Älkää ottako Kaisanetin valokuitua

Perillä asiasta

Älkää ottako Kaisanetin kuitua.

Älkää menkö ottamaan Kaisanet ylihinnoiteltua kuitua. Kaisanet yrittää myydä ja markkinoida kuitua syrjäkylillä "joka taloon" samalla valheella. "Ilman tätä ette tule toimeen, kiinteistön arvo nousee, saatte nettipalvelut käyttöönne".

Kuidun liittymismaksu on Kaisanetilla vähintään 1240 euroa. Siihen päälle vielä kk-maksu joka on minimissään reilu 35 euroa.

Kaisanet on unohtanut tässä kuituhommassaan sen yksinkertaisen asian... Tulevaisuus ei ole valokuidussa, vaan langattomuudessa.

Jos mietitään ajassa 3 -vuotta taaksepäin, oli mobiilin toimivuus silloin erittäin huonoa. Nykyään mobiili pelaa paljon paremmin ja paranee kokoajan. 3 vuotta sitten mobiilin keskinopeus oli noin 0,5 Mbit kun se nykypäivänä on noin 6 Mbit. 4G alueellä päästään jopa 20-70 Mbit nopeuksiin.

Ja jos mobiilin nopeus on käytännössä kymmenkertaistunut kolmessa vuodessa, niin varmaan voidaan olettaa että se vähintään viisikertaistuu seuraavassa kolmessa vuodessa. Eli mobiilin nopeuden riittävät varmasti tulevaisuudessa vaativampaankin nettikäyttöön.

Lisäksi kun tuota nettiä tarvitsee nykyään kaikkialla. Eli vaikka ottaisitkin sen ylihinnoitellun kuidun sinne kotiin, niin mökille tai tablettia varten reissuun pitää silti ottaa se mobiiliyhteys.Eli rahansäästön vuoksi kannattaa ottaa pelkästään se mobiili ja kuljettaa sitä kodissa, mökissä tai missä ikinä sitä tarvitsetkin.

Kaisanet hukkaa omaisuutensa ja kaivaa osuuskunnan omistajien rahat kuituverkkoon josta ei ikinä tule mitään.

193

13701

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4g mokkula

      Totta joka sana

    • ,.-,.-,.-,.-,.-,

      Mobiilin nopeudet ovat vielä valovuosien päässä kuidusta joten älä lätise paskaa.

      • kuitukeijo

        tavalliselle pulliaiselle riittää jo nykyiset mokkulanopeudet ja on kuitua halvempi


    • Samaa mieltä54

      Ei mobiilin nopeus ole valovuosien päässä kuidusta. Tuolla 35 eurolla ei saa kuin 10 Mbit liittymän, joten ei se vielä kovin nopea ole.

      Jos haluaa nopeutta, niin pitää ottaa 100 Mb liittymä, mutta sen kk-maksu on kaisanetilla 55 eur.

      Huonokin mobiili on nykyään lähelle halvinta kuituliittymää, kun mobiilina on 4G, niin mobiili on nopeampi kuin 10 Mb peruskuitu.

      • Anonyymi

        Nykyäään kuidulla 300M/100M 34,90e/kk. Toki kuidussa on vuosimaksu myös.


    • 13+2

      Kuka siellä mökillä netissä roikkuu, kylä minä olen tehnyt siellä ihan jotain muuta. Kuitu meillä on kotona, ja se on varmatoiminen. Ei meillä kuulu mikään mobiilipalvelu, puhelimetkin just ja just. Miettikääpä sitä, ennenkuin alatte haukkumaan, joillakin ei ole muuta vaihtoehtoa. Ja jos on rahaa millä mällätä, niin miksei saisi laittaa kuitua ;)

    • Minä kun

      olen luullut että kuitua on vaatteissa.

    • Ilmojen halki

      Kuitua pitää sisältyä ruokavalioon. Nopeaan nettiyhteyteen sitä ei tarvita.

    • repsreps

      Itse ihmetellyt samaa. Kyllä langattomuus on tulevaisuutta. Minulle ainakaan ei netin tarvitse olla yhtään nopeampi. Elokuvat ja musavideot näkyy ihan hyvin.

    • Joumothafucka.

      Kyllä johto on aina varmempi ja puhelinverkko on aivan vitun tukossa noiden mokkuloiden takia!

      Tärkeässä tiedonsiirrossa tuskin koskaan siirrytään mokkuloihin. TV -lähetykset ja kaikki tulee kuitua pitkin kotiin.

      Sitäpaitsi mokkula on maailman isoin huijaus! Lyö puhelin koneeseen kiinni vaan ja ala surffamaan, ei siihen mokkuloita tarvi ja puhelimessa pysyy sentään kentät surffatessa paremmin kuin noissa huijauspaskoissa.

      Kaikki ostaa mokkuloita, vaikka sisäisiäkin puheliverkkomodeemeja on ollu saatavilla melkeen 20 vuotta. Nimim. ysärillä modeemin kautta läppärillä nettiin metsässä makkaraa paistaessa ja 2000 luvulla kommunikaattorista vaan bluetoothit päälle ja puhelin modeemiksi.

      • määtierän

        Kyllä ne mokkulat on tukossa puhelinten vuoksi. Arvojärjestys liikenteessä.


    • Sinne siis
    • Entinen asiakas

      Kyllähän se totuus on että tuossa kuidussa ei ole kotikäyttöön mitään järkeä, ainakaan noilla kaisanetin hinnoilla.

      Tuolla liittymämaksulla saa mokkulan melkein yli 5 vuoden kk-maksut.

      Ja meillä täällä syrjässä mokkula erillisellä antennilla pelaa ainakin todella hyvin.

      Antaa kaisanetin rahastaa hölmöjä.

    • mökkylää

      Jos todella tarvitsee kunnon kaistan ja pienen viiveen, niin kannattaa se sillon ottaa.

      itselläni on tosin mokkula, koska en pahemmin muuta tee kun selaa nettiä. Toimii ihan ok 14e/kk 5-15 mb/s

    • Irmaeli

      meillä asentaja kusi lattialle ohi pytystä.

    • Mikko Kurtti

      Kaisanetin spermaperse laukesi vielä puhelin pistokkeeseen, mokoma moukka!

    • äölkjhgfdsa

      Hohhoi, köyhät huutelee, meillä kotikuitu, ja netti ei katkeile koskaan. Koittakaahan pärjätä niillä katkeilevilla mokkuloillanne... Mitkä ei muuten tosiaankaan toimi jokapaikassa !!!

      • Anonyymi

        Hohhoijaa äpärä hiljaa siellä! Valokuidulla et tee mitään! Valokuitu on kans vaarallista jos joutuu elimistöön niin ei ikinä lähe pois elimistöstä


    • HUOH1

      Huoh, miten kehtaat edes verrata mokkulaa kuituliittymään. Ei mokkulalla tee mitään!

      • Anonyymi

        Tekeepähän! Valokuitu on vanhaa tavaraa jo! Emme enää elä missää ajassa että kaikki piuhojen varassa on kiinni vaan LANGATON AIKA ON NYTTEN!


    • spödöspödös

      mokkulalla on pelannu viimeset 6 vuotta kaikki tarpeellinen aivan täysin . helppo ollu ottaa tarvittaessa mukaan. Naurattaa kun vetävät isolla rahalla niitä kuituja ympäri asumattomia syrjäseutuja. sinnepä unohtuvat ajan kuluessa.

    • Maarus Peksu

      Minä vetasutin mökille kuitukaistan vaikkei tule juurikaan talvella käytyä. Perumaksut vedestä, sähköstä ja netistä tekee nyt noin 1000 €/ vuosi, mutta ompahan kunnon vehkeet.
      Nyt ei tosin ole enää varaa pitää peruslämpöä eikä tuosta johtuen tietysti vesiäkään päällä. Ei siellä tietysti tietokonekaan ole piuhan päässä, mutta mökin hinta on varmaan noussut jo monta tonnia.
      Ihanaa.

    • jaaha1

      KYLLÄ!

    • Minä vaan

      Jaha

    • surkea mobiiliyhteys

      Saatoin olla osittain samaan mieltä aiheen aloittajan kanssa vielä muutama kuukausi sitten mutta viimeiset 2 kuukautta Ylä-Savossa ovat osoittaneet että mobiililaajakaista on suorastaan surkea ja hidastunut sitä mukaa kun älypuhelinten ja tablettien käyttö on räjähdysmäisesti lisääntynyt. Mobiiliyhteys toimii kyllä kivasti aamuisin, aamupäivällä ja vielä iltapäivällä mutta annas olla kunhan alkuilta tulee niin sivustot eivät suostu aukenemaan vaikka ne olisivat kuinka kevyitä tahansa. Ja kaikkein pahinta ovat viikonloput.

      • keijo keijo

        vedä sitten se kuitu sinne ja maksa se reilu tonni. Vuoden-parin päästä vituttaa taas sitten sekin.


    • rummuttaja1

      Kyllä se rummutuksen ja savumerkit voittaa.

    • äänestäkää jaloilla

      Kaisanetin rosvohintoihin en enää sorru. Äänestin jaloillani jo vuonna 2009 jolloin hankin ekan mokkulani

      Puolen megan kaapeli maksoi tuollon 30e/kk ja saman nopeuden sai mokkulana 14e/kk. Nykyään saunalahden 4G 20e/kk ja 30 megaa tulee melkein kokoajan up sekä down.

    • kuitunen..

      Paskalaki ja nyt kuitu, joutaahan maalaismoukilta nyppiä rahat pois.

      Ja sitten lakkautetaan pari koulua päälle.

      Nousin jo postiautoon ja sammutin lähtiessä valot.

    • kaisanetin kuitu :)

      Eihän se tyhmä ole kuka pyytää, mutta tyhmä on kuka maksaa :) Täällä 100/10mb liittyminen ja kuukausimaksut sain halvalla kun osaa pyytää :) Hyvä ja nopea netti on! Erittäin hyvin toimi myös Soneran mokkula 30-50mb 4g verkossa, mutta hinnan edullisuuden vuoksi päivitin kuituun :)

      • Carry on

        Ja sitten kun lähdet reissuun, niin käärit kuidin rullalle ja otat sen mukaasi? Vai tarvitsetko jonkin mobiililiittymän kuidun lisäksi? Saahan sitä toki maksaa samaan aikaan niin monesta liittymästä kuin haluaa ja lompakko kestää.


      • asdasdasddsad
        Carry on kirjoitti:

        Ja sitten kun lähdet reissuun, niin käärit kuidin rullalle ja otat sen mukaasi? Vai tarvitsetko jonkin mobiililiittymän kuidun lisäksi? Saahan sitä toki maksaa samaan aikaan niin monesta liittymästä kuin haluaa ja lompakko kestää.

        On kait meillä kaikilla puhelin. Se on kuin se mokkula josta sinä maksat erikseen turhaan. Et taida oikein olla perillä ATK:sta?


      • Carry on
        asdasdasddsad kirjoitti:

        On kait meillä kaikilla puhelin. Se on kuin se mokkula josta sinä maksat erikseen turhaan. Et taida oikein olla perillä ATK:sta?

        Mobiili-liittymä se on puhelimessakin. Ja jos reissussa haluat saada kotinopeudet, maksat siitä hyvän hinnan puhelinliittymässäsi. 4g-mokkula kotoa mukaan otettuna antaa koko perheelle reissussa samat nopeudet kuin kotona ja samoihin laitteisiin kuin mitä kotona käytetään. Reunaehtona tietysti se, että olet reissussa 4g-alueella (joka koko ajan laajenee). Toisin sanoen mikään ei reissussa muutu atk-asioissa. Kuitu ei tätä sinulle tarjoa.


      • kttlltlll
        Carry on kirjoitti:

        Mobiili-liittymä se on puhelimessakin. Ja jos reissussa haluat saada kotinopeudet, maksat siitä hyvän hinnan puhelinliittymässäsi. 4g-mokkula kotoa mukaan otettuna antaa koko perheelle reissussa samat nopeudet kuin kotona ja samoihin laitteisiin kuin mitä kotona käytetään. Reunaehtona tietysti se, että olet reissussa 4g-alueella (joka koko ajan laajenee). Toisin sanoen mikään ei reissussa muutu atk-asioissa. Kuitu ei tätä sinulle tarjoa.

        Edelleenkään ei tarvitse mitään vitun mokkulaa siihen että saisit nettiyhteyden reissussa. Siihen riittää sinun puhelin jossa 4g liittymä. Jaat vain sen verkon itsellesi ja muille ketkä haluavat. Hotelleissakin on muuten ilmainen wlan...


    • piaru

      JOS KAIKKI KIINALAISET PIARasevat yhtäaikaa niin se vasta olisi pommien pommi!

    • eqweqeqwee

      Kannattaa tinkiä hinnasta. Ei se maksa tuota summaa...

    • kfkfkfkfkfkfkk

      Ei todellakaan maksa. Ja eka postaus on yli kaksi vuotta vanha,

      • Maksaamaksaa

      • kansakoulutakaisin
        Maksaamaksaa kirjoitti:

        Katoppa Kaisanetin hinnasto, kyllä maksaa.

        http://www.kaisanet.fi/kotiin/kotikuitu

        et taida osata lukea ylhäältä? kuten kirjoittavat kannattaa tinkiä ja tehdä esim. 2vuoden määräaikainen soppari.. voi saada vaikka puoleen hintaan tai enemmän rebattia...


    • Lehtori_Iiris_Tissi

      Mullon 4g puhelimessa ja valokuitu himassa. Ei sole niin rahasta kiinni, ne köyhien vehkeitä nuo mokulat

      • Anonyymi

        Ei ne köyhien tavaroita oo vaan viisaiden joka ei halua maksaa itseensä kipeeksi laskuilla ja juosta sitten lääkärii joka määrää lääkkeitä jotka voi olla kalliimpia ku itse hemmetin valokuitu


    • EISENYTIHANNIIN

      Kyllä langaton tekniikka on vielä lastenkengissä mitä tulee yhteyden laatuun ja nopeuteen, kirjoittaja ei tiedä mitä kirjoittaa. Tuijotus vain hetkellisiin purskenopeuksiin, kertoo vain tiedon puutteesta. Otetaan esimerkkinä vaikka viiveet, mokkulan viive voi ailahdella kymmenestä eri muuttujasta johtuen 30ms -> 2000ms, kuidussa se on noin YHDEN millisekunnin sisällä AINA. Myös maksimi purskenopeuteen ja laatuun vaikuttaa mm. sää, käytettävä päätelaite (mokkula), muut käyttäjät (esim. iltaisin yleensä hitaampi), tukiaseman tekniikka, käytettävä mokkulasovellus yms yms. Puhumattakaan mokkulan erinäisistä asennus ja käyttöongelmista, yhteydenmuodostamisongelmista, yms. yms. Lista on loputon. Se että naapurin erska on tullut vuoden päivät toimeen mokkulalla ei tarkoita ettei ongelmia sinulla voisi ilmetä.

      Elkää ymmärtäkö väärin, 3- ja 4G tekniikat ovat hyvästä ja niiden kehitys on elintärkeää tulevaisuuden kannalta mm. älylaitteiden ja haja-asutusalueiden takia. Mokkulalla sunnuntaisurffari voi tulla mainiosti toimeen kotikäytössä ei siinä mitään, mutta kuitua se ei tule IKINÄ täysin korvaamaan laadussa ja nopeudessa. PISTE.

      Heitetään vielä esimerkkinä että yhdellä ainoalla kuidulla on päästy 43 000Gbps nopeuteen maailmalla, tähänkö langaton pystyy?

      • Siantuntia

        "Heitetään vielä esimerkkinä että yhdellä ainoalla kuidulla on päästy 43 000Gbps nopeuteen maailmalla, tähänkö langaton pystyy?"

        Sinulla on pahoja luetun ymmärtämisvaikeuksia. Tai sitten väitteesi perustuu omiin mittauksiisi väärillä laitteilla ja menetelmillä.


    • N.Örtti

      Kyllä meillä ainakin 100/10 kuitu toimii ihan hienosti. Sillä pystyy tekemään sellaista, jolla nettitikku puksauttaisi savut jos samaa menisi yrittämmään

    • N.Örtti

      Sitäpaitti siitä kuidusta tulee myös teeveeohjelmaa, jota ei muuten näkisi

    • Eeropamaoon

      Tonni on kyllä aika pieni raha meikäläisen kukkarossa, sen maksaa ilolla

    • sisäpiirin_tietoa

      Hei
      Tietojeni mukaan lähivuosina KAIKISTA langattomista verkkoyhteyksistä tulee rajallisia. Tätä selitetään mm. lisääntyneellä kysynnällä, joka taas pakottaa lisäämään tukiasemia ja niiden ylläpito maksaa. Kuulin tästä IT-alan maisterilta toissa viikolla.

      • Huo_apukki

        Kuulin Joulupukilta tällä viikolla....

        lähivuosina KAIKISTA langallisista verkkoyhteyksistä tulee rajoitettuja. Tätä selitetään mm. vähentyneellä kysynnällä, joka taas pakottaa vähentämään työntekijöitä ja heille ei tarvitse enää maksaa palkkaa. Kuulin tästä IT-alan maisterilta toissa viikolla.


      • Anonyymi

        Eipä oo tulluna rajallisia langattomista yhteyksistä! alle 600 megan toki voi olla mutta 600-1000 megalle omat kaistat jokaiselle varaavat ettei yhteys hidastu ollenkaan. DNA:lla ainaki niin tekevät että varaavat kaistaa niille joilla on 5G liittymä jonka nopeus on 600 megaa tai 1000 megaa


    • ItInssi

      Langattomia verkkoyhteyksiä rajoitetaan koska niillä ei voi rahastaa samalla tavalla kuin lankaverkolla. Siksi valokuitu nyt ja aina.

    • Tuokki1

      Vain hyvin vähäisellä tietämyksellä sekä tekniikasta, että markkinoista voi todeta, että kuitua ei kannata ottaa. On lukemattomia syitä miksi kuitu kannattaa ottaa. Syitä löytyy osuuskuntian sivuilta, mutta muutama tosiseikka tähän

      - Kuidun kapasitteeti on lähes rajaton
      - Kuitua ei jaeta naapureiden kanssa (kuten mobiilia yhteyttä)
      - Kuitu ei ruuhkaudu, vaikka kuinka 10 katsoisi samassa taloudessa 4K tasoista leffaa
      - Kuidun viiveet ova hyvin pienet (verrattuna mihin tahansa muuhin tekniikkaan)
      - Kuitu voi olla kallis kertakustannukseltaan, mutta tulee halvemmaksi pitkän päälle
      - Suomi on lähes ainoa maa, jossa saa mobiilitaan käyttä rajattomasti kk- maksulla, mutta operaattori odottavat vesi kielellä kuka lipeää rinmasta. Tämän jälkeen aletaan laskuttaa ämpärimallilla (= vaikka 3Gigaa / kk ja jos menee yli niin nopeus menee hyvin pieneksi tai maksat uudelleen kk- maksun). Myös EU voi toimillaan aiheuttaa tämän.
      - Mobiilitan hinnankorotuksen lisäksi 3/4G- verkkojen ruuhkautuminen voi aihettaa hinnan noston ja/tai nopeuden kuristamisen per käyttäjä. Tästä seuraa, että Netflixin kaltaisten video- palveluiden käyttö (ilman kiinteää nettiyhteyttä) voi olla pian mahdotonta.
      - jne...


      PS. Tuleehan se vesikin (johdottomasti sisään mobiilistin = kantaen), mutta en silti viitsisi vettä kantaa sisään jos ei ole pakko.

      • Hintoja_alas

        Totta! Olen samoilla linjoilla. Ainoastaan Kaisanetin hinnat saisi laskea alemmas. Monopoliasemassa, kuten monet muutkin Kainuussa toimivat yritykset (esim. Loiste).


    • Alkup28282

      Eihän kuidussa tekniikkana ole mitään vikaa. Kaisanetin hinnoittelu vaan on samaa tasoa Loisteen kanssa. Liittyminen ja käyttö on äärettömän kallista. Mobiili pelaa nykyään älyttömän hyvin ja nopeudet riittää kaikkeen muuhun paitsi "räiskintäverkkopeleihin". Leffat, videovuokraus, suoratoistopalvelut pelaa loistavasti myös mokkulalla.

      Mokkulan etu on myös sen siirrettävyys. Sen voi ottaa mukaan reissuun tai mökille, siihen ei kuitu taivu nyt eikä tulevaisuudessa :)

      Väitänkin että suurin osa pärjäisi mokkulalla aivan täysin ja samalla säästäisimelkoisesti rahaa.

      • nfnf

        Ei taatussti toimi mokkulalla. Yksi hd-kanava vie 20 megaa joten pari kanavaa yhtäaikaa vie 40 megaa joten ei riitä mokkulan teho.

        300 megan kuitu 40 euroa kuussa, ei paha.


      • 3242424

        Miksi erillinen mokkula kun puhelimeen saa 4G liittymän?


      • Anonyymi
        3242424 kirjoitti:

        Miksi erillinen mokkula kun puhelimeen saa 4G liittymän?

        Tätä en vielälään käsitä. Miksi vitussa ostaa joku mokkula? Puhelimessasi on 4g liittymä tai vaikka 5g...sen voit jakaa muihin puhelimiin ja tietokoneisiiin.


    • köy

      Minulle maksais kpo kuitu 4700 euroa ja kuukausimaksu 50euroa maalle jossa käyn viikonloppuisin että kyllähän se kannattasi laittaa.

      • jörjje

        Kuukausimaksu on 39,90 300 megan liittymä. Kannattaa ottaa pari kolme naapuria mukaan, niin humps hinta heilahtaa alas.


      • efwffewe

        Montako kilometriä sitä kuitua sinne pitäisi vetää? Kaupungissahan kuidun ottamisessa maksaa se kytkentä ihan helvetin paljon, aikoinaan yli 600e. Parin kuidun hitsaamisesta ja ruuvaamisesta älytön hinta. Erikseen vielä ilkeävät hinnoitella päätelaitteen asennuksesta noin 100e. Itse liittymismaksu vähän päälle 300e. Jos nuo olisi eritelty niin olisin heti asentanut itse päätelaitteen eli 100e kymmenen minuutin hommasta. Tuon hitsauksenkin olisi ehkä voinut teetättää jollain muulla...Eltel nuo kuituhitsaukset teki.

        Jossain päin Suomea maaseudulla ei ole kuituliittymät maksaneet kuin satasia seinään saakka tuotuna vaikka ollut pitkiäkin vetoja...sitten siitä vielä erikseen nuo kuituhitsaukset, päätelaitteet jne mutta ei ne


    • LompsaTiineenä

      Meillon ollut Kaisanetin kuitu kesästä 2015. Liittyminen maksoi tonnin, kk-maksu on 35e ja kaapelitelevisio 85 e/v. Eipä ole hinnalla pilattu ja pelaa niinkuin se entinen junan vessa. Porakaivokin pistettiin kylmäksi ja liityttiin veisjohtoverkkoon samoin paska pestään suoraan osuuskunnan viemäriin. Kaikki toimii ja talon arvo on noussut noiden myötä kymmeniä tuhansia euroja. Kyllä kannatti!

    • 5GTELENOKIA

      5 G NOKIA OULUSA KOKEILUSA 1000MB ALUKSI NOPEUS ,AIKA HITAAT KUIDUT ON TEILÄ.

      • SekkaPuorsa

        Aika huonot äidinkielen opettajat teillä.


      • OletDorka

        Kirjoituksesi perusteella olet matalaotsainen, joka ei hyödy mitenkään 5Gstä. Sinulle riittää 1Mbn yhteys.


    • NytJo2018

      juu eikös se nopeus riipu siitä lähettävästä osapuolesta? eli vaikka sulla ois maailman nopein liittymä ja valokuitu laser hyper super turbo ohc yhteys ni ei se auta jos lähettävä puoli on 5 meganen :D. Mut juu ainaski kaapeli liittymä on outo aina ku testaa nopeuden ni se on luokkaa 10 - 15 megaa ja liittymä on siis tuo tavis 100/5 kaapeli, saman testin kun teen 50 megan mobiililiittymällä ni nopeus ollut aina yli 20 megaa :D. Myös juutuubi toimii paremmin mobiili liittymällä kun kattoo stats for nerds ni youtube nopeus on aina yli 10 megaa mutta kaapelilla lähes aina 3 -5 megaa ^^

    • NytOnJo2019

      Onkos kellään tietoo onko kajaaniin kaapeli liittymien lähtönopeus nousemassa joskus "lähiaikoina" nykyaikaan? meinaan et esim peli striimaulseen tommonen 5 tai 10 mekan lähtö ei riitä alakuunkaan jos haluaa pätkimättömän ja hoo dee laatusta tai jopa neljä koota lähettää ;D

    • mokkulaatiii

      Langaton laajakaista keksitty jo.!

      • Rkifid

        Ei hitto sinähän se taidat olla viisas....mitähän tämö kommentti meinaaa?


      • TervehdysApinat
        Rkifid kirjoitti:

        Ei hitto sinähän se taidat olla viisas....mitähän tämö kommentti meinaaa?

        Menkää töihin raukat.


      • weweew

        En kait minä niin pöljä ole että töissä keskiviikko klo 21:38. Kyllä minä klo 8-17 välisenä aikana ehkä voin käydä vähän aikaa...


      • Anonyymi
        TervehdysApinat kirjoitti:

        Menkää töihin raukat.

        Meepä itse ja tienaa 100€ kuukaudessa!


    • Ifiifiid

      Nykyäänhän kaikki operaattorit myy 2
      100- jopa 600Mbit/s mobiililiittymiä. Onko kokemuksia miten lupaukset täyttyy? Oma kokemus että 200Mbit/s ei ikinä lähellekään luvattua, korkeintaan vähän alle 100Mbit/s.

      • fghfhgfdhdfhgfdgh

        Kajaanissa mobiilin kautta edistyneellä päätelaitteella (Ei ne vakiot operaattorin paskat vehkeet) toteutuu 300megan nopeudet.


    • hölmöläisiääää

      5G netti on kohta Kajaanissakin niin joutaa kaapeli netti kikkareet historiaan.!
      Onko oikeesti niin typerii että maksaa 30-50€/kk jostain 10 megaisesta kaapeli netistä jonka vastaavan 100 megaisena saa mokkula netin kautta hintaan 16.90€/kk

      • rwqww323

        kokeilepa pelata sen kautta....tai testaapa sen oikea nopeus jatkuvalla "syötöllä".


      • 23r23r23r

        sitäpaitsi tässä keskusteltiin kuituliittymästä.


      • fghfhgfdhdfhgfdgh

        Siitä 5G:stä ei ole vtunkaan hyötyä ellet A. Omista sellaista päätelaitetta B. Tällä hetkellä niitä ei ole saatavissa vielä ja C. 4G 3CA/4CA/5CA (4xMiMo) liittymillä päästään edelleen todella hyviin nopeuksiin ilman että tarvitsee raskaasti investoida uusiin laitteisiin.

        Toki 5G:n hyödyt tulevat vasta kun päätelaitteita tulee saataville ja tukiasemat riittävän kattavan peiton antavat. Näkisin suurimman hyödyn olevan vasteaikojen pienentymisen sekä kohtalaisen nopeuskasvun myös kuormituksessa.

        Lisäksi fakta tulee olemaan että langalliset yhteydet tulevat kuolemaan. Myös kuitu vaikka siinä monia hyviä puolia onkin.


      • Anonyymi
        fghfhgfdhdfhgfdgh kirjoitti:

        Siitä 5G:stä ei ole vtunkaan hyötyä ellet A. Omista sellaista päätelaitetta B. Tällä hetkellä niitä ei ole saatavissa vielä ja C. 4G 3CA/4CA/5CA (4xMiMo) liittymillä päästään edelleen todella hyviin nopeuksiin ilman että tarvitsee raskaasti investoida uusiin laitteisiin.

        Toki 5G:n hyödyt tulevat vasta kun päätelaitteita tulee saataville ja tukiasemat riittävän kattavan peiton antavat. Näkisin suurimman hyödyn olevan vasteaikojen pienentymisen sekä kohtalaisen nopeuskasvun myös kuormituksessa.

        Lisäksi fakta tulee olemaan että langalliset yhteydet tulevat kuolemaan. Myös kuitu vaikka siinä monia hyviä puolia onkin.

        Väärin. Langallisia yhteyksiä tarvitaan tulevaisuudessa aina vain enemmän. Jo pelkästään langattomuuden tarve vaatii ulottamaan langattomat verkot koteihinkin asti. Mobiiliverkkoihin ei voi lisätä enää merkittävästi dataa, kaikki käyttökelpoiset laajemman kantaman taajuudet alkavat olemaan ääriään myöten täynnä.


      • Anonyymi

        Kerrohan meillekin kuka se tarjoo 100 megaa hintaan 16.90 e/kk?
        Luulen että sulla on mennyt asteet ja voltit vähän sekasin...


      • Anonyymi
        rwqww323 kirjoitti:

        kokeilepa pelata sen kautta....tai testaapa sen oikea nopeus jatkuvalla "syötöllä".

        hahahaha.. Pelaaminen sujuupi 5G verkossa paljon paremmi ja toki myös 4G verkollakin muttei 3G verkolla.


    • VarakasPorwari

      Kallista seon vaan köyhälke. Minulla pöhisee Kaisnetin valokuitu 24/7.
      Eikä tunnu missään, siis se hinta!

      • Pinnallanyt

        Juu mut kun sitä valokuitua ei saa ku "harvoissa" paikoissa kajaanissa ja tuo kaapelinetin paras lähtönopeus (taitaa olla 10 megan) ei riitä millään ilveellä mihkään e sporttiin tai pelien live striimiin hd laatuisena pätkimättä :D, ja 4k laatusta striimiä turha edes unelmoida


    • BeverlyHillsKajaani

      Valokuitu pelittää ainakin Kajaanin Lehtomäellä. Eikä ollut turhan kallis liittymä, kuukausimaksukin on kohtuullinen. Ja kaapeli-tv tuli vielä mukaan! Ja Loiste pisti vielä kaapelin maahan niin jopa on riemu katossa meillä Lehtomäkisillä!

      • etwetwe

        saattana että teillä siellä Lehtomäessä menee hyvin. tarjoilija Tärpättiä.


    • nettitoimiii

      halpa ja hyvä ei valittamista

    • pelimannet

      Hyvin toimii ei hätää

    • Anonyymi

      Ja kohta tulee se googlen stadia, ei riitä kaapelinetin 10 megan lähtö siihen?

    • Anonyymi

      Kilpailija tarjoo mobiililiittymän nopeudella 50 Mb vähän yli 20 eurolla kuussa.
      Dl-nopeus n. 50 -54 Mb ja Ul n. 40 -46 Mb.

    • Anonyymi

      Meill on 100 megan kaapeli liittymä, tein tuon googlen nopeus testin muutaman kerran niin tulokseksi tuli latausnopeus 7 - 11 megaa ja yhden kerran tuli 21 megan latausnopeus, ja ilmoitus ettei nopeus riitä stadialle.

    • Anonyymi

      Mullon kaisan valokuitu ja pelaa niinkuin junan vessa ennen vanhaan. Eikä ole kallis, 35 e kuukaudessa ja kaapeliteevee samassa paketissa. n. 90 e vuodessa! Tosi halpaa ja turvallista.
      Langaton nettihän ei tule koskaan korvaamaan kiinteää liittymää, tietoturvariskit ovat aivan liian suret.

      • Anonyymi

        Mullon dna:n 4G ja pelaa kuin junan vessa ennen vanhaan. Eikä ole kallis 19.90e/kk ja kaapeli-tv on sen päälle 6e/kk.

        Kiinteä netti on kuollut ajat sitten. Langattomuus tulee olemaan tulevaisuus! Tietoturvan heikoin lenkki on ihminen ja sehän on nähty että usein vielä se käyttäjä siinä koneen ääressä.

        PS. Tämä Huaweihin liittyvä "vaikoilu" on kyllä puhdasta bs:ää. Sen olisi havainnut laitteiden ohjelmistoissa ja muissa validointi testeissä mitä Suomessa tehdään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mullon dna:n 4G ja pelaa kuin junan vessa ennen vanhaan. Eikä ole kallis 19.90e/kk ja kaapeli-tv on sen päälle 6e/kk.

        Kiinteä netti on kuollut ajat sitten. Langattomuus tulee olemaan tulevaisuus! Tietoturvan heikoin lenkki on ihminen ja sehän on nähty että usein vielä se käyttäjä siinä koneen ääressä.

        PS. Tämä Huaweihin liittyvä "vaikoilu" on kyllä puhdasta bs:ää. Sen olisi havainnut laitteiden ohjelmistoissa ja muissa validointi testeissä mitä Suomessa tehdään.

        5G kohta Kajaanissa Kin. Voi irtisanoa onneksi kaapeliliittymän. Jes.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        5G kohta Kajaanissa Kin. Voi irtisanoa onneksi kaapeliliittymän. Jes.

        Ei tarvitse 5G:tä eikä ole tulossa vielä lähiaikoina. Vuoden loppuun mennessä mahdollisesti. Yhteisverkon 4G toimii niin loistavasti ettei ole tarvetta tuoda nan SA 5G:tä turhaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mullon dna:n 4G ja pelaa kuin junan vessa ennen vanhaan. Eikä ole kallis 19.90e/kk ja kaapeli-tv on sen päälle 6e/kk.

        Kiinteä netti on kuollut ajat sitten. Langattomuus tulee olemaan tulevaisuus! Tietoturvan heikoin lenkki on ihminen ja sehän on nähty että usein vielä se käyttäjä siinä koneen ääressä.

        PS. Tämä Huaweihin liittyvä "vaikoilu" on kyllä puhdasta bs:ää. Sen olisi havainnut laitteiden ohjelmistoissa ja muissa validointi testeissä mitä Suomessa tehdään.

        Ai mobiilissako sitä heikointa lenkkiä ei ole näppäimistön ääressä. Ei langaton voita langallista ikinä suorituskyvyssä.


    • Anonyymi

      Täällä taas järjen jättiläiset heittelevät mielipiteitään. Fysiikan laitkin sanovat, että langattomien verkkojen kantokyky tulee ennen pitkää vastaan. Jos kaikki alkaisivat käyttämään pelkkiä 4G-yhteyksiä, tippuisivat nopeudet helposti alle puoleen, ellei alemmas. Ja mistä ihmeestä te luulette sen linkkimaston saavan verkkoyhteydet? Aivan, valokuidusta. Ilman kuitua ei ole langattomia yhteyksiä, ilman kuitua ei tule 5G:tä, ilman kuitua ei ole tulevaisuutta. Ja jos tonni (muistakaa KT-vähennys) on iso raha työssäkäyvälle perheelle, suosittelen suunnittelemaan rahankäyttönne uudelleen.

      t. tietotekniikan diplomi-insinööri

      • Anonyymi

        Hyvä on...


      • Anonyymi

        Kaisanetin myyjät täällä kirjoittelee höpöhöpöjä. 5G halvempi ja nopeampi. Jää kaapeliliittymät käyttämättä itsellä ainaki ja irtisanonnheti kun mahdollista saada 5G elisalta tai telialta. Talon ulkoseinän asennetaan heidän toimesta vastaanotin ja kuulemma se on siinä. Ja edelleenkin painotan että halvempi ja nopeampi on.


      • Anonyymi

        Kaikki sen tietää että 5g on valokuitu, mutta pointtina nähtävästi on se että kajaanin kaapelinetin käyttäjät saavat vihdoinkin nopean nettiliittymän up/down, kun se oikea 5g tulee. Valokuitu liittymä kun ei ole saatavilla kajaanissa massoille, eli enemmistölle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaisanetin myyjät täällä kirjoittelee höpöhöpöjä. 5G halvempi ja nopeampi. Jää kaapeliliittymät käyttämättä itsellä ainaki ja irtisanonnheti kun mahdollista saada 5G elisalta tai telialta. Talon ulkoseinän asennetaan heidän toimesta vastaanotin ja kuulemma se on siinä. Ja edelleenkin painotan että halvempi ja nopeampi on.

        On teoriassa mahdotonta, että 5G-yhteys voisi olla runkoverkkoyhteyttään nopeampi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaisanetin myyjät täällä kirjoittelee höpöhöpöjä. 5G halvempi ja nopeampi. Jää kaapeliliittymät käyttämättä itsellä ainaki ja irtisanonnheti kun mahdollista saada 5G elisalta tai telialta. Talon ulkoseinän asennetaan heidän toimesta vastaanotin ja kuulemma se on siinä. Ja edelleenkin painotan että halvempi ja nopeampi on.

        Kuka ottaa Telian? En minä ainakaan. DNA:n mieluummin kuin Elisaa tai Teliaa


    • Anonyymi

      Kajaanin kaapeliyhteys on silloin kun sattuu ollenkaan toimimaan niin maksimi 2 megaa upload. Se on aivan luokatonta ja naurettavaa.

      • Anonyymi

        Juu, itellä ollu tuo halvin kaapeli liittymä eli 100 megaa, ja mitä vuosien aikana tehnyt nopeustestiä nopeustesti.com sivulla joka antaa oikeaa tietoa, niin parhaimmillaankin latausnopeus ollut jotain 30 - 60 Mbit/s. Googlen nopeustestissä latausnopeus ei ole koskaan ylittäny 25 Mbit/s. Eli aika kaukana siitä 100 megasta :). Heti kun on saatavilla tuo oikea 5g täällä, niin vaihdan siihen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu, itellä ollu tuo halvin kaapeli liittymä eli 100 megaa, ja mitä vuosien aikana tehnyt nopeustestiä nopeustesti.com sivulla joka antaa oikeaa tietoa, niin parhaimmillaankin latausnopeus ollut jotain 30 - 60 Mbit/s. Googlen nopeustestissä latausnopeus ei ole koskaan ylittäny 25 Mbit/s. Eli aika kaukana siitä 100 megasta :). Heti kun on saatavilla tuo oikea 5g täällä, niin vaihdan siihen.

        "nopeustesti.com sivulla joka antaa oikeaa tietoa"....

        Speedtest.net on puolueeton, maailmanlaajuinen testiohjelma.
        Ja miksi tällä sivulla sotketaan kaapeli-tv verkkoon perustuvat nettiyhteydet valokuituun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "nopeustesti.com sivulla joka antaa oikeaa tietoa"....

        Speedtest.net on puolueeton, maailmanlaajuinen testiohjelma.
        Ja miksi tällä sivulla sotketaan kaapeli-tv verkkoon perustuvat nettiyhteydet valokuituun.

        Siksi kun ei nuo torspot älyä mitään noista liittymistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siksi kun ei nuo torspot älyä mitään noista liittymistä.

        5g maksiminopeus 1000megaa ja minimi 350megaa. Jää kaapeli ja kuitu vanhanaikaseksi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        5g maksiminopeus 1000megaa ja minimi 350megaa. Jää kaapeli ja kuitu vanhanaikaseksi

        Ei todellakaan pidä paikkaansa. Valokuidulla on nopeampia nopeuksia kuin 5G maksimi 1 gigane. Valokuitu on nopein ja parhain vähinten häiriöitä ja pingi on parhain kans verattuna 5G. Et saa 5G:llä mitenkään edes videopelien peluussa alle 10ms pingiä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "nopeustesti.com sivulla joka antaa oikeaa tietoa"....

        Speedtest.net on puolueeton, maailmanlaajuinen testiohjelma.
        Ja miksi tällä sivulla sotketaan kaapeli-tv verkkoon perustuvat nettiyhteydet valokuituun.

        Kun teet nopeustestin ja severi johon se yhdistyy on oma palveluntarjoajasi, niin tottakai nopeus on aina maksimi ja hyvä :D.
        Esm Speedtest.net valitsee aina lähimmän ja parhaimman serverin, eli jonkun suomen palveluntarjoajan severin varmaankin, siksi nopeus on aina huippua :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei todellakaan pidä paikkaansa. Valokuidulla on nopeampia nopeuksia kuin 5G maksimi 1 gigane. Valokuitu on nopein ja parhain vähinten häiriöitä ja pingi on parhain kans verattuna 5G. Et saa 5G:llä mitenkään edes videopelien peluussa alle 10ms pingiä

        Pappa selvää ja yllätt. Maksoitko turhaan kaapeli liittymän? :D


    • Anonyymi

      Mesolankaa kehiin, tuossa egyptologi juuri ihmetteli kenenkään menevän ikuisuuteen rumana.

    • Anonyymi

      Ei ei todellakaan pidä paikkaansa. Et saa yhtä vakaata nettiä mobiiliverkolta edes 5G:lläkään! Valokuitu on paras jopa 1ms pingin antaa ja saa nopeuksia sellaisiakin mitä mobiiliverkolta ei tule. maailman nopein netti 44TB/s ja se on valokuitulla toteuttu.

    • Anonyymi

      KAISANETin kuidun päässä on hyvä olo ainakin täällä Lehtomäellä! Tieto kulkee katkotta ja turvallisesti. Kämpän aro nousi heti taivaisiin, kun kuitu ja maakaapeli tulivat sisään taloon.

    • Anonyymi

      ...luettuani nämä kommentit ja vastaukset: voe että outta viisaeta....

      • Anonyymi

        Juu :D. Suora valokuituyhteys on kajaanisaa harvoille saatavilla, eli siis massoilla ei kajaanissa ole tarjolla kuin kaapinetti naurettavalla 5 megan lähtönopeudella ^^ tai jos olet valmis maksamaan sairaan paljon kk niin jopa 20 megaa lähtönopeutta omalta koneeltasi palveluntajoajan serveriin?? :D.. aika noloa kun aattelee että on 2021 ja striimaus yms on kovasti kasvava ala eli lähtönopeutta tarvii . . toivottavasti tulee nopeasti aito 5G kajaanin laitamille, vaihdan heti pois hitaan 300 megan ja miljoona pingin kaapelin :D


    • Anonyymi

      Päivää.

      Googlailin Kaisanet, löysin tämän vuodelta 2013. Lukekaa Suomussalmella ihmiset tuo keskustelu ja jättäkää ostamasta liittymää.

      Suomussalmen Ämmänsaaressa Kaisanet tarjoaa taloyhtiön nyt tänäpäivänä vanhaa tekniikka ja haluaa vain rahastaa 14.90€/kk 100/10 kotireititin 69.90€.

      Jakaa siellä Ämmässä tietoa vanhuksille, että 180€ vuodessa on rahaa !!!!!

    • Anonyymi

      Kuka vittu käyttää enää mokkuloita, ei varmasti kukaan. Kännykällä jaan netin joka härveliin kotona ja missä vaan. Hyvin antaa Elisan 5G noin 200-300 megaa koko ajan vänisemättä ja maksaa 30 eur/kk. Mokkulat oli silloin about 25 vuotta sitten megasella liittymällä, ei ees YouTube pyörinyt 🤣🤣🤣🤣

      • Anonyymi

        Hyvin on Kaisanetin kuitu perukassa pelittänyt. Täyttä ropakantaa nämä jutut täällä. Ei sitä nettiyhteyttä joka paikassa tarvita. Jos tarvihtee, on kyse vaikeasta riippuvuudesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvin on Kaisanetin kuitu perukassa pelittänyt. Täyttä ropakantaa nämä jutut täällä. Ei sitä nettiyhteyttä joka paikassa tarvita. Jos tarvihtee, on kyse vaikeasta riippuvuudesta.

        Nettiyhteys on mukana aina missä liikutkaan koska puhelimessa on! että haloo mietipä vähän ja minkälaisia nykyään puhelimet on.


      • Anonyymi

        Kännykkäjako on kyllä "sooo laast siison" että alta pois...
        Nykyisin kotien yhteydet laitetaan priimakuntoon kuidulla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kännykkäjako on kyllä "sooo laast siison" että alta pois...
        Nykyisin kotien yhteydet laitetaan priimakuntoon kuidulla.

        Kännykkäjako on useimmille riittävä ja edullinen. 4G:llä tulee just nyt 46Mbit/s.


    • Anonyymi

      Ei taida aitoa 5G yhteyttä olla missään päin suomea vielä?. Eikös 5G nimenomaan ole siis valokuitu yhteys? eli se yhteys/nopeus tulee sieltä ja lentää langattomasti sit kännyihin aidossa 5G verkossa, eli pingi on yhtä hyvä kuin kaapeli valokuidussa eikä ole mitään ruuhkia tai tungosta jotka söisi kaistaa ;)

    • Anonyymi

      Kaisanetin kuitu on toiminut tähän asti hyvin jo 8 vuotta mutta viime viikosta lähtien on ollut joka päivä ongelmia.

      • Anonyymi

        Tee vikailmoitus tekniseen tukeen. Siitä se asia lähtee rullaamaan.


    • Anonyymi

      Kaisa netin osuus kasvaa Sotkamossakin kun kymmeniä talouksia on ottanut tämän yhteyden heiltä..Olisi kiva tietää minkä hintainen paketti kyseessä ollut kun saanut aika paljon ihmisiä kiinnostumaan..

    • Anonyymi

      Kaisanetin 500 mbi valokuitu ollut pitkään ja hyvin pelaa. Niin nopea että kun menee katselemaan vähäpukeisia naisia niillä on pertana vielä vaatteet päällä.

    • Anonyymi

      Ei oteta.Meillä itse rakennetut systeemit entisen lankapuhelimen pistokkeeseen,,nämä otti ja irtisanoi netin noin vain,,ja se valokuitua olisi vasta vuoden kuluttua tässä kohtaa.Kuka pärjää vuoden ilman nettiä tänä päivänä,,Mummo kirkolta.

    • Anonyymi

      Tämä on aina ylivoimaisesti parasta viihdettä, kun asiasta mitään ymmärtämättömät alkavat pätemään. Arvatkaapa muuten, miten se mobiiliverkko, joka ruuhkautuu aina väistämättä ajoittain sen langattoman kaistan puutteen vuoksi, sen datansa saa ja miksi? Arvatkaapa, mikä on ehdoton edellytys mobiiliverkon toiminnalle? Aivan oikein, se on kuitu! Kuitu on ainoa varmasti toimiva ratkaisu nyt ja tulevaisuudessa. Jokainen arvioi sitten sen oman perseaukisuutensa perusteella, onko siihen varaa vai ei. Hinta kuidulle on 0-n tuhatta euroa riippuen sijainnista ja yhtiöstä. Etelän tiheillä alueilla rakentavat jo ilmaiseksi kuidun, kun ottaa 500Mbps liittymän kahdeksi vuodeksi (39,90/kk). Pahimmillaan pelkkä kuidun rakennus maksaa kymmeniä tuhansia. Mutta jos vaikkapa alle 2000 eurolla saa tietoliikenneratkaisun, josta ei lopu kaista kesken 50 vuoteen (meille tuli puhalluskuitu, eli putkeen voi vaihtaa tulevaisuuden kuituja myös milloin vain, jos ei nykyisen kapasiteetti olevinaan riitä), on se omakotiasujalle aika häviävän pieni kustannus ko. aikavälille.

      Totuushan on se, ettei langattomuus tule koskaan täysin korvaamaan kiinteitä verkkoja ja jokainen, joka asiaa vähänkään paremmin tuntee, tietää tämän. Jos sitten taas on köyhä, eikä ole varaa kuituun, niin se on toki harmi. Se ei silti oikeuta puhumaan pehmoisia näistä tekniikoista.

      • Anonyymi

        Asiaa!
        Kuituun liittymis- ja kuukausimaksut ovat vain köyhien ongelma. Itellä ollut kuitu jo viitisen vuotta ja olen erinomaisen tyytyväinen.
        Vain harrastelija pelautuu 4Gllä!
        5ghän ei täällä Kainuussa toimikaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asiaa!
        Kuituun liittymis- ja kuukausimaksut ovat vain köyhien ongelma. Itellä ollut kuitu jo viitisen vuotta ja olen erinomaisen tyytyväinen.
        Vain harrastelija pelautuu 4Gllä!
        5ghän ei täällä Kainuussa toimikaan

        5G toimii ainakin Kajaanissa HYVIN.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asiaa!
        Kuituun liittymis- ja kuukausimaksut ovat vain köyhien ongelma. Itellä ollut kuitu jo viitisen vuotta ja olen erinomaisen tyytyväinen.
        Vain harrastelija pelautuu 4Gllä!
        5ghän ei täällä Kainuussa toimikaan

        5G toimii Kainuussa Elisalla. Valitettavasti Yhteisverkossa se ei vielä ole toiminnassa... Tämän hetkisten ongelmien valossa menee ensi vuodelle... Sitä kun vaihtoi Huawei huippulaitteista Nokian paskaan rautaan.


      • Anonyymi

        Eihän vika ole kuidussa, vaan Kaisanetissa. Tuo onneton 80-luvulle jämähtänyt talo. Karmea hallintorakenne ja mielettömät kustannukset tekevät tästä talosta järjettömän tehottoman. Siihen päälle ylihintaiset kuituliittymät ja onnettomat palvelut.

        Keväällä nostivat hintoja ja tiputtivat palveluita pois. Hinta nousi todellisuudessa heidän ”viihde liittymässä” noin 15 prosenttia.

        Valokuitunen tai avoin kuitu ei sido yhteen operaattoriin, toisin kuin tämä Kaisanetin kuitu.

        Voi, kunpa olisi vaihtoehtoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän vika ole kuidussa, vaan Kaisanetissa. Tuo onneton 80-luvulle jämähtänyt talo. Karmea hallintorakenne ja mielettömät kustannukset tekevät tästä talosta järjettömän tehottoman. Siihen päälle ylihintaiset kuituliittymät ja onnettomat palvelut.

        Keväällä nostivat hintoja ja tiputtivat palveluita pois. Hinta nousi todellisuudessa heidän ”viihde liittymässä” noin 15 prosenttia.

        Valokuitunen tai avoin kuitu ei sido yhteen operaattoriin, toisin kuin tämä Kaisanetin kuitu.

        Voi, kunpa olisi vaihtoehtoja.

        Valokuitunen on verkon omistaja, ja ottaa siitä hyvät rahat ihan samaan tapaan kuin monopolina toimivat sähkön siirtoyhtiöt. Ainoastaan sen bitin osuuden voi "kilpailuttaa", nekin hinnat ovat kaikissa ihan samaa tasoa.


      • Anonyymi

        Juuri näin. Hyvä että palstalle on eksytnyt myös asiantuntija.
        Yleensähän "suoli24" on täynnä asioista mitään tietämättömiä.


    • Anonyymi

      Kuituhan tuodaan ilman korvausta täällä Keski-Suomessa seinään , maksat vain liittymisen ja käytön .

      • Anonyymi

        Riippuu kunnasta, esim näillä https://www.ksvv.fi/ , vrt Hinnasto

        Aika suolainen kk-maksu 44,90 € 100Mbit/s.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Onneksi en ottanut kaamealla hinnalla, pian oli puoleen hintaan tarjolla.
      Nyt en ota mistään hinnasta.

    • Anonyymi

      2023 otsikosta pitää kyllä huolen kaisanet itse, "asiakaspalvelusta" ei vastaa kukaan puhelimeen, suoriin numeroihin soitettaessa mikään asia ei selviä ja takaisinsoittopyyntö kirjataan, mutta ei sieltä kukaan soita takaisin. Netti lomakkeen kautta kysely menossa, toista kuukautta mennyt aikaa eikä yllättäen sieltäkään kukaan ole ottanut yhteyttä. En tällaisen paskafirman asiakkaaksi halua enää lähteäkkään!

      • Anonyymi

        Hyvä että lopetin se jo aikaa sitten. Olen täsmälleen samaa mieltä.


    • Anonyymi

      Siis hetkinen seis. Maksaako tuo piuhan veto kiinteistölle oikeasti Kajaanissa jotakin :D ei helevetti teitä huijataan.

      • Anonyymi

        Päälle 600 euron sain oman kuidun suunnilleen neljä vuotta sitten. 44 euro giganen liittymä siihen päälle niin onpa paha


      • Anonyymi

        No sinua on taidettu huijata kun et ota ja noin halvalla saisi.


    • Anonyymi

      :D joo-o...siis näitä liittymiähän saa ainakin Kuopiossa hintaan 0€.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Kyllä saa, kun etukäteen tilaa ja sen jälkeen se alkaakin maksamaan


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      PASKA PUHEITA, ELKÄÄ USKOKO................HAAAA
      NOIN HALVALLA JOS KUIDUN SAA JA ON MIHIN OTTAA, EHDOTTOMASTI KANNATTAA OTTAA.
      KUITUJA PITKIN TIETO KULKEE, EI ILMASSA TUULEN MUKANA, HAIHTUU, KUIN PIERU SAHATAAN. SÄTEILYÄHÄN NE MOBIILIT, SYÖPÄÄ JA SAIRAUKSIA SÄTEILYSTÄ SEURAA.
      HANNA HERLIN RAHOITTAA ELOKAPINAA JA KÄRSII SÄTEILYSTÄ.
      ENNEN LYIJYÄ BENSIININ MUKANA KYLVIVÄT LUONTOON MILJOONIA KILOJA.
      ASBESTI KÄYTTIVÄT KAIKESSA RAKENTAMISESSA. NYT MUOVIA, MIKROMUOVIA.

    • Anonyymi

      Kaikki muistavat Suomen ensimmäisen sosialistisen presidentin Mauno Koiviston, sossun luukulta rahaa käytte.......ei pidä olla kateellinen, jos joku tienaa enempi.
      Nosti valtiolta hirveitä palkkoja ja neljän miljoonan markan asunto-osakkeita osteli, Villisika asunto-osakeyhtiö. Vävyllä 30 yritystä ja Australiassa miljardien lomaparatiisi hankkeita, jossa lähistöllä Koivistokin kävi. Vävy presidenti virka-autolla Altrömmille hakettakin kävi kauppaamassa...........
      Jos nyt joku tuiki tarpeellisen kuidun....haaa.......haaaa...........

      • Anonyymi

        Älä viitsi kirjoittaa höpöjuttuja. Ota värilasit pois päästä niin näet hieman enemmän korruptiota siellä toisella puolella.


    • Anonyymi

      Satuinpa juttelemaan vävyyn kanssa kuituasioidta kun meille sitä tarjottiin. En ottanut sitä kuitenkaan. Vävy asuu oulunseudulla ja siellä kuituliittymä maksoi tänä kesänä 100€ kiinteistölle tuotuna. Hurjia on erot kun täällä Kajaanissa 390€

      • Anonyymi

        Siellä seudulla on niitä ottajia ja maksajia hieman tiheämmässä kuin täällä. Pitäisi olla itsestään selvää että silloin myös maksaa vähemmän kun kuluja voidaan jakaa. Tuo 390e on itseasiassa ihan kohtuullinen täälläpäin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siellä seudulla on niitä ottajia ja maksajia hieman tiheämmässä kuin täällä. Pitäisi olla itsestään selvää että silloin myös maksaa vähemmän kun kuluja voidaan jakaa. Tuo 390e on itseasiassa ihan kohtuullinen täälläpäin.

        Ok. Näin se voi olla.


    • Anonyymi

      Nopeutta, nopeutta. Mihin helekuttiin tavan kotitalousdet tarvitsee sitä netin nopeutta. Ei yhtään mihinkään. Mokkula ja kännykässä oleva nettinopeus on ihan riittävä hoitamaan asioita. 21 euroa kuussa dna rajaton netti ja puheaika. Siihen ei kannata kuituja laitella muuten kuin leipäkannikassa omaan suuhun.

      • Anonyymi

        Telialla 19€/kk ja tulloo 50Mbit/s. Hyvin tulee normitarve


      • Anonyymi

        sitä tarvitaan live striimaamiseen, moni elää striimaamisella


      • Anonyymi

        Huh huh 21 euroa mobiililiittymästä, aika kallis. Ja nopeutta tosiaankin tarvitaan, mutta ennen kaikkea luotettavuutta, sitäkin tarjoaa kuitu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huh huh 21 euroa mobiililiittymästä, aika kallis. Ja nopeutta tosiaankin tarvitaan, mutta ennen kaikkea luotettavuutta, sitäkin tarjoaa kuitu.

        Luotettavuudesta tuli mieleen että milloin sun puhelin on viimeksi katkaissut toiminnan? Jep sitä minäkin.


      • Anonyymi

        20e/kk kuitu 100/100 joten kyllä mobiilihan se on jeesuksen toinen tuleminen!


      • Anonyymi

        No ainakin p0rnhub ja y0uporn näkyvät katkotta!!!!


    • Anonyymi

      2000 mg nopeutta kuidulla saa etelä suomes 38,50 kk

      • Anonyymi

        Niin tai paljon halvemmalla hieman hitaampaa ja kuitua - Mutta kun ei olla siellä kehari suomessa.


    • Anonyymi

      5 kmn päässä kaupungin keskustasta 4G toimii heikonlaisesti, jopa operaattori myöntää, että näin on.
      Onneksi on kuitu, ollut jo monta vuotta! Kohtuuhintainen, mutta nopea yhteys, sekä kaapeliteevee lisänä. Vielä on kaksi säiettä vapaan odottamassa tulevia käyttötarpeita.
      En kaipaa mobiiliyhteyttä.

      • Anonyymi

        Etäisyys keskustasta ei merkitse mitään, vaan etäisyys tukiasemasta on oleellinen mobiiliyhteyden hyvyydelle/huonoudelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etäisyys keskustasta ei merkitse mitään, vaan etäisyys tukiasemasta on oleellinen mobiiliyhteyden hyvyydelle/huonoudelle.

        Siksi kuitu!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etäisyys keskustasta ei merkitse mitään, vaan etäisyys tukiasemasta on oleellinen mobiiliyhteyden hyvyydelle/huonoudelle.

        Otamäessä tulee 100MBit/s Huawein 4G-reitittimellä. Riittää meille, 19,9€/kk


    • Anonyymi

      Ei tavallinen ihminen kuitua tarvitse missään nimessä. Ja mitä luulette hinnoilla käyvän kun tarpeeksi porukkaa saatu koukkuun. Ne nousee pilviin. No makselkaa sitten kun on niin mahtava :D

      • Anonyymi

        Hinnathan alenee, kun käyttäjiä on enemmän!
        Minä en ymmärrä miksi pitää maksaa täyttä hintaa (18,90e/kk) DNAlle 4G:stä, joka ei toimi edes Kajaanin kupeessa kunnolla?
        Onneksi on valokuitu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hinnathan alenee, kun käyttäjiä on enemmän!
        Minä en ymmärrä miksi pitää maksaa täyttä hintaa (18,90e/kk) DNAlle 4G:stä, joka ei toimi edes Kajaanin kupeessa kunnolla?
        Onneksi on valokuitu.

        Voi luoja. Luuletko että markkinat toimii niin että kun käyttäjiä enemmän niin hinnat laskee.


      • Anonyymi

        Hinta voi nousta näillä valokuitua vetävillä "osuuskunnilla" koska kaikki on tehty päin helvettiä.
        Kaisanet tekee kuidunvetoa tavalla joka kestää myös kustannusvaihtelut - Näin myös hinnat pysyvät kurissa toisin kuin näillä muilla.


      • Anonyymi

        Älä viitsi kirjoittaa höpöjuttuja. Kannattaa ottaa kuitu. Sillä ei tarvitse "pärjäillä", se on maailman paras nettiyhteys kotiin ja muihin rakennuksiin, ja riittää seuraavat 100 vuotta. Yhdellä kuidulla pystyy siirtämään koko maailman nettiliikenteen. Kapasiteetti ei tule vastaan.


    • Anonyymi

      Mikä noista kaisanetin kaupan nettilaatikoista vai mitä lie reitittimiä ne on, pitää ostaa ku pietarin asuntoihin tuli netti liittymät ja joutuu maksaa siitä vaikka olisikin jo itellä netti, ni pakko lopettaa nykynen mobiilinetti ja ottaa tuo hökötys

      • Anonyymi

        No ei ole pakko. Asuntoihin tulee vain kaapeli. Mobiilinettisi toimii edelleen asunnoissa.


      • Anonyymi

        Se "hökötys" on paljon parempi kuin mobiilipaskeesi.


    • Anonyymi

      Meillä on ollut KAISANETin kuitu jo 6-7 vuotta.
      Toiimii moitteettomasti, eikä maksa kun 30 e kuussa, sikahalpaa. Lisäksi siinä tulee kaapeli-tv samassa paketissa. (100 e/v). Putkessa on vielä kaksi vapaata kuitua tulevaisuuden tarpeita varten.
      Ei parempaa investointia voi ihmisellä olla, varsinkin kun DNAn 4G toimii heikosti, vaikka asutaan 7 km Kajaanin kekustasta.
      ''On näköjään katveessa, mut laitetaanks uusi sopimus tulemaan'', toteaa DNA ja asia jää siihen.
      Kyllä kuitu on aina kuitu!!!!!

    • Anonyymi

      Eikös sillä 5 Gllä pärjää ihan hyvin tässä kaupungin kupeessa. Kannattaneeko tuota valokuitua ottaa?

      • Anonyymi

        Kannattaa. Sillä ei tarvitse "pärjäillä", se on maailman paras nettiyhteys kotiin ja muihin rakennuksiin, ja riittää seuraavat 100 vuotta. Yhdellä kuidulla pystyy siirtämään koko maailman nettiliikenteen. Kapasiteetti ei tule vastaan.


      • Anonyymi

        5Geetä ei ole olemassakaan koko Kajaanissa!


    • Anonyymi

      Onko tuo Oma Kaisanet ilmainen vai tuleeko joku kuukausimaksu jos kirjautuu tuonne?.
      Oikeaa 5G:tä ei taida olla vielä kajaanissa?.

      • Anonyymi

        Elisan 5G SA on ollut jo pidempään Kajaanissa käytettävissä.


    • Anonyymi

      Otin elisan mobiilinetin kun asuntokaista vai mikälie joka piti olla joka asunnossa, ni tässä asunnossa ei minkäänlaista yhteyttä enkä jaksanu alkaa kaisanetin "tuen" kanssa pöljyilee. Mobiilinetti toimi välittömästi

      • Anonyymi

        Niin sinun olisi tarvinut vain ilmoittaa että otat asuntokaistan käyttöön mutta et osannut.
        Onnea sen mobiilinetin kanssa... aika no brainer että mobiilinetti toimii välittömästi... Toimiihan puhelinliittymäkin :D


    • Anonyymi

      Eipä se 5G ole samaa tasoa kuin valokuidulla oleva nettiyhteys jää pingissä toiseksi ja vakaudessa myös mulla on valokuituna 1000 megane Kaisanetiltä ja puhelinliittymänä 1000 megane kans että valokuituna yhteys on parempi ja matkalle voi jakaa yhteyttä puhelimesta Wi-Fi verkon kautta että ei siinä mokkulaa tarvita silloin kun puhelin toimii kans mokkulana ja ei ole tarvinnut erikseen asennella mitään valokuituja taloon kun on ollut valmiina rakennuksen aikana tulleena kun on kerrostalo kyseessä johon on rakennuksen aikana myös vedetty valokuitu ja maksan 30€/kk vain ainoastaan 1000 megasesta en sen enempää Kaisanetin 1000 megasesta yhteydestä.

      • Anonyymi

        Niin että mitä vttua? Voisitko hieman selkeyttää tuota tekstiä.


    • Anonyymi

      Kuka enää nykypäivänä kuitua tarvii kun pärjää muillakin...

      • Anonyymi

        Iisalmes 5 G pelittää hyvin nopeus 800 Mhz


      • Anonyymi

        Niin pärjää jos haluaa maksaa early adopter hintoja sekä kärsiä epäjohdonmukaisesta yhteydestä. Laadukas valokuitu on tulevaisuutta eikä ole altis häiriöille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Iisalmes 5 G pelittää hyvin nopeus 800 Mhz

        Joo-o... Täälläpä pelittää 4G hyvin ja nopeus on 2600MHz!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo-o... Täälläpä pelittää 4G hyvin ja nopeus on 2600MHz!

        2600MHz on taajuus, ei nopeus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo-o... Täälläpä pelittää 4G hyvin ja nopeus on 2600MHz!

        2600mhz, LOL!

        Huomaa, ettei nämä mokku ja mobiililakauppiaat tiedä yhtään mistä puhuvat.


      • Anonyymi

        Päinvastoin, kuitua rakennetaan nyt ennätysmäisesti ympäri suomea, kysyntä on kovaa, sillä mobiililiittymät ja mökkylät ovat erittäin alttiita kymmenille eri häiriönaiheuttajille, eikä nämä langattomat toimi monissakaan apikoissa huonostikaan.

        Kuitu on menneisyyttä, nykyisyyttä, ja ennen kaikkea tulevaisuutta.

        Yhdellä kuidulla pystytään tarvittaessa siirtämään koko maailman internet liikenne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo-o... Täälläpä pelittää 4G hyvin ja nopeus on 2600MHz!

        Voi perseen pieru, että oikein 2600Mhz. Onpa nopeeta, tosin tuo on taajuus.
        Kaikkea se leipä elättää😛


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi perseen pieru, että oikein 2600Mhz. Onpa nopeeta, tosin tuo on taajuus.
        Kaikkea se leipä elättää😛

        Kumpi lie parempi Iisalmen 800 mhx vai Kajaanin 2600 mhx? Täytyy piakkoin tehdä valinta kun nykyiset ei ei kuulu eikä näy kunnolla enään.Ovatko edes saman hintaisia koska Iisalmi on kaksi kertaa pienempi kuin Kajaani muutenkin. Vai onko hinta erokin samassa suhteessa?


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe