poistaa terveysvaikutukset.



PERINTEINEN KREIKKALAINEN RUOKAVALIO

Välimeren ruokavaliohan sisältää paljon viljatuotteita, sovellettuna tänne siis täysjyväpuuroja (neljän viljan- ja kauratäyshiutaleet), vehnänalkiot, kauralese, täysjyväruisleivät, tumma/täysjyvä pastat, tumma riisi jne.

Runsaasti oliiviöljyä, tietenkin sitä kylmäpuristettua extra virgin-öljyä ja myös kylmäpuristettuja rypsi- ja vehnänalkioöljyjä. Tietenkin paljon kalaa ja Omega-3 kalaöljyä.

Balsamico ym. viinietikoita ruuan joukkoon.

Vihanneksia, hedelmiä ja marjoja runsaasti. Erityisesti mm. valkosipulia ja tomaatteja sekä kaaleja (kukka/parsa/ruusu/lehti/puna ym.)ruuanlaitossa.

Eläinrasvoja vähemmän ja suositaan vähärasvaista valkuaista: rasvaton maito/piimä, rasvaton maustamaton jogurtti, raejuusto, maitorahka, kananmunat, tonnikalanpalat vedessä, lohi- ym. kala, sei, broilerin rintapalat/fileet, vaähärasvainen(laiha) naudanliha. Tietenkin runsaasti palkokasveja (herneet, pavut ja linssit, sekä soijatuotteet).

17

1388

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Iso ja tiukka

      TAUTEJA VÄHEMMÄN VÄLIMEREN DIETILLÄ

      Muissa tutkimuksissa on havaittu, että eivät pelkästään sydän- ja verenkiertoelinten sairauksien esiintymiset ole Kreetalla vähäisempiä kuin muualla, vaan monet muutkin sairaudet puuttuvat tai esiintyvät vain harvoin. Kreetalaisen (Välimeren) ruokavalion todetaankin nykyään estävän tai vähentävän riskiä sairastua useimpiin syöpiin, diabetekseen, osteoporoosiin, allergioihin, laskevan korkeaa verenpainetta ja huonoa kolesterolia, nostavan vastustuskykyä, estävän dementoitumista ja Alzheimerin taudin puhkeamista jne. Myös oliiviöljyn tiedetään vaikuttavan samoin.



      RAVINTOAINEIDEN SUHTEET

      Niin sanottujen ”hyvinvointisairauksien”, kuten veritulppien, sydänkohtausten, diabeteksen, verenpainetaudin, ruoansulatushäiriöiden ja ylipainoisuuden ehkäisemiseksi lääkärit ja muut asiantuntijat suosittelevat nykyisin ruokavaliota, jossa päivittäinen kaloritarve jaetaan optimaalisesti erityyppisten ravintoaineiden kesken.

      Mukautettuna Välimeren maiden ajatteluun tämä tarkoittaa sitä että 55–60 % ravinnosta on saatava hiilihydraateista (vilja, pasta, leipä), 25–30 % rasvoista (oliiviöljy, voi, laardi) ja vain 10–15 % valkuaisaineista (liha, kala, palkokasvit, kuten pavut, herneet jne.).

      Edellä mainittuja suhteita noudattamalla varmistetaan tasapainoinen ruokavalio: hiilihydraatteja energian saantia varten. Nykyisen tieteellisen käsityksen mukaan rasvat, jotka ovat peräisin monityydyttymättömistä rasvahapoista, vähentävät LDL-kolesterolin (eli ns. ”huonon” kolesterolin) määrää. Sekä valkuaisaineita, joista vain mahdollisimman pieni osa on peräisin eläinkunnan tuotteista.

      Koska Välimeren perinteessä myös sydän sykkii nopeasti, tarvitaan vielä kasvivalkuaista, joka auttaa entisestään vähentämään kolesterolia. Vaikka runsaasti hedelmiä ja kasviksia sisältävän, vitamiinien, kuitujen ja kivennäissuolojen saannin turvaavan ruokavalion edut ovatkin nyt jo useimpien tiedossa, kaikki eivät välttämättä tunne aromaattisten yrttien, kuten valkosipulin ja tavallisen sipulin, hyötyjä: ne auttavat merkittävästi vähentämään rasvoja ja myös ”huonoa” LDL-kolesterolia.



      PAINONHALLINTAA ILMAN DIEETTIÄ

      Fiksusti käytettynä Välimeren ruokavalio on myös erinomainen kompromissi ”hyvin syömisen” ja painonhallinnan välillä. Se on erittäin terveellinen, kun sitä noudatetaan käyttämällä tasapuolisesti sen moninaisia osia ja täydennetään riittävästi energiaa kuluttavilla elämäntavoilla.

      Välimeren ruokavalio on helposti omaksuttava tapa, joka tuo mukanaan monia etuja myös henkisellä tasolla. Sen ansiosta voit nauttia levollisesta suhteesta ruokaan. Ei mikään vähäpätöinen seikka maailmassa, jossa tiedotusvälineet pyrkivät aina vain luomaan lisää syyllisyydentuntoja siitä, miten syömme. Välimeren ruokavalio edustaa täydellistä kompromissia makunystyröidemme ja psyykemme vaatimusten välillä. Voiko enempää toivoa?



      OLIIVIÖLJY, VALKOSIPULI, TOMAATTI, VIINIRYPÄLEET JA VIHREÄT KASVIKSET...

      Kreikkalaisen oliiviölyn neitsytsellaisen (Extra Virgin), tomaatin, valkosipulin ja vihreiden vihannesten lisäksi huomioisin kreikkalaisen ruokavalion tärkeinä osina myös punaviinin ja rypäletäysmehut.
      Japanilaisten pitkän iän takana taas epäillään olevan runsas kalan, vihreän teen ja soijan käyttö. Soija taasen on yksi luonnon naisestrogeenin lähde, ja sen runsas käyttö ei väkisin ole hyväksi bodaavalle miehelle. Aasialaiset miehethän, jotka soijaa yleisesti käyttävät, ovat yleensä naisellisemman näköisiä kuin länsimaiset miehet.

    • Iso ja tiukka

      5-6 ATERIAA PÄIVÄSSÄ PARAS

      Ruoka kannattaa syödä 5-6:lla aterialla päivän mittaan. Varsinkin bodaajan tai kuntobodaajan.

      Itse syön kuntobodarina seuraavalla tavalla:

      1. Aamupala:
      Puuroa rasvattomalla maidolla rypsiöljy, lasillinen täysmehua, lisäravinteet (omega3 lesitiinirakeet-monivitamiini-mineraali)

      2. Aamupäivän välipala:
      Maitorahka hedelmä(ananas/banaani/kiiwi), porkkanaraaste appelsiini/omenasilppu

      3. Lounas:
      Tonnikala tai broilerisalaatti tai uunikala(sei/lohi) uunivihannekset(sipuli,kukkakaali,parsakaali,porkkana,vihreätpavut, herneet,uuniperunaa kuorineen)
      lisäksi täysjyväleipää pari siivua ja lasi rasvatonta maitoa

      4. Iltapäivän välipala:
      Maitorahka hedelmä(ananas/banaani/kiiwi), kaaliraaste(keräkaali/punakaali) appelsiini/omenasilppu

      5. Päivällinen:
      Tonnikala tai broilerisalaatti tai uunikala(sei/lohi) uunivihannekset(sipuli,kukkakaali,parsakaali,porkkana,vihreätpavut, herneet)
      lisäksi täysjyväleipää pari siivua ja lasi rasvatonta maitoa

      6. Iltapala:
      Pari siivua täysjyväleipää päälle tonnikala(vedessä) tai munanvalkuainen, rasvaton piimä, rypsiöljy


      *) Maitorahkan tilalla välillä raejuustoa tai rasvaton maustamaton jogurtti.


      Erinomainen
      TONNIKALA/BROILERISALAATIN OHJE:

      - Tonnikalan paloja vedessä 2prk / broilerin filepaloja 400g
      - Keitettyä kananmunaa 2kpl
      - Keitettyjä makaroneja (tummia/täysjyvä) 2dl
      - Kerä-, jäävuori- tai lehtisalaattia runsaasti
      - Tomaattia 2kpl
      - Kurkkua n. 1/2-1/3 kurkusta
      - Eriväristä paprikaa n. 1/2 paprikasta
      - Keskikokoinen sipuli silputtuna
      - 2-3 rkl kylmäpuristettua neitsyt-oliiviöljyä
      - Vajaa rkl basamico-viinietikkaa haluttaessa

      Mahdollisesti lisäksi vielä vihreitä papuja ja herneita salaatin joukkoon.

      Erinomainen ruokasalaatti joka sisältää paljon ravinto- ja suoja-aineita muttei lihota.

    • Roina Pena

      Olutta?

      • juuh..

        Olutta ja viiniä voi tietenkin sopivasti käyttää, molemmat kohtuudella käytettynä täyttä ravintoa.


      • toimii tykisti
        juuh.. kirjoitti:

        Olutta ja viiniä voi tietenkin sopivasti käyttää, molemmat kohtuudella käytettynä täyttä ravintoa.

        Superhyvä treenaavan ruokavalio

        AAMUPALA
        Puuro
        1 dl neljän viljan täysjyvähiutale / kauralese
        1-2 rkl vehnänalkio
        1,5 dl rasvaton maito
        ripaus merisuolaa
        (hieman jotain kylmäpuristettua kasvisöljyä)

        Kananmunaa, raejuustoa ym. proteiinilähdettä
        Kahvi rasvattomalla maitotilkalla


        AAMUPÄIVÄN VÄLIPALA
        Smoothie
        250 g maitorahka
        1 dl Valio A rasvaton maustamaton luonnonjogurtti
        ½ banaani
        1 dl marjoja (mustikka, mustaherukka, mansikka)
        5 saksanpähkinää (suolaamaton ja paahtamaton)

        Tuoreraaste
        Porkkanaraaste / kerä- ja/tai punakaaliraaste
        1 omena / appelsiini / granaattiomena
        tilkka sitruunamehua tai viinietikkaa


        LOUNAS
        n. 150 g kirjolohifileetä / silakkafileetä / broilerin rintaa / naudan paistijauhelihaa / katkarapuja
        (itse maustettu merisuola, mustapippuri ym.)
        n. 2 dl täysjyväriisiä / täysjyväcouscousia / täysjyväpastaa / 1-2 isohkoa Rosamunda -uuniperunaa kuorineen

        Höyrytetyt kasvikset
        Kukkakaalia, parsakaalia, porkkanaa, herneitä, vihreitä papuja

        Raakasalaatti
        1 rkl kylmäpuristettu neitsytoliiviöljy
        tilkka sitruunamehua tai viinietikkaa
        salaatinlehtiä, kurkkua, tomaattia, kesäkurpitsaa, paprikaa, kelta- tai punasipulia ym.

        2 dl Rasvaton maito / vesi
        1-2 viipaletta täysjyväruisleipää (Uotilan maalaisruislimppu)


        ILTAPÄIVÄN VÄLIPALA
        Smoothie
        250 g maitorahka
        1 dl Valio A rasvaton maustamaton luonnonjogurtti
        ½ banaani
        1 dl marjoja (mustikka, mustaherukka, mansikka)
        5 saksanpähkinää (suolaamaton ja paahtamaton)

        Tuoreraaste
        Porkkanaraaste / kerä- ja/tai punakaaliraaste
        1 omena / appelsiini / granaattiomena
        tilkka sitruunamehua tai viinietikkaa


        PÄIVÄLLINEN
        n. 150 g kirjolohifileetä / silakkafileetä / broilerin rintaa / naudan paistijauhelihaa / katkarapuja
        (itse maustettu merisuola, mustapippuri ym.)
        n. 2 dl täysjyväriisiä / täysjyväcouscousia / täysjyväpastaa / 1-2 isohkoa uuniperunaa kuorineen

        Höyrytetyt kasvikset
        Kukkakaalia, parsakaalia, porkkanaa, herneitä, vihreitä papuja

        Raakasalaatti
        1 rkl kylmäpuristettu neitsytoliiviöljy
        tilkka sitruunamehua tai viinietikkaa
        salaatinlehtiä, kurkkua, tomaattia, kesäkurpitsaa, paprikaa, kelta- tai punasipulia ym.

        2 dl Rasvaton maito / vesi
        1-2 viipaletta täysjyväruisleipää (Uotilan maalaisruislimppu)


        ILTAPALA
        Täytetty leipä
        1-2 viipaletta täysjyväruisleipää (Uotilan maalaisruislimppu)
        n. 100 g kirjolohifileetä / silakkafileetä / broilerin rintaa / naudan paistijauhelihaa / katkarapuja / 1-2 kananmunaa
        salaatinlehtiä, kurkkua, tomaattia, paprikaa, kelta- tai punasipulia

        Kahvi rasvattomalla maitotilkalla


        / -merkillä merkityistä valitaan yksi vaihtoehto.


        Lisäksi päivässä 2-4 kupillista vihreetä teetä, ilman maitoa ja sokeria, pienellä sitruunamehutilkalla sekä vettä useita lasillisia.

        Myös ainakin muutama raaka valkosipulinkynsi kannattaa syödä päivässä, ja ehkä hieman lisää lounaan ja päivällisen liharuuan mukana kypsennettynä. Liharuokien "marinadina" voi käyttää myös paseerattua tomaattia tai tomaattipyrettä.


      • toimii tykisti
        toimii tykisti kirjoitti:

        Superhyvä treenaavan ruokavalio

        AAMUPALA
        Puuro
        1 dl neljän viljan täysjyvähiutale / kauralese
        1-2 rkl vehnänalkio
        1,5 dl rasvaton maito
        ripaus merisuolaa
        (hieman jotain kylmäpuristettua kasvisöljyä)

        Kananmunaa, raejuustoa ym. proteiinilähdettä
        Kahvi rasvattomalla maitotilkalla


        AAMUPÄIVÄN VÄLIPALA
        Smoothie
        250 g maitorahka
        1 dl Valio A rasvaton maustamaton luonnonjogurtti
        ½ banaani
        1 dl marjoja (mustikka, mustaherukka, mansikka)
        5 saksanpähkinää (suolaamaton ja paahtamaton)

        Tuoreraaste
        Porkkanaraaste / kerä- ja/tai punakaaliraaste
        1 omena / appelsiini / granaattiomena
        tilkka sitruunamehua tai viinietikkaa


        LOUNAS
        n. 150 g kirjolohifileetä / silakkafileetä / broilerin rintaa / naudan paistijauhelihaa / katkarapuja
        (itse maustettu merisuola, mustapippuri ym.)
        n. 2 dl täysjyväriisiä / täysjyväcouscousia / täysjyväpastaa / 1-2 isohkoa Rosamunda -uuniperunaa kuorineen

        Höyrytetyt kasvikset
        Kukkakaalia, parsakaalia, porkkanaa, herneitä, vihreitä papuja

        Raakasalaatti
        1 rkl kylmäpuristettu neitsytoliiviöljy
        tilkka sitruunamehua tai viinietikkaa
        salaatinlehtiä, kurkkua, tomaattia, kesäkurpitsaa, paprikaa, kelta- tai punasipulia ym.

        2 dl Rasvaton maito / vesi
        1-2 viipaletta täysjyväruisleipää (Uotilan maalaisruislimppu)


        ILTAPÄIVÄN VÄLIPALA
        Smoothie
        250 g maitorahka
        1 dl Valio A rasvaton maustamaton luonnonjogurtti
        ½ banaani
        1 dl marjoja (mustikka, mustaherukka, mansikka)
        5 saksanpähkinää (suolaamaton ja paahtamaton)

        Tuoreraaste
        Porkkanaraaste / kerä- ja/tai punakaaliraaste
        1 omena / appelsiini / granaattiomena
        tilkka sitruunamehua tai viinietikkaa


        PÄIVÄLLINEN
        n. 150 g kirjolohifileetä / silakkafileetä / broilerin rintaa / naudan paistijauhelihaa / katkarapuja
        (itse maustettu merisuola, mustapippuri ym.)
        n. 2 dl täysjyväriisiä / täysjyväcouscousia / täysjyväpastaa / 1-2 isohkoa uuniperunaa kuorineen

        Höyrytetyt kasvikset
        Kukkakaalia, parsakaalia, porkkanaa, herneitä, vihreitä papuja

        Raakasalaatti
        1 rkl kylmäpuristettu neitsytoliiviöljy
        tilkka sitruunamehua tai viinietikkaa
        salaatinlehtiä, kurkkua, tomaattia, kesäkurpitsaa, paprikaa, kelta- tai punasipulia ym.

        2 dl Rasvaton maito / vesi
        1-2 viipaletta täysjyväruisleipää (Uotilan maalaisruislimppu)


        ILTAPALA
        Täytetty leipä
        1-2 viipaletta täysjyväruisleipää (Uotilan maalaisruislimppu)
        n. 100 g kirjolohifileetä / silakkafileetä / broilerin rintaa / naudan paistijauhelihaa / katkarapuja / 1-2 kananmunaa
        salaatinlehtiä, kurkkua, tomaattia, paprikaa, kelta- tai punasipulia

        Kahvi rasvattomalla maitotilkalla


        / -merkillä merkityistä valitaan yksi vaihtoehto.


        Lisäksi päivässä 2-4 kupillista vihreetä teetä, ilman maitoa ja sokeria, pienellä sitruunamehutilkalla sekä vettä useita lasillisia.

        Myös ainakin muutama raaka valkosipulinkynsi kannattaa syödä päivässä, ja ehkä hieman lisää lounaan ja päivällisen liharuuan mukana kypsennettynä. Liharuokien "marinadina" voi käyttää myös paseerattua tomaattia tai tomaattipyrettä.

        Nämä ruokamäärät sopivat pitkähkölle miehelle, joka treenaa säännöllisesti esim. joka toinen päivä punttisalia n. 60 min, ja joka toinen päivä n. 30-60 min aerobista (kuntopyörä/crosstrainer/uinti/soutu ym.)

        Ateriakokoa hieman pienentämällä ruokavalio soveltuu kaikille, jotka haluavat saada mahdollisimman paljon ravintoaineita ruuasta, paljon lisäenergiaa treeneihin ja elämään, sekä muokata kehoaan timmimmäksi ja lihaksikkaammaksi. Tyhjiä kaloreita ruokavaliossa on hyvin vähän.

        Proteiinimäärät sellaisia että ateriaa kohti saa n. 20-30 g valkuaista n. 3 tunnin ateriavälein. (proteiinia 2 g per painokilo vrk). Proteiini pitää hyvin myös nälkää kurissa, jolloin ei tule mielihaluja roskaruuan muodossa. Mukana on lisäksi runsaasti kalsiumia ja D-vitamiinia sisältäviä ruoka-aineita luuston vahvistamiseksi.

        Mitään ylimääräisiä lisäravinteita ei tarvita, kun kalaa syödään 2-3 kertaa viikossa ja kananmunaa syödään keltuaisineen useampia kertoja viikossa, jopa joka päivä.

        "Proteiinia 2 g per painokilo vrk" tarkoittaa rasvatonta painoa. Esim. noin 190-senttinen rotevahko mies voi ajatella tällaiseksi painoksi 80 kg, jolloin päivän proteiinimääräksi tulee 160 g.
        Päivän kuudella aterialla voi syödä proteiinia jokaisella n. 20-30 g. Yksi annos on esim. 250 g maitorahkaa tai 150 g kalaa tai lihaa, taikka purkillinen raejuustoa. Lisäksi proteiinia saa kanamunista, jogurtista ja rasvattomasta maidosta, herneistä, pavuista sekä pähkinöistä.


    • Rehutonkaneille

      V"ttu tollasta hinttariruokavaliota kukaan MIES jaksa kovin pitkään noudattaa. Kyllä suomiäijän pitää saada vetää makkaraa ja kaljaa kaksin käsin prkl!

      • suolella vai suoleen

        Eli vedät jauhomakkaraa jossa sian, naudan, hevosen jätöksiä lihana? Taidat olla homo.


      • treenaaks ees?

        runkkari..


      • kaksin käsin..
        treenaaks ees? kirjoitti:

        runkkari..

        väärälle riville tuli.


    • Tosiäijä

      Itse olet homo jos sä pupellat jotain rehuja. Makkara on tosimiehen ainut vihannes ja kylmä olut ainoa oikea janonsammuttaja.

      • oot homo

        No pullo pari aitoa suomalaista olutta on erittäin terveellistä, siis ihan punaviinitasoa ravintoarvoltaan, sen sijaan makkara on jauhopaskaa jossa kunnon lihaa häviävän vähän. Opettele täältä http://keskustelu.suomi24.fi/node/10020018 bodaajan ruokavalio jolla kehityt. Ei tarvitse huonoja geenejä manata.


    • Saatnan rusakot.

      Ainoastaan naiset ja muotipojat syö kenkäheinää. Oletteko te jotain jäniksiä kun rehuilla elätte?

      • kannattaa miettiä

        No meillä onkin hyvät kesärusketukset kasvisten karoteeneista ja lykopeenista, kun sulla on vaan ne finnit selässä ja niskassa. Ja rasvat on alle kympin rantakaudella kun sulla se sikaniskabulkki koko vuoden.


      • ei turhaan syödä

        Tälläisen ruokavalion tarkoitus on antaa maksimimäärä ravintoaineita (mm. aminohapot, välttämättömät rasvahapot, vitamiinit, mineraalit, antioksidantit ja fytokemikaalit) minimimäärällä turhia kaloreita. Kun keho on optimaalisesti tankattu ravintoaineilla sulla on energiaa treenata ja treenin ulkopuolellakin, vähemmän nälkä ja makean ja roskaruuan himoa, kehon rasvaprosentti pysyy alhaalla lihasmassan kasvaessa, on hyvä fiilis, seksihalut ja kyvyt kunnossa, timmi olo.
        Jos sä otat ne kalorit vaaleasta höttöleivästä, lenkkimakkarasta ja muusta sonnasta, niin saat paljon kaloreita, turhaa rasvaa ja turhia hiilihydraatteja, mutta vain vähän tärkeitä ravintotekijöitä jotka vähentävät nälkää, toimivat anabolisesti, antavat energiaa sopivan tasaisesti jne.

        Kaiken lisäksi kun valitset vähäkalorisia runsasravintoainetiheitä ruoka-aineita, saat syödä paljon enemmän kalorimäärän kasvamatta liikaa. Kehittyminen vaatii syömään usein ja kohtuu paljon, muttei liikaa turhia ravintotekijöitä mm. ei välttämättömiä rasvoja, nopeita hiilihydraatteja jne.


      • Saatnan rusakot.
        kannattaa miettiä kirjoitti:

        No meillä onkin hyvät kesärusketukset kasvisten karoteeneista ja lykopeenista, kun sulla on vaan ne finnit selässä ja niskassa. Ja rasvat on alle kympin rantakaudella kun sulla se sikaniskabulkki koko vuoden.

        "No meillä onkin hyvät kesärusketukset kasvisten karoteeneista ja lykopeenista, kun sulla on vaan ne finnit selässä ja niskassa. Ja rasvat on alle kympin rantakaudella kun sulla se sikaniskabulkki koko vuoden."

        Heh, neiti. Hehkutat vielä jotain rusketusta kuin nainen. Käyt varmaan solariumissakin.

        Auringostahan ei saa rusketusta. Eihän? Ei minulta kyllä finnejä löydy. Siitäkin jauhat kuin nainen. Käytät varmaan kaikkia ihonhoito-kreemejäkin ja meikkaatkin.

        Ja mistäs päätellen sikabulkki on päällä koko vuoden? Aivan. Ei mistään.


      • kannattaa miettiä
        Saatnan rusakot. kirjoitti:

        "No meillä onkin hyvät kesärusketukset kasvisten karoteeneista ja lykopeenista, kun sulla on vaan ne finnit selässä ja niskassa. Ja rasvat on alle kympin rantakaudella kun sulla se sikaniskabulkki koko vuoden."

        Heh, neiti. Hehkutat vielä jotain rusketusta kuin nainen. Käyt varmaan solariumissakin.

        Auringostahan ei saa rusketusta. Eihän? Ei minulta kyllä finnejä löydy. Siitäkin jauhat kuin nainen. Käytät varmaan kaikkia ihonhoito-kreemejäkin ja meikkaatkin.

        Ja mistäs päätellen sikabulkki on päällä koko vuoden? Aivan. Ei mistään.

        En käy rusketuksessa juuri sen takia etten halua ihovaurioita turhaan. Saan ruuasta paremman suojan ja hyvän rusketuspohjan kesään ja talveen. Ihokin pysyy ilman kemikaaleja todella hyvässä kunnossa kun syö terveellisesti.


        Katso, mitkä ruoka-aineet antavat suojaa auringolta:
        http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-1288579454426.html


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe