AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Asunnoton työtön ja karenssit

Asunnoton työtön ja karenssit

5 Vastausta 114 Lukukertaa
Jos työtön on vailla vakinaista asuntoa, niin onko se peruste kieltäytyä jostakin mistä "normiasiakkaalle" räpsähtäisi karenssi..Tähän toivoisin vastaukseksi niiltä jolla on joko omaa kokemusta tai että kaverille on näin tapahtunut.

Jos haluaa kertoa mutu-juttua, niin sanoo mielellään selvästi sitten että " Asiastahan en mitään tiedä mutta..:) "
Laitetaanpa linkki noihin karensseihin
http://www.mol.fi/mol/fi/00_tyonhakijat/07_tyottomyys/01_tyottomyysturva/01_edellytykset/01_karenssi/index.jsp

Siellä joka kohdassa sanotaan niin että
"Jos työnhakija ilman pätevää syytä....."

Eli mitä mahtaa olla ne "pätevät syyt" ?
"Jos työnhakija ilman pätevää syytä kieltäytyy tarjotusta työstä tai omalla menettelyllään aiheuttaa sen, ettei työsopimusta synny, hänellä ei ole oikeutta työttömyysetuuteen 60 päivän ajalta. Jos työ olisi kestänyt enintään kaksi viikkoa, työnhakija menettää kieltäytymisen seurauksensa oikeutensa työttömyysetuuteen 30 päivän ajaksi."

Yleensä ottaen ei ole olemassa pätevää syytä kieltäytyä työstä. Vain aniharvat ovat välttyneet karenssilta kun työnantaja on ilmoittanut epäilynsä työkkäriin työnhakijan haluttomuudesta ottaa työpaikka vastaan.
Välttyäkseen työnantajan epäilyiltä työn hakijan haluttomuudesta työhön, ei ole muuta keinoa kuin nauhoittaa työpaikkahaastattelu ja/tai videoida haastattelu.
Juuri noin MättiMölliKeinonen.

Samoin kaikki mutkin tärkeät keskustelut kannattaa äänittää ja jopa videoida, kuten kaikki työkkärin ja muidenkin viranomaisten kanssa käydyt keskustelut, ja tuo kannattaa tehdä salaa. Noin olen tehnyt jo vuodesta 2005 alkaen. Ei viranomainenkaan, eikä varsinkaan työvoimaviranomainen, ole se kansan palvelija joka meille on koulussa opetettu, vaan useimmissa tapauksissa alistava ja nöyryyttävä kyykyttäjä, kuten valitettavan moni on asian ihan perskohtaisesti havainnut.
ASUNNOTTOMALLA JA TYÖTTÖMÄLLÄ EI OLE MITÄÄN OIKEUKSIA,MUTTA VELVOLLISUUKSIA ON!

ELI LYHYESTI: olit asunnoton tai et niin missään tilanteessa et saa kieltäytyä mistään pelletoiminnasta mitä te-apinakeskus ehdottaa.Et silloinkaan jos työhaatattelu on 25km päässä ja sulla ei ole rahaa bussilippuun.
 /   /  /  / Asunnoton työtön ja karenssit

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta