Etsin astutukseen pitkäk. urosta!

veripisara1

Etsin astutukseen pitkäkarvaista collie urosta. Värillä ei ole merkitystä, mutta koiran pitäisi olla terveeksi tutkittu. Narttuni on rekisteröimätön 2½v, mutta terveeksi tutkittu eläinlääkärillä. Ei allergioita tai mitään. Röntgenkuvat luustosta ja silmistä on otettu. Ota yhteyttä ja lähetä koirastasi kuva sekä koiraNET sukutaulu, jos sinulla on tarjota sopiva uros. :)

Ennen kuin joku tulee ehdottamaan collieyhdistyksen jalostusuroslistaa, olen kyllä käynyt katsomassa sen läpi ja kysynyt yhdeltä, mutta nämä jalostusuroslistojen koirat ovat usein kasvattajien eivätkä he voi kennelliiton sääntöjen vuoksi antaa koiriaan paperittomaan kasvatukseen, mikä on sääli.
Nyt siis luotan tavallisiin harrastajiin ja toivon löytäväni koiralleni komean hyväluontoisen sulhasen.

Loppuvuodesta olisi astutus, eli ei ole kiire ja ilmoitus on voimassa aina lokakuuhun 2013 asti!! :)

Sähköposti: [email protected]

9

328

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • no jaa

      No saisiko nartustakin vaikka linkin tuonne koiranetin sukutauluun?

    • 6+17

      Tiedätkö miksi narttu on rekisteröimätön? Ovatko sen vanhemmat rekisterissä, jotta vastuuntuntoinen uroksenomistaja voi varmistua nartun suvun terveydestä ym? Minkä värinen narttu itse on ja onko se myös pk collie vai muunrotuinen?

      Oletko tutustunut miten paljon esimerkiksi lonkka-asioihin? Käytätkö mieluummin A- tai B-lonkkaista urosta, jonka suvussa on kuitenkin huonoa lonkkaa ja uroksen oma lonkkaindeksi on huono, vai käyttäisitkö mieluummin C-lonkkaista (ei nivelrikkoa tmv), jolla on hyvälonkkainen suku ja C-lonkkaiseksi erinomainen lonkkaindeksi?

      Terveisin,
      upealuonteisen uroksen omistaja

    • 2.6.2013

      Minkä värinen Narttu sinulla on, Kaikki urokset eivät käy välttämättä nartullesi. Värit eivät sovi keskenään. Eli Blue merle ja tricolor voi yhdistää ja soopeli ja tricolor. Mut ei kahta Blue merleä. Ja että lonkat ovat hyvät, Lonkat voi vaikuttaa sukupolvien vuosiakin taakse päin. Että ois hyvä olla varma pidemmältäkin ajalta, ettei sitten tule huono lonkkaisia pentuja. Kaikki kannattaa selvittää.

    • 4+5

      Soopeli ja BM:ää ei saa myöskään yhdistää ...joten se väri on aika oleellinen tieto

    • 6+17

      Toivon mukaan aloittaja on tietoinen näistä asioista ja siten olettaisi, että hänen narttu on trikki (eli kaikki käy), mutta koska ikinä ei tiedä niin siksi tuo väriasia kannattaa tässä selventää :)

      Lisäksi pitää tietää ne vanhempien värit mikäli narttu on soopeli.. Nimittäin joskus oli myynnissä soopelin ja blue merlen pentuja, joista osa voi olla soopelimerlejä eli itsessään aivan terveitä koiria, mutta joita ei missään nimessä saa yhdistää blue merlen tai toisen soopelimerlen kanssa. Soopelimerleä kun ei aina erota tavallisesta soopelista, niin sen takiahan soopeli ja blue merle on kielletty yhdistelmä.

      Missä päin Suomea aloittaja muuten on?

    • p190869

      Hei! Minulla olisi aivan upea pitkäkarvainen uros. Luonne on ihana. Pystyn käyttään lenkin lähes kokoajan irti. Tosi tottelevainen ja kaikkien koirien kaveri. Asun Torniossa.

    • ............

      Hiukan oleellisia asioita on nyt jäänyt tosiaan tästä ilmoituksesta uupumaan. Kuten se väri. Värillä kun nyt vaan sattuu olemaan merkitystä!

      Jalostuurosta ei myöskään valita valokuvan perusteella, enkä tässä tapauksessa kyllä jalostuksesta puhuisi edes, koska aloittaja on selkeän tietämätön siihen liittyvistä perusasioista. Samoin hän kirjoittaa, että silmistä on otettu röntgenkuvat. Toivon totisesti, että lauseessa on tapahtunut vain paha ajatusvirhe.

      Uroksesta pyydetään koiranetin tietoja, joita nartulla itsellään ei ole. Onko joku ihme, ettei listalla olevia uroksia heru :D Hyväluonteisuus, sekin on hassu vaade. Aika harvassa on ne koiranomistajat, jotka eivät omaansa hyväluonteisiksi kehuisi. Mutta ei sillä asialla liian usein todellisuuspohjaa ole. Itselläni on ollut collieita. Viimeisin oli kaikkien ihastelema "hyväluonteinen". Oikeasti siitä ei oikein ollut muuhun kuin sohvachampionin elämään, joskin siis sen osan se täytti hienosti. Mutta siis käyttökoirasta kun pitäisi olla kyse, niin Ei se kyllä ollut milläänlailla kehuttava yksilö. Vaikka rakastikin sohvalla lojumista ja rapsutteluja, ja oli siinä lajissa ihan maailman paras :D

    • 16+1

      Olisi edes kiva tietää mikä oli aloittajan nartun peilaus tulos ja lonkkien tulos ? Myös miksi koiraa ei ole rekattu on aika oleellinen tieto . Onko sen vanhemmat olleet liian sairaita ?

    • huikauhistus

      Voi herranjumala... onkohan tuo aloitusviesti ihan läppä? toivottavasti

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2813
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1954
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1806
    6. 157
      1795
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe